Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Interna

Znaleziono 2209 wyników

  1. Dzień dobry, zrobiłem badania na tsh, ft3, ft4. Niestety wizytę do lekarza specjalisty mam w bardzo odległym terminie i chciałem zapytać się czy mam się czym martwić i czy wyniki są w normie: tsh 0.69 ulU/ml norma 0,35-4,94 ulU/ml ft3 3,23 pg/ml norma 1,58-3,91 pg/ml ft4 1,08 ng/dl norma 0,70-1,48 ng/dl
  2. Witam, proszę o pomoc z interpretacją badania krwi : Transglutaminaza tkankowa IgA (tTG IgA) Wynik: < 3
  3. wyniki badań TSH 2,506 (0,28-4,7) ft4 1,14(0,80-1,60) ft3 3.03(2,02-5). Dodam ze objawy niedoczynnosci mam chyba wszystkie .
  4. Dzień dobry, poproszę o interpretacje wynków morfologia podwyższony poziom Baso 1,2% natomiast Baso drugi wynik to 0,07.Oraz obniżony poziom neut 47,2% reszta w normie o czym to może świadczyć? Powinnam się martwić. Kobieta 29lat
  5. Witam czy wynik tsh 0.349 jest w normie? Kobieta lat 42
  6. Witam. Chciałabym się dowiedzieć co oznacza wynik PDW 16.4 fl??? Reszta chyba w normie MPV 12.5 fl. P-LCR 44, 0% . PCT 0,26 %
  7. Witam, Wykonałem pakiet badań stanu zdrowia mężczyzny wraz z markerami nowotworowymi: badanie ogólne moczu, OB morfologia, sód potas magnez, kwas moczowy, lipidoogram (cholesterol całk. HDL, LDL, triglicerydy) GGTP, glukoza, ALT, AST, PSA całkowity, CA19-9, CEA AFP. W MOrfologii są takie odchyłki Krwinki białe (WBC) ↓ 3,97 ×10^3/µl 4,40 — 11,30 % neutrocytów ↓ 16,8 % 34,0 — 67,9 % limfocytów ↑ 70,8 % 21,8 — 53,1 Liczba neutrocytów ↓ 0,67 ×10^3/µl 1,80 — 7,70 Liczba eozynocytów ↓ 0,04 ×10^3/µl 0,05 — 0,50 [N45] Potas ↑ 5,2 mmol/l 3,50 — 5,10 Mam pytania do lekarza jestem umówiony dopiero na piątek a męczy mnie ta morfologia z czego mogą wynikać te spadki i wzrosty ? Jakie badania można wykonać aby dalej diagnozować przyczynę? Mam 30 lat , uważam że jestem ponadprzeciętnie aktywny fizycznie , mało choruje , przeszedłem covid w listopadzie łagodnie. Mam do wyrwania ,,ósemkę" z opuchniętym i bolącym dziąsłem może tam być stan zaplany. Poza tym nie mam większych dolegliwości.
  8. Mam stwierdzone przeciwciała ana 1:320 typ ziarnisty, byłam u reumatologa i zrobił komplet badań, wykluczone mam zapalenie od stawów, ob 15, crp w normie, jednak stwierdził ze zapalenie mam w organizmie. Mam niskie zelazo 35 przy normie 50-160. Hemoglobina w normie. Gdzie szukać przyczyny tego zapalenia, jakie badania jeszcze wykonać, czy moze to byc jakas infekcja. Gdzie sie zł osić, dodam ze tarczyca jest w normie, mam przeciwciała anty tg podwyzszone 86, anty tpo w normie, obraz usg dobry. Dokuczaja mi bóle nóg łydek takie rwanie od czasu do czasu.
  9. Miałam wykonany test jakościowy na przeciwciała anty sars coV 2 Co oznacza wynik reaktywny 115.000 COI? W listopadzie miałam wymaz na covid Wynik negatywny Czy powinnam się zaszczepić?
  10. Witam, czy jeśli przyjmuję tabletki antykoncepcyjne mogę spokojnie zaszczepić się przeciwko covid-19?
  11. Witam mam 18 lat, występują u mnie zaburzenia układu współczulnego objawiające się nadmierną nadpotliwością pupy, okolic krocza, pach oraz z uczuciem kłucia na całym ciele szczególnie na głowie i uczuciem gorąca. Te wszystkie dolegliwości pojawiają się w sytuacjach stresowych, wymianie zdań czy podczas treningu i sama potliwość prawie zawsze niezależnie co bym robił, najprawdopodobniej wszystko się zaczęło od kilkurazowego zapalenia marihuany. jak mam sobie z tym radzić i to wyleczyć?
