Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Brak okresu

Znaleziono 282 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Witam bralam duphaston 10 dni od 16dnia cyklu staram sie o ciaze z partnerem 17 skonczylam brac tabletki minelo 5dni okresu brak czy jest mozliwosc ciazy wspomne takze ze troche pobolewa mnie podbrzusze i z tylu plecy
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Miałam cesarskie cięcie i po 7 tyg dostałam okres. Od tamtego czasu nie mam okresu. Okres trwał 5 dni. Nie karmię piersią. Po 3 dniach od okresu uprawialam seks gdzie doszło do wytrysku czy możliwe jest że mogłam zajść w ciążę?
  3. Dzień dobry, czy tabletki Juvinelle to tabletki antykoncepcyjne? Czy stosując je można nie mieć okresu? Jak długo mogą utrzymywać się skutki uboczne w postaci bólów głowy? Bardzo proszę o odpowiedzi.
  4. Miałam dostać okres 11.09 wiec przyjęłam pierwszy raz w życiu tabletkę antykoncepcyjna, ale nie dostałam okresu tego dnia jednak. Dzwoniłam do ginekolog ale powiedziała ze ta tabletka nie wywoła żadnych zmian wiec muszę czekasz aż mi się zacznie okres i wtedy zacząć normalnie przyjmować tabletki tak jak mi mówiła. Kilka dni minęło a ja nadal nie mam okresu, zrobiłam nawet test ciążowy wieczorem i wyszedł negatywny. Słyszałam od znajomych ze ta jedna wzięta tabletka mogła mi przesunąć cały okres chociaż ginekolog twierdzi ze żadne zmiany nie zajdą. Czy to możliwe ze przez ta tabletkę teraz spóźnia się mi się okres?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Mam regularne okresy współżyje z mężem bez zabezpieczenia ostatni okres miałam 11 sierpnia dzisiaj jest 37 dc i brak okresu mam 33 lata
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Mam regularne okresy współżyje z mężem bez zabezpieczenia ostatni okres miałam 11 sierpnia dzisiaj jest 37 dc i brak okresu mam 33 lata
  7. Witam, stosuję NR od pół roku. Podczas stosowania pierwszego krążka cały miesiąc miałam plamienia. Po wyjęciu nadal plamiłam, ale przed włożeniem drugiego (po tygodniu przerwy) przestałam. Teraz w przerwach nie ma okresu, a plamienie występuje po ok. trzech dniach i trwa max 2 dni. Jest się czym martwić? Dodam, że stosuję się do zaleceń z ulotki i nie współżyje podczas przerwy w stosowaniu NR.
  8. Gość

