Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Osłabienie

Znaleziono 188 wyników

  1. OKRES SZYBSZY OD KILKU MIESIACY Od 3 miesiącu mój okres jest o wiele szybciej niż powinien min: 15.02, 14.03, i teraz 11.04, nie wiem czego jest to przyczyną ponieważ regularnie trwał on 22 dnia miesiąca i kończył się po około 5 dniach, teraz trwa z ostatnimi miesiącami dłużej oraz jest bardziej intensywny i ból bardzo mocno a momentalnie nie do wytrzymania, wcześniej miałam taki że dałam radę co kolwiek robić i nie odczuwałam tego tak, w teraźniejszy okres nie mam apetyty, jestem bardzo osłabiona oraz tracę momentalnie siły, kregoslop mam bardziej obolały niż kiedy kolwiek... Nie ćwiczę oraz nie mam diety również nie mam za dużo stresu czy ktoś wie czym może to być spowodowane?
  2. Dzień dobry, jakiś czas temu miałam miesiączkę ale one z reguły są często nieregularne, z moim chłopakiem nie używamy prezerwatyw ani ja też nie biorę antykoncepcji. Od 1 kwietnia mój chłopak dochodzi cały czas we mnie a 6 kwietnia rano zwymiotowałam, zaczął towarzyszyć mi ból podbrzuszu, osłabienie organizmu oraz brak apetytu, wejście na 1 piętro sprawia mi zawroty głowy jakbym miała zemdleć,i od tej pory rano mdłości mam cały czas nieraz w ciągu wieczora, do tego nie raz zapach pewnych rzeczy które mogłabym zjeść sprawia mi mdłości,nie wiem jak to opisać ale mam dziwne uczucie w pochowie i boli mnie podbrzusze ale na pewno nie jest to infekcja. Kobieta ,Lat 18
  3. Dzień dobry, wczoraj o godzinie 18 wzięłam pierwszy raz tabletkę antykoncepcyjną Medinette. O godzinie 2 w nocy obudziłam się z lekkim bezwładem ciała, dusznościami i mdlosciami, jak się podniosłam delikatnie to miałam mroczki przed oczami i szum w uszach, myślałam że zemdleję. Rano bolała mnie mocno głowa i jak wstałam to również miałam mroczki przed oczami. To dopiero pierwsza tabletka i tak silne skutki uboczne wydają mi się niepokojące, czy powinnam od razu je odstawić i poprosić ginekologa o zmianę na inne, czy organizm musi się przyzwyczaić? Dodam, że wczoraj robiłam także tatuaż i być może to też on spowodował osłabienie organizmu.
  4. Witam,jestem dziewczyną (19l.) W marcu przyjęłam tabletki antykoncepcyjne,które lekarz mi przepisał. Oczywiście miałam tylko wywiad bez badań kontrolnych ( to była moja 1 wizyta) I odstawiłam po 2 dniach cyklu miesiączkowania ze względu doznania przykrych skutkówubocznych,które mi towarzyszyły przez tydzień: bolał mnie brzuch, podczas chodu traciłam pole widzenia I osłabienie,które dochodziło do utraty przytomności w niektórych momentach,również mnie serce bolało jak i czułam duży niepokój najbardziej podczas snu. Teraz okres spóźnia mi 2 dzień czy to jest normalne? Nie pomijając faktu razem z partnerem zabiezpieczaliśmy się podczas stosunku nawet podczas gdy brałam tabletki antykoncepcyjne.
  5. Witam, jestem w ciąży (16 tydzień) i ostatnio czuje sie oslabiona, głowa mnie pobolewa, często mnie boli w okolicach oczu. Ciśnienie mam w normie za każdym razem. Czy może to mieć coś z niedoborem żelaza? HGB -12, 9 RBC- 4,55 MIEĆ - 30,7 i tu mam obniżony niby mało, ale może. Czy mogę zażywać żelazo czy jest niepotrzebne? Mój lekarz prowadzący zbagatelizowal i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi od niego.
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od tygodnia zauważyłam pewne zmiany. Moje piersi są bardzo obolałe, mam wahania nastroju, wiele rzeczy mi bardzo śmierdzi, a pytając innych ludzi oni zapachu nie czują, niektóre codzinne dotychczas zapachy doprowadzają mnie do mdłości, czuje się osłabiona, ciągle chce mi się spać. Czy to jest czas zeby zrobić test ciążowy? Miesiączkę powinnam mieć za 2 tygodnie.
  7. Gość

    Brak miesiączki

    Witam. Ostatnia miesiączka 23.02 następnie plamienie 13.03. od jakiś 5 dni źle się czuje, mdłości, zawroty głowy, częstsze chodzenie z toalety, ciągnięcie w dole brzucha ogólnie czuje się osłabiona. Zrobiłam dziś test 2 dni przed spodziewana miesiączką wyszedł negatywny straciłam nadzieję że mogę nie dostać miesiączki.
