Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ginekologia

Znaleziono 592 wyników

  1. Witam, mam 35 lat i jestem 10 miesięcy po porodzie. Zrobiłam sobie wyniki i nie wiem jak je zinterpretować. TSH 1,2 (norma 0,270-4,200), ft3 3,63 (norma 2-4,4), ft4 0,87 (norma 0,93-1,7). O czym świadczy niskie ft4 przy pozostałych wynikach w normie? Z góry dziękuję Natalia
  2. Jaka jest normą prolaktyny w przeliczeniu na mlU/l ? Mój wynik prolaktyny to 376mlU/l proszę o odpowiedź
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam W niedzielę zrobilam testy ciążowy okazał sie pozytywny. Wczoraj pojechalam do Pani doktor ktora powiedziała mi ze pecherzyk żółtkowy jest za maly a miejsce w ktorym sie znajduje ma 2 cm Ze nie mam sie nastawiać, ale widziała juz rożne przypadki, mam czekać 2 tygodnie i znowu pojawić sie na wizycie
  4. Witam, pominęłam 9 i 10 tabletkę Atywia Daily, które zawsze biorę ok.21 wieczorem i rano dostałam miesiączke/krwawienie. Od razu wzięłam pominiętą jedną tabletkę.co w takiej sytuacji?
  5. Witam planuje zmianę leku z Microgynom 21 na vines Czy mogę dokończyć stare opakowanie microgynomu 21 ( zostało 14 tabletek ) i w 1DNIU KRAWIENIA wziąć nowe tabletki Vines?
  6. Biorę tabletki antykoncepcyjne Qlaria. Zapomniałam przyjąć tabletki 5 dni cyklu. Nie minęło jednak 24h od połknięcia tabletki poprzedniej. Dwa dni wcześniej uprawiałam sex czy i jak duża jest szansa że zaszłam w ciążę
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Czy jest możliwość zajścia w ciążę w tym wypadku? Witam Czy jest możliwość zajścia w ciążę biorac stymulację czy to hormony Pregnyl 5000j i clostylbegyt50mg? Długo się staramy z mężem i bardzo ciężko już się poddajemy
  8. Witam. W czwartek w zeszłym tygodniu wzięłam 2 tabletki antykoncepcyjne jednego dnia, niedługo po tym zaczęło się u mnie lekkie plamienie. Czy mogło to być spowodowane za dużą ilością hormonu na raz, czy może to zbieg okoliczności i po prostu dostałam plamienia śródcyklicznego? Dodam, że to mój 4 miesiąc stosowania tabletek, plamienie trwa do tej pory. Czy jeśli występuje takie plamienie to jest możliwe żeby skuteczność tabletek była zbyt mała?
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam 19 lat. Zdążyło mi się kochać w dni nie płodne. Mam nieregularne dni cyklu. W tej chwili jestem w 33 dniu cyklu I nie wiem dlaczego czuję ból brzucha często i dostaje białą wydzieline i jest w miarę dużo tego. Nie planuje dziecka cały czas zastanawiam czy jestem w ciąży czy nie. Pominęłam że miałam bóle jak na miesiączke takie jak zwykle czyli ból piersi pleców i brzucha ale tylko raz tak miałam. Mdłości ani wymiotować też mi się nie chce. Nie czuję się zmęczona. Bardzo proszę o pomoc
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Czy jest możliwość zajścia w ciążę stosunek odbył się 9/10 dnia cyklu. Nie było wytrysku, ale był preejakulat. Cykl mam regularny 28-29 dni.
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam Zrobilam juz chyba z 10 testow wszystkie pozytywne natoniast byly robione 2 tyg przed okresem. Dzisiaj jestem 8 dni przed jeden test pozytywny 2 negatywny. Ja chyba zwariuje juz nie wiem co mam myslec. Do wspozycia doszlo 21 grudnia na dni plodne dzis 27 stycznia Juz nie wiem co mam myslec.
  12. Kiedy mogę rozpocząć przyjmowanie tabletek Vines ? Aktualnie jestem przy 7 tabletce Microgynomu 21
  13. Odebrałam córki wynik TSH .0156 .Jaka jest normą u dzieci 8 lat.
  14. Witam Jestem w trakcie opakowania Microgynom 21 będę zmieniać lek na VINES i moje pytania... czy mam dokończyć stare opłakiwanie. Microgynomu i wziąć nowe w 1 dniu krwawienia? Czy możliwe jest abym jutro zaczęła brać nowe opakowanie VINES? I kiedy ewentualnie wystąpi miesiączka ( ostatnia 16.02.2020)
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Dziś zobaczyłam wydzielinę z piersi. Dodam, że nie obylam żadnego stosunku od Września. Miesiączki miałam regularne, tego miesiąca zaczęła mi się spóźniać. Dodam, że mam dziecko ktoro ma 20 miesiecy. Karmiłam go 6 tyg, wcześniej nie zauważyłam wydzieliny. Jutro lekarz, lecz obawiam się że jestem w ciąży. Możliwe żebym od Września nie czuła tego, że jestem w ciąży i mieć miesiączkę normalnie? Dodam, że robiłam test, wyszedł negatywny. Proszę o dodanie
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Witam otóż moja sytuacja wygląda tak: poszłam wziąść prysznic, zawsze namydlam się gąbka z żelem pod prysznic. I tak było tym razem najpierw nalałam żel na gąbke namydlilam ciało a później okolice intymne. Moja pytanie to czy jeśli na gąbce znajdowały się sperma to jest ryzyko zajścia w ciążę? Czy plemniki miały szanse przeżyć w takiej sytuacji czy najpierw wtarłam je w ciało? Dodam że sperma nie była świeża, miała około 2 godzin.
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Odbyłam stosunek w nocy z wtorku na środę partner skończył we mnie (3-4 dni po miesiączce) wzięłam tabletkę Escapelle po ok 10h. Po 5 dniach (niedziela) miałam mieć owulacje lecz w ten sam dzień zaczęłam krwawić czy to normalne?
  18. Gość

