Skocz do zawartości
Forum

Ciąża

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Zarzyłam tabletki Arthrotec forte dopochwowo 12szt 4szt co 3 godziny dostałam skurczy biegunki i gorączki ale nie wystąpiło krwawienie co może być tego przyczyną czy to możliwe że brak okresu to nie ciąża?
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Współżyłam z chłopakiem ponad miesiąc temu, dostałam okres ale był on mniej skąpy i trwał 4 dni, po 2 tygodniach zrobiłam 2 testy ciążowe i wyszły negatywne, ale zrobiłam je po południu, obecnie minęło już kolejne 2 tygodniu, i zaczęło się pojawiać brązowe plamienie. Dodam ze cykl mam bardzo nieregularny. Czy istnieje możliwość ciąży jeśli chłopak jest pewny ze skończył bezpiecznie?
  3. Witam biorę tabletki antykoncepcyjne Sylvie 20 od 10 lipca 2020 r do tej pory mój partner miał wytryski poza mną jednak 15 grudnia nie zdążył i wytrysk nastąpił na mojej pochwie na zewnątrz, tabletki antykoncepcyjne biorę zawsze 9 05 staram się najpóźniej je wsiąść do 9 10 , tego dnia 15 grudnia o 11:07 poszłam zrobić siku nie wiem czy miało to wpływ na wchłanianie się tabletki ,zawsze staram się załatwiać dopiero koło godziny 13 po 4 godzinach od wzięcia tabletki(w nd też wzielam o 9 05 ale po pół godziny musiałam się wypróżnić i nie wzięłam dodatkowej tabletki w poniedziałek było tak jak zawsze o 9 05 tab i o 13 załatwienie się ) , wiem że podczas brania tabletek antykoncepcyjnych nie występuje owulacja jednak prowadzę kalendarz miesiączkowy i według aplikacji owulację miałam 6 grudnia a okres z odstawienia powinnam dostać 21 grudnia . Jednak bylabym wdzięczna za informację czy istnieje jakaś możliwość abym zaszła w ciążę
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Czy możliwe że jestem w ciąży? Jedynie pieścilśmy się z chłopakiem, 7 dni po tym zaczął mi się okres? (Powinien się pojawić za 3 tygodnie) trwał tylko 3 dni (zawsze trwał około 5) objawy były jak zawsze- silny ból brzucha, dużo krwii, skrzepy, wzmożone łaknienie. W ostatnim czasie przeżywałam spory stres, czy to mogło być przyczyną, czy raczej jest to ciąża? :/ dodam, że pierwszy raz doszło to bliższej sytuacji z z partnerem, może ma to coś wspólnego... jestem wdzięczna z góry za odpowiedź...
  5. Gość

    Brak miesiączki

    Witam, ostatnią miesiączkę miałam 16 listopada, pod koniec listopada uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia, jednak chłopak nie kończył we mnie. Potem uprawialiśmy seks ponownie. Cykle trwają zazwyczaj ok. 32 dni. Dwa testy dały wynik negatywny, jeden 17 grudnia i jeden 15 grudnia, jednak cały czas mnie mdli i od kilku dni mam bóle w dole brzucha, trochę inne niż w trakcie okresu. Czy pomimo dwóch negatywnych testów mogę być w ciąży?
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Jestem po porodzie 3 i pol miesiaca. 1 listopada dostalam okrek nastepnie 24 listopada pojawil sie nastepny. Tydzien temu zrobilam test ciazowy wyszedl negatywny . Wczoraj go powtórzyłam i po okolo godzinie czasu na tescie pojawila sie bardzo blada druga kreska . Co ciekawe rowniez wczoraj dostalam miesiaczke . Czy to mkze byc faktycznie ciąża. Dodam ze do stosunku doszlo z zabezpieczeniem na poczatku grudnia.
  7. Używam krążka antykoncepcyjnego od wtorku (15.12) oraz kubeczka menstruacyjnego. W niedziele rano zauważyłam, że krążek wpadł do kubeczka przez co nie całkowicie przylegał do mojego ciała przez dłużej niż 3 godziny. Oczywiście natychmiast włożyłam go ponownie prawidłowo. Czy nadal jestem chroniona przed ciąża?
  8. Gość

