Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Poziom leukocytów

Znaleziono 477 wyników

  1. Witam proszę o interpretacje wyniku usg oraz morfologii i badania moczu. Opis usg powiększona śledziona, wątroba, uwidoczniono poszerzenie prawego UKM (zastoje moczu w prawej nerce) morfologia wskaźniki RDW 15%, ob 23, crp 12, erytrocyty 35, leukocyty 65,nablonki płaskie 93,bakterie 3226, wałeczki patologiczne 1.5 wałeczki 1.7. Obecnie jestem zarejestrowana do urologa ale czas oczekiwania jest bardzo długi termin październik. Chciałabym wiedzieć o czym mogą świadczyć takie wyniki
  2. Dzień dobry. Bardzo proszę o interpretacje wyników badań u kobiety w wieku 69 lat: RBC 5,17 (3,70-5,10), RDW-SD 36,4 (37,00-54,00), RDW-CV 11,5 (11,6-14,8), OB-3, limfocyty 0,46 (0,20-0,45), monocyty 0,01 (0,02-0,10), glukoza 5,86 (3,90-5,50), kreatynina 74,90 (53,00-97,00) e-GFR 47,63 (norma od 60,00), mocznik 8.37 (1.70-8,30), leukocyty w moczu 25,00 Leu/ul, nieliczne nabłonki płaskie, nabłonki okrągłe 0-1 wpw, leukocyty 10-15 wpw, erytrocyty świeże 1-2 wpw, bakterie nieliczne wpw, dość liczne pasma śluzu. Pozostałe wyniki morfologii w normie. Czy wyniki świadczą o uszkodzeniu nerek (zbyt niskie e-GFR)? Czy w tej sytuacji można przeprowadzić badanie tomografem z kontrastem? ma to być badanie żył wieńcowych.
  3. Dzień dobry ,proszę o interpretację wyników. Podwyższone leukocyty 13,3,RDW-CW 15,2,neutrofile 9,26,monocyty 1.10,trójglicerydy 283,crp 3,48.Obniżone limfocyty 17,hemoglobina 13,2.Choruję od 5 lat na włóknienie zaotrzewnowe
  4. moja morfologia wbc krwinki białe 5.66 10e3/ul norma 4.00-10,00 neutrofile 2,9 10e3/ul norma 1.5-8.0 neutrofile % 51.9% norma 40-60% limfocyty 2.17 10e3/ul norma 1.00-6.50 Limfocyty% 38,3% norma 35.0-55.0 monocyty 0.434 10e3/ul norma 0,300-1.500 monocyty% 7.67% 10e3/ul norma 1.00-6.00 H eozynofile 0,105 10e3/ul norma 0.100-0.600 eozynofile% 1.85% norma 1.00-5.00 Bazofile 0.016 10e3/ul norma 0.020-0.050 L bazofile% 0.279% norma 0.000-1.000 erytrocyty 6.90 10e6/ul norma 4,5-5,5 H hemoglobina 18,77 g/dl norma 14-18 H hematokryt 58.6% norma 40-54% H mcv 84.9fl norma 80.0-100 mch 27.2pg norma 25.0-33.0 mchc 32.1g/dl norma 31.0-37.0 rdw 11.0% norma 10-16.5% plt-płytki krwi 251 10e3/ul norma 150-450 mpv 6.17 fl norma 5.00-13.00 co z tego badania można wywnioskować ? ob 1mm norma3-8 L
  5. Crp 1, 02 mg/ ml a leukocyty 3,68 przy normie 4-10. Do tego szybki puls ponad 120, męczliwość przy zwykłych czynnościach. Czasem stany podgorączkowe. Czy badania ok?!
