Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Angina

Znaleziono 16 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    9 lutego kochaliśmy się z chłopakiem. Prezerwatywa pękła gdy chłopak był we mnie, jednak kiedy się zorientowaliśmy natychmiat przestaliśmy więc siłą rzeczy nie skończył we mnie. Stosunek odbył się dzień przed miesiączką, którą dostałam normalnie i trwała tyle co zwykle. W tym miesiącu miesiączka spóźnia się już tydzień, chociaż czuje bóle piersi i skurcze w podbrzuszu. Od tamtej pory nie współżyłam. Miesiączki do tej pory były regularne, ewentualnie 2 dni spóźnione. Dodam, że po ostatnim stosunku zachorowałam na anginę i przyjmowałam antybiotyk tydzień czasu, a także miałam 5 dni przerwy w braniu leków przeciwko padaczce. Czy spóźniony okres może w tym przypadku być oznaką nieplanowanej ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  2. Witam, mam pytanie. Miałam anginę i brałam antybiotyk ospen. Ostatnia tabletkę wzielam w sobotę a w niedziele rozpoczęłam nowy blister antykoncepcji rigevidon. W tym samym dniu współżyłam z chłopakiem, nie doszło do wytrysku w środku. Czy jest duże prawdopodobieństwo ze mogę być w ciąży?
  3. Robiłem badania krwi podczas anginy, brałem antybiotyk i wyszło mi leukocyty 10,07 Neutrocyty 75,6% Limfocyty 9,5% NEU
  4. Witam, od minimum miesiąca mam powiększony jeden migdał. Byłam u lekarza, przepisał antybiotyk, skończyłam go brać tydzień temu, a jest bez zmian. Stwierdził że to angina lecz objawów typu ból gardła brak. Jedynie powiększony lewy migdał oraz dwa wyczuwalne twarde, niebolące, raczej ruchome guzki pod żuchwą z lewej strony. Co to może być ? W między czasie miałam bóle stawów. Około listopada-grudnia bóle lewej strony głowy. Wczoraj robiłam badania krwi wyniki wyszły tak: OB - 11m/h norma 2-15 ASO - 170 norma 0-200 CRP - 2,7 norma 0.0 - 5.0 TSH - 1.020 norma 0.510 - 4.300 Leukocyty - 5,3 norma 4.0-10 Erytrocyty - 5.0 norma 3.9 - 5.2 Hemoglobina 13.7 norma 11.2 - 15.7 Hematokryt - 43 MCV - 85 MCH - 28 MCHC - 32.2 Płytki krwi - 273 RDW - CV - 14,2 PDW - 15.6 MPV - 12.1 P-LCR - 42.2 Neutrofile - 2.95 Limfocyty - 1.86 Monocyty - 0.43 Eonzynofile - 0.06 Bazofile - 0.03 Neutrofile - 55.2 % Limfocyty - 34.8 % Monocyty - 8.1 % Eonzynofile - 1.1 % AST - 29 norma 0-35 ALT - 37 norma 0.33 Bilirubina całkowita 0.30 norma 0.30-1.20 Fosfataza zasadowa 58 norma 35-124 GGTP 7 norma 0.38
  5. Witam mój synek ma skończone 7 tygodni dostał skierowanie na morfologie krwi kontrolnie. Przed porodem miałam angine. Mały rozwija sie prawidłowo na usg brzucha wyszło że ma powiększony kielich. Z wyniku krwi wyszło po za normą PLT płytki krwi - 525, MCV - sr.obj.krw.czerwonej - 95, MCH -sr.masa hem.w krw.czer. - 32.5, Lym
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Czy to mozliwe ze moge byc w ciazy moja dlugosc cyklu wyglada tak 27 dni 25 i 26 dni. rozchorowalam sie (angina) i odczowam bol w podbrzuszu i kregoslupa myslalam ze to wina grypy ale 04.11 zauwazylam na papierze sluz rozowawy czym on jest spowodowany i co to faktydznie moze byc. Dodam ze miesiaczka zaczela sie 25.10 i byla jasno czerwona i trwala 5 dni . stosunek byl w 3 dniu miesiaczki i w niedziele. Dodam ze od kilku dni bola mnie sutki w piersiach nawet przez ubrania czuje bol . czy?moge byc w ciazy?
  7. Witam! Odebrałem dzisiaj wyniki z badań krwi, trochę Mnie nie pokoją, od miesiąca zmagam się z nawracającą anginą ropną, jestem 4dni po antybiotykoterapii, mam 23 lata, badanie robione wczoraj 9.11. Leukogram(wymaz): Neurofile segmentowane 49,1 (norm. 50-70) Limfocyty 37,0 (norm 25-40) Monocyty 11,1 (norm 2-8) Eozynofile 2,8 (norm 2-4) Morfologia krwi obwodowej (14 parametrów) Krwinki białe: Leukocyty 7,12 jedn. x10^3/uL(norm 4,23-9,07) Krwinki czerwone: Erytrocyty 5,44 jedn. x10^6/uL (norm 4,63-6,08) Hemoglobina 16,5 jedn. g/dl (norm 13,7-17,5) Hematokryt 49,0 (norm 40,1-51) Wskaźniki czerwonokrwinkowe: MCV 90,1 jedn. fl (norm 79-92,2) MCH 30,3 jedn. pg (norm 25,7-32,2) MCHC 33,7 jedn. g/dl (norm 32,3-36,5) RDW-SD 39,9 jedn. fl (norm 35,1-43,9) RDW-CV 12,2 (norm 11,6-14,4) Płytki krwi: Płytki krwi 290 jedn. x10^3/uL (norm 150-400) PDW 10,8 jedn. fl (norm 9,8-16,1) MPV 9,9 jedn. fl (norm 9,4-12,6) P-LCR 23,9 (norm 19,2-47) PCT 0,29 (norm 0,16-0,35) Tam gdzie nie podałem jednostki jest ona po prostu %. Proszę o pomoc, strasznie się boję.
  8. Witam, stwierdzono u mnie anginę i przepisano mi antybiotyk Augmentin. Biorę antykoncepcję Vines. Przyjęłam już 11 tabletek z antykoncepcji. Wczoraj odbyłam z partnerem stosunek przerywany i zastanawiam się czy mogę zacząć brać antybiotyk bez obaw o zajście w ciążę?
  9. Gość

