Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Dziecko

Znaleziono 994 wyników

  1. Witam, Jestem 16 miesięcy po porodzie sn, nadal karmię synka piersią ( w nocy kilka razy, w ciągu dnia rano i popołudniu oraz wieczorem) Synek pije do tego MM oraz je normalne posiłki kilka razy dziennie. . Do tej pory nie dostałam miesiączki, natomiast robiony ad hoc 2 miesiące temu test owulacyjny wyszedł pozytywny. Okresu się nie doczekałam więc zrobiłam test ciążowy kilka dni później i wyszedł negatywny. Przedwczoraj po prawie 3 miesiącach braku miesiączki pojawiło się brunatne jednorazowe plamienie z kawałkiem jakby zbitego śluzu, plamienie wielkości 5 złotówki. Do tego przez 2 dni czułam lekkie rozpieranie w podbrzuszu, które dziś już zanika. Czy to mogła być skrócona wersja miesiączki czy raczej jakieś plamienie spowodowane wahaniami hormonów? Czy powinnam się martwić że jeszcze nie mam normalnego okresu? Pozdrawiam
  2. Byłam w kilkuletnim związku z partnerem,z którym mam dziecko.On miał za soba nieudane małżeństwo.Nasz kryzys trwał kilka miesięcy,partner zaczal nadużywać alkoholu,zaczęły sie wyzwiska,ublizanie,bezpodsawne oskarżanie o zdrady itp.Podjelam decyzje o rozstaniu.Problem polega na tym ze były partner odwiedza dziecko i w dalszym ciągu mi ubliza,oskarża o zdrady gdzie taka sytuacja nie ma miejsca.Uwazam ze to on doprowadzil do rozbicia rodziny,nie zrobił nic aby ratowac zwiazek.Potrafi powiedzieć ze odwiedzajac dziecko gra mi na emocjach, ze jest swiadomy tego ze skrzywdzil nasze dziecko ale to nie problem.Dodam że będąc z nim w zwiazku dziecko (2 latka)jest niespokojne i nerwowe,wynikiem tego sa awantury które były w domu.Odwiedzajac dziecko mowi ze ze do mamy przyjdzie pan,uzywa do tego wulgaryzmów.Jest kompletnie nie czuly na krzywde dziecka,brak empatii calkowity.Interesuje sie naszym prywatnym zyciem caly czas,sprawdza i kontroluje.Jak uwolnic sie od takiego człowieka? Podejrzewam po zachowaniu ze ma zaburzenia osobowości ktore polegaja na tym ze ma urojenia dotyczace zdrad,i urojenia przesladowcze.Mowi ze ktos go sledzi,ze ja nasylam swoja rodzine aby go sledzili itd.Sadze ze ten człowiek wymaga porady psychiatrycznej,ale on uważa ze ja jestem chora.
  3. Witam, synek 7,5miesiaca. Wyniki dzis pokazały Ast 54, Alt 19. O czym może to świadczyć?
  4. Witam! Całą ciążę przechodziłam toksoplazmozę. Brałam antybiotyk. Po urodzeniu zrobiłam sobie badania i oto wyniki: IgG 80,0 IU/ml, zaś IgM 1,8 IU/ml. Karmiłam piersią dwa lata. Z mężem chcielibyśmy postarać się o kolejne dziecko, dlatego znowu powtórzyłam badania na toksoplazmozę, a oto wyniki: przeciw Toxo. gondii w kl. IgG 200,1IU/ml, CUT-OFF dodatni, przeciw toxo. Gondii w kl. IgM 1,25 Index. Moje pytanie brzmi co oznaczają te wyniki? Ja jestem ciągle na to chora? Wymagam leczenia? Minęły już prawie 3 lata od porodu. Co z kolejną ciażą? Proszę o pomoc i bardzo dziękuję za każdą odpowiedź.
  5. Witam, mam 23 lata. Zrobiłam podstawowe badania krwi, morfologie, ponieważ parę dni temu miałam zapalenie pęcherza. Od roku wyniki Rdw SD, mch i mcv się nie poprawiaja. Brałam już z tego tytulu żelazo Surbifer Durules. Od dwóch miesięcy biorę codziennie rano 2 tabletki Ascofer i Inofolic Combi, bo chcemy mieć z mężem dziecko. Aktualne wyniki to: Rdw SD 36.7 fl, mcv 81fl i mch 27.4 pg, RBC 5.11 ×10´6/µl, IG 0.05 G/l, CRP 6.64 mg/l. Co to może oznaczać? Może to być białaczka?
  6. Jestem w 17 tyg ciąży, robiłam dzisiaj badania na toxplazmoze gondii, i wyszedł taki wynik IgG 17.10 a IgM 0,130 co to może oznaczać? Czy moje dziecko jest zagrożone?
  7. Jestem w 35 tyg. ciąży. Na początku ciąży stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy, pobieram euthyrox 75. Tsh spadlo do 1,0927 ulU/ml przy zakresie referencyjnym 0,3500-4,9400, jednak ft4 wynosi 0,67 ng/dl przy zakresie referencyjnym 0,70-1,48. Czy do końca ciąży takie wartości bedą bezpieczne dla mnie i dziecka?
  8. Witam. Wykonałam ostatnio badania krwi, była w tym również tyreotropina (TSH)trzeciej generacji (L69), moja wartość uzyskana to 4,029 ulU/ml (norma to od 0,350-4,940). Dodam, że staramy się z mężem o dziecko od pół roku. Czy uzyskany przeze mnie wynik jest niepokojący, jest w normie czy należałoby zgłębić temat tarczycy? Dodam, że pozostałe wyniki badań krwi wzorowe.
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam staramy się z mężem o dziecko owulacja na dniach zostala mi zapisana tetracyklina i metronidazol (bakteria w żołądku) które mam brać 10 dni czy mimo to mogę starać się o dziecko w tym cyklu? Proszę o pomoc
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witajcie. Mam nadzieję że tu jest jakaś Pani która miała podobnie i pomoże mi rozwiać niektóre wątpliwości. Ostatnia miesiączka miałam 6 grudnia. Od 9 dni okres się zatrzymał robiłam test ciążowy wyszedł negatywny. A z kolei test owulacyjny wyszedł pozytywny.Staramy się z mężem o dziecko więc współżyjemy regularnie. Dziś byłam u lekarza nie potwierdził ciąży i jej nie wykluczył. Powiedział by czekać ale na co?? Z góry dziękuję za informację.
  11. Gość

