Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Badanie elektrokardiograficzne

Znaleziono 12 wyników

  1. Witam. Mam 23 lata. Od miesiąca zmagam się z przewlekłym stanem gorączkowym w okolicy 36.9-37,3 stopnia. Pojawił się też ból w okolicy serca, nieraz kłujący, czasem się przenosi za mostek lub promieniuje do ręki. Konsultowałam się z kardiologiem, echo serca i EKG wyszło w porządku. Ponadto pojawia się jeszcze nieznaczny ból gardła i momentami wyższe tętno, w okolicach 90-100. Wykonywałam morfologię krwi, na tę chwilę parametry ogólne i mocz są stosunkowo dobre. CRP < 0,2. Podwyższone tylko monocyty 10,0 % i nieznacznie obniżone płytki krwi 132 10^9/L. Ponadto wykonałam też zestaw przeciwciał na Covid 19, również brak. Zawsze byłam zdrową osobą i dlatego bardzo się martwię, bo nie czuje się najlepiej i nawet nie mam pomysłu w którym kierunku się diagnozować. Może ktoś z Państwa by coś doradził?
  2. Dzień dobry od 2 miesięcy mam duszności raz gorzej raz wogole nie mam kaszlu ani gorączki w nocy mnie nie budzi duszność ,mam również czasem ucisk w klatce piersiowej który promieniuje do ramienia i pod pache. Jak robię lekkie skrety tłowia to wydobywa się dziwny świst . Robiłam wyniki na tarczyce są w porządku morfologia dobra prócz mchc 32.1 dopuszczalności 32.2 do35.5. Limfocyty 3.36 dopuszczalności 1do3 tys/ul monocyty 1.18 dopuszczalnośc 0.20 do1 tys/ul bazofile 0.01 dopuszczalności 0.02 do 0.10 limfocyty 42.3 % dopuszczalności od 20do40 monocyty 14.9 % dopuszczalności od 2 do 10% .co mi może dolegac dodam że mialam robione ekg i jest w porządku
  3. Dzień dobry od 2 miesięcy mam duszności raz gorzej raz wogole nie mam kaszlu ani gorączki w nocy mnie nie budzi duszność ,mam również czasem ucisk w klatce piersiowej który promieniuje do ramienia i pod pache. Jak robię lekkie skrety tłowia to wydobywa się dziwny świst . Robiłam wyniki na tarczyce są w porządku morfologia dobra prócz mchc 32.1 dopuszczalności 32.2 do35.5. Limfocyty 3.36 dopuszczalności 1do3 tys/ul monocyty 1.18 dopuszczalnośc 0.20 do1 tys/ul bazofile 0.01 dopuszczalności 0.02 do 0.10 limfocyty 42.3 % dopuszczalności od 20do40 monocyty 14.9 % dopuszczalności od 2 do 10% .co mi może dolegac dodam że mialam robione ekg i jest w porządku
  4. Dzień dobry od 2 miesięcy mam duszności raz gorzej raz wogole nie mam kaszlu ani gorączki w nocy mnie nie budzi duszność ,mam również czasem ucisk w klatce piersiowej który promieniuje do ramienia i pod pache. Jak robię lekkie skrety tłowia to wydobywa się dziwny świst . Robiłam wyniki na tarczyce są w porządku morfologia dobra prócz mchc 32.1 dopuszczalności 32.2 do35.5. Limfocyty 3.36 dopuszczalności 1do3 tys/ul monocyty 1.18 dopuszczalnośc 0.20 do1 tys/ul bazofile 0.01 dopuszczalności 0.02 do 0.10 limfocyty 42.3 % dopuszczalności od 20do40 monocyty 14.9 % dopuszczalności od 2 do 10% .co mi może dolegac dodam że mialam robione ekg i jest w porządku
  5. Witam proszę o interpreatcje wyników morfologi. Wszystko mieści się w normie oprócz płytek krwi gdzie norma jest do 400 u mnie 440. Próby wątrobowe w normie tsh również. Nieznacznie podwyższone ft4. Ostatnio miałam dużo stresu. Kiepsko jadłam i ogólnie mało pije. Czy to moze być przyczyną podwyższenia płytek krwi ? Ekg w normie występuje tylko niezupełny blok prawej odnogi hisa. Proszę o poradę jakie dodatkowe badania wykonać.
