Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból klatki piersiowej

Znaleziono 14 wyników

  1. Witam,od dłuższego czasu odczuwam ból w klatce piersiowej i ostre bule głowy.Robiłam dwukrotnie badania pierwsze wyszy w porządku jedna 2 już nie.OB wyszlo mi 31,EZONOFILE 0,8 i jeszcze kilka innych jednak i minimalnie zaniżenia lub Zawyżone.Co to może być?
  2. Dzień dobry. Otrzymałam wyniki krwi i odchylenia od normy to : %limfocyty 50,4 norma 40, %granulocyty:45.1 norma min 50. Ilościowo: granulocyty 3.1, limfocyty 3.3, monocyty:0.3. Od jakiś 2 miesięcy jestem osłabiona. Bolało mnie w nadbrzuszu i i klatce piersiowej. Czy mam pwody do niepokoju i czy mam się skontaktować z lekarzem?
  3. Dzień dobry, Na co mogą wskazywać nieprawidłowe wyniki morfologii: obniżone WBC - 3,8 tys/ul (4,0-10,0), obniżone MPV 7,1 fl (8,0-12,0), obniżone GRA 1,4 tys/ul (1,8-7,7) oraz GRA % 38, 1 (50,0-70,0), a także w rozmazie Granulocyty podzielone 34% (50-70). Do tego w rozmazie Limfocyty % podwyższone: 59 (25-40). W rozmazie są tylko 4 parametry: Granulocyty podzielone, Granulocyty kwasochłonne % 2 (2-4), Monocyty % 5 (2-8) i Limfocyty - czyli, z tego co rozumiem, nie wszystkie białe krwinki zostały zbadane. Pozostałe parametry w morfologii są w normie. Badania zostały wykonane z powody pogarszającego się samopoczucia (które już od dawna jest kiepskie), ciągłego zmęczęnia, uczucia duszności, zawrotów głowy, pogarszających się kłopotów ze snem, nasileniem reakcji alergicznych - skórnych, że strony układu oddechowego (jestem alergikiem, więc to nie nowość), spadkiem odporności na infekcje. Pojawia się też czasem ostry ból po lewej stronie klatki piersiowej, zajady, częstomocz. Zbadałam też poziom Wit. D3 - 29, B12 - 409,4 (187-883), Ferrytyny - 27 (4,63-204). W tamtym roku kwas foliowy miałam na dobrym poziomie. Glukoza na czczo - 96,10, TSH 1,83 (0,27-4,2). Aspat, Alat, Potas, Sód i Kreatynina w normie. Jakie dodatkowe badania powinnam wykonać? Czy mogę zaszczepić się szczepionką AstraZeneca przy takich wynikach morfologii? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
  4. Biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne o tej samej godzinie od 3-4 miesięcy i nie pojawiła mi się miesiączka. Możliwe ze mam złe dobrane tabletki bo czasami miewam bóle w klatce piersiowej I brzucha odczekałem jakoś 12 dni i zrobiłam szybki test ciążowy z apteki i był negatywny. Od paru dni piecze mnie pochwa przy oddawaniu moczu i mam prasowe upławy a dziś było trochę krwi i bule podbrzusza Bardzo się nie pokoje wizytę u ginekologa mam dopiero w poniedziałek mógł by mi coś powiedzieć co to morze być
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Przez 4 dni stosowałam tabletki antykoncepcyjne,lecz po jednym dniu stosowania miałam ból w nodze na której znajdują się żylaki oraz po 4dnich ból w klatce piersiowej,jak zalecił lekarz ginekolog-odstawiłam je. Tylko że ból w klatce piersiowej nadal się utrzymuje,a od wczoraj już nie biore tabletek,czy to możliwe że przez nie są takie objawy i ile mniej więcej czasu minie aby ból w klatce piersiowej znikł?
