Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból kręgosłupa

Znaleziono 30 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, Mam 22 lata, ostatnią @ miałam 25.10 (zwykle @ trwa u mnie 6-7dni). Do współżycia doszło 8.11 więc wychodziłoby, że w dni płodne. 3-4 dni po stosunku zaczęły doskwierać mi bolące/tkliwe piersi oraz silny ból kręgosłupa. Od 3 dni boli mnie brzuch jak na okres, co normalnie mi się nie zdarzyło tak wcześnie. ( zazwyczaj bóle występowały dzień przed planowana @ lub w momencie jej pojawienia się i były raczej krótkotrwałe nie trwające dłużej niż jeden dzień. Ale nigdy nie wstępowały kilka dni wcześniej). Wczoraj (18.11) zauważyłam liczne niebieskie żyłki na całych piersiach co mnie zaczęło zastanawiać, ponieważ nigdy wcześniej przed żadna miesiączką nie miałam czegoś takiego. Piersi zarówno jak i sutki w mojej opinii jak i partnera znacząco się powiększyły co również nie zdarzało się nigdy wcześniej aż w tak dużym stopniu przed kolejnym cyklem. Planowałam zrobić test ciążowy w dniu planowanej @ czyli 22.11 ale dzisiaj rano zaskoczył mnie okres(?) z 3 dniowym wyprzedzeniem, co również nigdy wcześniej mi się nie przytrafiło, zawsze mam regularne cykle co do dnia. Zauważyłam, że krew jest dosyć jasna niż zazwyczaj i nie wiem co robić. Czy to normalne? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Czy to mozliwe ze moge byc w ciazy moja dlugosc cyklu wyglada tak 27 dni 25 i 26 dni. rozchorowalam sie (angina) i odczowam bol w podbrzuszu i kregoslupa myslalam ze to wina grypy ale 04.11 zauwazylam na papierze sluz rozowawy czym on jest spowodowany i co to faktydznie moze byc. Dodam ze miesiaczka zaczela sie 25.10 i byla jasno czerwona i trwala 5 dni . stosunek byl w 3 dniu miesiaczki i w niedziele. Dodam ze od kilku dni bola mnie sutki w piersiach nawet przez ubrania czuje bol . czy?moge byc w ciazy?
  3. W marcu ukąszenie kleszcza , od maja dziwne objawy od potów osłabienia ,ból kolana. We wrześniu test ELISA IgG 17,03RU/ml IgM 44,61 RU/ml. Test western blot tylko IgG p41 dodatni (47) i IgG p83 graniczny (21) ,pozostale antygeny ujemne ,test z wynikiem ujemnym. Obecnie bol kregosłupa szyjnego , łokcia ,dziwnie zaburzony wzrok i przemijający ból kolana. Bardzo się niepokoję tymi objawami ,czy to borelioza skoro western blot wyszedł ujemny.
  4. Gość

    Petting a ciąża

    Witam, mam pytanie Dnia 9.10 uprawiałam petting z moim chłopakiem, nie doszło do zbliżenia, jednak zaniepokoiło mnie ze włożył rękę do swoich majtek które były dość wilgotne a następnie palce do mojej pochwyć, dnia 11.10 dostałam miesiączke była ona 4 dni przed planowaną, wyglądała ona dosyć dziwnie, bylo to niewielkie krwawienie i trwało mniej więcej 4/5 dni, dzisiaj 5.11 dostałam kolejna miesiaczczke w planowanym terminie jednak jest jej dość mało i ma ciemny, wręcz brązowy kolor towarzyszą temu standardowe bóle kręgosłupa, nie mam żadnych objawów ciąży, lecz czy mam powody do niepokoju z tym związanego, muszę też powiedzieć że moje odżywianie jest nieprawidłowe, w ostatnim czasie bardoz mało jadłam 8 może też to ma jakiś wpływ . Bardzo proszę o odpowiedź
  5. Witam mam 26lat od 16stycznia 2020roku jak urodziłam synka miesiączki były bardzo bolesne przed zawsze bolał mnie brzuch i miałam biegunki 30.10.2020 dostałam okres trwał tylko 3dni był bardzo obfity i strasznie bolało mnie w podbrzuszu i plecy dziś rano 3.11.znowu mi leci ale już mnie a mam biegunki boli mnie brzuch głowa i kręgosłup jestem po 4cieciach cesarskich choruje na zespöł sjögrena o podłożu tocznia czy mam sie nie pokoic nadmienie że w ciazy nie jestem żadnej.
