Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Dziecko

Znaleziono 142 wyników

  1. Dzień dobry, Biorę tabletki antykoncepcyjne 5 lat i chciałabym je odstawić. Kiedy mogę starać się o dziecko by urodziło się zdrowe ?
  2. Wyniki badań syna 2lata i 8 miesięcy Hematokryt 78.8 MCV 31.5 MCHC 39.9 PŁYTKI KRWI 586 tys/ul PCT 10.1 % P-LCR 19.0 % MONOCYTY% 5.2 IG 0.05 tys/ul Reszta w normie Proszę o interpretację
  3. Witam jestem w 9 tyg. ciaży wykryto u mnie toxopkazmoze moje wyniki badań IgM 12.08, IgM 355,00 A awidość 92,70. Proszę powiedzcie czy ten wynik zagraża dziecku?
  4. Witam. Mam 40 lat i staram się o drugie dziecko po 10latach. Cykle 28dni. Bardzo wyraźna owulacja w 14 dniu. Zdrowy pęcherzyk widoczny przed owulacją. Wydaje mi się że wyniki mam dobre. W 3dniu cyklu PRL 16,59 ESTRADIOL 68 FSH 5,76 LH 4,66. W 22dniu cyklu PROGEST 12,6. Dostałam luteinę mimo tego wyniku bo od lat mam plamienia od 22 dnia cyklu. Niby wszystko dobrze, ale nie działa... Co jeszcze sprawdzić?
  5. Witam mam niedoczynność tarczycy (tsh 4.367 przy normie 0.380-4 oraz FT4 13.01 przy normie 8.40-19.10) i wysoki poziom prolaktyny (59.8 przy normie 5.18-26.53).. Dziwi mnie to że im wyższa dawke letroxu bromergonu dostaje tym wyniki mam gorsze. Tarczyce zaczynałam zbijać od 7 więc jest troszkę lepiej ale miałam już lepszy wynik niż 4.36 a staramy się z mężem o dziecko.. Ale prolaktyna gdy zaczynałam leczyć wynosiła 40 a teraz prawie 60.. Biorę 125 lektoxu oraz 1.5 tabletki bromergonu.. Pomocy..
  6. Witam, od 15 dni biore Vibin. Wg ulotki ochrona przed ciążą trwa od pierwszego dnia stosowania. Dzisiaj został mi przepisany antybiotyk. Czy jest jakaś szansa, że mogę być w ciąży? Nie chciałabym ewentualnie zaszkodzic dziecku. Vibin przyjmowałam regularnie o stałej porze.
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. 3 mce temu wyciągnęłam wkładkę. Staram się o 2 dziecko. Mam 34 lata. Problem polega na tym, że 2 dni po skończonym okresie pojawiają się plamienia. Tak jest za każdym razem. Czy to może powodować problemy z zajściem w ciążę? Pozdrawiam serdecznie
  8. Witam Proszę o interpretację wyników badań 10 letniego syna. Wg norm podanych przez laboratorium część wyników jest powyżej normy, ale nie wiem czy te normy są dla dziecka dlatego proszę o interpretację. Badanie wykonane zostały przez mnie prywatnie, gdyż syn jest niejadkiem Żelazo 117,0 ug/dL[50-120]~; Ferrytyna 47,0 ng/mL[23,9-336,2]~; Witamina B 12 307 pg/mL[180-914]~;Leukogram Neutrofile segmentowane 55,1 %[25-60]~,Limfocyty 37,6 %[25-50]~,Monocyty 5,5 %[1-6]~,Eozynofile 0,9 %[1-5]L,Bazofile 0,9 %[0-1]~;Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów) Leukocyty 5,26 x10^3/uL[4,31-11]~,Neutrofile 2,60 x10^3/uL[1,63-7,55]~,Limfocyty 2,12 x10^3/uL[0,97-3,96]~,Monocyty 0,42 x10^3/uL[0,19-0,85]~,Eozynofile 0,09 x10^3/uL[0,03-0,52]~,Bazofile 0,03 x10^3/uL[0,01-0,06]~,Neutrofile 49,4 %[28,6-74,5]~,Limfocyty 40,3 %[15,5-56,6]~,Monocyty 8,0 %[4,2-12,3]~,Eozynofile 1,7 %[0-4,7]~,Bazofile 0,6 %[0-0,7]~,IG 0,20 %[0-0,5]~,NRBC 0,000 x10^3/uL[0-0,03]~,Erytrocyty 4,68 x10^6/uL[3,96-5,03]~,Hemoglobina 13,9 g/dl[10,7-13,4]H,Hematokryt 41,6 %[32,2-39,8]H,MCV 88,9 fl[74,4-86,1]H,MCH 29,7 pg[24,9-29,2]H,MCHC 33,4 g/dl[32,2-34,9]~,RDW-SD 39,2 fl[35,1-41,7]~,RDW-CV 12,1 %[12,3-14,1]L,Płytki krwi 327 x10^3/uL[206-369]~,PDW 13,6 fl[-],MPV 11,4 fl[9,2-11,4]~,P-LCR 35,9 %[-],PCT 0,37 %[-]; Dziękuję i pozdrawiam
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Staramy się o dziecko 3 kiedy wypadną mi dni plodne mam 3 dzien okresu dzis jest 23 luty. 22:30 pragniemy 3 i ostatniego potomka❤
  10. Wczoraj rozbilam termometr rtęciowy, niestety odkurzylam rtęć odkurzaczem. Po około pół godziny wyjęłam worek i schowałam do słoika, później znalazłam jeszcze kilka małych kuleczek które wrzuciłam do słoika z wodą. Wietrzyłam kilka razy pomieszczenie. Chciałam zapytać, jak dlugo rtęć utrzymuje się w powietrzu? Co zrobić z odkurzaczem? Póki co wyniosłam go z domu. Mam w domu małe dziecko i trochę panikuje.
  11. Dzień dobry, zrobiłem test P/c przeciw wirusowi Zika (ZIKV), wyszło mi: IgG: 6,3 NTU IgM: 10,9 NTU Po trzech tygodniach ponowiłem: IgG: 6,1 NTU IgM: 10,4 NTU Martwimy się z żoną kwestią zagrożenia zakażenia płodu wzz staraniami się o dziecko. W Azji byliśmy 2 m-ce przed pierwszym badaniem ZIKV. Czy nasze obawy są podstawne?
  12. Witam po 10 letnim związku narzeczoną Wyrzuciła mnie z domu o tej pory a Minął już półtora miesiąca nie mam z nim żadnego kontaktu jest problem z odebraniem swoich prywatnych rzeczy pozostaje też kredyt który jest tylko i wyłącznie na mnie Ona twierdzi że go nie będzie płacić jest strasznie Krystyna w stosunku do mojej osoby w odblokowała wszystkie kontakty nie mam jak w żaden sposób skontaktować się z nią. Owszem ostatnie 2 lata nam się nie układało ale nie zrobiłem nic takiego co mogłoby spowodować żeby wyrzucić mnie z domu w w dwóch workach od śmieci. Chciałbym zaznaczyć że 10 lat temu nie miała w sumie nic była z 9 letnim synem na tą chwilę dzięki mojej rodzinie ma swoją firmę i nie brakuje jej niczego. Koniec listopada zmarła jej mama rok wcześniej pochowaliśmy teścia. 