Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Drętwienie kończyn

Znaleziono 14 wyników

  1. Witam. Mam 16 lat, od jakiegoś czasu mam zawroty głowy, mrowienia, uczucie gorąca na plecach, sztywnienia, drętwienia mięśni twarzy i kończyn, dodam że jak leżę czy siedzę to mam takie jakby pulsowania , tak jakby mi coś chodziło pod skórą. Na początku było jeszcze do zniesienia, ale teraz zaczęło się to robić bardzo uciążliwe. Biorę leki, ponieważ mam początek zakrzepicy kończyn dolnych i lekarz przypisał mi, cyclo3forte już zakończyłam opakowanie, neurovit oraz acard, narazie po miesiącu brania mrowienia nie ustępują, więc to chyba nie od nóg. INR wynosi 1.1, a D-Dimery - 599. Badania hormonalne też w normie, byłam u ginekologa, bo miałam problemy z miesiączka, bo była nieregularna i przypisał mi tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie microgyn21 czy jakoś tak, skończyłam 1 opakowanie i z powodu zakrzepicy musiałam odstawić. Morfologia krwi też w normie, podwyższona Hemoglobina 15,8 Hematokryt 45 Monocyty 1,14 tys/ul Eozynofile 0,59 tys/ul bazofile 0,6 tys/ul Monocyty 12,4% Eozynofile 6,4 % Bazofile 0,70%( przepisałam tylko podwyższone i nie wiem czy dobrze, bo się nie znam) lekarz powiedział, że są dobre. TSH, AST FT3 w normie. Na codzień ćwiczę albo chodzę na spacery. Dodam, że w marcu zmarł dziadek, zamknięto szkoły, trzeba było się o wszystko martwić i przypływ stresu był ogromny, w maju tego roku, miałam atak paniki, ponieważ zrobiło mi się słabo zaczęłam panikować i nie mogłam się ruszyć, bo wszystko mi zdrętwiało, czułam się jakby serce miało mi wyskoczyć z klatki piersiowej, pojechaliśmy na pogotowie, miałam robione EKG, było w normie I dano mi tabletki uspokajające, od tamtego momentu mam poczucie strachu ze znowu takie coś będzie. Również Od tamtego momentu często słabnę i miałam już z 3 takie ataki, tylko teraz wiem jak je obejść żeby było dobrze, nie wiem czy to wszystko dzieje się pod wpływem stresu czy serio mi coś jest, teraz tylko martwię się o swoje zdrowie, czasem wpadam w panikę, bo w internecie jak się wpisuje objawy to wyskakuje tężyczka, parestezje albo stwardnienie rozsiane. Chciałabym żeby ktoś mi poradził co mam zrobić z tym problemem, bo coraz ciężej z nim jest, a mam dopiero 16 lat i chce przeżyć swoją młodość jak najlepiej. Wygląda to na nerwicę, ale nic nie jest pewne i wolę poradę od specjalisty.
  2. Dzień dobry, proszę o interpretacje badania w kierunku Boreliozy - IgG Western-Blot oraz IgM Western-Blot: IgG p 39 = o (6,00) IgG p 19 = o (9,00) IgG p 18 B. sensu stricto = o (5,00) IgG p 21 = ( ) (22,00) IgG p 83 = o (9,00) Borelioza IgG OspC = ( ) (18,00) Borelioza IgG antygen p41 = (90,00) Borelioza IgG antygen p58 = o (5,00) Borelioza IgG antygen p20 = o (9,00) Borelioza IgG antygen VIsE Ba = o (3,00) Borelioza IgG antygen VIsE Bb = o (13,00) Borelioza IgG antygen VIsE Bg = o (4,00) Borelioza IgG antygen Lipid Ba = o (0,00) Borelioza IgG antygen Lipid Bb = o (1,00) Borelioza IgM (OspC) B. afzelii = o (3,00) IgM p 39 =o (7,00) Borelioza IgM antygen p 41 = o (10,00) Borelioza IgM antygen VIsE Bb = o (4,00) Borelioza IgM OspC-adv Bb = o (4,00) Borelioza IgM OspC-adv Bg = o (6,00) Borelioza IgM OspC-adv Bsp = o (4,00) Objawy to kilkumiesięczne bóle różnych części ciała(pięta lewej stopy, plecy, żebra, okolice prawego pośladka, wcześniej długo utrzymujący się ból miednicy), wzdęcia, mdłości,zaobserwowane drętwienie rąk przy dłuższym trzymaniu w jednej pozycji, mocne rozbicie, zmęczone oczy, od kilku miesięcy mogę spać po 10h codziennie i nie wysypiać się(wcześniej nigdy tak nie było),problemy w skupieniu się, szczególnie przy większej liczbie osób, uczucie duszności, czasem zawroty głowy, większość z tych objawów od kilku miesięcy nasila się by potem zanikać, ponad to na początku roku pojawiły się problemy z nadciśnieniem by po kilku miesiącach ciśnienie i puls stało dziwnie niskie - około 100/60, puls 50-60. Poza tym od lat utrzymujący się ból gardła i przewlekłe stany zapalne, obecnie zagrzybione migdały. Pozdrawiam i dziękuje za ewentualną odpowiedź.
