Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Zawroty głowy

Znaleziono 143 wyników

  1. Hej kochane nie miesiaczkuje regularnie mianowicie mam delikatny stres uprawialam stosunek poczatek/polowa marca tydzien po nim zrobilam 2 testy wyszly negatywne potem jakos ponad 2/3 tyg 6 dni po spodziewanej miesiaczce (9 kwietnia) z porannego moczu tez wyszedl negatywny teraz jestem chora przyjmuje duzo lekow czesto chidze do toalety mam bule miesni , glowy , omdlenia, zawroty, bole podbrzusza, jakies ropniaki/ afty w buzi bol gardla , bol kregoslupa ostatni okres mialam 19.02 moj cykl to 45 dni chociaz zdarzalo sie ze byl 61 myslicie ze choroba opoznila miesiaczke? Moge zaufac testa? Prosze o odp z gory dziekuje
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Jeżeli współżylam 26 marca ( stosunek niepełny) i stosowałam plastry Evra( z tym ze plaster na krawedzi był odklejony na 1 mm - ciemna obramówka I jest to 2-msc stosowania antykoncepcji). Okres jest skąpy w porównaniu do wcześniejszych i występuje ból jajnika z lewej strony oraz zawroty głowy. Robiłam test ciążowy 5 kwietnia - wynik negatywny. (Ostatnia miesiączka 6 marca) Czy jest to ciąża?
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry jako 19.02 miałam miesiączkę. Nastepnie uprawiałam stosunek jakos poczatek/polowa marca zrobilam 2 testy i 9.04 zrobilam z porannego moczu wszystkie wyszły negatywne ale dziś rano strasznie bolał mnie brzuch ,kregoslup ,mam goraczke 39.1, bole podbrzusza, zawroty glowy a okresu dalej brak, czesto chodze do toalety najpierw wszystko szczypalo pozniej gdy wzielam banke ustalo i jest taki cieply mocz przy prysznicu zobaczylam biale drobinki moczu czy to oznacza ze jestem w ciazy?nie planuje dziecka dlatego sie stresuje.czy wyniki moge uznac za wiarygodne?
  4. Dzień dobry, jakiś czas temu miałam miesiączkę ale one z reguły są często nieregularne, z moim chłopakiem nie używamy prezerwatyw ani ja też nie biorę antykoncepcji. Od 1 kwietnia mój chłopak dochodzi cały czas we mnie a 6 kwietnia rano zwymiotowałam, zaczął towarzyszyć mi ból podbrzuszu, osłabienie organizmu oraz brak apetytu, wejście na 1 piętro sprawia mi zawroty głowy jakbym miała zemdleć,i od tej pory rano mdłości mam cały czas nieraz w ciągu wieczora, do tego nie raz zapach pewnych rzeczy które mogłabym zjeść sprawia mi mdłości,nie wiem jak to opisać ale mam dziwne uczucie w pochowie i boli mnie podbrzusze ale na pewno nie jest to infekcja. Kobieta ,Lat 18
  5. Czy tabletki antykoncepcyjne mogą powodować zawroty głowy?
  6. Gość

