Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Cykl miesiączkowy

Znaleziono 2186 wyników

  1. Od dłuższego czasu borykam się z trądzikiem. Przez ponad pół roku brałam tabletki antykoncepcyjne, które spowodowały zanik trądziku. Ponad rok temu odstawiłam tabletki i po 4 miesiącach trądzik wrócił ze zdwojona siła. Próbowałam zwalczać odpowiednia pielęgnacja, suplementacja, zdrowo się odżywiam (nie jem mleka i produktów mlecznych, zero cukru, ogólnie dieta o niskim ig, spożywam duzo omega 3 i 6) 5 miesięcy temu odstawiłam mięso ale tylko dlatego, ze lepiej się czuje nie jedząc mięsa, dbam o rytm dobowy oraz wysiłek fizyczny. Poza trądzikiem mam również takie objawy jak: nieregularne miesiączki od 3 miesięcy, obrzęk piersi przed miesiączka i ogólnie napięcie przedmiesiączkowe, wahania nastroju, suchość błon śluzowych pochwy. Mam zamiar zrobić badania hormonalne: lh, fsh, estradiol, testosteron, wolny testosteron, androstendion, dht, dhea, dhea-s, shbg, prolaktyna, 17-oh-progesteron. Niestety badania są dość drogie. Stad moje pytanie, czy muszę koniecznie robić wszystkie wymienione badania?
  2. Dzien dobry. Jestem 26 letnią kobietą. 16 stycznia (dni niepłodne) uprawiałam stosunek z zabezpieczeniem. Zawsze mialam regularne cykle miesiączkowe 27-28 dni. Dzis mija 30 dzien a miesiączki nadal brak. Test ciążowy wyszedł negatywny (robiony 11 dni po stosunku). Czy istnieje możliwość ze to wczesna ciąża czy możliwe że przyczyną opóźnienia miesiączki jest stres?
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, misiaczka spoźnia mi sie 5 dzień, hcg 3 dnia od niepojawiebia sie miesiaczki wybosili 9,8, dzis powtorzylam badanie i hcg spadlo do 4,98. Test pokazal ledwie widoczna kresczke, bardzo blada, a gonekolog ma dopiero termin wolny za tydzień
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam Mam 48 lat. Ostanią miesiączkę miałam 25 grudnia. Kochaliśmy się z mężem 5 i 6 stycznia. 15 stycznia pojawił się wieczorem śluz z domieszką brązowej krwi. Od kilku dni mam pobolewania brzucha, piersi obrzmiałe jak przed okresem. 22stycznia w dniu spodziewanej miesiączki test ujemny, 24 test ujemny, 26 wykonane beta HCG wynik poniżej 0,10. Czy jestem w ciazy
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam w dniu 4.01 współżyłam z partnerem bez zabezpieczenia. Partner nie jest pewny czy zdąrzyl przed wytryskiem. 14. 01 zrobiłam pierwszy test wyszedł negatywny. Kolejny test zrobiłam 18.01 w dniu spodziewanej miesiączki - test rownież negatywny. Kolejny test zrobiłam dzis 23.01 także negatywny. Czy jest możliwość że jestem w ciąży skoro okres opóźnia mi się ponad tydzień?
