Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Bilirubina

Znaleziono 82 wyników

  1. Leukocyty Wynik 5,33 tys/µl Zakres referencyjny 3,9 – 10 3,910 Parametr Erytrocyty Wynik 4,59 mln/µl Zakres referencyjny 3,9 – 5,2 3,95,2 Parametr Hemoglobina Wynik 13,4 g/dl Zakres referencyjny 11 – 15,7 1115,7 Parametr Hematokryt Wynik 39,6 % Zakres referencyjny 34 – 45 3445 Parametr MCV Wynik 86 fl Zakres referencyjny 79 – 95 7995 Parametr MCH Wynik 29 pg Zakres referencyjny 25 – 32 2532 Parametr MCHC Wynik 33,8 g/dl Zakres referencyjny 32 – 36 3236 Parametr Płytki krwi Wynik 269 tys/µl Zakres referencyjny 150 – 400 150400 Parametr RDW-SD Wynik 37,0 fl Zakres referencyjny 36 – 46 3646 Parametr RDW-CV Wynik 12,1 % Zakres referencyjny 11,6 – 14,4 11,614,4 Parametr PDW Wynik 13,7 fl Zakres referencyjny 9,8 – 16,1 9,816,1 Parametr MPV Wynik 11,3 fl Zakres referencyjny 9,4 – 12,5 9,412,5 Parametr P-LCR Wynik 35,1 % Zakres referencyjny 19 – 47 1947 Parametr Neutrofile Wynik 3,20 tys/µl Zakres referencyjny 1,5 – 7,7 1,57,7 Parametr Limfocyty Wynik 1,18 tys/µl Zakres referencyjny 1,1 – 4 1,14 Parametr Monocyty Wynik 0,74 tys/µl Zakres referencyjny 0,1 – 0,9 0,10,9 Parametr Eozynofile Wynik 0,20 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,5 0,020,5 Parametr Bazofile Wynik 0,01 tys/µl Zakres referencyjny 0 – 0,2 00,2 Parametr Neutrofile Wynik 60,0 % Zakres referencyjny 34 – 71 3471 Parametr Limfocyty Wynik 22,1 % Zakres referencyjny 19 – 52 1952 Parametr Monocyty Wynik 13,9 % Co to znaczy? Zakres referencyjny 4,7 – 12,5 4,712,5 Parametr Eozynofile Wynik 3,8 % Zakres referencyjny 0,7 – 5,8 0,75,8 Parametr Bazofile Wynik 0,20 % Zakres referencyjny 0,1 – 1,2 0,11,2 OB Parametr OB Wynik 4 mm/h Zakres referencyjny 0 – 20 020 Badanie wykonane na aparacie YHLO VISIO... czytaj więcej Badanie ogólne moczu Parametr Przejrzystość Wynik Lekko mętny Zakres referencyjny – Parametr Barwa Wynik Słomkowy Zakres referencyjny – Parametr Ciężar właściwy Wynik 1,015 kg/l Zakres referencyjny 1,01 – 1,03 1,011,03 Parametr pH Wynik 7,0 Zakres referencyjny 5 – 7 57 Parametr Glukoza Wynik nieobecna Zakres referencyjny – Parametr Ketony Wynik nieobecne mg/dl Zakres referencyjny 0 – 5 05 Parametr Urobilinogen Wynik w normie mg/dl Zakres referencyjny 0 – 1 01 Parametr Bilirubina Wynik nieobecna Zakres referencyjny – Parametr Białko Wynik nieobecne Zakres referencyjny – Parametr Azotyny Wynik nieobecne Zakres referencyjny – Parametr Erytrocyty Wynik nie wykryto Zakres referencyjny – Parametr Leukocyty Wynik nie wykryto Zakres referencyjny – Osad moczu Parametr Nabłonki płaskie Wynik b.liczne Zakres referencyjny – Parametr Leukocyty Wynik 1-3 wpw Zakres referencyjny 0 – 5 05 Parametr Erytrocyty świeże Wynik 1-3 wpw Zakres referencyjny 0 – 5 05 Parametr Pasma śluzu Wynik nieliczne Zakres referencyjny – Parametr Bakterie Wynik nieliczne w prep. Zakres referencyjny – Glukoza Parametr Glukoza Wynik 96,50 mg/dl Zakres referencyjny 70 – 99 7099 Dobry wieczór to są moje badania z krwi i ja mam takie pytanie czy wynika z nich że jestem w ciąży? Bo moi lekarze nawet nic mi nie powiedzieli bardzo bym była wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam
  2. 19 latek( nie palę, nie piję, ciśnienie ostatnio mi się tylko podwyższyło 134/80 lub 145/85), morfologia w normie, jedynie MCH-32,MCHC-36,1. Cholesterol,żelazo, tsh wszystko norma, ALT-25,9; AST-18,9 natomiast co mnie martwi to bilirubina 4,07. Czy mam się czego bać? Od czego mogę mieć tak podwyższona podwyższoną bilirubiny.
