Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ząb

Znaleziono 88 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od razu napiszę że nie uprawiałam seksu, w którym penis znajdował się w pochwie i nigdy go tam nie bylo. Jedynie z chlopakiem sprawiamy sobie przyjemnosc, poprzez pocieranie penisem o pochwę. Ostatnio tj. 31 marca, mialam 27 dzien cyklu, i wlasnie pocieralismy penisa o moja pochwę. Moja bielizna byla przesunięta obok pochwy. Chlopakowi wyciekło cos z penisa, wiec poszedl go umyc i przetrzeć i nasyepnie wrocil i zaczal pocierać znowu o pochwę. Okres spóźnia mi sie juz 7 dni i nie mam zadnych oznak miesiączki. Czy moge byc w jakikolwiek sposob w ciazy? dodam ze rowniez czesto chlopak spuszcza mi sie na sama gore pośladków, ale nigdy nie zdarzylo sie zeby pociekła nizej
  2. Witam, biore antybiotyk na ropień zęba 2 rano tabletki 1800mg i dwie wieczorem 1800 mg. Zaczęłam przyjmować w poniedziałek antybiotyk podczas przerwy na miesiączkę. W czwartek przyjmują pierwsza tabletkę z nowego opakowania. Antybiotyk kończę brać w poniedziałek (mam go na 7 dni) czy ten antybiotyk obniża skuteczność antykoncepcji? Lek którym mam jest ze Szwecji ponieważ tu mieszkam nazywa się Kåvepenin
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam pytanie, spóźnia mi się okres 15 dni a test ciążowy wyszedł negatywny , chciała bym dodać ze przez ostanie półtora miesiąca wzięłam 3 tabletki dzień po , bolą mnie piersi od tygodnia, wydziela się śluz i oststnio bolał mnie brzuch tak samo jak przed okresem. I nie wiem czy to głupie ale bolały mnie zęby ostatnio. I dodam ze dużo się stresuje przez ostatni miejsc.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od tygodnia zauważyłam pewne zmiany. Moje piersi są bardzo obolałe, mam wahania nastroju, wiele rzeczy mi bardzo śmierdzi, a pytając innych ludzi oni zapachu nie czują, niektóre codzinne dotychczas zapachy doprowadzają mnie do mdłości, czuje się osłabiona, ciągle chce mi się spać. Czy to jest czas zeby zrobić test ciążowy? Miesiączkę powinnam mieć za 2 tygodnie.
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. 7.03.21 powinnam dostac miesiączkę jednak jej nie dostałam i zrobilam na drugi dzień test ciążowy wyszedl pozytywny... na drugi dzień zrobilam beta hcg wyszlo 119... za dwa dni znow zrobilam 429 i za kolejne dwa dni znpe i jeste 818. W tym czasie jeszcze robilam 3 testy kazfy pozytywny. Poszlam więc wczoraj do ginekologa powiedziala ze nic nie ma... zdziwilam się se nie powiedziala ze to za wczesnie tylko ze mam zacząć brać tabletki na wywołanie miesiączki... co o tym myśleć? Tsbletrk nie biorę umówiłam się do innego ginekola za tydzień... zeby byl mniej więcej 5-6 tydzień bo przy 3 nic nie widać. Ale czy tak jest?
