Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból głowy

Znaleziono 222 wyników

  1. Dzień dobry. Od rana męczył mnie okropny ból głowy. Koleżanka podała mi Aglan 15- teraz wiem, że to lek stosowany w schorzeniach m. in. stawów. Czy nie zaszkodzi mi on? Regularnie stosuje tylko antykonc. hormonalną (midiana). Mam 27 lat.
  2. Witam, robiłam ostatnio pakiet badań tarczycowych. Wyniki wyglądają następująco: TSH 1.5349 (norma 0.3500-4.9400) FT3 2.73 (norma 1.58-3.91) FT4 0.78 (norma 0.70-1.48) ANTY-TPO 557,19 (norma 0.00-5.61) ANTY-TG 903,13 (norma 0.00-4,11) Jestem przerażona poziomem przeciwciał, lekarz rodzinny przypuszcza Hashimoto w fazie eutyrozy i kazał umówić się do endokrynologa w celu potwierdzenia i leczenia wizyta za 2 miesiące. Czy to trafna diagnoza? Dodam, że jestem wiecznie zmęczona, senna i rozdrażniona, mam problemy z suchością skóry,bóle głowy, niskie libido,od jakiegoś czasu mam wysypkę (czerwone drobne krostki na wewnetrzej części przedramion).
  3. Hej kochane nie miesiaczkuje regularnie mianowicie mam delikatny stres uprawialam stosunek poczatek/polowa marca tydzien po nim zrobilam 2 testy wyszly negatywne potem jakos ponad 2/3 tyg 6 dni po spodziewanej miesiaczce (9 kwietnia) z porannego moczu tez wyszedl negatywny teraz jestem chora przyjmuje duzo lekow czesto chidze do toalety mam bule miesni , glowy , omdlenia, zawroty, bole podbrzusza, jakies ropniaki/ afty w buzi bol gardla , bol kregoslupa ostatni okres mialam 19.02 moj cykl to 45 dni chociaz zdarzalo sie ze byl 61 myslicie ze choroba opoznila miesiaczke? Moge zaufac testa? Prosze o odp z gory dziekuje
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry jako 19.02 miałam miesiączkę. Nastepnie uprawiałam stosunek jakos poczatek/polowa marca zrobilam 2 testy i 9.04 zrobilam z porannego moczu wszystkie wyszły negatywne ale dziś rano strasznie bolał mnie brzuch ,kregoslup ,mam goraczke 39.1, bole podbrzusza, zawroty glowy a okresu dalej brak, czesto chodze do toalety najpierw wszystko szczypalo pozniej gdy wzielam banke ustalo i jest taki cieply mocz przy prysznicu zobaczylam biale drobinki moczu czy to oznacza ze jestem w ciazy?nie planuje dziecka dlatego sie stresuje.czy wyniki moge uznac za wiarygodne?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, mam 30 lat, od pewnego czasu Miewam dziwne bóle głowy, nie mam totalnie apetytu, od 3 dni nie śpię wcale, jestem ciągle zmęczona, piersi mam nabrzmiałe i wrażliwe czasem mam taki tępy ból w krzyżu i nie smakuje mi moją ukochana kawa, zaraz po wypiciu mam dziwne uczucie w żołądku. Miesiączki mam nieregularne i termin miesiączki mam na 13 kwietnia. Ginekolog podejrzewa Hashimoto przez te miesiączki.Współzylam z mężem dzień przed oraz w dzień owulacji, jeśli dobrze obliczylam cykl tz.30marca , po owulacji również często wspolzylismy. Stosunki odbywały się bez zabezpieczenia.
  6. Dzień dobry, wczoraj o godzinie 18 wzięłam pierwszy raz tabletkę antykoncepcyjną Medinette. O godzinie 2 w nocy obudziłam się z lekkim bezwładem ciała, dusznościami i mdlosciami, jak się podniosłam delikatnie to miałam mroczki przed oczami i szum w uszach, myślałam że zemdleję. Rano bolała mnie mocno głowa i jak wstałam to również miałam mroczki przed oczami. To dopiero pierwsza tabletka i tak silne skutki uboczne wydają mi się niepokojące, czy powinnam od razu je odstawić i poprosić ginekologa o zmianę na inne, czy organizm musi się przyzwyczaić? Dodam, że wczoraj robiłam także tatuaż i być może to też on spowodował osłabienie organizmu.