  6. Witam, robiłam dzisiaj morfologie krwi i wyszło mi, że mam podwyższone limfocyty. Co to oznacza? Poniżej podaje wyniki krwi Leukocyty 8,98 Erytrocyty 4,31 Hemoglobina 13,2 Hematokryt 39,2 MCV 91,0 MCH 30,6 MCHC 33,7 Płytki krwi 279 RDW-CV 12,9 PDW 15,4 MPV 12 P-LCR 41,0 Neutrofile 4,20 Limfocyty 4,02 Monocyty 0,64 Eozynofile 0,10 Bazofile 0,02 Neutrofile 46,8 Limfocyty 44,8 Monocyty 7,1 Eozynofile 1,1 Bazofile 0,20
  7. Dzień dobry. Crp 1,02 mg/ dl, norma < 0,50. Leukocyty 3,68, norma 4-10. Pozostałe badania morfologii ok. O czym to świadczy?! Dwa tygodnie temu przechodziłam covid. Teraz mam zimne stopy i ręce. Został wysoki puls ponad 100. Szczególnie rano wysoki do 120, a zawsze był 60. Mam bladą cerę, ręce i stopy. W echo serca wszystko ok. Didimery w normie.
  8. Witam. Syn (12 lat) przyjmuje od dwoch lat Anafranil 10 raz dziennie. W okresowych badaniach krwi wartosci nieprawidlowe to leukocyty 3.6 i neutrofile 1.42. I niskie żelazo 48. Hemoglobina prawidlowa tj.14.1. Prosze o interpretacje.
  9. Dzień dobry. Czy mam się czym martwić? w domu razy. TK w normie, bez nieprawidłowości. Muszę trochę czekać na wizytę, więc bardzo proszę o pomoc. Moje wyniki krwi : Leukocyty 8,91 zakres 3,98-10,04 Erytrocyty 4,83 zakres usług 3,93-5,22 Hemoglobina 13,4 zakres 11,2-15,7 Hematokryt 41,4 zakres 34,1-44,9 MCV 85,7 zakres 79,4-94,8 MCH 27,7 zakres 25,6-32,2 MCHC 32,4 Zakres 32,2-35,5 Płytki krwi 294 zakres 150-400 RDW-SD 41,8 zakres 36,4-46,3 RDW-CV 13,3 Zakres 11,7-14,4 PDW 16,0 zakres 9,8-16,2 MPV 12,4 zakres 9,4-12,5 P-LCR 44,3 zakres 19,1-46,6 PCT 0,36% zakres 0,17-0,35 Neutrofile 5,36 zakres 2,00_7,00 Limfocyty 2,47 zakres 1,00-3,00 Monocyty 0,81 zakres 0,20-1,00 Eozynofile 0,24 zakres 0,02-0,50 Bazofile 0,03 zakres 0,02-0,10 Neurofile 60,2% zakres 40,0-80,0 Limfocyty 27,7 zakres 20,0-40,0 Monocyty 9,1 zakres 2,0-10,0 Eozynofile 2,7 zakres 1,0-6,0 Bazofile 0,30 zakres 0,00-2,00 OB wynik 7 zakres 0-12 Kreatynina 0,78 zakres 0,60-1,10 eGFR >90 Lipidogram Cholesterol całkowity 204 zakres 115-190 Cholesterol HDL 81 Cholesterol LDL 112 norma 0-130 Cholesterol nie-HDL 123 Trójglicerydy 54 zakres 0-150 Sód 141 zakres 136-145 Potas 4,6 zakres 3,5 - 5,1 Żelazo 78 norma 50-170
  10. Witam proszę o interpretację wyników badań: WBC 10,74 RBC 4,72 HGB 14,70 HCT 42,1 % MCV 89.2 MCHC 34,9 RDW- SD 42,5 RDW-CV 13% PLT 266 PDW 12,7 MPV 10,5 P-LCR 29,5% PCT 0,28% NEUT
  11. Witam, o czyn moga swiadczyc wyniki: Leukocyty 4,3 Erytrocyty 4 Hemoglobina 11 Hematokryt 35,6 % MCHC 31,6 % MCV 88,8 % MCH 28,3 % RDW 12,3 PLT 215 PCT 0,2 PDW 20,8 Mpv 8,8 NEU 2,3 LYMPH 1,4 MON 0,4 EOS 0,14 Baso 0.056 Kobieta 26 lat
