Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Wysypka

Znaleziono 19 wyników

  1. W pierwszym trymestrze miałam wysypkę bostońską, łagodnie przebytą, czy od tego moje dziecko urodziło się z wrodzoną zaćmą ? Miałam w ciąży też badanie toksoplazmozy i igG 112 a igm 3,64 czy też mogło jakoś na to wpłynąć? Lub rotawirus w drugim trymestrze?
  2. Witam, robiłam ostatnio pakiet badań tarczycowych. Wyniki wyglądają następująco: TSH 1.5349 (norma 0.3500-4.9400) FT3 2.73 (norma 1.58-3.91) FT4 0.78 (norma 0.70-1.48) ANTY-TPO 557,19 (norma 0.00-5.61) ANTY-TG 903,13 (norma 0.00-4,11) Jestem przerażona poziomem przeciwciał, lekarz rodzinny przypuszcza Hashimoto w fazie eutyrozy i kazał umówić się do endokrynologa w celu potwierdzenia i leczenia wizyta za 2 miesiące. Czy to trafna diagnoza? Dodam, że jestem wiecznie zmęczona, senna i rozdrażniona, mam problemy z suchością skóry,bóle głowy, niskie libido,od jakiegoś czasu mam wysypkę (czerwone drobne krostki na wewnetrzej części przedramion).
  3. Witam, mam bardzo pilne pytanie. Otóż uprawiam miłość z moim chłopakiem (biorę tabletki anty Axia Plus od 3 miesięcy) trzy razy kochaliśmy się bez prezerwatywy, z czego za trzecim razem doszło do wytrysku. Ponad tydzień później, dostałam krwawienia z odstawienia 3 dni tabletek placebo. Wszystko było jak zwykle. Czy mimo tego mogę być w ciąży? Proszę o szybka odpowiedz. Już zaczynam fiksowac, bo dostałam jakiejś małej wysypki i nie wiem czy to może być jakiś pierwszy objaw czy coś tego typu
  4. Moja córka ma 15 lat i ma niżej wymienione objawy, ma 10 kg nadwagi jej miesiączki wyglądają tak ze pojawia się raz na kilka miesięcy i trwa ponad 20 dni. Do ginekologa jak pójdziemy to jej nie zbada bo wciąż ma okres jeśli chodzi o inne objawy to ani nie boli ja głowa ani nie ma wysypek. Ma bardzo wrażliwa skore i często się czerwieni ma suche usta bardzo często stresuje się z niczego. Co w takiej sytuacji zdrobnić
  5. Dzień dobry, od jakiegoś czasu synek ma jakąś wysypkę i lekarz nie wie od czego. Skierował go na badanie :morfologia OB CRP badanie moczu. W wynikach synek ma crp 6.5 , ob ma 2.0 , neurocyty 1.0 lukocyty 67 monocyty 23.4 o euzocyty 8.1. Dodam że synek ma 5.5 miesiąca . Czy wyniki są niepokojące
  6. Jestem w 17tc, biorę Agumentin z racji bakterii e,coli w pochwie . Od jakiegoś czasu odczuwam swędzenia całego ciała bez wysypki. Zrobiłam próby wątrobowe ; ASPAT -11, ALat - 8 , Bilirubina -0.30 . Kwasy żółciowe -1,3 . Proszę o informacje czy te wyniki są dobre , oraz czy antybiotyk mógł je zaburzyć?
  7. Witam. Od niespełna miesiąca przyjmuję tabletki antykoncepcyjne i ostatnio zaobserwowałam wysypkę na swoim ciele. Czy może mieć to związek z antykoncepcją hormonalną?