  6. PROVERA 5MG Witam od 2 lat mam plamienia miedzy miesiaczkami. Wcześniej polipy i plamienia co pół roku czyszczenie polipy i plamienia nie ukrywam że to męczące że mam dość. Poszłam poraz kolejny do kolejnego gin doktor zalecił mi provere 5 mg biorę ja dokładnie od 3 września i szczerze plamienia krwawienia ból nasila się powiedziala bym że przez miesiąc mam skompom miesiączkę czyli cały październik plamie krwawie doszły bóle brzuch ból boków przy kręgosłupie nocne poty. Czy to normalne dzwoniłam w połowie października do doktora że stale plamie i mam silne bóle podbrzusza doktor powiedział że musi minąć 3 miesiące od brania provery a potem będziemy się martwić czy to właściwe postępowanie nie ukrywam że piszę z bolesnym brzuchem i krwawieniem. Dokładnie we 3 września przez usg pochwowe wyszedł milimetrowy mieśniaczek czy to ten mięśniak może rośnie i jest coraz gorzej może mam leko oporność na provere co robic zmienić znów gineg martwi mnie co raz bardziej to wszystko mam 40 lat niedoczynność tarczycy którą leczę proszę o poradę wskazówki Dziękuję
  7. Witam, okres spóźnia mi się już 3 tydzień. Od kilku dni boli mnie kręgosłup w dolnym odcinku. Z czym może być to związane? Czy to zbliżający się już sporo spóźniony okres?
  8. Witam jestem kobietą lat 31.Od około roku mam duszności,bóle pleców,(wczesniej tylko ból jednego kręgu w kręgosłupie)czasami ból w mostku i jak by takie ściskanie,jestem senna.Robiłam badania crp 0,60, morfologia wszystko w normie tylko % neurocytów niskie 39.5. Co to może być jakie badania moge jeszcze wykonać?
  9. Witam. Dzis mija 42 dzien cyklu miesiaczkowego i nadal nie mam krwawienia. Mam objawy takie jak 2 lata temu przy pierwszej ciazy bol glowy, mdlosci, bol dolnej czesci kregoslupa,czeste oddawanie moczu ,wzdecia,bol piersi, sennosc apetyt na slodycze. Zrobilam test beta hcg z krwi wyszedl ponizej 0.2 oraz Tsh, ft3,ft4- wszystkie sa w normie. Choruje na niedoczynnosc tarczycy od 7 lat, aktualnie przyjmuje Letrox 75. 4 miesiace temu wykryto u mnie torbiel w piersi i zostawiono do obserwacji. Co moze mi dolegac? Dlaczego nie mam miesiaczki?
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Ostatni okres skończył mi się 4 października. Kiedy zbliżała sie owulacja wystąpiło krwawienie, ból podbrzusza, a czasem zawroty głowy. Dni płodne i owulacji minęły ale ból podbrzusza a szczególnie prawej strony nadal się utrzymuje, natomiast krwawienie ustało na dwa dni i teraz powróciło. Przez kilka dni ból brzucha promieniował na dolną część kręgosłupa. Seks ostatni raz uprawiałam we wrześniu przed miesiączką, więc nie wiem czy to może być ciąża. Proszę o jakieś wskazówki co do dolegliwości, ponieważ martwię sie że to moze być cos poważnego. Pozdrawiam!
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam serdecznie. Staramy się z mężem o dziecko. 8.10.2020 test owulacyjny był pozytywny i tego dnia wystąpił u mnie (jak co miesiąc) ból jajnika. Tego dnia jak i 10.10 współżyliśmy. Miesiączka powinna wypadać ok 21.10 (32-34 dniowe cykle). Jednak już dzisiaj czuje się dziwnie. Pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę, ale nie jest to taki dokładny ból miesiączkowy - mam wrażenie jakby czasami pobolewał mnie delikatnie jajnik, nie tylko całe podbrzusze. Do tego strasznie boli mnie dół kręgosłupa. Na test ciążowy chyba jest jeszcze za wcześnie. Czekać, czy robić z krwi? Nie wiem nawet czy jest w ogóle jakakolwiek szansa na ciążę, martwie się.
