Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Implantologia

Znaleziono 241 wyników

  1. Dzień dobry. Po badaniach krwi wyszedly mi eozynofile 7.1% Czy warto się martwić ? Czy można uważać to za nieznacznie podwyższone ?
  2. Dzień dobry mam pytanie odnośnie podwyższenia nie których parametrów badań czy ma powód do niepokoju?.RDW.CW-15 Mcv 93.7 Mch-32.2 Limfocyty 55 Mocz-ciezar właściwy 1.030 Kryształy szczawianu wapnia liczne nabłonki płaskie liczne
  3. Wysoka kreatynina!!! Proszę o udzielenie jakiejkolwiek informacji odnośnie wyników. Kreatynina : 6,11 eGFR : 9,7 Ob : 57 Hemoglobbina : 8,7 Dla mnie jako laika wyniki złe.. Wyniki odnoszą się do mężczyzny 74 lat. Co dalej należy zrobić?
  4. Dzień dobry . Jaka jest norma glukozy we krwi u 6 miesięcznego dziecka po wypiciu mleka przed pobraniem krwi . Czy wynik 103 mg/dl jest powodem do zmartwień?
  5. Czy jeśli mam endoprotezy w obu kolanach przysługuje mi stopień niepełnosprawności i jaki?!
  6. Czy wynik crp 8.63 i ob 19, a kreatyniny 0.93 u 15 letniego chłopca powinien niepokoić?
  7. Prosiłbym o analize wyników krwi .... Zaniżone : PLT 128 HDL 0.77 Zawyżone: RBC 6.01 HGB 16.7 HCT 50.8 Trójglicerydy 2.38 AspAt 38 i najgorzej chyba AlAt 80.2
  8. Czy spożycie kiełbasy z ekstraktem z ziół, nie wiem jakie to zioła, może jakoś wpłynąć na działanie implantu antykoncepcyjnego? Czy może obniżyć jego działanie?
  9. Dzień dobry, jestem kobietą, 22 lata z powodu wizyty u alergologa musiałam zrobić wyniki krwi które nie spobodaly się lekarz i wyszły jszzcze gorsze prosiłabym o interpretacje Hemoglobina(Hcb= podwyższone 15.72 g/dL Średnia masa HCB w erytrocycie(MCH) podwyższone 33.3 Eozonocyty(EOS) podwyższone 0.59 Neytrocyty(NEU%) obniżone 52.5 Eoznocyty (EOS%) podwyższone 10.2 Bazonocyty(BASO%) podwyższone 1.2
  10. Witam. Zrobiłem sobie badania krwi. Glukoza wyszła 118. Pani doktor zaleciła mi dietę srodziemnomorska i kolejne badania po miesiącu (zaznaczyła ze w przypadku ponownego nieprawidłowego wyniku powinienem wykonać krzywa cukrowa). Po miesiącu glukoza 108. Widać spadek ale to nadal podwyższony poziom. Czy powinienem od razu wykonać krzywa cukrowa czy też nadal przestrzegać diety i zrobić koljne badanie ( według informacji norma max to 106 więc cukier tylko nie znacznie podwyższony)?
  11. Dzień dobry. Proszę o pomoc w interpretacji wyników Androstendion 1,6 ng/ml (wart. ref. 0.49 - 1.31 ng/ml). Badanie robione w 4 dniu miesiączki. Czy powinno mnie to niepokoić? Badania krwi PDW 21.5 fl (wart.ref.: 9.0 - 17.0 fl) MPV 13.3 fl (wart.ref.: 9.0-13.0 fl) P-LCR 52.7 % (wart.ref.: 13.0 - 43.0 %) Dziękuję
  12. Jestem w 28tc. Ze względu na liczne krwawienia z nosa wykonałam badania na krzepliwość krwi i zaniepokoiły mnie wyniki, a z lekarzem widzę się dopiero za miesiąc. Czy powinnam panikować? D-dimer 990 (0-500) Fibrynogen 523 (175-400) Ratio 0.9 (0.8-1.2) APTT 28.5 (27-45) INR 0.88 (0.9-1.2) Wskaźnik protombiny 118 (18-120) Czas protrombinowy 9.8 (12-17.3).
  13. Dzień dobry proszę o interpretację wyniku z krwi w kierunku grzybicy anty candida albic igg25.4 anty candida albic iga7.0 anty candida albic igm9.9
  14. Witam, Co świadczą wyniki krwi na czczo Insulina 10,63 (3,00-17,00) Glukoza 94 (70-99)
  15. Witam czy liczba płytek krwi w badaniu morfologi która wynosi 155 jest obiektem do zmartwień?
  16. moje wyniki hemoglobina16 rbc 5.37 norma w tym laboratoroum 5.4 kreatynina 89 pozostale wyniki w normie. czy sa to wyniki ok
  17. Witam. Proszę o interpretacje wyników badań krwi: Anty- TG <0,9IU/mL Anty-TPO : 0,3IU/mL Prolaktyna: 14,66 ng/mL Testosteron wolny: 11,06pg/mL ACTH: 78,6 pg/mL Kortyzol: 20,06 Tarczyca oraz podstawowe badania krwi w normie .
  18. Dzień dobry, uprzejmie proszę o udzielnie informacji, w zakresie: Przeciwciała anty HBs -16,35 IU/l HBs antygen- ujemny CRP-< 1.0 mg/l OB- 8 mm/h HCV -niereaktywny Dziękuje za chęć udzielenia odpowiedzi Dziękuje z góry za udzielnie odpowiedzi.
  19. Witam, martwią mnie moje wyniki. Dzwoniłam do lekarza Pani Doktor twierdzi , że jest ok, wolę jednak się upewnić czy nie powinnam wykonać dalszych badań. Ob 3(5-15), PLT 103(150-350),PDW 21.1(6.2-11,1),MPV 13(8.8-12),P-LCR 46.4(6-24). Do tego mam ucisk w klatce i wtedy ciężko mi oddychać.
  20. Otrzymałam wyniki morfologi i te badania wyszły mi powyzej/poniżej normy Mchc - 32.1 Rdw-sd 47.1 Rdw-cv 15.5 Czy powinno mnie to martwic ?
  21. HEMATOKRYT 45.00=% MCV 96=fl PDV 16.40=fl Co to znaczy mam się martwić
  22. Rbc 5,59 hybrid 16,7 hct 48,3 kobieta 31 lay
  23. Witam, czy niepokojącym jest wysokość d- dimerów 1100 przy OB 45
  24. Witam wyszlo mi Ob 2mm mam 37 lat kobieta... Co to oznacza?
  25. Proszę o interpretacje wyników krwi. Kobieta 27 lat, wszystko w normalnie, oprócz : Lym% 50,0 ( 20-45), Mon% 4,7 (5-12), Gra% 45,3 (55-70)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...