Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Senność

Znaleziono 90 wyników

  1. Witam .Chciałbym zapytać o wyniki pomiaru cukru. Mam 18 lat ostatnio jestem zmęczony śpię po 15 godz dzinnie i nadal czuje się senny. Kupiłem glukometr zrobiłem badanie wyszlo mi 116mg/dl ostatni (jedyny)posiłek jadłem 1,5 godz przed badaniem.Co on oznacza?
  2. Ponad miesiąc temu strasznie bolała mnie glowa wiec wzięłam 7 tabletek ibupromu nic nie pomagało wiec chciałam wsiąść syrop paracetamol ale ( naprawdę nie wiem jak to się stało ) pomyliłam butelki i wzięłam RISPOLEPT jakoś 10ml. Po jakiejś godzinie zaczęłam być bardzo senna wiec powiedziałam o tym mamie ( mama nie wiedziała ze wzięłam te wszystkie leki ) mama zadzwoniła po karetkę i zabrali mnie do szpitala. Byłam tam 4 dni miałam przyspieszone bicia serca 160/1minute. Później mnie wypuścili. Po jakiś 2 tygodniach siedziałam sobie na lekcji jak zwykle i nagle tak z nienacka zrobiło mi się słabo i po głowie zaczęła krążyć myśl czy to wszystko dzieje się naprawdę?, czy ja napewno wyszłam z tego szpitala?,czy jestem w śpiączce i to wszystko dookoła jest snem?,czy ci ludzi są prawdziwi?Ta myśl chodzi mi po głowie 24h na dobę. Rano otwieram oczy i od razu mam w głowie pytanie czy to wszystko jest prawdziwe?czy jestem w śnie?Przy każdej czynności cały czas mam to w głowie czy to wszystko jest prawdziwe?czy ja wogole wyszłam z tego szpitala ?, czy jestem w śpiączce?Czuje wielki strach, bezsilność. Nie potrafię normalnie funkcjonować. Bardzo proszę o pomoc. Już nie daje rady. Chce być normalna i żyć normalnie.Naprawdę potrzebuje pomocy. Boje się ze w końcu nie wytrzymam i zrobię coś głupiego.
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Od ok tygodnia mam problemy z snem. Jestem cały czas zmęczona, rozkojarzona, senna (ale nie mogę zasnąć). Do tego miesiączka spóźnia mi sie 15 dni, a zawsze miałam regularną. Robiłam test ciązowy 7 dni temu i 2 dni temu ale wyszedł negatywny. Co mogą mi Państwo polecić- czy to ciąża? Dodam, że z mężem chcielibyśmy dziecka i nie zabezpieczamy się.
  4. Dzień dobry, Proszę o interpretację wyników z dnia 10.11.2020. Lat 37 TSH 1,960 (0,270-4,20) FT3 3,29 (2,04-4,40) FT4 1,30 (0,93-1,71) ANTY TPO <9 (0,00-34,0) ANTY TG 10,60 (0,00-115) Witamina B12 469 (197-771) Kwas foliowy 2,87 (3,89-26,80) Jestem osłabiona,brak energii, sucha skóra, senność, przybieranie na wadze, wypadanie włosów, ciemne łokcie i kolana, pękające stopy). Jestem po covid ale te objawy miałam już dużo wcześniej, proszę o interpetację
  5. Dzień dobry, jestem kobietą 24 letnią, od 3 lat biorę antykoncepcję hormonalną. Od pewnego czasu dokuczają mi takie objawy jak: - suchość pochwy - bardzo niskie libido - wypadanie włosów - uczucie ciągłego zimna - zmęczenie i senność, czasem uczucie omdlenia - rozchwianie emocjonalne (płacz bez przyczy) - przed zastosowaniem antykoncpecji miałam nieregularne miesiączki (nawet 3-4 msc bez okresu) Wykonałam szereg badań i czekam właśnie na wizytę u endokrynologa. Mam wysoką prolaktynę i kortyzol. PRL: 45,23 (normy: 6-29,9) KORTYZOL: 43,9 (normy: 6,2-19,4) - badanie rano TSH: 2,82 (normy: 0,27-4,2) Czy powinnam się martwić? Czekam 3tyg na wizytę i zaczynam panikować. Będę wdzięczna za opinię i wzkazówkę do dalszych badań.
