Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Implantologia

Znaleziono 192 wyników

  1. Witam zrobilam rano badania krwi a popoudniu dostałam miesiączke wyniki wyszły dobre oprucz żelaza norma od 50 a mi wyszło 30 czy wynik mogl miec zwiazek z miesiączka
  2. Witam. W pierwszym badaniu krwi monocyty wyszły 14.1, miałem powtórzyć za tydzien i wyszły 13.8 gdzie norma to 5.3-12.2. Wszystkie inne wyniki są prawidłowe oprocz bazofili ktore wynoszą 0,00 a norma to 0,10-1.20. Mam powtorzyc badanie po raz 3 z rozmazem recznym zeby wykluczyc monocytoze, czy mam sie martwic oraz jest sie czego obawiac?
  3. Witam, córka ma 6 m-cy. Bardzo proszę o informacje na co wskazuje podwyższony wynik CK-MB 35.8.Badanie CK zleciła neurolog. W laboratorium błędnie wykonali ckmb, po mojej interwencji zostało zrobione jeszcze ck, wynik 241.4 norma do 252.Dodam że córka 1.5 mca temu miała wizytę u kardiologa, żeby sprawdzić czy Foa jest zamknięte. Wszystko wyszło prawidłowo jedynie kardiolog poinformował o strunie w lewej komorze. Czy to może mieć wpływ na wynik CK-MB? Dodam, że krew córki była pobierana metoda tak mi się wydaje próżniową czy to również może mieć wpływ? Dziękuję za odpowiedź.
  4. Dzień dobry!Wczoraj otrzymałam wyniki z morfologi MCV 74,6(79, 4-94, 8), MCH 24,1(25, 6-32, 2), RDW-CV 16,8 (11, 7- 14,4) Eozynofile 7,9(1, 0-6, 0) Eozynofile 0,58(0, 03-0, 27) Bazofile 0.01(0, 02-0, 10) reszta w normie.
  5. Czy przy głębokim niedoborze żelaza fe 12, ferrytyna 6 hb 11 mcv 78 może być bardzo nasilony świąd uogólniony? Badania wątroby, tarczycy, testy alergiczne w normie.
  6. Jestem kobieta 63 lata niepokoją mnie moje wyniki krwi erytrocyty 5,48 , hemoglobina 16,4 , hematokryt 48,4 czy może to świadczyć o poważnej chorobie pozdrawiam
  7. Niedawno robiłam badanie krwi HCV przeciwciała. Wynik: niereaktywny. Ponieważ jestem alergikiem, istnieje możliwość, że ok 12 godzin przed badaniem zażyłam lek przeciwalergiczny zawierajcy cetyryzynę dichlorowodorku. Czy mogło to mieć wpływ na wynik badań? Czy ogólnie alergia mogła mieć wpływ na podany wynik?
  8. Czy taki wynik jest prawidlowy Leukocyty7,37 Erytrocyty5,55 Hemoglobina 13,7 Hematokryt 42,8 MCV77,1 MCH 24,5 MCHC 31,8 Płytki krwi 270
  9. Proszę o interpretację wyników RZS OB- 27mm/h Wapń- 7.78mg/dL P-ciała anty CCP- <7.00U/ml Dziękuję i pozdrawiam Lidia
  10. Witam. Mój kot miał tasiemca. Postanowiłam profilaktycznie wykonać badanie krwi u siebie. Badanie wykonane zostało metoda Elisa a wynik IgG to 9,65. W interpretacji wyników pisze ze jest to szara strefa, wynik negatywny jest poniżej 9 a pozytywny powyżej 11. Czy jestem zakażona?
  11. Dzień dobry. Otrzymałam wyniki z krwi na wirusa HPV, IgG wynik 2,34 ratio, IgM wynik 0,73 ratio. Proszę o interpretację.
  12. Witam właśnie otrzymałam wyniki badań mojego 5 letniego syna. Erytocyty 5,29 mln/μl, HGB 15 g/dl, HCT 42,7%, RDW-SD 35,1fl, MONOCYTY 8%, NRBC
  13. Witam u mojego syna 5 letniego poziom hgb wynosi 15g/dl a hct 42,7% z badan wynika ze są one zawyżona. Co to moze oznaczać?