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, zwracam się do Państwa z dwiema kwestiami. Wczoraj między mną a partnerem doszło do zbliżenia, korzystaliśmy z prezerwatywy. Po stosunku partner nie był w łazience i nie obmył ani rąk, ani narządów płciowych, sprawy potoczyły się szybko, bo w punkcie kulminacyjnym dostałan skurczu w łydce i partner spieszył mi z pomocą. Właściwie nie jestem pewna, czy doszło do wytrysku w prezerwatywie właśnie przez nagły incydent ze skurczem. Niemniej przez kolejne około dwie godziny nadal byliśmy blisko, uprawialiśmy petting oraz masaż, podczas którego siedziałam nago na partnerze i miałam zewnętrzny kontakt z jego penisem (w spoczynku). Zastanawia mnie, czy w takiej sytuacji istnieje w ogóle ryzyko zapłodnienia (głównie przez fakt, że doszło do zbliżenia, zdjęcia prezerwatywy, brak wizyty w łazience i dalsze pieszczoty). Nie zastanawiałabym się nad tym gdyby nie fakt, że akurat przypadały moje dni płodne (według kalendarza około 2 dni przed owulacją). Zastanawiam się nad zastosowaniem antykoncepcji awaryjnej, ale wydaje mi się to nie dość zasadne, stąd prośba o potwierdzenie, czy warto zużywać - jakby nie patrzeć trudno dostępną - tabletkę. Oprócz tego podczas penetracji palcami w stanie bardzo silnego podniecenia doświadczyłam odrętwienia rąk, nie mogłam wyprostować palców, czułam także odrętwienie w okolicach ust. Wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Dodam, że nie miałam orgazmu, generalnie mam raczej trudności z jego osiągnięciem (poza masturbacją), zazwyczaj jestem po prostu bardzo blisko. Ciekawi mnie, skąd ten paraliż i czy jest to reakcja na silne bodźce czy oznaka jakichś niedoborów. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
  4. Choruje na niedoczynność tarczycy, ostatnio bardzo zle sie czuje, jestem słaba, samoistnie pojawiają sie siniaki, czuje jakby wszystko we mnie sie trzęsło, drętwieja mi nogi. Robilam wyniki: Erytrocyty 5.29 (3.9-5.2) Leukocyty 5.92(4.0-10.0) Hemoglobina 13.9(11.2-15.7) Hematokryt 42.9(34-45) MCV 81.1(79-95) MCH26.3(26-32) Płytki krwi 257(150-400) RDW-CV 13.5(12-14) RDW-SD 39(36-46) PDW 18.1(10-16) MPV 13.10(9.40-12.50) PlCr 49.9(19-47) PCT 0.34(0.2-0.4) Glukoza 94.40(70-99) CRP 1.27 (0.00-5.00) TSH 0.036(0.270-4.200)
  5. Dzień dobry, Od trzech dni lekko drętwieje mi prawa noga co kilka godzin i nie wiem czym to jest spowodowane. Biorę tabletki antykoncepcyjne od 2lat (Levomine mini), a dzisiaj złapałam zapalenie pęcherza i biorę Urofuraginum max. Rok temu zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy i biorę Eurothyrox 50. Co może mieć wpływ na drętwienie? Bardzo proszę o odpowiedź.