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. W nocy 22stycznia niecale dwa dni przed okresem wiec byly to dni nieplodne doszlo miedzy mna a moim chlopakiem do stosunku przerywanego bez zabezpieczenia i rowniez byl to moj pierwszy raz. Nie doszlo do wytrysku lecz wystapil w duzej ilosci plyn preejakulacyjny ktory rowniez jest zdolny do zaplodnienia. Moje cykle sa regularne trwaja 28 dni z czego 6 dni trwa miesiaczka. Obawialam sie ze nie dostane miesiaczki jednak pojawila sie ona planowo tak jak miala sie pojawic lecz roznila sie ona od poprzednich miesiaczek. Pierwszy dzien byl obfity pojawil sie nawet na bieliznie, kolor intensywny, pojawily sie rowniez skrzepy krwi i bole podbrzusza. Dzien drugi rowniez byl obfity lecz mniej, kolor nadal byl intensywny, nadal pojawialy sie skrzepy i co jakis czas bole podbrzusza ale nie trwaly one dlugo. Dzien trzeci okres niby byl ale tak jakby go nie bylo, bylo go bardzo malo, bardziej byl to zabarwiony sluz a nawet nie zawsze byl to sluz i pojawial sie tylko na papierze toaletowym po skorzystaniu z toalety. Dzien czwarty nie ma go w ogole mimo ze zazwyczaj trwa on 6 dni. Stresowalam sie przed okresem, w trakcie a najbardziej trzeciego dnia kiedy bylo go bardzo malo oraz stresuje sie po okresie czyli teraz poniewaz to pierwszy raz kiedy moja miesiaczka wygladw inaczej. Czy to jest ciaza? Czy to mozliwe abym zaszla w ciaze przez plyn preejakulacyjny w dni nieplodne i niecale dwa dni przed okresem? Co jest przyczyna zmiany miesiaczki? Kiedy najlepiej wykonac test ciazowy aby wynik wyszedl wiarygodny? Bardzo sie boje ze to moze byc ciaza, blagam o pomoc w formie odpowiedzenia na pytania. Z gory dziekuje.
  7. Witam. Mam 30 lat moje miesiączki sa nieregularne, cykl trwa ok 33-35 dni. W przeszłości mialam problem z cyklem trwającym 55dni i ginekolog zapisal mi wtedy bromergon. To bylo jakies 3 lata temu. Dzisiaj okres spoznia mi sie juz 14 dni, test wyszedl negatywny, przed spodziewanym okresem uprawialam seks z partnerem najpierw bez prezerwatywy przez chwile ale potem ja zalozyl wiec nie bylo wytrysku ale wiem ze w preejakulacie mogą znajdowac sie plemniki ale skoro test wyszedl negatywny to juz sama nie wiem. Dodam ze w pracy mialam lekko stresujacy czas, pracuje w systemie 3 zmianowym i dodatkowo teraz stresujac sie prawdopodobnie pogarszam sprawe. Jak na razie nie mam zadnych objawów sugerujacych nadejscie miesiaczki, tylko troche bolace sutki i tradziku i od 2 dni bardzo skapa brazowawa wydzielina. Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Witam Strasznie dręczy mnie pewna sprawa . Razem z partnerem uprawialiśmy seks przerywany a później z zabezpieczeniem. Nigdy nie doszło do wytrysku we mnie z prezerwatywa czy bez. Zwróciłam uwagę , ze mój brzuch od pęcherza do pępka jest w kolistym kształcie gdy stoję i jest miękki . Natomiast gdy leżę jest płaski , a gdy siadam ukazują mi się fałdki . Miesiączki sa regularne i przychodzą na czas . Ostatnia miesiączka była 15.01. W swoim ciele nie zauważyłam żadnych zmian . Strasznie się tym zadręczam ale nie jestem na tyle silna psychicznie żeby zrobić test . Po prostu się boje . Czy to może być ciąża ?
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Czy miałyście podobnie? Przez dwa tygodnie załóżmy co drugi dzień stosunki przerywane przed okresem. Brak spodziewanej miesiączki, bóle jajnika, ból brzucha i lekko większy jak na okres czasami? Gesty biały śluz w dniach okresu. Senność, zmęczenie. Wynik testu negatywny. Cykle mam od 28 czasami do 33 dni. Czy może to być ciąża? Kiedy powinnam zrobić test?
