Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Urologia

Znaleziono 282 wyników

  1. Witam proszę o interpretacje wyniku usg oraz morfologii i badania moczu. Opis usg powiększona śledziona, wątroba, uwidoczniono poszerzenie prawego UKM (zastoje moczu w prawej nerce) morfologia wskaźniki RDW 15%, ob 23, crp 12, erytrocyty 35, leukocyty 65,nablonki płaskie 93,bakterie 3226, wałeczki patologiczne 1.5 wałeczki 1.7. Obecnie jestem zarejestrowana do urologa ale czas oczekiwania jest bardzo długi termin październik. Chciałabym wiedzieć o czym mogą świadczyć takie wyniki
  2. Na zleconym przez urologa badaniu poziom prolaktyny w moim organizmie wyniósł 18.5 ng/mL. Powtórzone miesiąc później badanie wykazało 25.8 ng/mL. Urolog kazał mi udać się do endokrynologa w celu obniżenia tego hormonu. Dziś na wizycie endokrynolog stwierdził iż prolaktyna u mnie jak najbardziej mieści się w normie. Chciałem zapytać czy diagnoza endokrynologa jest poprawna czy muszę znaleźć innego endokrynologa? Pozdrawiam
  3. Dzień dobry. Bardzo proszę o interpretacje wyników badań u kobiety w wieku 69 lat: RBC 5,17 (3,70-5,10), RDW-SD 36,4 (37,00-54,00), RDW-CV 11,5 (11,6-14,8), OB-3, limfocyty 0,46 (0,20-0,45), monocyty 0,01 (0,02-0,10), glukoza 5,86 (3,90-5,50), kreatynina 74,90 (53,00-97,00) e-GFR 47,63 (norma od 60,00), mocznik 8.37 (1.70-8,30), leukocyty w moczu 25,00 Leu/ul, nieliczne nabłonki płaskie, nabłonki okrągłe 0-1 wpw, leukocyty 10-15 wpw, erytrocyty świeże 1-2 wpw, bakterie nieliczne wpw, dość liczne pasma śluzu. Pozostałe wyniki morfologii w normie. Czy wyniki świadczą o uszkodzeniu nerek (zbyt niskie e-GFR)? Czy w tej sytuacji można przeprowadzić badanie tomografem z kontrastem? ma to być badanie żył wieńcowych.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry jako 19.02 miałam miesiączkę. Nastepnie uprawiałam stosunek jakos poczatek/polowa marca zrobilam 2 testy i 9.04 zrobilam z porannego moczu wszystkie wyszły negatywne ale dziś rano strasznie bolał mnie brzuch ,kregoslup ,mam goraczke 39.1, bole podbrzusza, zawroty glowy a okresu dalej brak, czesto chodze do toalety najpierw wszystko szczypalo pozniej gdy wzielam banke ustalo i jest taki cieply mocz przy prysznicu zobaczylam biale drobinki moczu czy to oznacza ze jestem w ciazy?nie planuje dziecka dlatego sie stresuje.czy wyniki moge uznac za wiarygodne?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam chciałam zapytać czy jest możliwość czy doszlo do zaplodnienia ja miqlam 1 dzien okresu ktory zawsze trwa 7 dni cykle wachaja się pomiedzy 28-31 dni uprawialismy peeting on byl bez majtek a ja mialam na sobie spodnie dotykalam go ręką była mokra ale nie jestem pewna czy doszedl ocieralam sie o niego poprzez spodnie i wykonywalam ruchy takie jak sie wykonuje w czasie seksu on zarowno jak i ja zaczol ocierac mnie penisem mokrym po brzuchu nie wytarlam sie tam po 20 minutach jak wrocilam do domu poszlam wziac prysznic polalam cialo wodą i przystapilam do mycia rece wczesniej umylam ale o brzuchu zapomnialam czy jest jakas szansa realna na zaplodnienie ze jezeli polewalam ten brzuch czystą wodą to cos moglo przedostac sie do mojej pochwy mam na mysli plemniki prosze o żetelną odpowiedz bo juz chyba wariuje.
  6. Czy podczas brania tabletek placebo moge nornalnie współżyć? Przez tydzień bralam antybiotyk i potem przez 7 dni zabezpieczalam sie prezerwatywa, teraz zaczely mi sie tabletki placebo czy moge juz współżyć bez zabezpieczenia? Dodam ze wszystkie tabletki rozwowe brałam reguralnie
  7. Witam, czy leki antykoncepcyjne Qlaira (Walerianian estradiol, dienogest) mogą przyczyniać się do częstego oddawania moczu, biorę leki przed snem i co chwile budzę się aby pójść do toalety
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam pytanie, bo wczoraj uprawiałam seks z chłopakiem, miał zabezpieczenie, i doszedł do siebie u mnie w środku, i potem jak wyjął to była sperma, i dalej uprawialiśmy seks potem zmieniłam pozycje na siedząco że usiadłam na niego, i patrzymy nagle spermy nie było od góry jak przedtem, ale jak zdjął prezerwatywe to chyba sperma wyleciała i miał całego penis mokrego, to miałabym szanse na zajście w ciążę poprzez to? Ale sprawdzaliśmy to gumka była całą od góry nic nie pęknięta
  9. Witam, mam pytanie. Czym może być spowodowane moje 7 dniowe opóźnianie się okresu? Bardzo martwię się o moje zdrowie. Nie uprawiałam seksu lecz partner potarł penisem o moją łechtaczkę około 3 razy. Proszę o odpowiedź ponieważ bardzo się martwię co ze mną może być nie tak.