  6. Witam, Mam endometriozę ( w sierpniu miałam laparoskopie) a od prawie 2 miesięcy zażywam lek Visanne i coraz częściej odczuwam kołatanie serca w pozycji leżącej. Miałam robione 2 razy EKG i wszytsko jest w normie. Sytuacje stresowe już minęły, oswoiłam się z myślą że już zawsze gdzieś tam endometrioza będzie. Czy to wina leku i czy powinnam dalej go brać? Termin do lekarza mam dopiero przed świętami
  7. Witam. Mam 16 lat, od jakiegoś czasu mam zawroty głowy, mrowienia, uczucie gorąca na plecach, sztywnienia, drętwienia mięśni twarzy i kończyn, dodam że jak leżę czy siedzę to mam takie jakby pulsowania , tak jakby mi coś chodziło pod skórą. Na początku było jeszcze do zniesienia, ale teraz zaczęło się to robić bardzo uciążliwe. Biorę leki, ponieważ mam początek zakrzepicy kończyn dolnych i lekarz przypisał mi, cyclo3forte już zakończyłam opakowanie, neurovit oraz acard, narazie po miesiącu brania mrowienia nie ustępują, więc to chyba nie od nóg. INR wynosi 1.1, a D-Dimery - 599. Badania hormonalne też w normie, byłam u ginekologa, bo miałam problemy z miesiączka, bo była nieregularna i przypisał mi tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie microgyn21 czy jakoś tak, skończyłam 1 opakowanie i z powodu zakrzepicy musiałam odstawić. Morfologia krwi też w normie, podwyższona Hemoglobina 15,8 Hematokryt 45 Monocyty 1,14 tys/ul Eozynofile 0,59 tys/ul bazofile 0,6 tys/ul Monocyty 12,4% Eozynofile 6,4 % Bazofile 0,70%( przepisałam tylko podwyższone i nie wiem czy dobrze, bo się nie znam) lekarz powiedział, że są dobre. TSH, AST FT3 w normie. Na codzień ćwiczę albo chodzę na spacery. Dodam, że w marcu zmarł dziadek, zamknięto szkoły, trzeba było się o wszystko martwić i przypływ stresu był ogromny, w maju tego roku, miałam atak paniki, ponieważ zrobiło mi się słabo zaczęłam panikować i nie mogłam się ruszyć, bo wszystko mi zdrętwiało, czułam się jakby serce miało mi wyskoczyć z klatki piersiowej, pojechaliśmy na pogotowie, miałam robione EKG, było w normie I dano mi tabletki uspokajające, od tamtego momentu mam poczucie strachu ze znowu takie coś będzie. Również Od tamtego momentu często słabnę i miałam już z 3 takie ataki, tylko teraz wiem jak je obejść żeby było dobrze, nie wiem czy to wszystko dzieje się pod wpływem stresu czy serio mi coś jest, teraz tylko martwię się o swoje zdrowie, czasem wpadam w panikę, bo w internecie jak się wpisuje objawy to wyskakuje tężyczka, parestezje albo stwardnienie rozsiane. Chciałabym żeby ktoś mi poradził co mam zrobić z tym problemem, bo coraz ciężej z nim jest, a mam dopiero 16 lat i chce przeżyć swoją młodość jak najlepiej. Wygląda to na nerwicę, ale nic nie jest pewne i wolę poradę od specjalisty.