  8. Witam. Od 36 dni biorę Livial. Mam pytanie kiedy przejdą mi udeżenia gorąca i ogólne osłabienie. Dziękuję
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Tydzień przed planowanym rozpoczeciem miesiączki chłopak włożył mi parę razy penisa do pochwy wcześniej go wycierając. Okres spóźnił mi się 5 dni (miał być 2 lutego a był 7) ale był normalny 4 dniowy, następny okres był dzień przed planowanym czyli 6 marca również był normalny. Pytanie moje jest następujące czy mogę być w ciąży? Mam bóle głowy lekkie mdłości i problemy z koncentracją oraz ogólnie osłabienie. Proszę o odpowiedź bo bardzo się boje
  10. Dzień dobry. Otrzymałam wyniki krwi i odchylenia od normy to : %limfocyty 50,4 norma 40, %granulocyty:45.1 norma min 50. Ilościowo: granulocyty 3.1, limfocyty 3.3, monocyty:0.3. Od jakiś 2 miesięcy jestem osłabiona. Bolało mnie w nadbrzuszu i i klatce piersiowej. Czy mam pwody do niepokoju i czy mam się skontaktować z lekarzem?
  11. Witam Od 2 tygodni jestem chora tzn gorączka,katar,zmiana barwy głosu i osłabienie...od tygodnia jest poprawa ale nadal jestem słaba...wyniki z krwi 50mm/h a crp 5.Dlaczego ob jest wyższe a crp w normie.Czy może to świadczyć o poważnej chorobie czy to w wyniku obecnego stanu?Morfologia wszystko dobrze.
  12. Witam w lutym miesiączka wystąpiła w planowanym terminie 03-07.02 natomiast w marcu spóźnia się już 10 dni. Miała być 05.03 stosunek z partnerem odbywałam 04.03 z prezerwatywa oraz 27.02 na chwilę dosłownie partner włożył członka. Moje cykle trwają około 28-30 dni. W lutym przechodziłam chorobę covid 19 czy osłabienie z tym związane mogło mieć na to wpływ?
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, w lutym w dniach 3-7.02 wystąpiła u mnie miesiączka, była ona w planowym terminie natomiast w marcu miesiączka się nie pojawia, spóźnia się już 10 dni. Planowana miała wystąpić 5.03 Moje cykle trwają zwykle 28-30 dni Stosunek uprawialiśmy 5.03 z prezerwatywą i 27.02 dosłownie na chwilę doszło do włożenia członka, nic więcej. W lutym przechodziłam chorobę, covid 19 czy jest szansa że to osłabienie związane z chorobą opóźnia okres?
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, tydzień temu miałam stosunek z chłopakiem. Miał on prezerwatywę i dodatkowo nie spuścił się w środku. Miałam dostać okres 3 dni temu i nadal go nie mam. Boli mnie w podbrzuszu i jestem osłabiona. Czy mogę być w ciąży?
  15. OGTT, wyższy wynik po 2h niż po 1h. Dzień dobry, Jestem w 26 tc i robilam dzis OGTT, wyniki mieszczą się w normie jednak glukoza po 2h zamiast spadać, rośnie... Od jakiegoś czasu źle się czuję (osłabienie) mam napady wilczego głodu, slabo mi jeśli nie zjem czegoś mniej więcej co 3h, mam problemy ze snem i potliwością w nocy Myślałam, że to wina ciąży, czy może mieć to związek z tym poziomem cukru? Glukoza na czczo 73,10 mg/dl Po 1h 95,40 mg/dl Po 2h 114,70 mg/dl Czy powinnam skonsultować wyniki z diabetologiem? Pozdrawiam, Anna
  16. Konsultacja wyników badań krwi Jestem kobietą, wiem 22 lata. Wynika były następujące: WBC 5,78 10^9/L, RBC 4,06 10^12/L, HGB 12.06 g/Dl, HCT 36,8%, MCV 90.6, MCH 31.0, MCHC 34. 2, RDW 12.9, PTC 0.29, PDW 14.5, MPV 11.8 NEU% 42.7, NEU 2,47, LYMPH% 39.3, LYMPH 2.27 10^9/LMON% 10.2, EOS% 7,8, EOS 0.45 10^9/LBASO% 0.0, BASO 0.00 10^9/L. Neutrocyty o jądrze podzielonym 50%, eozynocyty 10%, limfocyty 37%, monocyty 3%. Tyreotropina (TSH) 1,410 uIU/ml. Dodatkowo zaobserwowałam u siebie pogorszenie wzroku, utratę wagi mimo dobrego apetytu, suchy kaszel i ogóle osłabienie, szybsze męczenie się, senność. Czy powyższe wyniki mogą mieć związek z opisanymi objawami?
