Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Osłabienie

Znaleziono 133 wyników

  1. Witam, jestem w 11 tyg ciąży i byłam dziś na badaniach i mam cmv igg dodatni 69.9 i cmv igm ujemny 0.09. dodam, że w zeszłym tygodniu byłam osłabiona (katar, ból głowy, podwyższona temperatura, powiększone węzły chłonne). Czy mam powód do obaw?
  2. Witam Miesiąc temu zachorowalam na Covid - 19, infekcje przeszłam dość łagodnie, od 2 tygodni codziennie pojawiają się stany podgorączkowe od 37.3 - 38, bóle mięśni, ogólne osłabienie. Zauważyłam również że schudłam, pomimo braku ruchu (cały miesiąc w domu) i normalnego apetytu. Morfologia jest dobra, WBC nieznacznie podwyższone (12,5 tys), NEU też 9,5, oraz MCHC 34,90, D-dimery 461 przy normie do 500. Czy to są skutki pocovidowe które tak długo się utrzymują? I czy mogą być takie skoki temperatur w ciągu dnia? Stan podgorączkowy pojawia się i znika samoistnie po czym znowu wzrasta. Czasami biorę paracetamol jeśli dreszcze i uczucie gorąca bardzo dokucza. Dziękuję za odpowiedź.
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od 5 dni spóźnia mi się miesiączka, mam tkliwe piersi i czuje się ogólnie osłabiona. Już 2 razy robiłam test płytowy i wyszedł negatywny (na pewno było więcej niż 14 dni od stosunku). Proszę o radę
  4. Dzień dobry, zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Mywy za niedługo zaczynam kuracje izotekiem chciałam zapytać czy mogę połączyć te tabletki oraz izotek i czy on nie osłabi ich działania?
  5. Ostatnio towarzyszy mi straszne osłabienie organizmu. Częste gorączki, nocna potliwość, słuchy męczący kaszel etc. Dostałem również zmian skórnych podobnych do tych kiłowatych tj. plamy od wewnętrznej strony dłoni a także na stopach. Kilka dni temu zleciłem sobie zrobienie badań między innymi na: 1. Chlamydia Trachomatis IgG (p.ciała) 2. HCV przeciwciała przeciw HCV (WZW typu C) 3. HIV (p.ciała anty-HIV1/HIV2 combo) 4. Kiła test przesiewowy WR 5. HBs antygen (test jakościowy) Telefonicznie laboratorium poinformowało mnie, że: - Test na Chlamydia Trachomatis jest ok. - HCV przeciwciała przeciw HCV (WZW typu C) - przekazano do dalszego badania -HIV (p.ciała anty-HIV1/HIV2 combo) tes wyszedł "wątpliwych" mam zrobić test Wolta -Kiła test przesiewowy WR ten również poszedł do dalszej diagnostyki Moje pytanie jest następujące czy istnieje ryzyko, że takie zawirowanie w wynikach badań przesiewowych może być spowodowane inną chorobą np. Sars ?
  6. Dzień dobry, bardzo proszę o interpetację moich wyników krwi. Jestem kobietą, 37 lat, choroby przewlekłe Hashimoto i astma. Lekarz na telekonsultacji stwierdził, że morfologia jest w porządku, ale ja od kilku tygodni czuję się mocno osłabiona, mam częste bóle głowy, nie umiem się skoncentrować, a każdy wysiłek kończy się dużym zmęczeniem, chociaż jeszcze w sierpniu i wrześniu regularnie chodziłam po górach i ćwiczyłam jogę kilka razy w tygodniu. Jestem też blada. Dodam, iż 6 tygodni temu przechorowałam koronawirusa, dość lekko - kilka dni stanu podgorączkowego i utrata węchu i smaku. Niepokoją mnie wskaźniki czerwonych krwinek i zastanawiam się, czy nie mam początków anemii- leukocyty 6,86; erytrocyty 4,16; hemoglobina 12,3; hematokryt 35,1; MCV 84,4; 29,6; MCHC 35; plytki krwi 249; RDW SD 36 (norma od 36,4); RDW CV 11,9 %; PDW 11,4; MPV 9,9; P-LCR 24,3%; PCT 0,3%; neutrofile 4,04 (tys/ul); Limfocyty 2,17; monocyty 0,55; eozynofile 0,08; bazofile 0,02; neutrofile 58,9%; limfocyty 31,6%. Bardzo proszę o interpetację i ewentualne wskazanie, czy mam robić pogłębioną diagnostykę, a jeśli tak to jakie badania powinnam wykonać. Bardzo dziękuję.