  6. Drętwienie rąk po zażyciu leku na nadciśnienie. Od kilku dni przyjmuję Nebilenin 5 mg (0,5 tabletki) i od tego czasu drętwieje mi cała prawa ręka. Po zażyciu leku moje ciśnienie wynosi 110/75 75 tętno - 120/80 75 tętno. Przed zażywaniem leku czułam się bardzo dobrze mimo ciśnienia 130/85 - 140/85 tętno 90. Dodam że od 5 lat biorę hormony Atywia. Czy jest powód do niepokoju?
  7. Proszę interpretację moich wyników: Kobieta 37 lat. Morfologia krwi: Leukocyty↓ 3,1 (3,9 — 11,7) Erytrocyty 4,1 (3,85 — 5,16) Hemoglobina↓ 11,5 (12,0 — 15,0) Hematokryt 34,8 (34,8 — 45,0) Neutrocyty ↓ 1,47 (1,90 — 7,90) Limfocyty ↓ 1,1 (1,30 — 3,60) Monocyty 0,31 (0,20 — 0,50) Eozynocyty 0,2 (0,00 — 0,40). OB 20 mm/h (2-15). Cholesterol całkowity w surowicy ↑ 191,1 ( mg/dl115 — 190) Cholesterol HDL w surowicy 95,8 (mg/dl> 45) Triglicerydy w surowicy 63,37 (mg/dl< 150,0) Cholesterol LDL - wyliczany 83 mg/dl. Żelazo w surowicy↓25 (µg/dl37 — 145) Glukoza↑101,3 mg/dl na czczo. Insulina 3,3 mU/l (3,00 — 25,00) na czczo. ANA3: SS-A natywne (60kDA) 134 Ro-52 rekombinat 134 SS-B 18 dsDNA 14 ( ). Poza tym bóle stawów szczególnie nadgarstków, dłoni i stóp, drętwienie i mrowienie, brak czucia, zespół Raynauda, ciągłe zmęczenie, ciągły stan podgorączkowy (37,2). Suchość oczu, nosa, skóry, neuralgia międzyzebrowa. Problemy z pamięcią, koncentracja, depresja. Z góry dziękuję.
  8. Proszę o interpretację wyników badań. Mam.35 lat, Tsh 1.393 0.38-5.33 Ft3 5.65 3.8-6.6 Ft4 11.68 7.86-14,41 Anty TG < 0,9 0-4 Anty TPO 0.6 0-9 Prolaktyna 16.42 AMH 6.16 Wykonałam USG tarczycy - wynik OK. Usg jamy brzusznej OK Usg ginekologiczne, cytologia Ok. Dodam, ze bardzo wypadaja mi wlosy, mam zaparcia często towarzyszy mi uczucie zimna, boli dolna część kręgosłupa. (obustronny bol zaczyna sie wczesnym rankiem i promieniuje pod zebra zdarza się że drętwienie lewa noga od kostki po pięte).
  9. Ostatnio zaczęłam bać się o swoje zdrowie ponieważ mam nieregularne miesiączki a w miesiącu listopad byłam przeziebiona , brałam leki i raz leciała mi krew z nosa,A potem miałam dwa razy miesiączke potem w grudniu miałam 2 razy krwotok z nosa z jednej dziurki, potem normalnie miesiączke Ale w jej czasie wymiotowałam i miałam uderzenia gorąca,, teraz w styczniu też miałam 2 razy krwotok z nosa z jednej dziurki do tego byłam blada i bolała mnie głowa, mam jeszcze inne objawy takie jak skurcze nóg, drętwienie czasami rąk, szybko się męczę, nie ,boje się że to może być coś poważnego
  10. Dzień dobry. Jestem nastolatką, mam 17 lat. Od jakiegoś czasu na prawej ręce drętwieją mi palce, czuję ból nadgarstka i kłębu kciuka oraz przedramienia. Na ręce posiadam bliznę po przeszczepie skóry od około 15 lat. Ból nasila się nocą, nie mogę spać na prawej stronie, często pojawia się ból również przy pisaniu oraz korzystaniu z komputera. Kilka razy zdarzyło się, że ból uniemożliwiał mi wykonanie ruchu. Moi rodzice bagatelizują sprawę, twierdzą, że każdego coś boli. Co może wywoływać ten ból i jak na to zaradzić? Gdzie mogłabym uzyskać pomoc?