    Seks a ciąża

    3 miesiące temu urodziłam. Karmię piersią na żądanie. Pierwsza miesiączka była 25 lipca, druga 15 sierpnia. Obie były krótkie i bardzo skąpe. 30 sierpnia miałam plamienie. Do tej pory nie mam okresu. Uprawiałam sex z zabezpieczeniem. Od wczoraj mam uczucie bólu w jajnikach i krzyżu który czasem się pojawia w ciągu dnia. Czy to normalne przy laktacji czy podejrzenie ciąży?
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam pytanie związane ze skąpym okresem i szansa na ciąże. Niedawno rozpoczęłam współżyć z moim chłopakiem i uprawialiśmy seks 2 tygodnie temu w sobotę, zabezpieczeniem była prezerwatywa. Po skończonym stosunku chłopak nie skończył we mnie ani w gumce, tylko na moje piersi. Seks uprawialiśmy jeszcze w niedziele rano, również zabezpieczeniem była predezewatywa, stosunek trwał krótko, bo jakieś 5 minut i mój partner również skończył w ten sam sposób. Moje pytanie brzmi następująco: Czy mogę być w ciąży? Dzisiejszy dzień jest dniem w którym powinnam dostac okresu, i dostałam go. Podbrzusze boli jak zwykle, nie mam potrzeby zwymiotowała, żadne zapachy mnie nie drażnią itp. Jednak okres jest skąpy, ma barwę jak normalna krew, ale nie ,,leci” ze mnie. Tylko podczas korzystania z toalety i podcierania widoczna jest krew.
  10. Dzień dobry, bede miała 18 lat za dwa miesiące, mam bardzo nieregularną miesiączkę, od ponad pół roku nie mam okresu, wczesniej tez miałam tak że miałam go co pół roku lub pare miesięcy. Ogólnie to jestem bardzo senna i nie mam siły na nic. Robiłam morfologię krwi i wszystko jest wporzadku. Wykonałam również badanie hormonów tarczycy: tsh i ft4. Początkowo wyszło mi ze mam mało ft4- 0,71 ng/dl (przy normie 0,89-1,37) , a tsh- 1,02 μlU/ml (przy normie 0,47-3,41), wiec po 2 tygodniach powtórzyłam badanie, ale tym razem wszystkich hormonów tarczycy i wyszło mi ze mam tsh- 0,55 μlU/ml (przy normie 0,47-3,41), ft4- 0,91 ng/dl (przy normie 0,89-1,37), ft3- 3,11 pg/ml (przy normie 2,31 — 3,71). Oczywiście po 1. badaniach, gdzie wyszło mało ft4 zostałam zapisana na wizytę do endokrynologa oraz na usg tarczycy za dwa tygodnie. Czy przy tych wynikach konieczne jest usg i wizyta u endokrynologa?
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam otóż w piątek 4.09 miałam dostać okres w poniedziałek nie wytrzymałam kupiłam test ciążowy i zrobiłam go wieczorem, wyszły dwie kreski jedna bardzo delikatna, rano powtórzyłam test i test wyszedł negatywny, dziś 11.09 nie mam jakiś objawów prócz zmęczenia i uczucia gorączki okresu nadal brak, czy możliwe że przez przeziębienie m9j okres się spóźnia? Zazwyczaj miałam reguralne cykle, szybciej dostawałam miesiączkę wcześniej niż później
  12. Dzień dobry. Biorę tabletki vibin mini, wzięłam 2 opakowania po 21 tabletek, pomijając tabletki placebo. 4 dni przed skończeniem drugiego opakowania dostałam okresu, co mnie zdziwiło, bo nie robiąc przerw, okresu miało nie być. Kontynuowałam przyjmowanie tabletek (zaczęłam 3 opakowanie) dalej bez placebo. Okres trwa już 11 dni, nie jest jakoś nasilone krwawienie, jednak nigdy nie miałam okresów dłuższych niż 4 dni. Dlaczego tak się stało, skoro nie przyjmowałam tabletek placebo i co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Dziękuję za odpowiedź
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry spóźnia mi się okres już 7 dni . Ostatni stosunek miał miejsce 17.08.20 A w dniu 8.09.20r wykonałam test który dał mi taki wynik Beta HCG < 0,1 . Okresu dalej nie mam czy jest szansa że jestem w ciąży?
  14. Witam, mam na imię Dominika i mam 20 lat. W listopadzie ubieglego roku urodzilam dziecko. Od tego momentu mam strasznie nie regularny okres. Pojawia się on co 24,30,34,38 dni. Nie karmilam piersia, poniewaz to byl martwy porod. Czy to jest normalne, ze po porodzie moge mieć tak nieregularny cykl skoro od tego momentu minelo 10 miesięcy?
  15. Okres spóźnia mi się już 9 dni, co prawda odkąd miesiączkuje miałam dosc nieregularny cykl jednak od okolo 3 miesięcy jest ustabilizowany. Jestem dziewicą jednak razem z moim partnerem nie odmawiamy sobie pieszczot oralnych. Nigdy nie doszedł mi bezpośrednio na pochwę jednak mimo to obawiam się że brak okresu może byc spowodowany ciążą. Czy jest to możliwe?
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Piszę z następującym problemem. 12 lipca miałam swój pierwszy raz, z prezerwatywą. Około 3 dni lekko krwawiłam/ troszkę to wyglądało jak brązowe uplawy, ale wszystko minęło. 20 lipca byłam na kontroli u ginekologa, bo badaniu stwierdził że wszystko ok, ale na usg zobaczył że dzień wcześniej przeszłam owulacje, stwierdził że tak się zdarza u młodych kobiet nie ma czym się martwić. Okres dostałam 24 lipca. Zwyczajowo mój cykl to ok 26/28 dni. Ten miał 25. Potem dostałam okres 16 sierpnia, ten cykl trwał 23 dni. Krócej niż mój normalny. Kilka dni przed odczuwałam bóle i miałam żółtawe upławy. Ten okres trwał 2/ 3 dni i był ciut lżejszy. Przeważnie moje krwawienia trwają 4 dni, nie są obfite. Teraz mam już 25 dzień i nie mam dalej okrsu. Zrobiłam test, wyszedł negatywny. Oprócz tego jednego stosunku nie było nic więcej. Może trochę panikuję, ale czy jest możliwa ciąża? Bo we wczesnych etapach podobno mogą zdarzać się krwawienia.
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Witam Miałam ostatnia miesiączkę 15 sierpnia Mój cykl trwa 23-24 dni. Owulacja była 25sierpnia. Staramy się o dziecko wiec stosunek był. 08/09/20 powinnam dostać okres. Ale nie mam. Boli mnie od tygodnia jajnik z lewej strony. Piersi mam nabrzmiałe. Zrobiłam test dzisiaj i wyszedł negatywnie. Kiedy powtórzyć test?
  18. Witam, czy wynik AMH na poziomie 0,14 ng/ml u 46 letniej kobiety świadczy o wejściu w okres menopauzy? Czy oznacza brak możliwości zajścia w ciążę w przypadku braku antykoncepcji?
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam 19 lat moje cykle są nieregularne od miesiąca zaczęłam współżycie z moim chłopakiem Z zabezpieczeniem, do wytrysku dochodziło poza mną w Ok połowie cyklu dostałam brązowego plamienia które trwało 3 dni ten cykl trwa już 35 dzień od kilku dni bolą mnie piersi mam typowe bóle miesiączkowe ale okresu brak występuje tylko delikatnie żółtawa lub biała wydzielina w znikomej ilości boje się ze to może być ciąża
  20. Gość

