Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Badanie hormonów tarczycy

Znaleziono 1160 wyników

  1. Proszę o interpretację wyników mojej 8,5 letniej córki, badania robione kontrolnie. Z góry dziękuję. Morfologia krwi żylnej z różnicowaniem leukocytów Leukocyty 5,8 tys./ul[4,5-14,5]~,Erytrocyty 4,6 mln/ul[3,8-5,2]~,Hemoglobina 13,7 g/dl[10,9-14,9]~,Hematokryt 42 %[35-45]~,MCV 90 fl[78-98]~,MCH 30 pg[25-31]~,MCHC 33 g/dl[31-37]~,RDW-CV 13 %[12-14]~,RDW-SD 44 fl[35-42]H,Płytki krwi 229 tys./ul[170-450]~,MPV 11 fl[9-11]~,PDW 13 fl[10-16]~,PCT 0,3 %[0,2-0,4]~,P-LCR 33 %[19-47]~,Limfocyty 2,7 tys./ul[0,9-3,4]~,Limfocyty % 47 %[13-45]H,Neutrofile 2,7 tys./ul[1,5-8,5]~,Neutrofile % 47 %[32-77]~,Eozynofile 0,05 tys./ul[0,03-0,52]~,Eozynofile % 1 %[0-5]~,Bazofile 0,03 tys./ul[0,01-0,06]~,Bazofile % 0,5 %[0-0,7]~,Monocyty 0,3 tys./ul[0,2-0,9]~,Monocyty % 5 %[4-12]~,IG 0,01 tys./ul[0-0,04]~,IG % 0,2 %[0-0,3]~;Rozmaz krwi żylnej Segmentowane 45 %[25-60]~,Kwasochlonne 1 %[1-5]~,Monocyty 1 %[1-6]~,Limfocyty 53 %[25-50]H;Badanie ogólne moczu z osadem Przejrzystość klarowny [-],Kolor moczu jasnożółty [-],Glukoza nieobecna mg/dl[-nieobecna]~,Bilirubina nieobecna [-nieobecna]~,Ketony nieobecne [-nieobecne]~,pH 5,5 [4,5-8]~,Cieżar właściwy 1,021 kg/l[1,002-1,035]~,Białko nieobecne g/dl[-nieobecne]~,Urobilinogen < 2.0 mg/dl[-< 2,0]~,Azotyny nieobecne [-nieobecne]~,Kwas askorbinowy nieobecny [-],Osad moczu -------------------- [-],Leukocyty. 0-1 wpw[0-5],Erytrocyty swieże 0-1 wpw[0-3],Nabłonki płaskie pojedyncze wpw[-],Pasma śluzu nieliczne wpw[-]; TSH 3-cia generacja 1,528 uIU/ml[0,79-5,85]~; Kopiuj do schowka
  2. Witam chciałam zapytać o wyniki badań TSH w normie 3,420 /0,270-4,200/, FT3 w normie 2,60/2,04-4,40/,Ft4 w normie 1,21 /0,93-1,71/, anty TPO 9,00 /0,00-34,00/ jedynie Anty TG podwyższone 251,00 /0,00-115,00/? Dziękuję i pozdrawiam
  3. Witam. Choruje na łysienie plackowate przy TSH 3,5. Biorę hormon Letrox 50 i 75 oraz witaminę D 30 tys jednostek co 10 dni. Inne wyniki mam dobre. Cały czas pojawiają się nowe łyse miejsca. Jaka może być tego przyczyną?
  4. Wynik TSH 3 gen. 4.37. mężczyzna 25 lat. Czy powinno być to objęte leczeniem?
  5. Witam, czy poziom TSH 3,237 uiU/ml u 23 letniego mężczyzny jest prawidlowy, czy zbyt duży? Dodam, że w przeciągu ostatniego roku waga wzrosła, a w najbliższej rodzinie mam kilka osób z chorobami tarczycy.
  6. Witam. Bardzo prosiłabym o interpretację wyników mam 28 lat Tsh 1,230 norma 0.27- 4.20 Ft3 4,17 norma 1.71- 3.71 Ft4 1,33 norma 0.9-1.80
  7. co mogą oznaczać takie wyniki badań u mężczyzny TSH III 2,117 ulU/nL FT4 0,93 ng/dL FT3 3,38 pg/nL p/c aTPO 0,11 lU/nL
  8. Dzień dobry. Mam 50 lat i wynik Tsh 0.85.Proszę o interpretację
  9. Otrzymałam dzisiaj wyniki badań ANTY TG 27,01 , ATPO 445,20 , FT3 3,332, FT4 0,999, TSH3gen 2,822. Czy jest się czym martwić. Justyna 41 lat.
  10. witam mam 37 lat zrobiłam wyniki krwi prosze o ipretacie wynikuw staramy sie z meżem o dziecko czy som wyniki dobre L67 Hormon luteinizujący (LH) 6.7 mIU/ml K99 Estradiol 17-beta (E2) 236 pg/ml Anty Mülerian Hormon (AMH) 1.45 ng/ml L65 Hormon folikulotropowy (FSH) 6.7 mIU/ml N59 Prolaktyna (PRL) 468.0 mIU/l L69 Hormon tyreotropowy (TSH) 1.980 uU/ml I83 Białko wiążące hormony płciowe 81 nmol/l (SHBG) O41 Testosteron (TST) 1.33 nmol/l K27 Siarczan dehydroepiandrosteronu 341podwyszone /dl (DHEAS) O09 Przeciwciała anty - TPO <9 IU/ml< 34
  11. Mam 24 lata, wynik prolaktyny w fazie lutealnej wyszedł 39. TSH mam na poziomie 2,1. Czy taki wynik może mieć wpływ na problemy z zajściem w ciążę?