    Petting a ciąża

    Witam, w dniu 21 lutego uprawiałam petting z moim chłopakiem. Przez minutę ocieraliśmy się o siebie, jednak główka jego penisa nie dotykała wejścia pochwy. Później wkładał mi palce do pochwy. Jednak on nie dotykał siebie, więc nie przeniósł niczego na rękach. Miałam wtedy dni niepłodne, był to 25 dzień cyklu. Następnie 4 dni później dostałam okres, był normalny obfity i trwał 6 dni. Teraz miesiąc później, okres spóźnia mi się 2 dni. Może być to spowodowane stresem w ostatnich dniach jak i lękiem przed zajściem w ciąże. Mam lekkie zawroty w głowie i biegunkę. Nie doszło w czasie tego cyklu do zbliżenia. Jaka jest szansa, że mogę być w ciąży?
  7. Witam, Biorę tabletki antykoncepcyjne od ponad roku, pół roku temu zmieniłam tabletki na inne. Od początku brania jednych i drugich mam skutki uboczne, jednak krwawienia z odstawienia występują regularnie tego samego dnia przy każdej przerwie, wiec doszłam do wniosku, że wszystko musiało się uregulować(wcześniej występowały w różne dni i były różne) Mam jedynie problem, ponieważ od jakiegoś czasu ok. 2/3 miesięcy doskwiera mi zmęczenie, zawroty głowy, lekkie mdłości? Nie umiem opisać dokładnie tego uczucia. Na początku zdarzały się rzadko z czasem częściej. Ciąży raczej nie podejrzewam, ponieważ miesiączki mam bardzo regularne, ale też pewności w 100% nie mam. Stąd moje pytanie czy może to być związane z tabletkami i powinnam myśleć o ich zmienianie, czy może powinnam wykonać badania w poszukaniu winy?
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Uprawiałem z dziewczyna seks po raz 1 w piątek. W pełnym wzwodzie nałożyłem prezerwatywę dobrze i nie zsunęła się lub nie pękła bo sprawdzałem. Następnego dnia po raz drugi w sobotę , ale przed drugim razem mówiła ze boli ja brzuch , pare godzin później doszło do seksu i tez nałożyłem dobrze nie zsunęła się ani pękła , w obydwu razach dochodziłem w prezerwatywie poza nią. W niedziele bolał ją brzuch i potem głowa. W poniedziałek bolał ją brzuch i rano miała mdłości i 1 raz mówiła ze nie może patrzeć na mleko bo ją mdli co jest dziwne bo zawsze nie miała takiego problemu. We wtorek mówiła ze miała plamienie przez chwile w kolorze czerwonym brunatnym , jest dwa tygodnie przed okresem i ma dni płodne w tym samym dniu co plamila. Od poniedziałku nie ma Apetytu jak zawsze i je mało. W we wtorek miała śluz rzadki , w połowie dnia miała zawroty i ból głowy i brzuch taki jakby najedzony bedzac po posiłku 2 h i mówiąc ze nie może go wciągnąć , w nocy z poniedziałku na wtorek się przebudzala i mówiła ze czuje się dziwnie. Bardzo się boje bo były to moje pierwsze dwa podejścia i od razu wpadka a uważałem i bardzo się zdziwiłem ze tak się zaczęła czuć , w dodatku nie dopuszczałem do momentu aby być blisko orgazmu w pochwie. Seks tez był dosyć namiętny i osrty stad teoria ze mogła plamić przez zbyt ostry seks ale 5 i 4 dni po tym dziwne i bardzo się boje, dodać mogę ze w trakcie stosunków nie pojawiła się krew. Proszę o pomoc bo jesteśmy zagubieni i boimy się.
  9. Gość

    Brak miesiączki

    Witam. Ostatnia miesiączka 23.02 następnie plamienie 13.03. od jakiś 5 dni źle się czuje, mdłości, zawroty głowy, częstsze chodzenie z toalety, ciągnięcie w dole brzucha ogólnie czuje się osłabiona. Zrobiłam dziś test 2 dni przed spodziewana miesiączką wyszedł negatywny straciłam nadzieję że mogę nie dostać miesiączki.
  10. Czy ja mogę starać się o zaświadczenie,że stan zdrowia nie pozwala na noszenie maseczek?Mam nadciśnienie,znacznie powiększone serce,guzy na tarczycy i poprostu się duszę,jest mi słabo,momentalnie mam zawroty głowy,buzia cała jak ogień.Od momentu noszenia maseczek nie dam rady wyjść z domu,gdyż się duszę.W sobotę pojechałam z córką do sklepu,zakupy udało się zrobić,niestety do kasy już córka poszła sama,musiałam wyjść ,bo czulam, że zemdleje.Pytam o zaświadczenie,gdyż w razie kontroli policji chciałbym móc się czymś okazać,żebym nie miała ...dalszych problemów(a są niestety)proszę o odpowiedź.
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, ostatnią miesiączkę miałam 16 stycznia, współżyłam z chłopakiem 26 stycznia bez zabezpieczenia, tydzień przed kolejną miesiączką miałam lekkie krwawienie które trwało niecałe 4 dni, w tym momencie miesiączka spóźnia mi się tydzień i odczuwam dolegliwości takie jak ból piersi, zawroty głowy, mdłości. Czy to może być ciąża?
  12. Gość

