Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Nieregularne miesiączki

Znaleziono 281 wyników

  1. Gość

    Petting a ciąża

    Mam nieregularne miesiączki, uprawiałam z chłopakiem peting w okolicach dni płodnych (bez wytrysku), dziś jest 39 dzień cyklu i dalej nie ma okresu. Test ciążowy robiony w 36 dniu cyklu (pierwszym dniu spodziewanej miesiączki) wyszedł negatywnie. Niepokoi mnie jednak brak okresu który zazwyczaj przychodził szybciej, ostatnio w 29 dniu cyklu. Nie mam żadnego krwawienia, ostatni okres miała od 8 do 13 marca. Nie zaobserwowałam żadnych objawow ciąży poza brakiem okresu. Biały gesty śluz znikł w 37 dniu cyklu i w 38 dniu śluz prawie się nie pojawił. Jaka jest szansa ze jestem w ciazy i na co wskazuje zanik śluzu?
  2. Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć czy moje objawy to coś niepokojącego? Mam nieregularne miesiączki, ostatnio mój cykl trwał 86 dni, mam włosy w miejscach typowych dla mężczyzn, ostatnio sporo przytyłam, mimo jedzenia tak jak zwykle, podczas miesiączki pojawiają się u mnie skrzepy oraz odczuwam dziwny zapach z okolic intymnych, który jest uciążliwy. Mam 18 lat. Czy warto zacząć się bać? Co mam zrobić z takimi objawami? Co one mogą oznaczać?
  3. Witam mam pytanie? Jakie badania wykonać u ginekologa o nieregularny okres, o bolące piersi, mocne czasem bule jajników i o staranie się o ciążę ponieważ mam 37 lat Od miesiąca zaczęliśmy się starać z moim partnerem o dziecko ale narazie nie wychodzi teraz dostałam okres 9 tego kwietnia a miałam dostać 11 tego i skończył się 11 tego miałam tylko dwa dni a miał zawsze 3, 4 dni nawet nie wiem kiedy mam dni płodne przez ten nielegulany okres
  4. Dzień dobry, mam pytanie dotyczące krążków Nuva Ring. Stosowałam krążki przez 3 lata, miałam 8 miesięczna przerwę. Chcę do nich wrócić ale mam odkąd przerwałam ich stosowanie mam problem rzadkimi i nieregularnymi miesiączkami. Czy mogę włożyć pierwszy krążek bez okresu, czy musi to być pierwszego dnia cyklu?
  5. Witam mam nieregularne miesiaczki od jakiegoś czasu tj. 3 tygodnie pojawiły się u mnie objawy sugerujące ciążę dodatkowo w podbrzuszu czuje pełność i dyskomfort. Test negatywny. Wizyta za 11 dni u gin. Co to może byc
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, mam 30 lat, od pewnego czasu Miewam dziwne bóle głowy, nie mam totalnie apetytu, od 3 dni nie śpię wcale, jestem ciągle zmęczona, piersi mam nabrzmiałe i wrażliwe czasem mam taki tępy ból w krzyżu i nie smakuje mi moją ukochana kawa, zaraz po wypiciu mam dziwne uczucie w żołądku. Miesiączki mam nieregularne i termin miesiączki mam na 13 kwietnia. Ginekolog podejrzewa Hashimoto przez te miesiączki.Współzylam z mężem dzień przed oraz w dzień owulacji, jeśli dobrze obliczylam cykl tz.30marca , po owulacji również często wspolzylismy. Stosunki odbywały się bez zabezpieczenia.
