Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Jajnik

Znaleziono 502 wyników

  1. Dzień dobry, rozregulował mi się okres i pojawia mi się po 28 dniach a nawet 33. Mija już 36 dzień a nadal go nie ma, wystepuje u mnie bardzo dużo białej wydzieliny, boli mnie lewy jajnik takie jakby kłucie, przez kilka dni miałam wzdęte podbrzusze jak na okres, poza tym żadnych objawów nie mam. Zawsze gdy nadchodził okres bolały mnie piersi, a teraz ból mi nie doskwiera. Dodam iż odbywamy stosunki przerywane. Co to może być?
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Witam serdecznie, Chciałam zapytać o testy owulacyjne. W poprzednim cyklu zaczęłam je stosować. Wykonywałam je wieczorem. Były pozytywne od 18 dnia cyklu. Ostatni pozytywny był najmocniejsza linią. W tym cyklu, wykonuję je dwa razy dziennie. Wykonuję je w południe i o godzinie 19. Pozytywny wynik otrzymałam 16 dnia cyklu. 3 dni wynik był pozytywny w południe i wieczorem, choć w południe linia była mocniejsza trochę. (Skąd ta rozbieżność?) Rozbieżność rośnie gdyż 4 dzień test w południe znów był pozytywny, wieczorem już negatywny. Dziś jest 5 dzień pozytywnego testu po południowym badaniu i zapewne wieczorem znów wynik będzie negatywny... Nie wiem co o tym sądzić. Testy wykonuję po dwa o każdej porze, wychodzą tak samo. W drugim dniu pozytywnego testu pojawiło się również dwa razy spore plamienie, o barwie lekko brązowo-rozowej, konsystencja nierozciągliwa. Do tej pory moje miesiączki nie były zbyt regularne. Stwierdzono jak to powiedziała moja pani doktor trochę policystyczne jajniki. W pierwszą ciążę zaszłam po trzech latach starań... Wiem że testy przy zaburzeniach mogą wychodzić różnie, ale okres od trzech miesięcy pojawia się regularnie. I testy pozytywne w tamtym miejscu również wypadły w podobnym czasie. Chciałabym w nie wierzyć.. Jak długo może wychodzić ogólnie test pozytywny? Skąd rozbieżności w porach dni? Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam, Anna
  3. Witam od 3 lat biore antykoncepcje microgrynon 21 okolo 3 miesoecy temu bylam u ginekologa na badaniu i stwierdzila ze mam 5pecherzykow w lewym jajniku. Zastanawiam sie skad sje tam wziely. Chcem odstawic tabletki by organizm odpoczol ale boje sie o ciaze mnoga. Kobieta 28lat
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam! Przychodzę z dosyć nietypowym pytaniem, które od paru dni nie daje mi spokoju. W poniedziałek ( 18 stycznia ) pierwszy raz współżyłam z chłopakiem - używaliśmy prezerwatyw, a nawet dwóch po kolei, żeby było bezpieczniej. Nie doszło do wytrysku ani w prezerwatywie, tym bardziej we mnie lub na mnie. Mój cykl trwa ok 30/31 dni. Owulację miałam prawdopodobnie 10,11 dnia cyklu, ponieważ tylko wtedy śluz był bardzo przeźroczysty i ciągnący. Ostatnią miesiączkę miałam 24 grudnia i trwała ok 7 dniu. To co najbardziej mnie martwi, to twarda ścianka w pochwie. Nie jestem w stanie włożyć za bardzo tamponów, ani palca, ponieważ czuję twardą, opuszczoną ściankę. W środku mam wrażenie, że wszystko jest opuchnięte. Mam tak od wtorku, ponieważ wtedy zaczęłam się panicznie przejmować, że może jednak doszło do zapłodnienia. Od tego dnia nie mogę spać, brzuch boli cały czas i mam mdłości, prawdopodobnie przez ogromny stres. Czasem bolą mnie jajniki, choć zdarzało mi się to przed okresem. Jestem kompletnie niespokojna, zestresowana, stąd moje pytanie - co to może być? Bardzo liczę na drobną pomoc:)
