Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Badanie hormonów tarczycy

Znaleziono 944 wyników

  1. Dzień dobry, zrobiłem badania na tsh, ft3, ft4. Niestety wizytę do lekarza specjalisty mam w bardzo odległym terminie i chciałem zapytać się czy mam się czym martwić i czy wyniki są w normie: tsh 0.69 ulU/ml norma 0,35-4,94 ulU/ml ft3 3,23 pg/ml norma 1,58-3,91 pg/ml ft4 1,08 ng/dl norma 0,70-1,48 ng/dl
  2. wyniki badań TSH 2,506 (0,28-4,7) ft4 1,14(0,80-1,60) ft3 3.03(2,02-5). Dodam ze objawy niedoczynnosci mam chyba wszystkie .
  3. Witam czy wynik tsh 0.349 jest w normie? Kobieta lat 42
  4. Bardzo proszę o interpretację wyników. Mcv 100.5, mch 35.7, tsh 3,156 ft3 4,95. Ft4 16,34. Anty tg 35,3. Anty tpo 49,4
  5. W 6 tygodniu ciąży TSH 3.6, lekaż uznał za prawidłowe. W 8 tygodniu ciąży poronienie. Badania 3 dni po poronieniu: progesteron 0.80, tsh 5,140, FT3 3,03, FT4 1.26, TPO 79, TG 267, prolaktyna 77. Wizyta u Endo w przyszłym tygodniu. Czy da się to leczyč? O czym mogą świadczyć takie wyniki? Czy będ3 mogła mieć dzieci?
  6. Witam, od 3 lat przyjmuje tialorid 50 5mg ponieważ zatrzymuje mi się woda. Na niedoczynność tarczycy euthyrox n 75 od wielu lat. W sierpniu tsh 1,64. Chciałabym zamienić tialorid 50 na lek mniej inwazyjny spironol 50. Czy to dobra decyzja?
  7. Witam. Czy wartość TSH 4.3 dla meżczyzny w wieku 30 to powód do obaw ?
  8. Czy TSH wynik 1.63 dla 42 letniej kobiety jest w normie
  9. Witam,czy mam obecność boreliozy w organizmie? przeciwciała w kl. IgG <5,000 AU/ml wynik ujemny <10 AU/ml wynik wątpliwy 10-15 AU/ml Wynik dodatni >15AU/ml Przeciwciała w kl. IgM - 33,81 AU/ml wynik ujemny <18 Au/ml wynik watpliwy 18-22 Au/ml wynik dodatni >22 Au/ml Kobieta 17 lat ,od roku mam przewlekłe zmęczenie,bóle głowy,słabe samopoczucie.Została wykryta u mnie wada serca czy ma to jakieś powiązanie z dolegliwościami? Mam też problemy z zatokami ciągły katar.W szpitalu wykryli u mnie boreliozę,ale lekarz ją wykluczył i postanowiłam jeszcze raz zrobić badania . Miałam też robione badania TSH ,FT3,FT4 i usg tarczycy wszystko wyszło dobrze,co mam dalej robić i do jakiego lekarza się udać?
  10. Dzień dobry, z odebranych wyników badńań krwi wynika, że poziom TSH jest podwyższony (mam 6,0567) przy normie do 4,9400. W 2019 miałam robione takie same badania i TSh było w normie (miałam 1,6596). Chciałabym zapytać, czy teraz podwyższony wynik TSH może być związany z przebytym zakażeniem covid? Dziękuję za odpowiedź.
  11. Witam, otrzymałam następujące wyniki badań tsh-3,760;ft3-5,18;ft4-16,00;FSH-1,65;LH-10,00;estradiol-212,0;progesteron-13,50;prolaktyna-58,5;DHEA-SO4-282,0;androstendion-2,51;anty-TPO <9,00;anty-TG-29,20. Od 2 lat intensywne wypadanie włosów, osłabienie. Badania wykonane w 29 dniu cyklu. O czym moze świadczyć podwyższona prolaktyna oraz taka rozbieżność w FSH i LH? Dodatkowo podwyzszone TSH? Mam 24 lata, 3 lata temu zaprzestałam przyjmować antykoncepcję hormonalną (przyjmowałam ją 5 lat). Regularnie badałam się u ginekologa-wszystko w normie.
  12. Witam jestem prawie rok po całkowitym wycięciu tarczycy. Teraz przyjmuje letrox od poniedziałku do piątku 100 a od soboty do niedzieli 125. Mam 35 lat. Obecne wyniki. Tsh 5,550 a Ft4 11,5. Jak dalej powinno wyglądać ustawienie leczenia?
  13. Dzień dobry. Robiłam badania tarczycy i wyniki są następujące: TSH 1.44 (norma 0.35-4.94), FT3 2.75 (norma 1.71-3.71), FT4 1.13 (norma 0.7-1.48), anty TPO (norma 0-5.61). Czy wyniki są niepokojące?
  14. Aktualnie jestem w 28 tygodniu ciąży. Choruję na niedoczynność tarczycy. W ciągu ostatnich dwóch tygodni męczą mnie straszne zaparcia, które nie mają związku z moją dietą - odżywiam się prawidłowo. Czy wartości TSH 1,429 i FT4 9,73 pmol/l moją mieć z tym jakiś związek?
  15. Czy jest możliwe że po pracy w nocy robiąc wyniki następnego dnia może skoczyć tsh aż do 10.510? Przyjmuje naprzemiennie 112 z 125 eutyrox Czuje się dobrze
  16. Co oznacza wynik badania: ATG- 10,66 Ft3- 2,58 Ft4-1,27 TSH3-3,5103 TPO-1,96 USG tarczycy wykazało niejednorodną budowę
  17. Jestem w 35 tyg. ciąży. Na początku ciąży stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy, pobieram euthyrox 75. Tsh spadlo do 1,0927 ulU/ml przy zakresie referencyjnym 0,3500-4,9400, jednak ft4 wynosi 0,67 ng/dl przy zakresie referencyjnym 0,70-1,48. Czy do końca ciąży takie wartości bedą bezpieczne dla mnie i dziecka?
  18. Witam Chciałabym sie dowiedzieć co to oznacza czy jest wszystko ok jestem kobietą w wieku 40 lat i tsh 0,843 co to oznacza mam nadzieje że jest wszystko ok,proszę o jakoś odpowiedz z góry dziękuje bardzo.
  19. Dzień dobry, zrobiłam sobie szereg badań krwi, ponieważ nigdy nie miałam robionych. Morfologia, profil trzustkowy, wątrobowy, elektrolity, minerały, tsh wyszły bardzo dobrze. Niepokoi mnie niski poziom glukozy na czczo- 50, niski poziom insuliny- 0,7, jak to wyszło nisko dorobiłam peptyd C i okazał się również niski poziom 0,19. Czuję się bardzo dobrze, mam dużo energii, nie choruje, jedyne co to jadam nieregularnie z powodu pracy. od kilku dni staram się jeść co 3h i badam poziom glukozy glukometrem. średnio wychodzi tak: na czczo 60, 2h po posiłkach 80. jak robiłam badania krwi o ktorych wyżej mowa to byłam jakoś 15h na czczo. Proszę o odpowiedz, gdyż wizytę u diabetologa mam za miesiąc. Pozdrawiam serdecznie
  20. Czy wynik TSH 4,73 jest niepokojący,i czy już wymaga leczenia farmakolicznego?
  21. Witam. Wykonałam ostatnio badania krwi, była w tym również tyreotropina (TSH)trzeciej generacji (L69), moja wartość uzyskana to 4,029 ulU/ml (norma to od 0,350-4,940). Dodam, że staramy się z mężem o dziecko od pół roku. Czy uzyskany przeze mnie wynik jest niepokojący, jest w normie czy należałoby zgłębić temat tarczycy? Dodam, że pozostałe wyniki badań krwi wzorowe.
  22. Gość

