Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ginekologia

Znaleziono 10000 wyników

  1. Plastry antykoncepcyjne zawsze zmieniałam w czwartek. Jednak na drugi tydzień pomyliłam się i zmieniłam w środę. Co mam robić? Odkleić go? Trzeciego tygodnia i następne dni mam zmienić na środę?
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Odbyliśmy stosunek w sobotę o 21:00 (17.04.2021) z zabezpieczeniem. Na drugi dzień, rano, dziewczyna miała odruchy wymiotne, ale nie wymiotowała. Przestraszyliśmy się, że może to być ciąża. Wieczorem(18.04), około 21-22 kupiliśmy tabletkę Ellaone. 19.04 dziewczyna miała dostać okres (też miała jakieś odruchy wymiotne, ale nie wymiotowała). Zresztą, na ulotce wskazuję się, że po 3h jeśli byłyby wymioty, a nie odruchy wymiotne, trzeba zażyć ponownie, więc to wykluczamy. Wykluczamy brak skuteczności tabletki. Dzisiaj, 20.04 dostała planowany okres, już bez wymiotnych odruchów. Nie mamy też do końca świadomości, czy prezerwatywa nie była skuteczna (dojście po stosunku), ale też tego nie można wykluczać. Pytanie zatem jest takie, czy ellaone jest bardzo skuteczną metodą po 25-26h od stosunku? Czytałem bardzo dużo na internecie, ale mnóstwo było rozbieżnych informacji, dlatego tutaj pytamy.
  3. Witam potrzebuje odpowiedzi czy to może być ciąża. 5 kwietnia prawdopodobnie odbyłam stosunek który mógł być niezabezpieczony. 11 dni później dostałam okresu w terminie jeden dzień był bardzo obfity w skrzepy i krew natomiast kolejne już mniej a po dwóch dniach miałam gesty brązowy śluz. Przed okresem miałam mdłości i bardzo bolące piersi. Aktualnie jest 21kwietnia i mnie wam kłucie lewego jajnika oraz lekko bolące piersi czuje ze mam migrenę. Testy wychodzą mi negatywne. Mam wrażenie że mogę sobie wmawiać ze jestem w ciąży ponieważ mam fobie przed ciaza
  4. Witam, zaczynam od jutra brać tabletki antykoncepcyjne microgynon 21 pierwszy raz. Blister zaczyna się od dnia Poniedziałek a jutro jest wtorek . Czyli mam wziasc tabletkę gdzie jest napisane wtorek tak? Czy nie ma to znaczenia
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Mój cykl trwa około 30 dni. Moje miesiączki zazwyczaj nie były co do nia. Aczkolwiek ostatnio miałam wrażenie, że się unormowało. Ostatnio stosunek miałam 15.04 z prezerwatywa oczywiście. Okres w teorii powinien mi się zacząć 17.04. W ostatnim czasie miałam dużo stresu.. Nie mam żadnych objawów. Tak jak zawsze miałam bóle piersi, podbrzusze tak teraz żadnych. Czy to może być ciąża czy raczej nikle szanse?
  6. Czy Artresan Efekt obniża skuteczność tabletek antykoncepcyjnych?
  7. W 1 dzień okresu zaczelam brać tabletki Diane35. Po 5 dniach z powodu zlego samopoczucia odstawilam. Okres trwa nadal - 12 dni. Czy to normalna reakcja organizmu? Czy to dlugie krwawienie to reakcja na odatawienie leku? Co robić?
  8. Gość