    Brązowe plamienie

    Witam. Okresu miała 4 dni, po miesiączce po stosunku pojawił się brązowy śluz do tego zmęczenie, zawroty głowy do tego biegunka co to może oznaczać?
  13. Dzień dobry, Na co mogą wskazywać nieprawidłowe wyniki morfologii: obniżone WBC - 3,8 tys/ul (4,0-10,0), obniżone MPV 7,1 fl (8,0-12,0), obniżone GRA 1,4 tys/ul (1,8-7,7) oraz GRA % 38, 1 (50,0-70,0), a także w rozmazie Granulocyty podzielone 34% (50-70). Do tego w rozmazie Limfocyty % podwyższone: 59 (25-40). W rozmazie są tylko 4 parametry: Granulocyty podzielone, Granulocyty kwasochłonne % 2 (2-4), Monocyty % 5 (2-8) i Limfocyty - czyli, z tego co rozumiem, nie wszystkie białe krwinki zostały zbadane. Pozostałe parametry w morfologii są w normie. Badania zostały wykonane z powody pogarszającego się samopoczucia (które już od dawna jest kiepskie), ciągłego zmęczęnia, uczucia duszności, zawrotów głowy, pogarszających się kłopotów ze snem, nasileniem reakcji alergicznych - skórnych, że strony układu oddechowego (jestem alergikiem, więc to nie nowość), spadkiem odporności na infekcje. Pojawia się też czasem ostry ból po lewej stronie klatki piersiowej, zajady, częstomocz. Zbadałam też poziom Wit. D3 - 29, B12 - 409,4 (187-883), Ferrytyny - 27 (4,63-204). W tamtym roku kwas foliowy miałam na dobrym poziomie. Glukoza na czczo - 96,10, TSH 1,83 (0,27-4,2). Aspat, Alat, Potas, Sód i Kreatynina w normie. Jakie dodatkowe badania powinnam wykonać? Czy mogę zaszczepić się szczepionką AstraZeneca przy takich wynikach morfologii? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry czy jest szansa na zajście w ciąże? 3 dni po miesiączce która miała miejsce 5-10.02 uprawialiśmy z partnerem petting. Partner nie był zadowalany w żaden sposób tylko ja. Wcześniej też siedziałam na nim w samych majtkach(stringi) i on również był w majtkach, tylko jego były całe mokre od podniecenia, moje tez ale nieco mniej. Czy mogło się coś przedostać? I czy jest szansa na ciąże? Nie jestem pewna czy partner miał czyste ręce i czy nie dotykał sobie członka. Dzień po pettingu uprawialiśmy seks analny w prezerwatywie, ale kiedy próbował włożyć członka do odbytu, przez przypadek włożył go do pochwy(przy 1 stosunku). W tym samym dniu mieliśmy 2 razy stosunki analne. Sprawdzaliśmy prezerwatywę za tym drugim razem i nie była uszkodzona. Za 1 razem nie sprawdziliśmy. Natomiast nachodzą mnie myśli, ze coś mogło się stać i mogło dojść do zapłodnienia przez np brudne ręce partnera, wydaje się to absurdalne ale bardzo się obawiam. 11 dni po tych zdarzeniach 25.02 zrobiłam test ciążowy(można go było zrobić po 10 dniach) i nie mam pewności czy wyszedł pozytywnie czy negatywnie, jestem za bardzo przewrażliwiona i kiedy dłużej się patrze na ten test to zaczynam widzieć 2 kreskę. Partner twierdzi ze nic nie ma i to niemożliwe, ale ja po tym teście i wszystkim ciagle żyje w strachu. Okres mam dopiero za 9 dni, nie mam możliwości by kupić drugi test. Od tamtych zdarzeń boli mnie brzuch po prawej stornie i lewej, tez zauważyłam ze brodawki u piersi są ciemniejsze(obwódka) oraz kręci mi się w głowie. Czy to mogą być jakieś objawy? Proszę o pomoc
