Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Poronienie

Znaleziono 138 wyników

  1. Witam , Mam 25 lat. Miesiączkuję bardzo regularnie (28-29dni) . W czerwcu udało mi się zajść w ciążę(pierwszą) jednak poroniłam w 6 tygodniu. Lekarz sprawdzal czy będę wymagać tzw. czyszczenia, ale oczyscilam sie sama całkowicie. Po tym wszystkim okres przyszedl normalnie jak podczas cyklu, i miesiaczkowalam przez 3 kolejne miesiące regularnie i normalnie. Obecnie okresu nie mam już 7 dzień, zrobiłam 2 testy- negatywne , odczuwam dziwne dolegliwości takie jak ciagla senność i pieczenie i ból sutków. Dwa dni temu podczas stosunku pojawił mi się czerwono-brązowy śluz podczas toalety . Bólu podbrzusza nie odczuwam ale czasami mam wrażenie dyskomfortu na wysokości jajników. Proszę o podpowiedź..... B.
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Witam! Mam 23 lata. Trzy lata temu dowiedziałam się w szpitalu że poroniłam że to było poronienie chybione. Dwa miesiące temu się ważyłam i moja waga wynosiła 95,6. Miałam robiony zabieg wyłyżeczkowania szyjki macicy od tamtej pory nie czuje przyjemności z stosunku z moim partnerem zaczęliśmy się starać o dziecko ale raczej bez skutku czym to może się przyczyniać? Czy to przez moją nadwagę? Odrazu uprzedzę ze staram się zdrowo odżywiać.
  3. Witam. Chociaż zawsze miałam naturalny cykl miesiączkowania to dziś jest 12 dzień jej trwania...martwiąc się o wydłużający się ten czas udałam się do ginekologa. Odpowiedziałam mu o regularnych miesiączkach, o tym że 3lata temu miałam wycięty lewy jajnik z przydatnymi że względu na torbiel...również o tym że towarzyszą temu ostre napady bólu po prawej stronie...że względu na krwawienie zrobił mi usg zewnętrzne stwierdzając że macica jej trzon itd i pozostały prawy jajnik są w porządku,nie ma oznak niepokojących ani też jakoby było możliwe poronienie...ból napada mnie raz lub dwa dziennie,bez tabletek, chwili przycupnięcia i przeczekania nie ma szans by funkcjonować...czy to normalne? Dodam że umówiłam się już do zwykłego lekarza żeby poprosić o usg całej jamy brzusznej...Ale wizyta A raczej tele porada dopiero w czwartek...
  4. Witam Od dwóch lat staram się o dziecko, mam już za sobą dwa poronienia, od roku leczę się na hashimoto (letrox50) Oto moje wyniki TSH- 0,786, ft3- 2,45pg/mL , ft4- 0,83ng/dI, ATG 408,28IU/mL, ATPO- 42,18 IU/mL. Co oznaczają ? Czy mam szanse na ponowne zajście w ciąże i urodzić zdrowe dziecko ?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry. W lipcu tego roku bylam w ciazy. Na poczatku sierpnia zazylam tabletki wywolujace poronienie, jednak nie zadzialaly. Mialam skurcze i krwawienie ale ciaza sie utrzymala. 18 sierpnia mialam aborcje w Austrii metoda prozniowa, bylam wtedy na poczatku 7 tygodnia. Nie bylo zadnych komplikacji. Po 5 tygodniach od zabiegu dostalam okres. Teraz po tym wszystkim okres mi sie unormowal, bo mam co rowne 28 dni. (Wczesniej mialam roznie). Teraz chce zajsc w ciaze. Zazywam zelazo (na anemie), kwas foliowy, witamine C, oraz zakupilam sobie testy owulacyjne. Wedlug kalendarzyka owulacja przypada na 1 grudnia. Jak duza jest szansa na to, ze zajde w ciaze za pierwszym razem, gdy bede sie kochac dzien przed owulacja lub jak sie uda, to w sam dzien owulacji? Prosze o rzetelne odpowiedzi. Paulina, 28 lat
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, 21 października poroniłam samoistnie , wszystko ładnie się oczyściło około 2 tygodnie po poronieniu (4,5,6 listopada) współżyłam bez zabezpieczenia gdyż na kontroli lekarz powiedział mi ze w tych dniach powinna wystąpić owulacja a po 2 tygodniach od niej powinien wystąpić okres , postanowiłam nie czekać i podjąć próbę poczęcia jeszcze przed planowanym okresem dziś , tj po tygodniu od planowanej owulacji bolą mnie jajniki i utrzymuje się temperatura 37*C zastanawiam się czy doszło do zapłodnienia ? Czy jest możliwe ze znowu jestem w ciąży ? Bardzo mi zależy a jest jeszcze zbyt wcześni aby wykonać test ciążowy . Proszę o szybką odpowiedz , bardzo mi zależy
  7. Witam. 8 września poroniłam w 9 tyg ciąży i musiałam mieć łyżeczkowanie. Mój pan doktor bardzo mi pomógł i prosił żebym nie zachodziła w ciążę przez 3 miesiące. Po tym czasie równo po miesiącu 8 października dostałam okres bardzo obfity a potem 24 października przez jeden dzień miałam plamienie. No i teraz w listopadzie czekalam na okres żeby zobaczyć jak teraz będzie przebiegał cykl ale nic zz tego. Okresu nie ma i nie będzie bo jestem w ciąży. Z głupot koleżanka powiedziała że wyglądam jakbym w ciąży była i dało ki to do myślenia. Zrobiłam test i faktycznie! Cieszę się ale też bardzo boję. Zrobiłam 10 listopada betę wyszła 6,0 i dzisiaj 12 listopada wyszła 6,6. Czy to nie za mało? Proszę o pomoc mój pan doktor może mnie przyjąć 30 listopada dopiero...
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Dziś(10.11)robiłam test b-hcg z krwi i wynik wyszedł 2,3. Miesiączke miałam 27.09 i ostatnio 24.10. Dni płodne były 09.10. Zrobiłam 3 testy ciążowe na każdym z nich była jasna druga kreska. Chciałabym się dowiedzieć skąd taki wynik? Skoro nie jestem w ciąży dlaczego wynik nie jest zerowy? Poroniłam 2 lata temu i jakiś czas po stracie ciąży wynik b-hcg wynosił 0.5, czy to znaczy że mogłam stracić ciąże? Czt mogę mieć pewność (jeśli to była ciąża), że mój organizm pozbył się wszystkiego? Pozdrawiam
  9. Gość