    Petting a ciąża

    Witam, 3 kwietnia miałam mieć owulacje i robiłam z chłopakiem petting. Zrobiłam mu dobrze ręką, a czesc spermy poleciała na jego spodnie, a on 2 minuty pozniej dotknal ją i po jakiś 10 minutach zrobił mi palcowke. 10 kwietnia robiłam mu ręka dobrze, on spuścił się na rękę a dopiero po 5 minutach poszedł ją umyć ( ale nie jakoś dokładnie ) i zrobił mi palcówkę. 17/18 kwietnia miałam mieć miesiączke ale jej nie dostałam do teraz (20 kwietnia). 19 kwietnia zrobiłam test ciążowy ale był negatywny. Dzisiaj boli mnie brzuch, czułam lekko że bede wymiotować, oraz strasznie bolą mnie piersi. Moze to byc ciaza?
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Mam dwa pytania. Pierwsze pytanie dotyczy zapłodnienia. Kiedy do niego doszło? Ostatnia miesiączke miałam 24.08.2020. Cykl regularny 28dni. Czy dobrze obliczylam,że do zapłodnienia mogło dojść w dniach 3-6 września? Drugie pytanie dotyczy życia plemników. Ostatnio usłyszałam dość zabawna historię,że plemniki mogą przeżyć w kobiecym ciele aż 3 miesiące. Czy jest to możliwe? Czy jest możliwe to, że po 3 miesiącach po stosunku nagle kobieta zachodzi w ciążę? Po rzekomym stosunku kobieta normlanie miesiaczkowala oraz współżyla z innym mężczyzną . I zaszła w ciążę. Kiedy zaszła w ciążę?
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, Wg kalendarzyka dziś powinnam dostać okres (cykl 32dniowy). Poprzednią miesiączkę miałam 19 marca, ale była spowodowana lekami hormonalnymi (Nuvaring), które w marcu zaprzestałam brać, ponieważ chcemy starać się o dziecko. 18 kwietnia uprawiałam seks ze swoim chłopakiem dwa razy. 19 kwietnia zrobiłam test owulacyjny i pokazały się dwie kreski (obie równie mocne). Dziś (tj. 20 kwietnia) po 5 rano miałam małe krwawienie, które przemieniło się w skąpe plamienie w ciągu dnia i teraz już go nie ma. Dziś również zrobiłam test owulacyjny i wyszły dwie kreski (ale teraz jedna słabsza). Dodam że przez miesiąc się nie widzieliśmy z chłopakiem i 18 kwietnia to był jedyny moment współżycia. Czy jest możliwe bym miała faktycznie dni płodne, gdzie kalendarzyk stwierdza, że powinien być okres, i mogłam zajść w ciążę? A lekkie krwawienie jest związane z owulacją? Kompletnie nie rozumiem co się zadziałało... Pozdrawiam serdecznie, Ewa
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Czy jest taka możliwość że można zajść w ciążę po 3 miesiącach po stosunku? Plemniki przeżyły 3 miesiące? I nagle po normalnej miesiączce która występowała 3 miesiące kobieta jest w ciąży? Kobieta miała partnera z którym współżyla raz. Po tym stosunku miesiączke miała 3 miesiące. W przeciągu tych 3 miesięcy również była blisko z innym mężczyzną i zaszła w ciążę. Kobieta jest rozpaczona do tego stopnia że twierdzi że ojcem dziecka może być mężczyzna z którym była blisko 3 miesiące temu. Przez ostatnie 3 miesiące nie była w ciąży. Dopiero jest w 4-5 tygodniu. Czy jest możliwość że plemniki pierwszego mężczyzny przeżyły 3 miesiące i zrobiły jej nagle niespodzianek i ja zaplodnily po 3 miesiącach?
  12. Od pół roku stosuję antykoncepcję hormonalną, obecnie trzeci lek. Od rozpoczęcia kuracji mam straszne problemy z suchością pochwy, a wcześniej zawsze wszystko było ok. Globulki nie pomagają. Czy są jakieś leki doustne, które mogą pomóc?
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Okres miałam 1.04.2021r i trwał około 6 dni i od tamtej pory współżyłam codziennie po kilka razy pod rząd bez zabezpieczenia z wytryskiem do środka. Jestem około tydzień po owulacji. Mam dużo śluzu, ból lewego jajnika i delikatne bóle brzucha jak na miesiączkę. Czy jest możliwość ciąży?