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry mam takie pytanie czy zaraz po miesiączce może dojść do zapłodnienia. Moja sytuacja wyglądala tak miesiączke miałam ostania 27 sierpień trwała 7 dni dzień przed miesiączką spożywam z partnerem miesiaczka skończyła mi się 2.09 i na następny dzień poczułam ból podbrzusza z promieniowym do kręgosłupa i zrobiło mi się nie dobrze i sennie miałam lettkie krwawienie i krótkie mam nieleregularne miesiączki mój cykl 32 do tej pory nie dostałam miesiączki test wyszedł negatywnie ale w pierwszej ciąży też miałam testy negatywne lekarza mam dopiero za dwa tygodnie
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry ja mam takie pytanie ponieważ dnia 26.09 kochałam się z chłopakiem trzy razy i on dochodził we mnie na następny dzień 27.09 dostałam miesiączkę znaczy nie wiem czy to miesiączka bo było to bardzo dziwne w na początku była ona jasno-czerwona i było tego tak średni na następny dzień miałam brązowy śluz a kolejnego dnia miałam 1 kropelkę jasno-czerwonego i nie wiem co jest 30.09 miałam takie dziwne uczucie jak bym coś miała w środku było mi tak dziwnie potem bolał mnie kręgosłup i nie wiem czy to tylko mi w głowie siedzi czy to może być prawda też mam tak że dziś 01 10 że ciągle się przestraszałam moj koleżanka stała obok mnie i ja wiedziałam że ona tam stoi i się spojrzałam i wystraszyłam nie wiem o co chodzi w czy mogę być w ciąży ? Testu jeszcze nie robiłam bo jest za wcześnie i dlatego udałam się tu proszę o odpowiedź Z góry dziękuję!
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam mam pytanie kochałam się z chłopakiem 1 dzień przed miesiączką na następny dzień miałam plamienie takie czerwone ale jaśniejsze o wiele później nie miałam do końca dnia na następny dzień miałam brązowe palmy to może być ciąża od kilku dni mam tak że czuje coś dziwnego tak jak bym coś miała w sobie ale nie wiem czy to tylko tak sobie wkręcam czy jak po zatem boli mnie kręgosłup miałam tak też że bolało mnie w pochwie i sama nie wiem od czego po bolewa mnie brzuch od czasu do czasu rzadko ale pobolewa Martwię się proszę odpisać dziękuję i pozdrawiam
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Moje cykle trwają 24, 25 dni. Stosunek mial miejsce 7 dnia cyklu. Czy jest możliwe, że jestem w ciąży? Dodam,że aktualnie jest 15 dzien cyklu, a mnie boli mnie kregoslup w krzyżu oraz mam uczucie ciągnięcia/klucia w podbrzuszu. Od kilku dni mam również zgage co jest dla mnie nowością bo zgaga kojarzy mi się jedynie z wcześniejszą ciążą... Dziękuje za odpowiedź.
  16. Witam. Wczoraj kot znalazł starą kiełbasę w śmietniku. Kiedy mu ją zabierałam ugryzł mnie do krwi. Dzisiaj boli mnie kręgosłup , i źle się czuję. Czy może to być zbieg okoliczności , czy jad kiełbasiany może dostać się do organizmu przez ranę ?