  3. Witam mam 35 lat jestem mężczyzna sportowcem mam wysokie żelazo od 5 miesięcy a czas oczekiwania na hematologa 2 lata (nfz) proszę o pomoc rozważam upusty krwi Wyniki: Żelazo 248,6 ug/dl wcześniejsze 207,01, 78,6 % wysycenia transferyny 91,96 % Ob. 2 mm/h Tibc 270,34 ug/dl Uibc 21,74 Alt 44 u/I Ast 43 U/I Bilirubina calkowita 1,24 g/dl Kreatinina 1,12 mg/dl Egfr 75,05 ml/min/173m2 Hemoglobina 18,7 g/dl Erytrocyty 6,49 mln/ul Leukocyty 10,87 tys/ul Hematokryt 52,8 % Mcv 81,4 fl Mch 28,8 pg Mchc 35,4 g/dl Plytki krwi 256 tys/ul Rdw-cv 16,5 % Pdw 12,6 fl Mpv 10,6 fl P-lcr 30,8 % Pct 0,27 % Neutrofili 62,7% Limfocyty 24,6 % Monocyty 10,9 % Eozynofile 1,6 % Neutrofile 6,82 tys/ul Limfocyty 2,67 tys/ul Monocyty 1,19 tys/ul Eozynofile 0,17 tys/ul Bazofile 0,02 tys/ul
  4. Dziś odebrałem wyniki badań. GGTP-571 ALT-89 AST-48 bilirubina-0,26.Co jest powodem tak podwyzszonych wyników?
  5. Witam, Niemowlak miał robioną morfologię krwi i według wyników badań ma dosyć poważnie podwyższona Bilirubinę: Całkowita - 8.22mg/dl Bezpośrednia - 5.00 mg/dl W dniu wypisu ze szpitala: Całkowita - 8.9mg/dl Bezpośrednia - 0.8mg/do Dziecko ma 1.5 miesiąca. Od czego może zależeć tak znaczna różnica? Czy jest to duży powód do zmartwien? Pozdrawiam, Eryk
  6. Jestem w 17tc, biorę Agumentin z racji bakterii e,coli w pochwie . Od jakiegoś czasu odczuwam swędzenia całego ciała bez wysypki. Zrobiłam próby wątrobowe ; ASPAT -11, ALat - 8 , Bilirubina -0.30 . Kwasy żółciowe -1,3 . Proszę o informacje czy te wyniki są dobre , oraz czy antybiotyk mógł je zaburzyć?
  7. Witam. W lutym 2020 miałam cholecystektomie. W poniedziałek (14.12) zrobiłam profilaktycznie morfologie,bilirubine, ASPAT, ALAT,GGTP oraz Lipaze. Wszystkie wyniki w normie prócz Morfologii. Otóż WBC wyszło 13,6 tys/ul(norma 4-10) oraz GRA 10,9 tys/ul (norma 2,5-6,5). Udałam się z wynikami do lekarza POZ,który powtórzył morfologie oraz kazał wykonać CRP. Dziś otrzymałam wyniki : CRP wynosi 0,26 mg/dl (norma 0-0,5), WBC 13,3(norma do 10) oraz neutrofile 9,62tys/ul (norma do 7). Nie mam żadnych objawów infekcji,czuje się świetnie. Co mogą oznaczać te podwyzszone wartości?? Pozdrawiam
  8. Witam, Około rok temu zrobiłam sobie badanie krwi, gdzie wyszła podwyższona bilirubina. Przez ostatnie miesiace również kilka razy to powtarzałam i cały czas ta bilirubina jest podwyższona, ostatnio wyniosla 2,9 mg/dl a bilirubina bezpośrednia 0,73 mg/dl. Moje białka oczne są żółte. Zawsze myślałam, ze tak po prostu mam, ale niestety ostatnio się o tym naczytałam i dowiedziałam się ze może być to coś wspólnego z wyższa bilirubina. Chciałam zapytać co to może być, oraz jakie badania powinnam jeszcze wykonać, żeby wykryć przyczynę tego. Dziękuje i pozdrawiam.
