Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Kręgosłup

Znaleziono 67 wyników

  1. zdjagnozowano u mnie przepuklinę kregoslupa. bylem na konsultacji u chirurga w moim miescie i zakwalifikowalem sie do operacji ale powiedziano mi jednoczesnie ze wszystkie zabiegi są wstrzymane przez pandemie. czy to objęło calą Polskę? czy może są chirurdzy wykonujacy ten zabieg. Jeśli tak to jak długo czeka się w kolejce
  2. Hej kochane nie miesiaczkuje regularnie mianowicie mam delikatny stres uprawialam stosunek poczatek/polowa marca tydzien po nim zrobilam 2 testy wyszly negatywne potem jakos ponad 2/3 tyg 6 dni po spodziewanej miesiaczce (9 kwietnia) z porannego moczu tez wyszedl negatywny teraz jestem chora przyjmuje duzo lekow czesto chidze do toalety mam bule miesni , glowy , omdlenia, zawroty, bole podbrzusza, jakies ropniaki/ afty w buzi bol gardla , bol kregoslupa ostatni okres mialam 19.02 moj cykl to 45 dni chociaz zdarzalo sie ze byl 61 myslicie ze choroba opoznila miesiaczke? Moge zaufac testa? Prosze o odp z gory dziekuje
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry jako 19.02 miałam miesiączkę. Nastepnie uprawiałam stosunek jakos poczatek/polowa marca zrobilam 2 testy i 9.04 zrobilam z porannego moczu wszystkie wyszły negatywne ale dziś rano strasznie bolał mnie brzuch ,kregoslup ,mam goraczke 39.1, bole podbrzusza, zawroty glowy a okresu dalej brak, czesto chodze do toalety najpierw wszystko szczypalo pozniej gdy wzielam banke ustalo i jest taki cieply mocz przy prysznicu zobaczylam biale drobinki moczu czy to oznacza ze jestem w ciazy?nie planuje dziecka dlatego sie stresuje.czy wyniki moge uznac za wiarygodne?
  4. Witam, Spodziewam się miesiączki tak za 7-9 dni. Odczuwam lekki ból po lewej stronie podbrzusza i ból kręgosłupa. Chciałam zapytać czy te objawy świadczą o tym, że miesiączka zjawi się już niedługo? Zaznaczę że odczuwam lekka wilgotność w pochwie. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam :)
  5. Witam, mam skierowanie na MRI głowy, kręgosłupa odcinek szyjny i kręgosłupa odcinek piersiowy z kontrastem. 3 badania tego samego dnia. Moje pytanie brzmi czy te 3 badania będą polegały na trzykrotnym wstrzyknięciu kontrastu? Dziękuję
  6. Dzień dobry, czy w jakikolwiek sposób tabletki antykoncepcyjne Dionelle są w stanie zaburzać wchłanianie wit. B12, wapnia czy magnezu? Czy są na ten temat jakieś badania? Choruję na endometrioze (laparoskopia w kwietniu 2020r.), mam tężyczkę i zwyrodnienie odcinka szyjnego i lędźwiowego kręgosłupa (L5/S1 po operacji 2014 r.), po chorobie refluksowej, a i prawdopodobnie ZJD. Tabletki anty. przyjmuję od lipca 2020 r., w styczniu dostałam silnych bóli odcinka lędźwiowego (pomógł mi neurovit, rezonans nie wykazał nowych zmian), teraz boli mnie szyja i mam bóle prawej strony głowy (tu jestem przed rezonansem). Dodam, że dużo spaceruję (po 10 km dziennie), rozciągam się od kilku lat, jeżdżę na orbitreku, zdrowo się odżywiam (dieta wegetariańska). Odkąd zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne mam wrażenie, że mój kręgosłup częściej mi dokucza. Czy to może mieć związek?
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. 7 miesięcy temu a dokladniej na poczatku wrzesnia urodzilam synka, pod koniec pazdziernika juz dostalam pierwsza miesiaczke i było tak do stycznia dość regularnie /-3dni. Ostatnią miesiaczke dostałam 31stycznia,była dość obfita i trwała jakies 5-6dni. Do wytrysku w środku nie doszło, (jedynie partner upuscil przez przypadek kilka kropel na zewnątrz juz po stosunku.) Po jakis dwoch tygodniach od zakończenia miesiączki zauważyłam takie brazowe uplawy i świąd w okolicach intymnych. Od tamtej pory miesiaczki brak a 3 testy ciążowe pokazaly wynik negatywny. Przez kilka dni pobolewal mnie brzuch tak jak na miesiaczke i plecy w dolnym odcinku kregoslupa ale nadal nic. Czy to możliwe abym była w ciąży?