  5. Witam, byłam wczoraj w 26dniu cyklu ogólnie mam cykle 31-33dniowe. Zgłosiłam się do lekarza ze względu na ból w nocy,a że mam dwie torbiele endometrialne na lewym jajniku łacznie mają 7cm myślałam,że coś z nimi jewt cos nie tak. Okazało się że doszla torbiel czynnościowa 1cm oraz dodatkowo na prawym jajniku torbiel krwotoczna. Dodatkowo powiedział że endometrium ma 17mm. Dostałam tabletki anty. I mam już zaplanowaną laparoskopię w kwietniu. Staramy się o dziecko już 1,5roku. Nie daje mi spokoju te 17mm endometrium i czy coś z tego może być w tym cyklu? Nie mam dzieci, mam 28lat. Pozdrawiam
  6. Witam, pisze tutaj w nietypowej sprawie . 4 dni temu skończył mi się okres teraz przewidywalnie przez kalendarzyk,,flo" za 3 dni ma nastąpić owulacja . Zaniepokoiło mnie min. To że podczas stosunku płuciowego ( w prezwerwatywie) nawet nie zauważyłam że wydostaje się stamtąd krew nie dużo ale jednak . Nie czułam bólu ani nic co by miało mnie zaniepokoic . Nigdy wcześniej tego nie miałam. Na prześcieradle było trochę krwi. Na moich nogach też. Gdy zmieniłam wkładkę nie było krwi sprawdzałam kilka razy . W nocy obudziłam się około trzech razy obudził mnie ból z lewej strony w podbrzuszu. Na drugi dzień też bolało mnie lecz nie tak mocno , ból był nadal niekomfortowy. Widziałam na wkładce plamienia które wcześniej się zdarzały. Dodam że przed stosunkiem w dzień bolało mnie z lewej strony w podbrzuszu tak jakby lewy jajnik. Ból nie był taki silny lecz niekomfortowy. Proszę o szybką odpowiedź dziękuję.
  7. Gość

    Brązowe plamienie

    Witam. Co może oznaczać brązowe plamienie 2-3 dni przed miesiączką, ból podczas miesiączki, który utrzymuje się przez cały okres? Nigdy tak nie miałam, dopiero od dwóch miesięcy zauważyłam, że podczas miesiączki boli mnie brzuch przez 3 dni, a później przez kazdy kolejny dzień ból jest inny, silniejszy i zazwyczaj pojawia się o tej samej porze przed południem. Do tego dochodzą skrzepy podczas tego bólu. Również po ostatniej miesiączce zaczął boleć mnie brzuch i zauważyłam brązowe plamienia, powtórzyło się to jakieś 3 razy w ciagu cyklu. Dodam, że byłam u ginekologa i nie stwierdził żadnych zmian w macicy ani na jajnikach.
  8. Gość

    Seks a ciąża

    24 grudnia miałam pierwszy dzień miesiączki do 1 stycznia stosowalam tampony również kiedy okres był skąpy. Niestety nie w rozmiarze s a L ostatni wyjęty tampon był suchy i wychodził z trudem. Po tym pojawiły się przejściowe problemy z pieczeniem i bólem pochwy. Globulki ginoxin optima 2 szt. Objawy ustąpiły. Od tamtej pory jednak czuje że dół brzucha jest cały czas dość napięty i co jakiś czas pobolewa w okolicach jajnika. Zastanawiam się czy to możliwe album zapomniała wyciągnąć tampon i zaaplikowala nowy? Czy tampon mógł pozostać w pochwie? Niestety miesiączka przypadła na czas kiedy musiałam brać leki uspokajające i miałam utrudniony odbiór rzeczywistości. Od zakończenia miesiączki minęło 18 dni. Przez ten czad nie zaobserwowałam ani wymiotów ani alergii czy podwyższonej temperatury. Proszę o poradę. Wizytę u ginekologa mam dopiero 2 lutego.
  9. Czy sam podwyższony androstedion 6,2 ( norma do 3) oraz nieregularne cykle mogą świadczyć o pcos ? Pozostałe hormony w normie, LH do FSH około 0,68. Na jajnikach nie ma pęcherzyków ani nie są powyżej 10 ml. IO również nie wyszło.
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. 29.12.2020 roku miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Skończyła się 4.01.2021 roku. Według ginekologa u którego byłam 7.01.2021 roku miałam owulację. 9.01.2021 roku uprawiałam seks z mężem bez zabezpieczenia. Skończył we mnie. Cztery dni później zaczęłam się dziwnie czuć. Byłam osowiała, zmęczona. Później byłam wrażliwa na zapachy. Od wczoraj czyli 17.01.2021 roku boli mnie lewy jajnik. Dzisiaj 18.01.2021 roku zaczęło mi się robić słabo, mam dziwny smak w ustach, zawroty głowy. Czy to może być ciąża? Z góry dziękuję.