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, choruje na pcos I od lutego zaczelam brac tabletki vines. Niestety w okolo 16dniu pomyliłam tabletki i wzielam placebo. Zgodnie z instrukcja następnego dnia (jednak po 30h) wzielam dwie od razu, potem dokonczylam tabletki aktywne i od razu przeszlam do nowego opakowania. Pozniej podczas brania nowego opakowani wystąpiły u mnie bolesci w piersiach, bardziej kremowy sluz, bole glowy I czasami brzucha. Czy takie obiawy moga byc tez przyczyna ciazy? Ostatni stosunek odbyłam wlasnie w dniu pomylki i troche sie stresuje. Po dwoch tygodniach od tego wydarzebia zrobilam test z czuloscia ktory najbardziej wykrywa ciaze i baby check z krwi. Oba wyszły negatywne
  8. Witam, jestem w ciąży (16 tydzień) i ostatnio czuje sie oslabiona, głowa mnie pobolewa, często mnie boli w okolicach oczu. Ciśnienie mam w normie za każdym razem. Czy może to mieć coś z niedoborem żelaza? HGB -12, 9 RBC- 4,55 MIEĆ - 30,7 i tu mam obniżony niby mało, ale może. Czy mogę zażywać żelazo czy jest niepotrzebne? Mój lekarz prowadzący zbagatelizowal i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi od niego.
  9. Witam. Od kilku dni boli mnie z tyłu głowy po prawej stronie w górnej części. Najbardziej odczuwam to przy pochylaniu, takie kłócie. Zauważyłam tez problemy z koncentracja, kiepska pamięć i słabszy wzrok. Choruje na nadciśnienie tętnicze. Biorę leki i antykoncepcje.
  10. Dzień dobry, czy w jakikolwiek sposób tabletki antykoncepcyjne Dionelle są w stanie zaburzać wchłanianie wit. B12, wapnia czy magnezu? Czy są na ten temat jakieś badania? Choruję na endometrioze (laparoskopia w kwietniu 2020r.), mam tężyczkę i zwyrodnienie odcinka szyjnego i lędźwiowego kręgosłupa (L5/S1 po operacji 2014 r.), po chorobie refluksowej, a i prawdopodobnie ZJD. Tabletki anty. przyjmuję od lipca 2020 r., w styczniu dostałam silnych bóli odcinka lędźwiowego (pomógł mi neurovit, rezonans nie wykazał nowych zmian), teraz boli mnie szyja i mam bóle prawej strony głowy (tu jestem przed rezonansem). Dodam, że dużo spaceruję (po 10 km dziennie), rozciągam się od kilku lat, jeżdżę na orbitreku, zdrowo się odżywiam (dieta wegetariańska). Odkąd zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne mam wrażenie, że mój kręgosłup częściej mi dokucza. Czy to może mieć związek?
  11. Moja córka ma 15 lat i ma niżej wymienione objawy, ma 10 kg nadwagi jej miesiączki wyglądają tak ze pojawia się raz na kilka miesięcy i trwa ponad 20 dni. Do ginekologa jak pójdziemy to jej nie zbada bo wciąż ma okres jeśli chodzi o inne objawy to ani nie boli ja głowa ani nie ma wysypek. Ma bardzo wrażliwa skore i często się czerwieni ma suche usta bardzo często stresuje się z niczego. Co w takiej sytuacji zdrobnić
  12. Witam. Od bardzo długiego czasu borykam się z częstymi biegunkami, bólami głowy i długotrwałymi, częstymi aftami. Do tego ostatnimi czasy pogorszył mi się stan psychiczny, objawy depresyjne. Dostałem zalecenie wykonania badan na boleriozę. ELISA I Western-Bolt. Wszystkie wyniki ujemne prócz jednego czynnika w IGG Western-Bolt. Oczyszczona rekombinowana flagelina (p41) z Borrelia afzelii. Jeśli to nie bolerioza czy może być to inna choroba? Dodam, że wykonałem ostatnio badanie na wit. B12. Wynik: 237, przy normie 180-700. W alabie otrzymałem informacje, że to niski poziom i wymaga diagnostyki. Proszę o nakreślenie jakiegoś dalszego kierunku, bo już nie wiem co robić.
