Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Endokrynologia

Znaleziono 1408 wyników

  1. Witam, jakiś czas temu doszło u mnie do ryzykownej sytuacji. Miało to miejsce pół roku temu. Zaznaczę, że po 3 miesiącach badałam HIV wynosiło 0,07 a zakres referencyjny był do <0,25, po kolejnych 3 miesiącach, czyli łącznie już sześciu, zrobiłam ponownie, teraz wyszło 0,11. Mam więc pytanie, czemu te wyniki tak skaczą? Że raz są niższe, a raz wyższe. Dodam, że niedawno miałam przeziębienie i mam wysoką tarczyce, której wyniki również mi skaczą. I nie wiem czy to ma jakiś wpływ. Poinformowano mnie, ze wynik jest negatywny i nie ma powodu do obaw, aczkolwiek dręczy mnie to, że w 3 miesiące z 0,07 skoczyło na 0,11...
  2. Witam chciałam zapytać o wyniki badań TSH w normie 3,420 /0,270-4,200/, FT3 w normie 2,60/2,04-4,40/,Ft4 w normie 1,21 /0,93-1,71/, anty TPO 9,00 /0,00-34,00/ jedynie Anty TG podwyższone 251,00 /0,00-115,00/? Dziękuję i pozdrawiam
  3. Witam. Choruje na łysienie plackowate przy TSH 3,5. Biorę hormon Letrox 50 i 75 oraz witaminę D 30 tys jednostek co 10 dni. Inne wyniki mam dobre. Cały czas pojawiają się nowe łyse miejsca. Jaka może być tego przyczyną?
  4. Wynik TSH 3 gen. 4.37. mężczyzna 25 lat. Czy powinno być to objęte leczeniem?
  5. Witam. Proszę o interpretacje wyników badań krwi: Anty- TG <0,9IU/mL Anty-TPO : 0,3IU/mL Prolaktyna: 14,66 ng/mL Testosteron wolny: 11,06pg/mL ACTH: 78,6 pg/mL Kortyzol: 20,06 Tarczyca oraz podstawowe badania krwi w normie .
  6. Witam, czy poziom TSH 3,237 uiU/ml u 23 letniego mężczyzny jest prawidlowy, czy zbyt duży? Dodam, że w przeciągu ostatniego roku waga wzrosła, a w najbliższej rodzinie mam kilka osób z chorobami tarczycy.
  7. Witam. Bardzo prosiłabym o interpretację wyników mam 28 lat Tsh 1,230 norma 0.27- 4.20 Ft3 4,17 norma 1.71- 3.71 Ft4 1,33 norma 0.9-1.80
  8. co mogą oznaczać takie wyniki badań u mężczyzny TSH III 2,117 ulU/nL FT4 0,93 ng/dL FT3 3,38 pg/nL p/c aTPO 0,11 lU/nL
  9. Dzień dobry. Mam 50 lat i wynik Tsh 0.85.Proszę o interpretację
  10. Otrzymałam dzisiaj wyniki badań ANTY TG 27,01 , ATPO 445,20 , FT3 3,332, FT4 0,999, TSH3gen 2,822. Czy jest się czym martwić. Justyna 41 lat.
  11. witam mam 37 lat zrobiłam wyniki krwi prosze o ipretacie wynikuw staramy sie z meżem o dziecko czy som wyniki dobre L67 Hormon luteinizujący (LH) 6.7 mIU/ml K99 Estradiol 17-beta (E2) 236 pg/ml Anty Mülerian Hormon (AMH) 1.45 ng/ml L65 Hormon folikulotropowy (FSH) 6.7 mIU/ml N59 Prolaktyna (PRL) 468.0 mIU/l L69 Hormon tyreotropowy (TSH) 1.980 uU/ml I83 Białko wiążące hormony płciowe 81 nmol/l (SHBG) O41 Testosteron (TST) 1.33 nmol/l K27 Siarczan dehydroepiandrosteronu 341podwyszone /dl (DHEAS) O09 Przeciwciała anty - TPO <9 IU/ml< 34