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam ostatnio uprawialam seks analny z dziewczyna wytrysk był na zewnatrz po wszystkim partnerka wytarla się I (założyła podpaske w razie wypłynięcia ejakulatu) czy jest jakaś szansa na to zeby zawsze w ciaze w taki sposób były wtedy dni plodne dzisiaj mija 32 dzień od ostatniej miesiączki (ma nieregularne) I nie ma okresu
  7. Witam, Jestem w 12tc i miałam robioną krzywą cukrową z obciążeniem 75g. Przed ciążą miałam zdiagnozowaną insulinooporność - w ciąży skierowanie dostałam kontrolnie, żeby sprawdzić wyniki (lekarza zabiepokoil również wynik glukozy na czczo 96mg/dl). Po otrzymaniu wyników pierwszy raz spotkałam się z taka sytuacja, zeby wynik po 1h od wypicia glukozy był niższy niż naczczo czy takie wyniki są prawidłowe i nie mam się czym martwić, czy powinnam jeszcze coś sprawdzić? Wizytę u lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu. Wyniki: Na czczo: 90mg/dl Po 1h: 71mg/dl Po 2h: 96mg/dl
  8. Witam.Mam od 3 miesiecy tylko 2 dni okresu.Zawsze mialam 4 dni.Czy moze to byc spowodowane tym ze rozmawialam przez 8 miesiecy 161 godzin przez telefon komorkowy trzymajac go przy uchu?srednio w kazdym miesiacu rozmawialam godzine codziennie przez 8 miesiecy ?Boje sie ze to wplynelo na jakies zaburzenia hormonalne u mnie.Bardzo prosze o odpowiedz
  9. Witam. W pierwszym badaniu krwi monocyty wyszły 14.1, miałem powtórzyć za tydzien i wyszły 13.8 gdzie norma to 5.3-12.2. Wszystkie inne wyniki są prawidłowe oprocz bazofili ktore wynoszą 0,00 a norma to 0,10-1.20. Mam powtorzyc badanie po raz 3 z rozmazem recznym zeby wykluczyc monocytoze, czy mam sie martwic oraz jest sie czego obawiac?
  10. Mam progenię w zwiazku z czym chirurg zalecił założenie aparatu stałego w celu postawienia zębów bardziej "pionowo" poniewaz teraz trochę leżą. Wizyta u ortodonty dopiero za jakis czas i chcialam sie dowiedzieć ile w takim przypadku mogę nosić aparat? Oczywiście orientacyjnie. Dodam że zęby mam proste, chodzi jedynie o to, aby po operacji zgryz odpowiednio sie złożył.
  11. Witam, minęło około 2 godziny od przyjęcia tabletki antykoncepcyjnej. Podczas mycia zębów zahaczyłam za głęboko o gardło i miałam odruch wymiotny. Niestety wyplułam bardzo mało treści pokarmowej z flegmą. Dodam że jadłam przed samym myciem zębów. Czy powinnam wziąć 2 tabletkę?
  12. Moja 17 letnia córka zadaje się z 23 latkiem który aktualnie siedzi w więzieniu. Znaja się tylko 4 miesiące a córka nie chce słychać moich próźb zeby z nim zerwała. Ona jest chora przewlekłe i on ja uzależnił od siebie bo mówi jej to co ona chce usłyszeć. Pomocy jak wyrwać córke córka z tego toksycznego związku. Edyta
  13. Witam. Mam kilka uwag co do swojego uśmiechu i chciałabym poprosić o radę specjalistów. Od 1,5 roku noszę aparat ortodontyczny. Wszystko świetnie, zęby ładnie się prostują, ale zauważyłam dziwną rzecz. Na górnej dwójce od dłuższego czasu znajduje się wgłębienie, tak jakby dziurka od boku. Wgłębienie nie boli, nie jest wrażliwe na słodkie, zimne czy gorące. Nigdy mi to jakoś nie przeszkadzało, ale boję się, że może się powiększać, aż dojdzie do środka zęba. Podobne ścieranie robi się na drugiej dwójce. Drugą rzeczą jest przeźroczystość końcówek i boków zębów przednich. Mam dopiero 16 lat, a moje szkliwo już ulega ścieraniu. Jestem zestresowana, ponieważ nie wiem czy mój uśmiech po aparacie będzie dobrze wyglądał i będzie mocny. Używam miękkich szczoteczek, specjalnych past i płynów na odbudowę szkliwa oraz pije napoje przez słomkę, mam nadzieje, że to zatrzyma jakoś ten proces. Ostatnia rzecz to moje małe zęby. Od zawsze miałam małe dwójki w porównaniu do jedynek. Ortodontka zaleciła mi powiększenie górnych dwójek kompozytem w ramach efektu wizualnego. Czy w moim wieku jest to bezpieczne i zalecane. Bardzo bym chciała to wykonać, ale czy to się nie przebarwi po chwili? Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam.
