Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Odchudzanie

Znaleziono 48 wyników

  1. Witam, nazywam się Julia mam 15 lat, 173 cm wzrostu i ważę 78 kg. Dokładnie 22 lutego 2021 roku postanowiłam schudnąć. Przez pandemie i ciągłe siedzenie w domu nabrałam krągłości ale przede wszystkim źle czułam się w swoim ciele. Wcześniej też już podejmowałam próby odchudzania, ale z reguły po tygodniu traciłam motywację. W lutym się to zmieniło i od prawie 3 miesięcy (piszę prawie ponieważ miałam dwa tygodnie przerwy ze względu na próbne egzaminy ósmoklasisty, na ten czas tylko przestałam ćwiczyć, moja dieta nie zmieniła się) zaczęłam regularnie ćwiczyć, jestem na deficycie (obliczyłam sobie w internecie moje zapotrzebowanie kaloryczne i odjęłam około 300 kcal), staram się nie podjadać, jem sporo owoców i warzyw, wybieram produkty zdrowe, piję około 2,5 l wody dziennie. Ponadto staram się ograniczać stres ( co niestety z reguły mi się nie udaje, gdyż jestem osobą , która stresuje się praktycznie wszystkim) oraz spać przynajmniej 8 h. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale w mojej rodzinie babcia i mama mają chorą tarczycę. Byłam z siostrą już z tym u lekarza, ale na razie nie jest potwierdzone, że my też to mamy. W każdym razie dzisiaj jest 5.05.2021 a większych efektów jak nie było tak nie ma (piszę większych ponieważ na wadze straciłam może 1,5 kg, w pomiarach ciała zależy gdzie ale też nie widać jakiejś różnicy). Powoli tracę motywację. Zdaje sobie sprawę, że 3 miesiące to może nie jest jakiś długi okres czasu, ale liczyłam na bardziej zauważalne efekty. Jestem poprostu zmęczona. Oczywiście to nie wygląda tak, że się głodzę. Wręcz przeciwnie przyzwyczaiłam się do tego trybu życia. Ćwiczenia nie sprawiają mi już takiego trudu jak na początku. Aczkolwiek nie długo wakacje. Myślałam, że do tego czasu schudnę na tyle by czuć się dobrze ze swoim ciałem. A na ten moment czuję jakby nic się nie zmieniło. Kolejną rzeczą, która mnie dobija są to rezultaty innych dziewczyn, u których po 3 miesiącach widać już różnicę. Boję się, że może robię coś źle. Mam nadzieję, że Pani/Pan rozumie o co mi chodzi. Przepraszam jeśli napisałam to chaotycznie. Może miałaby Pani/ miałby Pan dla mnie jakieś rady, wskazówki albo coś co jakkolwiek mogłoby mi pomóc. Z góry dziękuję.
  2. Witam. Od ponad roku mam problemy z miesiączką. Wcześniej miałam regularne cykle co 28 dni. Jedną ciążę i poród bez problemów. Rok temu zaczęłam też ćwiczyć i odchudzać się. Jednak nie były to drastyczne ćwiczenia 4 razy w tygodniu po ok40min. Dieta to liczenie kalorii najpierw 1400( około miesiąc) potem docelowo 1800/1900. Schudłam kilogram. Wazylam 53kg wzrost 166. Kiedy zaczęliśmy starać się o drugie dziecko okazało się to nie możliwe. Badania wszystkie wychodzą dobrze. Miałam robiona nawet rezerwę jajników. Nie wiadomo skąd te problemy. Brałam 3 miesiące leki antykoncepcyjne. Przestałam brać na początku marca, dotąd nie mam okresu. Jem już normalnie(od marca) przynajmniej 2000kcal, ćwiczę jak ćwiczyłam. Waze teraz 55kg. Badania dalej w normie. Mam 34lata. Co jeszcze może być przyczyną braku owulacji, okresu. Lekarz mówi, że wszystko u mnie stoi w miejscu. Jak długo organizm wraca do normy po odchudzaniu? U mnie nie trwało ono długo i nie było drastyczne. Jakie badania jeszcze warto zrobić? Miałam usg piersi, ginekologiczne, morfologia, hormonalne pod kątem policystycznych jajników, hiperpolakrynemi. Oczywiście tarczyca, cukrzyca. Wszystko wychodzi w normie... Jem dużo warzyw, owoców, mięsa, pije wodę, herbaty czerwoną, zielona. Bardzo proszę o pomoc