  9. Dzień dobry, Moja miesięczna córka ma poziom bilirubiny całkowitej 89.30 umol/l. Czy to powód do niepokoju? Dodatkowo w morfologii PCT 0,6%, hemoglobina 14,1g/dl pokazuje,że są to zawyżone parametry. Wiem,że są to normy dla dorosłych ale czy u takiego dziecka są w normie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  10. Witam. Robilam morfologię obwodową krwi, wszystko wyszło w porządku oprócz MCHC 30.7 (norma od 32-36), MCH 26.7 (norma od 28-33), NEUT 1.86 (norma od 2.7-6.5) EO 6.1 (norma od 1-5) i WBC 3.98 (norma od 4.5-10.5). Badania ferrytyny, żelaza i transferyny w normie. Podwyższona bilirubina 1.46 (norma 0.3-1.0). O czym może to świadczyć? Wiem, że nie jest to duze podwyzszenie, jednak mnie to niepokoi, a lekarz u którego byłam zbagatelizował mój obawy.
  11. Dzień Dobry. Moje wyniki prób wątrobowych to: bilirubina 0,78 mg/dl ( norma 0,2-1,2 ), AST 30 U/L ( norma 5-34 ), ALT 26 U/L ( norma < 55 ). Czy jest problem z tymi wynikami. Dziękuję z góry. Mężczyzna 45 lat.
  12. Witam. Otrzymałem właśnie morfologię,, zastanawia mnie podwyższenie Alt i Ast. Alt 79(norma do 40) Ast 48(norma do 40 Bilirubina 0,46 w normie GGTP 35,w normie. Mężczyzna 38lat. Czesto miewam dolegliwości np. Odbijanie po zjedzeniu czegokolwiek. Brzuch nie boli. W jakim kierunku rozszerzyć badania by pójść do lekarza z gotowymi wynikami..? Dziękuję za odpowiedź z góry :)
  13. Mężczyzna lat 31. Wyniki prób wątrobowych: Aspat 57 u/l, ALat 21 U/l, bilirubina całkowita 1.6 mg/ dl, białko całkowite 7.6 g/ dl, GGTP 18 u/l. Po miesiącu powtórzyłem badania i o to wyniki: Aspat 22 u/l , Alat 15 u/l, bilirubina całkowita 1.1 mg/dl, do tego badanie usg opis: wątroba jednorodna, niepotwierdzona, pęcherzyk żółciowy cienkościennych, zagięty z błotkiem. Drogi żółciowe nieposzerzone. Trzustka śledziona aorta brzuszna w normie. Nerki prawidłowej wielości bez złogów i zastoju. Pęcherzyk moczowy echoujekny. Czy wszytko jest w porządku? Martwi mnie ten Aspat dlaczego był podwyższony.
