Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Zaburzenia nastroju

Znaleziono 66 wyników

  1. Witam, czy jeśli mam mdłości, skurcze, ostatnio nawet odczułam ból jajnika przy braniu tabletek antykoncepcyjnych Atywia to powinnam je odstawić czy może przeczekać? Poprzednio odczuwałam jedynie wahania nastroju, a odkąd zaczęłam je brać ponownie odczuwam silne skutki uboczne. Po 2 tygodniach stosowania pojawiło się plamienie i skurcze. Jestem na 3 tygodniu stosowania i nie ma poprawy, a słabiej się czuję. Czy te objawy miną?
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Otóż w wrześniu odstawiłam tabletki które brałam około 10 lat. Ostatni okres miałam 1 marca 2021. 27 i 28 współżyłam Bez zabezpieczenia. Po jakimś czasie miałam dziwne plamienie koloru brązowego i tylko przy podcieraniu. Potem było różowe z przezroczystym śluzem. 7 kwietnia zauważyłam buławy śluz na wkładce dodam że 4 kwietnia współżyłam. Czy istnieje możliwość ciąży w dniu miesiaczki robiłam test negatywny z tym że w południe nie z porannego moczu. Od pewnego czasu czuje się senna słaba mam czasem bóle w podbrzuszu jak na okres i mrowienie w piersiach czasem oraz wahania nastroju. Dodam że staram się o 2 dziecko. Proszę od odp
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, mam 20 lat i z moim partnerem od dłuższego czasu staramy się o dziecko. Partner ma pracę wyjazdową i nie udało nam się trafić na dni płodne. Od 5 dni mam mdłości, zwiekszony apetyt, bolące i lekko stwardniałe piersi, zmiany nastrojów. W dniu planowanej miesiączki dostałam delikatne krwawienie zktorw tak naprawdę jest widoczne tylko na papierze, normalnie mam bardzo obfite miesiączki. Zrobiłam ba razie jeden test i wyszedł negatywny, czy może zrobiłam go za wcześnie? Czy może to być jednak ciąża?
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Ostatni okres miałam 24 styczeń do 29 stycznia, jestem aktywna seksualnie, mam wzmożone wydzielanie gęstego śluzu, tkliwe czasem bolesne piersi, zmianę nastroju, zaparcia, większa ochotę na seks z chłopakiem, zrobiłam test po około 10 minutach wynik był nehatywny, zaś po jakieś godzinie na teście pojawiła się druga bardzo jasna kreska, czy może być to ciąża?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od tygodnia zauważyłam pewne zmiany. Moje piersi są bardzo obolałe, mam wahania nastroju, wiele rzeczy mi bardzo śmierdzi, a pytając innych ludzi oni zapachu nie czują, niektóre codzinne dotychczas zapachy doprowadzają mnie do mdłości, czuje się osłabiona, ciągle chce mi się spać. Czy to jest czas zeby zrobić test ciążowy? Miesiączkę powinnam mieć za 2 tygodnie.
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam serdecznie. Zacznę od tego że 4 marca miałam wizytę u ginekologa. Jako że chcemy z mężem mieć dziecko a się nie udaje w tym właśnie temacie udałam się do mojego lekarza. Powiedział mi że jestem zdrowa i mogę być pewna że prędzej czy później się uda. Tak jak wyżej wspomniałam był to 4 marca i tego dnia lekarz powiedział mi że jestem już po owulacji. Mój cykl to 26 dni a 4 marca był 14 dniem cyklu. 2 marca kochaliśmy się z mężem więc podejrzewałam że mogę być w ciąży. Na kilka dni przed miesiączka zaczął się ból piersi wahania nastrojów i złe samopoczucie. W dniu spodziewanej miesiączki bardzo blada druga kreska. Dwa dni później już jedna kreska. Dodatkowo pojawiła się miękka gąbczasta struktura wewnątrz pochwy. Dosłownie odczuwałam tam swoją skórę jak obłoczek była tak miękka. Okres dostałam z 5 dniowym opuznieniem bez żadnego bólu. Zastanawia mnie co to mogło być.. Dodam że miesiączki mam jak w zegarku co 26 dni. Dziękuję za odpowiedź
  7. Witam, mam 20 i od pewnego czasu miewam duże wahania, nastroju, ataki paniki i stany lękowe. Bardzo często czuje się psychicznie bardzo dobrze, jednak nagle miewam ataki paniki. Czuję duży lęk i mam obawy, że zaraz nie będę w stanie opanować swojego zachowania i zrobię coś czego nie chce. Trwa to zazwyczaj maksymalnie 30 minut i przechodzi. Nigdy nie miałem wcześniej problemów z żadnymi zaburzeniami psychicznymi. Co należy zrobić? Czy na NFZ można udać się do psychologa? Jak uzyskać skierowanie do psychologa?