  6. Dzień dobry, ostatnio (od ok. 3 tygodni) źle się czuję - ból w klatce piersiowej, kołatania serca, nerwowość, ogólne słabe samopoczucie. Zrobiłam badania. Proszę o interpretację. Morfologia idealna, TSH - 0,3382 (za nisko) Prolaktyna - 27,13 (za wysoko) FT3 - 3,58 (za wysoko) FT4 - 0,96 Dodam, że mam endometriozę i miała cztery lata temu epizod z niedoczynnością tarczycy.
  7. Witam, Mam 17 lat. Proszę o pomoc i podanie kilku opcji działania. Od 8 miesięcy odczuwam ból po lewej stronie klatki piersiowej. Zaczęło się od bólu w tej okolicy i osłabienia w dni upalne. Osłabienie utrzymywało się do teraz, a bóle występowały podczas wysiłku fizycznego, występował również rozdzierający ból podczas np. długich zajęć lekcyjnych. Jednak od 2 tygodni ból i osłabienie drastycznie wzrosły. Z każdym dniem jest gorzej, może ból się nie zwiększa ale osłabienie tak. Od prawie tygodnia nie śpię w nocy przez ból, robiąc się jeszcze słabszy. Zaobserwowałem to głównie podczas nocy i wieczoru: uwidocznionione żyły, pulsujące żyły w specyficznych miejscach np. skroń, szyja lub bolące. W dzień jedyne co odczuwam to osłabienie i lekki ból. Byłem u lekarza ale ten jedynie zlecił wizyte u kardiologa i psychologa, ale ja nie mogę czekać. Z dnia na dzień robi się coraz gorzej, 2 tygodnie temu byłem w szpitalu, jedyne co wykryto to średnią skolioze kręgosłupa i zlecono mi udanie się z tym do rehabilitanta. Nie mam żadnych problemów z psychiką.
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Witam , zastanawiam się czy mige być w ciąży , stosunek bez zabezpieczenia odbył się 7 i 8 marca (wytrysk w środku) na 16 marca była planowana miesiączka , która przyszła ale nie towarzyszyły jej żadne bóle (zwykle mam bardzo silne dolegliwości związane z okresem) i była niezbyt obfita , nie było żadnych innych wskazań na zapłodnienie w kwietniu okres przyszedł 12 i trwał krótko bo tylko około 4/5 dni (zwykle trwa 7) w maju natomiast okres przypadł na 10 , był obfity ale trwał tylko 2 dni po czym były tylko delikatne plamienia (Brązowe) i potem już tylko silne białe czasem przezroczyste lepkie upławy które trwają do dziś , następna miesiączka powinna przyjść 7 czerwca i zastanawiam się czy w marcu migli dojść do zapłodnienia , od maja miewam bóle podbrzusza i Klocia w klatce piersiowej , calkowity brak apetytu i spadek wagi , nie mam żadnych objawów ciążowych , jestem tylko trochę zmęczona proszę o szybka poradę
  9. Witam, Jakiś czas temu rozpoczęłam naprawy zębów. Zaczęło się od leczenia kanałowego siódemki oraz czekam na usunięcie zatrzymanej ósemki. Ponieważ leczenie kanałowe nie przebiegało pomyślnie stomatolog przepisał mi antybiotyk Clindamycin-MIP 600. Po zakończonej terapii zauważyłam u siebie szereg niepokojących objawów, tj. ostry ból w klatce piersiowej oraz ból gardła, napady kaszlu, drętwienie rąk i stóp oraz ogólne osłabienie i senność. Udałam się do lekarza, który skierował mnie na badania krwi. Wyszedł w nich wysoki poziom leukocytów, płytek krwi, PCT, limfocytów oraz niski poziom eozynofilów. Lekarz skierował mnie jedynie na badanie moczu. Jednak ja się nadal martwię, bo czuję się coraz gorzej.
