Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Wzdęcia brzucha

Znaleziono 50 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Mam nie regularne miesiączki. Raz normalnie 27 dni a raz nawet po 17 nigdy dłużej. Dzisiaj jest 39 dc. Testy domowe nie pokazały ciąży. Hcg total zaledwie 2.6. Mam wzdety brzuch. Co to może być ?
  2. Witam dokarmiam piersią małego ma już 6 miesięcy skończone. Miesiączka u mnie już wystąpiła. Ale następna się spóźnię 16 dni już. Jestem wzdeta jakby spuszona ciogle ostatnio teraz. . I na dole brzuch mnie zaczął delikatnie boleć. Proszę o poradę czy to jest normalne że może się opóźnić i być nie regularna.
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, jestem matką karmiącą. 8 dni temu współżyłam ze swoim chłopakiem a po dwóch dniach dostałam okres. Używaliśmy zabezpieczenia, jednak dzisiaj mam podwyższoną temperaturę ciała i i bardzo wzdęty brzuch. Nie czuję bólu brzucha, jednak czuję w nim coś niepokojącego. Czy możliwe jest ciąża, czy mam obawiać się czegoś gorszego?
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Czy po peting mogę być w ciąży jak umylismy rece i mi robil palcowke Ale nie bylo wytrysku mniałam 10 sierpnia okres 27 dzien cyklu czuje gruby brzuch wzdety
  5. Gość

    Seks a ciąża

    . Mam problemy z lewym jajnikiem, w zeszłym roku odkryto na nim torbiel, który został usunięty przy pomocy hormonów, czasami tuż przed owulacją pojawiały się nieprzyjemne bóle oraz kłucia, ale wszystko się nieco uspokoiło jak zaczęłam brać hormony tarczycy. Nie zabezpieczamy się, uznaliśmy, ze jesteśmy na takim etapie w życiu, że czujemy się gotowi na dziecko, oczywiście badam temperaturę i staram się w miarę kontrolować owulacje, ale w tym miesiącu dopadł mnie bardzo nieprzyjemny ból tuż po niej, wczoraj czyli w 16 dniu cyklu ból jajnika z lewej strony był nie do zniesienia, dodatkowo czuje się wzdęta i mam niechęć do jedzenia, całość ustąpiła nieco, ale dziś od rana znowu walczę z tym fatalnym samopoczuciem. Czy powinnam się martwić?
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam czy stosując od roku femoston,(brak samoistnych miesiączek,przedwczesne wygasanie czynności jajnikow) jest możliwość zajścia w ciążę?Pytam bo odkąd biorę owy lek aby wywołać krwawienie nigdy nie było z opóźnieniem w krwawieniu zazwyczaj co 28 dni a teraz kilka dni opóźnienia i żadnych objawów aby miało się coś wydarzyć zamiast tego występują kłucia w podbrzuszu z prawej strony jakby jajnik czasami z lewej i częściej gania mnie do toalety natomiast w brzuchu mam uczucie pelnosci.Czy mimo tego wszystkiego możliwą byłaby ciąża?Pozdrawiam
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Od 11 miesięcy staramy się z mężem o dziecko, niestety bezskutecznie. Z pierwszym dzieckiem udało mi się zajść po 7 miesiącach starań. Cykle mam regularne ok.32 dni. Od porodu mam niskie libido. Zaś od pewnego czasu obserwuję, że jestem ciągle zmeczona, a tuż przed okresem rozdrażniona, wzdęta i bardzo wzmaga mi się apetyt. Mam 15 kg nadwagi (od zawsze). Co może być przyczyną nieudanych starań?
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Czy wcześniej niż tydzień po stosunku występują objawy ciąży ? Mój pierwszy raz miał miejsce tydzień temu, było to bez zabezpieczenia i tylko na chwilkę włożył we mnie swojego członka. Już dwa dni później odczuwałam dziwne objawy ciąży (ból w podbrzuszu, ból podczas oddawania moczu teraz jakieś wzdęcia) wydaje mi się ze to jest za wcześnie żeby wyczuć ciąże jednak bardzo się stresuje i nie wiem czy tak mój organizm reaguje na pierwszy raz czy o co chodzi.