  12. Witam moje tsh wynosi 4.18 ft3 4.38 ft4 11.94 mam 29 lat? Czy jest ok? Wizytę mam dopiero za 2 tyg...
  13. Dzień dobry jestem tatą siedemnastoletniego chłopaka ma 185 cm wzrostu i120 kg zrobiliśmy badania pod kątem tarczycy i ogólnie krew mocz zaniepokoil mnie wynik TSH wynosi 6.85 i ALT 94 czy mógłbym dostać instrumencie co robić
  14. Witam Czy te wyniki tarczycy są w porządku? Tsh 1.3874 Ft 3 2.622 Ft 4 0.844 Anty TG 22.89 Anty TPO 40.75
  15. Witam , wykonałam badanie w 22 dniu cyklu progesteron oraz Prolaktyne . Progesteron wyszedł mi 20.3ng/ml Prolaktyna wyszła 27.22 Czy wyniki mieszczą się w normie ?
  16. Dzień dobry! Chciałabym poprosić o interpretację wyników . Jestem kobietą , 36 lat. Wyniki : FT3 4.07 pmol/l ( 2.43-6.01) FT4 9.88 pmol/l ( 9.01-19.05) TSH 2.941 mlU/l ( 0.42-3.8) Dziękuję.
  17. Witam. Mam 26lat, jestem kobietą. Moje tSH wynosi 1.64. FT4 0.92 FT3 3.40 Czy to jest w porządku?
  18. Na zleconym przez urologa badaniu poziom prolaktyny w moim organizmie wyniósł 18.5 ng/mL. Powtórzone miesiąc później badanie wykazało 25.8 ng/mL. Urolog kazał mi udać się do endokrynologa w celu obniżenia tego hormonu. Dziś na wizycie endokrynolog stwierdził iż prolaktyna u mnie jak najbardziej mieści się w normie. Chciałem zapytać czy diagnoza endokrynologa jest poprawna czy muszę znaleźć innego endokrynologa? Pozdrawiam
  19. Dzień dobry. Mam 27 lat. Od co najmniej roku, jak nie więcej czuje się źle. Senna, zmęczona, ociężała, nie mam energii, mam napady gorąca albo zimna. Bolą mnie też stawy i mam z nimi problemy. Zrobiłam badania tarczycy. TSH 2,980 (0,30-3,00) ft3 3,52 (2,00-4,40) Ft4 1,30 (0,93-1,70) Czy ta górna granica TSH może wskazywać na jakieś problemy? Nie mam już siły, nikt nie wie, co mi jest...
  20. Dzień dobry. Mam 27 lat. Od co najmniej roku, jak nie więcej czuje się źle. Senna, zmęczona, ociężała, nie mam energii, mam napady gorąca albo zimna. Zrobiłam badania tarczycy. TSH 2,980 (0,30-3,00) ft3 3,52 (2,00-4,40) Ft4 1,30 (0,93-1,70) Czy ta górna granica TSH może wskazywać na jakieś problemy? Nie mam już siły, nikt nie wie, co mi jest...
  21. Wyniki TSH 1.350 trójglicerydy 205 bazocyty 0.3 neurocyty 54.4 anizocyty erotrocytow14.9
  22. Witam. Czy wynik ATG- 1.11 IU/ml i ATPO -0.59 IU/ml , to prawidłowy?
  23. Nigdy nie miałem problemów z tarczycą. Ale kilka dni temu zrobiłem kontrolne badania krwi i TSH wyszło mi 4,360, podczas gdy norma jest do 4,2. Mam się czym martwić? Czy za jakiś czas ponownie sprawdzić TSH? Niektórzy mówią, że tak mała różnica "poza normą", nie powinna martwić. Mam 25 lat.
  24. Dzień dobry, Chciałam zapytać o czym może świadczyć wysoki wynik badania CK MB? Norma do 24 a mam 592. Lekarz zawał wykluczył. Jakie badania powinnam jeszcze wykonać? Bardzo proszę o odpowiedź
  25. Witam, jestem 2 miesiące po porodzie i mam TSH na poziomie 0.534. nie karmie już piersią. Czy ten wynik jest zły? Czy to już czas na endokrynologa?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...