Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból gardła

Znaleziono 23 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry od 5 dni spóźnia mi się miesiączka. Piersi i brzuch zaczęły mnie boleć dopiero 3 dni temu.. Do dzisiaj zaczęło boleć mnie gardło oraz co chwilę oddaje mocz.. Czy to możliwe że jestem w ciąży nie uprawiając seksu ale dotykając spermy która się znajdowała gdzieś i przy masturbacji zaszła w ciążę?
  2. Dzień dobry, Stosuję antykoncepcję doustną Daylette 24 4 prawie pół roku i nie pominęłam żadnej tabletki, kilka razy wzięłam 2 godziny wcześniej, ale w tym miesiącu wszystko było regularnie. Nie jestem aktywna seksualnie. Na początku miesiąca (w połowie tego blistra) fachowiec dokręcał śruby w desce sedesowej i dotkknął ręką jej tylniej części (tuż przy zawiasach). Po około 15 minutach skorzystałam z toalety i zapomniałam jej uprzednio umyć. Teraz jestem przed 3 z 4 tabletek placebo i krwawienie nie wystąpiło. Czy mogło dojść do zapłodnienia? Nie mam apetytu. Załapałam infekcję gardła i boli mnie głowa.
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Choruje na endometrioze. Po konsultacjach z ginekologiem odłożyłam tabletki i chcemy się starać z mężem o dzidziusia. 2 tyg temu mąż miał gorączkę przez dwa dni około 38 stopni, kaszel ból gardła, katar. Brał tylko polopiryne i robił inhalacje. Ja miałam gorączkę tydzień temu przez dwa dni poniżej 38 stopni, brałam tylko dexak sl. Obecnie kończy mi się miesiączka. Mam lekki katar. Czy możemy się starać o dzidzie? Czy te choroby mogą mieć negatywny wpływ na plemniki i zdrowie dzidzi gdyby nie udało? Pozdrawiam
  4. Dzień dobry, proszę o interpretacje badania w kierunku Boreliozy - IgG Western-Blot oraz IgM Western-Blot: IgG p 39 = o (6,00) IgG p 19 = o (9,00) IgG p 18 B. sensu stricto = o (5,00) IgG p 21 = ( ) (22,00) IgG p 83 = o (9,00) Borelioza IgG OspC = ( ) (18,00) Borelioza IgG antygen p41 = (90,00) Borelioza IgG antygen p58 = o (5,00) Borelioza IgG antygen p20 = o (9,00) Borelioza IgG antygen VIsE Ba = o (3,00) Borelioza IgG antygen VIsE Bb = o (13,00) Borelioza IgG antygen VIsE Bg = o (4,00) Borelioza IgG antygen Lipid Ba = o (0,00) Borelioza IgG antygen Lipid Bb = o (1,00) Borelioza IgM (OspC) B. afzelii = o (3,00) IgM p 39 =o (7,00) Borelioza IgM antygen p 41 = o (10,00) Borelioza IgM antygen VIsE Bb = o (4,00) Borelioza IgM OspC-adv Bb = o (4,00) Borelioza IgM OspC-adv Bg = o (6,00) Borelioza IgM OspC-adv Bsp = o (4,00) Objawy to kilkumiesięczne bóle różnych części ciała(pięta lewej stopy, plecy, żebra, okolice prawego pośladka, wcześniej długo utrzymujący się ból miednicy), wzdęcia, mdłości,zaobserwowane drętwienie rąk przy dłuższym trzymaniu w jednej pozycji, mocne rozbicie, zmęczone oczy, od kilku miesięcy mogę spać po 10h codziennie i nie wysypiać się(wcześniej nigdy tak nie było),problemy w skupieniu się, szczególnie przy większej liczbie osób, uczucie duszności, czasem zawroty głowy, większość z tych objawów od kilku miesięcy nasila się by potem zanikać, ponad to na początku roku pojawiły się problemy z nadciśnieniem by po kilku miesiącach ciśnienie i puls stało dziwnie niskie - około 100/60, puls 50-60. Poza tym od lat utrzymujący się ból gardła i przewlekłe stany zapalne, obecnie zagrzybione migdały. Pozdrawiam i dziękuje za ewentualną odpowiedź.
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Ok 2 tyg przebyliśmy z mężem przeziebienie.(stan podgoraczkowy plus bol gardla) ja brałam paracetamol raz dziennie plus syrop prenalen a maz na początku polopiryne s a później paracetamol. Właśnie kończy mi się okres chcielibyśmy starac się o dziecko w tym cyklu. Czy nie ma żadnych przeciwskazań? Czy możemy się starać? Czy nie zaszkodzi to w razie czego dziecku? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Ok 2 tyg przebyliśmy z mężem przeziebienie.(stan podgoraczkowy plus bol gardla) ja brałam paracetamol raz dziennie plus syrop prenalen a maz na początku polopiryne s a później paracetamol. Właśnie kończy mi się okres chcielibyśmy starac się o dziecko w tym cyklu. Czy nie ma żadnych przeciwskazań? Czy możemy się starać? Czy nie zaszkodzi to w razie czego dziecku? Pozdrawiam i dziękuję.
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Oboje z mezem przeszliśmy przeziebienie. Ja brałam parę razy paracetamol i syrop prenalen mialam stan podgoraczkowy i bol gardła maz natomiast miał goraczke 38 stopni i również bol gardła. Bral Polopiryne S i również paracetamol. Za niecałe 2 tyg mam dni plodnw chcemy starac się o dziecko. Czy możemy? Czy nie wpłynie to na zdrowie dziecka i na przyszla ciaze ? Proszę o odp bardzo nam zależy. Pozdrawiam
  8. Gość