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Uprawiałem z dziewczyna seks po raz 1 w piątek. W pełnym wzwodzie nałożyłem prezerwatywę dobrze i nie zsunęła się lub nie pękła bo sprawdzałem. Następnego dnia po raz drugi w sobotę , ale przed drugim razem mówiła ze boli ja brzuch , pare godzin później doszło do seksu i tez nałożyłem dobrze nie zsunęła się ani pękła , w obydwu razach dochodziłem w prezerwatywie poza nią. W niedziele bolał ją brzuch i potem głowa. W poniedziałek bolał ją brzuch i rano miała mdłości i 1 raz mówiła ze nie może patrzeć na mleko bo ją mdli co jest dziwne bo zawsze nie miała takiego problemu. We wtorek mówiła ze miała plamienie przez chwile w kolorze czerwonym brunatnym , jest dwa tygodnie przed okresem i ma dni płodne w tym samym dniu co plamila. Od poniedziałku nie ma Apetytu jak zawsze i je mało. W we wtorek miała śluz rzadki , w połowie dnia miała zawroty i ból głowy i brzuch taki jakby najedzony bedzac po posiłku 2 h i mówiąc ze nie może go wciągnąć , w nocy z poniedziałku na wtorek się przebudzala i mówiła ze czuje się dziwnie. Bardzo się boje bo były to moje pierwsze dwa podejścia i od razu wpadka a uważałem i bardzo się zdziwiłem ze tak się zaczęła czuć , w dodatku nie dopuszczałem do momentu aby być blisko orgazmu w pochwie. Seks tez był dosyć namiętny i osrty stad teoria ze mogła plamić przez zbyt ostry seks ale 5 i 4 dni po tym dziwne i bardzo się boje, dodać mogę ze w trakcie stosunków nie pojawiła się krew. Proszę o pomoc bo jesteśmy zagubieni i boimy się.
  14. W kontekście starań o dziecko wykonałam badania krzywych. Poniżej pomiary: Glukoza na czczo: 86,4 mg/dl Glukoza po 1h: 80,2 mg/dl Glukoza po 2h: 75,8 mg/dl Insulina na czczo: 6,9uIU/ml Po 1 h: 26,3 uIU/ml Po 2 h: 17,6 uIU/ml Jestem w trakcie IVF. Oceniono moje komórki na słabe jakościowo, stąd Adopcja Zarodka. Nie odchudzam się, jem posiłki przygotowywane w domu, nie mam dużego wysiłku fizycznego, alkohol bardzo sporadycznie. Jedyne objawy to ciągłe zmęczenie (przechodzi gdy trochę poćwiczę np. pół godziny na rowerku), czasem atak głodu mimo że niedawno coś zjadłam. Podczas badania krzywych tuż po wypiciu glukozy podniosło mi się ciśnienie i pojawił się ból głowy.
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Tydzień przed planowanym rozpoczeciem miesiączki chłopak włożył mi parę razy penisa do pochwy wcześniej go wycierając. Okres spóźnił mi się 5 dni (miał być 2 lutego a był 7) ale był normalny 4 dniowy, następny okres był dzień przed planowanym czyli 6 marca również był normalny. Pytanie moje jest następujące czy mogę być w ciąży? Mam bóle głowy lekkie mdłości i problemy z koncentracją oraz ogólnie osłabienie. Proszę o odpowiedź bo bardzo się boje
  16. Dzień dobry , mam 18 lat i zauważyłam u siebie pewne niepokojące objawy . Po pierwsze mam bardzo bolesne miesiączki ( utrudniające funkcjonowanie bez tabletek przeciwbólowych). Często pojawiają się u mnie ciemnobrązowe upławy (którym zazwyczaj towarzyszy ból głowy) oraz plamienia między miesiączkami . W czasie miesiączki mam tez dość często bardzo silne skurcze w okolicach odbytu. I chciałam spytać czy jest to powód do niepokoju czy może być normalne ?
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, ostatnią miesiączkę miałam 16 stycznia, współżyłam z chłopakiem 26 stycznia bez zabezpieczenia, tydzień przed kolejną miesiączką miałam lekkie krwawienie które trwało niecałe 4 dni, w tym momencie miesiączka spóźnia mi się tydzień i odczuwam dolegliwości takie jak ból piersi, zawroty głowy, mdłości. Czy to może być ciąża?
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Witam spoznia mi sie okres 8 dni robiłam test I wyszedł negatywnie boli mnie brzuch i głowa czyje się wzdeta uprawialam tylko seks analny z wtryskiem na zewnatrz czy mam powody do obaw jak mogę wywolac miesiączke
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Czy to zaburzenia hormonalne czy ciąża? Od października 2020 roku przez miesiąc brałam tabletki antykoncepcyjne atywia daily do grudnia, ale zrezygnowałam z nich przez to, że źle się po nich czułam.(miałam wtedy 16 lat). Cykl od grudnia do stycznia trwał 33 dni do 28 stycznia (co prawda wydaje mi się, że okres tego dnia został przeze mnie trochę wywołany, bo dostałam go zaraz po gorącej kąpieli i był strasznie bolesny i obfity) okres trwał do 3 lutego. Teraz jest 14 marca i do tego czasu nie dostałam okresu. Miałam stosunek bez zabezpieczenia (bez wytrysku w środku, ale to bez znaczenia) w 38 dniu cyklu, był to 8 marca. Miałam teraz przez tydzień objawy jak przed okresem (odpowiedni śluz, ból sutków). Niestety okresu brak już do tego czasu. Zastanawia mnie czy może to być spowodowane stresem gdyż przez ostatni tydzień byłam bardzo przejęta tym, że go nie ma (bóle żołądka, kołatania serca, bóle głowy, schudłam prawie 2 kg w 4 dni). Czekam teraz żeby wykonać test ciążowy żeby się przekonać czy to nie ciąża. Jeśli testy ją wykluczą, a okresu nadal nie będzie to powinnam się zgłosić do ginekologa?