  11. Witam mam 45 lat mam podwiązane jajniki ale już dwa tygodnie spóźnia mi się okres czy to ciąża czy menopałza
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Przed świętami miałam dostać miesiączkę . Spóźniała mi się kilka dni i odczuwałam lekki ból w okolicy prawego jajnika . 3 stycznia dostałam silnego bólu podbrzusza i musiałam jechać na pogotowie . W szpitalu okazałości idę, że miałam cystę, która pękła i wywołała ból i brak miesiączki. Po wizycie w szpitalu pojechałam na wizytę u ginekologa, który przypisał mi tabletki na wywołanie miesiączki. Doszedł do wniosku, że płyn, który został sam się wchłonie. Podczas badania USG u ginekologa okazało się, że mam jeszcze jedną cystę jednak małą. Lekarz kazał mi brać tabletki na wywołanie miesiączki przez 6 dni, a kiedy dostanę miesiączkę mam wziąć pierwszą tabletkę antykoncepcyjną ( akurat na tej wizycie się zdecydowałam ) Miesiączkę dostałam po dwóch tabletkach i od razu wzięłam pierwszą tabletkę antykoncepcyjną ( zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam ) Okres trwał 8 dni i na początku był bardzo jasny pod koniec bardzo ciemny . Dwa dni po skończeniu się miesiączki po stosunku z partnerem zauważyłam lekkie krwawienie . Cały czas czuje taki dyskomfort w podbrzuszu jakbym miała miesiączkę i cięgle występuje lekkie krwawienie w bardzo jasnym kolorze . Przy wysiłku czuje także ból w okolicy prawego jajnika. Czy powinnam iść znowu do ginekologa czy to normalne i wszystko się unormuje ?
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Proszę o poradę ekspertów. Boję się panicznie, że mogłam zajść w ciążę. Do zbliżenia doszło 4 6,11,12,13 grudnia i wcześniej. Miałam dni plodne. Ja byłam naga on miał bokserki. Dotykał mnie nimi od tyłu, od przodu, no ruchy tak tak podczas stosunku, tak jakby wkładał bo czułam i miał je mokre od preejkulatu bądź spermy(zrobiły się mu w trakcie mokre i nadal wkładał). 19 grudnia dostałam niby jakąś bardzo skąpa miesiączkę a zawsze mam mega obfitą i bolesna. Robiłam testy ciążowe i wyszły negatywne. 13 stycznia-wszystkie poszłam do przychodni na test ciążowy z krwi i wyszło mi <1.10mlU/ml lecz robiłam to 5 dni przed moja kolejna miesiączka-powinnam ja mieć 18 stycznia i nie dostałam, miałam tylko jakieś upławy rozowe a wieczorem lekki śluz z krwią. Dodam, że w sylwestra jakoś sttacznie kłuły, bolały jajniki, że płakałam z bolu.
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Przychodzę z problemem spóźniającego się okresu. Ostatni okres miałam 8 grudnia I trwał 6 dni (14 listopad). Kilka razy po okresie uprawialiśmy petting. Mianowicie siedziałam na chłopaku I ocieraliśmy się o siebie imitując ruchy jak w seksie. Chłopak miał na sobie majtki spodnie jeansowe podkoszulek za spodniami I bluzę. Ja miałam na sobie sobie spodenki, majtki. Przy pierwszym razie miałam założoną wkładkę higieniczną. Doszło do wytrysku. Chłopak nie dotykał mnie nigdzie. Odrazu po tym poszłam umyć ręce i się przebrałam. Po jakiś 2 godzinach sytuacja się powtórzyła. Tym razem miałam podpaskę. Tym razem chłopak nie doszedł tylko ja. Po tym zdarzeniu również nigdzie się nie dotykaliśmy. Przy kolejnych takich zdarzeniach zawsze miałam podpaskę. Minął miesiąc i dalej nie dostałam okresu. Spóźnia mi się około 5 dni. Mam nieregularne miesiączki (moje cykle trwają około 28-30 dni). Ostatni trwał 25 dni. Mam również problemy z tarczycą, mianowicie niedoczynność oraz chorobę Hashimoto. Biorę leki Euthryox 25. Czuję jakbym miała pełny brzuch i jest lekko twardy oraz boli mnie lewy jajnik od tygodnia. Od dwóch dni miałam lekkie mdłości. obserwując śluz z pochwy nie zauważyłam nic niepokojącego. Był lekko Białawy i miał lekko lepką konsystencję. Miałam również w tym miesiącu dużo stresu. Zżerają mnie myśli, że jestem w ciąży. Czy mogło dojść do zapłodnienia
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Ostatni okres miałam 12-17.12. 8.01 miałam stosunek z zabezpieczeniem 09.01 miałam planowo dostać miesiączkę ( w piątek czułam ból jajników, więc zakładałam już że w sobotę na pewno dostanę ) mimo to nie dostałam. W niedzielę dla bezpieczeństwa zażyłam tabletkę ,,po" i okresu w ciągu dalszym nie było. Dziś jest poniedziałek i w ciągu dalszym nie dostałam okresu- mimo to odczuwam lekki dyskomfort i bóle jajników. Śluzu jest bardzo mało, jest wodnisty, bezwonny, lekko nieprzejrzysty. Obawiam się że prezerwatywa mogła być założona w nieprawidłowy sposób. Mimo że partner doszedł poza mną. Czy jest szansa, że zaszłam w ciążę? Czy tabletka po opóźnia okres? Jak obserwować swoje ciało i co może być przyczyną spóźniającego się okresu po stosunku?