    Seks a ciąża

    witam, na początku sierpnia zacząłem uprawiać z dziewczyną seks w ubraniach. Ja zawsze miałem na sobie bielizne oraz spodenki ona natomiast bielizne . Robiliśmy to kilkanaście razy w większości przypadków kończyło się to wytryskiem, nie kończyliśmy jeszcze wtedy tylko ona wciąż ocierała się o mnie. Dostała jeden okres lecz następny sie spóźnił, była wtedy chora miała zapalenie gardła i bóle mięśni oraz objawy typowe przed miesiączką, okres dostała po 7 dniach był normalny. Czy jest możliwe że jest w ciąży? (ona nie chce zrobić testu)
  9. Gość

    Petting a ciąża

    Witam, około 2 tyg temu uprawiałam peeting ze swoim chłopakiem. Ocieraliśmy się o siebie on byl w bieliźnie i spodniach ja w bieliźnie, nie miał wytrysku. Czy jest możliwość zajscia w ciąże? Stresuje się ponieważ od 5 dni spóźnia mi się okres i nie wiem czym jest to spowodowane, dodam że przez 3 dni przed owulacja miałam katar, ból gardła oraz gorączkę. Od tygodnia boli mnie podbrzusze tak jak na okres. Proszę o odpowiedź
  10. Dzień dobry, mężczyzna 48 lat, OB 32 mm/h, CRP - 3,10 mg/dl, fibrynogen 455,59 mg/dl, leukocyty 9,51 tys/ul . Obolałe gardło, powiększone węzły szyjne, ból głowy. W zeszłym tygodniu laryngolog wykluczył anginę. Nie był badany układ oddechowy. Czy trzeba rozszerzyć diagnostykę? Umówić wizytę bezpośrednią? Dziękuję
  11. Proszę o interpretację wyniki badań: crp 0,05; ob 5; amylaza 48u/l; lipaza 17u/l, alp 40u/l; alt 12u/l, wbc 9,59 lym 1.96; mid 0,39; gra 7.24; ly% 20.4; mi%4.1; gr%75.5; rbc 4.2; hgb 13.8; hct 38.93. W trakcie badania troszkę bolało mnie gardło. Czy mogę mieć nowotwór?
  12. Witam , moje wyniki krwi prezentują się następująco tsh .l0.71 norma 0.27-4.20 ulU/ml ft3 3.28 norma 2.0-4.40 pg/ml ft4 1.09 norma 0.93-1.70 ng/dl tpo <34.0 A to drugie <9.0klU/l ja ja mam ciagle bole gardla uszu przesuszona skórę problem z nadmiernym owlosiemiem i problemem ze zrzuceniem wagi...ciagle jest mi zimno dodam że moja tarczyca ma 8 ml ...czy to może byc hashimoto? Pozdrawiam serdecznie
  13. Witam Miałem ryzykowny kontakt seksualny bez zabezpieczenia, objawy takie jak ból gardła szyi i chyba powiększone węzły chłonne na szyi Test HIV AG AB 4tej generacji po 24 dniach ujemny Jakie mogą być przyczyny? Czy test wiarygodny w miarę?
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, 7 dni temu miałam stosunek bez zabezpieczenia (Stosunek przerywany bez wytrysku), jednak był to pierwszy dzień miesiączki, o ile ryzyko infekcji wtedy jest większe? Dodatkowo po 6 dniach odczuwam powieszony lewy węzeł chłonny szyjny i czuje ból gardła... bardzo stresuje się sytuacja, mam tendencje do zaburzeń lekowych, dodatkowo miałam pewny stres w pracy... zastanawiam się o ile możliwe są pierwsze objawy zakażenia HIV po tygodniu....
  15. Gość

