Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Brak apetytu

Znaleziono 75 wyników

  1. Dzień dobry, ponieważ moja 13 letnia córka ma problemy z suchą skórą, wypadającymi włosami i brakiem apetytu, zlecono badania w kierunku tarczycy. Dzisiaj otrzymałam wyniki badań: TSH 4,010uIU/ml, FT3 3,15pg/ml, FT4 17,19pmol/l, anty-TPO 13,49IU/ml, anty-TG 12,24IU/ml. Czy powinnam się niepokoić?
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, mam 30 lat, od pewnego czasu Miewam dziwne bóle głowy, nie mam totalnie apetytu, od 3 dni nie śpię wcale, jestem ciągle zmęczona, piersi mam nabrzmiałe i wrażliwe czasem mam taki tępy ból w krzyżu i nie smakuje mi moją ukochana kawa, zaraz po wypiciu mam dziwne uczucie w żołądku. Miesiączki mam nieregularne i termin miesiączki mam na 13 kwietnia. Ginekolog podejrzewa Hashimoto przez te miesiączki.Współzylam z mężem dzień przed oraz w dzień owulacji, jeśli dobrze obliczylam cykl tz.30marca , po owulacji również często wspolzylismy. Stosunki odbywały się bez zabezpieczenia.
  3. OKRES SZYBSZY OD KILKU MIESIACY Od 3 miesiącu mój okres jest o wiele szybciej niż powinien min: 15.02, 14.03, i teraz 11.04, nie wiem czego jest to przyczyną ponieważ regularnie trwał on 22 dnia miesiąca i kończył się po około 5 dniach, teraz trwa z ostatnimi miesiącami dłużej oraz jest bardziej intensywny i ból bardzo mocno a momentalnie nie do wytrzymania, wcześniej miałam taki że dałam radę co kolwiek robić i nie odczuwałam tego tak, w teraźniejszy okres nie mam apetyty, jestem bardzo osłabiona oraz tracę momentalnie siły, kregoslop mam bardziej obolały niż kiedy kolwiek... Nie ćwiczę oraz nie mam diety również nie mam za dużo stresu czy ktoś wie czym może to być spowodowane?
  4. Dzień dobry, jakiś czas temu miałam miesiączkę ale one z reguły są często nieregularne, z moim chłopakiem nie używamy prezerwatyw ani ja też nie biorę antykoncepcji. Od 1 kwietnia mój chłopak dochodzi cały czas we mnie a 6 kwietnia rano zwymiotowałam, zaczął towarzyszyć mi ból podbrzuszu, osłabienie organizmu oraz brak apetytu, wejście na 1 piętro sprawia mi zawroty głowy jakbym miała zemdleć,i od tej pory rano mdłości mam cały czas nieraz w ciągu wieczora, do tego nie raz zapach pewnych rzeczy które mogłabym zjeść sprawia mi mdłości,nie wiem jak to opisać ale mam dziwne uczucie w pochowie i boli mnie podbrzusze ale na pewno nie jest to infekcja. Kobieta ,Lat 18
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry, wiek: 25 lat, choroby: endometrioza PCOS (aktualny profil hormonalny OK, dzięki lekom wartości są w normie) wraz z Partnerem staramy się o dziecko. Ostatnia miesiączka zaczęła się 21.03, a 2.04 podczas badania usg pęcherzyk był na kilka godzin przed pęknięciem (13 dc). Oczywiście wykorzystaliśmy okazję :) Wczoraj, 9.04. miało miejsce plamienie, bardzo delikatne, kolor różowy, trwało około 5-7 godzin. Dzisiaj natomiast wynik B-hcg z krwi wykazał wartość <0,1ml (21 dc). Czy jest jeszcze możliwość, że zaszłam w ciążę (np. pośpieszyłam się z badaniami), czy dzisiejszy test już jednoznacznie stwierdza, że należy spróbować ponownie w przyszłym cyklu? Dodam, bo może to istotne: od kilku dni nie mam apetytu na mięso (nie jestem wege), alkohol i papierosy - po prostu mi „nie wchodzą”, piersi tkliwe, ale nie jakoś nie do wytrzymania, zasypiam „na stojąco”...