  7. Jestem kobietą i mam 35 lat. Biorę Euthyrox 25 i ipp 20 . Mam częste bóle stawów i wrażenie jakby bolały mnie żyły. Do tego pojawiają się bóle pod pachami, mam też wyczuwalne w powłokach brzusznych zgrubienia/guzki, które są tkliwe ale też zanikają i pojawiają się co jakiś czas. Lekarz rodzinny nie widzi problemu a ja często czuje się osłabiona i obolała. Często odczuwam też duszność a gdy ranonsie budzę to przy wdechu słychać i czuć charczenie. To moje aktualne wyniki badań. Morfologia krwi Leukocyty 6.0 tys/µl 4.0-10.00 N Erytrocyty 4.6 mln/µl 3.93- 5.22 N Hemoglobina 15 g/dl 11.2-15.7 N Hematokryt 45.4 % 34.1-44.9 H MCV 99 fl 79 95 H MCH 32.6 pg 25.6- 32 H MCHC 33.0 g/dl 32,3 35,5 N PLT 304 mln/ml 140-369 PDW 13.6 fl 9,8 16,1 N MPV 9.3 fl 9,4 12,6 L Neutrofile 3.10 tys/µl Limfocyty 2,2 tys/µl Monocyty 0.50 tys/µl Eozynofile 0.2 tys/µl Bazofile 0,00 tys/µl Neutrofile 51,70 % 34,0 - 71,0 Limfocyty 37,3 % 20,0- 51.7 Monocyty 8.2 % 2,0 12,0 Eozynofile 2.6 % 0,7- 5,8 Bazofile 0,20 % 0,1- 1, 2 OB OB 7/23 mm/h Witamina B12 Witamina B12 254,40 pg/ml 189,00 883,00 TSH TSH 3,35 µIU/ml 0,270 4,200 Czy wyniki są prawidlowe? Dodam, że podwyższone wartości pojawiły się też w poprzednim badaniu krwi.
  8. Dzień dobry, Proszę o interpretację wyników z dnia 10.11.2020. Lat 37 TSH 1,960 (0,270-4,20) FT3 3,29 (2,04-4,40) FT4 1,30 (0,93-1,71) ANTY TPO <9 (0,00-34,0) ANTY TG 10,60 (0,00-115) Witamina B12 469 (197-771) Kwas foliowy 2,87 (3,89-26,80) Jestem osłabiona,brak energii, sucha skóra, senność, przybieranie na wadze, wypadanie włosów, ciemne łokcie i kolana, pękające stopy). Jestem po covid ale te objawy miałam już dużo wcześniej, proszę o interpetację
  9. Witam od 4 lat biorę tabletki antykoncepcyjne rigevidon. Przez ostatnie 2 miesiące w trakcie zażywania miałam plamienie teraz również skończyłam opakowanie wystąpiło krwawienie z odstawienia zaczęłam nowe opakowanie jestem przy 6 tabletce i delikatnie plamie czy to normalne? Ostatnio męczy mnie kaszel brałam syrop sosnowy złożony czy on mógł osłabić działanie tabletki?
  10. Witam. Mam 22, biorę tabletki antykoncepcyjne hormonalne od prawie 3 lat. Po ostatniej miesięczne zmieniłam tabletki, ponieważ przy poprzednich często pojawiały mi się torbiele oraz plamienie. Mam 26 dzień cyklu, przedwczoraj pojawiły mi się delikatne plamienia kremowo-brązowe, wystartowały jeszcze wczoraj ale były bardzo skąpe, dzisiaj juz prawie ich nie było. Od około 3-4 dni mam ogromne bóle głowy i dzisiaj cały dzień jest mi bardzo nie dobrze, jestem osłabiona i od czasu do czasu czuje silne kłócia w jajnikach. Dodam ze lekarz przy ostatniej wizycie podejrzewał zespół policystycznych jajników. Bardzo się martwię i nie wiem co się dzieje. Czy mogę być w ciąży? Czy może to być kolejny torbiel albo kwestia zmienia tabletek? Okres powinnam dostać za około 3-4 dni. Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz
  11. Dzień dobry, przyjmuje tabletki antykoncepcyjne od 6 miesięcy czy orgazm kobiecy wpływa na tabletki? Czy wzięcie jej kilka min przed orgazmem osłabi działanie tabletki?