  3. W kontekście starań o dziecko wykonałam badania krzywych. Poniżej pomiary: Glukoza na czczo: 86,4 mg/dl Glukoza po 1h: 80,2 mg/dl Glukoza po 2h: 75,8 mg/dl Insulina na czczo: 6,9uIU/ml Po 1 h: 26,3 uIU/ml Po 2 h: 17,6 uIU/ml Jestem w trakcie IVF. Oceniono moje komórki na słabe jakościowo, stąd Adopcja Zarodka. Nie odchudzam się, jem posiłki przygotowywane w domu, nie mam dużego wysiłku fizycznego, alkohol bardzo sporadycznie. Jedyne objawy to ciągłe zmęczenie (przechodzi gdy trochę poćwiczę np. pół godziny na rowerku), czasem atak głodu mimo że niedawno coś zjadłam. Podczas badania krzywych tuż po wypiciu glukozy podniosło mi się ciśnienie i pojawił się ból głowy.
  4. Witam pytanie o ilość kalorji żeby schudnąć. Mam 33 lata jestem mężczyzna, waze 95 kg mam 180 wzrostu, ćwiczę na siłowni około 1-2h przez 4 dni w tygodniu przerwy we wtorki piątki i soboty, jadam mało na śniadanie i kolację za to obfity obiad plus tabletka spalacz tluszczu 3h przed treningiem zazwyczaj ryż warzywa ryba kurczak kasza itp, po treningu zawsze banan i odżywka białkowa, myślę że spożywam dziennie około 1500 kcal czy to ok żeby zchudnac i nie stracić masy mięśniowej w weekendy jakiś mały fasst food za zwyczaj, co mugł bym zmienić żeby poprawić efekty? z góry dziękuję pozdrawiam.
  5. Mam problem, moja koleżanka z klasy we wrześniu wróciła bardzo chuda. Na basenie w wodzie było jej zimno i miała sine usta mimo że był ciężki trening i wszystkim było gorąco. Gdy sie schyla widać jej miednice i wszystkie kości. Nauczyciele ani jej rodzice nie robią nic. Ostatnio mieliśmy luźniejszy wf a ona poprosiła panią o materac i gumy do ćwiczeń i przez całą lekce robiła cwiczenia odchudzające. Nie wiem już co robić i jak zacząć bo wiem że osoby z zaburzeniami odżywiania różnie reagują. Jak mogę jej pomóc
  6. Dzień dobry błagam proszę o pomoc mam dietę redukcyjna 1700 kcal 90g 50g =2300 kcal niewiem. Oco chodzi ile wkoncu mam tej diety czy ja wogule natym schudnę a nie odwrotnie dodam że ważę 68kg wzrost 170 cm lat 33 zależy mi by schudnac 7kg będę wdzięczna za pomoc ile powinna mieć dieta ile gram węglowodanow i białka
  7. Witam mój wynik TSH to 10 ft4 w normie i Ft3 również po naświetlaniach radiojodem 7 lat temu brak sił na cokolwiek wieczne zmęczenie obecnie jestem na letrox 2 tabletki po 100 jak sobie z tym radzić o wadze nie wspomnę bo to już porażka ciągle ćwiczenia robienie po 7 km byle utrzymać wagę nie ma mowy o schudnięciu
  8. Dzień dobry. Bardzo proszę o interpretację wyników. Krzywa cukrowa Glukoza na czczo - 82 mg/dl po 1 godz. 55 Po2godz.-83 Krzywa insulinowa 12,5 Po 1 godz. 6,77 Po 2godz.11,4 Mam też hashimoto i sporą nadwagę. Pomimo stosowania diety nie mogę schudnąć. Bardzo proszę o poradę. Dziękuję z góry.