  14. Dzien dobry, zglosilam sie na pogotowie oraz lekarza rodzinnego z podejrzeniem kolki nerkowej. Zostaly zlecone wyniki krwi, crp oraz badania moczu. Mam 31 lat Czy istnieje mozliwosc zinterpretowania wynikow? Leukocyty 9,78 tys/µl Zakres referencyjny 3,98 – 10,04 Erytrocyty 4,30 mln/µl Zakres referencyjny 3,93 – 5,22 Hemoglobina 12,6 g/dl Zakres referencyjny 11,2 – 15,7 Hematokryt 37,6 % Zakres referencyjny 34,1 – 44,9 MCV 87,4 fl Zakres referencyjny 79,4 – 94,8 MCH 29,3 pg Zakres referencyjny 25,6 – 32,2 MCHC 33,5 g/dl Zakres referencyjny 32,2 – 35,5 Płytki krwi 241 tys/µl Zakres referencyjny 150 – 400 RDW-CV 14,1 % Zakres referencyjny 11,7 – 14,4 PDW 15,3 fl Zakres referencyjny 9,8 – 16,2 MPV 12,30 fl Zakres referencyjny 9,4 – 12,5 P-LCR 44,0 % Zakres referencyjny 19,1 – 46,6 Neutrofile 7,89 tys/µl Zakres referencyjny 2 – 7 Limfocyty 1,13 tys/µl Zakres referencyjny 1 – 3 Monocyty 0,67 tys/µl Zakres referencyjny 0,2 – 1 Eozynofile 0,07 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,5 Bazofile 0,02 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,1 Neutrofile 80,6 % Zakres referencyjny 40 – 80 Limfocyty 11,6 % Zakres referencyjny 20 – 40 Monocyty 6,9 % Zakres referencyjny 2 – 10 Eozynofile 0,7 % Zakres referencyjny 1 – 6 Bazofile 0,20 % Zakres referencyjny 0 – 2 Badania moczu: Przejrzystość - Przejrzysty Barwa zolty Ciężar właściwy 1,020 kg/l Zakres referencyjny 1,015 – 1,03 pH 6,50 Zakres referencyjny 5 – 7 Glukoza nieobecna Ketony nieobecne mg/dl Zakres referencyjny 0 – 5 Urobilinogen w normie mg/dl Zakres referencyjny 0 – 1 Bilirubina nieobecna Białko nieobecne Azotyny nieobecne Erytrocyty nie wykryto Leukocyty w normie Osad moczu: Nabłonki płaskie nieliczne Leukocyty 3-5 wpw Zakres referencyjny 0 – 5 CRP 0,1 mg/l Zakres referencyjny 0 – 5 Bede wdzieczna za odpowiedz.
  15. Proszę o interpretacje wyników badań,mężczyzna 49 lat : WBC (Leukocyty) 10,4 tys./ul 4 - 10 H RBC (Erytrocyty) 4,21 mln/ul 3,5 - 5,5 HGB (Hemoglobina) 13,2 g/dl 13 - 18 HCT (Hematokryt) 40,1 % 40 - 54 MCV (śr. obj. erytrocyta) 95 fl 80 - 100 MCH (śr. masa Hb w erytr.) 31,3 pg 27 - 34 MCHC (śr. stężenie Hb w erytr.) 32,9 g/dl 32 - 36 RDW-CV (współcz. zmienności) 12,7 % 11 - 14 RDW-SD (odchylenie stand.) 46.4 35 - 50 PLT (Płytki krwi) 482 tys./ul 130 - 440 H MPV (śr. obj. płytki krwi) 8 fl 6,5 - 12 PCT (płytkokryt) 0,38 % 0,11 - 0,28 H PDW (dyspersja wielkości płytek) 15 % 9 - 17 LYM (Limfocyty) 2 tys./ul 1 - 4,5 MID (średnie i duże krw. białe) 0,70 tys./ul 0,1 - 1,5 GRA (Granulocyty) 7,7 tys./ul 2 - 7 H LYM% (Limfocyty) 19,1 % 20 - 45 L MID% (średnie i duże krw. białe) 7,3 % 3 - 15 GRA% (Granulocyty) 73,6 % 50 - 70 Granulocyty pałeczkowate 2 % dorośli 3-5% Granulocyty podzielone 70 % Monocyty 2 % dorośli 2-8% Limfocyty 26 % dorośli 25-40% OB-114 Próby wątrobowe : Bilirubina całkowita 0,64 mg/dl 0,01 - 1,2 Alat 27 U/l 0 - 45 Aspat 17 0 - 38 GLUKOZA 99,0 Kreatynina 1,10 mg/dl 0,3 - 1,4 eGFR 75,74 Żelazo - 24 CRP 40,2 TSH-1,234 Badanie ogólne moczu Barwa żółta Klarowność klarowny Odczyn 7.5 pH fizjologicznie kwaśny Ciężar właściwy 1.015 1.018 - 1.030 Białko ujemny nieobecne Glukoza ujemny Urobilinogen w normie Bilirubina ujemny Nitrite ujemny Leukocyty ujemny Erytrocyty ujemny Ketony ujemny Osad moczu Nabłonki płaskie pojedyncze wpw Leukocyty 1-3 wpw Erytrocyty świeże 1-3 wpw Bakterie nieliczne Śluz pojedyncze 2 tygodnie temu przepisany antybiotyk sumammed na przeziebienie goraczka trwala tydzień czasu i po zastosowaniu antybiotyku przeszła, utrzymujące się natomiast stany podgorączkowe, po za tym brak innych objawów
  16. Witam m33 lata 176cm 112kg_ wyniki badań Albumina 4.87 g/dl, bilirubina całkowita 0,4 mg/dl, ALT 168 U/l, AST 69 U/l, fosfataza alkaliczna 115 U/l, ggtp 101U/l po prześwietleniu stwierdzone stłuszczenie wątroby i nadwaga. Co może być jeszcze przyczyną takich wyników i jak obniżyć szczególnie to alt.