  9. Gość

    Seks a ciąża

    W 4 dzien okresu wieczorem uprawialam seks z chlopakiem bez zabezpieczenia (skonczyl w srodku) wzielam nastepnego dnia po poludniu tabletke ellaone mialam dalej 2 dni okresu normalnie Mialam dostac okres we wtorek a mamy czwartek a okresu dalej nie ma Mam objawy okresu wzdety brzuch lekka wysypka na twarzy I bolaly mnie piersi Jaka jest szansa ze jestem w ciazy??
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Od jakiegoś czasu mam nieregularne miesiączki. Chodzę do jednego lekarza, ale z racji tego ze wyczuwam że już nie ma na mnie pomysłu, poszłam do innego. Ale będąc u pierwszego na sprawdzeniu czy jest owulacja (bo powinna) usłyszałam - nic nie widzę. Ani nie ma, ani nie było, ani się na nic nie zapowiada. No i dlatego poszłam do drugiego lekarza. I powiedział mi to samo. Tak jakby wszystko się tam zatrzymało. Przepisał mi duphaston do brania 3x1 przez 7 dni i odstawić - na wywołanie miesiączki. I później mam brać od 16 do 25 dnia cyklu.. Jednak jestem już 6 dzień po odstawieniu i jedyne co mam to ciągły śluz. I jest taki jakis chwilami pomarańczowy. Do tego skurcze jajników, które pojawiają się co jakiś czas i wzdety brzuch. Robiłam beta hcg w 5 dzień po odstawieniu i wyszła <1.20. Czy jest możliwość, żebym była w ciąży, a beta jeszcze tego nie wykryla? Brzuch przed miesiaczka zawsze mnie bolał, a teraz nie czuje nic. Tylko ciągle mi mokro tam na dole. Co jest kłopotliwe i niehigieniczne. Proszę o pomoc, bo lekarza mam dopiero 26stego, zwariuje do tej pory. Robiąc test w 4 dniu, chwilę po czasie wyszła druga, widoczna kreska i dlatego ta beta. Ale beta nie wyszła. Nie wiem już co myśleć.
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam serdecznie ostatnio wspolzylam że swoim chlopakiem dnia 25 lipiec na 26 lipca. Od 26 zaczynały się dni płodne a dzień owulacji 31 lipca. Teraz 3 dni przed okresem zauważyłam przezroczysty bez zapachu lepki I rozciagliwy śluz jest jego nadmiar. Mam straszne wahania nastroju, ból podbrzusza, ból brodawek, czeste oddawanie moczu, wzdety brzuch, i ciągle zmęczenie jakbym nie miała energii. Chce tylko napomknac że okres powinnam dostać 14 sierpnia powinnam dostać miesiączke. Czy mogę być w ciąży?
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Moje cykle sa zazwyczaj regularne 29-33 dni z Odstepstwem raz do roku gdzie okres dostaje pare dni pozniej. Nie uzywamy z partnerem zabezpieczenia, wiem ze odbylamstosunek w dni plodne. zrobilam test ciazowy w 39 dniu cyklu jednak wyszedl on negatywny. Jestem ostatnio poddenerdowana, boli mnie janik jak nie jeden to drugi albo dwa na raz, chodze czesciej do toalety pomimo ze nie wypijam duzo wiekszej ilosci plynow. Od paru dni mam b wzdety brzuch i czuje sie jakbym wazyla 300kg. Czy to mozliwe aby w 39 dniu cyklu test ciazowy nie wykryl jednak ciazy?
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Witam od dwóch dni mam wzdęty brzuch bolą i swędzą mnie piersi okres mam mieć jutro , odbyłam stosunek 3,5,17 lipca ( za każdym razem z prezerwatywą ) proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuję .
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam 18 lat Mam nieregularne miesiączki obecna spóźnia mi się narazie 2 dni Ok 12 dni przed terminem okresu krwawiłam lekko przez ok 3 dni . Nastąpilo to po stosunku zabezpieczonym . Pamietam ze raz się zdarzyło ze partner włożył mi na dosłownie chwile i wyjął (bez zabezpieczenia ) Mam uczucie jakbym miała mieć okres ale nadal go nie ma i w okresie owulacji ciagle chodziłam do toalety Co jakiś czas czuje wzdęty brzuch a tak poza tym nie mam innych dolegliwości martwi mnie tylko to krwawienie w mniej więcej połowie cyklu Moje cykle trwają zwykle 30-35 Proszę o pomoc
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od 21 dc odczuwam mdłości, bóle, brzucha wzdęcia. W 24 dc przez parę godzin miałam lekko brązowy śluz, tego dnia rano zrobiłam test ciążowy ale nic nie wykazal. Wieczorem po brązowym służbie nastąpiło sucho w pochwie. Czy to może być przed okresem? Brzuch i jajniki dalej pobolewaja.. Zastanawiam się nad objawami ciąży bo był stosunek przerywany przed owulacja.. Nie wiem jak dużo może być prawdopodobieństwo.
  16. Czy martwić się takimi wynikami krwi? Powyżej normy: Leukocyty 10,62 tys/mikrolitr Płytki krwi 466 tys/mikrolitr Monocyty 1,16 tys/mikrolitr Monocyty 10,9% Limfocyty 3,2 tys/mikrolitr Diagnozuje się w związku z bólami w brzuchu-uciski, wzdęcia, wrażenie przepełnionego brzucha. Mam tez rodzinne obciążenia- rak szpiku, ojciec.
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od 4 cykli staramy się o drugie dziecko Co miesiąc mój cykl się wydłużał o jeden dzień (ostatni trwał 34dni) a miesiączka zaczęła się 27.05 staraliśmy się dwa razy w trakcie obliczonych dni płodnych 9.06 i 11.06 Od 17.06 zaczęłam odczuwać pobolewania podbrzusza i takie hakby ciagniecie po bokach Pozniej pojawily się wzdęcia oraz ewidentnie zaczął wystawać brzuch oraz zaczęłam czesciej chodzic do toalety W pierwszej ciąży również od pierwszego miesiąca było widać mi wystający brzuszek. Dzisiaj jest 34dc miesiaczki nie ma nie czczuję żadnych jej objawów A test wyszedł negatywny Brzuch nadal delikatnie pobolewa zwłaszcza wieczorem choć nie mam już problemów ze wzdeciami nadal pozostaje wystający jak piłeczka Dodam że nie przykryłam, cały czas mam stałą wagę Czy mogę być pomimo negatywnego testu w ciąży?
  18. Witam Państwa. Chciałbym zadać pytanie odnośnie wątroby. Jestem mężczyzną w wieku 30 lat o wzroście 172 cm. Moja waga wynosi 86 kg, tak więc mam nadwagę około 10 kg. W dniu 12.08.2019 r. byłem pasażerem w samochodzie, który uczestniczył w stłuczce. Innym samochód z niewielką prędkością uderzył w tył samochodu, w którym siedziałem. W dniu 13.08.2019 r. robiono mi badanie USG jamy brzusznej. Opis badań brzmi: Wątroba nieco powiększona 160 mm o prawidłowej echogeniczności bez zmian ogniskowych. Drogi żółciowe wewnątrzwątrobowe nieposzerzone; PŻW nieposzerzony; ŻW nieposzerzona; Pęcherzyk żółciowy prawidłowy. Trzustka i śledziona wielkości i echogeniczności prawidłowej; Wniosek: powiększenie wątroby. Zaniepokojony zrobiłem następujące badania wątrobowe w dniu 14.08.2019 r. : ALT 23 U/l; AST 20 U/l; fosfataza alkaliczna 67 IU/l; GGT 23 IU/l; Bilirubina całkowita 1,65 mg/dl; bilirubina bezpośrednia 0,46 mg/dl; bilirubina wolna 1,19 mg/dl; Cholesterol całkowity 208 mg/dl; LDL 133 mg/dl; HDL 52 mg/dl; Triglicerydy 114 mg/dl. Wyniki moczu dobre. Problem został zbagatelizowany. Od 3 lat stosuję