  9. Czy mogę stosować tabletki na odchudzanie Nutrigo Lab Burner wraz z tabletkami antykoncepcyjnymi Naraya 3 mg 0,02 mg
  10. Witam,mam pytanie chciałam schudnąć i słyszałam dużo o Ideal Slim czy to faktycznie by zadziałało,wiadomo teraz ciężko by pójść na siłownię,a w domu nie mam warunków do ćwiczeń, poniewaz mam chory kręgosłup,a bardzo chciałabym schudnąć
  11. Gość

    Seks a ciąża

    11.01 zaczęłam krwawić i bolało mnie podbrzusze. Tydzień później poroniłam. Leciały mi bardzo duże skrzepy i bardzo obficie krwawiłam. Mam nadwagę 170cm wzrostu i wagi 98kg. Ile czasu musi minąć żebym mogła się odchudzać. Chciałabym zajść w ciążę jeszcze raz. Czy będę mogła? Moja ostatnia miesiączka była od 16.11 do 19.11
  12. Mam 76 lat i muszę się odchudzić ze względu na kręgosłup. Myślę o profesjonalnym odchudzaniu w Gdyni. Pod okiem kogo lub jakiej Firmy?
  13. Witam ! Moje pytanie dotyczy skuteczności tabletek antykoncepcyjnych . Czy w 7 dniu przerwy , podczas bardzo regularnego stosowania i przyjęciu tabletki z kolejnego blistry o tej samej porze co zawsze uzasadnia moje obawy o ciąże ? Współżycie w 7 dniu przerwy i zawiodło drugie zabezpieczenie . Czy brak wystąpienia krwawienia z odstawienia może być też skutkiem nadmiernego odchudzania ?
  14. Witam. Jestem kobieta, wiek 34 lata, wzrost 1.72. Waga od roku bardzo wzrosla. Z 75kg( to jest moja srednia waga, pomiedzy 69- 75) na 92kg. W 2016 wykryto u mnie subkliniczna niedoczynnosc tarczycy. Dopiero, gdy TSH wyniosloponad4 lekarz zdecydowal sie na letrox. Zazywam od roku na dzien dzisiejszy 125 co wieczor. Obecne wyniki TSH 1.95 (0.27- 4.2), ft4 1, 45 (0.93- 1.71), ft3 3.03 (2.02- 4.43). Krzywa cukrowa 75g na czczo 85mg/dl, po 60min 68, a po 120min 65mg/dl. Otoz moj problem polega na tym, ze nie moge w ogole schudnac, ciagle jestem glodna, po obiedzie do godziny robie sie glodna. Ruszam sie, biegam, nie jem niepotrzebnych slodyczy, przestrzegam diety. I nic. Slyszalam, ze po letroxie troche powinno mi ubyc, ale mi nic nie ubywa. Bardzo mnie to martwi. Jakis miesiac temu wykupilam lek Mysimba, ale przestalam go brac, bo okropnie sie czulam. Mialam tez Siofor od endokrynolog, dawka 750, ale chcialo mi sie spac w koncu zemdlalam na ulicy. Nie wiem juz co mam robic. Pozdrawiam, Malgorzata.
