Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Interna

Znaleziono 3396 wyników

  1. Witam, mam pytanie czy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych piersi mogą strasznie boleć? Czasami czuję się jak bym miała strasznie powiększone węzły chłonne i ten bil mi promieniował przez całą pierś. Czy jest się czym martwić?
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, ostatnio z moim chłopakiem spróbowaliśmy innych pieszczot..mianowicie mam na myśli to że on lekko przyłożył suchą główkę penisa do moich warg sromowych ale bardziej od strony łechtaczki (przyłożył dwa razy na tylko sekundę) wydaje mi się że cały czas był suchy ale od razu później wstałam i bardzo mocno wytarłam się ręcznikiem, nie było żadnych ruchów frykcyjnych tylko przyłożenie dwa razy na sekundę..Minęło już dwa tygodnie, jestem aktualnie przed okresem ale okropnie się stresuje, chociaż czuję się tak jak zawsze, boli mnie podbrzusze, plecy, głowa.Czy jest się czym stresować? Proszę o szybką odpowiedź^^ Pozdrawiam
  3. M 65 lat cukrzyca z powikłaniami i miażdzyca konczyn. 3 tygodnie temu wyszedlem ze szpitala po prawie miesięcznym pobycie, gdzie przeszedłem amputację palucha a nastepnie na chirurgi naczyniowej PTA tetnicy udowej i podkolanowej. Od 3 miesięcy jestem na antybiotykach. Moja morfologia przy wypisie to m.inn. leukocyty 5,4 , erytrocyty3,0, hemoglobina 8,7 hematokryt 26,6 Od wyjscia jestem coraz słabszy i niewydolnosc jest drastyczna juz prawie ze w spoczynku też Co robic l. rodz przez tel nic nie moze pomóc a przyjąć tez nie może
  4. Szanowni Państwo, odebrałem wynik badania profilu lipidowego i oto wyniki mojego badania: Cholesterol całkowity: 200 mg/dl LDL: 135 mg/dl HDL: 45 mg/dl Mam 32 lata. Jestem szczupły i nigdy nie jadam tłustego mięsa. Zażywam fitosterole roślinne w postaci suplementacji tabletkami. W rodzinie nie ma osób z chorobami kardiologicznymi. Czy mój wynik jest niepokojący? Czy grozi mi miażdżyca? Jedne źródła podają, że norma jest do 135 mg/dl dla LDL, a od 135 -155 mg/dl są wartości graniczne. Inne z kolei są bardziej restrykcyjne i wg nich mam już podwyższony cholesterol. Czy mam powody do niepokoju? Czy podwyższony cholesterol jest tożsamy z początkami miażdżycy? Czy też podwyższenie nie oznacza jeszcze choroby. Bardzo proszę o szczegółową odpowiedź na wszystkie pytania. Łączę wyrazy szacunku Maksymilian z Gniezna
  5. Witam serdecznie. Proszę, o skonsultowanie moich wyników morfologii,ponieważ mnie bardzo niepokoi pojawiający się podwyższony NRBC. Badania wykonałam kontrolnie bez żadnych dolegliwości oprócz nawracających zapaleń pęcherza wiec przy okazji wykonałam morfologię Konsultację z lekarzem mam dopiero za 1,5 tygodnia dlatego chciałabym wiedzieć czy to jest coś poważnego i mam przyspieszyć gdzieś indziej wizytę czy może mam powtórzyć wyniki krwi. Podaję wyniki morfologii: OB -14 (3-20) zakres referencyjny w nawiasie HCT- 44.1 (34-45) RBC -4,97(3,9-5,1) HGB- 14,3 (11,2-15,7) WBC- 7,3 (3,98-10,04) MCV-88,7(77-92) MCHC-32,4(32-36) MCH-28,8(26-32) RDW-CV-12,5(11,7-14,4) RDW-SD-40,8(36-46) PLT-247(125-396) MPV-11,1(9,4-12,5) PDW-14,1(10-16) P-LCR-34,8(19-47) PCT-0,27(0,2-0,4) NRBC-0,01(0,00-0,03) [%]NRBC-0.1(0.00-0.01) ROZMAZ NEUT-3,26(1,8-6,0) [%]NEUT-44,3(41-70) LYMPH-2,93(1.3-3,4) [%]LYMPH-39,9(21-50) MONO-0,57(0,3-0,9) [%]MONO-7,8 EO-0,49(0,03-0,4) [%]EO-6,7(0,4-6.6) BASO-0,07(0,01-0,09) [%]BASO-1,0(0,2-1,3) IG-0.02(0-0,04) [%]IG-0,3(0-0,5) GLUKOZA-86(70-99) KREATYNINA W SUROWICY-0,58(0,50-1,10) eGFR-125 AspAT(GOT)-13,1(0,0-46,0) AIAT(GPT)-11,9(0.0-49.0) CRP(ILOSCOWO)-2,51(0.0-6.0) TSH-2.290
  6. Dzień dobry. Mam pytanie , zrobiłem badania ze względu na trwające od długiego czasu zmęczenie, senność , niska wage, bóle kostne .Czy przy takich wynikach powinienem zrobić jakieś dodatkowe badania . wyniki tsh-1,187 (0.35-4.94) ft3 -3,71 (1.88-3.18) H dt4- 1,07 (0.7-1.48) Z morfologii jedynie obniżone Bazofile.
