Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Bóle mięśni

Znaleziono 22 wyników

  1. Witam, chciałam zapytać o pomoc w interpretacji morfologii krwi. Czuję się źle, okresowo mam duszności, zawroty głowy i jestem często zmęczona. Cierpię także na bóle stawów, mięśni. Okresowo pojawiają mi się siniaki, przebyłam także krwiaki i zasiniaczenia na całych nogach, wszystkie inne badania są w normie. Odchylenia w morfologii to PDW 9,3 (9,8-16,2) MPV 9,1 (9,4-12,5) P-LCR 16,7 (19,1-46,6) Eozynofile 0,7 (1,0-6,0) NRBC
  2. Witam Miesiąc temu zachorowalam na Covid - 19, infekcje przeszłam dość łagodnie, od 2 tygodni codziennie pojawiają się stany podgorączkowe od 37.3 - 38, bóle mięśni, ogólne osłabienie. Zauważyłam również że schudłam, pomimo braku ruchu (cały miesiąc w domu) i normalnego apetytu. Morfologia jest dobra, WBC nieznacznie podwyższone (12,5 tys), NEU też 9,5, oraz MCHC 34,90, D-dimery 461 przy normie do 500. Czy to są skutki pocovidowe które tak długo się utrzymują? I czy mogą być takie skoki temperatur w ciągu dnia? Stan podgorączkowy pojawia się i znika samoistnie po czym znowu wzrasta. Czasami biorę paracetamol jeśli dreszcze i uczucie gorąca bardzo dokucza. Dziękuję za odpowiedź.
  3. Gość

    Seks a ciąża

    witam , tydzień temu z chłopakiem postanowiliśmy wepchać 3 razy penisa w pochwe, nie używaliśmy zabezpieczeń a pare godzin przed stosunkiem skończył mi sie okres , po wepchaniu czułam że był wilgotny ale nie spuścił sie 2 dni po stosunku czułam sie przygnębiona mdłości miałam , od 2 dni mam ostre bóle brzucha , bolą mięsni i mimo że w nocy sie wyśpie to rano i tak jak wstane to dalej mi sie chce spać , trace zapach i smak , nie mam w ogule apetytu. Testu nie robiłam sobie jeszcze, prosze o szybką odpowiedz
  4. Witam. Miałam kontakt z osobą zarażona. Po kilku dniach wystąpiły objawy w postaci gorączki 37.5, brak węchu i smaku, duszności, ból mięśni. Lekarz dała na testy. Wynik był negatywny. Natomiast objawy dalej były. Lekarz po kilku dniach zleciła badania IgG i IgM na przeciwciała po czym dostałam wynik pozytywny. Wykonałam powtórny test na covid i wyszedł negatywny. Co jest przyczyną negatywnych wyniku.
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry. Stramy sie z mezem o dziecko. Od razu po miesiace zaczelismy starania codziennie do dnia po owulacji.. Po owulacji zrobilam test,okazl sie negatywny.. Czy zrobilam go za wczesnie? Ostatnio jestem bardziej senna,bola mnie mieśnie, po owulacji zauwazam przezroczysty sluz.. Czy jednak moglo sie udac? Pozdrawiam.
  6. Gość

    Seks a ciąża

    witam, na początku sierpnia zacząłem uprawiać z dziewczyną seks w ubraniach. Ja zawsze miałem na sobie bielizne oraz spodenki ona natomiast bielizne . Robiliśmy to kilkanaście razy w większości przypadków kończyło się to wytryskiem, nie kończyliśmy jeszcze wtedy tylko ona wciąż ocierała się o mnie. Dostała jeden okres lecz następny sie spóźnił, była wtedy chora miała zapalenie gardła i bóle mięśni oraz objawy typowe przed miesiączką, okres dostała po 7 dniach był normalny. Czy jest możliwe że jest w ciąży? (ona nie chce zrobić testu)
  7. Borykam się z szeregiem objawów, proszę o spojrzenie na nie i wyniki.
Próbuję ustalić, co mi jest.