dietę zawierającą warzywa i owoce, węglowodany złożone typu: kasze bezglutenowe, 3 jajka na miękko codziennie, chudy nabiał. Spożywałem też kilka gram czystej witaminy C. Nie piję alkoholu i nie palę papierosów i nigdy nie paliłem. Na początku moich zmian żywieniowych białko czerpałem ze spożywania piersi z kurczaka na parze, jajek i chudego nabiału. Następnie zaprzestałem spożywania mięsa, żeby się nieprzebiałkować. Staram się z tych produktów przygotowywać posiłki lekkostrawne o konsystencji papki. Jedynie na obiad spożywam warzywa w całości z kaszą. Od 3 lat spożywam zmielone na świeżo ok. 30 g siemię lniane z płatkami owsianymi i owocami oraz 20 g ostropestu plamistego. Do obiadu dodaję 20 ml oleju lnianego. Zacząłem podejrzewać, że siemię lniane i olej lniany zaszkodził mojej wątrobie lub ostropest plamisty przyczynił się do powiększenia wątroby. Cały czas jednak miałem następujące dolegliwości: tłusta cera, nadmierna potliwość, wypryski skórne na twarzy i owłosionej części głowy, wzdęty brzuch, wzdęcia, uczucie pełności po posiłkach, uczucie rozpierania brzucha, uczucie niestrawności, którą można pomylić ze zgagą. Dolegliwości ze strony układu pokarmowego nie zawsze występują. Są okresy, że układ pokarmowy nie daje żadnych objawów. W okolicach prawego nadbrzusza do dzisiaj mam widoczną mikropajęczynę z naczyń krwionośnych. W ostatnim czasie w marcu i kwietniu bieżącego roku spożywałem suplementy diety, to jest kapsułki zawierające ekstrakt z oregano, ekstrakt czosnku, lek OTC witamina a e, witamina D3 K2MK7 dwa razy dziennie. Jak się zaostrzyły dolegliwości ze strony układu pokarmowego i zacząłem odczuwać kłucie w różnych miejscach układu pokarmowego, aż do pleców to zaprzestałem przyjmować suplementy i witaminę a e. Pojawiły się też zaparcia. W związku z tym w dniu 26.06.2020 r. zrobiono mi po raz kolejny badanie USG Jamy brzusznej. Opis badań brzmi: Wątroba powiększona 165 mm o prawidłowej echogeniczności, bez zmian ogniskowych. Drogi żółciowe wewnątrzwątrobowe nieposzerzone; PŻW nieposzerzony; ŻW nieposzerzona; Pęcherzyk żółciowy prawidłowy. Trzustka i śledziona wielkości i echogeniczności prawidłowej; Wniosek: powiększenie wątroby. Oto wyniki badań wątrobowych i trzustki z dnia 23.06.2020 r. : ALT 38 U/l; AST 30 U/l; Fosfataza alkaliczna 66 IU/l; GGT 36 IU/l, Bilirubina całkowita 1,44 mg/dl; Bilirubina bezpośrednia 0,46 mg/dl, Bilirubina wolna 0,98 mg/dl; Amylaza całkowita 31 IU/l. Wyniki moczu dobre. Mam wątrobę powiększoną o rozmiarach 165 mm i w stosunku do poprzedniego badania wątroba powiększyła się o 5mm. W związku z tym chciałem się Państwa zapytać co może być przyczyną powiększonej wątroby? Czy codziennie spożywanie 30 g zmielonego siemienia lnianego i 20 ml oleju lnianego mogło się przyczynić do powiększenia wątroby w wyniku zatrucia cyjankami, czy może codziennie spożywanie 20 g zmielonych ziaren ostropestu plamistego spowodował rozbudowę komórek wątrobowych i powiększenie wątroby? Czy błędy dietetyczne mogły spowodować marskość wątroby lub zwłóknienie wątroby i w konsekwencji powiększenie organu? Czy ewentualna stłuczka samochodu ok. rok temu spowodowała powiększenie wątroby? U mnie w rodzinie są osoby chorujące na choroby autoimmunologiczne i czy w związku z tym powiększenie wątroby może być wynikiem tej choroby? Jakie badania specjalistyczne trzeba wykonać, aby zdiagnozować przyczyny powiększenia wątroby?