  8. Witam! Od jakiegoś czasu biorę tabletki antykoncepcyjne. Tak jak należy wzięłam tabletke 1 lutego (w dzień okresu).. miesiączka trwała do 5 lutego. Do dziś jest, że gdy wezmę tabletkę mam plamienia ból w podbrzuszu. Gdy to się zaczęło występowały również wahania nastrojów i ból głowy. Teraz pozostały tylko plamienia i ból w podbrzuszu.
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Tydzień temu robiłam test ciążowy wyszły dwie kreski w tym jedna słabo widoczna. Dzisiaj zrobiłam drugi test i wyszedł negatywny oprócz tego zaczęłam plamić na brązowo. Mam zwiększony apetyt,zmiany nastroju, samoczynnie przestałam pić kawę,miewam mdłości i zawroty głowy. Miesiączkę powinnam dostać 10 lutego. Czy to możliwe że test był wadliwy albo za wcześnie zrobiony?
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od około dwóch tygodni mam ból podbrzuszu dosyć nietypowy, oraz miałam dwa tygodnie temu upławy z krwia później były brązowe. Przez też dwa tygodnie zaczęły mnie boleć piersi, mam wahania nastroju brak apetytu i mnie mdli.. I od wczoraj upławy z krwia powróciły. Myślałam że okres się zaczyna ale jednak nie jest to miesiączka. Robiłam test ciążowy ale wyszedł negatywny. Czy to może być ciaza?mam i ginekologa za dwa tyg ale nie mogę przestać się martwić.
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Mam taka sytuacje. Uprawialiśmy stosunek wraz z moja partnerka 16 stycznia. Dni płodne miała od 6-11. Zabezpieczyliśmy sie prezerwatywą a do orgazmu doszło poza pochwą. Zadbaliśmy jak najbardziej o to, zeby sperma nie dostała sie do pochwy. Przewidywany termin okresu miała na 25 stycznia a jego wciaz nie ma. Partnerka mowila mi ze ma objawy zbliżającego sie okresu tzn. Sucha pochwa, bol w plecach zmiany nastrojów. Nigdy okres sie jej nie spóźniał dluzej niz 1 dzień. Raz w życiu spóźnił jej sie 2 tygodnie lecz w tedy nie rozpoczęliśmy jeszcze zycia seksualnego. Dodam ze partnerka aktualnie zyje w stresie związanym ze szkołą, jednak w takim samym stresie żyła miesiąc czy 2 miesiace temu, a okres był normalnie. Moje pytanie brzmi: czy jest szansa na ciążę? Czy jest to poprostu zwiazane ze stresem ? Dodam ze mamy aktualnie po 17 oraz 18 lat.
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Jakoś od 4 miesięcy od porobienia staram się z partnerem o dziecko. Ostatnią miesiące miałam 25.12.2020. W piątek 22.01.2021 zaczęłam odczowac mdłości i senność, wahanie nastroju. 15.01.2021 odczuwałam ból sutków. Partner stwierdził że piersi mi urósł. Wczoraj 26.01.2021 wykonałam test ciążowy negatywny i dostałam okres. Nie był taki jak zawsze. Krwawienie jest dość obfite i odczuwam ból podbrzusza. Skrzepy zawsze miałam i to dość dużo a tym razem kilka na krzyż Obiawy się utrzymują dalej i są coraz silniejsze. Nie wiem co się dzieje i co myśleć. A może się udało?
  13. Od dłuższego czasu borykam się z trądzikiem. Przez ponad pół roku brałam tabletki antykoncepcyjne, które spowodowały zanik trądziku. Ponad rok temu odstawiłam tabletki i po 4 miesiącach trądzik wrócił ze zdwojona siła. Próbowałam zwalczać odpowiednia pielęgnacja, suplementacja, zdrowo się odżywiam (nie jem mleka i produktów mlecznych, zero cukru, ogólnie dieta o niskim ig, spożywam duzo omega 3 i 6) 5 miesięcy temu odstawiłam mięso ale tylko dlatego, ze lepiej się czuje nie jedząc mięsa, dbam o rytm dobowy oraz wysiłek fizyczny. Poza trądzikiem mam również takie objawy jak: nieregularne miesiączki od 3 miesięcy, obrzęk piersi przed miesiączka i ogólnie napięcie przedmiesiączkowe, wahania nastroju, suchość błon śluzowych pochwy. Mam zamiar zrobić badania hormonalne: lh, fsh, estradiol, testosteron, wolny testosteron, androstendion, dht, dhea, dhea-s, shbg, prolaktyna, 17-oh-progesteron. Niestety badania są dość drogie. Stad moje pytanie, czy muszę koniecznie robić wszystkie wymienione badania?