  11. Dzień dobry. Mam 16 lat. Pół roku temu pojechałam do szpitala z nawracającymi objawami drętwienia rąk, nóg oraz z nieustającym zmęczeniem. Po wykonaniu punkcji lędźwiowej oraz rezonansu magnetycznego lekarz stwierdził SM, aczkolwiek chciałabym się upewnić, czy to na pewno nie jest neuroborelioza, ponieważ podobno te dwie choroby często są ze sobą mylone ze względu na podobne objawy. Czy są jakieś badania, nawet prywatne, które umożliwiłyby zyskanie stuprocentowej pewności, co mi dolega? Pozdrawiam
  12. Witam serdecznie Bardzo proszę o wstępną interpretację wyników na Boreliozę. Jak pokazałem je u mnie w mieście na oddziale zakaźnym to Pani Doktor zerknęła dosłownie 2 sekundy i stwierdziła że to nie borelioza i że nie mam żadnych objawów nawet o nie nie pytając. Ostatnie ukąszenie kleszcza miałem w połowie czerwca 2019 a poprzednie około 5 lat temu. Od około paru miesięcy mam prawie codziennie pewne lęki, obawy o swoje zdrowie którym towarzyszą drętwienia kończyn, bóle głowy, czasami kolan, lekkie zawrotu głowy, lekkie kłucie lub piszczenie w uszach. Neurologicznie i kardiologicznie zostałem przebadany i lekarze twierdzą że jest ok. Psychiatra stwierdził że mam nerwice lękową i od pewnego czasu chodzę na terapię. Leków psychiatrycznych nie zażywam. Proszę państwa o pomoc ponieważ czytałem że objawy przewlekłego zakażenia boreliozą dają podobne objawy do nerwicy lękowej. Test Westernblot IgG wyszedł mi pozytywny Antygen P41 , intensywność 43 ( 26-255) Antygen VlsE Ba , intensywność 106 ( 26-255) Antygen VlsE Bb , intensywność 62 ( 26-255) Antygen VlsE Bg ( ) intensywność 23 ( 26-255) graniczne
  13. Witam, Jakiś czas temu rozpoczęłam naprawy zębów. Zaczęło się od leczenia kanałowego siódemki oraz czekam na usunięcie zatrzymanej ósemki. Ponieważ leczenie kanałowe nie przebiegało pomyślnie stomatolog przepisał mi antybiotyk Clindamycin-MIP 600. Po zakończonej terapii zauważyłam u siebie szereg niepokojących objawów, tj. ostry ból w klatce piersiowej oraz ból gardła, napady kaszlu, drętwienie rąk i stóp oraz ogólne osłabienie i senność. Udałam się do lekarza, który skierował mnie na badania krwi. Wyszedł w nich wysoki poziom leukocytów, płytek krwi, PCT, limfocytów oraz niski poziom eozynofilów. Lekarz skierował mnie jedynie na badanie moczu. Jednak ja się nadal martwię, bo czuję się coraz gorzej.
  14. Witam od 3 miesięcy złe samopoczucie wymioty zawroty głowy omdlenia ziemne ręce nogi drętwienie , problemy z oddychaniem problemy z połykaniem , nie czuje czasami nóg i rak powiększone źrenice złe widzenie plus czerwone oczy .. badani TK głowy ok podwyższone Eozynocyty i DHEA-SO4 . Badania na bolerioze IgG ujemne IgM dodatni 23,40 western blot ujemne . Ortopeda wszystko ok , laryngolog wszystko ok , neurolog badanie eeg czekam na wynik TK klatki piersiowej czekam na wynik . Co robić objawy nie ustępują do tego czasami dochodzi lek przy wysiłku ciężko mi się oddycha do tego tracę przytomność .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...