Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Hormony

Znaleziono 21 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Czy jest możliwość zajścia w ciążę w tym wypadku? Witam Czy jest możliwość zajścia w ciążę biorac stymulację czy to hormony Pregnyl 5000j i clostylbegyt50mg? Długo się staramy z mężem i bardzo ciężko już się poddajemy
  2. Witam. W czwartek w zeszłym tygodniu wzięłam 2 tabletki antykoncepcyjne jednego dnia, niedługo po tym zaczęło się u mnie lekkie plamienie. Czy mogło to być spowodowane za dużą ilością hormonu na raz, czy może to zbieg okoliczności i po prostu dostałam plamienia śródcyklicznego? Dodam, że to mój 4 miesiąc stosowania tabletek, plamienie trwa do tej pory. Czy jeśli występuje takie plamienie to jest możliwe żeby skuteczność tabletek była zbyt mała?
  3. Gość

    Brak miesiączki

    Mam 21 lat i brak miesiączki Pierwszy raz okres dostałam w wieku 12 lat, później pojawiał się on 1 na rok a w wieku 14-17 lat 2-3 razy do roku. Poszłam do ginekologa zrobiono mi badania, tarczyca jak i usg wyszly w porządku. Zalecono mi stosować tabletki 5 dni przed okresem (nazwy nie pamiętam) po nich okres się nie pojawil. Następnie pani ginekolog przepisała mi antykoncepcje Vixpo po których okres mam regularnie, niestety gdy tylko je przestane stosować na 1-2 miesiące według zaleceń lekarza okres nie powraca. Czy do końca życia będę musiała faszerowac się hormonami i czy mam jakiekolwiek szanse na ciążę w przyszłości (biorąc pod uwagę też in vitro)
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam 4.12 poronienie samoistnie.... W 4-5tyg ciąży sam pęcherzyk brak zarodka... Dziś jest 27. 1 dalej brak okresu jajeczkowaniw było test pozytywny czy to moziiwe że jestem w ciąży czy raczej tak długo utrzymuje się hormon bety
  5. Witam, jestem 22-letnią kobietą. Mój wzrost wynosi 157 cm. Zrobiłam badania pod kątem hormonu wzrostu hGH. Mój wynik to 3,08. Norma jest od 0,126 do 9,88. Wiem, że mój wynik jest w normie, ale zauważyłam, że jest poniżej połowy normy. Czy jest możliwość, że jeszcze urosnę? Jak nie, to czy jest możliwość przy takich wynikach zaczęcia terapii hormonem wzrostu? Dziękuję i pozdrawiam
  6. Witam, , moze zacznę od od początku mam stwierdzona torbiel endometrialną na jajniku -nie przekracza ona 4 cm. Przez pierwsze dwa miesiące brałam horomony o najnizszej dawce . Poczym przeszlam na srednio dawkowowe o nazwie jeannine. przez pierwszy miesiac stosowania mialam totalny spokoj nic sie nie działo , natomiast przy drugim opakowaniu zaczelam plamiec , troszke jakby taki maly okres , brzuuch mnie pobolewa do dzis zreszta .. Bylam na basenie i dostałam niestety infekcji zapalenia jajnikow. Wczoraj wzielam pierwszy czopek distreptazy i nadal biore hormony czy jest to normalne przy stosowaniu tych czopkow ze krwawie ???