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Jakoś od 4 miesięcy od porobienia staram się z partnerem o dziecko. Ostatnią miesiące miałam 25.12.2020. W piątek 22.01.2021 zaczęłam odczowac mdłości i senność, wahanie nastroju. 15.01.2021 odczuwałam ból sutków. Partner stwierdził że piersi mi urósł. Wczoraj 26.01.2021 wykonałam test ciążowy negatywny i dostałam okres. Nie był taki jak zawsze. Krwawienie jest dość obfite i odczuwam ból podbrzusza. Skrzepy zawsze miałam i to dość dużo a tym razem kilka na krzyż Obiawy się utrzymują dalej i są coraz silniejsze. Nie wiem co się dzieje i co myśleć. A może się udało?
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Mam typowe objawy ciąży: brak miesiączki, mdłości, zmiany apetytu, wahania nastroju. Zdarzało mi się wcześniej nie mieć okresu przez 2/3 miesiące w momentach silnego stresu. W poprzednim miesiącu mój okres był bardziej skąpy niż zazwyczaj, a w tym miesiącu nie wystąpił w ogóle, miałam natomiast brązowe plamienie, a teraz obserwuję u siebie mlecznobiałą wydzielinę. Nie uprawiałam seksu, ocieraliśmy się o siebie z chłopakiem w bieliźnie, nie doszło do wytrysku, jednak bielizna była mokra. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Czy może to być ciąża urojona?
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. 11 listopada uprawiałam seks z chłopakiem, używaliśmy prezerwatywy, on skończył we mnie. 14 listopada dostałam okresu takiego jak zazwyczaj , natomiast w ostatnim tygodniu zauważyłam u siebie dziwne objawy tzn było mi niedobrze , miałam większy apetyt niż zwykle i zmiany nastroju . Pomyślałam że to pewnie zbliżający się okres lecz go nie dostałam. Tak bardzo zaczęłam panikować że jestem w ciąży że od tamtego czasu nie myślę o niczym innym. Zrobiłam dwa testy i oba wyszły negatywne ale mimo to boję się że mogę w tej ciąży być . Minął miesiąc od współżycia a od tygodnia ponad spóźnia mi się okres i nie wiem co o tym myśleć . Czy istnieje prawdopodobieństwo że jestem w ciąży ? Mam zamiar zrobić jeszcze jeden test za kilka dni o ile do tego czasu stres mnie nie zje. Dziękuję za odpowiedź
  17. Dzień Dobry. Mam 15 lat jestem chłopakiem i mam problem.Mianowicie chodzi o homony tarczycy FT3 i FT4. ft3 miałem małe a ft4 wyższe TSH było w porządku reszra badań też.Jak byłem na badaniu usg tarczycy pani doktor powiedziała mi tylko że moja tarczyca jest niejednorodna i powiększona.W dodatku jestem otyły,mam strasznie suchą skóre momentami,wypadają mi włosy,kołatania serca,wypieki na twarzy,podwyższoną akcję serca i straszne zmiany nastrojów. Czy możliwe że mam hashimoto i niedoczynność tarczycy?
  18. Używam plastry Evra od okolo dwoch lat, od kilku miesiecy mam bole glowy i wahania nastroju, takie jak przed plastrami. Czy moge je odstawic na dwa miesiace albo trzy,i potem wrocic do nich. ?
  19. Gość

    Brak miesiączki

    Witam mam 27 lat i jestem 14 miesięcy po cc. Okres miałam reguralny 3 miesiące po porodzie ponieważ nie karmiłam piersią. Ostatnia miesiączkę miałam 14.10.20 i w listopadzie się nie pojawiła. Dodam za 20.11.20 byłam u ginekologa i miałam badanie ginekologiczne oraz usg dopochwowe. Wykluczył ciążę. Ginekolog powedzial ze lada chwila powienien pojawić się okres ale tutaj dalej nic. Bardzo bolą mnie piersi i mam wahania nastroju. Dodam że nigdy nie miałam żadnych problemów ze zdrowiem ani żadnych zabiegów oprócz cc. Wszystkie na badania w ciąży i po ciąży były w normie.
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Chciałam zapytać czy jestem w ciąży. Z chłopakiem kochaliśmy się w zabezpieczeniu w okolicy terminu mojej owulacji - ok. 26 września. 11 października dostałam okres (ok 3 dni). 2 tygodnie później bolały mnie piersi, podbrzusze, wymiotowałam, miałam wahania nastroju. Zrobiłam wtedy test i wyszedł negatywny. Wydaje mi się, że miałam owulację ok. 1 listopada. Zrobiłam ponownie test po kilku dniach i wyszedł negatywny. Teoretycznie okres powinnam dostać 15 listopada, ale nie było go, więc ponowiłam test - znowu wyszedł negatywny. Do dnia dzisiejszego nie dostałam okresu. Czy mogę być w ciąży?
