Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

CRP

Znaleziono 215 wyników

  1. Witam proszę o interpretacje wyniku usg oraz morfologii i badania moczu. Opis usg powiększona śledziona, wątroba, uwidoczniono poszerzenie prawego UKM (zastoje moczu w prawej nerce) morfologia wskaźniki RDW 15%, ob 23, crp 12, erytrocyty 35, leukocyty 65,nablonki płaskie 93,bakterie 3226, wałeczki patologiczne 1.5 wałeczki 1.7. Obecnie jestem zarejestrowana do urologa ale czas oczekiwania jest bardzo długi termin październik. Chciałabym wiedzieć o czym mogą świadczyć takie wyniki
  2. Witam. Mam 33 lata. Robiłam morfologie krwi która wykazała podwyższony poziom limfocytów. norma 20-40%, ja miałam 40,3%.( limfocyty 2,38 tys/ul, norma 1-3 tys/ul) Reszta wyników w normie. CRP 0,95. NORMA OD 0 DO 5. W ostatnim czasie nie miałam żadnych infekcji. Czy sa powody do niepokoju?
  3. Dzień dobry ,proszę o interpretację wyników. Podwyższone leukocyty 13,3,RDW-CW 15,2,neutrofile 9,26,monocyty 1.10,trójglicerydy 283,crp 3,48.Obniżone limfocyty 17,hemoglobina 13,2.Choruję od 5 lat na włóknienie zaotrzewnowe
  4. Dzień dobry, uprzejmie proszę o udzielnie informacji, w zakresie: Przeciwciała anty HBs -16,35 IU/l HBs antygen- ujemny CRP-< 1.0 mg/l OB- 8 mm/h HCV -niereaktywny Dziękuje za chęć udzielenia odpowiedzi Dziękuje z góry za udzielnie odpowiedzi.
  5. Crp 1, 02 mg/ ml a leukocyty 3,68 przy normie 4-10. Do tego szybki puls ponad 120, męczliwość przy zwykłych czynnościach. Czasem stany podgorączkowe. Czy badania ok?!
  6. Dzień dobry. Crp 1,02 mg/ dl, norma < 0,50. Leukocyty 3,68, norma 4-10. Pozostałe badania morfologii ok. O czym to świadczy?! Dwa tygodnie temu przechodziłam covid. Teraz mam zimne stopy i ręce. Został wysoki puls ponad 100. Szczególnie rano wysoki do 120, a zawsze był 60. Mam bladą cerę, ręce i stopy. W echo serca wszystko ok. Didimery w normie.
  7. Dzień dobry, zrobiłam d dimery i wynik jest 600, mam również crp 29,czy mam powody do niepokoju dodam że tsh wynosi 6.66 i choruje na nieswoiste zapalenie jelita grubego
  8. Witam. Co oznacza wynik PCT 0,18% kiedy norma jest do 0,4%. PDW 21,3% gdy norma do 17. Oraz wynik CRP norma do 5 a wynik jest 0,60 czy ten wynik CRP mieści się w normie ? Pozostałe wyniki morfologii są w normie. Dodam, że mam 30 lat.
  9. Witam serdecznie dziś odebrałem wyniki badań i bardzo mnie zaniepokoiły Amylaza 105 hemoglobina 14.5 crp 1.6 dodam ze wyniki sprzed 2 dni były crp 0.7 hemoglobina 15.3 a amylaze robiłem miesiąc temu było 75...mam bole brzucha ciągłe przelewanie .....TK jamy brzusznej z przed miesiąca nic nie wykazało ...jestem od roku na diecie lekko strawnej jem tylko gotowane mięso a wyniki amylazy były lepsze niż gdy jej nie stosowałem...Czym może być spowodowany nagly wzrost Crp w dwa dni....i duży skok amylazy w porównaniu z poprzednim badaniem.
