Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Badanie hormonów tarczycy

Znaleziono 1341 wyników

  1. Czy mogę prosić o interpretacje.TSH 1,69 uIU/ML norma(0,270-4,200),FT3 2,78 pg/ml norma(2,00-4,40),FT4 0,96 ng/dl norma(0,93-1,70),anty-TPO 47,11 IU/ml norma(0,93-5,61) anty-TG <3 IU/ml norma(0,00-4,11).Z góry bardzo dziękuję.
  2. Moje Wyniki. TSh 1,764 Norma to 9,35-4 FT3 4,94 norma to 2,43-6,01 FT4- 12,26 norma to 9,01-19,05 Przeciwciała AntyTPO 3,32 norma to 0-5,62 Przeciwciała anty-TG 4,83 norma to 0-4,11 Czy wyniki są w porządku?
  3. Mam 35 lat. Wykonałam badania: TSH - 1,165, FT3 - 2,97, FT4 - 0,89. Czy TSH nie jest za niskie?
  4. Jak mam dawkować leki przy wynikach tarczycy: TSH < 0,005 mlU/ml zakres 0,27-4,2 , FT4 2,29 ng/dl zakres 0,8-1,7 FT3 6,16 pg/ml zakres 2,6-5,1 Mam 60 lat, moja waga to 57 kg, wzrost 160 cm. Obecnie brałam tyrozol 1x20.
  5. Witam, Wynik TSH - 0,753, ft3 - 5,09, ft4 - 15,74. Kobieta 27 lat, czy wszystko jest w normie?
  6. Podwyższone tsh u 12 letniego syna. Wynosi 4,300. Czy to powód do niepokoju?
  7. Witam proszę o interpretacje wyników badań hormonów tarczycy TSH 1,390 norma od 0,27 do 4,2 FT3 4,73 norma od3,1 do 6,8, FT4 14,930 norma od 12 do 22. Kobieta lat 35.
  8. Witam, czy wynik TSH 0.636 uIU/ml jest prawidłowy?
  9. Dzień dobry, mam 36 lat, jestem mężczyzną. Od kilku lat borykam się z dość wstydliwym problemem: absolutny brak libido, bardzo rzadko występująca poranna erekcja, ciągłe zmęczenie, w końcu depresja, kiepski sen. Poniżej moje wyniki, głównie hormonów: Estradiol 10,80 pg/ml • norma: 11,3 - 43,2 Progesteron 0,20 ng/ml • norma: Zdrowi mężczyźni: <0,05 - 0,149 ng/ml Leptyna: 8,21 ng/ml • norma: 2 - 5,6 Prolaktyna 6,03 ng/ml • norma: 4,04 - 15,2 Testosteron wolny: 12,59 pg/ml • norma: 9,1 - 32,2 Testosteron: 378,00 ng/dl • norma: 249 - 836 LH: 4,73 mIU/ml • norma: 1,7 - 8,6 SHBG: 33,47 nmol/l • norma: 18,3 - 54,1 TSH: 0,721 µIU/ml • norma: 0,27 - 4,2 FT3: 3,53 pg/ml • norma: 2,04 - 4,4 FT4: 1,45 ng/dl • norma: 0,93 - 1,71 Próbujemy z moim lekarzem seksuologiem/psychiatrą wyciągnąć mnie z depresji i podbić poziom testosteronu przez regulację snu. Niestety przynosi to małe efekty, co jeszcze powinienem sprawdzić? W jakim kierunku? Czego szukać? Planuje się udać do lekarza androloga, ale chciałbym już pójść z pełnym pakietem badań.
  10. Witam. Mam 51 lat. Leczę się na niedoczynność tarczycy. Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji wyników badań. Do lekarza idę dopiero za tydzień. TSH- 0,484 (norma 0,350-4,940) ulU/ml FT4- 1,33 (norma 0,70-1,48) ng/dl FSH-108,68 mIU/ml Estradiol- poniżej 10 pg/ml Prolaktyna- 26,35 (norma 5,19-26,53) ng/ml anty-TPO- 45,00 (norma 0,00-34,00) JU/ml anty-TG- 51,80 (norma 0,00-115,00) JU/ml ACTH- 99,60 (norma 7,20-63,3) pg/ml Kortyzol- 25,20 (norma 4,82-19,5) ug/dl
  11. (kobieta, lat 24) Dzień dobry, wykonałam badania hormonalne w fazie folikularnej w celu poszukiwania przyczyny nadmiernego przetłuszczania się skóry, trądziku oraz wypadania włosów. Czy poniższe wyniki są w porządku? Powinnam wykonać dodatkowo badanie innych androgenów? W badaniu ginekologicznym wszystko w porządku, regularne cykle. LH 1.70 mUI/ml (1.9-12.5) FSH 7.08 mIU/ml (2.5-10.2) estradiol 38.12 pg/ml (19.5-144.2) testosteron 31.43 ng/dl (12.09-59.46) dhea so4 188.56 ug/dl (25.9-460.2) prolaktyna 15.32 ng/ml (2.8-29.2) TSH 1.315 mIU/l
  12. Witam. Proszę o interpretację wyników badań robionych w 25 dc. Beta HCG 2.32,TSH 2.01, Ft4 1.04, Progesteron 10.83, Prolaktyna 54.57. Czy jest prawdopodobieństwo ciąży? Niepokoi mnie najbardziej wynik prolaktyny, zbyt wysoki.