 Objawy: - Wypadające włosy w bardzo dużych ilościach, znaczne przerzedzenie na całej głowie (czego nie udało się zatrzymać przy długiej współpracy z dermatologiem), włosy jakby plastikowe, sztywne, suche, zaczynające siwieć - Zmiany na ciele, pojawienie się w ciągu miesiąca nienaturalnych, głębokich zmarszczek, nadmiar skóry w różnych częściach ciała, jak palce, cellulit; zapadnięte oczy - Generalnie nie zdrowy wygląd i postarzenie się w krótkim czasie - Bóle w narządach wewnętrznych, bóle po bokach, przelewanie w żołądku, wzdęcia - Ciągle towarzyszące nudności - Bladość - Poczucie skrajnego zmęczenia, kompletnego wyczerpania, osłabienia, również na granicy poczucia utraty przytomności, czasami wręcz trudności z chodzeniem, bólami mięśni, czy pogorszeniem regeneracji, do stopnia, gdy tak, że ledwo możesz chodzić i czujesz się tak, jakbyś miał zaraz zemdleć - Słaba sprawność umysłowa - Ciągły głód po jedzeniu, brak sytości i utrata wagi, masy mięśniowej; generalnie bardzo duże zapotrzebowanie i dosłownie poczucie umierania z głodu, też po jedzeniu nudności - Ciągłe zapotrzebowanie na płyny - Krwawienia przy wypróżnianiu, czasami obfite - Stan drastycznie się pogorszył w przeciągu roku i z miesiąca na miesiąc jest gorzej - Nigdy nie czuję się dobrze, nie odczuwam wytwarzania serotoniny, czy dopaminy - Kompletnie organizm sobie nie radzi ze stresem, jak kiedyś (jakby nie generował adrenaliny, tylko nadmiar kortyzolu) i gdy próbujesz się mobilizować i wkładać energię, to czujesz się gorzej, robi ci się słabo, nasilają się nudności, poczucie pieczenia w organizmie - Drętwienia ciała, bóle mięśni, czy okazjonalnie poczucie jakby wykrzywiania twarzy, rąk z towarzyszącym silnym otępieniem


 Wyniki: Krzywa glukozowa i insulinowa: 1) g - 98 [70-99]; i - 7,40 [2,70-10,40] 2) g - 175 [70-99]; i - 58,10 [2,70-10,40] 3) g - 104 [70-99]; i - 17, 60 [2,70-10,40] Tarczycowe: TSH - 6,080 [0,47-4,64] fT3 - 3,84 [1,45-3,48] fT4 - 1,44 [0,71-1,85] ATPO - 1,07 [0,00-5,60] Ferrytyna - 133,9 [8,0-388] Żelazo - 77 [50-175] Okoliczności: Do tego dochodzi nerwica, byłem w szpitalu na terapii, ale nie pomogła ona na objawy (głównie zwijałem się z bólu, zmęczenia, głodu), terapie indywidualne też nie przynosiły poprawy. 
Tak samo różnego rodzaju leki dobierane przez psychiatrów. 
Jestem absolutnie przerażony, co dodatkowo napędza objawy (boję się, że skończę na ulicy), nie wiem, jak działać, czuję się fatalnie, wyglądam fatalnie, więc drastycznie spadło moje poczucie wartości i generalnie też funkcjonowanie to napędza dodatkowy stres, chciałbym, aby ktoś wziął ten temat na poważnie, jest naprawdę bardzo źle, i mi pomógł.
Jakie mam możliwości drogi? Póki co, NFZ i spotkania z lekarzem pierwszego kontaktu na niewiele się zdały.

Co powinienem zrobić, co mogę zrobić? Jakie badania, lekarze? Ponieważ NFZ jest średnio pomocne, myślałem też o skorzystania z prywatnych pakietów medycznych, czy to jest dobry pomysł?

 Będę wdzięczny.

W ogóle nie jestem w stanie funkcjonować.