  7. Witam czy na sprzedawcę do sklepu spożywczego na wykladanie towaru wystarczy sama książeczka sanipidowska do pracy czy badania dodatkowe też np badanie krwi ?
  8. Miesiączkę mam bardzo nieregularną . W marcu miałam 5 marca w kwietniu wgl nie miałam a w maju miałam 5 maja. Uprawiałam seks 13 maja nie zabezpieczając się . Spust był do środka. To sie odbyło około 17 . W sobotę czyli 14 maja około 19 wzięłam tabletkę po. Escapelle 1500. Boli mnie podbrzusze co jakiś czas , takie ukłucie jak podczas owulacji. Czasami cały czas boli. Wymiotować mi się chcę. Jest mi nie dobrze. Nie mogę spać. Mam wzdęty brzuch i lekko Twardy. Czy jest szansa że tabletka nie podziałała?
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Miałem swój pierwszy raz ze swoją partnerką(wotrek) tydzień przed okresem(zaczął się tydzień później - wtorek) i okres nastąpił. Drugi raz mieliśmy po okresie (czyli kolejny równy tydzień później - wtorek). Robiliśmy to trzy razy intensywnie i na następny dzień czyli środę zaczęłą się pojawiać u partnerki plamienie i utrzymuje się już 4-5dni. Na obu zbliżeniach się zabezpieczaliśmy, gumka nie pękła itp. i przychodzę z zapytaniem co może oznaczać to plamienie.
  10. Witam, mam 14 lat i od 3-4 miesięcy zauważyłem przed swoimi oczami męty później doszły błyski, a teraz widzę kolorowe koła przed oczami nienaturalne długie odbicia np gdy patrzę na lampy przeważnie w nocy kiedy im się dobrze przyjrzę, czuję nie raz coś pod powiekami, jednak nic tam nie ma oraz często łzawią mi oczy od patrzenia w monitor lub na świeżym powietrzu. Ostatnio lub nawet poczynając od 2-3 lat spędzam dużo czasu przed monitorem oraz innymi urządzeniami wliczając do tego zdalne dochodziło nawet łącznie do 10 godzin spędzonymi przed komputerem, nie mam żadnych objawów pobocznych takich jak ból głowy wymioty nudności itp. Czuję się świetnie, jednak te rzeczy irytują mnie najbardziej. Boję się, że może to być jaskra lub coś w tym stylu, jednak nikt z mojej rodziny nie posiada nie miał jaskry zaćmy itp. Czy jest to coś groźnego ?
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, w 8 dzień cyklu uprawiałam seks z moim chłopakiem zawsze miewam średnio 28 dniowe cykle, niestety podczas stosunku pękła nam prezerwatywa, zawartość jej wyleciała na moje narządy rozrodcze. 15 dnia powinnam mieć owulaje, dziś w nocy 24 dnia cyklu wystąpił u mnie silny ból podbrzusza, trwał on tylko godzinę, okres powinnam mieć według kalendarza za 6 dni, czy ten ból podbrzusza to może być objawy implementacji? Dodam że podczas bólu brzucha nie występowało żadne krwawenie.
  12. Witam, przez wiele lat zażywałam Yasmninelle, również z przyczyn zdrowych, gdyż po odstawieniu antykoncepcji wystąpił u mnie krwotok. Teraz zrobiłam błąd i ponownie je odstawiłam, ale chciałabym do nich wrócić. Tylko kiedy, bo narazie nie występuje u mnie miesiączka. Mam 48 lat, jeszcze miesiączkowałam przy antykoncepcji, choć wiem że zbliżamy się do menopauzy. Proszę o pomoc, gdyż lękam się obfitych okresów i samopoczucie się pogorszyło. Helena
  13. Przyjmuję tabletki antykoncepcyjne od ponad 5 lat. Ostatnie opakowanie rozpoczęłam 23.08 o godz. 21:00, w nocy 25.08 wspolzylam z partnerem. W trzecim tygodniu stosowania tabletek zaczął występować u mnie ból brzucha podobny do skurczy przy okresie, ból piersi, trądzik na twarzy oraz osłabienie. Tabletki zazywalam co do minuty, bez wymiotów, biegunek bądź antybiotyków. Czym mogą być spowodowane te dolegliwości, czy jest możliwe ryzyko ciąży?