  19. Witam prosze o interpretacje morfologii. WBC 6,01 (4,37-9,68) RBC 4,47 (3,70-4,87) HGB 14,4 (10,6-13,5) HCT 38,7 (32,9-41,2) MCV 86,6 (77,7-93,7) MCH 30 ( 25,3-30,9) MCHC 34,6 (31-34,1) H PLT 281 (186-353) NEUT% 34 (42,5-73,2) L LYMPH% 54,9 (18,2-47,4) H MONO% 7 (4,3-11) EO% 3,2 (0,0-3,0) H BASO% 0,7 (0,0-0,7) NEUT 2,05 (2,0-7,2) LYMPH 3,30 (1,2-3,2) H MONO 0,42 (0,3-0,7) EO 0,19 (0,0-0,3) BASO 0,04 (0,01-0,05) RDW-SD 40,5 (38,4-47,7) RDW-CV 12,6 (12,4-15,1) PDW 10,9% MPV 9,9 (9,6-12) P-LCR 22,7% PCT 0,28% IG 0,01 (0,0-0,09) IG% 0,2 (0,0-0,6) OB 12 (3-15) LIPIDOGRAM Cholesterol Cal. 170,5 (120-190) HDL 66 (>45) LDL 94,2 (<100) Trójglicerydy 51,4 (<150) nie-HDL 104,5 Kreatynina 0,56 (0,50-0,90) eGFR(MDRD) 151 (75-115) H Glukoza 73,5 (70-99) Alat 17,2 (<31) AspAt 14,6 (<31) TP 6,92 (6,40-8,30) Od dwóch miesięcy źle sie czuje ból głowy, zmęczenie, senność, wzdęcia,biegunka i ból żołądka do tego robią mi sie siniaki bez przyczyny. Dodam, że Zdrowo sie odżywiam i ćwiczę siłowo. Lekarz skierował mnie na USG nic nie stwierdzono. Kolejnym badaniem była kolonoskopia żeby wykluczyć problemy z jelitami. Badanie wyszło dobrze. Kolejnym problemem była miesiączka, która mi zanika i cykl nawet trwa ponad 40dni. Gdzie dotąd było to 28dni i był regularny. Jeszcze dodam, ze w marcu byłam w szpitalu ponieważ miałam torbiela na jajniku i były mi podawane antybiotyki. Po jakimś czasie poszłam do swojej pani ginekolog i powiedziała, ze torbiel całkowicie zniknął i wszystko jest w porządku. Czy to może mieć jednak związek z niewyleczonym torbielem czy nie powinnam sie martwić i wyniki są w porządku?