    Seks a ciąża

    witam, od poronienia w 8 tygodniu (puste jajo płodowe) minęło 7 miesięcy, od 6 miesięcy plamienie od owulacji praktycznie do okresu. Badania USG w jak najlepszym porządku, w badaniu ginekologicznym również brak jakich kolwiek niepokojących zmian, cytologia I grupa więc też ok. TSH 3 miesiące temu ponad 4 leczenie euthryox 25 wyniki ostatnie 1,05. Progesteron raz w 24 d.c 7 dni po owu 16,90 w kolejnym m-cu w 26d.c. 8 dni po owu 18 Skąd te plamienia? Staramy się bezskurtecznie o dziecko, byłam prywatnie u ginekologa który zlecał te badania ale mówi że wszytsko ok. a ja plamie dalej (brązowo, nieraz skrzepy, nitki krwawe). Ostatnie plamienie od 20-28 d.c 29 mocne krwawienie uznaje za początek okresu..
  12. Witam! Rok stosowałam antykoncepcję dwuskładnikową, odstawiłam ją w grudniu 2019. Od tego czasu moje cykle trwają ponad 60dni. Liczyłam na to że cykl się unormuje, we wrześniu konsultowałam się z lekarzem, jednak ten kazał mi nadal czekać, bo w badaniu fizykalnym wszystko jest w porządku. Staramy się o dziecko, zaczęłam bardziej zwracać uwagę na dni płodne, martwi mnie to, że miesiączka potrafi pojawić się nawet kilka dni po domniemanej owulacji, bywa że plamię na brązowo w środku cyklu. Morfologia i hormony tarczycowe w normie. Czy mam powody do niepokoju i ponownej wizyty u ginekologa, czy po prostu się nie przejmować i nadal czekać? Pozdrawiam.
  13. Dzień dobry, dzisiaj zrobiłem córce 12 lat badania tarczycy, FT3 w normie, Ft4 poniżej normy, ale TSH wyszło aż 377,22 a norma to 0,580-3,590 czy to możliwe że tsh może być tak przekroczone??
  14. Witam, mam 20 lat i stwierdzoną endometriozę. W wieku 16 lat miałam usuwany laparoskopowo torbiel na jajniku który osiągnął wielkość niespełna 10 cm. W 2018 r udało mi się zajść w ciążę, która przebiegała bez komplikacji, urodzilam zdrowego syna, we wrześniu ubiegłego roku urodzilam córeczkę. Będąc na wizycie u ginekologa na początku grudnia ubiegłego roku dowiedziałam się że mam na prawym jajniku torbiel 3 cm i kilka mniejszych z czego jedna pękła mi kilka dni wcześniej najprawdopodobniej, na lewym jajniku również jest kilka małych. Doktor zaleciła tabletki antykoncepcyjne, lecz w między czasie przed miesiączką od której miałam zacząć je zażywać byłam zmuszona zażyć tabletkę dzień po. Miesiączka zaczęła się 31 grudnia, dziś mamy 11 a okres nadal jest i nie widać jakby mial się niedługo skończyć. Czy jest to normalne czy powinnam się udać do lekarza? Dodam że od 4 stycznia dodatkowo zażywam antybiotyk z amoksycylina ze względu na stan zapalny zęba
  15. Witam, Niemowlak miał robioną morfologię krwi i według wyników badań ma dosyć poważnie podwyższona Bilirubinę: Całkowita - 8.22mg/dl Bezpośrednia - 5.00 mg/dl W dniu wypisu ze szpitala: Całkowita - 8.9mg/dl Bezpośrednia - 0.8mg/do Dziecko ma 1.5 miesiąca. Od czego może zależeć tak znaczna różnica? Czy jest to duży powód do zmartwien? Pozdrawiam, Eryk
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Witam,mam 41 lat i spóźniający się okres 6 dni.Moje cykle do tej pory trwały 23-29 dni.Ostatnie cztery to 27,25,28,24.Współżyliśmy z mężem w 25 dniu cyklu z zabezpieczeniem.Czy mogło dojść do zapłodnienia?Kiedy wykonać test żeby nie było za wcześnie?Dodam jeszcze ,że mam prawie 2 letnią córkę,którą jeszcze karmię-tylko na wieczór/nocy.Ostatni miesiąc to też trochę stresu.Dziękuje za odpowiedź.
  17. Proszę o interpretację wyników mojej 2 letniej córki. 3 miesiące temu miała stwierdzoną monoukleozę zakaźną. WBC 15,0 K/µL 5,0 — 15,5 a1 - 13:59 07-01-2021 NEU 6,34 K/µL 1,50 — 8,00 NEU% 42,2 % 32,3 — 76,9 LYM 6,80 K/µL 1,50 — 7,00 LYM% 45,5 % 14,3 — 50,6 MONO ↑ 1,160 K/µL 0,190 — 0,940 MONO% 7,80 % 4,10 — 12,20 EOS 0,520 K/µL 0,030 — 0,530 EOS% 3,500 % 0,000 — 4,100 BASO ↑ 0,070 K/µL 0,010 — 0,060 BASO% 0,500 % 0,000 — 0,600 IG
  18. Chciałam zapytać o swojego syna ma 7 lat i wyniki badań nas zaniepokoiły PCT 0,4% poza normą i BAZOFILE 1,3%poza normą wyniki z diagnostyki czy jest to coś złego
  19. Gość