  14. Witam, ostatnio zostałem skierowany na badanie krwi, ponieważ wystąpiły u mnie rozstępy. Kiedy dostałem wyniki, okazało się, że mam za wysoki poziom progesteronu 50ng/ml a powinienem mieć 0,10-0,20. Chciał bym się dowiedzieć, czy to coś poważnego i w jaki sposób to leczyć. (umówiłem się już na wizytę u lekarza)
  15. Dzień dobry, niepokoją mnie wyniki badań.Neutrofile na poziomie 1,21(29%), erytrocyty 5,12, limfocyty 58%,hemoglobina 14,3. Dodam, że niski poziom neutrofili utrzymuje się od ponad 2 lat z przerwą na ciążę. Przyjmuje eutyrox 100 w związku z niedoczynnością na podłożu autoimmunologicznym.Bede wdzięczna za interpretację. Kobieta 28lat
  16. Witam co moga oznaczac podwyzszone parametry mcv i mch ? Zelazo, kwas foliowy i wit b12 w normie. Moje wyniki limfocyty 24%( 25-45) Erytrocyty 3.72 m/ul (3,8-5.2) Mcv 101 (80-97) Mch 34.40 (28-34) Rdw 11% (11,5-14.5) Mpv 7.9 (9-13) Żelazo 99.3 ug/fl (40-160) Kwas foliowy 15.80 ng/ml (3,89-26,80) B12 567.30 pg/ml (191-663) Dodam, ze jestem w 15tyg ciąży i nie wiem czy przeszłam covida.
  17. Witam co moga oznaczac podwyzszone parametry mcv i mch ? Zelazo, kwas foliowy i wit b12 w normie. Moje wyniki limfocyty 24%( 25-45) Erytrocyty 3.72 m/ul (3,8-5.2) Mcv 101 (80-97) Mch 34.40 (28-34) Rdw 11% (11,5-14.5) Mpv 7.9 (9-13) Żelazo 99.3 ug/fl (40-160) Kwas foliowy 15.80 ng/ml (3,89-26,80) B12 567.30 pg/ml (191-663)
  18. Jak mam interpretować wynik 9,12 z krwi w kierunku glisty?
  19. Co oznacza podwyższona liczba trombicytów i niskie mpv? Witam, proszę o interpretację wyników Trombocyty 390, MPV 6,8 Hematokryt 38,8 MCV 83 MCH 27,1 MID 0,4
  20. Witam, proszę o interpretację badań Trombocyty 390, MPV 6,9 Hematokryt 38,8 MCV 83 MCH 27,1 MID 0,4
  21. Dziecko lat 12, podwyższone Eozynofile 13.9, Monocyty 6,7 ,Eozynofile 1,15 ,MCV 90.
  22. chodzi i interpretacje wynikow badan, byly robione podczas miesiaczki mam 47 lat neutro% 34,1%,leuko 41,9%, mono 12,3%,eos7,7% basophil 2.0% IG% 1,0% OB 21 CRP 3,5MG/L
  23. Jak interpretować wyniki badania ANA HEp - 2 ? PPJ (ANA2)met. IIFi DID screening dodatni. W badanej surowicy krwi metodą immunofloroscencji pośredniej IIF na komórkach HEp - 2 stwierdzono obecność przeciwciał cytoszkieletowych o typie świecenia aktyny w mianie 1:320 Metodą immunodyfuzji nie wykryto przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA
  24. Czy Tabletki przeciw niestrawności Labofarm obniża skuteczność antykoncepcji ( implant)
  25. Witam. Blagam o odpowiedź. Mam 29 lat. O czym mogą świadczyć podwyższone parametry rdw CV 14.9 płytki krwi 434 ob 30. I obniżony parametr Mpv 7.9. Crp i wszystkie inne parametry w normie. Dodam że bolą mnie strasznie stopy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...