  6. Witam, od dłuższego czasu mam problem z nieregularnymi miesiączkami. Obecnie mam 17 lat, pierwszą miesiączkę dostałam w wieku 13 lat. Jednak wyglądało to tak, iż dostałam pierwsze, trzy miesiączki, które potem przestały się pojawiać z powodu dość drastycznej diety, podczas której bardzo dużo schudłam i miałam dość poważną niedowagę, po kilku miesiącach powróciłam do zdrowej wagi i wraz z tym powrócił okres, jednak potem ponownie zniknął na ponad pół roku. Gdy znów zaczął pojawiać się częściej, jednak mniej regularnie po ponad roku zaburzenia odżywiania powróciły, miesiączka ponownie zniknęła lecz tym razem na rok. Pół roku temu powróciła, ponieważ zaczęłam jeść, jednak nie jest regularna. Aktualnie spóźnia mi się o dwie miesiączki (nie wiem czy tak się to profesjonalnie określa) . Muszę zaznaczyć, że od niedawna rozpoczęłam współżycie, na początku przestraszyłam się, ponieważ obawiałam się ciąży jednak test wyszedł negatywnie. Zabezpieczamy się i mój chłopak jest bardzo ostrożny więc byłoby to mało prawdopodobne lecz wolałam się upewnić. Oprócz braku okresu chwilami odczuwam lekki ból pod brzuchem, nie wiem czy może być to wywołane stresem, którego w tej sytuacji nie brakuje. Od kilku miesięcy ciężko mi również regularnie jeść, brak mi apetytu, wmuszam w siebie dziennie max. 1600, 1700 kcal, więcej nie jestem w stanie przy wzroście 157 cm i wadze ok. 53,5 kg. Nie wiem czy jem za mało? Czy to ma jakiś związek, dodam, że moja waga wg BMI jest przecież prawidłowa. Powiedziałam mamie o moim problemie i o tym, że chcę się zapisać do ginekologa, oprócz tego chcę udać się również po tabletki antykoncepcyjne. Powiedziałam jej o dwóch powodach, jednak nie zapisała mnie do tej pory, choć zgodziła się na dwie opcje i powiedziała, że umówi mnie na wizytę do prywatnego lekarza. Jednak mam wrażenie, że z jakiegoś powodu bardzo to odwleka co dodatkowo mnie stresuję. Chłopak martwi się o mnie i powtarza mi, że muszę wreszcie się zbadać, ja doskonale o tym wiem, ale moja mama się nie śpieszy, a problemy z miesiączką mam od kilku lat, wiem, że powinnam iść do lekarza już dawno, mój błąd. Dodam, że byłam u dwóch ginekologów przed zaburzeniami odżywiania, na każdej wizycie badania kończyły się pomyślnie. Proszę o poradę, nie mam pojęcia co robić, czy możliwe jest pójście na wizytę z pełnoletnim partnerem, co powinnam zrobić w tej sytuacji?
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od pół roku staramy się z mężem o dziecko. Do tej pory cykle regularne ok 26-30 dni. W tym miesiącu mam już 33 dc i miesiączki brak, 2 testy ciążowe negatywne 26dc i 28 dc. Równolegle z testami ciążowymi robione testy owulacyjne: oba wyraznie pozytywne. Objawy jak na miesiączkę, dodatkowo brak apetytu. Czy mogę być w ciąży?