  8. Witam. Mam 26 lat, 92kg wagi i 176cm wzroztu. Proszę o interpretacje wyników badań krwi, tzn czy są powody do niepokoju: Kortyzol 24,98 Leukocyty 9,94 tys Monocyty 1,11 tys / 11,2% OB 21mm/h Glukoza 104 Kinaza fosfokreatynowa 233 U/l Potas 3,24mmol/l Zażywam: D3 K2 Magnez Potas Leki uspokajające Leki przeciwbólowe Moje dolegliwości to: Uczucie lęku, strach przed zawałem lub wylewem, potliwość, przyspieszone puls i tętno, dyskomfort w klatce piersiowej (szczególnie gdy leżę czuje jak serce mi bije), delikatne zawroty głowy(pulsacyjne), ciężki oddech, uczucie duszności, ból szyi z tyłu i po bokach, ból barków, ból obojczyków, ból mostka (czasem mi strzela), ból żeber z boku u dołu, uczucie ssania w przełyku i wiele innych... Miałem robione TK jamy brzusznej i EKG wysiłkowe, te badania wyszło ok, dodam że dużo lepiej się czuje gdy mam dużo ruchu, w najbliższym czasie wykonam MR ogólne całego ciała, EKG holter, echo serca. Wszystko zaczęło się 4 miesiące temu, obudziłem się z mocno i słabo bijącym sercem na przemian i z uczuciem jakbym zaraz miał stracić przytomność, rzuciłem wtedy palenie ale od tygodnia znowu pale, przez te kilka miesięcy zrobił się ze mnie wrak, proszę o nakierowanie mnie do powrotu do normalności.
  9. Witam, od ponad 10 lat leczę się na nadciśnienie tętnicze. obecnie mam 37 lat. Zażywam leki lisiprol 10mg, aplomin 5 mg i od wczoraj mam przepisany bibloc 2,5mg. Od kilku dni szaleje mi ciśnienie, z wysokości 140/109 spada do 108/70, pobolewa mnie głowa, mam ból i sztywność karku. Wczoraj doszły zawroty głowy, ogólny stan rozbicia, lodowate ręce, dygotanie tak jakby w środku, stan niepokoju i lęku. Po konsultacji tetefonicznej z lekarzem zostałam skierowana na ekg i badania. Ogólnie wyniki są w normie, mam podwyższony cholesterol całkowity 6,15 /w październiku 2019 był 6,66/, eozynofile 0,00 /norma 0,02-0,50/, bazofilie 0,01 /norma 0,02-0,10/ i limfocyty 46 /norma 20-40/. Jestem umówiona na kolejna teleporadę ale proszę o podpowiedź co może być przyczyną takich skoków ciśnienia oraz co oznaczają przedstawione przeze mnie wyniki. Dziękuję Małgorzata
  10. Wiek 63 .wyniki TSH. 0.36, FT4 19,70,FT3-5,75 ogólne rozdrażnienie,potliwość, drżenie,kołatanie serca (ekg-dobre)spadek masy ciała, wrażliwość na ciepło.Czy powinnam zrobić USG tarczycy.i jakie jeszcze wyniki.
  11. Witam, Od około 2 tygodni nie mogę złapać pełnego oddechu. Zrobiłam EKG i jest prawidłowe. Zrobiłam TSH- wynik 3,337 po konsultacji z lekarzem zaczęłam przyjmować Letrox 25. Po tygodniu zrobiłam ponownie badania TSH - 2,192, FT3 - 3,56, FT4 - 0,91, ANTY TPO - 0,8, ANTY TG - 0,1. Po konsultacji z lekarzem i zrobieniu USG stwierdzono, że moja tarczyca jest mała. Jednak objawy, które występują na pewno nie są wynikiem tarczycy. Zalecano stosowanie środków uspokajających. Gdzie dalej szukać? Co może być przyczyną? Dziękuję/
  12. Witam Od 4 dni boryka się z zwrotem głowy nogi jak z waty I ręce w poniedziałek robiłam badania morfologi I żelaza Morfologia 12,7 Zelazo 38,39 Z żelazem od zawsze miałam taki problem dostałam tabletki na uregulowanie . Ale nie od dziś mam niski poziom żelaza i nie miałam takich objawów jak szybkie kołatanie serca gietkie nogi i ręce i zawroty głowy Zapisałam się do kardiologa I mam założony na dobę Holter I jutro dopiero będę mieć sprawdzane ekg I echo serca . Co może być powodem gdzie jeszcze się udać?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...