  17. Witam, Od paru dni mam następujące objawy: -wzdeta prawa strona brzucha, pod żebrami (okolice wątroby) -nudnosci bez wymiotów -oslabienie -brak apetytu Lekarz pierwszego kontaktu zalecił mi następujące badania - "wskazane jest wykonanie następujących badań laboratoryjnych: morfologia krwi obwodowej, bilirubina całkowita frakcje, AspAT, AlAT, GGTP" Wyniki to: Leukocyty 4,03 tyś/ul, zakres ref. 4,23 - 9,07 Neutrofile 2,08 tys/ul, zakres ref 2,5-7 Eozynofile 0,06 tys/ul zakres ref. 0,1-0,5 Bilirubina całkowita 1,11mg zakres ref. 0- 1,4 Jakie kroki powinienem podjąć? Co może być przyczyną takich wyników? Dziękuję i pozdrawiam
  18. Dzień dobry. Proszę o interpretację wyniku. Wersja tekstowa wyniku prób wątrobowych: Bilirubina całkowita 0,33 mg/dl[0,3-1,2]~; AST 37,7 U/L[3-35]H; ALT 14,8 U/L[3-35]~; GGTP 45 U/L[5-38]H; ALP 73 U/L[30-120] Czy powyższe wyniki świadczą o niepokojących stanach wątroby? Mam jeszcze pytanie odnośnie morfologii krwi. Mam podwyższone eozynofile Eozynofile 9,2 %[0,7-5,8]. Co to oznacza? Dziękuję za porady
  19. Dzień dobry. Proszę o odpowiedź na moje pytanie. Moja corka odebrala wyniki badań laboratoryjnych. GGTP 250.ast. 45 alt 46 bilirubina 0.2. Hcv ujemny hbs antygen ujemny. W usg wątroby poszerzone drogi żółciowego w prawym placie watroby. Zmian ogniskowych nie stwierdzono. Martwią mnie powyższe wyniki proszę o możliwą interpretacje?
  20. Wysokie GGTP 260 Aspat 45 Alat 45 bilirubina w normie I wszytkie inne parametry też Na USG poszerzenie dróg żółciowych szczególnie LP Bardzo proszę o pomoc
  21. Witam od jakieś czasu mam podwyższone parametry: Wyniki z początku października 2019 ALT = 132,3 AST = 57,7 Wyniki z końca października 2019 ALT = 261,6 AST = 130,2 GGTP = 110 do tego bilirubina = 2,21 Wyniki z połowy listopada 2019: ALT = 176 AST = 71 GGTP = 74 do tego bilirubina = 1,80 USG wykazało niepowiększoną wątrobę o jednorodnym podwyższonym stłuszczeniowo echu. Przypęcherzykowo ognisko hypoechogeniczne 13mm - obraz sugeruje obecność obszaru hyposteatozy. Drogi żółciowe wewnątrz wątrobowe nieposzerzone. PŻW, ŻW nieposzerzone, aorta, nerki, śledziona i pęcherz moczowy ok. Po wizycie u specjalisty 3x dziennie heparegen i kolejne badania Wyniki z lutego 2020: ALT = 57 AST = 29 GGTP = 39 Wyniki z listopada 2020: ALT = 132 AST = 51 GGTP = 56 jak profilaktycznie zabrać się za lecznenie bo o poradę specjalisty będzie ciężko w związku z pandemią