  8. Witam. 27.02 miałam krwawienie z odstawienia tabletek antykoncepcyjnych, które trwało 5dni. 7.03 odbyłam stosunek bez zabezpieczenia. 9.03 zrobiłam test owulacyjny, który wyszedł pozytywnie. Dzisiaj tj. 19.03 wystąpiło u mnie brązowo krwiste plamienie i dosyć odczuwalny ból w dole kręgosłupa ledzwiowego. Test owulacyjny ponownie wyszedł pozytywny gdzie wczoraj i przedwczoraj był negatywny. Dodam, że w tym cyklu już nie przyjmuje tabletek antykoncepcyjnych. Cykle podczas brania tabletek miałam co 28dni, natomiast bez brania tabletek zazwyczaj ok 30dni. Czy jest prawdopodobieństwo żebym była w ciąży? Czy może to jakieś zmiany hormonalne, lub może miesiączka wystąpiła wcześniej? Proszę o poradę.
  9. Witam mam piski w uszach(od kręgosłupa stwierdzone przez 2 laryngologów) i chciałem kupić słuchawki czy są bezpieczne przy piskach ? Jeśli są czy lepiej słuchawki nauszne czy słuchawki wykorzystujące przewodnictwo kostne(czy są bezpieczne nie dawno o nich się dowiedziałem ? Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam
  10. Dzień dobry chciałam prosić pomoc w interpretacji wyników PLT 578 HGB 10.5 HCT 32.4 przy tym ciągle zmęczenie swędzenie dłoni i ból kręgosłupa promieniujacy do pośladka zdarza mi się często stan podgorączkowy. Maria
  11. Witam, Ostatnie badania krwi wykazały poziom d-dimerów na poziomie 824,00 ng/ml, CRP lekko podwyższone - 5,69 mg/l. Również podwyższone nieznacznie limfocyty (3,21 tys/µl) i RDW-CV -15.2% przy obniżonym MCHC (31,7 g/dl). W październiku przeszłam operację stabilizacji kręgosłupa a od ponad 2 miesięcy leczę zapalenie ucha (w tym momencie zdiagnozowano wysiękowe zapalenie ucha środkowego). Czy te wyniki mogą być nieprawidłowe z tego powodu? Dziękuję
  12. Witam, mam pytanie poniewaz biore od 2 lat tabletki antykoncepcyjne veins (lekarz byl poinformowany) i przepisal mi na bol kregoslupa tabletki baclofen polpharma 10mg > dawkowanie 1 tab. Rano i 2 tab. Wieczorem oraz skudexa > 1 tab. Rano i 1 tab. Wieczorem czy oslabiaja one antykoncepcje?
  13. Dzień dobry Odebrałam wyniki badań krwi, robione były ponieważ dość mocno przytylam, ciagle jestem zmęczona, dodatkowo bole kregoslupa i glowy z dretwieniami lewej ręki i nogi. Proszę powiedzieć co dalej,gdzie się udać i czy te wyniki są względnie dobre ALT 74, AST 35 KREATYNINA 0.92, EGFR 71,3 CHOLESTEROL CALK. 195 HDL 71, NIE HDL 124, LDL105 TROJGLICERYDY 96 TSH 8.29, FT3 3.08, FT40.87 GLUKOZA 91.7 POZDRAWIAM
  14. Witam,mam pytanie chciałam schudnąć i słyszałam dużo o Ideal Slim czy to faktycznie by zadziałało,wiadomo teraz ciężko by pójść na siłownię,a w domu nie mam warunków do ćwiczeń, poniewaz mam chory kręgosłup,a bardzo chciałabym schudnąć
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Czy jest możliwość abym była w ciąży. Jestem 10 dni po owulacji, stosunek odbył się w dni płodne z zabezpieczeniem, jednak partner dotykal mnie (wcześniej wytartym) penisem w miejscach intymnych przez kilka minut . Mam objawy takie jak : ból podbrzusza, uderzenia gorąca, miałam nudności przez 2 dni, które ustały, odczuwam bulgotanie w brzuchu i jest wzdęty, odczuwam również dużą potrzebę przyjmowania płynów i częstą potrzebę oddawania moczu, moje usta są ciągle suche, mimo tego że nie mam gorączki, dochodziło np do krwawienia z nich po spaniu i boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Jestem aktualnie 5 dni przed okresem. Dodam że w poprzednim cyklu przyjęłam tabletkę Escapelle i okres po niej przyszedł regularnie, jeżeli mogło to mieć jakiś wpływ. Przez ostatnie 2 tygodnie z powodów nauki nie śpię np po 2/3 dni z rzędu, wchodzą w to małe drzemki i rozwniez moje odżywianie nie jest w tym czasie idealne, pije dużo kawy i mam teraz dużo stresu z którym średnio sobie radzę, do tego doszedł stres z ciążą. Wykonałam w dniu dzisiejszym dwa ultraczułe testy i oba wyszły negatywne, jednak jestem świadoma że 10 dni to mało. Dziękuję z góry za odpowiedź.