    Petting a ciąża

    Ryzyko ciąży po pettingu w ubraniach i opalanie rąk wodą bez mydła Witam, dziś rano pieściłam się z chłopakiem, pojawił się u niego preejakulatem. Byliśmy ubrani. Po kilku minutach mój chłopak poszedł do toalety i dotknął swojego penisa, następnie opukał ręce samą wodą. Kiedy wyszedł z toalety po 10-15 min zaczął mnie dotykać spoconą ręką powyżej pochwy. Moje pytanie brzmi czy mogło dojść do zapłodnienia jeśli miałam dni płodne w takiej sytuacji?
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Dobry Wieczór Mojej dziewczynie spóźnia się okres o 7 dni ma bóle brzucha tak jak by miała dostać okres . Czy to są objawy ciąży ?
  10. Witam . Mam pytanie odnośnie mojego wyniku beta hcg oraz progesteronu. W 30 dc ( w dniu spodziewane miesiaczki) wynik beta hcg wyniósł 11.3 iu/L norma jest od 5 więc wychodzi że to 1 tydzień ciąży, natomiast progesteron 2.20 ng/L. Martwi mnie że progesteron jest zbyt niski , czy powinnam przyjąć coś na podtrzymanie i jest szansa aby uratować ciążę ? czy może oznacza to że ciąża jest nie prawidłowa i nie powinno jej się sztucznie podtrzymywać? Badanie oczywiście powtórzę po 48h, wizyta u lekarza też zamówiona jednak do tego czasu chciałabym wiedzieć czy taki wynik stanowi zagrożenie?
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Okres mialam dostać 27 grudnia o dalej cisza. Zrobilam test ciążowy i pojawila sie 1 kreska ale jak wievzoeem chciałam go wyrzucić to zauważyłam ze są 2. Czy to moze oznaczac ze jwstem w ciąży?
  12. Witam serdecznie. Beta hcg z wczoraj 14,52, progesteron 2,8. Jakie dawki luteiny i duphastonu pomogą utrzymać ciąże ? Po 48 h powtórzę betę i progesteron.
  13. Witam, od trzech lat biorę tabletki Naraya. 7 października(dzień po miesiączce) i 14 października(dzień po owulacji) doszło do peetingu, bez wytrysku. W październiku, listopadzie i grudniu dostałam krwawienia z odstawienia. Robiłam testy ciążowe nawet teraz w styczniu i są negatywne. Chciałabym zapytać czy ciąża nadal jest mozliwa? Troszkę się obawiam, bo jestem tydzień przed krwawieniem, a delikatnie boli mnie brzuch. Gdzie zawsze bolał 2-3 dni przed.prosze o pomoc
  14. Aktualnie jestem w 28 tygodniu ciąży. Choruję na niedoczynność tarczycy. W ciągu ostatnich dwóch tygodni męczą mnie straszne zaparcia, które nie mają związku z moją dietą - odżywiam się prawidłowo. Czy wartości TSH 1,429 i FT4 9,73 pmol/l moją mieć z tym jakiś związek?
  15. Gość