  7. Dzień dobry, Po około pół rocznej przerwie chcę wrócić do stosowania antykoncepcji w formie krążka. Wiem, że powinnam założyć go w pierwszym dniu okresu jednak ostatnio moje miesiączki są bardzo nieregularne, pojawiają się też jakby wcześniejsze plamienia. Wczoraj zauważyłam mocniejsze krwawienie więc założyłam krążek jednak krwawienie ustało. Czy powinnam wyjąć krążek czy kontynuować stosowanie według zaleceń i ewentualnie stosować dodatkową metodę antykoncepcji? Dziękuję za odpowiedź.
  8. Witam, od dłuższego czasu mam problem z nieregularnymi miesiączkami. Obecnie mam 17 lat, pierwszą miesiączkę dostałam w wieku 13 lat. Jednak wyglądało to tak, iż dostałam pierwsze, trzy miesiączki, które potem przestały się pojawiać z powodu dość drastycznej diety, podczas której bardzo dużo schudłam i miałam dość poważną niedowagę, po kilku miesiącach powróciłam do zdrowej wagi i wraz z tym powrócił okres, jednak potem ponownie zniknął na ponad pół roku. Gdy znów zaczął pojawiać się częściej, jednak mniej regularnie po ponad roku zaburzenia odżywiania powróciły, miesiączka ponownie zniknęła lecz tym razem na rok. Pół roku temu powróciła, ponieważ zaczęłam jeść, jednak nie jest regularna. Aktualnie spóźnia mi się o dwie miesiączki (nie wiem czy tak się to profesjonalnie określa) . Muszę zaznaczyć, że od niedawna rozpoczęłam współżycie, na początku przestraszyłam się, ponieważ obawiałam się ciąży jednak test wyszedł negatywnie. Zabezpieczamy się i mój chłopak jest bardzo ostrożny więc byłoby to mało prawdopodobne lecz wolałam się upewnić. Oprócz braku okresu chwilami odczuwam lekki ból pod brzuchem, nie wiem czy może być to wywołane stresem, którego w tej sytuacji nie brakuje. Od kilku miesięcy ciężko mi również regularnie jeść, brak mi apetytu, wmuszam w siebie dziennie max. 1600, 1700 kcal, więcej nie jestem w stanie przy wzroście 157 cm i wadze ok. 53,5 kg. Nie wiem czy jem za mało? Czy to ma jakiś związek, dodam, że moja waga wg BMI jest przecież prawidłowa. Powiedziałam mamie o moim problemie i o tym, że chcę się zapisać do ginekologa, oprócz tego chcę udać się również po tabletki antykoncepcyjne. Powiedziałam jej o dwóch powodach, jednak nie zapisała mnie do tej pory, choć zgodziła się na dwie opcje i powiedziała, że umówi mnie na wizytę do prywatnego lekarza. Jednak mam wrażenie, że z jakiegoś powodu bardzo to odwleka co dodatkowo mnie stresuję. Chłopak martwi się o mnie i powtarza mi, że muszę wreszcie się zbadać, ja doskonale o tym wiem, ale moja mama się nie śpieszy, a problemy z miesiączką mam od kilku lat, wiem, że powinnam iść do lekarza już dawno, mój błąd. Dodam, że byłam u dwóch ginekologów przed zaburzeniami odżywiania, na każdej wizycie badania kończyły się pomyślnie. Proszę o poradę, nie mam pojęcia co robić, czy możliwe jest pójście na wizytę z pełnoletnim partnerem, co powinnam zrobić w tej sytuacji?
  9. Witam, do tad brałam tabletki jednoskladnikowe, chciałam przejść na krążek antykoncepcyjny ponieważ moje okresy przy tabletkach są nieregularne i trwają 14 dni. Kończę blister dziś, czy jutro powinnam założyć krążek antykoncepcyjny o tej samej porze? Nadmienię iż w tym blistrze krwawienie jeszcze nie nastąpiło.
  10. Gość