  13. Dzień dobry, odebrałam wyniki TSH 1,192, wynik ft3 2,97, wynik ft4 1,07 i wynik anty TPO 188,13.Czy te wyniki są w normie? Ogólnie ciągle zmęczenie, suchość skóry, łamliwość włosów i paznokci, kołotania serca.
  14. Proszę o interpetacje wyników. Ostatnio zauważyłam u siebie typowe objawy niedoczynności tarczycy: wypadnie włosów, słabe paznokcie, senność, kołatania serca, lekkie napady lękowe. Wyniki moich badań: TSH - 3,511 (norma: 0,550-4,780) FT3 - 5,61 (norma: 3,5-6,5) FT4 - 15,7 (norma: 11,5-12,7) AntyTG - <1,3 (norma: 1,3-4,5) AntyTPO -47,9 (norma: 0-60)
  15. Witam serdecznie. Proszę, o skonsultowanie moich wyników morfologii,ponieważ mnie bardzo niepokoi pojawiający się podwyższony NRBC. Badania wykonałam kontrolnie bez żadnych dolegliwości oprócz nawracających zapaleń pęcherza wiec przy okazji wykonałam morfologię Konsultację z lekarzem mam dopiero za 1,5 tygodnia dlatego chciałabym wiedzieć czy to jest coś poważnego i mam przyspieszyć gdzieś indziej wizytę czy może mam powtórzyć wyniki krwi. Podaję wyniki morfologii: OB -14 (3-20) zakres referencyjny w nawiasie HCT- 44.1 (34-45) RBC -4,97(3,9-5,1) HGB- 14,3 (11,2-15,7) WBC- 7,3 (3,98-10,04) MCV-88,7(77-92) MCHC-32,4(32-36) MCH-28,8(26-32) RDW-CV-12,5(11,7-14,4) RDW-SD-40,8(36-46) PLT-247(125-396) MPV-11,1(9,4-12,5) PDW-14,1(10-16) P-LCR-34,8(19-47) PCT-0,27(0,2-0,4) NRBC-0,01(0,00-0,03) [%]NRBC-0.1(0.00-0.01) ROZMAZ NEUT-3,26(1,8-6,0) [%]NEUT-44,3(41-70) LYMPH-2,93(1.3-3,4) [%]LYMPH-39,9(21-50) MONO-0,57(0,3-0,9) [%]MONO-7,8 EO-0,49(0,03-0,4) [%]EO-6,7(0,4-6.6) BASO-0,07(0,01-0,09) [%]BASO-1,0(0,2-1,3) IG-0.02(0-0,04) [%]IG-0,3(0-0,5) GLUKOZA-86(70-99) KREATYNINA W SUROWICY-0,58(0,50-1,10) eGFR-125 AspAT(GOT)-13,1(0,0-46,0) AIAT(GPT)-11,9(0.0-49.0) CRP(ILOSCOWO)-2,51(0.0-6.0) TSH-2.290
  16. Witam. Moje TSH miesiąc przed porodem wynosiło 2,25, na początku ciąży wynik podobny. Po porodzie 0.716, natomiast aktualnie 5 miesięcy po porodzie wynosi 0.814. FT4 0,96, FT3 nie zostało zlecone. Wyniki mieszczą się w normach. Czy powinnam martwić się spadkiem poziomu TSH? Nigdy nie leczyłam się na choroby tarczycy, wyniki zawsze były w okoli 2,2.
