Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Stres

Znaleziono 244 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Mam następujący problem. Dostałam miesiączki 1 października. Spóźniła mi się ona kilka dni z powodu stresu (wyjazd do chłopaka, później problemy z jego rodzina i jego powrót do Polski). W trakcie pobytu u niego straciłam dziewictwo było to z 8 na 9 października. Później zrobiliśmy to drugi raz 2-3 dni później. Oba stosunki były z zabezpieczeniem - prezerwatywą. Nie pękła, nie zsunęła się. Teraz jestem kilka dni przed okresem. Boję się, że mogłam zajęć w ciążę. Stres jest chyba na tyle duży w porównaniu z poprzednim, że mam dziwne objawy. Brak apetytu, uczucie pełności w żołądku, lekkie mdłości, drżenie ciała. Zastanawia mnie czy możliwe jest, że to ciąża czy jednak są to objawy stresu i urojeń? Robiłam test kilka dni temu wyszedł negatywny.
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Brak okresu Po moim ostatnim okresie (cykl 27 dni) który był normalny nie kochałam się z chłopakiem, a okresu który powinien być 4 dni temu nie dostałam, dodam że miałam objawy Jk przed każdym okresem, od 1 dnia planowanej miesiączki boli mnie jajniki jak zwykle, mam białawą wydzieline oraz co jakiś czas uczucie wilgoci. Dodam, że ostatnio miałam bardzo dużo stresu przez co jadłam bardzo mało itp, czy w jakiś sposób może to być ciąża? Albo czy to normalne i nie powinnam się martwić?
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Odbyłam stosunek bez zabezpieczenia, nie doszło do wytrysku do pochwy. Ale dla pewności wzięłam tabletkę awaryjną 37h po stosunku(ellaOne). Wiem że ta tabletka to nie 100% pewniak, ale czy jestem dobrze chroniona przed ciąża? Dodam że biorę tabletki antykoncepcyjne od 2 miesięcy i w 3 tygodniu zapomniałam o jedynej tabletce. Proszę o odpowiedź, żyje w dużym stresie. A już raz do państwa pisałam i mogę na państwa pomoc liczyć
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Seks przez ubrania a ciąża. Wraz ze swoim chłopakiem ocieraliśmy się o sobie. On był w majtkach i w dresach a ja w samych dresach. Gdy doszło do wytrysku przesiąkło jego majtki i delikatnie dresy. Jego penis był w okolicach moich górnych uda. Czy jest ryzyko że mogłam zajść w ciążę? Mój kalendarz miesiączkowy padał mi że mam dzień płodny na wysokim. Pomocy, bo żyje w stresie a to nic nie pomaga
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, mam 20 lat nigdy nie miałam regularnego okresu występował on zawsze ci mniej więcej 13-20 dni czasami występowały lekkie wąchania, nic z tym nie robiłam bo moja mama też zawsze mówiła że jej okres uregulował się dopiero po ciąży. Na końcu sierpnia zaczął spóźniać mi się okres po kilku dniach się przestraszyłam że to może być ciąża jednak miałam w tym czasie dużo stresu i okres dostałam po ponad tygodniu usprawiedliwiałam to sobie właśnie bardzo dużym stresem. Kolejny okres dostałam normalnie 26 września i skończł się mniej więcej 30. Od tego czasu nie dostałam okresu czyli wychodzi że spóźnię się już prawie tydzień w międzyczasie współżyłam z moim chłopakiem jednak zabezpieczaliśmy się. Boję się że mogę być w ciąży od poniedziałku czuje się przeciabiona we wtorek rano wymiotowałam chyba czymś się zatrułam bo od tego czasu nie mam mdłości ani nic takiego, jednak jestem strasznie osłabiona po powrocie z pracy mogłabym od razu pójść spać mam nadzieję że to przez przeziębienie ale też jakoś od środy bolą mnie piersi są jakieś obrzmiałe nie są bardziej czerwone ale suki wydają mi się trochę większe, do tego mam gesty biały śluz. Boję się zrobić testy ciążowego, od kilku dni jestem przez to bardzo nerwowa jeszcze kiedy czytam artykuły w internecie jestem przerażona. Nie wiem co mam robić.