  22. Witam Problem zaczął się od galerwoatych grudek na początku ejakulacji . W końcowej fazie ejakulacji nasienie było normalne . Później zaczęło się delikatne kłucie pęcherza i częstsze oddawanie moczu. Wczoraj miałem kłucia/bóle po obu stronach tak jakby nerki. Od dziś biorę antybiotyk Cipronex. Ale przed 1 dawką zrobiłem te oto badania. I nie wiem czy brać ten antybiotyk jak badania są ok. Czy może być jakieś zapalenie nerek ? Czy jakiegoś narządu rozrodczego ? Proszę o pomoc . Dziękuje CRP, ilościowo (ICD-9: I81) Wynik badania < 1,0 mg/l 0 5 Wykonano przy użyciu aparatu Alinity c firmy Abbott. Mocz analiza ogólna (ICD-9: A01,A19) Przejrzystość przejrzysty Barwa słomka Glukoza ujemna mg/dl 0 0 Białko w moczu (jakościowo) ujemne Bilirubina ujemna pH 7,0 4,5 8 ~ Ciężar właściwy 1011 1005 1030 ~ Leukocyty ujemne Erytrocyty ujemne Azotyny ujemne Ketony ujemne mg/dl 0 0 Kwas askorbinowy ujemny mg/dl 0 20 Urobilinogen w normie mg/dl 0,2 2 OSAD MOCZU - Nabłonki płaskie pojedyncze wpw Leukocyty 0-1 Pasma śluzu pojedyncze Flora bakteryjna nieliczna Wykonano przy użyciu zintegrowanego systemu analitycznego IRISCELL firmy Beckman Coulter,służącego do przeprowadzania analizy ogólnej moczu wraz z cyfrową analizą osadu moczu. Morfologia (ICD-9: C55) Erytrocyty 5,53 mln/µl 4,5 5.8 ~ Leukocyty 6,74 tys/µl 4 10 ~ Hemoglobina 15,8 g/dl 13,5 17 ~ Hematokryt 48,0 % 40 53 ~ MCV-śr. obj. erytrocyta 86,8 fl 82 100 ~ MCH-śr. masa Hb w erytr. 28,6 pg 27 31 ~ Badanie Wynik Jedn. Zakres ref. Norma MCHC-śr. stęż. Hb w ertytr. 32,9 g/dl 31 36 ~ RDW-CV-współcz. zmienności 13,3 % 11,5 14 ~ RDW-SD-odchylenie stand. 42,4 fl 37 50 ~ PLT - Płytki krwi 212 tys/µl 150 400 ~ PCT-płytkokryt 0,25 % 0,2 0.5 ~ MPV-śr. obj. płytki krwi 12,0 fl 8 12 ~ PDW-dyspersja wielkości płytek 16,9 % 8 18 ~ P-LCR - wsk. megatrombocytów 42,0 % 13 43 ~ NEU%-Neutrocyty 50,8 % 50 70 ~ EOS%-Eozynocyty 3,7 % 1 5 ~ BASO%-Bazocyty 0,7 % 0 1 ~ LYM%-Limfocyty 35,6 % 25 45 ~ MON%-Monocyty 9,1 % 1 12 ~ NEU
  23. Witam od paru dni czułem lekki bol po prawej stronie brzucha więc zrobiłem badania krwi a więc alt 38 <55 ast 35<34 amylaza 93<125 białko 7.7<8.3 bilirubina 1.1<1.2 glukoza 84<93 lipaza 61<78 GGTP75<59 czy mam się czym martwić że GGTP mam podwyższone o 14 i ast o 1 czy te bole normalne są proszę o poradę
  24. witam wyniki badan mam zawyzone, a konkretnie, bilirubina (najpierw 1,8 drugie badanie 2,2) oraz cukier (103 drugi wynik 94) cholesterol (206, drugie wyniki 209), co moze byc nie tak i jak moge to poprawic?
  25. Dzień dobry. Jestem 5 miesięcy po porodzie, karmię piersią. Mam 24 lata. Od czasu porodu jestem chronicznie zmęczona. Zrobiłam sobie badania krwi - ogólne plus żelazo, B12, kwas foliowy, kreatynina, eGFR, bilirubina, glukoza, sód, potas, chlorki, AST i ALT. Do tego TSH i mocz. Wszystko w normie oprócz bilirubiny - 31,4 przy normie <18,8 oraz P-LCC - 43 przy normie 44-140. Co takie wyniki mogą oznaczać, jeśli wszystkie inne są w normie? Dziękuję i pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...