  17. Co oznacza TSH 5,31 przy wymiarach tarczycy: 13/11/38mm. cieśnia 2mm 12/11/36mm
  18. Czy przy tych wynikach muszę skonsultować się z lekarzem: ATPO-7,4 lU/ml; TSH-3,630 mlU/L; FT3-5,27 pmol/l; FT4-17,11 pmol/l Mam 24 lata, jestem kobieta. W rodzinie występuje choroba tarczycy. W marcu 2020 wyniki: TSH-3,620 ulU/ml; FT4-1,44 na/dl
  19. Witam, mogłabym prosić o interpretacje wyników badań ? TSH 1,26 uIU/ml[0,35-4,94]~; Odczyn Biernackiego (OB) 2mm/h Żelazo Żelazo 223,0 ug/dL[60-180]H; Witamina D3(25-OH) 15 ng/mL[-] Amylaza Amylaza 53,3 U/L[22-80]~; Kreatynina Kreatynina 0,72 mg/dL[0,51-0,95]~; Potas Potas 4,30 mmol/L[3,5-5,1]~; Bilirubina całkowita Bilirubina całkowita 1,12 mg/dl[0,3-1,2]~ Morfologia (25 parametrów) Leukocyty 4,91 x10^3/uL[3,98-10,04]~, Neutrofile 2,29 x10^3/uL[1,5-7,7]~, Limfocyty 1,90 x10^3/uL[1,1-4,5]~, Monocyty 0,48 x10^3/uL[0,1-0,9]~, Eozynofile 0,19 x10^3/uL[0,02-0,5]~, Bazofile 0,04 x10^3/uL[0-0,2]~, Neutrofile 46,6 %[34-71,1]~, Limfocyty 38,7 %[19,3-51,7]~, Monocyty 9,8 %[4,7-12,5]~ Eozynofile 3,9 %[0,7-5,8]~, Bazofile 0,8 %[0,1-1,2]~,IG 0,20 %[0-0,5]~, NRBC 0,000 x10^3/uL[0-0,03]~, Erytrocyty 4,29 x10^6/uL[3,93-5,22]~, Hemoglobina 14,1 g/dl[11,2-15,7]~, Hematokryt 40,6 %[34,1-44,9]~, MCV 94,6 fl[79,4-94,8]~, MCH 32,9 pg[25,6-32,2]H, MCHC 34,7 g/dl[32,2-35,5]~, RDW-SD 40,0 fl[36,4-46,3]~, RDW-CV 11,7 %[11,7-14,4]~, Płytki krwi 336 x10^3/uL[150-400]~, PDW 12,3 fl[9,8-16,2]~, MPV 10,4 fl[9,4-12,5]~, P-LCR 27,9 %[19,1-46,6]~, PCT 0,35 %[0,17-0,38]~; CA 125 CA 125 18,2 U/mL[0-35]~;
  20. TSH - μIU/ml - 0,270-4,200 - ja mam 1,280 FT3 - pg/ml - 2,00 - 4,40 - ja mam 2,79 FT4 - ng/dl - 0,93 - 1,70 - ja mam 1,52 anty-TPO - IU/ml - 0,00-5,61 - ja mam 0,18 anty-TG - IU/ml - 0,00-4,11 - ja mam 0,70 Czy powyższe wyniki wskazują na chorobę tarczycy, np. Hashimoto? Mam mięśniaka na macicy 2,5 cm. Konwersja ft3 do ft4 bo wyliczeniu nie wyszła idealna. Ft3 wyszło 32,9% a ft4 76,6%
  21. Kobieta wiek 24 l ( w wieku reprodukcyjnym ) Prosze o interpretacje wyników TSH 2,466 uIU/L ( norma 0,35-4,96) FT3 5,12 pmol/L/ ( norma 2,63-5,70) FT4 12,99 pmol/L ( norma 9-19,00) Dodatkowo z objawów mam : sucha skóra ostatnio z powiek również schodzi mi skóra są przesuszone. zdarza się że puchną mi powieki. Znaczna wrażliwość na ciepło. Ostatnio zauważyłam równiez problemy z koncentracja i pamięcią i kołatanie serca. Czy warto skonsultować się z endokrynologiem , wykonać usg tarczycy ? ok 2 lata temu moje tsh było w granicach 1,25. Będę wdzieczna za odpowiedź.
  22. Witam. Mój wynik Tsh to 00083 wizytę u endokrynologa mam za miesiąc. Mogę poczekać czy powinnam szybko się zgłosić T3 6.62. T4 jest dobre
  23. Witam. Mam 20 lat. 3 miesiące robiłam badanie TSH wyszło 2,775µIU/ml ( norma 0,340-5,600), teraz jest 0,522. FT3 4,14pg/ml ( norma 2,5-3,9), FT4 0,98ng/dl (0,61-1,12) Co może oznaczać taki spadek? Dodam że mam podwyższony cholesterol.
  24. Odebrałam wyniki tarczycy. Mam 25 lat i tsh = 1.69, ft4 = 13.69, ft3 = 4.04
×
×
  • Dodaj nową pozycję...