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Bardzo proszę o pomoc. Czy mogę być w ciąży? 3 października pieściłam się z partnerem, nie było penetracji ani wytrysku. Jego penis był blisko mojej łechtaczki i pachwiny. Penisem dotknął przypadkiem mojej pachwiny na parę sekund. Pozniej, penisem ocierał się o okolice mojego podbrzusza, ale po niecalych dwóch minutach przestał. Od tego dnia nieustannie boli mnie podbrzusze. Okres miałam zgodnie z terminem, 15 października jednak trwał wyjątkowo krótko, ponieważ jedynie 3 dni (1 dzień moce krwawienie, 2 lżej prawie wcale, 3 ponownie mocniejsze krwawienie i koniec w okolicach godziny 21), a zwykle trwa około 4 dni, max 5 dni. Brzuch nadal mnie boli tak samo mocno. Innych objaw prócz krótszego okresu nie mam. Mam taki sam apetyt, mój nos nie jest wrażliwy na zapachy, mam tyle samo energii co zwykle, piersi nie rosną i nie bolą, sutki nie ciemnieją. Jedynie boli mnie bardzo mocno podbrzusze. Czy to powód do obaw? Czy stres mógł skrócić miesiączkę? Mam problemy z jelitami, jednak nie jestem w stanie stwierdzić czy brzuch boli mnie ze stresu i z jelit, czy też od 3 października już czuję że jestem w ciąży.
  7. Witam bardzo proszę o interpretację wyników morfologii krwi dodam że badania robiłem gdy byłem pod silnym stresem z innych przyczyn. Leukocyty 13,2 nor. 4.2-9.1 Neutrofile
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Mam pewien problem. 5 dni temu współżyłam z chłopakiem, był to stosunek przerywany. Obawiam się że jestem w ciąży, ponieważ od następnego dnia już pobolewał mnie prawy jajnik. Pojawiły się również gazy, bulgotanie w brzuchu, odbijanie. Mam takie objawy od stosunku. Z jednej strony zastanawiam się czy to nie za wcześnie na jakiekolwiek objawy, a z drugiej bardzo boje się że mogłabym być w tej ciąży. Mam dopiero 17 lat i stresuje się tym faktem. Mój chłopak jest pewny, że nie doszedł i nie ma prawa abym zaszła. Obawiam się również, że przez stres mogły się te objawy pojawić albo powiększyć. Miesiączkę mam dostać dopiero za 5 dni, z kalendarzyka wynika że nie współżyliśmy w dni płodne. Wiem, że wszystko się okaże, czy dostanę miesiączkę oraz czy test będzie pozytywny, ale bardzo się tym stresuje. Nigdy po stosunku nie miałam takich objawów. I prosiłabym o odpowiedź czy są to objawy ciąży i czy pojawiły by się tak szybko? Może wynika to ze stresu albo innej choroby? Proszę o szybką odpowiedź.
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Jakiś czas temu doszło do pieszczot z partnerem. Nie było penetracji, ani partner nie miał orgazmu. Jedynie tknął czubkiem penisa mojej łechtaczki na parę sekund. Parę dni później dostałam okres dokładnie w dzień, w który powinien wystąpić. Martwi mnie, że okres był wyjątkowo krótki (trwał około 2-3 dni, zwykle trwa około 4 dni). Czy należy martwić się ciążą? Zaznaczę, że ostatnio występuje w moim życiu dużo stresu związanego ze studiami i pracą.
  10. Hej, uprawiam stosunek z moim chłopakiem dość regularnie i zawsze się zabezpieczamy. Nigdy nie doszedł we mnie zawsze wyciąga przed. Moim problemem jest spóźniający się okres , dzisiaj mija 6 dzień. Cykle mam dość regularne od 28-30 dni. Nie wiem o co chodzi. Myśle ze to wina stresu który miał miejsce 2 dni przed planowaną miesiączką. 2 dni temu robiłam test i wyszedł negatywnie. Mam obolałe piersi i boli mnie podbrzusze z jednej strony, chyba tak jak zazwyczaj przed okresem. Co mam robić? Boje się ze to ciąża.
  11. Czy mogę brać jednocześnie suplement diety na stres Nervocalm i tabletki antykoncepcyjne Kontracept?
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Witam 17.09 powinnam dostać okres, dziś jest 29.09 i nadal go nie dostałam. Pojawiło się tylko delikatne plamienie. Cały czas mam także wzdęty brzuch. Dodam jeszcze, że na wstępie mogę wykluczyć ciążę ponieważ nie współżyłam. Ostatnio zaczęłam co prawda mniej jeśc i miałam trochę stresu ale nie wydaje mi się aby to było spowodowane właśnie tym. Czy powinnam się martwić? Co to może być?