  10. Witam.Mój syn 19 lat od dwóch miesięcy ma podwyższone Leukocyty 11.9 Neurofile 7.9 Limfocyty 4.2 Ob 23 Crp w normie Wartości procentowe w normie. Ma zdjagnozowane haschimoto hormony w normie.Na nic się nie skarży.Usg brzucha bez odchyleń Czy mamy się martwić. Pozdrawiam
  11. Witam . Mam 20 lat jestem kobietą ostatnio miałam robione wyniki badań krwi proszę mi powiedzieć czy są one prawidłowe ? Wizytę u swojego lekarza mam dopiero za tydzień a chciałabym wiedzieć czy jest wsyztsko wporzadku ...nigdy nie brałam żadnych leków na nic się nie leczyłam . Parę razy miałam infekcje dróg moczowych ale wyleczyłam to globulkami . Bardzo zależy mi na odpowiedzi czy mam się o cos martwić czy nie ...patrząc na te wyniki mam wrażenie że są na granicy normy..badania zrobiłam poniewax czułam się blada i zmęczona od jakiegoś czasu pozatym boję się że mogłabym popaść w jakąś starsza chorobę np raka i ciągle się tym zamartwiam nie mam na nic apetytu ciągle tylko przeglądam internet... Leukocyty9.7 (min.3.8max10)Erytrocyty4.7(min3.7 max5.1)Hemoglobina13.1(min12max16) hematokryt38(min80max99)mch28(min27max35) mpv9.80 (min9.8max 16.2) crp <0.60( min0 max 5) aptt ZANIŻONE 25.1 sek.(min 25.6max 38.4 )
  12. Kobieta, lat 28. Pierwszy poród 03.05.19, drugi poród 09.11.21. Mój problem dotyczy podwyższonych płytek krwi w morfologii. Pierwsza morfologia krwi po porodzie 19.01.21 PLT 421, 15.02.21 Plt 412, 04.03.21 PLT 445 ( w tym czasie brak infekcji itp) Reszta parametrów w morfologii w normie. Dodam, że w ciąży miałam skłonność do zwiększonych płytek pod koniec ciąży, dobe po porodzie w szpitalu wykonana morfologia PLT w normie, wykonywała w lutym czynniki krzepnięcia też w normie, nie karmię piersią. Dodam, że po pierwszym porodzie morfologia wykonana po porodzie ( trzy miesiące po) PLT 414, a w piątym miesiącu po porodzie PLT w normie. Czy przyczyną może być niedawny poród? Sama nie wiem gdzie szukać przyczyny. W styczniu po pierwszej morfologii wykonałam USG węzłów, brzucha, rtg klatki wszystko ok, w styczniu wykonałam także poziom LDH, ob, crp też w normie. Czy to już poważne przekroczenie normy. Morfologia z marca rozmaz manualny też wszystko ok. Boję sie że to coś poważnego. Proszę o poradę.
  13. Moja córeczka jest w trakcie antybiotyku bo crp wynosiło 42 ale spadło do 11 . Czy przy crp 11 można wyjść z noworodkiem do domu . Proszę o odpowiedź pilne .
  14. Dzień dobry,. Miałem powiększone i bolesne węzły chłonne na szyi i głowie,bardzo proszę o interpretację wynikow badań. WBC5,16. ,RBC 6,16. ,Hemoglobina18,6. ,Hematokryt 53,8,płytki 147, OB 5,. CRP 4,65. Pozdrawiam,
  15. Mam problem z brzuchem nadbrzusze niesamowite skurcze po jedzeniu tak samo USG wyszło dobrze OB 60 norma 15 CRP 12,8 norma 5,GGTP 87, 6 norma 36 D-dimery 1302 norma 496 Reszta badań Ok .Gdzie szukać pomocy ?
  16. Witam, ból gardła rano, ucisk jakby w miejscu oskrzel z rana, uczucie guli w gardle,odczucie na szyi jakby były powiększone węzły chłonne. Badania krwi : HGB:16.7,RBC:5.27,HCT:48,2, WBC:11.07,LYM:4,2,EOZ::8,00, Białko CRP:3,56,OB:3,LDH:150. Czy to może być refluks ?
  17. Choruję na insulinooporność, pomimo diety 1400 kcal i ćwiczeń 4 razy w tygodniu po 60 minut nie chudnę. Waga ani nie wzrasta, ani nie spada. Przyjmuję glucophage CR 1750 na dobę od lipca 2020. Od początku źle znosiłam metforminę, poza bólem żołądka odczuwam też mdłości, które nasilają się na przestrzeni czasu. Dodatkowym problemem są częste biegunki po każdym posiłku. Wyniki badań krwi, morfologii płytki rozmaz automatyczny, kreatyniny, CRP, OB są w normie za wyjątkiem: MPV 9,30 fl, PCT 0,4%, PDW 9,4 fl, P-LCR 18,3 %. Badania moczu w normie. Ostatnimi czasy przeszłam bardzo bolesne zapalenie pęcherza, niemniej odmiedniczkowe zapalenie nerek zostało wykluczone. Do jakiego specjalisty powinnam się udać aby rozwiązać problem mdłości i biegunek? Internista zalecił mi aviomarin na mdłości, ale nie rozwiązuje to problemu i niestety nawet doraźnie nie pomaga. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki.