    Seks a ciąża

    witam ostatnia miesiaczke mialam 24wrzesnia test wyszedl pozytywny 6 listopada z powodu silnych krwawien udalam sie do lekarz na usg nic nie bylo widac .lekarz przypuszczal poronienie.7 listopada hcg wyszlo 527 a 10 listopada 707.caly ten tydzien mam krwawienia.czy to mozliwe ze ciaza sie rozwija.
  10. Witam. 22 października doszlo do poronienia metodą farmakologiczna (tabletka poronna) 26.padziernika zaczelam juz brac tabletki antykoncepcyjne moje pytanie od kiedy tabletki zaczęły juz działać czy w czasie od 26 października do 9 listopada moglam byc j Byc juz płodna
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. 20 pazdziernika poroniłam w 7 tygodniu, dostałam tabletki na oczyszczenie i 24 krwawienie juz ustalo 25 współżyłam z partnerem bez zabezpieczenia ale nie kończył w środku. Czy istnieje szansa na zajście w ciazw?
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, 20 października miałam miesiączkę, tydzień później zaczęły mnie boleć piersi. Wczoraj ( 6 listopad) zrobiłam 2 testy strumieniowe oba pozytywne i test cyfrowy który pokazał że do zapłodnienia doszło 2-3 tygodnie temu. Dziś (7 listopad) zaczęło się brunatne plamienie lekkie skurcze brzucha, zauważyłam skrzep około 2-3 mm, czy to poronienie? Czy lekarz na tak wczesnym etapie przy usg coś zauważy?
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, okres spóźnia mi się 9 dni. We wtorek zrobiłam test ciążowy, wynik pozytywny. Powtórzyłam test wczoraj - również pozytywny. Moja ginekolog poprosiła, abym przed wizytą zrobiła bhcg i progesteron. Wynik progesteronu to 15,86ng/ml, a bhcg 3,02IU/L. Wizytę mam w przyszłym tygodniu, a bardzo się boję. Czy mimo niskiej bety jest szansa, że wszystko będzie dobrze? Czy oznacza to ciążę pozamaciczną lub poronienie? Proszę o odpowiedź, umieram ze strachu
  14. Witam Od dwóch lat stosuje krążek Nuvaring okres dostawałam regularnie dodam że krążek był stosowany zgodnie z zaleceniami nie brałam innych leków W tym miesiącu nie dostałam okresu dzień przed założeniem krążka zrobiłam test Wyszedł pozytywny Dzień w którym powinnam założyć krążek przyszło lekkie plamienie dzień później byłam u lekarza powiedział że ciąży tu nie widać mam włożyć krążek i żebym betę hcg sobie zbadała 30.10 wynik 403 3.11 wynik 839 Czyli mały przyrost a i dodam że mija 7 doba i cały czas mam krwawienie nie obfite Wizyta u lekarza za tydzień czy mam zrobić kolejna bhcg ??? Czy doszło do poronienia i bhcg mi rośnie
  15. Witam 22 października miałam wykonany zabieg łyżeczkowania. Po poronieniu zostały jakieś powikłania i trzeba było wykonać zabieg. Przez dwa dni miałam mocniejsze plamienie. Później już tylko brązowy śluz.. 12 dni po zabiegu wystąpiła znowu krwawienie i lekki bóle podbrzusza. Czy to powód do obaw.?
  16. Witam, okres miałam ponad 3 tygodnie temu, hcg wyszło poniżej 2,30. Wynika z tego, że nie jestem w ciąży. Natomiast koleżanka mni nastraszyła, że to dość wysoki wynik, że mogłam poronić lub iść na badania za 48h i może się podwyższyć co by oznaczało ciąże. Co robić?
  17. Dzień dobry, W dzień spodziewanej miesiączki zrobiłam badanie beta hcg ktore wykazało 20 mlu/ml, 2 dni później beta hcg spadła do 11 mlu/ml. Na wizycie lekarz powiedział, że nie widać pęcherzyka, ciąża jest za mała, żeby było cokolwiek widać i trzeba czekać na krwawienie. Czy w takim przypadku, może wystąpić zaśniad groniasty oraz czy po poronieniu samoistnym trzeba zrobić badania histopatologiczne ?