  8. Witam, ostatnio w dni płodne uprawialam petting z chłopakiem. On skonczyl na moich plecach, trochę spermy zostalo na mojej dłoni. Po wszystkim on poszedl umyc ręce i robił mi palcówke. Ja nie umylam reki i w przeciagu 5-10min od wytrysku chwile dotykalam swojego wzgorka łonowego. Czy istnieje jakakolwiek szansa zajscia w ciaze? 3 dni po wszystkim boli mnie podbrzusze i nie mam apetytu, lecz pewnie związane jest to ze stresem. Na wielu forach jest napisane, ze ciaza jest niemozliwa, jednak na innych, ze jak najbardziej to realne. Sama juz nie wiem co o tym myśleć. Prosze o odpowiedz, pozdrawiam
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Uprawiałem z dziewczyna seks po raz 1 w piątek. W pełnym wzwodzie nałożyłem prezerwatywę dobrze i nie zsunęła się lub nie pękła bo sprawdzałem. Następnego dnia po raz drugi w sobotę , ale przed drugim razem mówiła ze boli ja brzuch , pare godzin później doszło do seksu i tez nałożyłem dobrze nie zsunęła się ani pękła , w obydwu razach dochodziłem w prezerwatywie poza nią. W niedziele bolał ją brzuch i potem głowa. W poniedziałek bolał ją brzuch i rano miała mdłości i 1 raz mówiła ze nie może patrzeć na mleko bo ją mdli co jest dziwne bo zawsze nie miała takiego problemu. We wtorek mówiła ze miała plamienie przez chwile w kolorze czerwonym brunatnym , jest dwa tygodnie przed okresem i ma dni płodne w tym samym dniu co plamila. Od poniedziałku nie ma Apetytu jak zawsze i je mało. W we wtorek miała śluz rzadki , w połowie dnia miała zawroty i ból głowy i brzuch taki jakby najedzony bedzac po posiłku 2 h i mówiąc ze nie może go wciągnąć , w nocy z poniedziałku na wtorek się przebudzala i mówiła ze czuje się dziwnie. Bardzo się boje bo były to moje pierwsze dwa podejścia i od razu wpadka a uważałem i bardzo się zdziwiłem ze tak się zaczęła czuć , w dodatku nie dopuszczałem do momentu aby być blisko orgazmu w pochwie. Seks tez był dosyć namiętny i osrty stad teoria ze mogła plamić przez zbyt ostry seks ale 5 i 4 dni po tym dziwne i bardzo się boje, dodać mogę ze w trakcie stosunków nie pojawiła się krew. Proszę o pomoc bo jesteśmy zagubieni i boimy się.
  10. Witam . Mam 20 lat jestem kobietą ostatnio miałam robione wyniki badań krwi proszę mi powiedzieć czy są one prawidłowe ? Wizytę u swojego lekarza mam dopiero za tydzień a chciałabym wiedzieć czy jest wsyztsko wporzadku ...nigdy nie brałam żadnych leków na nic się nie leczyłam . Parę razy miałam infekcje dróg moczowych ale wyleczyłam to globulkami . Bardzo zależy mi na odpowiedzi czy mam się o cos martwić czy nie ...patrząc na te wyniki mam wrażenie że są na granicy normy..badania zrobiłam poniewax czułam się blada i zmęczona od jakiegoś czasu pozatym boję się że mogłabym popaść w jakąś starsza chorobę np raka i ciągle się tym zamartwiam nie mam na nic apetytu ciągle tylko przeglądam internet... Leukocyty9.7 (min.3.8max10)Erytrocyty4.7(min3.7 max5.1)Hemoglobina13.1(min12max16) hematokryt38(min80max99)mch28(min27max35) mpv9.80 (min9.8max 16.2) crp <0.60( min0 max 5) aptt ZANIŻONE 25.1 sek.(min 25.6max 38.4 )
  11. Dzień dobry, stosowałam tabletki belara. Zrobiłam miesięczną przerwę i znowu chce zacząć je brać, lecz nie dostałam okresu. Czy faktycznie okres moze zaniknąć do kilku miesięcy? Zaznacze, że czuje się tak jak podczas okresu, ale krwawienia nie ma.