    Brak miesiączki

    Dzień dobry. Okres spóźnia mi się już całkiem sporo (pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 30 stycznia). Mam bardzo nieregularne miesiączki, występują co 29, 34, a czasem i 45 dni. Ostatni stosunek z partnerem z zabezpieczeniem odbyłam 13 lutego, a potem zaczął się u mnie sezon chorobowy - 27 lutego przyjęłam antybiotyk Nobaxin, kilka dni potem dostałam wynik pozytywny na covid. W czasie trwania choroby przyjmowałam różne leki. Nie wydaje mi się, że istnieje szansa na ciążę, ale czy możliwe jest aż tak długie spóźnienie się okresu? Nie czuję żadnych objawów typowo ciązowych. Dodam, że mam jeszcze nadczynność tarczycy i stale przyjmuje leki.
  11. Od 30 dni biore tabletki antykoncepcyjne, od 3dnia okresu. W 17dniu przez głupotę wzielam tabletkę placebo zamiast aktywnej (vines) i zgodnie z instrukcja exielam tak szybko jak zauwaxylam (niestety powyżej 24h) dwie tabletki zamiast jednej, wyrzuciłam placebo i rozpoczęłam nowe opakowanie. W tym 17dniu odbyłam stosunek przerywany bez dodatkowej antykoncepcji. Czy w takim przypadku nadal jestem chroniona? Czy mogłabym przestać brac tabletki w najbliższych dniach by dostać krwawienie z odstawienia? Musze się zapisać do ginekologa jednak lista oczekiwania jest dluga i dopiero na czerwiec udalo mi sie zapisać. Czy test ktory zrobilam po 15dniach od stosunku jest wiarygodny? Kupilam taki ktory wykrywa ciaze od 7dniach po zaplodnieniu. Za bardzo przez swoje nieregularne miesiączki nie wiem kiedy zrobic test by byl wiarygodny a w tej chwili badanie beta krwi nie wchodzi w gre
  12. Co oznaczają moje wyniki z krwi? Czy jest się czego obawiać oraz czy oznaczają one chorobę tarczycy? Mam 26 lat i nieregularne miesiączki. 1. TSH - 1.720 (min. 0.27 - 4.2 max) 2. Prolaktyna - 9.0 (min.4.79- 23.3 max.) 3. FSH - < 0.30 4. LH - < 0.30 5. Estradiol - < 5.0 6. Progesteron - < 0.05 7. Ft4 - 11.33 (min.12 - 22max.) 8. Ft3 - 3.51 (min.3.1- 6.8 max) Do endokrynologa idę za 3 dni. Proszę o pomoc w odczytaniu wynikow. Pozdrawiam
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Witam za tydzień mam dostać okres , od tygodnia bolą mnie piersi tylko przy ucisku , a gdy mocny je ściskam wylatuje kilka kropelek żółtego gęstego płynu który jest gorzki i lepki. Niestety prowadzę niezdrowy tryb życia i od roku mam nieregularne miesiączki które się spóźniają. Trzy miesiące temu w pierwszym dniu okresu bardzo bolał mnie brzuch a nigdy mi sie to nie zdarzało. Uprawiałam z chłopkiem miesiac temu stosunek w czasie pierwszego dnia okresu , trwał on 3/4 minuty. Od 4 miesiecy przyjmuje leki antydepresyjne 10mg i 20mg.
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam okres spóźnia mi się już 5 dni. Po trzech dniach spóźnionej miesiączki wykonałam test i był negatywny. Czy na 6 dzień rano mam powtórzyć test. Mam na imię Patrycja mam 26 lat i staramy się z mężem o 3 dziecko miesiączki mam nieregularne
  15. Przyjecie tabletki antykoncepcyjnej przed okresem. Witam. Ginekolog przepisała mi tabletki Atywia, są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Miałam je przyjąć pierwszego dnia okresu. Planowo miał mi się pojawić na początku marca. Okres spóźnial mi się 2 tygodnie. Wykluczyłam ciążę testem, poprostu mam nieregularne miesiączki. Miałam wszytskie objawy pojawiające się przed okresem tj. tkliwość piersi, obrzmienie. 22 marca pojawiło się plamienie, wtedy przyjęłam pierwsza tabletkę i plamienie ustąpiło. Nie był to okres. Wzięłam już 4 tabletki z blistra. Mam lekkie skurcze, delikatniejsze niż przy okresie. Okres mi się nie pojawił do tej pory. Czy powinnam odstawić antykoncepcję na ten czas i czekać na miesiączkę czy dokończyć blister. Kiedy antykoncepcja będzie skuteczna? Czy nastąpi to po tygodniu czy przy kolejnym blistrze?
  16. Gość