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry. Stramy sie z mezem o dziecko. Od razu po miesiace zaczelismy starania codziennie do dnia po owulacji.. Po owulacji zrobilam test,okazl sie negatywny.. Czy zrobilam go za wczesnie? Ostatnio jestem bardziej senna,bola mnie mieśnie, po owulacji zauwazam przezroczysty sluz.. Czy jednak moglo sie udac? Pozdrawiam.
  7. witam , dwa miesiace temu robiłam sobie badania na tsh,ft3 i ft4 poniewaz słabo sie czułam, wypadaja mi włosy jestem senna , zmiany nastroju nieregularne miesiaczki . wiec postanowilam zrobic badanie i wyszlo tak tsh 0,75 (0,35-4,94) ft3 4,91 ( 2,63-5,7) ft4 12,47 (9-19) dzisiaj powtorzyłam badania poniewaz od miesiaca nie pojawila sie miesiaczka a nie jestem w ciązy i wyszły one tak tsh 1,69 (0,35-4,94) ft3 5,19 (2,63-5,7) ft4 12,33 (9-19) czy powinnam isc z tym do lekarza czy wyniki sa wporzadku
  8. Dzień dobry. Spóźnia mi się miesiaczka 2 tygodnie. Ostatnia miałam dokładnie 40 dni temu. Z końcem ostatniej miesiączki przestałam brać tabletki antykoncepcyjne. Z partnerem uprawiałam seks bez zabezpieczenie w dzień owulacji.Boli mnie podbrzusze i lewy jajnik, jestem senna oraz leci mi z pochwy biały śluz. Dodam jeszcze że mam podwyzszone tętno.Robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny,czy możliwe żebym była w ciąży? Proszę o odpowiedź.
  9. Witam , czy zmniejszenie węglowodanów na rzecz większej ilości białka w diecie ma korzystny wpływ na zdrowie? Czy senność po zmianie dieta jest normalna reakcja ?
  10. Witam. Moje wyniki TSH 2,42 ( 0,35-4,9), FT3 3,16 pmol/l (1,88 - 3,18), FT4 1,11 (0,70-1,48). Nie leczę się na tarczycę, w usg mam widoczna torbiel koloidową- do obserwacji, dodam że od pewnego czasu źle się czuję, jestem osłabiona, senna, drażliwa, mam problem z przesuszonymi włosami, kołatania serca. Kobieta 35 lat
  11. Witam, od dwoch lat zmagam się z bólami głowy które trwały po 3 mies ciagle, kołatania serca lęk niepokój problemy ze spanjem. Podejrzenie napięciowych bóli. Zauważyłam również problemy z koncentracją oraz pamiecią . Od wrzesnia tego roku czuje się bardzo źle. Zaczęło się bolami głowy poprzez kolatania serca lęk niepokój problemy ze snem , uczucie otepienia jakbym byla po kilku głębszych. Doszło rownież uczucie zimna, dreszcze i totalny brak apetytu ale to popołudniami ew wieczorami, ścisk zołątka. Czuje sie zmeczona senna. Zrobilam badania krwi. Sa ok troche malo plytek ale w normie 185. Kortyzol 8.25 , b12 361, glukoza 94 po obciażeniu ( 151, 105) insulina 12 (132, 108) tsh 2,7 poziom żelaza maknwzu potasu sodu w normie wit D w normie w dolnej granicy . Rezonans magnstyczny ok przeswietlenie kregoslkregoslupa upa płuc ok. Usg tetnic szyjnych ok echo serca ok. Ginekologicznie ok . A ja corsz bardziej czuje sie źle. Kobieta 33 lata
  12. Witam jestem kobietą lat 31.Od około roku mam duszności,bóle pleców,(wczesniej tylko ból jednego kręgu w kręgosłupie)czasami ból w mostku i jak by takie ściskanie,jestem senna.Robiłam badania crp 0,60, morfologia wszystko w normie tylko % neurocytów niskie 39.5. Co to może być jakie badania moge jeszcze wykonać?
  13. Witam. Dzis mija 42 dzien cyklu miesiaczkowego i nadal nie mam krwawienia. Mam objawy takie jak 2 lata temu przy pierwszej ciazy bol glowy, mdlosci, bol dolnej czesci kregoslupa,czeste oddawanie moczu ,wzdecia,bol piersi, sennosc apetyt na slodycze. Zrobilam test beta hcg z krwi wyszedl ponizej 0.2 oraz Tsh, ft3,ft4- wszystkie sa w normie. Choruje na niedoczynnosc tarczycy od 7 lat, aktualnie przyjmuje Letrox 75. 4 miesiace temu wykryto u mnie torbiel w piersi i zostawiono do obserwacji. Co moze mi dolegac? Dlaczego nie mam miesiaczki?