    Petting a ciąża

    Witam. Czy mogło dojść do zapłodnienia przez petting? Chłopak robił mi na początku palcówkę, raczej bez spermy, tylko na koniec doszło do 1-minutowego seksu analnego, raczej nic nie spłynęło w okolice pochwy ale nie jestem pewna. Wcześniej chłopak miał cały czas penis schowany w bokserkach. Nie było żadnego ocierania się o siebie. Do tego doszło 28 grudnia, wcześniejszy okres miałam 16 grudnia. Dzisiaj jest 12.01 czyli 28 dzień cyklu a dalej nie mam miesiączki. Zazwyczaj mam cykle 26-29dni. Dodatkowo od 1.01 do 10.01 miałam mocne przeziębienie, ból gardła,katar, stan podgorączkowy max 37,3st C, byłam 3 dni na antybiotykach. Dodatkowo lekarz wysłał mnie na zwykłe badanie morfologi krwii m.in na tarczycę, potas i sód którego wcześniej nie robiłam bo panicznie boję się pobierania i igieł. Wyniki wyszły dobre, jedynie w moczu wykazało lekkie zapalenie dróg moczowych (podwyższony poziom leukocytów w moczu), do którego kontrolne badanie mam powtórzyć za miesiąc. Czy przez ten cały stres, zamartwianie się możliwością ciąży oraz przeprowadzone badania mogą spowodować opóźnienie się miesiączki? Przed każdą miesiączką zawsze mi wyskakuje trądzik i tak jest też w tym przypadku, bóle podbrzusza miałam jedynie chwilowe, ale z nimi mam różnie, bo zdaża się, że bóle mam dzień przed miesiączką ale dłuższe, albo dopiero jak dostanę okres.
  16. Witam, Prosze o interpetacje wynikow. 34 lata, kobieta.od 27.12 przeziebienie-bol gardla, temperatura( stan podgoraczkowy), katar i lekki kaszel. Ponownie od 12.01 ataki kaszlu-az do wymiotow, gardlo bez zaczerwienienia. Rtg klatki czyste. Badnie w kierunku mycoplasma pneumonia rowniez ujemne. Badanie na kaSztusca-IgG 114,20 a IgM 0,22 (norma labaoratoryjna:dla ujmny ponizej 0,8). Czy to mimo wszystko oznacza zakazenie?
  17. Czy zrobię gdzieś w Polsce gastroskopie razem z badaniem pomiaru stężenia ph kwasu żołądkowego? Od dłuższego czasu cierpię z powodu prawdopodobnie refluksu krtaniowo-gardlowego, który powoduje silne bóle i stany zapalne gardła. Jeżeli nigdzie nie zrobię takiego badania to proszę o adres, w którym zrobię badanie ph metrii z impedancją, najlepiej jak najbliżej Olsztyna? Dodam, że na bóle gardła pomaga mi przyjmowanie betainy hcl do posiłku proteinowego, pod której wpływem dolny zwieracz się zamyka i gazy trawienne nie podrażniaja śluzówki w gardle. IPP nie pomaga, powoduje bóle brzucha i wydaję mi się że, problemem jest podwyższone ph kwasu żołądkowego, o czym mogą świadczyć niestrawione resztki pokarmowe (ryz, mięso) i problem z niedomykajacym się dolnym zwieraczem.
  18. Witam. Od paru dni mam stan podgorączkowy/gorączkę oraz towarzyszący tym objawom ból głowy. 0 kaszlu, bólu mięśni, kataru czy też bólu gardła. Przez ostatnie dni brałam apap jednak nie widać po nim żadnych efektów. Wręcz przeciwnie temperatura rośnie. Obecnie mam 37.7°C. Czuję, że tracę wszystkie siły. Proszę o pomoc oraz dziękuję za przeczytanie.
  19. witam wszystkich mam problem z limfocytami dwa miesiące temu wynosiły 43 % a dzisiaj 48% w tym okresie przechodziłem infekcje gardła trzykrotnie oprócz tego bolą mnie mięśnie skończyłem antybiotyk dalacin .pozostałe wyniki próby wątrobowe w normie monocyty 12% co robić by zlokalizować przyczynę
