Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Wymioty

Znaleziono 115 wyników

  1. Witam, miesiac temu zaczelam brać tabletki antykoncepcyjne z pierwszym dniem miesiączki, która trwała 3 dni. Następnie mialam 8 dni przerwy bez okresu, a ten pojawił się znowu i trwa juz 14 dni, jest dość obfity, do twgo pojawiły się mdlosci i wymioty z rana. Bol brzucha również, co się dzieje?
  2. Witam! Mam pewien problem. Od dwóch lat stosuję tabletki antykoncepcyjne Vibin. Przez te dwa lata raz zdarzyło mi się zapomnieć o tabletce, od razu na następny dzień pamiętam, że przyjęłam zapomnianą tabletkę i było wszystko w porządku. W niedzielę okazało się, że moja recepta na tabletki jest już nieważna, więc nie mogłam wykupić tabletek i w niedzielę nie przyjęłam antykoncepcji, ale w poniedziałek od razu wzięłam dwie i właśnie od tego poniedziałku po tabletkach antykoncepcyjnych zawsze mocno wymiotuję. Dlaczego tak się dzieje? Brałam je dwa lata i wszystko było w porządku. Dodam, że do tego utrzymuje mi się temperatura 37.5.
  3. Witam! Mam pewien problem. Od dwóch lat stosuję tabletki antykoncepcyjne Vibin. Przez te dwa lata raz zdarzyło mi się zapomnieć o tabletce, od razu na następny dzień pamiętam, że przyjęłam zapomnianą tabletkę i było wszystko w porządku. W niedzielę okazało się, że moja recepta na tabletki jest już nieważna, więc nie mogłam wykupić tabletek i w niedzielę nie przyjęłam antykoncepcji, ale w poniedziałek od razu wzięłam dwie i właśnie od tego poniedziałku po tabletkach antykoncepcyjnych zawsze mocno wymiotuję. Dlaczego tak się dzieje? Brałam je dwa lata i wszystko było w porządku.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, podejrzewam ciąże. Ostatnia miesiączka była 12 sierpnia. To moja 4 ciaza ostatni porod w styczniu tego roku. Od kilku dni bardzo złe sie czuje. Jestem słaba jak przy porządnej jelitowce z tym ze bez wymiotów i biegunki. Mdlosci delikatne są ale bardziej uczucie roztrzęsionego żołądka i bardzo duze oslabienie. W poprzednich ciążach tez czułam die nienajlepszej na początku ale nie aż tak. Czy to normalne? Czy może być tez to spowodowane krótkim okresem między poprzednia ciaza a ta? Wizytę u lekarza mam za tydz.
  5. Witam. Mój cykl trwa od 28 do 32 dni, niekiedy 34. 6.09 kochałam się z partnerem bez zabezpieczenia (miałam dni niepłodne), ale nie doszło do wytrysku w pochwie. 8.09 wyjechałam do Niemiec, 11.09 dostałam okres i następny powinnam dostać 12.10, niestety jeszcze go nie dostałam. Nie mam żadnych objawów, które wskazują na ciąże. Żadnych mdłości, wymiotów, bolących piersi. Nic. Dodam, że od 13.09 zaczęłam ćwiczyć dość intensywnie i miałam kilka stresowych sytuacji. Czy jest możliwość abym zaszła w ciążę?
  6. Dzień dobry,od grudnia 2019 roku przyjmuje tabletki anty Antywia. Okres zawsze występował 3 dnia od odstawienia i był umiarkowany. Dodatkowo zabezpieczamy się prezerwatywą ale zdąża się że chłopak też stosunek przerywany i chłopak konczy na zewnątrz. Dzisiaj powinnam dostać krawienie z odstawienia, "dostałam" go wieczorem w postaci lekkiego zabrudzenia na wkładce i teraz jakby nigdy nic go nie ma. Czym to może być spowodowane? Tabletki przyjmuję raczej o czasie, zdąża się max 2 godzinne opóźnienie, biegunki i wymioty po tabletkach się nie zdarzają, prezerwatywę zawsze sprawdzamy. Czy to może być ciąża?