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam pytanie, cykle mam 35 dniowe zawsze 14 dni przed miesiączka bola mnie piersi aż do okresu, jednak w tym miesiącu brak bolu nawet przy domniemanej owulacji, dodam że spóźnia mi się miesiączka. Czy może to jest cykl bezowulacyjny czy może uśmiechnęło się do mnie szczęście
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam chciałabym dowiedzieć sie kiedy doszło do zapłodnienia ale niestety nie pamietam daty ostatniej miesiączki, a moje cykle były nieregularne. O ciazy dowiedziałam się późno gdyż był to 11tydz i 5dni na podstawie badania usg. Badanie odbyło się 23.09.20r i CRL 11w 3d. Z gory dziękuje i proszę o odpowiedz. Pozdrawiam
  12. Cześć, od zawsze mam bardzo długie ( ok3 msce) nieregularne cykle . W listopadzie udałam się do prywatnej kliniki na badanie dr stwierdziła, że wszystko ok dała luteinie na 10 dni po odstawieniu zaczęła się miesiączka. Ale po 27 dniach znów miesiączka dzień po stosunku myślę ok pewnie przypadek, A dziś znów tym razem po 25 dniach kolejna miesiączka na podpasce prawie nic tylko dużo po podtarciu . Cytologia robiona sierpien/wrzesień czyli Ok 7 mscy temu wyszła ok w ciągu 4 lat miałam 5 cytologii i każda również ok ( robione w ciąży) . Czy możliwe że to przez luteinie wzięta jednorazowo 10 dni? Oczywiście czytam o raku szyjki macicy i zaczynam panikowac . Jak tylko skończę miesiączke pójdę na wizytę i znów pobiote cyt
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Ostatnio ja z moja dziewczyna chcielismy sie zabawic. Zrobilem jej palcowke a ona mi loda przy czym sperma weciala na mojego penisa i na noge. Wytarlismy wszystko chusteczkami i poszlismy umyc rece przy czym ja umylem penisa tylko woda a rece mydlem i woda. Pozniej ponownie zrobilem jej minetke z palcami w srodku. Na koncu jezdzilem jej tylko gorna czescia penisa po lechtaczce ale nie wsadzilem go do srodka. Dziewczyna mowi mi ze zawsze objawy przyszlej miesiaczki ma 2 lub 1 dzien przed a tym razem jest dzien przed i nie ma zadnych objawow nadchodzacej miesiaczki. Czy jest mozliwe ze jest w ciazy?
  14. Gość

    Seks a ciąża

    20 stycznia miałam ostatni dzień miesiączki a 21 był stosunek i gumka pękła w u mnie środku. Czy możliwe jest że doszło do zapłodnienia. Proszę o szybką odpowiedź. Dziękuję
  15. Witam. Mam 24 lata. Przez pól roku brałam tabletki antykoncepcyjne żeby uregulować miesiączki. Ostatni raz wzięła je pod koniec lipca. Na początku września miałam ostatni raz miesiączki. Mamy koniec stycznia od tamtej pory nie wystąpiło żadne krwawienie. Czym to jest spowodowane ? I czy uprawiając seks w tych miesiącach mogłam zajść w ciążę?
  16. Witam. Mam 27 lat. Od kilku miesięcy czuję się osłabiona, senna. Mam nieregularne miesiączki. Jestem ciągle rozdrażniona. Od roku czasu zmagam się z pokrzywką demograficzną. Kilka dni temu wykonałam kilka badań. Mam podwyższone leukocyty -11.76 (norma 3,98-10,04), cholesterol całkowity- 229 (norma 115-190), Żelazo-222 (norma 50-170), anty TPO - 14,43 (norma 0,0-5,61), antyTG -577,03 (norma 0,0-4,11). Natomiast TSH 1,594 (norma 0,350-4,940), FT3 - 2,85 (norma 1,88-3,18), FT4 1,21 (norma 0,70-1,48) są w normie. Wykonałam również USG Tarczycy, z którego wynika, że jej objętość wynosi 13,3 ml oraz widoczne są torbiele wielkości do 3mm. Czy te wyniki wymagają wizyty u specjalisty?
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Cztery dni temu doszło miedzy mną a moim chłopakiem do stosunku przerywanego bez zabezpieczenia i to był nasz pierwszy raz. Nie doszło do wytrysku jednak wystąpił płyn preejakulacyjny na członku który potem byl w mojej pochwie. Moje cykle są regularne. Dwa dni po stosunku powinnam dostać miesiączki i tak też się stało. Pierwszy dzień miesiaczki byl obfity i bolało mnie podbrzusze, Drugi dzień był rownież obfity lecz już mniej i nadal występowaly bóle podbrzusza lecz już nie tak często i były mniej bolesne, Trzeci dzień wygląda tak jakby tej miesiączki nie bylo, jedynie kilka kropel i śluz, nie wiem jak bedą wyglądac kolejne dni ponieważ czas trwania mojej miesiączki to 6 dni lecz w 6 dniu jest jej naprawde troszczke. Czy doszlo do zapłodnienia co spowodowało ciążę? Bardzo się tego obawiam.