  20. Witam, Jakiś czas temu rozpoczęłam naprawy zębów. Zaczęło się od leczenia kanałowego siódemki oraz czekam na usunięcie zatrzymanej ósemki. Ponieważ leczenie kanałowe nie przebiegało pomyślnie stomatolog przepisał mi antybiotyk Clindamycin-MIP 600. Po zakończonej terapii zauważyłam u siebie szereg niepokojących objawów, tj. ostry ból w klatce piersiowej oraz ból gardła, napady kaszlu, drętwienie rąk i stóp oraz ogólne osłabienie i senność. Udałam się do lekarza, który skierował mnie na badania krwi. Wyszedł w nich wysoki poziom leukocytów, płytek krwi, PCT, limfocytów oraz niski poziom eozynofilów. Lekarz skierował mnie jedynie na badanie moczu. Jednak ja się nadal martwię, bo czuję się coraz gorzej.
  21. Czy zrobię gdzieś w Polsce gastroskopie razem z badaniem pomiaru stężenia ph kwasu żołądkowego? Od dłuższego czasu cierpię z powodu prawdopodobnie refluksu krtaniowo-gardlowego, który powoduje silne bóle i stany zapalne gardła. Jeżeli nigdzie nie zrobię takiego badania to proszę o adres, w którym zrobię badanie ph metrii z impedancją, najlepiej jak najbliżej Olsztyna? Dodam, że na bóle gardła pomaga mi przyjmowanie betainy hcl do posiłku proteinowego, pod której wpływem dolny zwieracz się zamyka i gazy trawienne nie podrażniaja śluzówki w gardle. IPP nie pomaga, powoduje bóle brzucha i wydaję mi się że, problemem jest podwyższone ph kwasu żołądkowego, o czym mogą świadczyć niestrawione resztki pokarmowe (ryz, mięso) i problem z niedomykajacym się dolnym zwieraczem.
  22. Witam. Miałem badania krwi ostatnio. Cholesterol 54 A maks jest 50 i alt 200 A maks jest 50. Mam powtórzyć za 6 tygodni. I teraz pytanie od czego może tak być. Mam 28 lat i zespół Gilbert więc bilirubina też 2.0 W zeszłym roku miałem CT i USG I wszystko w porządku. Badania krwi miałem robione po zaczeciu na nowo siłowni i że strasznymi zakwasami. Mam kamienie nerkowe. Ok 3 lata temu miałem stluszczenie watroby i torbiel. Ale teraz wróciło wszystko do normy. Od 1.5 roku wątroba okey. Ale od 7 lat (odkąd dowiedziałem się o nowotworze jądra, wszystko ok bez powikłań) czuje wątrobę. Jakby ucisk cały czas ten sam. W tym czasie miałem wiele badań jak PET czy CT. I wszystko ok. Więc uznałem za stresowe Ale teraz ten alt nie daje mi spokoju. Niby lekarz dał mi dietę i badania do powtórki ale nie mogę przestać o tym myśleć. Inna sprawa kiedy miałem badania krwi zaczynało mnie boleć gardło A potem doszedł lekki kaszel. Z tego co lekarz stwierdził może to być też przez infekcje. Za dużo mi nie powiedział. Proszę o pomoc z czym może to być związane. Pozdrawiam
  23. Ostatnio miałem wizytę u laryngologa z powodu takiego że cały rok mam powiększony jeden węzeł chłonny i prawdopodobnie również po tej samej stronie powiększony migdał ( wyczuwalny podczas badania na szyi ) lekarz skierował mnie na badanie krwi na które miałem udać się jak najszybciej by zacząć brać antybiotyk.. niestety tak wypadło że na badanie poszedłem trochę chory ( od kilku dni bolało mnie dosyć mocno gardło i miałem katar ) i niektóre wyniki nie wyszły prawidłowo co spowodowało mój niepokój .. podam wyniki które wyszły żle... Leukogram Neutrofile pałeczkowate - 2% ( norma od 3-5 ) Neutrofile segmentowane - 45,5 % ( norma od 50-70 ) Monocyty - 11,9 % ( norma od 2 do 8 ) Eozynofile - 4,9 % ( norma od 2 do 4 ) Morfologia ( z tej rubryki żle wyszło tylko jedno ) Monocyty - 0,94 (norma od 0,1 do 0,9 ) Prosiłbym o pomoc czy takie wyniki mogą oznaczać jakąś chorobe ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...