  14. Witam.Przyjmowalam tabletki antykoncepcyjne przez 5 lat.Zrobilam dwu miesieczna przerwe i teraz wzielam pierwsza tabletke z nowego opakowania tydzien przed okresem.Kiedy moge liczyc na bycie w pelni zabezpieczona i drugie pytanie czy moge po 21 dniach przyjmowania antykoncepcji od razu brac kolejne opakowanie bez robienia przerwy? Zeby byc szybciej zabezpieczona.Pozdrawiam
  15. Dzień dobry chciałbym dowiedzieć sie co może mi byc i jakie jeszcze badania moge wykonać. Mianowice od 2lat ciezko mi nabrac powietrza to znaczy za ktoryms razem łapie oddech pełny gdy wyprostuje sie lub ziewam a ziewam bardzo duzo zeby te powietrze nabrac. zrobilem badania miedzy innymi spirometrie pulmonolog powiedziala ze to astma ale potrzebne jej bedzie rtg klatki zeby to potwierdzić za 10 dni mam przeswietlnie chodzi mi teraz o wyniki moich badan z morfologii .prosze o ich interpretacje i czy to moze byc cos z sercem ? ALT u/l 0-41 wynik 45 AST u/l 0-40 wynik 23 OB 2-12mm/h wynik 7 Kreatynina 0,70-1,20mg/l wynik 0,88 Cholesterol całkowity 115,00-190,0 wynik 200,60 Cholesterol HDL 40,70mg/dl Cholesterol nie HDL 159,90mg/dl Cholesterol LDL 115,86 Trójglicerydy 150,00mg/dl wynik 220,20 Glukoza 70,0-99,0 wynik 88,8mg/dl Sód 136-145 wynik 140mmol/l Potas 3,50-5,10 wynik 4,15 mmol/l TSH 0,270-4,200 wynik 4,340 ulU/ml FT4 0,93-1,70 wynik 1,12 ulU/ml Monocyty 2,0-10,00- wynik 11,6 PDW 9,8-16,1 wynik 16,2 fl wszystkie inne parametry badań w normie bardzo prosze o odpowiedz dziekuje pozdrawiam
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Mam taka sytuacje. Uprawialiśmy stosunek wraz z moja partnerka 16 stycznia. Dni płodne miała od 6-11. Zabezpieczyliśmy sie prezerwatywą a do orgazmu doszło poza pochwą. Zadbaliśmy jak najbardziej o to, zeby sperma nie dostała sie do pochwy. Przewidywany termin okresu miała na 25 stycznia a jego wciaz nie ma. Partnerka mowila mi ze ma objawy zbliżającego sie okresu tzn. Sucha pochwa, bol w plecach zmiany nastrojów. Nigdy okres sie jej nie spóźniał dluzej niz 1 dzień. Raz w życiu spóźnił jej sie 2 tygodnie lecz w tedy nie rozpoczęliśmy jeszcze zycia seksualnego. Dodam ze partnerka aktualnie zyje w stresie związanym ze szkołą, jednak w takim samym stresie żyła miesiąc czy 2 miesiace temu, a okres był normalnie. Moje pytanie brzmi: czy jest szansa na ciążę? Czy jest to poprostu zwiazane ze stresem ? Dodam ze mamy aktualnie po 17 oraz 18 lat.