  18. Dzień dobry, od pol roku stosuje polaring. Czy to normalne że okres zaczął się tydzień przed wyjęciem krążka? Krążek jest cały czas na swoim miejscu a krwawienie jest jak podczas normalne miesiączki. Dodam że ostatni czas w moim życiu jest mocno stresujący, czy to może być powodem wcześniejszego krwawienia?
  19. Mam poziom TSH 5.142, mam 21 lat, jestem otyła, ale w ostatnich dwóch miesiącach przytyłam 7kg,czuje się zmęczona, samopoczucie obniżone, od roku z problemem z zapaleniem żołądka a od paru miesięcy cierpię na zaparcia i zalaenie jelita grubegoo. Czas pojawiania się miesiączki opóźnia się juz3 miesiąc z rzędu. Czy może być to wina tarczycy?
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Miesiączka spóźnia mi się 14 dni. Uprawiałam z partnerem stosunek analny bez zabezpieczenia 13 grudnia, 16 dostałam okres. Nie wykluczam, że sperma nie wypłynęła, aczkolwiwk nie została wprowadzona do pochwy - najwyżej znajdowała się w jej okolicach. Moje cykle są nieregularne, mam PCOS. Dodam, że od kilku dni mam zwiększony obwód podbrzusza, obolałe piersi oraz brak śluzu lub jego znikome ilości. Poza tym- brak jakichkolwiek objawów. Od niedawna także ćwiczę fizycznie, czy może być to przyczyną opozniania miesiączki? Czy może być to ciąża? Stresuję się, nie wiem, czy potrzebnie.
  21. Drugie opakowanie syndi zaczęłam po 3 dniowej przerwie ponieważ wystąpilo krwawienie ( myślałam ze tak samo jak przy pierwszym opakowaniu trzeba pierwsza tabletkę wziac w pierwszy dniu miesiączki. Czy moga przez to wystąpić jakieś skutki uboczne?
  22. Mam 24 lata. Miałam bardzo nieregularne miesiączki. Momentami co 2 -3 miesiące. Czasami co tydzień / dwa ale były tez momenty ze regularnie. Dostałam na to tabletki antykoncepcyjny by misiaczkasiw uregulowała. Brałam tabletki przez pól roku. Skończyłam brać pod koniec lipca 2020r. Ostatnia miesiaczke miałam 5 września. Od tego czasu do teraz ( 25 stycznia 2021r ) nie mam miesiączki. Jaki może być tego powód? I czy mogłam zajść w ciążę w tym okresie nie mając miesiaczki?
  23. Dzień dobry Proszę o poradę otóż miesiączka planowo wstąpiła 7 stycznia(od małego plamienia) plaster założony w drugim dniu miesiączki tj. 8 stycznia następny plaster został zmieniony. 15 stycznia a trzeci plaster 22 stycznia z tym że 25 nastąpiło mało plamienie a Śliż jest przezroczysty więc wychodzi na to że 29 stycznia ściągam plaster i robię przerwę7 dniowa czy to wyszysto dobrze się odbywa?
  24. Gość

    Seks a ciąża

    11.01 zaczęłam krwawić i bolało mnie podbrzusze. Tydzień później poroniłam. Leciały mi bardzo duże skrzepy i bardzo obficie krwawiłam. Mam nadwagę 170cm wzrostu i wagi 98kg. Ile czasu musi minąć żebym mogła się odchudzać. Chciałabym zajść w ciążę jeszcze raz. Czy będę mogła? Moja ostatnia miesiączka była od 16.11 do 19.11
  25. Mam pytanie odnośnie tego czy nie jestem w ciązy dnia prawdopodobnie 17.01 współżyłam z chłopakiem i skończył we mnie , na drugi dzień wzięłam " tabletkę po ". Natomiast w sobote 23.01 zaistniała taka sama sytuacja tylko , że juz nie brałam "tabletki po ". Wczoraj czyli dnia 24.01 pojawiło sie parę kropelek krwi, ból brzucha utrzymuje sie regularnie a ostatnią miesiączkę miałam od 27.12.2020 do 30.12.2020 natomiast przewidywana miesiączka w styczniu powinna pojawić sie 28.01.2021. Co robić ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...