  18. Witam mam 25 lat jestem 2 mce po poronieniu zatrzymanym, robiłam sb ostatnio badania i OB wyszedł mi 17, zakres (0-12mm/h) oraz tsh 2,200 zakres (0,270- 4,200) czy te badania nie są troszkę za wysokie, i o czym może świadczyć?
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. 3,5 tygodnia temu nastapilo poronienie niesamositne Beta hcg 25.10 wyniósł 5 24.10 nie doszlo do stosunku ani penetracji Jednak moj partner przypadkowo czesciowo "zostawil nasienie" na prawym udzie oraz gornych posladkach. Boje sie ze cos moglo sie przedostac. Dzis w 5 dni po stosunku odczuwam bole piersi delikatne oraz zmeczenie. Czy to mozliwe ze doszlo do zaplodnienia?
  20. Dzień dobry 17.08.2020 miałam okres podczas którego poroniłam naturalnie prawdopodobnie 3 tydzień ciąży, plamiłam do 6. 09, 03. 09 byłam u ginekologa i było ok od tego czasu nie pojawiła się miesiączka zrobiłam test wyszedł pozytywny i badanie hcg które wynosi 41706 mIU/ml czy to jest ciąża jeśli tak to który może to być tydzień
  21. Witam. Jestem po 2 poronieniu. Ginekolog zlecila zrobienie badań. Odebrałam wyniki: P/c. przeciw kardiolipinie IgM wyszło 2,21 <12PL-IgM negatywny >12PL-IgM pozytywny Natomiast test przesiewowy ANA 1 wynik graniczny, STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjadrowych lub przeciwcytoplazmatycznych w mianie 1:100 dających na komórkach Hep-2 obraz świecenia ziarnisty. Czekam jeszcze na jeden wynik anty kardiolipinowe IgG. Co oznaczają te wyniki pod kątem poronien?
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, test ciążowy pokazał mi 2 kreski. Niestety w czasie stosunku w 5 tyg ciąży doszło do krwawienia. Potem krwawienie ustało. Czy możliwe jest poronienie? Jeśli tak to dlaczego nie dostałam miesiączki?
  23. Witam Pisze w takiej sprawie Od 9 mc staramy się z mężem o dziecko (kilka lat wcześniej byłam w ciąży z bylym partnerem, zaszłam w ciąże po kilku miesiącach prób) aktualnie z mężem obawiam się ze może być trudniej bo staramy się regularnie, bez napięcia i stosunków pod kalendarz tylko w dni płodne, a póki co nic... w kazdym razie, podejrzewałam u siebie ciąże, okres spóźniał się 3 dni, jednak w trakcie dnia dostałam lekkie brunatne plamienie, ogromne bóle pleców w odcinku lędźwiowym i zawroty głowy, po kilku godzinach poszłam do toalety i w trakcie podcierania wyleciało ze mnie coś dziwnego... taka tkanka z wywiniętych koncem, miałam pare razy skrzepy, ale to wyglądało zupełnie inaczej już te które miewałam do tej pory..skrzepy były bardziej jak „galaretka” jeśli chodzi o konsystencje a to było bardziej zbite, ale jeśli mocniej by się nacisnęli to popsuło by się, po tym okres się skonczyl, natomiast dziś rano leci ze mnie bardzo dużo krwi, znacznie więcej niż normalnie. Wizytę u lekarza mam dopiero w pon a troszkę się stresuje wiec chciałam napisac. Cóż to może być ? Czy to skrzep czy możliwe jest poronienie?
  24. Mam 28 lat. W ubieglym roku poronilam dwa razy w 9 i 6 tyg. Badania kariotypu oraz w kierunku wrodzonej teombofilii wyszly prawidlowe. Lekarz zlecil mi zrobienie badań z ktorych wyszlo Rubella IgG 43.00, Cytomegalia przeciwciala IgG 63.00, Cytomegalia IgM 0.14, toxoplazmoza IGG 34.00. Co to oznacza? Czy dodatnie wyniki mogly być przyczyna poronienia?
  25. Gość

    Seks a ciąża

    Witam ostatnio wyszły mi trzy pozytywne testy ciążowe po 4 dniach dostałam tak jakby miesiączki, wyleciały duże skrzepy po czym leciała tak jakby miesiączka z domieszką wody. Doktor ginekolog skierowała na pobranie krwi na bete hcg która wyszła 36,09 czy to mogło być poronienie??
×
×
  • Dodaj nową pozycję...