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry czy jest szansa na zajście w ciąże? 3 dni po miesiączce która miała miejsce 5-10.02 uprawialiśmy z partnerem petting. Partner nie był zadowalany w żaden sposób tylko ja. Wcześniej też siedziałam na nim w samych majtkach(stringi) i on również był w majtkach, tylko jego były całe mokre od podniecenia, moje tez ale nieco mniej. Czy mogło się coś przedostać? I czy jest szansa na ciąże? Nie jestem pewna czy partner miał czyste ręce i czy nie dotykał sobie członka. Dzień po pettingu uprawialiśmy seks analny w prezerwatywie, ale kiedy próbował włożyć członka do odbytu, przez przypadek włożył go do pochwy(przy 1 stosunku). W tym samym dniu mieliśmy 2 razy stosunki analne. Sprawdzaliśmy prezerwatywę za tym drugim razem i nie była uszkodzona. Za 1 razem nie sprawdziliśmy. Natomiast nachodzą mnie myśli, ze coś mogło się stać i mogło dojść do zapłodnienia przez np brudne ręce partnera, wydaje się to absurdalne ale bardzo się obawiam. 11 dni po tych zdarzeniach 25.02 zrobiłam test ciążowy(można go było zrobić po 10 dniach) i nie mam pewności czy wyszedł pozytywnie czy negatywnie, jestem za bardzo przewrażliwiona i kiedy dłużej się patrze na ten test to zaczynam widzieć 2 kreskę. Partner twierdzi ze nic nie ma i to niemożliwe, ale ja po tym teście i wszystkim ciagle żyje w strachu. Okres mam dopiero za 9 dni, nie mam możliwości by kupić drugi test. Od tamtych zdarzeń boli mnie brzuch po prawej stornie i lewej, tez zauważyłam ze brodawki u piersi są ciemniejsze(obwódka) oraz kręci mi się w głowie. Czy to mogą być jakieś objawy? Proszę o pomoc
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Mam pytanie. Uprawiałam seks z moim chłopakiem z zabezpieczeniem (prezerwatywa), użyliśmy jeszcze lubrykantu. Chłopak skończył w prezerwatywie poza, nie biorę innych środków antykoncepcji. Miesiączkę miałam regularną co 30 dni. Tym razem było inaczej okres spóźniał mi się i dostałam go po 38 dniach. (36 dnia właśnie uprawiałam seks) 2 dni po dostałam okres. Od tamtej pory nie uprawiałam seksu a okres spóźnia mi się już 2 tyg. Czy to możliwe ze jestem w ciąży ? Wspomne że 2 tyg po odbytym stosunku robiłam kontrolne badania krwi :morfologię i tarczyce. Wszystko wyszło w normie. Na ogół mam bardzo bolesne miesiączki . Tym razem jajnik boli mnie od około tygodnia tylko przez kilka minut, mam zawroty głowy i bolą mnie sutki. Z góry dziękuje za odpowiedz.
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Tydzień temu robiłam test ciążowy wyszły dwie kreski w tym jedna słabo widoczna. Dzisiaj zrobiłam drugi test i wyszedł negatywny oprócz tego zaczęłam plamić na brązowo. Mam zwiększony apetyt,zmiany nastroju, samoczynnie przestałam pić kawę,miewam mdłości i zawroty głowy. Miesiączkę powinnam dostać 10 lutego. Czy to możliwe że test był wadliwy albo za wcześnie zrobiony?
  18. Witam ostatnio miewam codzienny ból głowy i zawroty głowy morfologia wporzadku poza podwyższonym cholesterolem całkowitym 239mg/dl , HDL cholesterol 56 , % HDL cholesterol 24% , LDL cholesterol (kalkul) 156mg/dl dodam że przy wypiciu małych dawek alkoholu miewam duszność i wysoki puls co to może być ? Pomocy