  12. Niedoczynność Tarczycy w przebiegu hasimoto.. Bardzo proszę o rzetelna odp co do stanu mojego zdrowia samopoczucie na poziomie 0 bóle głowy mięśni mdłości schudłam 5 kg z czego się cieszę problem z miesiączka brak apetytu zobojętniałość na wszystko.. Leczę się jak wyżej biorę Letrox 150 i Novothyral 100 pół tabletki. Początkowy wynik Tsh 123... Po dwóch latach tsh 0,05 ft3 norma ft4 norma
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od około dwóch tygodni mam ból podbrzuszu dosyć nietypowy, oraz miałam dwa tygodnie temu upławy z krwia później były brązowe. Przez też dwa tygodnie zaczęły mnie boleć piersi, mam wahania nastroju brak apetytu i mnie mdli.. I od wczoraj upławy z krwia powróciły. Myślałam że okres się zaczyna ale jednak nie jest to miesiączka. Robiłam test ciążowy ale wyszedł negatywny. Czy to może być ciaza?mam i ginekologa za dwa tyg ale nie mogę przestać się martwić.
  14. Dzien dobry, codziennie brałam tabletki w praktycznie o stałych porach maksymalnie do dwóch godzin opóźnienia. Zdecydowałam się odstawić tabelki więc Dokomczylam brać opakowanie do końca wystąpiło krwawienie. Teraz już nie biorę ale boję sie, że jestem w ciąży bo nie mam wg apetytu wręcz przeciwnie (nie wiem czy to może być ze względu na stres?), też zauważyłam że schudłam. Proszę o odpowiedź czy mogę być w ciąży?
  15. Witam Mam 20 lat jestem kobietą i od kilku tyg boli mnie żołądek wydaje mi sie że jelita też. Zrobilam badania mocz wyszedł bez zarzutu. A to wyniki badania krwi: WBC 7.10 RBC 5.08 HEMOGLOBINA 13.5 HEMATOKRYT 40.00 MCV 78.7 MCH 26.6 MCHC 33.8 PLYTKI KRWI 220 RDW-SD 44.7 RDV-CV 15.8 PDW 13.8 MPV 11.4 P-LCR 34.2 Zmniejszył mi się apetyt, jestem senna jak zawsze .brak energii Proszę o odpowiedź
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Ostatni okres skończył mi się 20 grudnia był bardzo obfity wspolzylam w nowy rok 1 stycznia bez zabezpieczenia z wytryskiem teraz dostałam okres 10 stycznia jest skabszy mam mldlosci zawroty głowy brak apetytu i zaparcia czy mogę być w ciazy
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Mam typowe objawy ciąży: brak miesiączki, mdłości, zmiany apetytu, wahania nastroju. Zdarzało mi się wcześniej nie mieć okresu przez 2/3 miesiące w momentach silnego stresu. W poprzednim miesiącu mój okres był bardziej skąpy niż zazwyczaj, a w tym miesiącu nie wystąpił w ogóle, miałam natomiast brązowe plamienie, a teraz obserwuję u siebie mlecznobiałą wydzielinę. Nie uprawiałam seksu, ocieraliśmy się o siebie z chłopakiem w bieliźnie, nie doszło do wytrysku, jednak bielizna była mokra. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Czy może to być ciąża urojona?
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Witam okres spoznia mi się 4 dzień. miesiączka była ostatnio 13 listopada . 11 grudnia zrobiłam test ciążowy ale nie z porannego moczu. test negatywny . moje objawy to częste oddawanie moczu mrowienie w skutkach brak apetytu kłucie w jajnikach i ból podbrzusza i uczucie mokrego krocza. czy jestem w ciąży?