  10. Mam pytanie. Boli mnie w klatce piersiowej. Raz po lewej, raz po prawej stronie. Ciężko mi się oddycha. Często ziewam, albo wymuszam ziewanie, głęboki wdech aby tlen dostał się do płuc. Serce bije mi strasznie szybko, zasypiając mam bezdechy, obawiam się czy przypadkiem nie umrę z podduszenia z tego powodu. Na udach pojawiają się czerwone, popękane żyły. Problemem jest to, że jestem niepełnoletnia. Rodzice sądzą, że wymyślam oraz żaden inny dorosły nie byłby chętny - z rodziny - umówić mnie na wizytę do kardiologa. Jaka choroba ma podobne objawy i czy byłabym w stanie sama umówić się na wizytę do kardiologa? Proszę o odpowiedź.
  11. Czy mogę mieć jakąś chorobę serca lub układu krążenia? Witam, mam 17 lat i odkąd pamiętam moje ciśnienie krwi wynosiło około 90/60, rzadko kiedy wyżej. Często jest mi zimno nawet w ciepłych pomieszczeniach, szczególnie w dłonie i stopy. Chodzę do dość wymagającego liceum i zależy mi na wynikach w nauce, przez co stresuję się sprawdzianami, a wtedy moje paznokcie u rąk i nóg robią się sine (wręcz niebieskie), a czasem nawet to samo dzieje się z ustami. Co jakiś czas miewam krwotoki z nosa oraz problemy z gojeniem się nawet małych ran (nie robią się strupy, a kiedy nawet się zrobią, to zawsze mam brzydkie blizny). Średnio raz na kilka tygodni pojawia się ból w klatce piersiowej, który samoistnie mija po kilku-kilkunastu minutach. (Jeśli to może być istotne, mam 159 cm wzrostu i ważę 44 kg)
  12. Dzień dobry. Mam pytanie, gdzieś w październiku tamtego roku prawdopodobnie ugryzł mnie kleszcz w nogę wystąpił rumień zrobiłem badania na bolerioze IgG (ICD-9:S21) IgG 72,82 U/ml IgM (ICD-9:S25) 135.16 U/ml >22 wynik dodatni 16-22 wynik wątpliwy 0-16 wyniki ujemny. Po trzech tygodniach brania antybiotyku powtórzyłam badania IgG(ICD-9:S21) 58.61 U/ml. Igm (ICD-9:S25) 85.55 U/ml > 22 wynik dodatni 16-22 wynik wątpliwy 0-16 wynik ujemny. Po trzech miesiącach lekarz kazał powtórzyć badania wyszły tak IgG(ICD-9:S21) 37,62U/ml IgM(ICD-9 :S25) 57,76U/ml >22 wynik dodatni 16-22 wynik wątpliwy 0-16 wyniki ujemny. Pytanie czy mam bolerioze. Odczuwam ból nóg, zmęczenie szum w uszach i ból w klatce piersiowej. Dziękuję za odpowiedz
  13. Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badań laboratoryjnych. Od dłuższego czasu jestem ospały, mam tendencję do tycia, często się pocę, bóle w klatce piersiowej, rozmazany obraz widzenia oraz uczucie ścisku krtani/tchawicy połączone z niepokojem. TSH - 0,98 mIU/L (norma: 0,27-4,20) FT3 - 4,21 pg/ml (norma: 2,00-4,40) FT4 - 1,39 ng/dl (norma: 0,93-1,71) ATG O18 - 10,7 IU/ml (norma: <115,0) ATPO O09 - <28,0 U/ml (norma: <60)
  14. Od paru dni mam lekkie zawroty głowy. Nagłe ostre bóle w klatce piersiowej. Dzień temu przytrafiła mi się taka sytuacja: Siedziałam na kanapie i nagle poczułam jakby serce przestało mi bić, a w zasadzie jakby go nie było, albo jakby ktoś mnie dźgną w serce czy postrzelił. Początkowo myślałam że zawroty porostu miną, potem zaczą zastanawiać ból w klatce. Pomyślałam- kiedyś wspomnę o tym lekarzowi... Ale teraz po tej akcji z sercem podchodzę do tematu poważnie. To nie nerwica albo choroba na tle psychologicznym. Z powodu Covid nie mogę iść do lekarza, więc zastanawiam się co robić. Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...