    Petting a ciąża

    Uprawiałam petting ze swoim chłopakiem dzień przed owulacją. Umyliśmy ręce, zrobił mi dobrze, potem ja mu zrobiłam dobrze i spuścił mi się na piersi, od razu się wytarłam i poszłam cała umyć, zmieniłam majtki. Minęło od tego koło 15 dni. Robiłam już koło 4 testów ciążowych, każdy negatywny. Okres spóźnia mi się już 2 dni, czy to możliwe że mogę być jakimś cudem w ciąży czy to po prostu stres mi opóźnia miesiączkę?
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, uprawiałam stosunek z chłopakiem w dzień przed lub w dzień owulacji i zsunęła się prezerwatywa podczas wytrysku i jakaś część na pewno została we mnie. Zażylam escapeelle po 8 h.. i teraz tez chciałbym zapytać jaka jest szansa ze zajdę w ciąże ? Dodam do tego że wzięłam również Ellaone po około 60h jeszcze . I teraz moje pytanie brzmi czy to dobrze i czy ta dawka podwójna będzie bardziej skuteczna czy wręcz przeciwnie ? Jestem bardzo załamana i proszę o pomoc.
  17. Jestem w 17 tyg ciąży, robiłam dzisiaj badania na toxplazmoze gondii, i wyszedł taki wynik IgG 17.10 a IgM 0,130 co to może oznaczać? Czy moje dziecko jest zagrożone?
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Witajcie. Mam nadzieję że tu jest jakaś Pani która miała podobnie i pomoże mi rozwiać niektóre wątpliwości. Ostatnia miesiączka miałam 6 grudnia. Od 9 dni okres się zatrzymał robiłam test ciążowy wyszedł negatywny. A z kolei test owulacyjny wyszedł pozytywny.Staramy się z mężem o dziecko więc współżyjemy regularnie. Dziś byłam u lekarza nie potwierdził ciąży i jej nie wykluczył. Powiedział by czekać ale na co?? Z góry dziękuję za informację.
  19. Jeżeli pominęłam jedna tabletke w pierwszy tygodniu i dwie tabletki w drugim tygodniu i wzięłam 3 tabletki na 3 dzień to czy jest możliwość zajścia w Ciążę?. Przed pominięciem pierwszej i drugiej tabletki w drugim tygodniu odbył się stosunek..
  20. Witam,przyjmuję tabletki antykoncepcyjne od prawie 2 lat -NOWYNETTE .W celu wyleczeniu polipa endometrialnego.W ostatnim czasie Przed Świętami oraz po zdarzało mi sie przyjmować je bardzo nieregularne.2.01 uprawialiśmy seks bez zabezpieczej z narzeczonym tabletkę przyjelam po upływie zalecanych 12 godzin .Od 3.01 wedlug aplikacji FLO ,które jest bardzo dokładna rozpoczęły sie dni plodne. Od 6.01 od rana pierwszy raz pojawily sie poranne miłości dzis nadal je mam .3 dni temu odstawilam tabletki aby sprawdzić czy doszlo do zaplodnienia ale dzis rano pojawilo sie krwawienie bez bolesne .Czy jest szansa ze jednak doszlo do zagniezdzenia zarodka? Czy jest ryzyko ciąży pozamacicznej?
  21. Witam. Wczoraj wykonałam test obciążenia glukozą, jestem w 25 tygodniu ciąży i mimo że wszystkie wyniki są w normach to coś mnie niepokoi. Wynik na czczo miałam 85 mg/dl Po godzinie od wypicia glukozy wynik spadł do 77 mg/dl a po dwóch godzinach wynik wynosił 117 mg/dl. Czy laboratorium mogło coś pomieszać albo czy wynik mogło zaburzyć to że w dzień poprzedzający badanie ostatni posiłek zjadłam o 16.00 a później wypiłam tylko herbatę i wodę? Nie zauważyłam dotychczas bym po posiłkach odczuwała jakieś dolegliwości. Czy to może mieć jakieś znaczenie że na początku ciąży schudłam 7 kg i wróciło póki co ok. 1.5kg? Jutro mam wizytę u swojego lekarza ale już się bardzo niepokoje i chciałabym już się czegoś dowiedzieć.
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Mam pytanie czy jeśli używam vibin mini między godzinami 10-12 . Używając prezerwatywę która pękła jest szansa zajścia w ciaze ? Dojście nie było wewnątrz Niska szansa zajścia w ciaze