  12. Dzień dobry Mam 31 lat proszę zerknąć na moje wyniki leukocyty 2.15 norma (4.00-10.00) liczba neutrocytów 0.83 norma (2.00-7.00) liczba limfocytów 0.92 norma (1.12-4.50) hematokryt 35 norma (38.0-45.0) % neutrocytów 38 norma(50-70) % eozynocytów 6.00 norma(1.00-5.00) % bazocytów 2,50 norma (0.00-1.00). Dodam że jestem cały czas zmęczona bez siły . Pozdrawiam
  13. Dzień dobry, czy mając podwyższone PDW (18,3) przy normie 16,2, MPV (13,0) przy normie 12,5, P-LCR (50,2) przy normie 46,6 oraz płytki krwi w normie (189) przy normie 400 powinnam się martwić? Czy może to być przez niedobór żelaza i witamin z grupy B? Lub czy powodem może być wpływ wirusa COVID (zaraziłam się pod koniec grudnia)? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  14. Witam, odebrałem wyniki badań na cholesterol cholesterol 170.10, HDL 44.20 LDL 116,10 nie-HDL 125,90 i trójglicerydy 118. Czy to są dobre wyniki? Pozdrawiam
  15. Witam. Proszę o pomoc w wynikach mojego ojca. ALT 59 AST 160 GGTP 1599 LEUKOCYTY 6,1 ERYTROCYTY 3,9 HEMOGLOBINA 11,9 HEMATOKRYT 37 MCV 94 MCH 30 MCHC 32,2 PLYTKI KRWI 114 LIMFOCYTY % 19 NEUTROFILE %75 LIMFOCYTY 1,2 NEUTROFILE 4,60 RDW CV 22 PDW 11 MPV 9,20 P LCR 22 KREATYNINA 0,65 Zaznaczam że ojciec pije od dawna alkohol. Czy może mieć marskosc wątroby?? Czy wyniki są bardzo źle? Proszę o pomoc pozdrawiam
  16. Bardzo proszę o interpretację wyników. Mcv 100.5, mch 35.7, tsh 3,156 ft3 4,95. Ft4 16,34. Anty tg 35,3. Anty tpo 49,4
  17. Witam, zmagam się z trądzikiem od ok 3 lat. Moje wyniki badań hormonalnych są w porządku oprócz : Neutrocyty (NEU%) 44,2 % (norma 45,0-70,0). limfocyty (LYMPH %) 45,7% (norma 20,0-45,0). Czy przez te wyniki badań mogę mieć skłonność z trądzikiem czy to nie wiąże się z tymi badaniami? Udać się z wynikami do endokrynologa czy dermatologa?
  18. Mam pytanie zrobione badanie na morfologia z rozmazem krwi i neutrocyty o jądrze pałeczkowatym wyszły 12 (norma 1-5) a neutrocyty o jądrze podzielonym wyszły 44 (norma 45-70) żelazo 30 (norma od 50 do 150) i podwyższone PLT 17,3 (norma od 11 do 15) czy to coś czym powinnam się martwić czy to efekt przemęczenia? Dodam że ostatnio cały dzień bolało mnie pod lewym żebrem i to tak kujaco przez 2-3 miesiące schudłam ok6 kg i jestem dość blada (może taka uroda) czy to może zwykła anemia?
  19. Witam ostatnio robiłam badania krwi wszystko wyszło idealnie mieszcząc się w normie oprócz Eozonocytow miałam 0,8 a norma jest od 1 do 5 o czym to może świadczyć Dziękuje i pozdrawiam
  20. Witam mam 250 cholesterolu ldl-163 trójglicerydy 210 kardiolog widząc wyniki nie zalecił brania tabletek A lekarz rodzinny tak
  21. Proszę o interpretację wyników lipidogramu. Cholesterol całkowity- 216; HDL-64; nie-HDL 152; LDL-134; Trójglicerydy 86.
  22. Jaka może być przyczyna odwyzszonego kortyzolu? Nie czuję się najlepiej Kortyzol rano 13,60 ug/dl, o 18tej 11,50ug/dl Acth 24,00pg/ml W usg nadnercza bez guzów, w normie. Rezonans głowy(skierowanie od neurologa) wykazał torbiel szyszynki i drobne zmiany naczyniopochodne około 2mmw płacie czołowym. Stwierdzona też insulinooporność
  23. Czy antykoncepcja hormonalna może powodować zaburzenia węchu i smaku? Czy to koronawirus? Od września stosuję tabletki Sylvie 30 bez większych skutków ubocznych (trochę przerzedziły mi się włosy, piersi stały się odrobinę większe), ale od końca grudnia coś złego dzieje się z moim smakiem i węchem. Nie utraciłam ich całkowicie, ale też z trudem przychodzi mi ich rozpoznawanie. Wiem, że coś jest słone, słodkie, gorzkie albo kwaśne, ale przy zamkniętych oczach nie wiem czy potrafiłabym powiedzieć co jem/wącham. Cały czas zamiast naturalnych zapachów/smaków czuję jeden - nieprzyjemny, ziemisto chemiczny. Tak pachnie i kawa i szampon, tak smakują chipsy i gotowane jedzenie. Ciążę wykluczam po 7 negatywnych testach z moczu i 2 negatywnych testach Beta HCG (11 dni po stosunku i 17 dni po stosunku). Co do koronawirusa - jestem osłabiona, pobolewa mnie gardło, miewam stany podgorączkowe i nabawiłam się zapalenia pęcherza, więc praktycznie żadnych typowych dla tej choroby objawów. Nie mam ani duszności ani kataru ani wysokiej gorączki. Co powinnam zrobić? Kwarantannę przechodziłam w listopadzie, wtedy chora była moja mama, a ja prawie całkowicie straciłam węch i smak. Czuję się bezsilna i nie wiem jak sobie pomóc. Czym ten stan może być spowodowany? Gdzie powinnam się zgłosić?
  24. Witam. Czy wartość TSH 4.3 dla meżczyzny w wieku 30 to powód do obaw ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...