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Czy mimo okresu mogę być w ciąży? Był stosunek bez zabezpieczenia w dni płodne 23.09-02.10, miesiączka spóźniła się 3 dni w czasie tych dni dostałam białego bardzo gęstego śluzu a w dzień kiedy się pojawiła żółtego przez chwile a nastepnie brązowe plamienie, które zamieniło się w miesiączkę bez skrzepów raz o jasnym raz o ciemnym kolorze, była bardziej skąpa niż z zwykle i trwała aż 7 dni gdzie normalnie jest około 5 i jest obfita dodam ze nie miałam żadnych bólów jak zwykle przy miesiączce nie czułam ze ja mam, dziś jestem już po miesiączce a zaczęłam czuć jakbym miała znów ja dostać do tego mam biegunkę lekkie mdłości i od paru dni senność i zmęczenie
  15. Czy możliwe jest ,że przez branie tabletek antykoncepcyjnych może mi się zaburzać nastrój? Odkąd biorę tabletki jestem bardziej nerwowa mam 2 dzieci .Najmniejsza drobnostka potrafi mnie rozzłościć i martwię się o swój stan ostatnio też miewam bóle głowy jestem bardzo senna nie mam ochoty na stosunki seksualne czy to może być przez tabletki?
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Witam . 14 września dostałam okres trwał o 4-5 dni po nim zrobiłam test wyszedł negatywny a za kilka dni pozytywny, zrobiłam 3 testy,badanie z krwi wszystkie wyszły pozytywne Zrobiłam badanie beta hcg pierwsze wyszło 1385 A drogie 2627 , lekarza potwierdził ciążę Ale na usg nic nie widać, okres mam co 26-29 dni . Mam wszystkie objawy ciąży tkliwe piersi mdłości senność zmęczenie, lekarza na usg powiedział że może być to ciąża pozamaciczna
  17. Witam. Od około 2 tygodni czuję znaczny spadek formy, boli mnie głowa, jestem senna. Ponadto od kilku miesięcy wypadają mi włosy, od 2 tygodni mam sińce pod oczami. Wczoraj postanowiłam zrobić podstawowe badania krwi.. Poniżej normy wyszły mi WBC 3,7 (norma 4,3-10), RBC 3,68(norma 4-5,20) HCT 33,4 (norma 36-46) MCHC 36,2 (norma32-36). Pozostałe wyniki w normie, hemoglobina na granicy normy 12,0 (przy normie od 12). Ponadto wyniki TSH, ft3 i ft4 w normie, CRP 0,01. Proszę o wycenę interpretację, czy to anemia?
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry mam takie pytanie czy zaraz po miesiączce może dojść do zapłodnienia. Moja sytuacja wyglądala tak miesiączke miałam ostania 27 sierpień trwała 7 dni dzień przed miesiączką spożywam z partnerem miesiaczka skończyła mi się 2.09 i na następny dzień poczułam ból podbrzusza z promieniowym do kręgosłupa i zrobiło mi się nie dobrze i sennie miałam lettkie krwawienie i krótkie mam nieleregularne miesiączki mój cykl 32 do tej pory nie dostałam miesiączki test wyszedł negatywnie ale w pierwszej ciąży też miałam testy negatywne lekarza mam dopiero za dwa tygodnie
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Brak miesiączki, czy to może być ciąża? Witam od 3 miesiący staramy się z mężem o bobaska pierwszy dzień ostatniej miesiączki występował u mnie 16 sierpnia zazwyczaj mam regularne cykle 28 dni wspóżliśmy z partnerem bez zabezpieczenia 29 sierpnia i 30 sierpnia 13 września powinnam dostać miesiączkę i do tej pory się nie pokazała . Mam też inne symptomy powiększone piersi ciemne żyłki prowadzące do brodawek , zachcianki , zmęczenie, senność, pochwe mam tak jakby mocno rozpuchloną i wydostaje się biała wydzielina konsystencji kremu
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Witam w niedziele byl stosunek bez zabezpieczenia od tego czasu jestem senna i boli mnie lewy jajnik czy to moze byc ciąża i kiedy mogę zrobić test czy iść do lekarza?
