Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Planowanie ciąży

Znaleziono 479 wyników

  1. Dzień dobry. Proszę o interpretację wyniku przeciwciał w kierunku ospy w klasie IgG.: wynik - 1, 34 ratio Normy: <0,8 ratio: wynik negatywny >= 0,8 < 1,1 ratio: wynik graniczny >= 1,1: wynik pozytywny. Czy przy tak niskim poziomie przeciwciał mam nabytą odporność? Chcemy starać się z mężem o drugie dziecko, stąd moje obawy, że mogłabym zarazić się od trzyletniego syna, gdy ten będzie przechodził ospę. Dodam, że ani ja ani rodzice nie pamiętamy, abym przechodziła w dzieciństwie ospę, stąd moje zdziwienie, że jednak jakieś przeciwciała są. Proszę o pomoc.
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dziecko. W marcu miesiączka spóźniła mi się 9dni, ale dostałam. W tym miesiącu spóźnia mi się już 4 dzień. Czy to znaczy że mogę być w ciąży?
  3. Witam mam pytanie? Jakie badania wykonać u ginekologa o nieregularny okres, o bolące piersi, mocne czasem bule jajników i o staranie się o ciążę ponieważ mam 37 lat Od miesiąca zaczęliśmy się starać z moim partnerem o dziecko ale narazie nie wychodzi teraz dostałam okres 9 tego kwietnia a miałam dostać 11 tego i skończył się 11 tego miałam tylko dwa dni a miał zawsze 3, 4 dni nawet nie wiem kiedy mam dni płodne przez ten nielegulany okres
  4. Witam. Przyjmuję antykoncepcję hormonalną (Belara) i nurtuje mnie pytanie dotyczące jej wchłaniania się. Więc tabletkę anty biorę zawsze o 10 rano, natomiast zdarza mi się przyjąć ok.22 lek na krótkotrwałe zaparcia - Dulcobis. Wypróżnienie (czasami dość wodnisty stolec) następuje z samego rana, przed wzięciem kolejnej tabletki. I moje pytanie jest następujące. Czy tabletka antykoncepcyjna wchłonie się w tym czasie i nie mam powodów do obaw przed nieplanowaną ciążą? Proszę o rzetelną odpowiedź :)
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry jako 19.02 miałam miesiączkę. Nastepnie uprawiałam stosunek jakos poczatek/polowa marca zrobilam 2 testy i 9.04 zrobilam z porannego moczu wszystkie wyszły negatywne ale dziś rano strasznie bolał mnie brzuch ,kregoslup ,mam goraczke 39.1, bole podbrzusza, zawroty glowy a okresu dalej brak, czesto chodze do toalety najpierw wszystko szczypalo pozniej gdy wzielam banke ustalo i jest taki cieply mocz przy prysznicu zobaczylam biale drobinki moczu czy to oznacza ze jestem w ciazy?nie planuje dziecka dlatego sie stresuje.czy wyniki moge uznac za wiarygodne?
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Chciałabym ustalić tydzień ciazy. Ostatnia data miesiączki 8.03.2021r. (krwawienie skąpe ok 3-4 dni). Staranie się o dziecko w dniu 17.03 oraz 20.03 (okres owulacji). W dniu 7.04 kwietnia wykonany test beta hcg 453, kolejna beta 09.04 1170. Pytanie czy to możliwe, że ciąża jest właśnie z połowy marca? Czy raczej że starań ok. 24-28.02? Pozdrawiam dziękuję za odpowiedź.
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry, wiek: 25 lat, choroby: endometrioza PCOS (aktualny profil hormonalny OK, dzięki lekom wartości są w normie) wraz z Partnerem staramy się o dziecko. Ostatnia miesiączka zaczęła się 21.03, a 2.04 podczas badania usg pęcherzyk był na kilka godzin przed pęknięciem (13 dc). Oczywiście wykorzystaliśmy okazję :) Wczoraj, 9.04. miało miejsce plamienie, bardzo delikatne, kolor różowy, trwało około 5-7 godzin. Dzisiaj natomiast wynik B-hcg z krwi wykazał wartość <0,1ml (21 dc). Czy jest jeszcze możliwość, że zaszłam w ciążę (np. pośpieszyłam się z badaniami), czy dzisiejszy test już jednoznacznie stwierdza, że należy spróbować ponownie w przyszłym cyklu? Dodam, bo może to istotne: od kilku dni nie mam apetytu na mięso (nie jestem wege), alkohol i papierosy - po prostu mi „nie wchodzą”, piersi tkliwe, ale nie jakoś nie do wytrzymania, zasypiam „na stojąco”...
  8. Planuję ciążę i mam wyniki badań TSH: 2,380, FT3: 3,54, oraz FT4: 1,11. Czy powinnam zgłosić się do endokrynologa? Czy jako, że poziom TSH jest poniżej 2,5 nie ma przeciwwskazań?
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Otóż w wrześniu odstawiłam tabletki które brałam około 10 lat. Ostatni okres miałam 1 marca 2021. 27 i 28 współżyłam Bez zabezpieczenia. Po jakimś czasie miałam dziwne plamienie koloru brązowego i tylko przy podcieraniu. Potem było różowe z przezroczystym śluzem. 7 kwietnia zauważyłam buławy śluz na wkładce dodam że 4 kwietnia współżyłam. Czy istnieje możliwość ciąży w dniu miesiaczki robiłam test negatywny z tym że w południe nie z porannego moczu. Od pewnego czasu czuje się senna słaba mam czasem bóle w podbrzuszu jak na okres i mrowienie w piersiach czasem oraz wahania nastroju. Dodam że staram się o 2 dziecko. Proszę od odp
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, mam 20 lat i z moim partnerem od dłuższego czasu staramy się o dziecko. Partner ma pracę wyjazdową i nie udało nam się trafić na dni płodne. Od 5 dni mam mdłości, zwiekszony apetyt, bolące i lekko stwardniałe piersi, zmiany nastrojów. W dniu planowanej miesiączki dostałam delikatne krwawienie zktorw tak naprawdę jest widoczne tylko na papierze, normalnie mam bardzo obfite miesiączki. Zrobiłam ba razie jeden test i wyszedł negatywny, czy może zrobiłam go za wcześnie? Czy może to być jednak ciąża?
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. W ostatnim czasie mialam sporo nerwów. Lekarz przepisal mi Zomiren 0.25. Jakies 3 tyg temu zazylam ok 7 tab w roznych odstępach dni i ostatnia wlasnie 3 tyg temu. Nie wiem czy dobrze kieruje pytanie ale chcemy z mężem starac się o dziecko ile powinno minąć czasu żeby było to bezpieczne ? Wlasnie zaczal mi się nowy cykl czy juz teraz moglibyśmy się starac po okresie 3 tyg ?
  12. Gość