  8. Witam, od 5 lat nieprzerwalnie biorę tabletki antykoncepcyjne, obecnie biorę dwuskładnikowe z 4 dniowym okresem tabletek „placebo”. W dwa miesiące temu zamiast przyjmować placebo zaczęłam nowe opakowanie, a w zeszłym miesiącu zrobiłam przerwę tylko dwudniowa. W obu tych miesiącach nie miałam okresu. Ostatnio zdarzyło mi się nie wziąć jednej tabletki. Od paru dni boli mnie brzuch, cierpię na bezsenność w nocy, dnie bym przesypiala, jestem zmęczona, bolą mnie mięśnie, mam mdłości, nie mam apetytu, mam podwyższona temperaturę (37,5), mam wymioty i biegunkę. Robiłam dwa testy ciążowe obydwa negatywne. Czy to ciąża czy jestem przewrażliwiona i dopadła mnie grypa zoladkowa. Proszę o pomoc
  9. W połowie czerwca zgłosiłem się do lekarza pierwszego kontaktu z zaropiałym migdałem po prawej stronie, bez żadnych innych objawów. Zrobiono bakteriogram - ujemny. Przepisano doksycyklinę, którą przyjmowałem przez 10 dni - bez skutku. W międzyczasie wyskoczyły mi węzły chłonne pod prawą pachą oraz w lewej pachwinie. Wykonano RTG płuc - bez żadnych zmian - oraz USG węzłów, które wykazało grupę powiększonych węzłów podżuchwowych obustronnie, w prawym dole pachowym, w lewej pachwinie oraz pojedynczy węzeł w okolicach prawej piersi. Wszystkie do 10x5 mm lub mniejsze, odczynowe. Wykonano morfologię krwi w której podwyższone były: RDW - 15,5% przy normie 11 - 15% PDW - 21 przy normie 11 - 18 NEU - 5,03 przy normie 2,5 - 5 MON - 0,81 przy normie 0,2 - 0,8 MON% - 9,5% przy normie 3 - 8% Odczyn Biernackiego - 11 przy normie <8 ALT - 52 przy normie <41 Białko C-reaktywne - 8,26 przy normie <5 Do 23 lipca stan gardła pogorszył się. Ponadto zawaliło mi prawą zatokę (wydzielina bezbarwna). Zgłosiłem się do laryngologa - treść wywiadu: - otoskopowo prawa błona bębenkowa bez refleksu - w nosie tendencja obrzękowa muszli, bardziej po prawej, bez treści patologicznej - w gardle tśg. wolna, przekrwiona, migdałki rozpulchnione z niewielką ilością ropnej treści po ucisku - diagnoza: przedłużające się zapalenie gardła i zatok Laryngolog przepisał Sumamed 500 przez 6 dni, 3x dziennie witaminę A E 2500 do rozgryzania oraz Pronasal 1x dziennie przez 3 tygodnie. Zestaw ten także przyjmowałem. Gardło uległo poprawie, ale w międzyczasie pojawiły się kolejne problemy: - stany podgorączkowe, tzn. w ciągu dnia mam temperaturę w okolicach 36 - 36,2, a po południu i wieczorem 37, więc ciągle jest mi albo zimno, albo gorąco, albo jedno i drugie - zaostrzenie objawów ŁZS/AZS, na które cierpię (nie wiem konkretnie na które, bo każdy dermatolog i alergolog u którego byłem nazywa to tak, albo tak), tzn. wysypka wszędzie i inna niż zwykle, przypominająca potówki - podrażnienie języka - bóle kolan, mięśni i stawów (zaczęło się od prawej ręki i obojczyka). Zgłosiłem się ponownie do lekarza pierwszego kontaktu. Ponowiono morfologię, tym razem: MCH - 26,99 przy normie 27 - 34 RDW - 15,9 przy normie 11 - 15 PDW - 18,5 przy normie 11 - 18 MON% - 8,6% przy normie 3 - 8% Odczyn Biernackiego - 15 przy normie <8 ALT - 52 przy normie <41 Białko C-reaktywne - 7,80 przy normie <5 Pozostałe w normie. Dodatkowo wykonano badania: rozmaz mikroskopowy, AST, GGTP, ALP, amylaza, antygen HBs (WZW typu B), test kiłowy WR, HCV (WZW typu C) i HIV - i wszystkie były albo ujemne, albo w normie. A ja niecały tydzień później zgłosiłem się do urologa z objawami podrażnienia żołędzia i bólu w mosznie. Stwierdził zapalenie jądra prawego oraz stan zapalny w obrębie cewki moczowej. Poinformowany o wcześniejszych problemach, przepisał Cipronex 500, który mam przyjmować przez tydzień po 2x dziennie. Jestem w połowie i bez zmian. Nie mam już bladego pojęcia czego się czepić, do kogo pójść. Dostaję kolejne antybiotyki, a problemy nie dość, że nie mijają, to pojawiają się nowe. Jestem już zdołowany, zmęczony i po prostu mam tego serdecznie dość. Będę niezmiernie wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę, pomoc, poradę.