1 stycznia dostałem wiadomości że mam się wyprowadzić w ciągu 15 dni ale robiła takie awantury że już szóstego po prostu musiałem się stamtąd wyprowadzić. Nie mogę pojąć jednej rzeczy Dlaczego zrobiła to w taki sposób i dlaczego nie chcę zakończyć sprawę do końca wszystko to co ma zawdzięcza tylko i wyłącznie moim rodzicom i tym że przyjęliśmy jej do mojej rodziny. Musiałem wynająć mieszkanie pożyczyć pieniądze na tą chwilę ścigam jest windykacja i tak dalej i tak dalej nie mam jak dotrzeć do tej kobiety każde podejście pod dom kończy się dzwoni na policję to nie jest ta kobieta która była jeszcze 2 miesięcy temu Proszę o pomoc jestem zdesperowany Krzysiek 34 lata
  13. Dziecko rok i 7 miesięcy Syn miał robione lapisowanie. Mimo mycia ząbki leciały. Pewnego dnia zderzył się bardzo mocno z siostrą i jedna 1 się złamała odrazu udaliśmy się do pomocy dentystycznej. Dr oczyściła ząb bez znieczulenia wyciągnęła miazgę i kazała szybko w ciągu kilku dni udać się do dentysty który wykona kanałowe leczenie i zaplombuje ( miazga usunięta należy wyczyścić,korona lekko wystaje) jeżdżę już po wszystkich dentystach każdy jak widzi dziecko odmawia bo nie ma terminów Byliśmy w MCS w wawie zrobią nam ząbki pod narkozą ale złamana 1 do wyrwania , nawet nie przeczytali zaleceń i co było wykonane na wizycie u pani z nocnej pomocy stomatologicznej Narkozy się boje bardzo płacze codziennie dzwonię po wszystkich lekarzach błagam o pomoc każdy odmawia słysząc wiek. Syn panikuje u lekarza ale usuwanie miazgi miał bez znieczulenia i nie było zle rozumiem stres dla lekarza był napewno. Ale pytanie odpłatnie zero pomocy.... Proszę o jakiś kontakt do lekarza który by się podjął. Dzwoniłam dziś do pani która nam udzielała pomocy powiedziała że mamy tylko kilka dni na reakcję bo później zrobi się zgorzel i będzie ogromny problem pooooomocyyyy
  14. 16-20.01 mialam ostatni okres. następny mialam dostac w okolicach 14. ponieważ staramy się z mężem o dziecko pojechałam dzisiaj na badanie bety. wlasnie dostalam wyniki 55,5 mIU/ml. panikować czy nie jest źle?
  15. Witam. Mam bóle i pieczenie w okolicy dloni dokladniej część venus? Pomocy... Nie mam nawet jak iść do lekarza. Ciagle praca i dziecko.
  16. Mam problem z CK u dziecka. Obecnie ma 7 miesięcy. Pierwsze wyniki wykonane z powodu niskiego napięcia mięśniowego w wieku 3 miesięcy. CK wynik powtarzany co miesiąc raz rośnie raz maleje. Czasami wychodzi 500 czasami 390 później 600 obecnie mamy wynik 750. Nikt nie potrafi tego zdiagnozować. Czy takie normy mogą wskazywać na dystrofię lub chorobę metaboliczną? Konsultacja neurologiczna i kardiologiczna nie wykazały niczego nieprawidłowego.