  8. Córka ma wynik nrbc 0,10% i monocyty 6,5% wiek 6 lat pozostałe pozycje w wynikach w normie badanie zrobiliśmy bo dostała wysypki takie lekkie ropienie jak do wyciśnięcia miała to na wiosne i teraz
  9. Witam! Tydzień temu otrzymałam pozytywny wynik w kierunku kiły USR dodatni-miano1/16,FTA dodatni-miano1/4000,FTA ABS dodatni, TPHA dodatni-miano 1/10240 jestem leczona unidox solutab, mam pytanie czy po tych wynikach można stwierdzić jak długo choruje?nie miałam żadnych objawów prócz wysypki na tułowiu, która powoli ustepuje
  10. Witam serdecznie zażywam tabletki antykoncepcyjne kontracept od ponad 2 lat ostatnią miesiączka miałam 20 marca moje cykle to 28 dni od 30 marca do 3 kwietnia nie pamiętam już dobrze uprawiałam sex z mężem stosunek zakończył się we mnie 13,14 kwietnia byłam przeziębiona i zażywałam politykę s 15 kwietnia dostałam wysypki na ciele która trwała 1 dzień 18 kwietnia miałam plamienie tylko jeden dzień 20 zrobiłam test ciążowy płytkowy który wyszedł negatywny więc 22 kwietnia zaczęłam nowe opakowanie tabletek antykoncepcyjnych 4maja dostałam plamienie najpierw brązowe że strzępkami potem różowe 6 maja tak jakbym dostała okres 1 podlaska na dzień krew ze strzępkami 7,8,9,10 tak samo 11maja zrobiłam test ciążowy jest negatywny moje pytanie czy ten test po 38 dniach od stosunku jest wiarygodny i czy mogłam zajść w ciążę mimo że regularnie biore tabletki i nigdy żadnej nie zapomniałam dziękuję i proszę o odpowiedz
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Mam 18 lat i od 5 dni spóźnia mi się miesiączka, niby to tylko 5 dni, ale jednak się boję. Od jakiegoś tygodnia strasznie się wszystkim przejmuje i stresuje i właśnie nie wiem czy to właśnie od tego, czy czegoś innego. Bo przez jakieś 2tygodnie lub i 3 tygodnie stosowałam tabletki na ból zęba i to nawet w sporych ilościach i przez nie dostałam alergii, i teraz mam tabletki na tą wysypkę na skórze. I właśnie nie wiem czemu może mi się spóźniać miesiączka i też przez to, że mi się spóźnia się bardzo stresuje, że mogę być w ciąży, bo jestem już od jakiegoś czasu aktywna seksualnie.
  12. Witam. Jeśli mam panel pokarmowy i wyniki na swoje 0.16 na żółtko jaja kurzego 0.19 oraz maka żytnia 0.16 mogę dostawać wysypek skórnych? Jaka dietę mam zastosować.. Zaznaczę że mam trądzik rozowaty ora hasimoto i niedoczynność tarczycy..
  13. Witam, Stosowałam pierwszy plaster z czwartego opakowania, gdy odkleił mi się i nakleilam prawidłowo plaster drugi. 4 dnia udałam się po wypis recepty do ginekologa i w związku z wysypkami lekarz przepisal mi krążek dopochwowy. Lekarz zalecił abym krążek zastosowała odrazu tego samego dnia jednocześnie trzymając jeszcze plaster na sobie i odkleić go kolejnego dnia rano i zostać już konkretnie przy krążku. Czy w takim przypadku antykoncepcja jest dobrze zachowana i nie muszę się martwić że krążek nie działa właściwie po takiej sytuacji? Pozdrawiam
  14. Witam. Pytanie do pediatry. Synek 6 miesięcy. W 6 tyg stwierdzono uczulenie na mleko ze względu na wysypke na twarzy. Zrobione badania na nietolerancje białka mleka krowiego ige swoiste< 0,1kuA/L oraz laktoze wynik <0,35kU/L. Czy można wykluczyć skaze białkowa u dziecka i spróbować podać produkt mleczny ?
  15. Jestem w 20 tygodniu ciąży, córka miała rumień zakaźny od tygodnia ma wysypke. Dziś odebrałam wynik na parvowirusa b19 igg 1,24 igm 12,7
  16. Witam. Moje cykle są 27-28 dniowe. W tym miesiącu w 9 dniu cyklu dostałam plemienia, które później w kolejnych dniach zmieniło kolor na brąz, dziś mam 16 dzień cyklu i nadal plamie / brudze( plamienie jest bezzapachowe , nie odczowam żadnego swedzenia , pieczenia ani nie mam żadnej wysypki) ,dodatkowo podczas stosunku odczuwam bol jak przy owulacji, oraz normalnie w ciągu dnia także odczowam ten ból. W związku z zaistniałą sytuacją nie mogę dostać się do lekarza , co moze byc tego przyczyna ? Do tej pory nie mialam zadnych problemow , nadmienie ze staramy się o dziecko Proszę o poradę
  17. Gość

    Seks a ciąża

    W 4 dzien okresu wieczorem uprawialam seks z chlopakiem bez zabezpieczenia (skonczyl w srodku) wzielam nastepnego dnia po poludniu tabletke ellaone mialam dalej 2 dni okresu normalnie Mialam dostac okres we wtorek a mamy czwartek a okresu dalej nie ma Mam objawy okresu wzdety brzuch lekka wysypka na twarzy I bolaly mnie piersi Jaka jest szansa ze jestem w ciazy??