  15. Dzień dobry mam pytanie, a w zasadzie kilka pytań 1. Czy tabletki anty powodują wzrost masy ciała Czy tylko powodują zwiększony apetyt? 2. Czy biorąc tabletki mozna schudnąć przy odpowiednim ruchu i diecie Czy raczej branie ich nie pozwoli na to? 3. Czy na tabletki mają plyw takie tabletki jak ulgix trawienie, espumisan lub trawisto? Proszę o odpowiedz bo nie znalazłam tutaj odpowiedzi na te pytania
  16. Dzień dobry. Od kiedy pamiętam mam straszne problemy z nadwagą. Mimo stosowania diety i ćwiczeń nigdy nie byłam w stanie schudnąć (nawet przy diecie 1500kcal tyłam). W ubiegłym roku zdiagnozowano u mnie chorobę Gravesa-Basedowa. Poziom TSH wynosił wtedy 0. Mimo to tyłam dalej. Obecnie nadczynność jest wyregulowana a poziom TSH wynosi 1,7 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94). Kortyzol lekko podwyższony. Dodatkowo zażywam metforminę (glukoza 84mg/dl). Od 5 lat przyjmuję antykoncepcję hormonalną - lek Atywia. W związku z ogólnym złym samopoczuciem postanowiłam skontrolować hormony. Czy poniższe wyniki są prawidłowe dla osób stosujących antykoncepcję? FSH - 5,37 mIU/ml LH - 5,61 mIU/ml Estradiol - 34,20 pg/ml Prolaktyna - 17,57 ng/ml (5,18 - 26,53) Testosteron - 54,30 ng/dl (7,21 - 79,31) SHBG - 212,00 nmol/l (kobiety 20-49 lat: 32,4-128 nmol/l) Pozdrawiam
  17. Dobry Wieczór wykonałem dziś badanie krwi (kortyzol, testosteron) testosteron jest w normie, martwi mnie kortyzol, bo wynik na tą godzinę wynosi 12,8 gdzie zakres referencyjny w godzinach porannych od 6-10 jest 4,82-19,5. Za to w godzinach popołudniowych 16-20 zakres referencyjny 2,47-11,9. Poza tym co mnie zaskoczyło mam nadczynność tarczycy, gdzie zazwyczaj brałem letrox 50 jedną tabletkę na czczo rano na pierwotną niedoczynność tarczycy i tsh było w normie, objawy nadczynności się niestety sprawdzają duża potliwość, uczucie gorąca (bez gorączki na szczęście) ale z drugiej strony źle znosi mój organizm uczucie zimna. Oprócz tego jestem osobą z nadwagą/otyłością. Psychicznie czuje się lepiej, fizycznie gorzej, bo dochodzi do tego refluks uporczywy gdzie obecnie biorę prokit jedną rano i drugą w południe tabletkę i zulbex na wieczór jedną tabletkę. Bardzo długo biorę leki od Psychiatry, mam rentę. Leki te są zmieniane zważywszy na fakt, że mój organizm źle je toleruje (układ mój moczowy bardzo źle, to znosi pomimo raz dobrego wyniku, a raz złego, a proszę mi wierzyć Szanowni Państwo, że wykonałem mnóstwo badań na Fundusz zdrowia i w tym prywatnie, obecnie jest lepiej, chociaż nieidealnie z tym układem moczowym, pije wodę,) Na ten moment przyjmuję latudę lek dwie tabletki na wieczór (biorę ten lek na schizofrenię, ale mam też stwierdzone zaburzenia nerwicowe) może to jest przyczyną? Bo jak byłem na diecie i trenowałem, byłem bardzo systematyczny i tym samym zdeterminowany na wynik, to były efekty schudłem i było dobrze. Teraz znów przytyłem mniej się ruszam po prostu, to stawiam sam za główną przyczynę niestety, a na moim przykładzie samą dietą nie schudnę. Dieta w większości jest taka sama i nadal mam silną wolę chociaż nie jest, to specjalistyczna dieta niestety. Prośba o ocenę wyniku i poradę jeżeli będzie to możliwe. Czy jest możliwy pomiar badania w moczu na kortyzol całodobowy? Może wtedy miałbym pewność, że ten wynik jest w 100 procentach miarodajny, bo podobno czeka się na wynik od 1 do 21 dni. Czy warto zbadać poziom neuroprzekaźników w organizmie i czy jest, to finansowane przez Fundusz, a może PFRON? Z tego względu, że jestem Osobą niepełnosprawną umiarkowanie i faktem jest, to, że mam skłonności do melancholii/depresji czy nadwrażliwości - Osoby wysoko wrażliwe należę do takich Osób niestety, czuję się samotny, a nie mogę zmienić otoczenia - mieszkam z Rodzicami w dodatku jeszcze ze względu na sytuację, która jest na Świecie i w Polsce, to może rosnąć, ale też mam powody do doceniania i wdzięczności, to mnie wzmacnia między innymi, bo nie tylko, to. Chcę prostu bardziej świadomym swojego układu nerwowego i siebie. Wyniki testu darmowego neuroprzekaźników Dopamina odpowiada za przyjemność deficyt 72 % Acetyholina odpowiada za naukę deficyt 72% i co mnie zmartwiło GABA neurotransmiter spokoju, deficyt 82 % Serotonina odpowiada za nastrój deficyt aż 88 %. Test niestety potwierdza stan faktyczny mojego organizmu, wolałbym, to jednak potwierdzić badaniami neuroprzekaźników ku temu stąd prośba o pomoc. Wracając do tematu tarczycy mam ponowne badanie Tsh kontrolne zrobić za mniej więcej 6 tygodni i wtedy się okażę czy letrox 50 pół tabletki, a nie jedna da efekt w postaci lepszego wyniku Tsh i tym samym wyrównania poziomu tarczycy w organiźmie. Pozdrawiam i dużo zdrowia dla Państwa zwłaszcza w trudnych obecnie czasach dla Wszystkich. Mężczyzna 31 lat.