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, moja ostania miesiączka była 09.09 i skończyła się jakoś 15.09 Mój cykl trwa przeważnie 32 dni i 6/7 dni okresu. Od miesiąca uprawiałam seks analny ze swoim partnerem, raz zdarzyło się że swoją ręką na której była sperma chłopaka pieściłam się po łechtaczce, było to w dni niepłodne. Potem przez przypadek otarł się penisem o moją waginę ale nie włożył go. Miałam dostać okres 13.10 ale czekam na niego już 7 dzień i bardzo się stresuję, dodam że stres mocno działa na moje cykle. Czy jest szansa abym była w ciąży? Dziś robię test ale chcę do tego czasu się troszkę uspokoić. Pozdrawiam
  14. Witam dzisiaj mija 39 dzień cyklu , miesiączki mam raczej regularne od 28-30 dni. Okres spóźnia mi się tydzień. Wykonałam 2 testy ciążowe, pierwszy 36dc drugi 39dc (oba z porannego moczu) - wyszły wyniki negatywne. Z partnerem współżyje regularnie i zawsze sie zabezpieczamy. Czy moge byc w ciąży jeśli po takim czasie testy wyszły negatywnie? *dodam, że na 2 dni przed miesiączką spotkałam się z dużym stresem* Co mam zrobić?
  15. Witam! Jestem 18 letnia dziewczyną która zaczęła współżyć i martwię się,że mogłam zajść w ciążę. Okres zawsze mi się spóźnia tak około 5-6 dni lecz tym. Tym razem trochę zaczynam się bać albowiem okresu powinnam dostać 8 września a do tej pory tylko pobolewa mnie brzuch i czasem kręci mi się w głowie(możliwe że od stresu ale nie jestem pewna), z pochwy też wydziela mi się nieprzyjemny zapach(chciałabym też wspomnieć o tym, że partner 26 września na maksymalnie 2 sekundy włożył we mnie penis) . Wykonałam 7 testów ciążowych i każdy był negatywny i o różnych porach dnia. Chciałabym wspomnieć,że przez te sytuacje strasznie się stresuje i nie wiem czy faktycznie mogę być w ciąży. proszę o pomoc
  16. Witam! Od zawsze jestem mega wrażliwą kobietą, przejmuję się, stresuję i zamartwiam. Ostatnio zaczęłam studia i zaczęło mi to bardzo dokuczać.. Stres, zamartwianie się błahostkami zabiera mi strasznie dużo czasu i ostatnio to zauważyłam. Nie stresuję się tylko egzaminami czy odpowiedziami ustnymi, martwię się czy rozmawiając z kolegą powiedziałam wszystko właściwie czy go nie zanudzałam, stresuję się czy przypadkiem nie przejechałam za szybko przy fotoradarze i mnie nie złapał przez co przez dwie bite godziny szukałam informacji gdzie są fotoradary, ceny mandatów itp.. Martwię się czy klikając niechcący na reklamę nie ściągnęłam wirusów... i to jest u mnie sprawa codzienna.. Czy to jest normalne? Czy to przez to, że zaczęłam dorosłe życie i po prostu jestem nadwrażliwa, ale z czasem mi to przejdzie.. Robiłam ostatnio badania i wyszedł mi wysoki kortyzol, czy to ma jakiś związek z tym, że wszystkim się zamartwiam? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
  17. Witam, nazywam się Ola i od dłuższego borykam się z czymś czego sama nie umiem sprecyzować. Mianowicie głównie chodzi o to ze bardzo się zmieniłam. Do 12 roku życia byłam energicznym, towarzyskim dzieckiem z iskierkami w oczach a teraz boje się ludzi, mam wrażenie ze coś jest ze mną nie tak, czuje się jakbym była dziwakiem, nie umiem nawet ludziom patrzeć w oczy bez sprawienia ze poczują się niekomfortowo. Oprócz tego myśle bardzo dużo w każdej sytuacji. Idę do szkoły mam taki stres ze myśle ze zwymiotuje. Na początku to było tylko w szkole ze się tak złe czułam jak ktoś niechciany itp ogólnie tak negatywnie co do własnej osoby, ale teraz nawet jak stoję sama w łazience przed lustrem nie wiem jak mam się zachowywać. Cały czas się kontroluje, gdy już dojdzie do tego ze z kimś rozmawiam nigdy nie wiem co odpowiedzieć, cały czas myśle : ,, Boże co ja mam odpowiedzieć” albo cały czas się zgadzam z ta osoba nie potrawie nawet wyrazić swojego zdania. Potem jest tylko zawód i mini depresja. Czasem już nie mogę tego znieść, nie wiem czy naprawdę jestem jakimś dziwadłem czy to jest jakieś schorzenie. Tracę chceci do życia.
