Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Zespoły urojeniowe i otępienie

Znaleziono 10 wyników

  1. Witam, od dwoch lat zmagam się z bólami głowy które trwały po 3 mies ciagle, kołatania serca lęk niepokój problemy ze spanjem. Podejrzenie napięciowych bóli. Zauważyłam również problemy z koncentracją oraz pamiecią . Od wrzesnia tego roku czuje się bardzo źle. Zaczęło się bolami głowy poprzez kolatania serca lęk niepokój problemy ze snem , uczucie otepienia jakbym byla po kilku głębszych. Doszło rownież uczucie zimna, dreszcze i totalny brak apetytu ale to popołudniami ew wieczorami, ścisk zołątka. Czuje sie zmeczona senna. Zrobilam badania krwi. Sa ok troche malo plytek ale w normie 185. Kortyzol 8.25 , b12 361, glukoza 94 po obciażeniu ( 151, 105) insulina 12 (132, 108) tsh 2,7 poziom żelaza maknwzu potasu sodu w normie wit D w normie w dolnej granicy . Rezonans magnstyczny ok przeswietlenie kregoslkregoslupa upa płuc ok. Usg tetnic szyjnych ok echo serca ok. Ginekologicznie ok . A ja corsz bardziej czuje sie źle. Kobieta 33 lata
  2. Gość

    Seks a ciąża

    20 września w 9 dniu cyklu uprawiałam seks z chłopakiem w zabezpieczeniu (prezerwatywa). Nic się z nią nie stało. Mój cykl to 29-30 dni. 29 dnia cyklu dostałam miesiączke. Czy mogę być w ciąży pomimo miesiączki? Bardziej mi widać żyły na piersiach, wydaje mi się że sutki zmieniły kolor Ale mój chłopak mówi że to moje urojenie i boli mnie jeden sutek.
  3. Witam. Problemem, o którym chciałabym porozmawiać, jest depersonalizacja. Mam 13 lat i, cóż, zawsze uważałam się za nadzwyczaj wrażliwą osobę, i może przez przeładowanie bodźcami występowały u mnie krótkie stany otępienia i obcości - ale zazwyczaj szybko się kończyły. Teraz, po takim jednym stanie... zawiesiłam się i nie ,,odwiesiłam" tak do końca. I przeżywam nawracające od kilku dni objawy właśnie depersonalizacji. Myślę jednak, że to może mieć związek z dolegliwościami fizycznymi - aktualnie mam zatrucie pokarmowe i myślę, że to może powodować wycieńczenie organizmu, a zarazem takie okropne stany. Czy dolegliwości fizyczne mogą powodować stany depersonalizacji? Jak sobie z nimi poradzić? Czy minie to łącznie z minięciem choroby i to nic strasznego, czy może to wskazywać na nerwicę czy inne zaburzenie i powinnam zacząć szukać profesjonalnej pomocy. Liczę na szybkie odpowiedzi - chcę jak najszybciej i trwale odzyskać swoje życie, swoją tożsamość, siebie samą. Staję się już naprawdę zdesperowana. Pozdrawiam serdecznie.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Jaka jest szansa na to, że to ciąża? Witam, 10 sierpnia uprawiałem seks ze swoją partnerką. Zabezpieczyliśmy się za pomocą prezerwatywy, która nie pękła, cały czas pozostawała na członku. Do wytrysku doszło parę minut po stosunku. Pierwszy dzień ostatniego cyklu przypadł na 22 lipca, jej cykle trwają zazwyczaj ok. 30-32 dni. Zazwyczaj przy owulacji odczuwa ból w okolicy jajnika, tak też było tym razem (choć był to słabszy ból niż zazwyczaj) - było to 8 sierpnia. Po 6 dniach od stosunku moja partnerka zaczęła odczuwać ból w podbrzuszu (taki jak na okres, ale zazwyczaj czuje go dzień przed i podczas miesiączki), który ustąpił po 5 dniach - zaobserwowała natomiast, że ma nabrzmiały brzuch. Obecnie, dwa dni przed planowym okresem, ma raczej wodnisty, żółtawy śluz. Biorąc pod uwagę wszystkie te czynniki, jaka jest szansa na to, że to ciąża? Czy w związku z dużym strachem przed ciążem, może to być ciąża urojona?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Okres po duphastonie spóźnia mi się 3ci dzień.mam bolace piersi.zrobilam wczoraj I dziś 2 rozne testy zupełnie negatywne.stosunek był 18 dni temu z prezerwatywa bez wytrysku i krótko.mialam już że dwa razy urojona ciążę bo tak bardzo jej nie chce.czy to moga być tylko urojenia i takie skutki stresu który mam teraz na potęgę?proszę o radę.
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Okres po duphastonie spóźnia mi się 3ci dzień.mam bolace piersi.zrobilam wczoraj I dziś 2 rozne testy zupełnie negatywne.stosunek był 18 dni temu z prezerwatywa bez wytrysku i krótko.mialam już że dwa razy urojona ciążę bo tak bardzo jej nie chce.czy to moga być tylko urojenia i takie skutki stresu który mam teraz na potęgę?proszę o radę.
  7. Gość

