Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Echokardiografia

Znaleziono 9 wyników

  1. Dzień dobry. Crp 1,02 mg/ dl, norma < 0,50. Leukocyty 3,68, norma 4-10. Pozostałe badania morfologii ok. O czym to świadczy?! Dwa tygodnie temu przechodziłam covid. Teraz mam zimne stopy i ręce. Został wysoki puls ponad 100. Szczególnie rano wysoki do 120, a zawsze był 60. Mam bladą cerę, ręce i stopy. W echo serca wszystko ok. Didimery w normie.
  2. Dzień dobry, proszę o wskazówkę gdzie się udać, jakie badania zrobić. Kobieta, l.70,brak sił, szybko się męczy, puchną nogi do kolan, ostatnio w badaniach(z 18.02.2021r.) krwi 138 mg/dl. cholesterol HDL w surowicy 43 mg/dl(przy normie powyżej 45). pozostałe wyniki krwi i moczu w normie, doppler i badanie echokardiograficzne przezklatkowe również. USG tarczycy z 20.06.20r. 2 guzki hipoechogeniczne ok 7 i 8 mm. W badaniach krwi z 02.06.2020r. triglicerydy 186 przy normie do 150 mg/dl, tsh 1,31 przy normie 0,27-4,2, ft4 14,8 przy normie 12-22. Proszę o pomoc
  3. Witam. Mam kalatania serca wyszła tachykardia. Pocę się z usg tarczycy wyszło ze jest trochę powiększona. Tak w normie. Tsh tsh123 w normie. Anty tg podwyższone 300
  4. Witam. Mam 23 lata. Od miesiąca zmagam się z przewlekłym stanem gorączkowym w okolicy 36.9-37,3 stopnia. Pojawił się też ból w okolicy serca, nieraz kłujący, czasem się przenosi za mostek lub promieniuje do ręki. Konsultowałam się z kardiologiem, echo serca i EKG wyszło w porządku. Ponadto pojawia się jeszcze nieznaczny ból gardła i momentami wyższe tętno, w okolicach 90-100. Wykonywałam morfologię krwi, na tę chwilę parametry ogólne i mocz są stosunkowo dobre. CRP < 0,2. Podwyższone tylko monocyty 10,0 % i nieznacznie obniżone płytki krwi 132 10^9/L. Ponadto wykonałam też zestaw przeciwciał na Covid 19, również brak. Zawsze byłam zdrową osobą i dlatego bardzo się martwię, bo nie czuje się najlepiej i nawet nie mam pomysłu w którym kierunku się diagnozować. Może ktoś z Państwa by coś doradził?
  5. Witam, od dwoch lat zmagam się z bólami głowy które trwały po 3 mies ciagle, kołatania serca lęk niepokój problemy ze spanjem. Podejrzenie napięciowych bóli. Zauważyłam również problemy z koncentracją oraz pamiecią . Od wrzesnia tego roku czuje się bardzo źle. Zaczęło się bolami głowy poprzez kolatania serca lęk niepokój problemy ze snem , uczucie otepienia jakbym byla po kilku głębszych. Doszło rownież uczucie zimna, dreszcze i totalny brak apetytu ale to popołudniami ew wieczorami, ścisk zołątka. Czuje sie zmeczona senna. Zrobilam badania krwi. Sa ok troche malo plytek ale w normie 185. Kortyzol 8.25 , b12 361, glukoza 94 po obciażeniu ( 151, 105) insulina 12 (132, 108) tsh 2,7 poziom żelaza maknwzu potasu sodu w normie wit D w normie w dolnej granicy . Rezonans magnstyczny ok przeswietlenie kregoslkregoslupa upa płuc ok. Usg tetnic szyjnych ok echo serca ok. Ginekologicznie ok . A ja corsz bardziej czuje sie źle. Kobieta 33 lata
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam niby jestem w 7 tygodniu z miesiączki ostatniej tak wychodzi 22.01.2020 pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Echa serca niby nie słychać beta HCG 94153 tys dwa dni później 103tys. Zarodek jest żywy a serca nie słychać. Zacznie bić serce w najbliższych tygodniach czy nie ? Wydaje mi sie, że poziom po 2 dniach powinien być większy
  7. Witam Od 4 dni boryka się z zwrotem głowy nogi jak z waty I ręce w poniedziałek robiłam badania morfologi I żelaza Morfologia 12,7 Zelazo 38,39 Z żelazem od zawsze miałam taki problem dostałam tabletki na uregulowanie . Ale nie od dziś mam niski poziom żelaza i nie miałam takich objawów jak szybkie kołatanie serca gietkie nogi i ręce i zawroty głowy Zapisałam się do kardiologa I mam założony na dobę Holter I jutro dopiero będę mieć sprawdzane ekg I echo serca . Co może być powodem gdzie jeszcze się udać?
  8. Witam Ostatnia miesiaczka 4.07. Obecnie 8 tc. W 7 tc ginekolog na usg nie uwidocznił zarodka i bicia serca. Zlecone wykonanie beta hcg, wyniki wtorek 12116, czwartek 12092. Ginekolog stwierdził ze wyniki te wskazuja na ciaże nieprawidłową. Kolejna wizyta w poniedziałek. Jakie są rokowania? Czy niezbędny bedzie zabieg łyżeczkowania? Pozdrawiam.
  9. Witam. Mam 26 lat, 92kg wagi i 176cm wzroztu. Proszę o interpretacje wyników badań krwi, tzn czy są powody do niepokoju: Kortyzol 24,98 Leukocyty 9,94 tys Monocyty 1,11 tys / 11,2% OB 21mm/h Glukoza 104 Kinaza fosfokreatynowa 233 U/l Potas 3,24mmol/l Zażywam: D3 K2 Magnez Potas Leki uspokajające Leki przeciwbólowe Moje dolegliwości to: Uczucie lęku, strach przed zawałem lub wylewem, potliwość, przyspieszone puls i tętno, dyskomfort w klatce piersiowej (szczególnie gdy leżę czuje jak serce mi bije), delikatne zawroty głowy(pulsacyjne), ciężki oddech, uczucie duszności, ból szyi z tyłu i po bokach, ból barków, ból obojczyków, ból mostka (czasem mi strzela), ból żeber z boku u dołu, uczucie ssania w przełyku i wiele innych... Miałem robione TK jamy brzusznej i EKG wysiłkowe, te badania wyszło ok, dodam że dużo lepiej się czuje gdy mam dużo ruchu, w najbliższym czasie wykonam MR ogólne całego ciała, EKG holter, echo serca. Wszystko zaczęło się 4 miesiące temu, obudziłem się z mocno i słabo bijącym sercem na przemian i z uczuciem jakbym zaraz miał stracić przytomność, rzuciłem wtedy palenie ale od tygodnia znowu pale, przez te kilka miesięcy zrobił się ze mnie wrak, proszę o nakierowanie mnie do powrotu do normalności.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...