  12. W marcu ukąszenie kleszcza , od maja dziwne objawy od potów osłabienia ,ból kolana. We wrześniu test ELISA IgG 17,03RU/ml IgM 44,61 RU/ml. Test western blot tylko IgG p41 dodatni (47) i IgG p83 graniczny (21) ,pozostale antygeny ujemne ,test z wynikiem ujemnym. Obecnie bol kregosłupa szyjnego , łokcia ,dziwnie zaburzony wzrok i przemijający ból kolana. Bardzo się niepokoję tymi objawami ,czy to borelioza skoro western blot wyszedł ujemny.
  13. Dzień dobry, mam pytanie odnośnie prawidłowego działania tabletek antykoncepcyjnych. Biorę regularnie tabletki Ovulastan, które nie zawodziły mnie, jednak teraz mam wątpliwości. Ostatni raz, bez używania zabezpieczenia, współżyłam w dzień 13 tabletki z blistra. Dzień później bardzo się rozchorowałam i przez kolejne 4 dni brałam tabletki jak Paracetamol, Polopiryna max i wiele witamin. Dziś jestem na 18 tabletce z blistra i od 2 dni obserwuję brunatny śluz. Brzuch mnie nie boli. Czy to może być krwawienie implantacyjne? Czy nie za wcześnie na takie kwawienie? A może to zwykły brunatny śluz w wyniku choroby i osłabionego organizmu? Proszę o odpowiedź
  14. Czy tabletka EllaOne oslabi dzialanie przyjmowanych przeze mnie pigułek Limetic? Dodam, ze nie miesiączkuję, więc jesli oslabia to kiedy będę miala pełną ochronę biorąc Limetic?
  15. Gość

    Brak miesiączki

    Dzień dobry. Mam dosyć regularne miesiączki zazwyczaj cykl trwa 24 dni. Współżyłam z chłopakiem 22 października w prezerwatywie oraz z wtryskiem na zewnątrz. W środku stosunku pękła nam prezerwatywa, ale penis od razu został wysunięty, a prezerwatywa zmieniona. 3 tygodnie temu byłam przeziębiona: gorączka, osłabienie, katar i przyjmowałam lek neosine. Miesiączkę miałam mieć 1 listopada. Już jest 4, a miesiączki nadal nie ma. Czy możliwe, że doszło do zapłodnienia? Powinnam zrobić test? Co mogło spowodować opóźnienie miesiączki? Dziękuję za odpowiedź.
  16. Witam czy podane wyniki badań crp 105,6 mg/l, przeciwciał IgM 24 index, IgG 34,76 index, % neutrocytow 74,3%, % monocytow 2.5%, RDW-CV 16.3% mogą wskazywać na zakażenie covid-19 czy może to być zapalenie oskrzeli lub płuc? Teściu po dostaniu antybiotyku Zinnat w dawce 1000 nagle dostał gorączkę oraz zaczęły się problemy z oddychaniem i przyszło osłabienie organizmu. Saturacja spadła na 75-79. Po zmianie antybiotyku na biotraxon 2g i dexaven 4mg w zastrzyku problemy z oddychaniem polepszyly się. Ale nie jest to super poprswa. A saturacja podniosła sie do 82-85. Czekamy na wymaz covid i nie wiemy co myśleć. Prosze o jakąś wypowiedź odnośnie tych wynikow.
  17. Dzień dobry, Od jakiegoś czasu stosuje antykoncepcję, zakupiłam suplementy diety Vimin o składzie Libifem, liść damiany, witamina B6, L-cytrolina . Czy mogą one osłabić działanie tabletek Antykoncepcyjnych?