  10. Witam. Nie zauważyłam ugryzienia przez kleszcza, ale miałam rumień, który znikł po kilku dniach. Czuję się dobrze, jedyne objawy, które u mnie występowały, które można przypisać boleriozie to ból mięśni i kości nóg. Proszę o wyjaśnienie moich wyników: Borelioza p/ciała IgG 183,97 RU/ml przy zakresie od 0-15,90 negatywne, 16-21,90 wątpliwe, od 22 pozytywne. Borelioza p/ciała IgM 128,03 RU/ml przy zakresie jw. Proszę o wyjaśnienie, co oznacza IgG, a co IgM? Czy przedstawione wyniki wskazują, że mam boreliozę?
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień Dobry, kilka dni temu współżyłam ze swoim partnerem, po tym czasie miewam ogromne bóle jajników i podbrzusza oraz bolała mnie cewka moczowa przy kończeniu sprawy fizjologicznej. Co do bólu mam wrażenie ciągłego skurczu mięśni tam na dole, choć przez ból jajników ciężko mi stwierdzić, co dokładnie jest za to odpowiedzialne. Co się ze mną dzieje ?
  12. WBC5,58 tys/μl4,00 — 10,00 NEU2,48 tys/μl2,00 — 6,90 NEU%↓44,41 %45,0 — 65,0 LYM2,27 tys/μl1,40 — 4,00 LYM%40,58 %20,0 — 45,0 MONO0,67 tys/μl0,20 — 1,50 MONO%↑11,99 %1,00 — 11,00 EOS↓0,09 tys/μl0,12 — 0,50 EOS%1,56 %0,00 — 5,00 BASO0,08 tys/μl0,02 — 0,20 BASO%1,47 %0,00 — 2,00 RBC5,42 mln/μl4,00 — 6,50 HGB16,2 g/dl13,0 — 17,5 HCT49,1 %40,0 — 53,7 MCV90,5 fL80,0 — 96,0 MCH29,9 pg27,0 — 32,0 MCHC33,0 g/dl32,0 — 37,0 RDW↓11,3 %11,5 — 14,5 PLT205,7 tys/μl150,0 — 400,0 MPV9,99 fL6,50 — 11,00 PCT0,21 %0,14 — 0,36 PDW21,5 %18,0 — 65,0 Żelazo96 μg/dl59 — 148 CRP<1,0 mg/l< 5,0 Powyżej wyniki badania krwi. Od jakiegoś czasu mocne osłabienie, męty w oczach, ogólne zmęczenie i ból mięśni oraz krostki na rękach od paru lat. Niedawno stan zapalny w barku (lekki). Czy może ktoś zasugerować jakieś rozwiązanie ?