    Seks a ciąża

    9 lutego kochaliśmy się z chłopakiem. Prezerwatywa pękła gdy chłopak był we mnie, jednak kiedy się zorientowaliśmy natychmiat przestaliśmy więc siłą rzeczy nie skończył we mnie. Stosunek odbył się dzień przed miesiączką, którą dostałam normalnie i trwała tyle co zwykle. W tym miesiącu miesiączka spóźnia się już tydzień, chociaż czuje bóle piersi i skurcze w podbrzuszu. Od tamtej pory nie współżyłam. Miesiączki do tej pory były regularne, ewentualnie 2 dni spóźnione. Dodam, że po ostatnim stosunku zachorowałam na anginę i przyjmowałam antybiotyk tydzień czasu, a także miałam 5 dni przerwy w braniu leków przeciwko padaczce. Czy spóźniony okres może w tym przypadku być oznaką nieplanowanej ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od pół roku staramy się z mężem o dziecko. Do tej pory cykle regularne ok 26-30 dni. W tym miesiącu mam już 33 dc i miesiączki brak, 2 testy ciążowe negatywne 26dc i 28 dc. Równolegle z testami ciążowymi robione testy owulacyjne: oba wyraznie pozytywne. Objawy jak na miesiączkę, dodatkowo brak apetytu. Czy mogę być w ciąży?
  14. Czy takie wyniki TSH i frakcji na coś wskazują? Mam 27 lat. Czy można przy nich starać się o dziecko, czy najpierw trzeba udać się do lekarza celem obniżenia? TSH 2,43 (normy lab. 0,27-4, 20) FT3 6,96 ( norma 3,10 - 6,80) FT4 18,73 (norma 12,00 - 22,00) Będę wdzięczna za analizę i ewentualne sugestie.
  15. Witam. Pytanie mam odnośnie miesiączki. Mam 34 lata,miesiączkuje regularnie co 28-29dni. W listopadzie poroniłam ale od tamtej pory miesiączkuje jak i przed poronieniem. Z reguły moje miesiączki były 4-5dniowe i bardzo obfite oraz dwa pierwsze dni bolał mnie brzuch. Staramy się o dziecko. Ta miesiączka jednak była dość dziwna. W 29 dzień cyklu ale krwawiłam tylko dzień, bez skrzepów, szczerze powiedziawszy jedna podpaska starczyła na dzień, druga w nocy, a kolejne dwa dni to już na wkładce brązowe plamienie. Z leków biorę euthyrox 25 i wit.d3 2000 od dwóch miesięcy, a od miesiąca Sorbifer durules oraz kwas foliowy. Co mogło być przyczyną tak skąpej miesiączki? Któryś z leków, możliwa ciąża czy przyczyn szukać gdzie indziej??
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Od ponad roku staramy się z mężem o drugie dziecko. Oboje jesteśmy zdrowi, w tym roku kończymy 30 lat. Przeszłam już terapię letrozolem, Ovitrelle, acardem i nic. Pierwsze dziecko trafiło się w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, które brałam około 6 lat. Teraz wspólnie z lekarzem podjęliśmy decyzję o ponownym wdrożeniu ta Lerek antykoncepcyjnych, takich jak wtedy. Z myślą o tym, że odpoczniemy psychicznie ale też z myślą "a może to zadziała". Czy takie myślenie ma sens, czy lekarz nie chciał po prostu gasić mojego pomysłu
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Mam regularne cykle 32 dni, od paru miesięcy w czasie dni płodnych (kalendarzyk na to wskazuje) mam brązowe plamienia. Nie towarzysza temu zadne bole, ani zadne inne dolegliwości. 1.5 tygodnia temu laparoskopowo mialam usuwany torbiel na lewym jajniku ale zanim go usunęli tez mialam plamienia brązowe. Czy to coś przez co ten torbiel powstał? Chce zacząć starania o dziecko jak tylko wszystko się zagoi.