  10. Witam, mam bardzo pilne pytanie. Otóż uprawiam miłość z moim chłopakiem (biorę tabletki anty Axia Plus od 3 miesięcy) trzy razy kochaliśmy się bez prezerwatywy, z czego za trzecim razem doszło do wytrysku. Ponad tydzień później, dostałam krwawienia z odstawienia 3 dni tabletek placebo. Wszystko było jak zwykle. Czy mimo tego mogę być w ciąży? Proszę o szybka odpowiedz. Już zaczynam fiksowac, bo dostałam jakiejś małej wysypki i nie wiem czy to może być jakiś pierwszy objaw czy coś tego typu
  11. W jaki sposób można przeprowadzić zabieg/operację przepukliny moszny na NFZ? Do kogo należy się zwrócić?
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Wraz z narzeczonym uprawialiśmy stosunek w zabezpieczeniu. Partner podczas wytrysku szybko wyjął penisa. Jak napompowal prezerwatywę w celu sprawdzenia jej nieuszkodzenia okazalo sie ze prezerwatywa pękła, lecz po ponownym napompowaniu i zawiązaniu balonik ciagle utrzymywał sie, powietrze nie schodziło. Czy jest szansa za zajecie w ciąże, jesli prezerwatywa pękła gdzies przy gorze a nie na czubku.
  13. Witam proszę o interpretacje wyników nasienia Okres abstynencji 3 (2-7) Upłynnienie 10 (<60) objętość 2,20 (>1,5) pH 8,20 (>7,2) Barwa prawidłowa lepkość prawidłowa Aglutynacja(stopień) brak Agregacja- brak Koncentracja plemników(mln/ml)-52,03(>15) Całkowita liczba plemników w ejakulacie(mln)-114,47(>39) Ruch postępowy % - 32,95, 37,72mln/ejakulat (>12,5) Ruch całkowity%- 36,36, 41,62mln/ejakulat (>15,6) Brak ruchu%- 63,64(<60) Plemniki żywe%- 73(>58), 83,56mln/ejakulat(>22,6) Plemniki o prawidłowej budowie%- 5,0(>4), 5,72mln/ejakulat (>1,6) plemniki o nieprawidłowej budowie % - Niepr. witki 95% Koncentracja komórek okrągłych mln/ml- 0,3 (<5) Koncentr. leukocytów per.- dodatnich mln/ml - 0,0 (<1) Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką %- 1 (<50)
  14. Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie penisa. Mianowicie jeśli w odbycie są kłykciny to czy mogą one wpłynąć na wielkość penisa? Mam wrażenie że stał się mniejszy albo po prostu jestem zdenerwowany klykcinami i stąd takie wrażenie. Z góry dziękuję za odpowiedź
  15. Witam, 14 marca uprawiałam sex z chłopakiem z prezerwatywą która kilka razy spadła, a chłopak ją poprawiał, wczoraj (15 marca miałam krwiomocz). W nocy ciagle się budziłam i musiałam oddać mocz, czułam tez ból podczas oddawania go Gdy rano się obudziłam czułam ból w brzuchu jakby na okres, na papierze po wysikaniu było trochę krwi po oddaniu moczu i nadal odczuwam lekki, pieczacy ból podczas sikania, muszę często chodzić do łazienki moje pytanie brzmi czy jest to możliwe ze zaszłam w ciąże ? Dodam ze uprawialiśmy sex w moje dni niepłodne, a chłopak prawdopodobnie nie doszedł
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry Jakiś czas temu pytałam czy to może być ciąża. Odczuwam mdłości( ból środkowej części brzucha i nadbrzusza) oraz mam silne parcie na pęcherz. Stosuje podwójną anttjoncepcje(tabletki i prezerwatywy),przy seksie oralnym i pettingu staramy się uważać. Ostatni stosunek z penetracja był na początku stycznia. Testy ciążowe robiłam dwa w tym drugi 19 lutego i oba negatywne. Wczoraj robiłam badania krwi i moczu. Wyszły ok,poza tym że mam zaburzony lekko poziom neurocytow i leukocytow bodajże. Dodatkowo w moczu leukocyty 2-3,erytrocyty tak samo,pojedyncze pasma sluzu i niewielka flora bakteryjna. Czy to może wskazywać na drobną infekcje która może powodować parcie na pęcherz? Moje zmartwienie wynika z nasilajacych się mdłości. Wydawalo mi się że w ciąży kino w szytsko zawsze występują wymioty,ale czy może być inaczej? Bardzo mnie to martwi. U mnie wymioty nie występują. Test mogę wykonać dopiero za kilka dni. Dodam że do gastrologa się wybieram oraz że krwawienie z odstawienia wystąpiło regularnie i w styczniu i w lutym i w marcu,mimo zmiany tabletek anty. w marcu. Proszę o pomoc i uspokojenie bo nie ukrywam że zaczęłam panikowac
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, w lutym w dniach 3-7.02 wystąpiła u mnie miesiączka, była ona w planowym terminie natomiast w marcu miesiączka się nie pojawia, spóźnia się już 10 dni. Planowana miała wystąpić 5.03 Moje cykle trwają zwykle 28-30 dni Stosunek uprawialiśmy 5.03 z prezerwatywą i 27.02 dosłownie na chwilę doszło do włożenia członka, nic więcej. W lutym przechodziłam chorobę, covid 19 czy jest szansa że to osłabienie związane z chorobą opóźnia okres?