  17. Dzień dobry, rozpoczęłam pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych Slinda i niestety okres jeszcze daje mi popalić. Zażywałam przez ostatnie dwa dni 1 tabletkę Pryralginy w połączeniu z dwoma tabletkami No-Spy. Taką mieszankę 2-3 razy na dziennie. Slindę zażywam o 20. Zawsze wieczorną dawkę leków przeciwbólowych i rozkurczowych zażywałam ponad 2 godziny od zażycia Slindy. Czy mogło dojść do osłabienia działania Slindy? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  18. Czy lek colon c (dwa razy dziennie) może osłabić działanie tabletek antykoncepcyjnych Vines? Tabletki vines biorę o 19 a colon c rano i wieczorem
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Ostatnią miesiączkę miałam od 26.01 do 31.01. cykle mam zwykle 29 dyniowe. Kochałam się z mężem z finałem we mnie 6.02, 8.02. dzisiaj (15.02) mam stan podgorączkowy 37,2, bolą mnie piersi i podbrzusze, mam złe samopoczucie, jestem osłabiona. Czy to może być ciąża? Z góry dziękuję za pomoc. Kasia
  20. Dzień dobry potrzebuje odpowiedzi na pytanie które nie raz się tutaj przewijało, jednak ilu lekarzy tyle opini. Czy krawienie które występuje w 7 dniowej przerwie w 3 dzień świadczy o prawidłowym działaniu i braku ewentualnej ciazy? Stosuje tabletki od roku, w zasadzie raz krawienie spoznilo się tylko o parę godzin że dostałam w nocy następnego dnia, moje krawienie jest średnioumiarkowane i lekko boli podbrzusze a kolor przeważnie na początku różowy a w dalszych dniach mocno czerwony. Stosuję dodatkowo prezerwatywy, jednak w listopadzie moje tabletki były osłabione ale prezerwatywa była. Od tego czasu wystąpiły juz 3 krawienia ale w grudniu zaczęło mi się bardzo odbijać i zaczęłam mieć wzdęcia. Trwa to do teraz (luty) i lekko się niepokoję że mimo tych krawień nie wiem o dziecku. Innych objawów nie mam niz te. Co mam myśleć?
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Przedstawię to może w formie statystycznej. 23 grudnia 2020r - ostatnia miesiączka 25 stycznia - test ciążowy negatywny 28 stycznia - test ciążowy pozytywny 2 luty - USG, na którym nic nie było widać 3 luty - beta 1136 9 luty - beta 1073 15 luty - beta 1263 Jeśli chodzi o objawy to bóle piersi, bóle podbrzusza. W obecnym czasie mam Bardzo duzo stresu i nerwów, stąd waga spadła o ok. 10kg (mam otyłość) ciągle jestem zmęczona i osłabiona, ale możliwe, że przez to że bardzo mało jem i praktyczne nie sypiam...
  22. Witam, od dwóch dni biorę tabletki antykoncepcyjne, dzisiaj wzięłam tabletkę o 10:30 a o 14 wydaliłam jeden luźny stolec (minęło 3,5 godziny od połknięcia tabletki) czy jest prawdopodobieństwo, że tabletka nie zdążyła się wchłonąć a ochrona została osłabiona? Czy powinnam wziąć kolejną tabletkę?
  23. Czy wyniki badań są prawidłowe dla 32 letniego faceta??? Testestron całkowity 502 ng/dl, SHBG 47 nmol/l, estradiol 37 pg/ml ,TSH 4,620 LH 5,66 U/I prolakryna 19,79 Kortyzol 17,75. Od dłuższego czasu czuje brak motywacji zmęczenie osłabienie porannych wzwodów i niskie libido...Czy źródłem problemów może być mój poziom testosteronu???Spotkałem się z opinią że mężczyzna w moim wieku powinien mieć ok 650 ng/dl. Byłem u dwóch endokrynologów którzy zwrócili uwagę jedynie na poziom TSH ...
  24. Mrowienie w klatce piersiowej i zaburzenia miesiączkowania Od wczoraj odczuwam mrowienie w klatce piersiowej i karku a w dodatku od 2tygodni spóźnia mi się miesiączka od tygodnia mam tylko plamienie ciemnobrązowa wydzielina ze skrzepami krwi dodatkowo czuje osłabienie organizmu. Robiłam test ciążowy 2razy i wynik był negatywny. Czy te objawy się wiążą? Co powinnam zrobić?
  25. Dosyć mocno boli mnie głowa jestem osłabiona mam zawroty głowy i katar z krwią robiłam badania krwi moje wyniki: Wbc 5.8 (4.0-10.0) Rbc 4.7 (3.7-5.2) Hgb 13.9 (11.2-15.7) Hct 43.6 (34.1-44.9) Mcv 92.0 (79.0-94.8) Mch 29.3 (25.6-32.2) Mchc 31.9 (32.2-35.5) Rdw-cv 12.9 (11.6-14.4) Rdw-sd 43.7 (36.4-46.3) Plt 278 (140-400) Mpv 12.4 (9.4-12.5) Pct 0.34 (0.17-0.38) Pdw 16.5 (9.8-16.2) P-lcr 45.4 (19.2-46.6) Neut
×
×
  • Dodaj nową pozycję...