  12. Witam, o czyn moga swiadczyc wyniki: Leukocyty 4,3 Erytrocyty 4 Hemoglobina 11 Hematokryt 35,6 % MCHC 31,6 % MCV 88,8 % MCH 28,3 % RDW 12,3 PLT 215 PCT 0,2 PDW 20,8 Mpv 8,8 NEU 2,3 LYMPH 1,4 MON 0,4 EOS 0,14 Baso 0.056 Kobieta 26 lat
  13. Dzień dobry, mialam ostatnio morfologie krwi- bardzo proszę o interpretacje wyników: Leukocyty- 4,88 (3,98-10,04) Erytrocyty- 4,5 (3,9-5,2) Hemoglobina- 13,1 (11,2-15,7) Hematokryt- 39,8 (34,1-44,9) MCV- 88,8 (79,4-94,8) MCH- 29,2 (25,6-32,2) MCHC- 32,9 (32,2-35,5) Płytki krwi- 169 (150-400) RDW-CV- 12,3 (11,7-14,4) PDW- 17,3 (9,8-16,2) podwyższone MPV- 12,5 (9,4-12,5) P-LCR- 45,9 (19,1-46,6) PCT- 0,2 (0,2-0,4) Limfocyty- 1,84 (1,00-3,00) Neutrofile- 2,58 (2,00-7,00) Monocyty- 0,35 (0,20-1,00) Eozynofile- 0,07 (0,02-0,50) Bazofile- 0,04 (0,02-0,10) Neutrofile- 52,9 (40,0-80,0) Limfocyty- 37,7 (20,0-40,0) Monocyty- 7,2 (2,0-10,0) Eozynofile- 1,4 (1,0-6,0) Bazofile- 0,8 (0,0-2,0) Zaniepokoiły mnie wartości dla: Płytki krwi- 169 (150-400) RDW-CV- 12,3 (11,7-14,4) PDW- 17,3 (9,8-16,2) podwyższone MPV- 12,5 (9,4-12,5) P-LCR- 45,9 (19,1-46,6) PCT- 0,2 (0,2-0,4) Podczas pobierania krew była gęsta. Jestem osobą w wieku 26 lat, kobieta, brak dzieci (planuje w przeciągu kilku lat mieć dzieci) Dodatkowo często łapią mnie skurcze w nogach (badałam magnez- wynik prawidłowy)
  14. M 65 lat cukrzyca z powikłaniami i miażdzyca konczyn. 3 tygodnie temu wyszedlem ze szpitala po prawie miesięcznym pobycie, gdzie przeszedłem amputację palucha a nastepnie na chirurgi naczyniowej PTA tetnicy udowej i podkolanowej. Od 3 miesięcy jestem na antybiotykach. Moja morfologia przy wypisie to m.inn. leukocyty 5,4 , erytrocyty3,0, hemoglobina 8,7 hematokryt 26,6 Od wyjscia jestem coraz słabszy i niewydolnosc jest drastyczna juz prawie ze w spoczynku też Co robic l. rodz przez tel nic nie moze pomóc a przyjąć tez nie może
  15. Witam morfologia krwi leukocyty wbc 11,13 średnia zawartość hgb w erytocytach 25,7srednie stężenie hgb w erytocytach 308,0stednia objętość płytek krwi 7,0 hypochromia6,7 reszta morfologi dobra glukoza na czczo 8,49 o czym mogą świadczyć te wyniki
  16. TIBC(ICD-9:093) mam 577 ....norma do 390 Żelazo mam 35.0 ...norma od 47-145 UIBC mam542.00 norma112-346 %Saturacji mam 6,1% norma 20-45.0 Mam od lat anemia, w październiku hemoglobina -7..... jestem po 3 Ccesarskich, mam krwotoczne okresy dlatego dostałam tabletki antykoncepcyjne na wstrzymanie okresu i w lutym moja hemoglobina -12.2 ...Erytrocyty5,18, Leukocyty 4..Płytki krwi280..hematokryt39.4. Bardzo proszę o interpretację wyników TIBC itd to wyniki z lutego. Dziekuję