  17. U mojej córki 4 miesięcznej poziom kreatyniby w moczu wyszedł 15.15 mg/dl fosfor nieorganiczny 10.87 md/dl zaś wapn 2.55 nie ma podanych norm.. Proszę o informację czy mieści się to 2 normie czy jest to podejrzenie jakiej choroby? Dziękuję
  18. Witam serdecznie. Poproszę o interpretacje wyników. Dziecko 6.5 roku. Cała morfologia w normie tylko MPV 7.1 norma(7.2-12.7) Crp w normie. Rozmaz mikroskopowy Neutrofile paleczkowate 2% norma (1-5) Neutrofile segmentowane 68% norma (40-60) Granulocyty kwasochlonne 1% norma (1-5) Limfocyty 26% norma (35-55) Monocyty 3% norma (1-6) Te neutrofile podwyższone mnie zastanawiają. Syn zaczyna brzydko kaslac. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  19. Witam. Proszę o interpretację morfologii 10miesiecznego zdrowego dziecka. Dziecko miało pobierana krew na określenie grupy krwi i dodatkowo zrobiona morfologię Leukocyty 10.50 Erytrocyty 4.72 Hemoglobina 12.7 Hematokryt 37.3 Mcv 79.0 Mch 26.9 Mchc 34.0 Rdw-cv 12.9 Rdw-sd 36.9 Płytki krwi 271 MPV 13.0 H Pdw 18.1 H Pct 0.35 P-lcr 48.8 H
  20. Dzień dobry! Mam pytanie odnośnie genetyki. Otóż w mojej rodzinie ze strony taty jak i mamy niestety dominują garbate nosy. Sama miałam taki i byłam wyśmiewana przez niego aż w końcu zrobiłam sobie operacje i poznałam faceta który chce mieć dzieci. Ja natomiast nie chce z powodu ze mogę dać moim dziecia taki nos i cierpienie przez to dlatego chce się zapytać jaka jest szansa ze moje dziecko odziedziczy ten nos jeśli u mojego partnera w rodzinie są proste zgrabne nosy ? Czy jak będę chciała mieć więcej dzieci to czy każde będzie mieć garbaty nos ? Dziękuje
  21. Gość

    Seks podczas ciąży

    Czy w 27 tygodniu ciąży, ostry seks i głęboka penetracja jest niebezpieczna dla dziecka? Ciążą przebiega prawidłowo, nie jest zagrożona.
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Mam 35 lat a maz 40. Staramy sie o dziecko prawie rok. U mnie wszystkie badania hormony ,macica w normie .Teraz czekamy na badanie spermy. Od miesiaca moj partner zaczal brac suplement amitamin m na poprawe nasienia z duzyi 500mg dawkami l karataniny i arganiny. Czy mozna brac takie witaminy samemu bez wynikow nasienia ? czy jest mozliwe ze w wyniku ich brania jakosc nasienia sie pogorszy ? Jak to jest z takimi witaminami ? Z gory dziekuje za odpowiedz Krystyna
  23. Witam, Czy poziom cukru 200 u 10 letniego dziecka wykonany rano na czczo z krwi jedt prawidłowy? Dodam również, że cholesterol wynosi również 200.
  24. Witam. Czy wkładkę miedzianą można wyjąć w dowolnym dniu cyklu? Czy lekarz ginekolog zrobi to podczas wizyty czy potrzebna jest wizyta w szpitalu? Czy po wkładce miedzianej trzeba odczekać by starać się o dziecko?
  25. Witam, mam problem z siostrą mojego męża. Jestem mężatką 3 lata przeprowadziłam się do domu rodzinnego mojego męża. Od 4 lat jest jego. Siostrą męża mieszka z nami i ma jeden pokój. Rodzice mieszkają w jednym pokoju. Mam małego synka. Problem jest w tym że gdy siostrą męża nie miała narzeczonego czyli od 2 lat dogadywałyśmy bez problemu zwierzalysmy się. Od kiedy ma narzeczonego a ślub za 9 miesięcy w ogóle się nie odzywa do mnie. Z mężem rozmawia normalnie o wszystkim. Wkurza mnie to bo jak narzeczony jej przyjeżdża to siedzą sobie sami gadają o wszystkim śmieją,. A ja z synem jestem sama. Jak przychodzę do nich to milczą. Chodzą na nasze remontowane piętro wtedy kiedy jestem zajęta, tak żebym nie widziała, wypytują się wszystkiego meza. W domu cały tydzień nic nie robi tylko synem się trochę zajmuje. Nie dokłada się do rachunków jest na naszym utrzymaniu. Z mężem się kłócę o to. Twierdzi że wyolbrzymiam i żebym dała spokój. Czy coś ze mną jest nie tak?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...