  19. Dosyć mocno boli mnie głowa jestem osłabiona mam zawroty głowy i katar z krwią robiłam badania krwi moje wyniki: Wbc 5.8 (4.0-10.0) Rbc 4.7 (3.7-5.2) Hgb 13.9 (11.2-15.7) Hct 43.6 (34.1-44.9) Mcv 92.0 (79.0-94.8) Mch 29.3 (25.6-32.2) Mchc 31.9 (32.2-35.5) Rdw-cv 12.9 (11.6-14.4) Rdw-sd 43.7 (36.4-46.3) Plt 278 (140-400) Mpv 12.4 (9.4-12.5) Pct 0.34 (0.17-0.38) Pdw 16.5 (9.8-16.2) P-lcr 45.4 (19.2-46.6) Neut
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Od kilku miesięcy mam plamienie implantacyjne przez 3 dni nie całe. Nie mam normalnej miesiączki. Urósł mi bardzo brzuch. Ciągle czuje się zmęczona, głodna, zawroty głowy, wrażliwość na zapachy, mam ochotę na słodkie i ostre. Od czy to wszystko wskazuje na ciaze?
  21. Dzień dobry. Proszę o interpretacje wyników, wykonanych, ponieważ często zdarzają się objawy niedocukrzenie tj. Drżenie rąk, Ochota na słodkie, zawroty głowy..moje wyniki: glukoza na czczo-86, 1h po obciążeniu - 66, 2 h-71. Insulina na czczo 4,2, po 1h-15,3 po 2h-9,7. Czy jest powód do niepokoju. Dodam że jak zjem coś słodkiego objawy ustępują.
  22. Witam. Mam dobre wyniki morfologii, wszystko w normie oprócz glukozy która wynosi 101, tsh z wynikiem 2,107 i kwasie moczowym w surowicy 8,6. Przechodząc do sedna sprawy - od ponad miesiąca męczy mnie duszność przy przyspieszonej akcji serca. Tętno w spoczynku czasami wynosi 65 a potem nagle jak wstanę ponad 100 co prawda nie dużo bo 105 to jest max. Budzę się czasami w nocy z uciskiem na klatce piersiowej i uczuciem niespokojnego oddechu. Wszystkiemu ciągle towarzyszą myśli że coś mi jest, że umrę itp. (nie tylko wtedy a nawet w środku dnia). Zawroty głowy zdarzają się ale chyba bardziej pod nakreciem się spirali - przyspieszony oddech, przyspieszony oddech (często ponad 20 na minutę) i wtedy dochodzi stres i te serce jeszcze bardziej mi kołacze. Leukocyty wyszły na poziomie 7,0 z tego co czytałem są bardzo ważne żeby wykryć czy jest jakiś stan chorobowy, poza tym inne wyniki krwinek też wyszły dobrze, wszystkie są jak najbardziej ok. Moje pytanie jest takie czy z takimi wynikami można wykluczyć jakąś niewydolność serca lub niewydolność płuc? Bo tego najbardziej się chyba boję. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  23. Gość

    Seks a ciąża

    Ostatni okres skończył mi się 20 grudnia był bardzo obfity wspolzylam w nowy rok 1 stycznia bez zabezpieczenia z wytryskiem teraz dostałam okres 10 stycznia jest skabszy mam mldlosci zawroty głowy brak apetytu i zaparcia czy mogę być w ciazy
  24. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Ostatnią miesiączkę miałam od 29.12.2020 do 4.01.2021. cykl mam między 28 - 30 dni. Uprawiałam seks z mężem 9.01. bez zabezpieczenia z finałem we mnie. Od 18.01. do dziś to jest 23.01 mam stan podgorączkowy ok. 37.5 stopni, bóle w podbrzuszu, bolesność i powiększenie piersi, zawroty głowy. Czy to może być ciąża? Z góry dziękuję.
  25. Dzień dobry, Stosuję od pół roku plastry antykoncepcyjne Evra, wszystko było dobrze, ale obecny okres trwa już ponad tydzień, zazwyczaj jest to 4 dni. Mam też mdłości, zawroty głowy oraz bóle menstruacyjne, a krwawienie jest obfite. Czy to normalne przy stosowaniu tych plastrów?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...