  13. Zrobiłam badania gdyż bardzo źle sie czułam bóle mięsni i kości, zatkane uszy, powiększone węzły chłonne. Bolerioza IgG-13.15 Bolerioza IgM 109,32 Test Western Blot w klasie IgM pozytywny. VIsE Borrelia burgdorferi -9,40 Flagellin Borrelia afzelii-23,88 BmpA Borrelia burgdorferi 22,35 OspC Borrelia afzelii 57,01 OspC Borelia burgdorferi 58,94 OspC Borrelia garinii 57,16 OspC Borrelia spielmanii 53,14 Kontrola Koniugatu IgG -1,00 Kontrola koniugatu IgM 109,37 Pasmo kontrolne 102,51 Czy mam bolerizę?
  14. Przez 4 lata brałam tabletki antykoncepcyjne Belara ale mialam bardzo nieregularne miesiączki. Ginekolog po badaniach (cytologia, usg ok) zmienil tabletki na Qlaira i kazał obserwować. Od początku brania tabletek mam bóle brzucha, piersi, miesni, jestem nerwowa, mam depresje, caly czas bym spala, przytylam, mam cellulit a okres jest jeszcze bardziej nieregularny, do tej pory miałam go zazwyczaj 2 razy w miesiącu po nawet 10 dni i bardzo zaczęły wypadac mi wlosy, byłam u trychologa, który zlecił badania. Wszystkie wyniki w normie. Wlosów jest 60 % ubytek, trycholog mowi, ze to muso być od tabletek bo badania ok. Okres od 2 miesięcy się nie pojawił. Robiłam test, nie jestem w ciąży. Mieszkam na Islandii i nie mam możliwości dostać się do ginekologa. Proszę nakreślić mi na jakie tabletki mogłabym zmienić teraz ? tutejsza lekarka wpisze mi każde ale nie wiem jakie mogłabym chcieć. Wspomne tylko, że nie mam problemów z krzepnięciem, papierosów nie palę, mam 26 lat.
  15. Proszę o interpretacje swoich wyników. Źle się czułam, osłabienie, ból szyi, głowy, ból mięśni. Okazało się że mam grzybice. Dostałam leki, wszystko przeszło, tylko szyja jakaś dziwna mi się wydawała. Morfologia z rozmazem wyszła ok, mocz ok. Kazali zrobić tarczycę. TSH 2,982. Anty Tpo 277, 55anty Tg 266,67. Ob 5. Cpr 0,5. ASO 54,7. RF 20. Żelazo 63. Endokrynolog kazał zrobić inne badania i usg tarczycy. Usg bez żadnych zmian, kazał przyjść za 3 miesiące do kontroli. Wit d mam za mało, bo tylko 15,3.dostalam krople żeby uzupełniać. Kolejne badania mi wyszly: anty Ccp 8,0. Tsh (trab) 0,8. Alt 14.Ast 16. GGTP 31. Kinaza fosfokreatynowa 29. Anty Tg 242,52. Do tego jeszcze wynik Ppj (Ana 1) wyszedł dodatni. Chciałam się dowiedzieć czy na podstawie tych badań da się wstępnie stwierdzić na co choruje. Czy coś jest z moją wątroba, bo tyle tych wyników. Lekarz kazał iść teraz do reumatologa. Ale ciężko jest się teraz gdzieś szybko dostać. Ogólnie to jestem trochę zmęczona, strasznie się stresuję, i lekko bolą mnie plecy na dole od kilku dni.
  16. Zaczne od tego, że mam problem z TG od 2014 roku. Być może wczesniej juz mialem ale nie badalem. 2014 TG = ponad 2000, dostałem lipanthyl, spadlo do 190 po 2 msc dieta plus mocny sport. Zaprzestalem lek. 2016 r TG 3500. Po 6msc diecie i dużym wysilku fiz 53 kg w.dół TG 130. 2019 wypadek brak wys fiz przez 6 msc TG sukcesywnie w górę do 1000. Dostalem soltis, spadlo do 225 w.ciagu 2 tyg, ale bole miesni, zamiana na lipanor i bole mięśni dalej się utrzymują. Jestem osona aktywną, i w zwiazku z bolami nie mogę uprawiać sportu. Glownie spaceruje i jezdze na rowerze. 2-3 h dziennie. Jak sobie pomóc?