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Witam okres spóźnia mi się już 5 dni. Po trzech dniach spóźnionej miesiączki wykonałam test i był negatywny. Czy na 6 dzień rano mam powtórzyć test. Mam na imię Patrycja mam 26 lat i staramy się z mężem o 3 dziecko miesiączki mam nieregularne
  19. Mam 26lat. W listopadzie odstawiłam krążek nuvaring. Od tego czasu miesiączki nam regularne jednak problemem są plamienia. W lutym i w marcu wystąpiły brązowe plamienia ze śluzem 5 i 10 dni przed miesiączka. Potem miesiączka normalnie się pojawiła. Co może być powodem tych plamien? Staramy się o dziecko.
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Staramy się z mężem o drugie dziecko. Jestem rok po cc. Mam cykl 28 dni. Za dwa dni (26dc) spodziewanej miesiączki test ciążowy pokazał druga słabą kreskę, pozdniej kolejne tez pokazywali mi ciąże. Postanowilam zrobić beta HCG w 27dc, wynik 7 miu/ml. W 28dc nie dostałam miesiączki. Zrobiłam powtórne badanie bety HCG, wynik 9,1 miu/ml. Martwię mnie ten mały przyrost. Czy to może być jąkać pozamaciczna ciąża? Obecnie czuje taki ciągnący ból jakby w prawym jajniku.
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Piszę do Państwa, ponieważ mam pewnie problem. Z narzeczonym staramy się o dziecko, i od tej pory zaczęłam nieregularnie miesiączkować, gdzie zawsze miałam regularny cykl. W tym miesiącu już 16 dni spoznia mi się miesiączka. Mieszkamy obecnie za granicą i czas oczekiwania na wizytę u lekarza jest bardzo wydłużony. Czy powinnam się martwić?
  22. Badania krzywych: Glukoza na czczo: 86,4 mg/dl Glukoza po 1h: 80,2 mg/dl Glukoza po 2h: 75,8 mg/dl Insulina na czczo: 6,9uIU/ml Po 1 h: 26,3 uIU/ml Po 2 h: 17,6 uIU/ml - staranie się o dziecko (IVF adopcja zarodka - gdyż stwierdzono słabą jakość moich komórek) - dodatni HBS (Usg wątroby ok) - objawy: lekkie zmęczenie, które mija po lekkim treningu - rowerek pół godziny, czasem głód mimo że niedawno coś zjadłam - alkohol spożywam bardzo sporadycznie - brak używek - odzywa się czasem trzustka (chociażby przy próbie włączenia do diety tylko pieczywa razowego)
  23. Witam, Mam pytanie odnośnie wyników toksoplazmozy Toxoplasma gondii IgM 1,3 Toxoplasma gondii IgG 145,1 Nie jestem w ciąży, ale planuje . Proszę o napisanie opinii na temat moich wyników.
  24. Gość

    Seks a ciąża

    Witam! Staramy się z mężem o dziecko juz ponad pół roku i niestety się nie udaje. Przed ostatnimi miesiączkami miałam plamienia (jakos 6-7 dnii przed miesiączka) po których dostawałam normalnie miesiączkę. Podczas tych plamien miałam bóle brzucha jak na miesiączkę. Nie wiem co to oznacza, co jest przyczyną, czy mam się udać do specjalisty??
  25. Gość

    Seks a ciąża

    Witam od dłuższego czasu staramy się z mężem o dziecko. Cytologia w normie, Miesiączka spóźnia mi się o dwa dni, mam poranne mdłości, zrobiłam trzy różne testy ciążowe płytkowe i wszystkie wyszły pozytywne kreski są widoczne i bardzo wyraźne. Dla potwierdzenia zrobiłam też badanie z krwi i tam beta HCG <0, 100 czyli wynik negatywny. Jakie mogą być przyczyny tych rozbieżności? Ciężko mi uwierzyć że wszystkie testy były zepsute ale pani w laboratorium twierdzi, że to niemożliwe aby był błąd laboratoryjny i raczej testy płytkowe przekłamują wynik. Co robić w tej sytuacji?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...