Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Omdlenia

Znaleziono 13 wyników

  1. Hej kochane nie miesiaczkuje regularnie mianowicie mam delikatny stres uprawialam stosunek poczatek/polowa marca tydzien po nim zrobilam 2 testy wyszly negatywne potem jakos ponad 2/3 tyg 6 dni po spodziewanej miesiaczce (9 kwietnia) z porannego moczu tez wyszedl negatywny teraz jestem chora przyjmuje duzo lekow czesto chidze do toalety mam bule miesni , glowy , omdlenia, zawroty, bole podbrzusza, jakies ropniaki/ afty w buzi bol gardla , bol kregoslupa ostatni okres mialam 19.02 moj cykl to 45 dni chociaz zdarzalo sie ze byl 61 myslicie ze choroba opoznila miesiaczke? Moge zaufac testa? Prosze o odp z gory dziekuje
  2. Witam zrobilam sobie podstawowe1 badania kontrolne wszystkie wyszly ok hemoglobina 12.8 OPRUCZ ZELAZA I FERRYTYNY ZELAZO MAM 5 NORMA OD 9 DO 30 A FERYTYNA 8.7 NORMA 13 -150 Co to oznacza ??? dodam ze chyba pierwszy raz pobralam sobie zelazo wiec nie wiem jakie mialam wczesniej ok 3 l temu mialam 3 omdlenia nie znalazlam powodu dlaczego a robilam duzo badan w tym kierunku wszystkie wyniki byly dobre no eeg mam 35l i jestem otyla
  3. Jestem przed 18, około 1,5 roku temu wykryto u mnie zespol Barlowa, ale lekarz stwierdzil ze prawdopodobnie mam go "od zawsze" - genetycznie. Wiem, ze to niemadre ale zanim jeszcze znalam diagnoze palilam marihuane, od okolo roku pale ja w wiekszych ilosciach. Przez covid nie moglam jechac na kontrole lekarza. Wlasciwie nie mialam zadnych innych objawow niz zawsze (czyli przyspieszone tetno, bole glowy, omdlenia) a wrecz niektore z nich ucichly, ale wiem ze palenie thc zle wplywa na serce dlatego przychodze z pytaniem - czy powinnam ograniczyc palenie, calkowicie przestac czy moze nie grozi mi to przy tej wadzie? Czy moglo juz zagrozic? Jak powinnam o siebie dbac przy zespole Barlowa, jesli mam wszystkie objawy nasilone, ale nie az tak by miec operacje/leczyc to lekami?
  4. Witam,czy to może być anemia? Hb 12,6g/dl Ht 38.30 Rbc 4.67 Wbc 13.8 Plt 378.0 Mch 26.80 Mchc 32.70 Mcv 82.00 Mam też objawy anemii jak bladość cery zmęczenie ,omdlenia (chociaż nie ostatnio ) i pojawienie się dużych siniaków a wydaje mi się że nie miały do tego powodu żeby były takie duże . Pozdrawiam
  5. Dzień dobry, proszę o interpretację wyników badań z krwi w kontekście mocnego bólu po lewej stronie pod żebrami (rwący, pulsujący), który trwa od 5 dni, promieniuje do pleców do tyłu kręgosłupa na tym odcinku, rozchodzi się aktualnie po całym pasie. Ból powoduje głębokie osłabienie organizmu (także omdlenia), brak apetytu. Początkowo było też uporczywe odbijanie się i czkawka, teraz te objawy występują w mniejszym stopniu. Przedstawiam badania krwi, które odchodzą od normy (lub prawie odchodzą, niepokoją): morfologia: MCV 92,2 fl 79,4-94,8 MCH 32,6 pg 25,6-32,2 MCHC 35,4 g/dl 32,3-35,5 Płytki krwi 279 tys/ul 150-400 RDW-CV 12,5 % 11,7-14,4 PDW 8,7 fl 9,8-16,2 MPV 8,8 fl 9,4-12,5 P-LCR 14,1 % 19,1-46,6 Limfocyty 10,7 % 20,0-40,0 Monocyty 14,0 % 2,0-10,0 Eozynofile 0,5 % 1,0-6,0 Niedojrzałe granulocyty IG % 3,20 % 0,00-0,60 Niedojrzałe granulocyty IG il. 0,30 tys/ul 0,00-0,09 OB 62 mm/h 0-20 Glukoza 102,50 mg/dl 70,00-99,00 Cholesterol całkowity 170,50 mg/dl 115,00-190,00 Cholesterol HDL 45,60 mg/dl prawidłowy równy lub powyżej 45 mg/dl Cholesterol LDL 90,40 mg/dl prawidłowy o osób z dużym ryzykiem powyżej 10 mg/dl Trójglicerydy 161,90 mg/dl prawidłowo równe lub powyżej 150 mg/dl Próba wątrobowa: Fosfataza zasadowa 135 U/l 35-105 (pozostałe próby wątrobowe w normie) Amylaza 38 U/l 28-100 Sód 133 mmol/l 135-145 CRP 94,68 mg/l 0,00-5,00
  6. Dzień dobry, jestem kobietą 24 letnią, od 3 lat biorę antykoncepcję hormonalną. Od pewnego czasu dokuczają mi takie objawy jak: - suchość pochwy - bardzo niskie libido - wypadanie włosów - uczucie ciągłego zimna - zmęczenie i senność, czasem uczucie omdlenia - rozchwianie emocjonalne (płacz bez przyczy) - przed zastosowaniem antykoncpecji miałam nieregularne miesiączki (nawet 3-4 msc bez okresu) Wykonałam szereg badań i czekam właśnie na wizytę u endokrynologa. Mam wysoką prolaktynę i kortyzol. PRL: 45,23 (normy: 6-29,9) KORTYZOL: 43,9 (normy: 6,2-19,4) - badanie rano TSH: 2,82 (normy: 0,27-4,2) Czy powinnam się martwić? Czekam 3tyg na wizytę i zaczynam panikować. Będę wdzięczna za opinię i wzkazówkę do dalszych badań.
  7. Gość