  12. Witam moje tsh wynosi 4.18 ft3 4.38 ft4 11.94 mam 29 lat? Czy jest ok? Wizytę mam dopiero za 2 tyg...
  13. Dzień dobry jestem tatą siedemnastoletniego chłopaka ma 185 cm wzrostu i120 kg zrobiliśmy badania pod kątem tarczycy i ogólnie krew mocz zaniepokoil mnie wynik TSH wynosi 6.85 i ALT 94 czy mógłbym dostać instrumencie co robić
  14. Witam Czy te wyniki tarczycy są w porządku? Tsh 1.3874 Ft 3 2.622 Ft 4 0.844 Anty TG 22.89 Anty TPO 40.75
  15. Dzień dobry! Chciałabym poprosić o interpretację wyników . Jestem kobietą , 36 lat. Wyniki : FT3 4.07 pmol/l ( 2.43-6.01) FT4 9.88 pmol/l ( 9.01-19.05) TSH 2.941 mlU/l ( 0.42-3.8) Dziękuję.
  16. Witam. Mam 26lat, jestem kobietą. Moje tSH wynosi 1.64. FT4 0.92 FT3 3.40 Czy to jest w porządku?
  17. Dzień dobry. Mam 27 lat. Od co najmniej roku, jak nie więcej czuje się źle. Senna, zmęczona, ociężała, nie mam energii, mam napady gorąca albo zimna. Bolą mnie też stawy i mam z nimi problemy. Zrobiłam badania tarczycy. TSH 2,980 (0,30-3,00) ft3 3,52 (2,00-4,40) Ft4 1,30 (0,93-1,70) Czy ta górna granica TSH może wskazywać na jakieś problemy? Nie mam już siły, nikt nie wie, co mi jest...
  18. Dzień dobry. Mam 27 lat. Od co najmniej roku, jak nie więcej czuje się źle. Senna, zmęczona, ociężała, nie mam energii, mam napady gorąca albo zimna. Zrobiłam badania tarczycy. TSH 2,980 (0,30-3,00) ft3 3,52 (2,00-4,40) Ft4 1,30 (0,93-1,70) Czy ta górna granica TSH może wskazywać na jakieś problemy? Nie mam już siły, nikt nie wie, co mi jest...
  19. Wyniki TSH 1.350 trójglicerydy 205 bazocyty 0.3 neurocyty 54.4 anizocyty erotrocytow14.9
  20. Nigdy nie miałem problemów z tarczycą. Ale kilka dni temu zrobiłem kontrolne badania krwi i TSH wyszło mi 4,360, podczas gdy norma jest do 4,2. Mam się czym martwić? Czy za jakiś czas ponownie sprawdzić TSH? Niektórzy mówią, że tak mała różnica "poza normą", nie powinna martwić. Mam 25 lat.
  21. Witam, jestem 2 miesiące po porodzie i mam TSH na poziomie 0.534. nie karmie już piersią. Czy ten wynik jest zły? Czy to już czas na endokrynologa?
  22. Witam czy mogę prosić o interpretację wyników. Mam 34 lata ,2 ciążę za sobą. Od dłuższego czasu msm problem z łatwością w przybieraniu na wadze-otyłość brzuszna,często w ciągu dnia robie sie bardzo senna. Mimo wysiłku fizycznego i diety nie mogę zrzucić z wagi. Oto moje wyniki Tsh 0.623 norma od 0.270 do 4 .200 Ft3 6.65 norma od 2.04 do 4.40 Ft4 0.91 norma od 0.93 do 1.71
  23. Czy mogę prosić o interpretację wyników?? Tsh 0.623 norma od 0.270 do 4 .200 Ft3 6.65 norma od 2.04 do 4.40 Ft4 0.91 norma od 0.93 do 1.71
  24. Witam, robiłam ostatnio pakiet badań tarczycowych. Wyniki wyglądają następująco: TSH 1.5349 (norma 0.3500-4.9400) FT3 2.73 (norma 1.58-3.91) FT4 0.78 (norma 0.70-1.48) ANTY-TPO 557,19 (norma 0.00-5.61) ANTY-TG 903,13 (norma 0.00-4,11) Jestem przerażona poziomem przeciwciał, lekarz rodzinny przypuszcza Hashimoto w fazie eutyrozy i kazał umówić się do endokrynologa w celu potwierdzenia i leczenia wizyta za 2 miesiące. Czy to trafna diagnoza? Dodam, że jestem wiecznie zmęczona, senna i rozdrażniona, mam problemy z suchością skóry,bóle głowy, niskie libido,od jakiegoś czasu mam wysypkę (czerwone drobne krostki na wewnetrzej części przedramion).
  25. Witam, Czy poniższy zestaw badań jest wystarczający aby lekarz dobrał odpowiednio antykoncepcję? Morfologia, ob, lipidogram, glukoza, wskaźnik krzepliwosci krwi, oraz jedynie hormon TSH, który jest w normie. Ewentualnie jakie dodatkowe badania hormonow są niezbędne i w której fazie cyklu?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...