    Brak miesiączki

    Witam serdecznie. Mam 39 lat spóźnia mi się okres prawie 3 tyg. Robiłam kilka testów w różnych odstępach wszystkie wyszły negatywnie. Kiedyś miałam zabieg była torbiel na jajnikach. Od października zeszłego roku miałam nieregularne miesiączki opuznily się i niektóre były regularne ostatnia była 28.01br pobolewa mnie prawy jajnik czasami jest taki ból jak by była kolka czasami skręcenie. Trochę boli podbrzusze czasami. Wizyta u lekarza za tydzień. Pomóżcie co to może być
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Spozniajaca się miesiączka po seksie analnym z wtryskiem na zewnatrz jest możliwość że jestem w ciaze dziś 33 dzień od ostatniej miesiączki i jej nie ma mam lekkie bóle podbrzusza Ale szybko przechodzą mam nieregularne miesiączki i od tygodnia strasznie się Stresuje proszę o waszą odpowiedź bardzo się boje
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Witam ostatnio uprawialam seks analny z dziewczyna wytrysk był na zewnatrz po czym się wytarla mija 32 dzień od ostatniej miesiączki i jej nie ma czy mogła zajsc w ciaze ma nieregularne miesiączki raz 31 raz 27 dni proszę o szybką odpowiedź bardzo się stresujemy brakiem miesiaczki
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Witam ostatnio uprawialam seks analny z dziewczyna wytrysk był na zewnatrz po wszystkim partnerka wytarla się I (założyła podpaske w razie wypłynięcia ejakulatu) czy jest jakaś szansa na to zeby zawsze w ciaze w taki sposób były wtedy dni plodne dzisiaj mija 32 dzień od ostatniej miesiączki (ma nieregularne) I nie ma okresu
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Zacznę od tego że mam nieregularny okres 32-46 zdarzyło się raz 52. Ostatni okres miałam 9 lutego. Pełny stosunek odbyłam 28 lutego dzień wcześniej tj. 27 lutego miałam silny ból jajników podejrzewam że mogła to być owulacja, ciężko jest mi ją stwierdzić przez nieregularne cykle. Oraz stosunek 5 marca. Czy jest szansa na ciążę? Jeśli tak to kiedy wykonać test ciążowy?
  21. Witam, mam 18 lat od zawsze mam nieregularne miesiączki lecz w obecnej sytuacji napotkałam się z kwestia braku miesiączki juz 65 dni, nie jestem w ciazy, robiłam wielokrotnie testy oraz nie uprawiałam seksu bez prezerwatywy. Jestem dopiero co po 10 dniowym braniu leku Duphastan. Na razie nie czuje by się zapowiadało na zapoczątkowanie okresu, czym to może być spowodowane?
  22. Witam, mam 30 lat i nieregularny okres do tego ogromne problemy z cera i moim zdaniem nadmierne owłosienie, którego kiedyś nie miałam. Owłosienie występuje na brodzie i brzuchu. Piszę z zapytaniem, bo chciałabym zrobić badania na hormony. I moje pytanie jest na jakie hormony powinnam wykonac badania
  23. Gość

    Seks a ciąża

    Czy jest ryzyko zajścia w ciąże, kiedy prezerwatywa nie pękła była cały czas kontrolowana, nie była przeterminowana, Stosunek był przerywany, Do wytrysku doszło przy wejściu do pochwy partnerki na sam koniec gdy już wyciągałem penisa nie był już w pełnej penetracji. Dodam że po stosunku wieczorem partnerka czuła dyskomfort w okolicy pochwy jak i w środku, takie dziwne uczucie nie wiem jak to określić. Czy jest ryzyko zajścia w ciążę? Dodam że ostatnim razem po stosunku, który był jej 1 razem miesiączka spóźniła się o 3-4dni (ma nieregularne miesiączki więc pytam) Proszę o pomoc. Podczas stosunku na sam koniec prezerwatywa naciągnęła się w jej czubku tam gdzie miejsce na nasienie i mogło ono przedostać się do podstawy penisa ale to mało prawdopodobne. Proszę o pomoc
  24. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, wczoraj odbyłam pierwszy stosunek, był on bez zabezpieczenia. Chlopak nie doszedl we mnie i z moich obliczen i aplikacji wynika, że miałam dni niepłodne i w każdej chwili mogę dostać okres. Ostatni okres miałam 3 lutego, a mam nieregularny. Jak duza jest szansa na ciąże? Bardzo sie stresuje;(
  25. Czy jest ryzyko zajścia w ciąże, kiedy prezerwatywa nie pękła była cały czas kontrolowana, nie była przeterminowana, Stosunek był przerywany, Do wytrysku doszło przy wejściu do pochwy partnerki na sam koniec gdy już wyciągałem penisa nie był już w pełnej penetracji. Dodam że po stosunku wieczorem partnerka czuła dyskomfort w okolicy pochwy jak i w środku, takie dziwne uczucie nie wiem jak to określić. Czy jest ryzyko zajścia w ciążę? Dodam że ostatnim razem po stosunku, który był jej 1 razem miesiączka spóźniła się o 3-4dni (ma nieregularne miesiączki więc pytam) Proszę o pomoc
×
×
  • Dodaj nową pozycję...