  7. bardzo proszę o interpretację wyników badań. Kilka wartości mam podniesionych i nie wiem co to moze oznaczac. MPV - 12,50 fl (normy 7- 12,40) P-LCR - 46,10 % (13 - 43) Eozynofile 0,60% (1-5) Niedojrzałe granulocyty IG % 0.80 ( 0,00- 0.40) CRP 5,90 (0 - 5) Poza tym wyniki w normie mineraly i hormony tarczycowe . Z góry dziękuje
  8. Witam, Odstawilam antykoncepcję hormonalną 4 miesiące temu, zmagam się z nadmiernym wypadanie włosów oraz ostatnio zauważyłam, że ciężko mi zrzucić kg a nawet ostatnio ciut przytyłam. W 19 dniu cyklu zrobiłam badania tarczycy i hormonów płciowych proszę o interpretację wyników. Tsh 1,329 [0,35-4,94] Ft3 2,95 [1,71 - 3,71] Ft4 0,99 [0,70 - 1,48] Estradiol 137 [21-312 faza lutealna] Progesteron 15,10 [1,2-15,9 faza lutealna] Prolaktyna 10,3 [5,2-26,5]
  9. Dzien dobry proszę o interpretacje wyniku Hormonu amh 0.59.Kobieta kat 39
  10. Witam serdecznie. Czy mogę jednocześnie stosować leki na depresję lękową Atarax 10mg oraz escitil 10 mg razem z krążkiem dopochwowym. Dziś pani doktor żeby ustabilizować moje hormony przepisała mi antykoncepcje w formie krążków. Zapomniałam zapytać czy te krążki nie będą miały obniżonego działania podczas przyjmowania tych leków. Pozdrawiam Justyna 36 lat
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, mam cykle nieregularne, mieszczące się w przedziale 21-33 dni. Przez ostatnie trzy cykle robiłam testy owulacyjne ale nie były pozytywne. Pierwszy zaczęłam w 16dc, drugi w 11dc, dlatego trzeci zaczęłam robić 4 dnia cyklu. Aż do dnia dzisiejszego, czyli 26dc wszystkie testy były negatywne dziś wyszedł pozytywny. W środę 15 stycznia kochałam się z zabezpieczeniem (prezerwatywa), czy to możliwe że jednak doszło do zaplodnienia? Czy może wskazuje to, na problemy z hormonami?
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Jestem po operacji usunięcia prawego płata tarczycy operacje miałam na początku grudnia mam lat 28 wynik TSH 5,80 mam tabletki euthyrox 25 . Teraz okazało się ze jestem w ciąży wykonałam 4 testy wszystkie pozytywne mam pytanie czy może wynnik test ciążowego pomylić się przez hormony które teraz mi buzują po operacji ? czy ty faktycznie jest ciąża i test sie nie myli ? proszę o odpowiedz
  13. Pominięcie tabletki w 3 tygodniu Biorę tabletki antykoncepcyjne od ponad 2 lat. Zawsze biorę tabletkę o 19, jednak wczoraj zapomniałam, była to 19 tabletka. Dzisiaj o 8 rano się zorientowałam i niezwłocznie zażyłam. Jednak dzisiaj też dostałam plamienia, ma to związek ze spadkiem hormonów? Czy w takim razie jestem zabezpieczona na czas kolejnych stosunków czy potrzebuje dodatkowej antykoncepcji? Dodatkowo współżyłam w środę, czy pominięcie tej tabletki może skutkować ciążą? W związku z pominięciem mam w planie brać kolejne opakowanie bez robienia tygodnia przerwy, aby nie doszło do owulacji. Z góry dziękuję za odpowiedź!
  14. Witam, skończyłam opakowanie tabletek antykoncepcyjnych sylvie20, a teraz stosuje Vibin Mini. Czy różnica w dawce hormonów może wpłynąć na to czy wystąpi owulacja bądź nie?
  15. Dzień dobry, Syn lat 8 jest bardzo mały. Ma też ostatnio problemy ze stawami, badania ma na szeroką skalę i póki co wyniki spływają ale weszły te z badania hormonu wzrostu, a wizyta u endokrynologa jeszcze daleko, a ja nie wiem co myśleć. W nocy na śpiąco miał 5 pobrań co pół godziny i takie wyniki: po zaśnięciu 0,4ng/ml 30 min 7,9ng/ml 60 min 9,9 ng/ml 90 min 4,2ng/ml 120 Lekka hemoliza 3,2 ng/ml jak interpretować ten wynik, bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuję
  16. Parę dni temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne axia conti. Dziś dostałam okres, prawdopodobnie krwawienie z odstawienia, chcoiaz tabletki przerwałam w połowie opakowania (zostało 9 z hormonami do placebo). Wczoraj miałam ryzykowny stosunek. Czy jak dzisiaj krwawie i już więcej nie będę przyjmowała tabletek jest szansa ze mogę być w ciąży?
  17. Zapomniałam wziąć na wyjazd tabletek antykoncepcyjnych o nazwie Axia Conti, jednak moja koleżanka może mnie poratować na czas wyjazdu swoimi tabletkami o nazwie Vixpo. Hormony są takie same w obu, w takiej samej gramaturze. Czy takie rozwiązanie jest ok?