    Brak miesiączki

    Dzień dobry . Dziecko urodziłam pod koniec marca w 2020 roku . 24.01 będzie miało 10 miesięcy . Karmie piersią i maluch je posiłki tez . 5.12 miałam pierwszy okres od cesarki . Teraz mam już 7 dni spóźnienia . Test ciąży negatywny . Prolaktyna ? Hormony ? Z poważaniem A.
  20. Witam, Proszę o interpretację wyników krzywej cukrowej i insulinowej 10 - latki. Lekarz rodzinny zignorował moje podejrzenia i nie zlecił żadnych badań, więc zrobiłam córce prywatnie badanie. Ostatnio pomimo tego, że nie objada się bardzo przytyła. Ma 147 cm wzrostu i waży 50 kg Jej wyniki: Glukoza na czczo -84 mg/dl (norma 70-99) Glukoza po 1 godz. 186 mg/dl Glukoza po 2 godz. 116 mg/dl Insulina na czczo 9,7 uIU/ml Insulina po obciążeniu 1 pkt - 172,4 uIU/ml Insulina po obciążeniu 2 pkt - 72,6 uIU/ml Pozdrawiam Mama 10latki.
  21. Witam córka lat17 robiła badania i wyszly wyniki podwyższone TSH-5,150 oraz limfocyty 3,78 .Co to oznacza ?
  22. Witam, Urodziłam drugie dziecko 21.02.2020r.Karmilam piersią tylko dwa tygodnie. pierwszy okres pojawił się 30 kwietnia i przez 4 miesiące pojawiał się równo co 25 dni. Następne cykle trwały : 28,34,29,30 dni. Dziś 33 dzień i miesiączki nie ma. Od dłuższego czasu mam też dużo nerwów i stresu. Czy to mogło wpłynąć na nieregularność miesiączki?
  23. Wysoki poziom potasu we krwi u 10msc dziecka Witam wyładowalam z córką w szpitalu bo wymiotowała była sen , zostaliśmy przyjęci na oddział wykonano badania itd , lekarz powiedział że jest w porządku i na drugi dzien nas wypuszczono do domu dziś odebraliśmy wypis i wszystkie wyniki córka ma podwyzony potas 6,18H mmol/l , a norma to[ 3,5-5,1] czy jest to coś nie pokojacego ? Oczywiście lekarz rodzinny dostal wyniki i będzie dzwonił w poniedziałek .
  24. Moja córka dzisiaj była na badaniu krwi i moczu. Pani doktor wsłała nas na badania bo córka mało je i chudnie. Ma 20 miesięcy . Mało też śpi , wygląda cały czas na rozpoczętą. Bardzo proszę o analizę wyników, chciałabym jak najszybciej poznać wyniki , bardzo martwię się o zdrowie córeczki . Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam . Morfologia krwi: WBC-7,7 /NEUT
  25. Robiłam półtorarocznej córeczce badania krwii. W wynikach wyszły nieprawidłowości co to może oznaczać? Rozmaz Neutrofile18 Limfocyty75 Morf. Krwii obw. Mid%10,8 Gra%24,6 Lymph
×
×
  • Dodaj nową pozycję...