  16. Witam, ginekolog przepisał mi Diane-35 na nieregularne miesiączkowanie i tradzik. Lekarz stwierdził ze moje jajniki są drobnopęcherzykowe. Niestety nie powiedział mi przez jaki czas mam brać tabletki i kiedy przyjść na jakaś wizytę kontrolna. Czy ktoś miał podobna sytuacje?
  17. Witam, mam 20 lat i stwierdzoną endometriozę. W wieku 16 lat miałam usuwany laparoskopowo torbiel na jajniku który osiągnął wielkość niespełna 10 cm. W 2018 r udało mi się zajść w ciążę, która przebiegała bez komplikacji, urodzilam zdrowego syna, we wrześniu ubiegłego roku urodzilam córeczkę. Będąc na wizycie u ginekologa na początku grudnia ubiegłego roku dowiedziałam się że mam na prawym jajniku torbiel 3 cm i kilka mniejszych z czego jedna pękła mi kilka dni wcześniej najprawdopodobniej, na lewym jajniku również jest kilka małych. Doktor zaleciła tabletki antykoncepcyjne, lecz w między czasie przed miesiączką od której miałam zacząć je zażywać byłam zmuszona zażyć tabletkę dzień po. Miesiączka zaczęła się 31 grudnia, dziś mamy 11 a okres nadal jest i nie widać jakby mial się niedługo skończyć. Czy jest to normalne czy powinnam się udać do lekarza? Dodam że od 4 stycznia dodatkowo zażywam antybiotyk z amoksycylina ze względu na stan zapalny zęba
  18. Witam. Z mężem staramy się o dzieciątko od jakiegoś czasu, niestety bezskutecznie. Mam policystyczne jajniki. Wykonałam badania w 4dc takie jak: TSH 4,053 zakres 0.27-4,7 FT3 3,68 zakres 2.60-5.40 FT4 1,40 zakres 0.69-1.26 anty-TG <6,4 zakres <18.0 anty-TPO 1,7 zakres <8.0 LH 11, 93 zakres na tę fazę cyklu 1.5-8.00 FSH 4,96 zakres 2.9-12 Estradiol II 90,73 zakres 18,00-147 Prolaktyna 22,32 zakres 3-25 Testosteron II 1,15 zakres 0.23-0.73 Progesteron 20 dc wynosił 0,83 Czy na podstawie tych wyników można coś wywnioskować?
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Spóźnia mi się okres już tydzień a dokładniej dziś jest 40 dzień cyklu. Mam nudności od trzech dni i czuję taki dziwny ból , ucisk w okolicy prawego jajnika, byłam 3 dni temu u ginekologa ale nie wiadomo czy to wczesna ciąża czy nie . Zrobiłam beta HCG z krwi i wyszło ujemne , testy domowe też wyszły ujemne tylko że te beta chce jeszcze raz powtórzyć bo po mnie była moja mama na pobraniu i mogli się pomylić ( już raz miałam taką sytuację) wynik USG jest taki : trzon macicy prawidłowej wielkości i echogenicznosci AP 3.8 cm. Endometrium gr 19mm . Przydatki prawidłowe. Zatoka Douglasa wolna. Czy to może być ciąża ?
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Witam otóż kochałam się z moim partnerem po okresie aż do dnia owulacji (ból jajnika z jednej strony) oraz miałam plamienie malutkie 2 dni od zawsze tak mam mój wiek 23lata Chcę się dowiedzieć czy współżyć przed tym krawieniem i bolem jajnika czy w trakcie tego iż pierwszy miesiąc chyba bezskutecznie .