  19. Dzień dobry, Stosuję antykoncepcję doustną Daylette 24 4 prawie pół roku i nie pominęłam żadnej tabletki, kilka razy wzięłam 2 godziny wcześniej, ale w tym miesiącu wszystko było regularnie. Nie jestem aktywna seksualnie. Na początku miesiąca (w połowie tego blistra) fachowiec dokręcał śruby w desce sedesowej i dotkknął ręką jej tylniej części (tuż przy zawiasach). Po około 15 minutach skorzystałam z toalety i zapomniałam jej uprzednio umyć. Teraz jestem przed 3 z 4 tabletek placebo i krwawienie nie wystąpiło. Czy mogło dojść do zapłodnienia? Nie mam apetytu. Załapałam infekcję gardła i boli mnie głowa.
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Parę dni przed okresem zdarzyło mi się współżyć z partnerem bez zabezpieczenia jednak bez wytrysku. Po 3-4 dniach dostałam dość nietypowego okresu. Z początku pojawiła się krew lekko zabarwiona na brązowo i cały okres był dość skąpy oraz o takiej barwie. Przeważnie okres trwa u mnie 4-5 dni a w tym przypadku trwał dzień dłużej a po nim nastąpiły plamienia. Towarzyszyły temu bóle w okolicy lewego jajnika. Zdarzały mi się wcześniej bóle po okresie (zarówno jak w trakcie lub przed miesiączką) jednak zmartwił mnie kolor oraz delikatny przebieg. Trzeba zaznaczyć ,że moje miesiączki są raczej umiarkowane bądź dość obfite oraz są przeważnie ciemno czerwone, dlatego zmartwiła mnie taka zmiana. W ubiegłym roku zdiagnozowano u mnie małą torbiel na prawym jajniku i Pani ginekolog zleciła mi badania na CA-125 które wyszły dobrze (11,1 a wartość referencyjna wynosi 0-35). Mogę jeszcze dodać ,że ostatnio nie mam prawie wcale apetytu, stosuje diete (bardzo restrykcyjną, spożywam około 1000kcal) oraz występowały u mnie migreny oraz zawroty głowy. Dodam jeszcze ,że mam stwierdzoną kamice nerkową. Może to być ciąża czy raczej nawrót torbieli? A może zwykłe problemy hormonalne? A może ma coś do tego kamica?
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry z około 5 tygodni temu uprawialam seks bez zabezpieczenia jednak nie doszło do wytrysku w pochwie tylko od razu po odczuciu że partner dochodzi wyjął to i odrazu doszedł okres miałam dostać 17.11.2020 A dostalalm 23.11.2020 okres miałam 5 dni troszkę obfity ale tylko przez pierwsze 2 dni później byl on tylko nie taki jak wcześniej przez ostatnie 2 dni były to tylko lekkie plany krwi i jak zawsze w ostatni dzień okresu była tylko bardzo ciemna plama krwi na podpasce przed okresem ok 20.11.2020 zrobiłam 2 testy były negatywne jestem parę dni po okresie ppbolewa mnie podbrzusze wczoraj miałam metaliczny posmak w ustach jestem senna mam chustawke nastrojów nie mam apetytu i jak sobie siedzę i dotykam brzuszka i tam nim kieruję na prawo i lewo to wydaje mi się że coś tam jest jednak nie jestem pewna mam nudności wczoraj moja temperatura ciała wynosiła 37.5 szybko bolą mnie nogi jak idę parę dni temu uprawialam seks tak samo bez zabespieczenia partner doszedł poza mną wytarl go tylko papierem i znow poszliśmy do łóżka jednl to nie możliwe żebym miała już objawy po 4 dniach czy jest to możliwe żebym będąc w ciąży miała test negatywny i okres byl ?