  7. Witam jakie są objawy korona wirusa bo mam bul głowy duszności wymioty i nie równy oddech
  8. Czy mimo regularnego i dokładnego stosowania tabletek antykoncepcyjny bez pominięcie żadnej tabletki, bez biegunki, wymiotów i uważanie na grejpfruta oraz dziurawiec może dojść do osłabienie działania antykoncepcji poprzez niezdiagnozowane choroby wewnętrzne np. osłabiające wchłanianie tabletek?
  9. Witam. Moja córka (7 lat) narzeka na bóle brzucha. Często są to skurcze a ostatnio zaczęła dodatkowo tak dziwnie mruczeć, zupełnie nieświadomie. Ma mniejszy apetyt i często mówi że chce jej się wymiotować. Lekarz podejrzewał alergię lub pasożyty, badania krwi wskazywały na pasożyty, podaliśmy lek na odrobaczenie ale to nie pomogło do końca i po około miesiącu objawy wróciły. W sobotę zrobiłam ponowne badania krwi i dodatkowo IgE całkowite. Podaję wyniki które odbiegają od norm lub są na jej pograniczu MCH - 24.8 (25.5 - 31.0) P-LCR - 18.1 (19.1 - 46.6) Neutrofile - 35.4 (40.0 - 60.0) Monocyty - 8.1 (1.0 - 6.0) Eozynofile - 5.6 (0.0 - 4.0) Bazofile 0.11 (0.02 - 0.05) Hemoglobina - 12.4 (12.0 - 15.5) Hematokryt 37.3 (37.0 - 43.0) Limfocyty - 49.2 (25.0 - 50.0) IgE całkowite - 8.80 (0.0 - 90.0) Proszę o pomoc
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witam 4 dni przed okresem uprawiałam seks z mężem. Z prezerwatywa która nie pękła a on skończył we mnie . Mam regularne cykle co 27|28 dni. Okres dostalam normalnie taki jak zawsze ale od momentu gdy się zakończył, jest mi niedobrze cały czas, źle się czuję, jestem słaba, mam mdłości bez wymiotów. I tak już ponad tydzień. Robiłam test teraz po ok 20 dniach mam 10 dni do okresu. Testy wychodzą negatywne. Co to może być
  11. Niedawno zaczęłam przyjmowanie pierwszych tabletek antykoncepcyjnych - Belara. Pierwszą tabletkę przyjęłam pierwszego dnia miesiączki i brałam kolejne przez 21 dni, po których zrobiłam 7 dniową przerwę zgodnie ze schematem działania. Podczas pierwszego opakowania od początku brania tabletek praktycznie codziennie występowało u mnie krwawienie bądź mniejsze plamienie, czasem zdarzył się dzień/dwa dni przerwy od plamień. Krwawienie z odstawienia wystąpiło drugiego dnia przerwy i trwało trzy dni, było dość skąpe. Po 7dniowej przerwie przyjęłam dziś rano pierwszą tabletkę i w ciągu dnia zauważyłam, że śluz zmienił swoją barwę oraz wystąpiło lekkie plamienie. Dodam, że tableki przyjmuję regularnie o stałej porze, nie pominęłam żadnej, nie wystąpiła biegunka ani wymioty. Współżyłam kilka razy podczas brania pierwszego opakowania. Czy powinnam zgłosić się do lekarza w celu zmiany tabletek, czy kontunuować przyjmowanie tabletek aby organizm się do nich przyzwyczaił?
  12. Dzień dobry. Od ponad 1,5 roku przyjmuję tabletki antykoncepcyjne Axia Plus. Nie występowały u mnie żadne efekty uboczne. W poprzednim miesiącu zaczęłam krwawić w dniu, w którym miałam przyjąć 18 tabletkę aktywną w tym cyklu. Pomimo tego brałam tabletki ‚jak zwykle’. Od kolejnego cyklu zmieniam tabletki na Microgynon 21. Martwię się jednak, czy działanie antykoncepcyjne tabletek zostało zachowane. U ginekologa wykluczyłam wszelkie torbiele oraz nadżerki i tym podobne. Bardzo prosiłabym o odpowiedź, czy pomimo krwawienia które najprawdopodobniej było wynikiem zbyt słabych tabletek, ochrona przed ciążą została zachowana. Nie pominęłam nigdy ani jednej tabletki, nie przyjmowałam antybiotyku oraz nie miałam biegunki ani wymiotów. Pozdrawiam.