  23. Leukocyty Wynik 5,33 tys/µl Zakres referencyjny 3,9 – 10 3,910 Parametr Erytrocyty Wynik 4,59 mln/µl Zakres referencyjny 3,9 – 5,2 3,95,2 Parametr Hemoglobina Wynik 13,4 g/dl Zakres referencyjny 11 – 15,7 1115,7 Parametr Hematokryt Wynik 39,6 % Zakres referencyjny 34 – 45 3445 Parametr MCV Wynik 86 fl Zakres referencyjny 79 – 95 7995 Parametr MCH Wynik 29 pg Zakres referencyjny 25 – 32 2532 Parametr MCHC Wynik 33,8 g/dl Zakres referencyjny 32 – 36 3236 Parametr Płytki krwi Wynik 269 tys/µl Zakres referencyjny 150 – 400 150400 Parametr RDW-SD Wynik 37,0 fl Zakres referencyjny 36 – 46 3646 Parametr RDW-CV Wynik 12,1 % Zakres referencyjny 11,6 – 14,4 11,614,4 Parametr PDW Wynik 13,7 fl Zakres referencyjny 9,8 – 16,1 9,816,1 Parametr MPV Wynik 11,3 fl Zakres referencyjny 9,4 – 12,5 9,412,5 Parametr P-LCR Wynik 35,1 % Zakres referencyjny 19 – 47 1947 Parametr Neutrofile Wynik 3,20 tys/µl Zakres referencyjny 1,5 – 7,7 1,57,7 Parametr Limfocyty Wynik 1,18 tys/µl Zakres referencyjny 1,1 – 4 1,14 Parametr Monocyty Wynik 0,74 tys/µl Zakres referencyjny 0,1 – 0,9 0,10,9 Parametr Eozynofile Wynik 0,20 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,5 0,020,5 Parametr Bazofile Wynik 0,01 tys/µl Zakres referencyjny 0 – 0,2 00,2 Parametr Neutrofile Wynik 60,0 % Zakres referencyjny 34 – 71 3471 Parametr Limfocyty Wynik 22,1 % Zakres referencyjny 19 – 52 1952 Parametr Monocyty Wynik 13,9 % Co to znaczy? Zakres referencyjny 4,7 – 12,5 4,712,5 Parametr Eozynofile Wynik 3,8 % Zakres referencyjny 0,7 – 5,8 0,75,8 Parametr Bazofile Wynik 0,20 % Zakres referencyjny 0,1 – 1,2 0,11,2 OB Parametr OB Wynik 4 mm/h Zakres referencyjny 0 – 20 020 Badanie wykonane na aparacie YHLO VISIO... czytaj więcej Badanie ogólne moczu Parametr Przejrzystość Wynik Lekko mętny Zakres referencyjny – Parametr Barwa Wynik Słomkowy Zakres referencyjny – Parametr Ciężar właściwy Wynik 1,015 kg/l Zakres referencyjny 1,01 – 1,03 1,011,03 Parametr pH Wynik 7,0 Zakres referencyjny 5 – 7 57 Parametr Glukoza Wynik nieobecna Zakres referencyjny – Parametr Ketony Wynik nieobecne mg/dl Zakres referencyjny 0 – 5 05 Parametr Urobilinogen Wynik w normie mg/dl Zakres referencyjny 0 – 1 01 Parametr Bilirubina Wynik nieobecna Zakres referencyjny – Parametr Białko Wynik nieobecne Zakres referencyjny – Parametr Azotyny Wynik nieobecne Zakres referencyjny – Parametr Erytrocyty Wynik nie wykryto Zakres referencyjny – Parametr Leukocyty Wynik nie wykryto Zakres referencyjny – Osad moczu Parametr Nabłonki płaskie Wynik b.liczne Zakres referencyjny – Parametr Leukocyty Wynik 1-3 wpw Zakres referencyjny 0 – 5 05 Parametr Erytrocyty świeże Wynik 1-3 wpw Zakres referencyjny 0 – 5 05 Parametr Pasma śluzu Wynik nieliczne Zakres referencyjny – Parametr Bakterie Wynik nieliczne w prep. Zakres referencyjny – Glukoza Parametr Glukoza Wynik 96,50 mg/dl Zakres referencyjny 70 – 99 7099 Dobry wieczór to są moje badania z krwi i ja mam takie pytanie czy wynika z nich że jestem w ciąży? Bo moi lekarze nawet nic mi nie powiedzieli bardzo bym była wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam
  24. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, uprawiałam seks po raz pierwszy z moim chłopakiem w 26. dniu cyklu, przy czym moje cykle są nieregularne. W ostatnich miesiącach było 31, 28 i 36 dni. Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, która lekko się zsunęła (ok. 2 cm). Teraz jestem w 35 dniu cyklu, wciąż nie mam okresu. Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?
  25. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, staramy się z mężem o dziecko 21 listopada zrobiłam test ciążowy wyszedł pozytywny miesiączka spóźniała mi się 11 dni, dostałam plamienie, na wizycie u lekarza ciąża nie widoczna poziom bet ac ahcg spadł z 15 do 1,21 ul więc lekarz stwierdził że była to ciąża biochemiczna, pierwszy poród zakończył się cesarskim cięciem i w miejscu blizny po cc w macicy jest zwapnienie, czy to właśnie przez to mogło dojść do poronienia?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...