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, 7 listopada przeszłam poronienie samoistne zupełne w około 5 tyg ciąży. Miesiączka wróciła mi 8 grudnia. Po tym czasie współżyliśmy z mezem, w dniu spodziewanej miesiączki zrobilam twst ciążowy i wyszla jedna blada kreska, druga ciemna. 11 stycznia zrobiłam również badanie krwi Beta hcg, wynik badania to 5,82 (minelo 5 tyg od pierwsza dnia ostatniej miesiączki), czyli Beta powinna wyjść przynajmniej ponad 80, a mi wyszło tylko 5,82. 12 stycznia dostałam krwawienia, zupełnie wygląda jak kazda moja miesiączka, krwawienie ze skrzepami krwi i bole menstruacje w podbrzuszu. Czy możliwe ze to znowu poronienie wczesne samoistne czy po prostu nie jestem w ciąży i dostalam okresu kilka dni później? Proszę o pomoc, jutro ide znowu zrobić badanie Beta zeby sprawdzić czy spadło czy podwyższylo sie... Pozdrawiam
  18. Witam, mam 20 lat i stwierdzoną endometriozę. W wieku 16 lat miałam usuwany laparoskopowo torbiel na jajniku który osiągnął wielkość niespełna 10 cm. W 2018 r udało mi się zajść w ciążę, która przebiegała bez komplikacji, urodzilam zdrowego syna, we wrześniu ubiegłego roku urodzilam córeczkę. Będąc na wizycie u ginekologa na początku grudnia ubiegłego roku dowiedziałam się że mam na prawym jajniku torbiel 3 cm i kilka mniejszych z czego jedna pękła mi kilka dni wcześniej najprawdopodobniej, na lewym jajniku również jest kilka małych. Doktor zaleciła tabletki antykoncepcyjne, lecz w między czasie przed miesiączką od której miałam zacząć je zażywać byłam zmuszona zażyć tabletkę dzień po. Miesiączka zaczęła się 31 grudnia, dziś mamy 11 a okres nadal jest i nie widać jakby mial się niedługo skończyć. Czy jest to normalne czy powinnam się udać do lekarza? Dodam że od 4 stycznia dodatkowo zażywam antybiotyk z amoksycylina ze względu na stan zapalny zęba
  19. Dzien dobry, przyjmuje tabletki antykoncepcyjne dionelle i za trzy dni koncze opakowanie. Dzis po lekko ponad 3 godzinach od polkniecia tabletki wystapila jednorazowa biegunka. Caly dzien bolal mnie brzuch i czulam ze “jezdzi mi po jelitach”. Martwie sie czy tabletka sie wchlonella i czy powinnam przyjac teraz kolejna z nowego opakowania? Czy moze nie powinnam robic przerwy miedzy opakowaniami? Przypomianam ze jest to trzeci tydzien brania tabletek. Zalezy mi zeby byc prawidlowo zabezpieczona. Prosze powiedziec jeszcze czy jesli zrobie normalna przerwe a tabletka dzisiejsza by sie np nie wchlonela prawidlowo to czy mimo wszystko wraz z rozpoczeciem nowego opakowania bede zabezpieczona prwidlowo juz z pierwszym dnie ? Blagam o szybka odpowiedz
  20. Jestem w 17tc, biorę Agumentin z racji bakterii e,coli w pochwie . Od jakiegoś czasu odczuwam swędzenia całego ciała bez wysypki. Zrobiłam próby wątrobowe ; ASPAT -11, ALat - 8 , Bilirubina -0.30 . Kwasy żółciowe -1,3 . Proszę o informacje czy te wyniki są dobre , oraz czy antybiotyk mógł je zaburzyć?