  18. W połowie czerwca zgłosiłem się do lekarza pierwszego kontaktu z zaropiałym migdałem po prawej stronie, bez żadnych innych objawów. Zrobiono bakteriogram - ujemny. Przepisano doksycyklinę, którą przyjmowałem przez 10 dni - bez skutku. W międzyczasie wyskoczyły mi węzły chłonne pod prawą pachą oraz w lewej pachwinie. Wykonano RTG płuc - bez żadnych zmian - oraz USG węzłów, które wykazało grupę powiększonych węzłów podżuchwowych obustronnie, w prawym dole pachowym, w lewej pachwinie oraz pojedynczy węzeł w okolicach prawej piersi. Wszystkie do 10x5 mm lub mniejsze, odczynowe. Wykonano morfologię krwi w której podwyższone były: RDW - 15,5% przy normie 11 - 15% PDW - 21 przy normie 11 - 18 NEU - 5,03 przy normie 2,5 - 5 MON - 0,81 przy normie 0,2 - 0,8 MON% - 9,5% przy normie 3 - 8% Odczyn Biernackiego - 11 przy normie <8 ALT - 52 przy normie <41 Białko C-reaktywne - 8,26 przy normie <5 Do 23 lipca stan gardła pogorszył się. Ponadto zawaliło mi prawą zatokę (wydzielina bezbarwna). Zgłosiłem się do laryngologa - treść wywiadu: - otoskopowo prawa błona bębenkowa bez refleksu - w nosie tendencja obrzękowa muszli, bardziej po prawej, bez treści patologicznej - w gardle tśg. wolna, przekrwiona, migdałki rozpulchnione z niewielką ilością ropnej treści po ucisku - diagnoza: przedłużające się zapalenie gardła i zatok Laryngolog przepisał Sumamed 500 przez 6 dni, 3x dziennie witaminę A E 2500 do rozgryzania oraz Pronasal 1x dziennie przez 3 tygodnie. Zestaw ten także przyjmowałem. Gardło uległo poprawie, ale w międzyczasie pojawiły się kolejne problemy: - stany podgorączkowe, tzn. w ciągu dnia mam temperaturę w okolicach 36 - 36,2, a po południu i wieczorem 37, więc ciągle jest mi albo zimno, albo gorąco, albo jedno i drugie - zaostrzenie objawów ŁZS/AZS, na które cierpię (nie wiem konkretnie na które, bo każdy dermatolog i alergolog u którego byłem nazywa to tak, albo tak), tzn. wysypka wszędzie i inna niż zwykle, przypominająca potówki - podrażnienie języka - bóle kolan, mięśni i stawów (zaczęło się od prawej ręki i obojczyka). Zgłosiłem się ponownie do lekarza pierwszego kontaktu. Ponowiono morfologię, tym razem: MCH - 26,99 przy normie 27 - 34 RDW - 15,9 przy normie 11 - 15 PDW - 18,5 przy normie 11 - 18 MON% - 8,6% przy normie 3 - 8% Odczyn Biernackiego - 15 przy normie <8 ALT - 52 przy normie <41 Białko C-reaktywne - 7,80 przy normie <5 Pozostałe w normie. Dodatkowo wykonano badania: rozmaz mikroskopowy, AST, GGTP, ALP, amylaza, antygen HBs (WZW typu B), test kiłowy WR, HCV (WZW typu C) i HIV - i wszystkie były albo ujemne, albo w normie. A ja niecały tydzień później zgłosiłem się do urologa z objawami podrażnienia żołędzia i bólu w mosznie. Stwierdził zapalenie jądra prawego oraz stan zapalny w obrębie cewki moczowej. Poinformowany o wcześniejszych problemach, przepisał Cipronex 500, który mam przyjmować przez tydzień po 2x dziennie. Jestem w połowie i bez zmian. Nie mam już bladego pojęcia czego się czepić, do kogo pójść. Dostaję kolejne antybiotyki, a problemy nie dość, że nie mijają, to pojawiają się nowe. Jestem już zdołowany, zmęczony i po prostu mam tego serdecznie dość. Będę niezmiernie wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę, pomoc, poradę.
  19. Bilirubina 2,1 i neutrofilia 1,4 u dziecka lat 9 plus powiększone węzły chłonne pod pachami z delikatną różową wysypka opisane jako swędzenie jak po ugryzieniu komara?? Reszta w normie. Coz to może oznaczać? Zrozpaczona mama
×
×
  • Dodaj nową pozycję...