  13. Dzien dobry, od 1,5 roku przyjmuje tabletki antykoncepcyjne Vibin mini. Przyjmuję je o godzinie 17:30. Wczoraj tak samo przyjęłam 8 tabletkę z blistra, później wypiłam kilka piw i około 22:30 lekko zwymiotowalam samym alkoholem. Były to naprawdę niewielkie wymioty, w odstępie 5h od wzięcia tabletki. Na ulotce pisze, ze tabletka wchłania się 3-4h. Czy tabletka na pewno się wchłonęła? Skuteczność jest zachowana? Czy należy się dodatkowo zabezpieczać?
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam 20 lat ostatnia moesiaczke mialam 20 sierpnia we wrzrsniu sie nie pojawila lecz doskwiera mi klujacy bol podbrzusza mdlosci wymioty bole glowy i ogolne oslabienie dnia 28 wrzesnia jednorazowo podczas korzystania z WC poszedl mi sluz zabarwiony krwia ulrawialam ostatnio seks bez zabezpieczen ale i bez wytrysku rowniez odczuwam ciagle parcie na pecherz chciałabym sie dowoedziec jakie moga byc tego przyczyny
  15. Witam, moja dziewczyna bierze tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21. Podczas 7-dniowej przerwy ostatni raz uprawialiśmy seks w piątek. W sobotę, czyli 6 dnia, jak zawsze dostała krwawienie. W poniedziałek zażyła na czczo pierwszą tabletkę z nowego blistra jak zwykle o tej samej porze, jednak 2-3 godziny po przyjęciu wymiotowała, ponieważ była operowana pod narkozą. Kolejną tabletkę przyjęła we wtorek jak zwykle o tej samej porze. Czy jest możliwe ryzyko ciąży jeśli ostatni raz od stosunku minęły 3 dni (piątek-poniedziałek)?. Kiedy powinna zrobić test ciążowy?
  16. Witam. Zażywam antykoncepcję hormonalną i okres mi się nigdy nie spóźniał. Uprawiałam seks niedługo po okresie (z prezerwatywą i bez wytrysku). Około dnia gdy powinnam mieć owulację, pojawił mi się śluz z pochwy z nie przyjemnym zapachem. Trwał on 3 dni. 4 maks. Strasznie się stresuję. Mniej więcej tydzień po owulacji zaczęłam wymiotować w nocy (raz) i czuję się osłabiona. Częściej chce mi się siku. Zawsze okres zapowiadał mi się małymi plamieniami i lekkimi bólami podbrzusza. Nawet tydzień przed okresem. Jutro powinnam mieć miesiączkę a do tej pory nic mi się nie zapowiada, do tego ta częsta potrzeba siku i dość częste chęci na wymioty i osłabienie. Jeśli jutro nie dostanę okresu to się załamię. Czy to może być ciąża? Seks był bardzo bezpieczny. Antykoncepcja prezerwatywa brak wytrysku, ale mam więcej objawów ciąży niż objawów zapowiadającego się okresu
  17. Bardzo bardzo prosze o odpowiedz Zażywam dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne codziennie o godzinie 21:00 zawsze regularnie Tydzień temu w poniedziałek czyli 12 dni temu wystąpiła coś w stylu biegunka tylko problem w tym ze nie jestem pewna czy to napewno była biegunka napewno byłam w toalecie kilka razy tego dnia następnego dnia we wtorek a od razu od przyjęcia wzięłam tabletke i po 10 minutach od zażycia znowu musiałam iść do toalety ale nie wydaje mi się żeby to była biegunka tylko luźny stolec. Wiem ze obniżona skuteczność antykoncepcji jest podczas wymiotów lub biegunki po 4h od zażycia ale Nie brałam dodatkowej tabletki potem przez kolejne 12 dni codziennie zażywałam dalej tabletki o stałej porze bez zmian.i w sobotę wczoraj czyli po 11 dniach od biegunki odbyłam stosunek z partnerem bez dotykowego zabezpieczenia około 9rano. Zdecydowałam się na tabletke po 72h o nazwie escapelle i wzięłam ja dopero dzisiaj po ponad dobie o 19:57 Jutro kończy mi się ostatnia 21tabletka drugiego blista leku novynette i za 3/4 dni powinnam mieć planowo plamienie ale wiem ze te tabletki escapelle zaburzają krwawienie. Czym powinnam się przejmowac i co powinnam dalej zrobić Czy duża jest szansa na zajście w ciąże w moim przypadku mimo codziennego zażywania tabletek antykoncepcyjnych i zażyciu tabletki po po 35h od stosunku Co powinnam dalej zrobić Zgłosić się do ginekologa wykonać test i czekać Nie przejmowac się opóźnieniem krwawienie przez ta tabletke po czy co mam teraz zrobić Bardzo prosze o rade Jestem bardzo zakłopotana i dostaje tysiące różnych informacji i nie wiem która jest prawdziwa
  18. Witam, od 5 mcy zażywam lek axia conti (24 4), jestem obecnie na 3 tabletce placebo, a okresu brak. Dodam, ze całość blistra przyjmowałam regularnie, nie miałam wymiotów, biegunek, ank nie zażywałam żadnych leków obniżających działanie tabletek antykoncepcyjnych. Czy są powody do niepokoju?