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Spóźnia mi się 2 dzień miesiączka, test robiłam dwa razy, Drugi wczoraj k wyszły oba negatywne , seks uprawiałam z zabezpieczeniem i nawet wtedy był przerywany, wiec test wykonałam dla spokojnej głowy, jednakze pare dni temu miałam bóle nerek, jajników i brzucha- z badań moczu wyszło ze mam nadmiar białka. Potem bol przeszedł trochę , ale na ta chwile mam żółta wydzielinę z pochwy i bóle menstruacyjne .. jeszcze mam pieczenie w pochwie
  15. Czy Alfalfa Seed (Lucerna) 400 mg obniża skuteczność krążków antykoncepcyjnych? Dokładnie Contraseton?
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Kilka dni temu(6) miałam dni płodne i doszło miedzy mną a partnerem do zbliżenia włożył mi palce do pochwy tak głęboko że chyba przebił mi błonę dziewicza ( było troche krwi ale nie czułam bólu) boję się że mogło dojs do zapłodnienia. On nie wie czy dotykał wcześniej spermy lub innej wydzieliny poszedł potem za potrzeba i wrócił to wtedy dotykał tylko zewnątrz już nie wkładał palców. Czy mogło dojsc do zapłodnienia? Prosiłabym o szybką odpowiedź
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Miesiąc temu miałam swój pierwszy raz z zabezpieczeniem prezerwatywą. Do wytrysku doszło w pochwie. Do stosunku doszło około 2 tygodnie po owulacji, kilka dni przed planowanym okresem. Po stosunku wystąpiło brązowe plamienie, a dzień później krwawienie. Trwało ono dzień krócej niż zazwyczaj, więc nie jestem pewna czy była to miesiączka. Teraz okres spóźnia mi się trzy dni. Czy jest jakaś szansa, że jestem w ciąży?
  18. Witam chciałam zapytać o wyniki badań TSH w normie 3,420 /0,270-4,200/, FT3 w normie 2,60/2,04-4,40/,Ft4 w normie 1,21 /0,93-1,71/, anty TPO 9,00 /0,00-34,00/ jedynie Anty TG podwyższone 251,00 /0,00-115,00/? Dziękuję i pozdrawiam
  19. Witam Jestem w ciąży (18 tydzien), trzy razy robiłam badania na cytomegalię i za każdym razem IgG i IgM są dodatnie, z tym, że IgM powoli spada. Czy to oznacza pierwsze zakażenie czy wtórne? Czy może to bardzo szkodzić dziecku? Wyniki po kolei wyglądają tak (wszystko dodatnie): 1) IgM 2,030. IgG 100,900. 2) tylko IgM 1,990 3) IgM 1,76. IgG 118,700
  20. Co oznacza 1,16 iu/l białko pappa oraz 17,53 miu/ml hcg? Mam 26 lat i jestem w 11 5 tyg ciąży ?
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Mam pytanie, trzy dni temu skończył mi się okres i od tygodnia biore tabletki antykoncepcyjne. Wczoraj uprawialismy z chlopakiem seks w ubraniach (ja w majtkach, on w bokserkach i w spodenkach) jednak jak poszlam do lazienki zobaczylam na majtkach brazowe plamy. Czy moge byc w ciąży?
  22. Witam. Biorę tabletki antykoncepcyjne od 3 miesięcy ( zaczęłam właśnie 4 opakowanie). Tabletki biorę o mniej wieciej tych samych porach ( z maksymalnym opuźnieniem do 2-3h co jest dopuszczalne według producenta). Za każdym razem gdy kończę opakowanie i powinnam dostać krwawienia zamiast tego występuje brązowy skąpy śluz. Czy jest to normlane? Czy powinnam zgłosić się do lekarza? Oprócz nietypowego krwawienia nie mam żadnych innych efektów ubocznych. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
  23. Gość

    Seks a ciąża

    11.04 doszło do stosunku, z moich obliczeń wynika że były to dni nie płodne, ostatnia miesiączka 2.04 średni cykl to około 30-31 dni. Robiłam już kilka testów i beta hcg z krwi wyszło <1.2p, czy mogę wykluczyc ciążę? Na dzien dzisiejszy minęło 9 dni od stosunki
  24. Miałam sześć jajeczek podczas owulacji i dziś 11dnia od niej zrobiłam test. Beta HCG poniżej 1,2 natomiast progesteron 32! Gdzie zawsze miałam po owulacji w granicach 15. Czy możliwe że test z krwi się mylił, czy jest jeszcze nadzieja?
  25. Gość

    Seks a ciąża

    Jak wyglada krwawienie implantacyjne ? Ile trwa ? Czym różni się od okresu i czy może zawierać skrzepy krwi ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...