  21. Witam, mam 27 lat i często brak ochoty na seks oraz wahania nastrojów. Gdy już dojdzie do stosunku, zdarza się, iż erekcja jest krótkotrwała i niewystarczająca do odbycia stosunku. W związku z tym postanowiłem zbadać swoje hormony, których wyniki przedstawiają się następująco: Estradiol (E2): < 13,00 pg/m Testosteron (O41): 532,20 ng/dl Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) (K27): 423,75 μg/dl Badanie wykonane z krwi. Czy estradiol nie jest za niski? Już sam nie wiem, czy jest ok i co może być powodem takich zaburzeń. Proszę o interpretację i radę. Z góry dziękuje za pomoc.
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Okres powinnam była dostać 8.11.2020, zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywny (w dniu spodziewanej miesiączki) dzisiaj(11.11) zrobiłam kolejny test, również z wynikiem negatywnym, chwilę po tym pojawiło się lekkie plamienie, trwało to dosłownie chwilę. Moje cykle zwykle trwają 26-28 dni, staramy się o bobasa. Kochaliśmy się przed, w trakcie i po. Ostatni okres miałam 12.10, dostałam 3 dni szybciej niż powinnam. Czy możliwe, że mój cykl mógł się nieco wydłużyć, a plamienie mogło oznaczać zagnieżdżenie się zarodka? Myślę, że test ciążowy wykonany 3 dni po spodziewanej @ dałby już wiarygodny wynik, czy się mylę? Dodam, że prawie od tygodnia mam wahania nastroju, na 2 dni przed spodziewaną @ lekko pobolewało mnie podbrzusze i czasem kuły jajniki, potem ból ustał,a zawsze na @ miałam straszny ból brzucha. Co powinnam zrobić, jeżeli @ się nie pojawi za kilka dni? Powtórzyć test ciążowy za kilka dni? Zapomniałam dodać, że test, który wykonałam dzisiaj był z porannego moczu o czułości 10 mIu/ml
  23. witam , dwa miesiace temu robiłam sobie badania na tsh,ft3 i ft4 poniewaz słabo sie czułam, wypadaja mi włosy jestem senna , zmiany nastroju nieregularne miesiaczki . wiec postanowilam zrobic badanie i wyszlo tak tsh 0,75 (0,35-4,94) ft3 4,91 ( 2,63-5,7) ft4 12,47 (9-19) dzisiaj powtorzyłam badania poniewaz od miesiaca nie pojawila sie miesiaczka a nie jestem w ciązy i wyszły one tak tsh 1,69 (0,35-4,94) ft3 5,19 (2,63-5,7) ft4 12,33 (9-19) czy powinnam isc z tym do lekarza czy wyniki sa wporzadku
  24. Dzień dobry. Trzy miesiące temu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne o nazwie Belara i zaczęły się u mnie krwawienia sródcykliczne i bardzo uciążliwe wahania nastroju, dosłownie z płaczu w śmiech i odwrotnie. Lekarz ginekolog twierdzi że wahania nie są spowodowane tabletkami ale przez krwawienia zmienił mi po trzech miesiącach tabletki na triquilar. Jestem teraz podczas przerwy na okres i zastanawiam się czy w ogóle zaczynać te nowe tabletki czy lepiej odstawić?
  25. Witam mam 21 lat. Nigdy nie byłam w związku i bardzo cierpię z tego powodu. Z jakiegos względu nie podobam sie mężczyzną. Cierpię na wahania nastroju które mam cały czas.w jednej chwili czuje się szczęśliwa aby za kilka minut płakać bez opamiętania. Mam tez problem z samooceną. W jednej sekundzie czuje się jak najpiękniejsza kobieta na ziemi a za chwilę mam wrażenie że jestem najbrzydsza, najgłupsza. Często też nachodzą mnie myśli samobójcze lub zastanawiam się co by było gdybym umarła. Niestety najbliższe osoby z mojego otoczenia nie potrafią tego zrozumieć. Twierdzą że przesadzam, że powinnam wziąć się w garść ale ja nie potrafię. Bardzo często myślę że wszystko zmiesię gdybym znalazła chłopaka. Ale pomimo kilku prób to się nie udaje. Bardzo proszę o radę co mogę zrobić aby chociaż trochę poczuć się lepiej, boję się że w końcu nie wytrzymam i odbiorę sobie życie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...