  19. Przyjmuje tabletki antykoncepcyjne i zauważyłam że po nich mam migreny. Na początku tylko miesiączkowe, a obecnie coraz częściej. Niestety jest to ból którego nie prześpię bo wybudza mnie ze snu. Ostatno dodatkowo czasem wymiotuje lub mam biegunkę. Przez co biorę dużo leków przeciwbólowych. Mam też wadę wzroku oko niedowidzące wykluczone z obuocznego widzenia. Oko niedowidzące 4,75 , drugie oko -0,75. Tylko koryguje to niedowidzące co i tak nie ułatwia mi widzenia ani nie widzę ostrzej. Prawdopodobnie z lekkim astygmatyzmem. Czy na częstotliwość migren może jednak bardziej wpływać wada wzroku niż antykoncepcja hormonalna ?
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Mam regularne cykle miesiączkowe 28/29 dni. 01/08/20 miałam okres. Kolejny okres rozpoczął się 29/20 czyli regularnie i byly to 2 dni normalnego krwawienia, 3ciego dnia krwawienie było skąpe, poczym 2 dni bardzo delikatnego plamienia. Mam wrażenie że okres był mniejszy niż zazwyczaj jednak towarzyszyły mu skrzepy. Okres również poprzedzał dosyć mocny PMS. Od mniej więcej 3ciego dnia okresu towarzyszą mi ciągle nudnosci nadczo i po jedzeniu (nie dochodzi do wymiotów), wrażliwość na zapachy i smaki, czeste oddawanie moczu. Miałam też jeden dzień biegunki. Ciągle mi sie odbija, nie mam apetytu a nieustanne nudnosci sprawiają że nawet nie mam ochoty jeść. Objawy przypominają ciążowe w związku z tym w różnych odstępach czasowych wykonałam kilka różnych testów ciążowych o czułości 10 mIU, wykonane z porannego moczu, wszystkie negatywne, ostatni wykonany 10 września. Rowniez 10.09 (13 dni od skąpszego okresu) wykonałam badanie krwi bhCG i wyszło <0.1 czyli negatywne. Czy to może być ciąża, pomimo negatywnych testów domowych i z krwi. Z kalkulatora w internecie wyliczyłam ze teoretycznie bylby to 5/6 tydzien ciąży, czy to możliwe więc że badania z krwi i testy domowe wychodziłyby jako negatywne? Jesli to nie ciąża, co mogłoby powodować takie nudnosci i wrażliwości na zapachy i smaki? Dodam że nigdy nie miałam problemów z układem pokarmowym. Kilka lat temu miałam problemy z niedoczynnością tarczycy i mialam też stwierdzony podwyższony cukier ale bardzo zaniedbałam monitorowanie tych dolegliwości. Jestem osobą nerwową i w ostatnim czasie mialam sporo stresu w życiu prywatnym. Mieszkam zagranicą i bardzo ciężko jest o wizytę u lekarza podczas pandemi. Wizyte u lekarza rodzinnego mam dopiero umówioną na za tydzień. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi i porady. Pozdrawiam