    Seks a ciąża

    witam, od poronienia w 8 tygodniu (puste jajo płodowe) minęło 7 miesięcy, od 6 miesięcy plamienie od owulacji praktycznie do okresu. Badania USG w jak najlepszym porządku, w badaniu ginekologicznym również brak jakich kolwiek niepokojących zmian, cytologia I grupa więc też ok. TSH 3 miesiące temu ponad 4 leczenie euthryox 25 wyniki ostatnie 1,05. Progesteron raz w 24 d.c 7 dni po owu 16,90 w kolejnym m-cu w 26d.c. 8 dni po owu 18 Skąd te plamienia? Staramy się bezskurtecznie o dziecko, byłam prywatnie u ginekologa który zlecał te badania ale mówi że wszytsko ok. a ja plamie dalej (brązowo, nieraz skrzepy, nitki krwawe). Ostatnie plamienie od 20-28 d.c 29 mocne krwawienie uznaje za początek okresu..
  23. Chciałbym się dowiedzieć, czy objętość tarczycy 11ml u mężczyzny, o jednorodnym echu, normoechogeniczna, bez zmian morfologicznych. TSH=3,74 FT4=0,91[0,65-1,45], FT3=3,53[2,5-4-4,3], ATPO i ATG w normach. Czy przy takiej objętości tarczycy jestem skazany na przyjmowanie hormonu?
  24. Erytrocyty 5,22min/ul (norma od 3,9-5,1); limfocyty 4,54tys/ul (norma 1,3-3,4); limfocyty % 55,1% (norma 21-50); neuteofilie 34,5% (norma 41-70) tsh 3,465, ft4: 14,08pmol/l (norma 7,86- 14,41). Stwierdzone przed ginekologa pcos; I niedoczynnoac tarczycy. Czy jest powód do zmartwień jeżeli chodzi o wyniki morfologii które napisałam? Pozostałe wyniki morfologii prawidłowe
×
×
  • Dodaj nową pozycję...