    Brak miesiączki

    Mam 21 lat i brak miesiączki Pierwszy raz okres dostałam w wieku 12 lat, później pojawiał się on 1 na rok a w wieku 14-17 lat 2-3 razy do roku. Poszłam do ginekologa zrobiono mi badania, tarczyca jak i usg wyszly w porządku. Zalecono mi stosować tabletki 5 dni przed okresem (nazwy nie pamiętam) po nich okres się nie pojawil. Następnie pani ginekolog przepisała mi antykoncepcje Vixpo po których okres mam regularnie, niestety gdy tylko je przestane stosować na 1-2 miesiące według zaleceń lekarza okres nie powraca. Czy do końca życia będę musiała faszerowac się hormonami i czy mam jakiekolwiek szanse na ciążę w przyszłości (biorąc pod uwagę też in vitro)
  19. Witam, Przez miesiąc brałam tabletki Microgynom 21 później nastąpiła miesiączka i aktualnie jestem przy 7 tabletce. Jutro zmieniam tabletkę na Vines 24 4 ostatnia miesiączka wypadła 16.01.2020 kiedy mogę spodziewać się następnej miesiączki?
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Ostatnia miesiączka u mnie rozpoczęła się 16.12, cykle mam różne: od 28 do 33 dni. Staramy się z mężem o dziecko. Kiedy nie pojawiła się miesiączka, wykonałam test ciążowy - wynik pozytywny. 20.01 wykonałam badanie BHCG - wynik 876. Następnego dnia udałam się do ginekologa. Wykonał u mnie badanie USG, na którym nie było widać pęcherzyka ciążowego, było widać jedynie ciemny punkt w macicy. Był to równo 5 tydzień ciąży. Czy to możliwe, aby pęcherzyk nie był jeszcze widoczny?
  21. Mam wkładkę antykoncepcyjną którą powinnam wyjąć ok 2 lata temu ( W tym momencie czekam na zabieg wyjęcia wkładki , usg wskazuje prawidłowe ułożenie jej jednak nie są widoczne „sznureczki „ i trzeba to zrobić pod wpływem delikatnej narkozy ) Obecny wynik cytologii : Nie stwierdzono neoplazji śródnabłonkowej ani nowotworu złośliwego. inne zmiany nienowotworowe. Odczynowe zmiany komórkowe związane z zapaleniem ( łącznie z typowymi zmianami repracyjnymi ) Obraz cytologiczny odpowiada gr II wg systemu papanicolaou. Uwagi i zalecenia : Leczenie przeciwzapalne. Znaczna cytoliza. Kasia lat 32 Proszę o informacje
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Odbyła stosunek w 7 dniu cyklu tj 4 dni po krwawieniu z odstawienia(6.01) po 2 dniach wydzielina bardzo wodnista później kremowa biała do teraz. ostatni stosunek 14.01. Przez cały cykl mam bóle bóle menstruacyjne bez innych objawów, miesiączki nadal nie ma. Czy mogło dojść do zapłodnienia? Czy wodnista śluz świadczył o owulacji?
  23. Witam, Około 3 miesiące temu wzięłam tabletkę escapelle w połowie cyklu. Okres po tabletce dostałam regularnie, kolejny 3 dni wcześniej a teraz spóźnia mi się już 3 tygodnie. Brak PMS oraz nie zaobserwowałam objawów dni plodnych (zawsze się pojawiają). Test ciążowy negatywny. Czy powinnam zgłosić się do ginekologa czy poczekać spokojnie na okres i nie przejmować się takim rozregulowaniem?
  24. Dzień dobry. Martwi mnie kwestia ciąży, a mianowicie : 8go dnia cyklu, gdzie w kalendarzyku pisze mi „średnia szansa zajścia w ciąże” uprawiałam seks z zabezpieczeniem-prezerwatywa. Niestety, zawiodła ona, kondom pękł, zorientowałam się dwa dni po stosunku wyciągając jego kawałek. Do wytrysku nie doszło, pękła ona pod koniec stosunku. Dwa (i pół) dnia później zdążyłam tabletkę po ellaOne działającą do 5 dni. Czy istnieje szansa ciąży? I czy moge zażyć dzisiaj lek który wpływa na ten sam inzoemzym?
  25. W sobotę (25.01.2020) zaczal mi sie tydzień placebo. Pierwszą tabletkę Mercilonu powinnam wziąć w sobotę 01.02.2020. Od dzisiaj (wtorek 27.01.2020) jestem zmuszona zacząć antybiotykoterapię lekiem Bioracef 500. Moje pytanie brzmi następująco: czy jeżeli przyjmę ostatnią tabletkę antybiotyku w sobotę rano (01.02) a tabletkę antykoncepcyjną wieczorem, czy w kolejną sobotę (08.02) będę mogła spokojnie uprawiać stosunek pełny? Czy jeżeli antybiotyk wezmę 7 dni i skończę go brać 03.02 (poniedziałek) będę mogła 08.02 uprawiać stosunek bez zabezpieczeń? Proszę o szybką odpowiedź i dziękuję.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...