  17. Badanie w kierunku tocznia układowego ANA 3. Wyniki :RNP/Sm -silnie pozytywny (90,00),SS-A - silnie pozytywny ( 94),Ro-52 - silnie pozytywny (76) reszta negatywna Kontrola 137 silnie pozytywny. Kliniczne objawy wskazują na tocznia: bardzo silne bóle różnych stawów, kręgosłupa, zmiany skórne od słońca.Bardzo proszę o interpretację wyniku. Kobieta lat 36
  18. Dzień dobry, Od wielu lat odczuwam przewlekłe zmęczenie, brak energii, ból kręgosłupa, problemy ze stawami. Od 2 lat zauważam problemy z pamięcią, uczeniem się i koncentracją. Od 2 miesięcy drgają mi powieki. Magnez, potas i sód w normie. Badania dotyczące tarczycy w normie. Podwyższone żelazo 249. Dodam, że nigdy go nie suplementowałam i mam regularne miesiączki (7-8 dni). W październiku ubiegłego roku stężenie zelaza we krwi wynosiło 180. Czy wskaźnik 249 żelaza jest na tyle wysoki, żeby szukać przyczyny?
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Proszę o pomoc w diagnostyce, moje cykle są regularne (29-30 dni) od kilku lat biorę duphaston (1x dziennie między 19 a 25 dniem cyklu). W cyklach około 28 dnia dostaje brązowego plamienia które trwa do miesiączki. W tym cyklu nie dostałam plamienia, od 31 dnia zaczęły się plamienia ( po kilka kropel krwi po skorzystaniu z toalety ), w 32 dniu w nocy wystąpiły zimne poty. Dnia 35 pojawiły się 2 skrzepy krwi, codziennie delikatnie plamie, aktualnie jestem w 37 dniu i również pojawił się skrzep a plamie dalej tylko w ubikacji i plamienie zmieniło się na brązowe. Dodatkowo pobolewa mnie podbrzusze ( pierwsze dni trochę słabiej niż podczas okresu, teraz ból mniejszy ale ciągły, podobny do rozciągania) oraz boli mnie kręgosłup w dolnej części. Testy wykonane w 31 i 34 dniu obydwa negatywne. Wizytę mam dopiero za 5 dni, proszę o informację co to może być.
  20. Od października zeszłego roku mam problem z leukocytami były na poziomie 3,34 i 3,70 w styczniu wskoczyły na 5,67(zażywałam iskial max do marca) teraz wykonałam badania i leukocyty bardzo spadły a mianowicie leukocyty 2,94(norma 3,98-10,04) neutrofile 0,94(2,00-7,00),bazofile 0,01(0,02-0,10) neutrofile 32,0(40-80) limfocyty 54,1(20-40),monocyty 12,2(2,0-10) a w rozmazie krwi gram segmentowy 35(40-70), limfocyty 54 (20-45), monocyty 11 (3-8) resztę badań w porządku. Wykonałam badania w kierunku podejrzenia szpiczaka mnogiego nic nie wykazało,białka bence jonesa nie wykryto, prześwietlenie kręgosłupa w porządku(bo mnie boli jest tylko zwyrodnienie). Czuję się bardzo dobrze. Dodam że od roku odchudzam się ale staram się jeść normalnie. Piję 2 razy dziennie koktajle Herbalife (od 2 mc) . Teraz zaczęłam pić aloes. Bardzo proszę o jakieś wskazówki dziękuję pozdrawiam
  21. Proszę o interpretację wyników badań. Mam.35 lat, Tsh 1.393 0.38-5.33 Ft3 5.65 3.8-6.6 Ft4 11.68 7.86-14,41 Anty TG < 0,9 0-4 Anty TPO 0.6 0-9 Prolaktyna 16.42 AMH 6.16 Wykonałam USG tarczycy - wynik OK. Usg jamy brzusznej OK Usg ginekologiczne, cytologia Ok. Dodam, ze bardzo wypadaja mi wlosy, mam zaparcia często towarzyszy mi uczucie zimna, boli dolna część kręgosłupa. (obustronny bol zaczyna sie wczesnym rankiem i promieniuje pod zebra zdarza się że drętwienie lewa noga od kostki po pięte).
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Ostatnią miesiaczke miałam 14 maja, 30 czerwca po południu robiłam test, Następnie 2 lipca także po południu. 3 lipca robiłam z samego rana. Wszystkie testy wyszly negatywne. Od wczoraj mam ból u dołu kręgosłupa i brązowe plamienia, co nigdy w życiu u mnie nie występowało. Zmieniłam teraz znacznie tryb życia, zaczęłam ćwiczyć I zdrowo się odżywiać. Schudłam 13kg. Czy może to jednak być ciąża?