    Brak miesiączki

    Dwu tygodniowe opóźnienie miesiączki, bóle podbrzusza z wyczuciem bólu jajników oraz omdlenia. Ostatnio spóźniał mi się okres, po tygodniu w nocy dostałam ostrego bólu podbrzusza z wyczuciem bólu jajników, a gdy wstałam i chwilę pochodziłam to zemdlałam. Minęło półtora tygodnia, bóle miałam tylko raz i szybko przeszły, zemdlałam również tylko raz, mimo wszystko obawiam się, nie uprawiałam stosunku jeszcze nigdy więc ciąża odpada. Ktoś może ma jakieś przypuszczenia? Oczywiście udam się do ginekologa.
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Mam pytanie ostatni okres miała 2 sierpnia skończył mi do 5 sierpnia a 16 sierpnia współżyłam w dni płodne Aż do dnia owulacji po 3/4. Razy i zawsze się kończyło we mnie. Mam objawy MDŁOŚCI ,wahania nastrij ,zachcianki ,omdlenia ,ciagle zmęczona i zmieniła się moja budowa ciała i jestem bardzo wyczulona na zapachy?
  9. Moja ostatnia miesiączka była 10.08 i trwała do 14.08, była bardzo bolesna, nawet doszło do omdlenia. Mimo wszystko krwawienia były zawsze regularne. Dzisiaj znowu zaczęło się 'krwawienie', pomimo, że ok. 10dni temu miałam już miesiączkę. Myślałam, że będą to lekkie krwawienia, ale są całkiem obfite. Cały dzień miałam mdłości. Brzucha jako tako mnie nie bolał. Aktywna seksualnie nie jestem. Czy jest czym się martwić? Czy jest to całkiem normalne i zdążają się dwie miesiączki w ciągu tego samego miesiąca?
  10. Mam bardzo skąpe i nieregularne okresy, które trwają max 2 dni i towarzyszą temu silne bóle brzucha, nudności oraz omdlenia. Ciąża jest wykluczona w tym przypadku. Czy powinnam wykonać jakieś badania?
  11. Witam bardzo proszę o pomoc choruje na nadczynnośc tarczycy od miesiąca mam odstawione leki ponieważ miałam po nich zle samopoczucie omdlenia itp. Czy ktos moze pomoc mo zinterpretować te wyniki receptoron tsh 5.82 Tsh 3 generacja 0,005 Ft3 6.5 Ft4 15.23 P/c anty-tg 8,1 P/c anty TPO 877,9 Bardzo proszę o pomoc wizytę mam dopiero za 2 tygodnie
  12. "Rozwarstwienie powięzi głębokiej pomiędzy m.biodrowym a skośnym-długość 55 mm,szerokość 6 mm. W obrębie tej przestrzeni wysięk. Nierówny zarys powięzi. Bez cech przepukliny." Opis badania USG. Bardzo silny ból w tej okolicy na granicy omdlenia. Problem zaczął się od dźwignięcia dużego ciężaru,poczułem pęknięcie w prawym podbrzuszu. Sugerowano wyrostek, który został wycięty, jak również przepuklinę, której w rzeczywistości nie było. W licznych badaniach USG uwidocznione są zbiorniki płynowe w tej okolicy prawdopodobnie tworzące się z wysięku. W moim odczuciu po wchłonięciu się płynu ból częściowo ustępuje. Leczenie w poradni leczenia bólu nie przyniosło żadnych efektów. Byłem u kilkunastu lekarzy ale nikt nie potrafił mi pomóc. Czy mógłbym prosić o polecenie lekarza ,który specjalizuje się w leczeniu powięzi ?
  13. Witam od 3 miesięcy złe samopoczucie wymioty zawroty głowy omdlenia ziemne ręce nogi drętwienie , problemy z oddychaniem problemy z połykaniem , nie czuje czasami nóg i rak powiększone źrenice złe widzenie plus czerwone oczy .. badani TK głowy ok podwyższone Eozynocyty i DHEA-SO4 . Badania na bolerioze IgG ujemne IgM dodatni 23,40 western blot ujemne . Ortopeda wszystko ok , laryngolog wszystko ok , neurolog badanie eeg czekam na wynik TK klatki piersiowej czekam na wynik . Co robić objawy nie ustępują do tego czasami dochodzi lek przy wysiłku ciężko mi się oddycha do tego tracę przytomność .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...