  18. Gość

    Brak miesiączki

    Dzień dobry. Piszę z zapytaniem odnośnie niepojawiającego się okresu. Każdy stosunek z partnerem był zabezpieczony poprzez używanie prezerwatywy, ostatni w okresie przewidzianej owulacji 29 września, reszta regularnych co jakieś 4 dni. Wynik testu ciążowego negatywny. Przez miesiąc codziennie mam bardzo silny stres, niepokój, często budzę się zestresowana sama nie wiem czym, mam częste biegunki, bóle głowy i mdłości. Wypadła mi bardzo duża ilość włosów, z przodu pojawiły się puste plamy. Czy brak okresu może być spowodowany nadmiernym stresem, gdzie mam się zgłosić po pomoc?
  19. Witam Ostatni raz Wspołżyłam 18 września bez zabezpieczenia jednak nie doszło do wtrysku wewnątrz i stosunek był przerywany. Po tym czasie okres dostałam planowo tak jak miało być 26 września okres trwał 3 dni. Jednak nie jestem ciągle spokojna i 13 października zrobiłam test wyszedł on negatywny. Dodam że zrobiłam go już po dłuższym czasie czyli po 25 dniach od ostatniego współżycia. Czy mam dalej powody do stresu przed ciąża?
  20. Od roku przyjmuje tabletki antykoncepcyjne vibin mini. Od około 5 miesięcy nie robię przerwy na krwawienie ponieważ uważam to za zbędne, natomiast od około 2 tyg występuje u mnie dość mocne plamienie. Raz jest intensywniejsze I czerwone A raz umiarkowane I brązowe. Wizytę u ginekologa mam za 2 tyg. Przez ostatni czas miałam również dużo stresu no i zmieniła się bardzo moja dieta- czy może mieć to jakiś wpływ na to plamienie? Warto wspomnieć że nie mam przy tym innych dolegliwości typu bol głowy, osłabienie ani ból brzucha. Martwię się i nie wiem co robić:((
  21. Witam, krzywa cukrowa wyszła mi po dwóch godzinach 210. po 3 tygodniach zrobiłam hemoglobinę glikowaną, wynosi 5,1%. Czy krzywa może być zafałszowana? Dodam, że biorę tabletki antykoncepcyjne oraz letrox na niedoczynność tarczycy. Dzień przed jadłam gotowany kalafior na kolację, byłam zestresowana. w dzień badania stres i wysiłek - nie miałam skierowania i musiałam szukać (szybki chód) laboratorium w którym mi te badania zrobią. Dodam, że badam się glukometrem i rano mam w okolicach 90, a po posiłkach do 120-130. Czy badanie krzywej jest wiarygodne?
  22. Borykam się z szeregiem objawów, proszę o spojrzenie na nie i wyniki.
Próbuję ustalić, co mi jest.
 Objawy: - Wypadające włosy w bardzo dużych ilościach, znaczne przerzedzenie na całej głowie (czego nie udało się zatrzymać przy długiej współpracy z dermatologiem), włosy jakby plastikowe, sztywne, suche, zaczynające siwieć - Zmiany na ciele, pojawienie się w ciągu miesiąca nienaturalnych, głębokich zmarszczek, nadmiar skóry w różnych częściach ciała, jak palce, cellulit; zapadnięte oczy - Generalnie nie zdrowy wygląd i postarzenie się w krótkim czasie - Bóle w narządach wewnętrznych, bóle po bokach, przelewanie w żołądku, wzdęcia - Ciągle towarzyszące nudności - Bladość - Poczucie skrajnego zmęczenia, kompletnego wyczerpania, osłabienia, również na granicy poczucia utraty przytomności, czasami wręcz trudności z chodzeniem, bólami mięśni, czy pogorszeniem regeneracji, do stopnia, gdy tak, że ledwo możesz chodzić i czujesz się tak, jakbyś miał zaraz zemdleć - Słaba sprawność umysłowa - Ciągły głód po jedzeniu, brak sytości i utrata wagi, masy mięśniowej; generalnie bardzo duże zapotrzebowanie i dosłownie poczucie umierania z głodu, też po jedzeniu nudności - Ciągłe zapotrzebowanie na płyny - Krwawienia przy wypróżnianiu, czasami obfite - Stan drastycznie się pogorszył w przeciągu roku i z miesiąca na miesiąc jest gorzej - Nigdy nie czuję się dobrze, nie odczuwam wytwarzania serotoniny, czy dopaminy - Kompletnie organizm sobie nie radzi ze stresem, jak kiedyś (jakby nie generował adrenaliny, tylko nadmiar kortyzolu) i gdy próbujesz się mobilizować i wkładać energię, to czujesz się gorzej, robi ci się słabo, nasilają się nudności, poczucie pieczenia w organizmie - Drętwienia ciała, bóle mięśni, czy okazjonalnie poczucie jakby wykrzywiania twarzy, rąk z towarzyszącym silnym otępieniem