  23. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, dziś mija 12 dzień, od momentu kiedy powinna pojawić się miesiączka. Wykonałam test w 9 i10 dniu rano, od razu pojawił się wynik ujemny. Zaznaczę że zawsze miesiączka była regularna cykl między 26-28dni. Tydzień temu pojawił się ból kręgosłupa i podbrzusza, tak jak to ma miejsce przed miesiączka, jedynie nie bolały mnie piersi i nadal nie bolą. Co może być tego przyczyną?
  24. Witam, mam 21 lat. Mój okres nigdy nie był regularny. 2 lata temu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i okres się unormował. Brałam je rok, po czym postanowiłam je odstawić, bo zauważyłam, że źle się po nich czuję, tzn. miewałam ataki paniki, odczuwałam niepokój (myślałam, że mam zawały). Przez 2 pierwsze miesiące po odstawieniu okres był w normie. Przez następne 2 mies. okres się nie pojawił. Moja pani doktor zapisała mi tabletki dla kobiet w ciąży, które pomagały przez kolejne pół roku. Nagle znów okres zniknął na 3 mies. Pani doktor zapisała mi tabletki antykoncepcyjne na wywołanie okresu. Pojawiał się 2 miesiące. Postanowiłyśmy odstawić tabletki i zamiast nich stosować suplementy dla kobiet Falvit. Niestety, po odstawieniu tabletek okres znów nie nastąpił. Dodam, że od roku miewam wzdęcia, od ok. pół roku bóle w podbrzuszu, które prowadzą do wypróżnienia. Czasami odczuwam też bóle jajnika, bóle kręgosłupa (mam skolioze). Moja pani doktor uważa, że bóle podbrzusza mogą być spowodowane jelitem drażliwym. Nie wykryła na USG przez powłoki brzuszne żadnych torbieli i guzów, jedynie drobne pęcherzyki. Mój rehabilitant uważa, że czuje napięcie w tych miejscach, w jakich pojawia się ono przy nerwicy. Rok temu miałam wykonane USG brzucha i nie wykryto nic niepokojącego. Miałam też problem z grzybicą pochwy. Zdarza się, że okres jest ciemno brązowy, czy czarny- mało krwisty, bywa gęsty. Nie mam pojęcia czym może być spowodowany problem z regularnością okresu. Bardzo mnie to martwi....
  25. Dzien dobry. Troszke namieszalam w swoim cyklu... Mam 27 lat i jestem już mama. Z względów zdrowotnych miałam zalecona antykoncepcję bez robienia przerw. Stosowalam się do tego do stycznia tego rok, następnie zrobiłam przerwę aby oczyscicnorganizm. 06.04.2020 miałam miesiączke moje cykle bez antykoncepcji trwały między 31 A 33 dni. 25.04.2020 odbyłam stosunek bez zabezpieczenia i od 28.04.2020 zaczęłam brać tabletki uprawiając regularny seks do 10.05.2020. Niestety przez roztargnienie wywołane sytuacja życiowa zapomniałam wziąć 9 i 10 tabletke z opakowania kolejnego dnia wzielam 2 na raz wiem nie madre. Tabletki bralam niestety o różnych porach ale nie przekraczałam przerwy do 12h. Od ok 14.05 zauważyłam, że jestem senna. To jeszcze nic takiego... 18.05.2020 zaczęłam lekko plamic taką brązową mazia mimo, że w opakowaniu miałam jeszcze 2 lub 3 tabletki wzięłam je do końca i nie zaczęłam kolejnej paczki bo się trochę boję. Od tego 18 zaczęłam odczuwać inne dolegliwości często jest mi nie dobrze boli mnie dół kręgosłupa i pobolewa mnie w dole brzucha w okolicy rany po cc, oraz miewam straszne bóle glowy i częściej chodzę do toalety... plamie do dzisiaj tj. 25 nie jest to jakieś obfite widoczne przy podcieraniu bielizna czysta... Czy jest to możliwe, że jestem w ciąży mieszkam na wsi i wizytę mam dopiero za kilka dni A ta nie pewność trochę mnie przeraża i te dolegliwości... Proszę o rade
×
×
  • Dodaj nową pozycję...