  21. Dzień dobry, otrzymałam dziś wyniki tzw." trójki tarczycowej". TSH 4,200 uIU/ml (0,270 - 4,200), T3 1,38 nmol/I (0,92 - 2,79), T4 5,6 ug/dl (4,5 - 10,9). TSH mieści się w normie, ale niepokoi mnie, że od ostatniego pomiaru w styczniu wzrosło niemal dwukrotnie (miałam 2,756 przed TK głowy z kontrastem, potem nie badałam). Z tego co wiem, w wieku 25 lat nie powinnam mieć tak wysokiego TSH, mimo że mieści się w normie. Czuje się bardzo źle, jestem zmęczona, senna, wypadają mi włosy garściami, mam ciągłe zaparcia itd. I tak od ponad 2 miesięcy. Morfologia w normie, nerki zdrowe, nie mam cukrzycy, USG brzucha wykazało tylko 2 hyperechogeniczne zmiany ogniskowe po 8mm w VII segmencie - parametry wątrobowe w porządku (ALT, AST, Amylaza, bilirubina, GGT). Białko całkowite 8,1 g/dl (6,0-8,3). Chorób na tle psychicznym też nie stwierdzono. Lekarz dziś spojrzał na wyniki i zalecił psychiatrę i nic poza tym. Stwierdził, że jestem zdrowa. W takim razie skąd tak kiepskie samopoczucie?
  22. Witam przez 1.5 roku brałam tabletki antykoncepcyjne. Blister skończyłam 31 sierpnia. 4 września dostałam krwawienie po odstawieniu. Współżyłam normalnie ponieważ chcemy mieć dziecko. Czy mogę być w ciąży. Bolą mnie piersi dół brzucha apetyt mi wzrósł na maksa. Robiłam test ciążowy 5 dni po współżyciu i wykazał negatywny. Zrobiłam się senna drażliwa ciągle czuje zmęczenie. Bardzo proszę o odp. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam
  23. Dzień dobry, bede miała 18 lat za dwa miesiące, mam bardzo nieregularną miesiączkę, od ponad pół roku nie mam okresu, wczesniej tez miałam tak że miałam go co pół roku lub pare miesięcy. Ogólnie to jestem bardzo senna i nie mam siły na nic. Robiłam morfologię krwi i wszystko jest wporzadku. Wykonałam również badanie hormonów tarczycy: tsh i ft4. Początkowo wyszło mi ze mam mało ft4- 0,71 ng/dl (przy normie 0,89-1,37) , a tsh- 1,02 μlU/ml (przy normie 0,47-3,41), wiec po 2 tygodniach powtórzyłam badanie, ale tym razem wszystkich hormonów tarczycy i wyszło mi ze mam tsh- 0,55 μlU/ml (przy normie 0,47-3,41), ft4- 0,91 ng/dl (przy normie 0,89-1,37), ft3- 3,11 pg/ml (przy normie 2,31 — 3,71). Oczywiście po 1. badaniach, gdzie wyszło mało ft4 zostałam zapisana na wizytę do endokrynologa oraz na usg tarczycy za dwa tygodnie. Czy przy tych wynikach konieczne jest usg i wizyta u endokrynologa?
  24. ​ Witam, Od kwietnia zaprzestałam stosować antykoncepcję ( Nuvaring ) . Od tego czasu zauważyłam brak miesiączki ( 6 miesięcy ) . Miewam bóle w okolicach tarczycy, strasznie pogorszył mi się wzrok , czuje się ciagle zmęczona i senna. Przestałam mieć ochotę na cokolwiek - nie wspomnę o relacjach łóżkowych
  25. Witam. Odebrałam właśnie wyniki badań laboratoryjnych mojej dorosłej córki, która ma 21 lat. Na czerwono oznaczone jest RDW- SD 49,0 i RDW-CV 14,6% Czy ten wynik jest za wysoki i czy córka musi iść do lekarza POZ D9dam ,że córka jest bardzo blada, robi się jej ciemno przed oczami, ma zadyszkę po przejściu kilku kroków, cały czas jest słaba i senna. Często jej jest słabo, ma bardzo obfite miesiączki z dużą ilością skrzepów krwi. Proszę o pomoc jak mogę jej pomóc bo córka ma małe dziecko ,którym musi się opiekować. Proszę o pomoc .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...