  18. Witam Moje pytanie to jakie są szanse na zaplodnienie w opisanej sytuacji. Zrobiłam mojemu parterowi dobrze tak, że doszedł. Później zbliżałam z członka spermę. Odpoczęliśmy koło 20 minut w tym czasie masowalam jego penisa do sucha a później zaczęliśmy się kochać. Jaka jest szansa na zapłodnienie w takiej sytuacji? Wiem że ślina obniża ruchliwość plemników ale nie jestem pewna i bardzo mnie to dręczy. Nie wiem jak interpretować to że jego członek wysechł. Czy mogły zostać tam jakieś plemniki. A jeśli tak jaka jest szansa. Z góry dziękuję
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Witam 3 dni temu uprawiałam seks z moim partnerem, jeszcze przed penetracja penisem partner dotykał swoim członkiem mojej pochwy, nie wszedł cały we mnie lecz tylko jego główka, bez prezerwatywy. był już po jednym wytrysku, ja dzisiaj powinnam dostać okres, a więc 3 dni temu miałam niska szanse na zajście w ciąże. czy istnieje takie ryzyko? później kochaliśmy się w dobrze założonej prezerwatywie oraz skończył na zewnątrz, a wiec rozumiem ze jesli chodzi o druga sytuacje nie ma żadnego powodu do obaw?
  20. Mężczyzna lat 62,PSA WOLNE 1,22 ng/mL. Jak to rozczytać ten wynik?
  21. Mój wynik APTT (ICD9-G11) 34,1 sek mężczyzna lat 74 jaki to wynik chory czeka na zabieg prostaty sposobem TURP.
  22. Pigułka po Czy potrzebne jest dodatkowe zapobieganie przed ciążą jeśli na końcu 2 tygodnia w blistrze nie wzięłam 2 tabletek vibin mini, kolejnego dnia wzięłam zaległe dwie i jedną przeznaczoną na ten dzień (3 jednego dnia), a po 5 dniach przez kolejne 3 dni (końcówka 3 tygodnia i początek 4) nastąpiły zbliżenia? Stosunki były w prezerwatywie lub przerywane.
  23. PSA całkowite 1,24 PSA wolne 0.081. Mężczyzna 64 lata. Co oznacza taki taki wynik badania.Proszę o odpowiedz
  24. Uprawiałem seks ze swoją dziewczyną w poniedziałek dwa tygodnie temu. Było to kilka dni po jej okresie. Według jej obserwacji swojego ciała powinna mieć owulację w ubiegłą niedzielę, więc mieliśmy zapas około 6 dni. Na początku kochaliśmy się bez zabezpieczenia, ale (trochę nas niepotrzebnie poniosło), potem założyłem jednak prezerwatywę i miałem ją do końca. Kilka dni dziewczyna napisała mi, że owulacja pojawiła się prawdopodobnie wcześniej, a mianowicie w ubiegły piątek. Czy istnieje ryzyko ciąży w tej sytuacji? Mi się wydaje, że jest minimalne (brak wytrysku bez zabezpieczenia (wydaje mi się, że nie mam prejakulatu) plus plemnik zyje jakieś 2-3 dni). Byłbym bardzo wdzięczny za poradę.
  25. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. W sobotę miałam swój pierwszy raz z chłopakiem, zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, która ani nie pękła ani nie zsunęła się. Był to 19dc. Stosunek nie był długi, wytrysku nie było i jak twierdzi chłopak nie było do niego blisko (ze względu na krótki czas). W poniedziałek dostałam pojedynczego krwawienia, okres przypada mi za 10 dni. Z czym może być związane to krwawienie? Dodam, że od niedzieli bardzo się stresuję. Bardzo proszę o odpowiedź.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...