  22. Dzień dobry, proszę o interpretację wyników badań z krwi w kontekście mocnego bólu po lewej stronie pod żebrami (rwący, pulsujący), który trwa od 5 dni, promieniuje do pleców do tyłu kręgosłupa na tym odcinku, rozchodzi się aktualnie po całym pasie. Ból powoduje głębokie osłabienie organizmu (także omdlenia), brak apetytu. Początkowo było też uporczywe odbijanie się i czkawka, teraz te objawy występują w mniejszym stopniu. Przedstawiam badania krwi, które odchodzą od normy (lub prawie odchodzą, niepokoją): morfologia: MCV 92,2 fl 79,4-94,8 MCH 32,6 pg 25,6-32,2 MCHC 35,4 g/dl 32,3-35,5 Płytki krwi 279 tys/ul 150-400 RDW-CV 12,5 % 11,7-14,4 PDW 8,7 fl 9,8-16,2 MPV 8,8 fl 9,4-12,5 P-LCR 14,1 % 19,1-46,6 Limfocyty 10,7 % 20,0-40,0 Monocyty 14,0 % 2,0-10,0 Eozynofile 0,5 % 1,0-6,0 Niedojrzałe granulocyty IG % 3,20 % 0,00-0,60 Niedojrzałe granulocyty IG il. 0,30 tys/ul 0,00-0,09 OB 62 mm/h 0-20 Glukoza 102,50 mg/dl 70,00-99,00 Cholesterol całkowity 170,50 mg/dl 115,00-190,00 Cholesterol HDL 45,60 mg/dl prawidłowy równy lub powyżej 45 mg/dl Cholesterol LDL 90,40 mg/dl prawidłowy o osób z dużym ryzykiem powyżej 10 mg/dl Trójglicerydy 161,90 mg/dl prawidłowo równe lub powyżej 150 mg/dl Próba wątrobowa: Fosfataza zasadowa 135 U/l 35-105 (pozostałe próby wątrobowe w normie) Amylaza 38 U/l 28-100 Sód 133 mmol/l 135-145 CRP 94,68 mg/l 0,00-5,00
  23. Kobieta 35 lat. Bóle kręgosłupa wybudzają e nad ranem. Męczliwość. Ostatnio brak apetytu. Morfologia :leukocyty 9.7, erytrocyty 4.5, hemoglobina 13.3, hemakotryt 41, MCV 91,, Mch30,, MCHC 30, płytki krwi 272, Rdw-cv 14.6(11.7-14.4), PDW 14.9, MPV 12.3, P-LCR 43.2, Neutrofile 4.56, limfocyty 3.7(1.0-3.0), Monocyty 0.68, Eozynofile 0.40, Bazofile 0.04, Neutrofile 48.7, limfocyty 39.3, Monocyty 7.3, Eozynofile 4.3,Bazofile 0.4
  24. Witam jestem nastolatką od paru lat (okolo 4) miewam nagłe napady smutku, przygnębienia i płaczu poważnego powodu nie mam wtedy najczęściej związane są z tym że boję się o śmierć i to co czeka pozźniej lub po prostu boje sie zostac sama czy stracic osoby mi bliskie. Taki stan utrzymuje sie okolo tygodnia dwóch a w ciągu roku zdarza się to mniej więcej 3-4 razy. Nie mam wtedy apetytu ani siły i chęci do codziennych czynności. Nie mówie o tym już bliskim, są tym zmęczeni od 4 lat srednio co 2,3 miesiace widzą to samo i słyszą ode mnie to samo po czym po tych okolo 2 tygodniach samo z siebie przychodzi. Nie wiem czy to może być jakas choroba? Czy związane to jest jakoś z moim wiekiem? Mam teraz prawie 17 lat a zaczelo sie gdy mialam jakos 12.
  25. Witam. Babcia lat 80 tydzień temu kaszlala, nie miała apetytu. Był lekarz dal antybiotyk i zalecil badania. Po tygodniu jest gorzej, nie je prawie wcale, czasem jak zje zwymiotuje, nie ma sily wstać. Wyniki odebrane dziś: Sod 145 Potas 5.73 Kreatinina 1.74 Gfr 30 Aspat 54 Alat 31 Crp 69.20 Morfologia rbc 3.92 Mcv 101 Mch 33.1 Rdw 15.3 Reszta wyników mieści się w granicach
×
×
  • Dodaj nową pozycję...