    Brak miesiączki

    Witam, ile może spóźnić się okres przy przeziębieniu ? Powinnam dostać 1 stycznia jest 8 stycznia i dalej nie mam . Brałam antybiotyk na anginę 2 stycznia 2x dzienne do 7 stycznia.
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Miałam dostać okres 11.08, w międzyczasie miałam antybiotyk 10 dni na angine. Spóźnia mi się okres 9 dzień, wykonałam dzis test ciążowy - negatywny. Nie mam żadnych objawów, jedynie boli mnie ciągle podbrzusie raz z lewej strony raz z prawej, co w takiej sytuacji? Jesli ryzyko ciąży?
  11. Mam cukrzycę typu drugiego, przeszedłem anginę (10 dni antybiotyku) poziom cukru we krwi (na czco) który do tej pory utrzymywał mi sie miedzy 95 a 110 nagle spadł w okolicy 80 - 85 - czy to dobrze?
  12. Wyniki morfologii-niskie leukocyty i neutrofile. Dzień dobry, bardzo proszę o interpretację wyników badań 6 letniego chłopca. Leukocyty 4.2 (5.5.-15.5) Neutrofile 1.59 (1.8-7.7) RDW SD 35.60 (37-54) Limfocyty 54 (25-50) Limfocyty 8.00 (1.00-6.00) aso od dłuższego czasu ma w gr 400, ale lekarze mówią, że tego się nie leczy. Crp i reszta morfologii w normie. Syn chorował na mononukleoze dwa lata temu, zdarzyła się jakaś angina, ale to dawno. W kwietniu miał rumień zakazny. Nie jest osowialy, wraz przeciwnie. Bardzo się martwię, tym bardziej, że hematologa mamy dopiero za dwa tygodnie. Proszę o informację czy te wyniki mogą świadczyć o chorobie np rozrostowej?
  13. Dzień dobry, mężczyzna 48 lat, OB 32 mm/h, CRP - 3,10 mg/dl, fibrynogen 455,59 mg/dl, leukocyty 9,51 tys/ul . Obolałe gardło, powiększone węzły szyjne, ból głowy. W zeszłym tygodniu laryngolog wykluczył anginę. Nie był badany układ oddechowy. Czy trzeba rozszerzyć diagnostykę? Umówić wizytę bezpośrednią? Dziękuję
  14. Witam stosuje krążki Noua Ring a mam angine dostałam antybiotyk na 7 dni o nazwie Zinnat czy ma on wpływ na moja antykoncepcję?
  15. Witam.Mialam anginę i od tego czasu, juz po wyleczeniu, okolo 4 tyg temu nie moge nadal normalnie spiewac.Przy wykonywaniu wysokich dzwięków czuje jakąś przeszkode w kratani, ale nie do końca jest to chrypka.Jak to wyleczyć???
  16. Witam. Od roku stosuje krazki antykoncepcyjne Nuvaring. Wcześniej bylo wszystko ok. Jedynie miałam silne bole głowy kiedy wyciagalam krazeg na te 7 dni. W zeszlym miesiącu w trakcir uzywania krazka wystapily delikatne plamienia. Teraz jestem juz tydzień od zaaplikowania nowego nuva i zaczelam dość mocno krwawi, musze zalozyc wkladke....dodam ze boli mnie przy tym brzuch jak przy miesiaczce i chcialam jeszcze nadmienić ze mam angine i biore silny antybiotyk. Co twraz powinnam zrobic?? Co myslec? Czym to moze byc spowodowane.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...