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Witam! Mam pewne wątpliwości co do wyniku testu ciążowego domowego użytku , ponieważ współżyłam bez zabezpieczenia z chłopakiem ok. 3 tyg temu około tydz. temu pooczułam sie źle , objawy z każdym dniem coraz bardziej wskazywały na ciąże , w poniedziałek (8.03) miałam dostać miesiączkę jednak ta się nie pojawiła. Wykonałam więc dwa testy , które dały wynik negatywny , jednak ja dalej się źle czuje ( mdłości , częste oddawanie moczu , zgaga , ból głowy , zmęczenie). Dodam że mam PCOS. Stąd moje pytanie czy jest możliwe , by testy dały wynik negatywny mimo ciąży przy PCOS?
  21. Niedoczynność Tarczycy w przebiegu hasimoto.. Bardzo proszę o rzetelna odp co do stanu mojego zdrowia samopoczucie na poziomie 0 bóle głowy mięśni mdłości schudłam 5 kg z czego się cieszę problem z miesiączka brak apetytu zobojętniałość na wszystko.. Leczę się jak wyżej biorę Letrox 150 i Novothyral 100 pół tabletki. Początkowy wynik Tsh 123... Po dwóch latach tsh 0,05 ft3 norma ft4 norma
  22. Dzień dobry, mam głupie pytanie. Otóż w trakcie miesiączki jak i przednia ponad tydzień temu współżyłam. Przed miesiaczka bolały mnie piersi miesiaczka nie była aż Tak obfita ale było dość sporo wiec nie mogło być to plamienie. Teraz od 2,3 dni bolą mnie piersi przy dotykaniu, boli głowa oraz mam chwilowe mdłości nie są wielkie i są chwilowe po czym mi sie odbija. Nke trwają nie wiadomo ile i nie są tez mocne. Śluz miałam mega obfity aż czułam ze mi brzydko sie wyrażę ze aż cieknie tzn czułam jak mi sie wylewało z pochwy. Nie powiedziała bym ze sie zmienił choć mooo być go przez kilka pierwszych dni dość sporo. Teraz mam go nie wiele. Jest możliwość ciąży ? Wspomnę ze mam lat 17 i podczas współżycia nie używaliśmy prezerwatywy, członek został wyjęty chyba nawet przed wytryskiem. Czy jest możliwość ciąży z tego co mi wiaodmo zawsze jednak coś wyleci.
  23. Proszę o interpretację moich wyników, jestem 30 letnią kobietą. W ciągu ostatnich kilku miesięcy bardzo dużo przytyłam, jestem ciągle zmęczona, stałe boli mnie głowa. Ostatnio zauważyłamz że w piersiach pojawiło się mleko.badania laboratoryjne wykluczyły ciążę, prolaktyna 29, TSH 1,5 ; anty TPO 136. Co to może oznaczać, jakie badania jeszcze powinnam wykonać?
  24. Witam moja żona boryka się z nagłym bólem głowy tomograf rezonans wszystko ok ciągle zmęczenie worki pod oczami i wiele pasujących objawów które przypisuje że w jej organizmie są pasożyty dużo czytałem o tym jest preparat Germixil boję się tylko czy to nie ściema czy to bezpieczny produkt lekarze o tym nie mówią . Artykuły podają że ból głowy i brodawki na ciele znikają po tym preparacie. Bać się Germixil czy nie wierzyć w to czy nie. pomocy
  25. Jestem przed 18, około 1,5 roku temu wykryto u mnie zespol Barlowa, ale lekarz stwierdzil ze prawdopodobnie mam go "od zawsze" - genetycznie. Wiem, ze to niemadre ale zanim jeszcze znalam diagnoze palilam marihuane, od okolo roku pale ja w wiekszych ilosciach. Przez covid nie moglam jechac na kontrole lekarza. Wlasciwie nie mialam zadnych innych objawow niz zawsze (czyli przyspieszone tetno, bole glowy, omdlenia) a wrecz niektore z nich ucichly, ale wiem ze palenie thc zle wplywa na serce dlatego przychodze z pytaniem - czy powinnam ograniczyc palenie, calkowicie przestac czy moze nie grozi mi to przy tej wadzie? Czy moglo juz zagrozic? Jak powinnam o siebie dbac przy zespole Barlowa, jesli mam wszystkie objawy nasilone, ale nie az tak by miec operacje/leczyc to lekami?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...