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry. Mam pytanie ponieważ ostatnio z dziewczyna uprawialiśmy penetruje za pomocą rąk jednak przed tym pociekło trochę płynu prejakulatu na lozko wziąłem na palec zeby się upewnić i poszedłem umyć rece w ciepłej iwodzie dwa razy mydłem gdy to zrobiłem zaczęliśmy się bawić ja doszłem i ona i potem od razu sie wytarłem i umyłem rece i po godzinie znow zaczęliśmy się bawić czy jest możliwość ze przeniosłem jakoś plemniki i doszło do zaplodnienia ? Dodam ze wytrysk byl ma moj brzuch oraz w kompletnie druga stronę niz pochwa partnerki bardzo proszę o pomoc martwie sie
  22. Chciałabym odejść od męża, jesteśmy razem około 7 lat. On ma swój świat, nie jest dla mnie partnerem, tyje,nie dba o siebie i jest niestety leniwy. Mogłam wcześniej dac sobie spokój, chyba moja niska samoocena mi nie pozwoliła. Myślę, że to dobry chlopak, ale jak to sam mówi, jest emocjonalnie niedorozwiniety. Mąż pochodzi z Niemiec, z dość chłodnej rodziny. Mamy rocznego synka, nie chce,zeby dorastal w takiej atmosferze. Bardzo bym chciała się rozstać z mężem. Skąd wziąć na to siłę. Proszę o pomoc. Terapii próbowałam( mama ze schizofrenia, wypadek samochodowy, choroba jelit itp)musiałam się pozbierać, ale to jest bardzo droga pomoc, nie stać mnie na terapie.
  23. Gość

    Seks a ciąża

    Witam wczoraj uprawialam seks i partner wyjal penisa ze mnie juz ubralam sie i poszlam do domu i w domu odrazu poszlam do lazienki i jak zalatwialam sie poczulam ze mam coś w środku i szybko palcem sprawdzilam i cala prezerwatywa została w środku wiec ja wyjelam szybko i nie widzialam zeby było coś w srodku niej i była cala bez dziur a partner twierdzi ze spuścił sie jak wyszedl ze mnie na łóżku. A w sobote 5 grudnia mam dostać okres i boje sie ze moge zajść w ciążę a do lekarza nie moge sie dostać. Ale nie mialam dni plodnych tylko nie podlodne dni mialam wczoraj. Proszę o pilną odpowiedź
  24. Dzien dobry , moj problem wygląda tak Opisze cala ta sytyuacje która opisałam na tele poradzie u pani do której się dodzwonilam a więc mowie do tej pani lekarz ze boli mnie glowa po jednej stronie ze lecze się przewlekle na zapalenie zatok i zeby wypisała mi jakiś antybiotyk bo tylko to mi pomoże bo juz znam to od lat . Pani prowadzi ze mną wywiad wiec mowie jej wtedy ze jakieś 3 -4dni temu miałam tylko raz stan podgoraczmowy 37.8 jakiś tak drobny sporadyczny kaszel katar to praktycznie nic wielkiego bo normalnie mogłam oddychać tylko okropny bol głowy mialam po prawej stronie. Od tamtej pory do dnia dzisiejszego żadne inne objawy ani goraczki ani kataru ani kaszlu nic niemam a pani wypisała antybiotyk i stwierdziła również ze mam zrobic test na covid gdzie niemam ku temu objawow więc jak mogła mnie wyslac na test ? Powinna umówić mi druga porada w ciągu od 3 do 5 dni od pierwszej i wtedy dopytać czy rozwija się coś więcej lub umówić na normalna wizytę w celu zbadania . A wczoraj dostaje sms ze jestem na kwarantannie jak to jest o co tu chodzi mam siedzieć na kwarantanne bez objawow do covid gdzie biorę leki na zatoki śmiechu warte . Proszę o jakąś rade bo to jest nie pojęte co to ma być.
  25. Gość

    Seks a ciąża

    Mam pytanie odnosnie cyklu z pms.Jesli moj Pms pojawia sie juz dzien po owulacji to jak rozpoznac jesli zajdę w ciązę zeby nie czekac do dnia planowanej miesiaczki.Mam zawsze skurcze brzucha juz dzien po owulacji i trądzik juz od nia owulacji.Zakladam ze organizm nie wie jeszcze dzien po owulacji ze bedzie ciaza wiec mimo pms moge byc w ciazy czy wystapienie go przekresla to zupelnie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...