  14. Witam, Proszę o zinterpretowanie moich wyników: TSH 3,880 (norma 0,270 - 4,200) Ft3 3,58 (norma 2,0 - 4,4) fT4 1,37 (norma 0,93 - 1,71). Pozostałe wyniki morfologii w normie, cholesterol, glukoza na czczo też.
  15. Witam pracuje na kopalni od dłuższego czasu odczuwam zmęczenie, osłabienie w związku z czym wykonałem podstawowe badania. Żelazo 32.60 ug/dL (Norma 65-175) Ferrytyna 10.31 ng/mL (Norma 21,9-274,7) Hemoglobina 13,3 g/dl (Norma 13,7-17,5) Reszta badań w porządku. Czy to już anemia? Na jak długie zwolnienie mogę liczyć, żeby dojść do siebie?
  16. Witam czy mam wysoki cholesterol cholesterol całkowity 195 . LDL 135 RESZTA W normie lipidogramu tylko chodzi mi o całkowity i LDL jaka jest norma? mam niedoczynność tarczycy utajnioną .pozdrawiam
  17. Witam. Trójglicerydy 30, cholesterol całkowity 140,hdl 70, LDL 64. Jak poprawić wyniki Lipidogram?
  18. Gość

    Brak miesiączki

    Witam. Ostatnia miesiączka 23.02 następnie plamienie 13.03. od jakiś 5 dni źle się czuje, mdłości, zawroty głowy, częstsze chodzenie z toalety, ciągnięcie w dole brzucha ogólnie czuje się osłabiona. Zrobiłam dziś test 2 dni przed spodziewana miesiączką wyszedł negatywny straciłam nadzieję że mogę nie dostać miesiączki.
  19. Czy mogę prosić o interpretacje.TSH 1,69 uIU/ML norma(0,270-4,200),FT3 2,78 pg/ml norma(2,00-4,40),FT4 0,96 ng/dl norma(0,93-1,70),anty-TPO 47,11 IU/ml norma(0,93-5,61) anty-TG <3 IU/ml norma(0,00-4,11).Z góry bardzo dziękuję.
  20. Witam na początku maja wykonałam badania krwi i wynik Plt był 173 po 3 tyg znów miam badanie krwi i wynik Plt 163 oprócz tego wynik mcv 77. Zazywam lek controloc na żołądek i rosewre na wysoki cholesterol. Czy powinnam się martwić tymi wynikami
  21. Moje Wyniki. TSh 1,764 Norma to 9,35-4 FT3 4,94 norma to 2,43-6,01 FT4- 12,26 norma to 9,01-19,05 Przeciwciała AntyTPO 3,32 norma to 0-5,62 Przeciwciała anty-TG 4,83 norma to 0-4,11 Czy wyniki są w porządku?
  22. Dzień dobry, co dokładnie oznaczają wyniki robione w kierunku boreliozy? IgG <2,0 IgM 71,2
  23. Mam 35 lat. Wykonałam badania: TSH - 1,165, FT3 - 2,97, FT4 - 0,89. Czy TSH nie jest za niskie?
  24. Dzień dobry, czy mam się jakoś martwić swoimi wynikami morfologii. Mam 20 lat i dosyć często łapie jakieś infekcję. Czytałam na internecie że to może być leukopenia. Oto moje wyniki odbiegające od normy. Leukocyty -3,1( ten wynik sprawdzali dwukrotnie,bo raz pierwszy mi się tak zdarzyło) PDW-17,5 MPV-12,9 P-LCR-49,3 Neutrofile -1,54 Eozynofile -0,00 Bazofile-0,00 Drugie eozynofile- 0,0
  25. Rok temu miałem zapalenie prostaty. Z ciekawosci zrobiłem wyniki krwi i moczu. Mocz jest ok ale w krwi wyszły mi takie wyniki: Rozdział automatyczny leukocytów: Neutrocyty (NEU%) ↓ 43,8 % 45,0 — 70,0 Limfocyty (LYMPH%) 39,9 % 20,0 — 45,0 Monocyty (MON%) ↑ 12,6 % 3,0 — 12,0 Eozynocyty (EOS%) 3,0 % 1,0 — 5,0 Bazocyty (BASO%) 0,7 % 0,0 — 1,0 Neutrocyty (NEU) ↓ 1,88 10^9/L 2,5 — 6,5 Limfocyty (LYMPH) 1,71 10^9/L 1,00 — 3,50 Monocyty (MON) 0,54 10^9/L 0,19 — 0,78 Eozynocyty (EOS) 0,13 10^9/L 0,10 — 0,50 Bazocyty (BASO) 0,03 10^9/L 0,020 — 0,100 Czy jest tu coś niepokojącego?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...