  16. Mam 76 lat i muszę się odchudzić ze względu na kręgosłup. Myślę o profesjonalnym odchudzaniu w Gdyni. Pod okiem kogo lub jakiej Firmy?
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Trzy tygodnie temu uprawialiśmy sex z partnerem podczas mojej owulacji, bez zabezpieczenia. Po 1,5 tygodnia odczułam straszne kłucie w dole brzucha przez 10-15min. Od ok tygodnia odczuwam dyskomfort przy jajnikach, ból w dole kręgosłupa, ból w bokach i dole piersi, dodatkowo odczuwam ogromne nudności. Czy to mogą być objawy ciąży? Za 3 dni powinnam dostać okresu.
  18. Witam, Mam 25 lat i od dłuższego czasu choruję na depresję. Chodziłam na wizyty do psychiatrów (prywatnie), kilka razy byłam u psychologa, jednak zawsze przerwałam leczenie z powodu poprawy stanu zdrowia, która była krótkotrwała. Po ostatniej poprawie i zastosowanych lekach mimo poprawy po pewnym czasie zaczęły się pojawiać ponownie myśli samobójcze. Obecnie nie przyjmuję leków ani nie uczestniczę w psychoterapii. Często myślę o samobójstwie, nie mam na nic ochoty, do wszystkiego co robię muszę się zmuszać. Straciłam nadzieję, że kiedyś będzie już lepiej. Dodatkowo niecały miesiąc temu uległam poważnemu wypadkowi na rowerze (uraz kręgosłupa). W chwili obecnej nie jestem w pełni samodzielna, potrzebuję pomocy drugiej osoby przy codziennych czynnościach. W tym momencie nie jestem w stanie podjąć pracy. Przed wypadkiem nie pracowałam, byłam zarejestrowana jako bezrobotna. Czy jest możliwość uzyskania renty z powodu niezdolności do pracy? Proszę o odpowiedź.
  19. Dzień dobry, proszę o interpretację wyników badań z krwi w kontekście mocnego bólu po lewej stronie pod żebrami (rwący, pulsujący), który trwa od 5 dni, promieniuje do pleców do tyłu kręgosłupa na tym odcinku, rozchodzi się aktualnie po całym pasie. Ból powoduje głębokie osłabienie organizmu (także omdlenia), brak apetytu. Początkowo było też uporczywe odbijanie się i czkawka, teraz te objawy występują w mniejszym stopniu. Przedstawiam badania krwi, które odchodzą od normy (lub prawie odchodzą, niepokoją): morfologia: MCV 92,2 fl 79,4-94,8 MCH 32,6 pg 25,6-32,2 MCHC 35,4 g/dl 32,3-35,5 Płytki krwi 279 tys/ul 150-400 RDW-CV 12,5 % 11,7-14,4 PDW 8,7 fl 9,8-16,2 MPV 8,8 fl 9,4-12,5 P-LCR 14,1 % 19,1-46,6 Limfocyty 10,7 % 20,0-40,0 Monocyty 14,0 % 2,0-10,0 Eozynofile 0,5 % 1,0-6,0 Niedojrzałe granulocyty IG % 3,20 % 0,00-0,60 Niedojrzałe granulocyty IG il. 0,30 tys/ul 0,00-0,09 OB 62 mm/h 0-20 Glukoza 102,50 mg/dl 70,00-99,00 Cholesterol całkowity 170,50 mg/dl 115,00-190,00 Cholesterol HDL 45,60 mg/dl prawidłowy równy lub powyżej 45 mg/dl Cholesterol LDL 90,40 mg/dl prawidłowy o osób z dużym ryzykiem powyżej 10 mg/dl Trójglicerydy 161,90 mg/dl prawidłowo równe lub powyżej 150 mg/dl Próba wątrobowa: Fosfataza zasadowa 135 U/l 35-105 (pozostałe próby wątrobowe w normie) Amylaza 38 U/l 28-100 Sód 133 mmol/l 135-145 CRP 94,68 mg/l 0,00-5,00
  20. Kobieta 35 lat. Bóle kręgosłupa wybudzają e nad ranem. Męczliwość. Ostatnio brak apetytu. Morfologia :leukocyty 9.7, erytrocyty 4.5, hemoglobina 13.3, hemakotryt 41, MCV 91,, Mch30,, MCHC 30, płytki krwi 272, Rdw-cv 14.6(11.7-14.4), PDW 14.9, MPV 12.3, P-LCR 43.2, Neutrofile 4.56, limfocyty 3.7(1.0-3.0), Monocyty 0.68, Eozynofile 0.40, Bazofile 0.04, Neutrofile 48.7, limfocyty 39.3, Monocyty 7.3, Eozynofile 4.3,Bazofile 0.4