  17. Dzień dobry. Choruję na dychawicę oskrzelową. Przeszłam właśnie covid (test miałam 26 lutego), do tej pory utrzymuje mi się kaszel i lekarz zlecił mi rtg klatki piersiowej. Na wyniku wyszło zagęszczenie miąższowe w polach dolnych obu płuc. Sylwetka serca w normie. Kąty przeponowo-żebrowe wolne. Czy te zagęszczenie to coś poważnego? Morfologia w normie oprócz: leukocyty 2,25 i wit. D3 - 24,23 g/ml. Dziękuję bardzo za odpowiedź
  18. Witam proszę o interpretacje wyników nasienia Okres abstynencji 3 (2-7) Upłynnienie 10 (<60) objętość 2,20 (>1,5) pH 8,20 (>7,2) Barwa prawidłowa lepkość prawidłowa Aglutynacja(stopień) brak Agregacja- brak Koncentracja plemników(mln/ml)-52,03(>15) Całkowita liczba plemników w ejakulacie(mln)-114,47(>39) Ruch postępowy % - 32,95, 37,72mln/ejakulat (>12,5) Ruch całkowity%- 36,36, 41,62mln/ejakulat (>15,6) Brak ruchu%- 63,64(<60) Plemniki żywe%- 73(>58), 83,56mln/ejakulat(>22,6) Plemniki o prawidłowej budowie%- 5,0(>4), 5,72mln/ejakulat (>1,6) plemniki o nieprawidłowej budowie % - Niepr. witki 95% Koncentracja komórek okrągłych mln/ml- 0,3 (<5) Koncentr. leukocytów per.- dodatnich mln/ml - 0,0 (<1) Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką %- 1 (<50)
  19. Witam.Mój syn 19 lat od dwóch miesięcy ma podwyższone Leukocyty 11.9 Neurofile 7.9 Limfocyty 4.2 Ob 23 Crp w normie Wartości procentowe w normie. Ma zdjagnozowane haschimoto hormony w normie.Na nic się nie skarży.Usg brzucha bez odchyleń Czy mamy się martwić. Pozdrawiam
  20. Jakie choroby wynikają z wyników leukocyty 9,23, erytrocyty 4,54, mcv 96,90,rds-sd48,80 anty-tpi 203, anty-tg 444 mężczyzna 57l dziękuję bardzo
  21. Jestem kobietą lat 54, proszę o konsultacje wyników badań, leukocyty 5,94 tys, erytrocyty 5,20 mln, hemoglobina 14,50 g/dl, hematokryt 45%, MLV 86,5, MCCH 27,9 PG, MCHC 32,2 G. PCT 0,4%, NEUTROFILE 2,79 TYS, limfocyty 2,60 tys, monocyty 0,35 tys, eozynofile 0,15 tys, bazofile 0,05 tys, NEUTROFILE 47%, limfocyty 43,8%,monocyty 5,9 %, eozynofile 2,5%, bazofile 0,8%, płytki krwi 354,0 tys, Rdw-sd 44,4 fl, Rdw_cv 14,2%, Pdv 15,3 fl, Mpv 11,8 fl, p-lcr 40,5%, Ob 49 mm/h Glukoza 97,90, cholesterol całkowity 246, 10 mg, cholest Hdl 40,2 mg, nie Hdl 205, 90 Ldl 167,14 mg, trójglicerydy 193,8 tsh 1,65, ft3 2,88, ft4 1,04 anty tpo 103