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam dziwne pytanie czy mogę być w ciąży jeżeli 15 listopada współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia a od 5 gr do 11grudnia dostałam obfity okres jak skończył mi się okres to zaczął mnie bardzo boleć brzuch i podbrzusze Mam gazy bolą mnie jajniki i podejrzewam też że mogę mieć coś z jelitami.. bo mam wszystkie objawy jak bym miała mieć zapalenie jelit..
  22. Dzień dobry, obecnie mam stwierdzone PCO, ze względu na wyniki wszystkich badań PCOS zostało wykluczone. Od zawsze mam nieregularne miesiączki. W wieku 17 lat zgłosiłam się do lekarza ginekologa ze strasznymi bólami przed miesiączka - stwierdził, że w tym wieku bóle i cykle po nawet 60 dni są normalne i przepisał mi antykoncepcję (bez żadnych badań) łącznie przez 2 lata miałam 4 różne leki i po każdych źle się czułam (przytyłam do 84kg przy wzroście 172) Przerwałam to leczenie gdy poszłam na studia. Miesiączki znowu zrobiły się nieregularne, lecz schudłam. Każdy dzień przed miesiączka znowu był koszmarem - ból brzucha, ból krzyża, ataki zimna i gorąca na zmianę. Zauważyłam, że im dłuższe cykle bym większy ból. Zgłosiłam się do lekarza specjalisty, Pani doktor zleciła mi wszystkie badania - wykluczyła PCOS i stwierdziła, że mam policystyczne jajniki. Przepisała mi lek duphaston po 2 tabletki dziennie od 16 dnia cyklu. Wszystko się unormowało niestety źle się czułam, chciało mi się wymiotować i miałam myśli depresyjne. Wyjechałam z miasta i po roku odstawilam te leki. Dziś mam 24 lata, 176 cm wzrostu i ważę 62 kg, cykle monitoruje i są w granicach 28-43 dni. W poprzednim cyklu miałam różowe plamienie jeszcze przed miesiączka. W tym cyklu również miałam takie plamienie ok 27 dnia cyklu, później miałam bóle brzucha zaparcia tak jak zawsze przed miesiączka niestety nie wystąpiła. Dziś jest 49 dzień cyklu często mam bóle brzucha. Kilka dni temu miałam silne skurcze które trwały ok godziny i dawały ból w okolicy jajników i odcinka lędźwiowego a także aż od brzucha do żeber. Chodzę cały czas zmęczona. Dodam jeszcze że współżyje z partnerm rzadko i są to stosunki raczej przerywane. Test ciążowy robiłam tydzień temu i wyszedł negatywny. Czy to jednak może być ciąża? Co dalej powinnam robić? Jak się leczyć? Lekarze mówili, że ciąża będzie możliwa tylko przy wsparciu leków. Proszę o poradę. Pozdrawiam
  23. Witam, biorę regularnie od pół roku talbetki Liberelle. Niedawno brałam antybiotyk, stosunek płciowy miałam 8 dni po jego odstawieniu. Od tego czasu minął tydzień, jestem w 15 dniu blistra i odczuwam kłucie jajnika, pierś są wrażliwe i zdaje mi się, że mam nabrzmiałe/wzdęte podbrzusze. Czy jest możliwość, że czekałam za krótko po antybiotyku i to ciąża? (z zalecenia lekarza nie odstawiłam antykoncepcji w terapii antybiotykowej). Pozdrawiam
  24. Gość

    Seks a ciąża

    Witam okres spoznia mi się 4 dzień. miesiączka była ostatnio 13 listopada . 11 grudnia zrobiłam test ciążowy ale nie z porannego moczu. test negatywny . moje objawy to częste oddawanie moczu mrowienie w skutkach brak apetytu kłucie w jajnikach i ból podbrzusza i uczucie mokrego krocza. czy jestem w ciąży?
  25. Witam W listopadzie 2019 zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne Limetic. W tym czasie wystąpił u mnie okres tylko w kwietniu i w maju. Na poczatku listopada przestałam zazywac limetic. 11 grudnia ginekolog przepisal mi luteine dopochwowo na wywolanie miesiączki oraz nowe tabletki antykoncepcyjne które mialam zacząć przyjmowac jak tylko pojawi sie okres. Wczoraj dostalam delikatnego plamienia ktore uznalam za poczatek miesiaczki i zazylam pierwsza tabletke Vibes dzis widze ze jest to ciemno brązowego koloru. Chcialam zapytac czy jest to normalne oraz czy antykoncepcja bedzie działać Mam objawy miesiączkowe takie jak ból brzucha oraz jajników.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...