  21. Witam, od 5 lat nieprzerwalnie biorę tabletki antykoncepcyjne, obecnie biorę dwuskładnikowe z 4 dniowym okresem tabletek „placebo”. W dwa miesiące temu zamiast przyjmować placebo zaczęłam nowe opakowanie, a w zeszłym miesiącu zrobiłam przerwę tylko dwudniowa. W obu tych miesiącach nie miałam okresu. Ostatnio zdarzyło mi się nie wziąć jednej tabletki. Od paru dni boli mnie brzuch, cierpię na bezsenność w nocy, dnie bym przesypiala, jestem zmęczona, bolą mnie mięśnie, mam mdłości, nie mam apetytu, mam podwyższona temperaturę (37,5), mam wymioty i biegunkę. Robiłam dwa testy ciążowe obydwa negatywne. Czy to ciąża czy jestem przewrażliwiona i dopadła mnie grypa zoladkowa. Proszę o pomoc
  22. Morfologia 8-latki. Witam. Proszę o interpretację wyników morfologii 8-latki. Dodam, że dziecko ma częste bóle brzucha i wymioty. WBC 3,30 (4,4-13,5), RBC 4,54 (4,0-5,20), HGB 12,6 (11,9-14,7), HCT 38,5 % (35,0-45,0), PLT 234 (150-400), PCT 0,201% (0,150-0,500), MCV 85,0 (80-97), LIMFOCYTY 53,4% (20,0-45,0), MONOCYTY 10,7% (1,0-6,0), NEU
  23. Interpretacja morfologii u 8-latki. Witam. Proszę o interpretacje WYNIKÓW morfologii. Dodam, że dziecko ma dość częste bóle brzucha i wymioty. WBC 3,30 (4,4-13,5), RBC 4,54 (4,0-5,20), HGB 12,6 (11,9-14,7), HCT 38,5 %(35,0-45,0), PLT 234 (150-400), PCT0, 201% (0,150-0,500), MCV 85,0 (80-97), LIMFOCYTY 53,4 % (20,0-45,0), MONOCYTY 10,7 % (1,0-6,0), NEU
  24. Gość

    Złe samopoczucie

    Dzień dobry chciał bym się zapytać o moje objawy po marihuanie zapaliłem 3,5 miesiąca temu dosyć duża ilość przez co się porzygalem tagze miałem wtedy badtripa i po zejściu fazy po około 4 godzinach nic mi nie było więc uznałem że zapale jeszcze raz po 3 dniach owiele mniej niż wtedy i po tym razie miałem dziwne uczucie jak by głośnego kołatania serca chodząc do szkoły źle się czułem chciało mi się wymiotować chociaż nigdy mi się to niezdazylo palac marihuanę 1 raz wracając do objawów zaobserwowałem ze czuje się jak by nikt wokół mnie nie żył czasami czuje jak bym mial czeska głowę zawsze przy tym uczuciu mi ona mrowi przestałem czuć ostre sosy i mniej itesywnie śmierdzące zapachy jak wsiadam do autobusu robi mi się ciepło i zaczynam łapać prawie to samo co w szkole bardzo mi to upierdliwia życie nwm co mam zrobić napisałem to po to żeby mi ktoś pomógł zawsze byle szczęśliwy jeździłem do poznania pociągiem i nic mi nie było i w szkole też czułem ostre i nie tylko, zauważyłem też że mniej czuje bul np po uszczypnięciu się koledzy mi mówią że coś se wkręcam czy to możliwe że trawka mogło mi cos uszkodzic
  25. Witam. Mam 34 lata. Od kilku miesięcy zdiagnozowana anoreksja Atypowa. Obecna waga 70. (przed 20 miesiącami waga 130kg). Wymiotuję regularnie po wszystkim i spożywam niewielkie ilości jedzenia. Co mnie zaczęło niepokoi. To poziom cukru kilka miesięcy był on niski ok. 55-70 a teraz na czczo wynosi 111 do 120. Ból nerek szczególnie po wymiotach. Czy to może oznaczać cukrzycę ale jeśli tak to skąd!?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...