  22. Witam serdecznie. Zwracam się z wielką prośbą o pomoc w interpretacji wyników krwi (monocyty, leukocyty) 39 lat - kobieta Morfologia krwi (ICD-9: C55) 1 Leukocyty 8,53 tys/µl* 3,98 - 10,04 Erytrocyty 4,39 mln/µl* 3,93 - 5,22 Hemoglobina 13,7 g/dl* 11,2 - 15,7 Hematokryt 37,5 %* 34,1 - 44,9 MCV 85,4 fl* 79,4 - 94,8 MCH 31,2 pg* 25,6 - 32,2 MCHC 36,5 g/dl* 32,2 - 35,5 H Płytki krwi 221 tys/µl* 150 - 400 RDW-SD 37,8 fl* 36,4 - 46,3 RDW-CV 12,5 %* 11,7 - 14,4 PDW 11,5 fl* 9,8 - 16,2 MPV 10,2 fl* 9,4 - 12,5 P-LCR 27,3 %* 19,1 - 46,6 PCT 0,23 % 0,17 - 0,35 Neutrofile 4,21 tys/µl* 2,00 - 7,00 Limfocyty 2,98 tys/µl* 1,00 - 3,00 Monocyty 1,06 tys/µl* 0,20 - 1,00 H Eozynofile 0,24 tys/µl* 0,02 - 0,50 Bazofile 0,02 tys/µl* 0,02 - 0,10 Neutrofile 49,5 %* 40,0 - 80,0 Limfocyty 34,9 %* 20,0 - 40,0 Monocyty 12,4 %* 2,0 - 10,0 H Eozynofile 2,8 %* 1,0 - 6,0 Bazofile 0,2 %* 0,0 - 2,0 OB (ICD-9: C59) 2 OB 9 mm/h* 2 - 15 Badanie ogólne moczu (ICD-9: A01) 3 Przejrzystoss przejrzysty - Barwa zółty - Ciezar własciwy 1,005 g/ml 1,015 - 1,030 L pH 7,0 5,0 - 7,0 Glukoza nieobecna - Ketony nieobecne - Urobilinogen 3,2 µmol/l 0,0 - 16,0 Bilirubina nieobecna - Białko nieobecne - Azotyny obecne - Leukocyty wykryto - Erytrocyty nie wykryto - Osad moczu (ICD-9: A19) 4 Nabłonki płaskie pojedyncze w prep. - Leukocyty 20-30 wpw 0 - 5 Bakterie nieliczne w prep. - Glukoza (ICD-9: L43) 5 Glukoza - fluorek 96,00 mg/dl 70,00 - 99,00
  23. Od stycznia zauwazylem w badaniu w morfologi krwi zaburzenia bylo juz robione kilka badan leukocyty 2,54 tys/µl 4,23 - 9,07 monocyty % 15,4 % 2 - 10 bazofile
  24. Witam, ból gardła rano, ucisk jakby w miejscu oskrzel z rana, uczucie guli w gardle,odczucie na szyi jakby były powiększone węzły chłonne. Badania krwi : HGB:16.7,RBC:5.27,HCT:48,2, WBC:11.07,LYM:4,2,EOZ::8,00, Białko CRP:3,56,OB:3,LDH:150. Czy to może być refluks ?
  25. Czy morfologia jak poniżej jest prawidłowa? Mężczyzna, wiek 37 lat. Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów) Leukocyty 4,86 x10^3/uL[4,23-9,07]~,Neutrofile 1,93 x10^3/uL[1,5-7,7]~,Limfocyty 2,13 x10^3/uL[1,1-4,5]~,Monocyty 0,74 x10^3/uL[0,1-0,9]~,Eozynofile 0,02 x10^3/uL[0,02-0,5]~,Bazofile 0,04 x10^3/uL[0-0,2]~,Neutrofile 39,8 %[34-67,9]~,Limfocyty 43,8 %[21,8-53,1]~,Monocyty 15,2 %[5,3-12,2]H,Eozynofile 0,4 %[0,8-7]L,Bazofile 0,8 %[0,2-1,2]~,IG 0,20 %[0-0,5]~,NRBC 0,000 x10^3/uL[0-0,03]~,Erytrocyty 4,90 x10^6/uL[4,63-6,08]~,Hemoglobina 15,1 g/dl[13,7-17,5]~,Hematokryt 44,3 %[40,1-51]~,MCV 90,4 fl[79-92,2]~,MCH 30,8 pg[25,7-32,2]~,MCHC 34,1 g/dl[32,3-36,5]~,RDW-SD 39,8 fl[35,1-43,9]~,RDW-CV 12,0 %[11,6-14,4]~,Płytki krwi 172 x10^3/uL[150-400]~,PDW 18,3 fl[9,8-16,1]H,MPV 12,6 fl[9,4-12,6]~,P-LCR 47,2 %[19,2-47]H,PCT 0,22 %[0,16-0,35]~;
×
×
  • Dodaj nową pozycję...