  18. Witam Od 2 tygodni jestem chora tzn gorączka,katar,zmiana barwy głosu i osłabienie...od tygodnia jest poprawa ale nadal jestem słaba...wyniki z krwi 50mm/h a crp 5.Dlaczego ob jest wyższe a crp w normie.Czy może to świadczyć o poważnej chorobie czy to w wyniku obecnego stanu?Morfologia wszystko dobrze.
  19. Dzień dobry, od jakiegoś czasu synek ma jakąś wysypkę i lekarz nie wie od czego. Skierował go na badanie :morfologia OB CRP badanie moczu. W wynikach synek ma crp 6.5 , ob ma 2.0 , neurocyty 1.0 lukocyty 67 monocyty 23.4 o euzocyty 8.1. Dodam że synek ma 5.5 miesiąca . Czy wyniki są niepokojące
  20. Podczas diagnostyki bólu brzucha i spadku masy ciała, wynik tsh wyszedł podwyższony 4,96, anty Tg w normie, OB obniżone, CRP w normie. Od tygodnia boli mnie gardło, mam trudności z przełyka niem śliny. Test helicobacter wyszedl dodatni. Czy to może mieć związek, czy to zwykłą infekcja gardła?
  21. Biorę na stałe Kwetaplex 300mg,brintelix 10mg I Micardis plus 80/12.5,dzisiaj zrobiłem badania i wyszło, trójglicerydy 324,ALT 45,CRP 8,18,HDL 31.1,Kwas moczowy 8.9,dostałem propozycję brania leku Liphantyl supra 215,i moje pytanie jest takie czy te leki które biorę na stałe nie mają intereakci z Liphantyl supra, z tego co wyczytałem w ulotkach mam obawy dlatego proszę o fachową odpowiedź.
  22. Dzień dobry, bardzo proszę o interpretacje moich wyników: AST 26, ALT 28, bilirubina całkowita 0,55mg, fosfataza zasadowa 62, GGTP 10 oraz OB 2mm i CRP <0,6 Kobieta 21 lat.
  23. Dzień dobry.. Moja 6 letnia córka przez 2 dni miała wysoką temperaturę pow. 39,0C. Dziecko jest bez powiększonych węzłów chłonnych, osłuchowo czyste, migdały powiększone z białym nalotem, ból gardła przy przełykaniu. Wynik CRP 30mg/l, neutrocyty podwyższone z 8.5 do 13.65. Leukocyty 17,46. Czy niezbędny jest antybiotyk? Trzecia doba temperatura najwyższa do 38.2. Czwarta doba od rana lekki stan podgorączkowy..Czy jest to infekcja wirusowa?
  24. Dzień dobry, w wynikach krwi wyszły poszczególne odhylenia od normy : MPV 9,3; PCT 0,4; OB 26; GGTP 70; GLUKOZA 100; FIBRYNOGEN 510,98; CRP 5,38. Pozostałe badania tj. próby wątrobowe, badanie ogólne moczu, keeatynina w normie. Czy powyższe wyniki mogą świadczyć o powaznym uszkodzeniu wątroby? Alkohol kest przeze mnie spożywany w nadmiarze.
  25. Witam, Ostatnie badania krwi wykazały poziom d-dimerów na poziomie 824,00 ng/ml, CRP lekko podwyższone - 5,69 mg/l. Również podwyższone nieznacznie limfocyty (3,21 tys/µl) i RDW-CV -15.2% przy obniżonym MCHC (31,7 g/dl). W październiku przeszłam operację stabilizacji kręgosłupa a od ponad 2 miesięcy leczę zapalenie ucha (w tym momencie zdiagnozowano wysiękowe zapalenie ucha środkowego). Czy te wyniki mogą być nieprawidłowe z tego powodu? Dziękuję
×
×
  • Dodaj nową pozycję...