  20. Witam, mam 21 lat. Mój okres nigdy nie był regularny. 2 lata temu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i okres się unormował. Brałam je rok, po czym postanowiłam je odstawić, bo zauważyłam, że źle się po nich czuję, tzn. miewałam ataki paniki, odczuwałam niepokój (myślałam, że mam zawały). Przez 2 pierwsze miesiące po odstawieniu okres był w normie. Przez następne 2 mies. okres się nie pojawił. Moja pani doktor zapisała mi tabletki dla kobiet w ciąży, które pomagały przez kolejne pół roku. Nagle znów okres zniknął na 3 mies. Pani doktor zapisała mi tabletki antykoncepcyjne na wywołanie okresu. Pojawiał się 2 miesiące. Postanowiłyśmy odstawić tabletki i zamiast nich stosować suplementy dla kobiet Falvit. Niestety, po odstawieniu tabletek okres znów nie nastąpił. Dodam, że od roku miewam wzdęcia, od ok. pół roku bóle w podbrzuszu, które prowadzą do wypróżnienia. Czasami odczuwam też bóle jajnika, bóle kręgosłupa (mam skolioze). Moja pani doktor uważa, że bóle podbrzusza mogą być spowodowane jelitem drażliwym. Nie wykryła na USG przez powłoki brzuszne żadnych torbieli i guzów, jedynie drobne pęcherzyki. Mój rehabilitant uważa, że czuje napięcie w tych miejscach, w jakich pojawia się ono przy nerwicy. Rok temu miałam wykonane USG brzucha i nie wykryto nic niepokojącego. Miałam też problem z grzybicą pochwy. Zdarza się, że okres jest ciemno brązowy, czy czarny- mało krwisty, bywa gęsty. Nie mam pojęcia czym może być spowodowany problem z regularnością okresu. Bardzo mnie to martwi....
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, kobieta lat 20. Mam problem od 3 dni z wzdętym i twardym brzuchem w okolicach podbrzusza. Współżyłam 6 oraz 7 maja, w dni teoretycznie niepłodne. Miesiączkę dostałam 14 maja, zgodnie z terminem. Trwała ona 6 dni. Czy problem z brzuchem może być objawem ciąży?
  22. Dzień dobry obudziłam się dziś z silnym skurczem w podbrzuszu, jestem weganką, odżywiam się prawidłowo, oraz biorę tabletki Naraya Plus. Dodam ze poprzedniej nocy na kolacje zjadłam dużo makaronu ze szpinakiem, a następnie ćwiczyłam. Miesiączkę miałam 3 dni temu. Co może być tego powodem? Dodam ze niestety czsasami po zjedzeniu czegoś mam wzdety brzuch
  23. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, przy morfologii oraz badaniu moczu wszystkie wyniki wyszły w normie oprócz WBC 10,47 - podwyższone nieznacznie oraz MCHC 35,1g/dl również nieznacznie podwyższone. Mam dziwny ból w lędźwiach po prawej, jakby bolała mnie nerka oraz wzdęty brzuch. Badanie moczu nie wykazało bakterii w moczu. Czy to może być ciąża?
  24. Gość

    Seks a ciąża

    Witam przyjmuje tabletki antykoncepcyjne od lutego 2020r. Biorę Vibin. W pierwszym tygodniu brania tabletek wystąpiły u mnie wymioty po zatruciu pokarmowym po ok.3,5 godz od wziecia tabletki. Wzięłam kolejną tabletke z rezerwowego opakowania nie minelo 12 godz. Przez najbliższe dni odbyl sie stosunek bez zabezpieczenia. Dzis dostałam lekkiego krwawienia ponieważ biore placebo i dzis powinna wystąpić planowana miesiaczka ale ona jest za bardzo skapa lekko czerwona krew z sluzem . Mam wzdety brzuch i obolale piersi. Czy jestem w ciąży? Proszę o poradę
  25. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Dwa tygodnie temu miałam swoj pierwszy raz z chłopakiem. Nie zabezpieczylismy się. Chlopak jest w miare pewny ze nie skonczyl w srodku. Następnego dnia dostalam miesiączki ktkra trwala tak jak zawsze okolo 4 dni nie byla ona jednak tak bolesna i tak obfita. Cykl mam w miare regularny bo co 29 dni. Po skończonej miesiaczce czuje wzdety brzuch i dziwne pobolewanie podbrzusza. Zastanawia mnie to czy jest mozliwosc aby doszlo do zapłodnienia. Bo lrzed miesiaczką są dni nieplodne ? Minely prawie dwa tygodnie czy to napiecie w brzuvhu jest przed owulacja? Prosze o pomoc
×
×
  • Dodaj nową pozycję...