    Seks a ciąża

    1.01 miałam kontakt seksualny bez wytrysku. Zażywam tabletki anty od jakiś 5 lat. Okres dostałam 5.01. Przez pomyłkę i zapomnienie przedluzylam o 1 dzień przerwę między opakowaniami. Zamiast 6.01 wzięłam pierwsza tabletkę nowego blistra 7.01. Od tego czasu nie wspolzylam. Okresy dostawałam co miesiąc /- 1 dzień. Co więcej w połowie lutego byłam u ginekologa, który robił USG, pobierał cytologię, badał mnie. Czy wtedy ciąża mogła nie być jeszcze widoczna na usg? Bo nie byłam z tego powodu u lekarza (grzybicza infekcja) i nie pytałam o to. Mimo wizyty u lekarza i co miesięcznych miesiączek panicznie boję się że jestem w ciąży. Ciągle o tym myślę. Czuje jakieś ruchy, drgania w dole brzucha, kłócia po lewej stronie. Czesto towarzyszą im gazy, ale nie zawsze. Brzuch mi urósł i czuję jakby cały pod same zebra mnie bolał, jakby był w uczuciu skurczu. Wiem że to chore, i boję się że to ciąża urojona.....
  8. Dzień dobry, bliska mi osoba (niepełnoletnia) od kilku lat zmaga się z różnymi problemami psychicznymi. Znamy się półtora roku. Przyjmuje leki antydepresyjne i przeciwstresowe oraz nasenne przepisane u psychiatry od około 3 tygodni. Ostatnio jej stan się pogarsza i występują odmienne stany emocjonalne, które potrafią zmieniać się kilka razy dziennie. Pomiędzy stanem przybicia i niechęci do życia (nawet myśli samobójczych i samookaleczania), a stanem euforii osoba zachowuje się "normalnie". Występują głosy- męski, który namawia do samookaleczania i damski, który jest przeciwny. Oprócz tego krzyki, które nie chcą się uciszyć. Kontakt z tą osobą jest bardzo utrudniony, ponieważ zazwyczaj nie pamięta, co się działo w poprzednim stanie. Ma urojenia np. mówi o padającym deszczu, gdy niebo jest czyste. Potrafi zgasić światło i dosłownie sekundę później spytać, kto to światło zgasił. Wczoraj zadzwoniłem na 112, przyjechała policja i zespół ratowniczy, który z nią rozmawiał. Przez 2 godziny (potem poszliśmy spać) był spokój i nie występowały żadne objawy. Najbardziej martwią mnie te stany, które zmieniają się bardzo szybko i głosy namawiające do złych rzeczy oraz to, że nie pamięta wydarzeń z poprzedniego stanu (np. powiedziała mi, że okaleczyła się i pokazała rękę, a potem mówiła że nic nie zrobiła i że to NIE ONA. Proszę o pomoc, bo już nie wiem co robić. W tym tygodniu ta osoba powinna mieć kolejną wizytę u psychiatry. Boję się zostawiać ją samą, ale mieszkamy daleko od siebie i nie mamy możliwości spotkania się. Co robić?
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam chciałabym dowiedzieć się co może mi dolegać i czy mogę być w ciąży. Okres spóźnia się 9 dni, ale przeważnie występowały u mnie miesiączki nieregularne 28-37 dnia cyklu mniej więcej, uprawiałam seks, ale wątpię by doszło do zapłodnienia, ginekolog postawił diagnozę, że pęcherzyk graffa nie pęka co miesiąc, tylko kiedy chcę. Mam objawy takie jak lekko powiększony brzuch, nudności, mdłości i lekko pobolewa mnie brzuch oraz zauważyłam bardzo słabo widoczną linie od pępka w dół, nie wiem czy ta linia to już nie urojenie. Dodam, że biorę leki vesicare i nie wiem czy może one nie mają na to wpływu. Proszę o pomoc.
  10. Witam. Od okresu ciąży (4 lata) leczę niedoczynność tarczycy. Obecnie jestem na euthyroxie 88. Postanowilam prywatnie zrobic badania (krzywą glukozowo-insulinową) gdyż od dłuższego czasu doskwiera mi senność, otępienie po posiłkach węglowodanowych, a po drzemce ogromny głód na coś słodkiego. Poza tym brakuje mi koncentracji i mam słabą pamięć (coraz gorszą) Hormony robione w kierunku PCOS w 7 dniu cyklu. Lekarz wyniki obejrzy za miesiąc, a mnie ciekawi co one przedstawiają: Glukoza na czczo: 84 mg/dl (70-99) Po 1h 115 mg/dl (70-140) Po 2h 72 mg/dl (70-140) Insulina na czczo 10.60 uU/ml (2.60-24.90) Po 1h 197.20 uU/ml Po 2h 30.40 uU/ml Hemoglobina glikowana 5.40% (4.80-5.90) Testosteron całkowity 0.570 ng/mL (0.140-0.530) PRL 248 mlU/L (109-557) DHEAS 384.1 ug/dL (95.8-511.7) Estradiol 35 pg/mL (folikularna:12-233) FSH 5.6 mlU/mL (folik: 3.0-8.1) LH 6.23 mlU/mL (folik: 1.80-11.78) Dodam jeszcze, że straciłam połowę włosów na głowie. Mam duże prześwity, a warkocz jest grubosci jednego palca u ręki. Za to obficie obrosły na twarzy (baki, wąsik i najwięcej na szyi/brodzie. Te łysienie i zarost postepuje od wielu lat. Jeszcze przed zdiagnozowaniem niedoczynnosci tarczycy.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...