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, Mam 22 lata, ostatnią @ miałam 25.10 (zwykle @ trwa u mnie 6-7dni). Do współżycia doszło 8.11 więc wychodziłoby, że w dni płodne. 3-4 dni po stosunku zaczęły doskwierać mi bolące/tkliwe piersi oraz silny ból kręgosłupa. Od 3 dni boli mnie brzuch jak na okres, co normalnie mi się nie zdarzyło tak wcześnie. ( zazwyczaj bóle występowały dzień przed planowana @ lub w momencie jej pojawienia się i były raczej krótkotrwałe nie trwające dłużej niż jeden dzień. Ale nigdy nie wstępowały kilka dni wcześniej). Wczoraj (18.11) zauważyłam liczne niebieskie żyłki na całych piersiach co mnie zaczęło zastanawiać, ponieważ nigdy wcześniej przed żadna miesiączką nie miałam czegoś takiego. Piersi zarówno jak i sutki w mojej opinii jak i partnera znacząco się powiększyły co również nie zdarzało się nigdy wcześniej aż w tak dużym stopniu przed kolejnym cyklem. Planowałam zrobić test ciążowy w dniu planowanej @ czyli 22.11 ale dzisiaj rano zaskoczył mnie okres(?) z 3 dniowym wyprzedzeniem, co również nigdy wcześniej mi się nie przytrafiło, zawsze mam regularne cykle co do dnia. Zauważyłam, że krew jest dosyć jasna niż zazwyczaj i nie wiem co robić. Czy to normalne? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Czy to mozliwe ze moge byc w ciazy moja dlugosc cyklu wyglada tak 27 dni 25 i 26 dni. rozchorowalam sie (angina) i odczowam bol w podbrzuszu i kregoslupa myslalam ze to wina grypy ale 04.11 zauwazylam na papierze sluz rozowawy czym on jest spowodowany i co to faktydznie moze byc. Dodam ze miesiaczka zaczela sie 25.10 i byla jasno czerwona i trwala 5 dni . stosunek byl w 3 dniu miesiaczki i w niedziele. Dodam ze od kilku dni bola mnie sutki w piersiach nawet przez ubrania czuje bol . czy?moge byc w ciazy?
  23. W marcu ukąszenie kleszcza , od maja dziwne objawy od potów osłabienia ,ból kolana. We wrześniu test ELISA IgG 17,03RU/ml IgM 44,61 RU/ml. Test western blot tylko IgG p41 dodatni (47) i IgG p83 graniczny (21) ,pozostale antygeny ujemne ,test z wynikiem ujemnym. Obecnie bol kregosłupa szyjnego , łokcia ,dziwnie zaburzony wzrok i przemijający ból kolana. Bardzo się niepokoję tymi objawami ,czy to borelioza skoro western blot wyszedł ujemny.
  24. Gość

    Petting a ciąża

    Witam, mam pytanie Dnia 9.10 uprawiałam petting z moim chłopakiem, nie doszło do zbliżenia, jednak zaniepokoiło mnie ze włożył rękę do swoich majtek które były dość wilgotne a następnie palce do mojej pochwyć, dnia 11.10 dostałam miesiączke była ona 4 dni przed planowaną, wyglądała ona dosyć dziwnie, bylo to niewielkie krwawienie i trwało mniej więcej 4/5 dni, dzisiaj 5.11 dostałam kolejna miesiaczczke w planowanym terminie jednak jest jej dość mało i ma ciemny, wręcz brązowy kolor towarzyszą temu standardowe bóle kręgosłupa, nie mam żadnych objawów ciąży, lecz czy mam powody do niepokoju z tym związanego, muszę też powiedzieć że moje odżywianie jest nieprawidłowe, w ostatnim czasie bardoz mało jadłam 8 może też to ma jakiś wpływ . Bardzo proszę o odpowiedź
  25. Witam mam 26lat od 16stycznia 2020roku jak urodziłam synka miesiączki były bardzo bolesne przed zawsze bolał mnie brzuch i miałam biegunki 30.10.2020 dostałam okres trwał tylko 3dni był bardzo obfity i strasznie bolało mnie w podbrzuszu i plecy dziś rano 3.11.znowu mi leci ale już mnie a mam biegunki boli mnie brzuch głowa i kręgosłup jestem po 4cieciach cesarskich choruje na zespöł sjögrena o podłożu tocznia czy mam sie nie pokoic nadmienie że w ciazy nie jestem żadnej.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...