  18. 19 listopada miałam drugi dzień miesiączki i zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne(Hastina 24 4). W tym samym czasie brałam antybiotyk (Metronidazol i Amoksiklav). W środę - 21 listopada skończyłam brać pierwszy antybiotyk, a w sobotę 24 listopada drugi. Czy jak 3- listopada odbyłam stosunek bez zabezpieczeń to jest szansa, że tabletki antykoncepcyjne miały osłabioną skuteczność? Czy dobrze jest zażyć tabletkę dzień po w takiej sytuacji?
  19. Witam, mój chłopak miał zapalenie pęcherza moczowego i doktor przepisał mu urofuraginum. Po koniec stosowania tabletek odbyliśmy stosunek z wytryskiem w środku. Dodam że biorę tabletki antykoncepcyjne(Microgynon 21) I chciałam się zapytać czy urofuraginum może osłabić działanie tabletek? Partner bierze również vitamine c i czy też może ona osłabić działanie tabletek antykoncepcyjnych?
  20. Dziś rozpoczęłam swoją przygodę z tabletkami antykoncepcyjnymi Vibin Mini. Pierwszą tabletkę wzięłam o godzinie 9,po dwóch godzinach w krótkim odstępie czasu miałam luźne stolce. Występował także ból brzucha, ale to chyba nie powinno mnie martwić. Zastanawiam się czy działanie tabletki mogło zostać osłabione? I czy w takim wypadku konieczne jest przyjęcie dodatkowej tabletki? I jak wygląda branie tabletki z rezerwowego blistra? Jak potem poradzić sobie z tym brakującym miejscem?
  21. Witam. Moje wyniki TSH 2,42 ( 0,35-4,9), FT3 3,16 pmol/l (1,88 - 3,18), FT4 1,11 (0,70-1,48). Nie leczę się na tarczycę, w usg mam widoczna torbiel koloidową- do obserwacji, dodam że od pewnego czasu źle się czuję, jestem osłabiona, senna, drażliwa, mam problem z przesuszonymi włosami, kołatania serca. Kobieta 35 lat
  22. Witam, czy leki takie jak: Paroxinor 75, Pregabalin Accord oraz Sedam 3 3mg może osłabić działanie leku antykoncepcyjnego Seasonique? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam. Anna
  23. Czy maść Clotrimazolum GSK, 10 mg/g, krem, 20 g obniża skuteczność tabletkę antykoncepcyjnych Vines(maść stosowana na srom nie do pochwowo)? Czy grzybica pochwy wpływa na osłabienie działania tabletek?
  24. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, mam 20 lat nigdy nie miałam regularnego okresu występował on zawsze ci mniej więcej 13-20 dni czasami występowały lekkie wąchania, nic z tym nie robiłam bo moja mama też zawsze mówiła że jej okres uregulował się dopiero po ciąży. Na końcu sierpnia zaczął spóźniać mi się okres po kilku dniach się przestraszyłam że to może być ciąża jednak miałam w tym czasie dużo stresu i okres dostałam po ponad tygodniu usprawiedliwiałam to sobie właśnie bardzo dużym stresem. Kolejny okres dostałam normalnie 26 września i skończł się mniej więcej 30. Od tego czasu nie dostałam okresu czyli wychodzi że spóźnię się już prawie tydzień w międzyczasie współżyłam z moim chłopakiem jednak zabezpieczaliśmy się. Boję się że mogę być w ciąży od poniedziałku czuje się przeciabiona we wtorek rano wymiotowałam chyba czymś się zatrułam bo od tego czasu nie mam mdłości ani nic takiego, jednak jestem strasznie osłabiona po powrocie z pracy mogłabym od razu pójść spać mam nadzieję że to przez przeziębienie ale też jakoś od środy bolą mnie piersi są jakieś obrzmiałe nie są bardziej czerwone ale suki wydają mi się trochę większe, do tego mam gesty biały śluz. Boję się zrobić testy ciążowego, od kilku dni jestem przez to bardzo nerwowa jeszcze kiedy czytam artykuły w internecie jestem przerażona. Nie wiem co mam robić.
  25. Witam, mam pytanie odnośnie stosowania antykoncepcji hormonalnej, po jakim czasie można się spodziewać skutków ubocznych jej stosowania? Czy to możliwe, że będą występowały po 4 dniowym jej stosowaniu? Dokładnie chodzi mi o mdłości, bóle głowy, uczucie pełnego brzucha, osłabienie, fale gorąca a nawet zemdlenie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...