  17. Czuje się słabo, szybko się męczę i ciągle śpię. Ponadto mam ból węzłów chłonnych w okolicach szyi i pach, ból mięśni i kości. Wyniki krwi w normie tylko bazofile 0,1 i RDW CW 11,6 %. To poza normą zaznaczone. CRP 0,5 . Co oznacza taki stan?!
  18. Witam, mam 19 lat i dwa tygodnie temu uprawialam petting z pewnym mezczyzna. Byly to moje dni plodne, ale nie doszlo do kontaktu ze sperma pomimo wytrysku partnera. Mogl miec on natomiast rece pokryte prejakujatem. Ta sytuacja bardzo mnie zestresowala i od tego czasu zyje w ciaglyn stresie z powodu mozliwej ciazy, gdyz od kilku dni bola mnie jajniki, oczuwa rowniez bol plecow, brzucha i miesni, w pewnych momentach pulsowanie calego ciala. Do okresu pozostalo mi jeszcze kilka dni, ale chcialam zapytac, czy w takim wypadku ciaza jest w ogole mozliwa? Jestem straszna paranoiczka i zaczynam sie zastanawiac czy wszystko nie miesci sie w mojej glowie. Czy stres oraz paranoja moglyby wywolac wyzej wymienione objawy?
  19. Witam. Od paru dni mam stan podgorączkowy/gorączkę oraz towarzyszący tym objawom ból głowy. 0 kaszlu, bólu mięśni, kataru czy też bólu gardła. Przez ostatnie dni brałam apap jednak nie widać po nim żadnych efektów. Wręcz przeciwnie temperatura rośnie. Obecnie mam 37.7°C. Czuję, że tracę wszystkie siły. Proszę o pomoc oraz dziękuję za przeczytanie.
  20. witam wszystkich mam problem z limfocytami dwa miesiące temu wynosiły 43 % a dzisiaj 48% w tym okresie przechodziłem infekcje gardła trzykrotnie oprócz tego bolą mnie mięśnie skończyłem antybiotyk dalacin .pozostałe wyniki próby wątrobowe w normie monocyty 12% co robić by zlokalizować przyczynę
  21. Witam.Biore letrox 50 naprzemiennie z novothyralem 75 od lutego.Wczesniej bralam sam letrox 50 i mialam takie wyniki tsh 0.29 (normy 0.25-5.0) ft3 3.80 (normy 4.0-6.3) ft4 33.44 (normy 10.6-19.4). Teraz biorac od lutego poltora miesiaca letrox 50 z novothyralem 75 na przemian mam nastepujace wyniki: tsh 1.57 (normy 0.25-5.0) ft3 3.06 (normy 4.0-6.3) ft4 28.35 (normy 10.6-19.4). Jak widac wprowadzenue nvothyralu nic mi nie dalo.Mam straszne uderzenia goraca bola mnie miesnie kosci czuje sie zmeczona boli mnie glowa.Co powinnam zrobic?zmniejszyc dawki czy odstawic novothyral i byc na samym letroxie.Bardzo prosze o pomoc.
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Czy jest możliwe, że jestem w ciąży? Współżyłam z chłopakiem 3 dni przed spodziewaną miesiączka i szczytował we mnie. Mój cykl zazwyczaj trwa od 28 góra 30 dni. Tym razem okres dostałam w 37 dniu cyklu Miewałam nudności, skurcze brzucha jak na okres, zgagę, i ból pleców. Byłam w tym czasie tez trochę przeziębiona i strasznie bolały mnie mięśnie. Przez pare dni miałam większy apetyt niż zwykle a później nie miałam ochoty na nic. Robiłam dwa testy po ok. 6 dniach od możliwego zapłodnienia i wyszły negatywne. Czy jest możliwe, ze jestem w ciąży pomimo okresu? Czy to może być plamienie implantacyjne?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...