    Petting a ciąża

    Witam 5 i 4 września mniałam peting bez stosunku 10 sierpnia mniałam okres 5 dni dziś 7 wrzesień czuje gruby brzuch i mam suchosc pochwy i bialy sluz jak kropkę nie ciągnie się mam 8 dni do okresu mam nienaturalne miesiączki Czy mogę być w ciąży? Przez palcowke
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Ostatni okres miałam 18.07. Okresu nie mam do dziś tj.06.08. Współżyłam 29dni temu. (Z prezerwatywa). Bolą mnie piersi i podbrzusze, tak jak bym miała za chwile okres dostać. Dziś po południu robiłam test i wyszedł negatywny. Czy jest to możliwe, że jest niewiarygodny?
  22. Witam. Do tej pory brałam tabletki Vibin. W sierpniu przeszłam na Qlaira. Pierwszą tabletkę wzięłam zaraz po skończeniu ostatniego opakowania Vibinu. Od tygodnia nie mam okresu (zaczęłam już drugie opakowanie Qlaira) Co może być przyczyną braku krwawienia? Czy powinnam zrobić test ciążowy? Nigdy przy zmienianiu tabletek nie miałam takiego problemu. Dorota l.41
  23. Gość

    Seks a ciąża

    Mam pytanie otoz robilam 2 testy o godzinie 22 i2 kreski pod swiatlo pojawily sie po dłuższym czasie po czym ponowilam test rano o 7 pojawila sie druga kreska bardziej wyrazna tez po dłuższym czasie dzisiaj robilam rano i nic nie ma nawet cien cienia dodam ze okres mialam normlanie 21.08.2020. Czy mogla nastapic jakas reakcja chemiczna skoro dzisiaj zrobilam i nic ?
  24. Dostałam od endokrynologa skierowanie na badania hormonalne pod kątem pcos. Badania mam wykonać w 1-4 dniu cyklu. Ogólnie mam zaburzenia miesiączkowania i dzisiaj rano, w 42 dniu cylu, dostałam dziwnego plamienia. Nie wiem, czy mam je uznać jako okres i iść na badania, czy przeczekać jak za jakiś czas dostanę zwykłą miesiączkę. Proszę o radę. Dodam, że nie współżyję więc jakakolwiek ciąża jest wykluczona.
  25. Dzień dobry Moje pytanie jest o odstawienie plastrow evra i miesiaczke, miałam je 3 lata ostatni okres miałam 02.08 po ściągnięciu plastra A jest 05.08 a okresu dalej nie ma i w tym przypadku co mam robić dalej? Robić test czy nadal czekać. Stosuje masaże podbrzusza i okłady z ciepła. Proszę o odpowiedź
×
×
  • Dodaj nową pozycję...