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. 17 grudnia miałam ostatnią miesiączkę 3 dni wcześniej dosyć mocno zaczęły boleć mnie piersi. Okres był taki jak zawsze. Później w dni płodne wspolzylam dwa razy z prezerwatywa. Przed okresem zbadałam szyjkę i była twarda i zamknięta. Dzień przed planowanym okresem szyjka lekko zmiękła i otwarła się. W tym dniu też zaczęłam plamić. W środku dużo krwi lecz nie wypływała. Na następny dzień okres był bardziej skąpy tylko 3 podpaski zużyte. Jak zbadałam szyjkę to otwarta, prawie cały koniuszek wszedł do środka i lekko miękka. W środku też dużo krwi lecz na zewnątrz mało wypływa. Momentami więcej. Lecz sama krew bez skrzepów. Piersi dalej mnie lekko pobolewaja. Czy wszystko jest ok? Od połowy cyklu też miałam bardzo dużo stresu. I piersi zaczęły mnie boleć 2 tygodnie przed okresem. Czy to mogą być wahania hormonów przez ten stres? Czy może mam się obawiać ciąży. Jednak w dwóch pierwszych ciążach nie miałam żadnych krwawień ani bólów piersi. Proszę o odpowiedź. Bardzo się stresuje.
  19. Czy wyniki wskazuja na insulinooporność? Test obciążenia glukozą (2 pkt,75g, 2h) Glukoza (L43) (4,3,2) 79 mg/dl 70 - 99 Badania wykonano na aparacie: AU5800 Beckman Coulter 2 Glukoza 2h po obciążeniu (4,6,2) 83 mg/dl Badania wykonano na aparacie: AU5800 Beckman Coulter 2 HORMONY Krzywa insulinowa (2 pkt.) Insulina (L97) (4,8,2) 3,5 uIU/ml 1,9 - 23 Oznaczenie wykonano metodą immunochemiczną z odczytem chemiluminescencyjnym. Badania wykonano na aparacie: Unicel DxI 800 firmy Beckman Insulina 2h po obciążeniu (4,9,2) 52,5 uIU/ml
  20. Witam. Zażywam tabletki antykoncepcyjne vixpo, gdzie 24 dni przyjmuje hormony, a 4 dni tabletki placebo. W piątek zapomniałam wziąć tabletki, nie minęło jednak 12h (około 10h), następnie w sobotę znowu zapomniałam wziąć, wzięłam dopiero w niedziele o godzinie 11.00 obie tabletki. Do końca bliska zostało mi 8 tabletek z hormonami. Czy mam robić 7 dniowa przerwę? Dodam ze współżyłam tydzień temu.
  21. Dzień dobry, od około 2-3 lat mam nieregularny okres – co półtora miesiąca, co dwa miesiące itd. Byłam z tym u ginekologa i zapisał mi tabletki antykoncepcyjne, bo chciałam – pomogło, miałam wtedy regularny okres. Od pół roku nie biorę już tabletek, okres znowu się rozregulował. Mam go co dwa miesiące, ale w międzyczasie odczuwam bóle podbrzusza, jakbym ten okres miała dostać, ale nie dostaje. Dodatkowo odczuwam obliżone libido, wypadanie włosów, suchość pochwy (czasem i ból przy współżyciu), łamliwe paznokcie i kłopoty z cerą. Ostatnio również mam upławy (mimo antybiotyku, szybko powracają) cytologia w normie. Zrobiłam badania krwi prywatnie i zależało by mi na interpretacji – ponieważ wizytę już u innego ginekologa mam za półtora tygodnia. Dodam, że badania wykonałam podczas miesiączki ( pierwszego dnia ) ponieważ nie spodziewałam się, że ją dostane. Większość wyników mam w normie, ponieważ robiłam ogólne badania tarczyce i hormony, więc wypiszę tylko te, które mnie interesują lub wynik jest nieprawidłowy EOZYNOFILE – 0 (norma 2-4) CHOLESTEROL HDL 78,92 ( norma 40-60) FERRETYNA 26,99 TSH 2,57 FT3 2,97 FT4 0,97 FSH 4,83 ESTRADIOL 57,88 PROGESTERON 0,34 PROLAKTYNA 7,78 KORTYZOL 14,01 Będę wdzięczna za odpowiedź, może muszę jeszcze jakieś badania wykonać? Ponieważ niepokoją mnie te objawy.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...