  18. Gość

    Brak miesiączki

    Dzień dobry, Okres spóźnia mi się 15 dni. Na pewno nie jestem w ciąży. Czy przyczyną może być duży wysiłek fizyczny, tj, że w ubiegłym miesiącu przeszłam łącznie, w ramach odchudzania się, 370 km?
  19. Gość

    Brak miesiączki

    Mam 22 lata. Przez ostatnie 3 miesiące ograniczyłam kalorie i schudłam 15kg. Obecnie moja waga wynosi 71kg przy wzroście 178cm. Nie wykonywałam żadnych ćwiczeń, tylko sama dieta. Już prawie miesiąc spóźnia mi się miesiączka. Zrobiłam test ciążowy, wyszedł negatywny. Czy odchudzanie może mieć wpływ na to że nie mam miesiączki? Teraz już zakończyłam dietę i jem normalnie około 2tys kalorii dziennie.
  20. Jak schudnąć 13-15kg w 4 miesiące? Mam 18 lat, ważę 69kg przy 169cm. Czy dieta 1500kcal 1h cardio codziennie wystarczy?
  21. Witam Mam 42 lata, ważę 85 kg przy wzroście 162 cm, próbowałam schudnąć ale niestety nie daje to żadnych rezultatów. Moje BMI to 33 czy jest szansa na to żebym dostała skierowanie na zmniejszenie żołądka. Pozdrawiam
  22. Dzień dobry, biorę już 4 opakowanie tabletek antykoncepcyjnych o nazwie kontr***pt, w 12 dniu brania tabletek, po stosunku zaczęłam krwawić, ale ustąpiło jakoś po godzinie, następnie podczas kolejnego stosunku, 16 dzień brania tabletek pojawiło się to samo, jednak bylo to lekko brązowe plamienie, dodam również, ze jestem ostatnio bardziej aktywna fizycznie i Chce schudnąć 2 kg, nie jest to drastyczne odchudzanie
  23. Witam. Biorę tabletki antykoncepcyjne Atywia. Chciałabym zacząć stosować tabletki odchudzające slim strong. Czy mogę one wpływać na działanie antykoncepcji?
  24. Witam biorę tabletki antykoncepcyjne i bym chciała kupić tabletki MISS FIT SKUTECZNE ODCHUDZANIE SPALACZ TŁUSZCZU czy tabletki antykoncepcyjne będą dalej działały
  25. Witam proszę o interpretację wyników córki która ma 16 lat regularnie miesiaczkuje nie odchudza , co oznaczają te wyniki czy jakaś chorobe HEMOGLOBINA 11,2 normy 12-15,5 g/dl , HEMATOKRYT 33,5 norma 35,0- 44,0 % , MCH 26,2 norma 27,0-33,0 pg , RDW-CV 14,9 norma11,4-14,8 , MONOCYT 0,74 norma 0,19-07,2 tys/ul z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź
×
×
  • Dodaj nową pozycję...