 Wyniki: Krzywa glukozowa i insulinowa: 1) g - 98 [70-99]; i - 7,40 [2,70-10,40] 2) g - 175 [70-99]; i - 58,10 [2,70-10,40] 3) g - 104 [70-99]; i - 17, 60 [2,70-10,40] Tarczycowe: TSH - 6,080 [0,47-4,64] fT3 - 3,84 [1,45-3,48] fT4 - 1,44 [0,71-1,85] ATPO - 1,07 [0,00-5,60] Ferrytyna - 133,9 [8,0-388] Żelazo - 77 [50-175] Okoliczności: Do tego dochodzi nerwica, byłem w szpitalu na terapii, ale nie pomogła ona na objawy (głównie zwijałem się z bólu, zmęczenia, głodu), terapie indywidualne też nie przynosiły poprawy. 
Tak samo różnego rodzaju leki dobierane przez psychiatrów. 
Jestem absolutnie przerażony, co dodatkowo napędza objawy (boję się, że skończę na ulicy), nie wiem, jak działać, czuję się fatalnie, wyglądam fatalnie, więc drastycznie spadło moje poczucie wartości i generalnie też funkcjonowanie to napędza dodatkowy stres, chciałbym, aby ktoś wziął ten temat na poważnie, jest naprawdę bardzo źle, i mi pomógł.
Jakie mam możliwości drogi? Póki co, NFZ i spotkania z lekarzem pierwszego kontaktu na niewiele się zdały.

Co powinienem zrobić, co mogę zrobić? Jakie badania, lekarze? Ponieważ NFZ jest średnio pomocne, myślałem też o skorzystania z prywatnych pakietów medycznych, czy to jest dobry pomysł?

 Będę wdzięczny.

W ogóle nie jestem w stanie funkcjonować.
  23. Od dwóch miesięcy biorę tabletki concor na przyśpieszone tento i tabletki contix na żoładek ponieważ miałam problemy z żoładkiem. Od miesiąca spóźnia mi się okres, robiłam test ciążowy wyszedł ujemny. Czy te leki mogą wpłynąć na opóźnienie okresu? Miałam wcześniej sporo stresu. Z góry dziekuję za odpowiedź.
  24. Dzień dobry, mam zagwozdkę która przysparza mi duzo nerwów. Moje cykle trwają ok 29-32dni, zawsze bywały regularne. Dwa miesiące temu wyjątkowo trwał 36dni, ale po konsultacji z ginekologiem doszliśmy do wniosku, że było to spowodowane stosowanym antybiotykiem, kolejnego miesiąca orkes pojawił się w terminie, a od tamtej pory nic. Mój cykl trwa aktualnie 41dni i na miesiączkę się nie zapowiada. Mam od prawie 2tyg bardzo bolesne brodawki sutkowe, myslalam, że jest to spowodowane nadchodzącym okresem jednak ten się nie pojawił. Przy współżyciu zawsze używaliśmy prezerwatywy ze stosunkiem przerywanym. Wykonałam 3 testy ciążowe. Jeden przed, drugi 3 dnia i trzeci 8 dnia spodziewanej miesiączki- wszystkie negatywne. Dodam, że mam niedoczynność tarczycy, ale dotychczas nie wpływało to na długość mojego cyklu. Czy mogę być w ciąży? Jutro wybieram się na test z krwi, jednak stres spędza mi sen z powiek..
  25. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry Spóźnia mi się okres 16 dni. Niby mam regularne, ale ostatnio odzywa się stres przeziębienie. Tydzień temu chłopak we mnie wszedł, na chwilę, bez zabezpieczenia. Nie doszło do wtrysku i to był początek podniecenia. Jeśli mogę to tak nazwać. Czy jest możliwość zajścia w ciążę? Jeśli nie to co jest powodem spóźniającego się okresu? Od trzech dni pije napar z czarnej malwy.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...