Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Kołatanie serca

Znaleziono 28 wyników

  1. Witam odebrałam dziś wyniki morfologi płytek krwi mam 10037 co to może oznaczać i co robić? Ostatnio mam duszności w klatce piersiowej i kołatanie serca zwłaszcza w spoczynku
  2. Witam, 4.09 robiłam wyniki gdyż bardzo słabo się czułam, na tyle że nie byłam w stanie w domu posprzątać, szybkie męczenie, słaba koncentracja, kołatanie serca. Z wynikow wyszedł poziom żelaza 45, ferrytyny 45, kwasu foliowego 4 pani doktor zapisała tardyferon 2 opakowania. Po tym czasie poczułam sie lepiej, wyniki żelaza wzrosły do 80. Pani doktor stwierdzila ze jest w porzadku. W tej chwili odczuwam znów szybkie męczenie się, senność, kołatanie, podwyższone tętno, ciągle uczucia zimna, momentami dreszcze, po wysiłku bolesność mięśni, uczucie drapania w gardle. Czy jest możliwa niedokrwistość i takie objawy z prawidłową morfologia? Choruje na niedoczynność tarczycy, ale endokrynolog twierdzi że pod tym wzgledem wszystko jest ok.
  3. Dzień Dobry. Mam 15 lat jestem chłopakiem i mam problem.Mianowicie chodzi o homony tarczycy FT3 i FT4. ft3 miałem małe a ft4 wyższe TSH było w porządku reszra badań też.Jak byłem na badaniu usg tarczycy pani doktor powiedziała mi tylko że moja tarczyca jest niejednorodna i powiększona.W dodatku jestem otyły,mam strasznie suchą skóre momentami,wypadają mi włosy,kołatania serca,wypieki na twarzy,podwyższoną akcję serca i straszne zmiany nastrojów. Czy możliwe że mam hashimoto i niedoczynność tarczycy?
  4. Witam, Proszę o interpretację wyniku badania potasu. Od kilku tygodni mam bile mięśni nóg, skurcze, drażliwość, ciągle zmęczenie, kołatanie serca. Morfologia, mg, sód, B12, wapń ok. Potas 3,82 przy normie od 3,8 . Niby mieszcze się w granicy normy ale czy te objawy mogą sugerować że powinnam dostarczac więcej potasu ? Dziękuję
  5. Witam mam 26 lat ostatnia dojście mocno źle się czułam obiawy zmęczenie, rozdrażnienie, senność, nadmierne wypadanie włosów, uczucie spuchnietego gardła, kołatania serca,więc zrobiłam sobie badania na tarczycę oraz badania podstawowe morfologia OB witamina B12 ferrtryna i wszystkie wyniki były w normie po za antygenem Tg który wyszedl 307 a norma niby jest 4,11. Czy mam się czego obawiać, co mam dalej robić, gdzie z tym iść, mój lekarz rodzinny kazal mi tylko mierzyć ciśnienie i brać magnez . Z góry dziekuje
  6. Witam, Mam endometriozę ( w sierpniu miałam laparoskopie) a od prawie 2 miesięcy zażywam lek Visanne i coraz częściej odczuwam kołatanie serca w pozycji leżącej. Miałam robione 2 razy EKG i wszytsko jest w normie. Sytuacje stresowe już minęły, oswoiłam się z myślą że już zawsze gdzieś tam endometrioza będzie. Czy to wina leku i czy powinnam dalej go brać? Termin do lekarza mam dopiero przed świętami
  7. Witam, od jakiegoś czasu mój stan zdrowia bardzo się pogorszył, mam zawroty i bóle głowy o różnym nasileniu, częste krawawienia z nosa, ogólne osłabienie, cały czas jestem bardzo zmęczona przy małym wysiłku łapie zadyszkę i czuję mocne kołatanie serca. Zrobiłam ostatnio morfologię w której zaznaczono jako podwyższone: Hematokryt 46,1 MCV 97,4 PDW 16 oraz jako obniżone: MCHC 30,9 Na co mogą wskazywać powyższe objawy i wyniki badań? Z góry dziękuję za pomoc.
  8. Witam. Moje wyniki TSH 2,42 ( 0,35-4,9), FT3 3,16 pmol/l (1,88 - 3,18), FT4 1,11 (0,70-1,48). Nie leczę się na tarczycę, w usg mam widoczna torbiel koloidową- do obserwacji, dodam że od pewnego czasu źle się czuję, jestem osłabiona, senna, drażliwa, mam problem z przesuszonymi włosami, kołatania serca. Kobieta 35 lat
  9. Witam, od dwoch lat zmagam się z bólami głowy które trwały po 3 mies ciagle, kołatania serca lęk niepokój problemy ze spanjem. Podejrzenie napięciowych bóli. Zauważyłam również problemy z koncentracją oraz pamiecią . Od wrzesnia tego roku czuje się bardzo źle. Zaczęło się bolami głowy poprzez kolatania serca lęk niepokój problemy ze snem , uczucie otepienia jakbym byla po kilku głębszych. Doszło rownież uczucie zimna, dreszcze i totalny brak apetytu ale to popołudniami ew wieczorami, ścisk zołątka. Czuje sie zmeczona senna. Zrobilam badania krwi. Sa ok troche malo plytek ale w normie 185. Kortyzol 8.25 , b12 361, glukoza 94 po obciażeniu ( 151, 105) insulina 12 (132, 108) tsh 2,7 poziom żelaza maknwzu potasu sodu w normie wit D w normie w dolnej granicy . Rezonans magnstyczny ok przeswietlenie kregoslkregoslupa upa płuc ok. Usg tetnic szyjnych ok echo serca ok. Ginekologicznie ok . A ja corsz bardziej czuje sie źle. Kobieta 33 lata
  10. Witam, Mój wynik tsh to 0,94 norma od 0,25 do 3,5 ft4 14,84 norma od 7,86 do 14,41 ft3 5,43 norma to od 3,80 do 14,41. Od pewnego czasu mam następujące objawy duszności, kołatanie serca, nerwowość, rozdrażnienie, pocenie, napady leku. Czy jest to nadczynność tarczycy?
  11. Gość

    Złe samopoczucie

    Dzień dobry chciał bym się zapytać o moje objawy po marihuanie zapaliłem 3,5 miesiąca temu dosyć duża ilość przez co się porzygalem tagze miałem wtedy badtripa i po zejściu fazy po około 4 godzinach nic mi nie było więc uznałem że zapale jeszcze raz po 3 dniach owiele mniej niż wtedy i po tym razie miałem dziwne uczucie jak by głośnego kołatania serca chodząc do szkoły źle się czułem chciało mi się wymiotować chociaż nigdy mi się to niezdazylo palac marihuanę 1 raz wracając do objawów zaobserwowałem ze czuje się jak by nikt wokół mnie nie żył czasami czuje jak bym mial czeska głowę zawsze przy tym uczuciu mi ona mrowi przestałem czuć ostre sosy i mniej itesywnie śmierdzące zapachy jak wsiadam do autobusu robi mi się ciepło i zaczynam łapać prawie to samo co w szkole bardzo mi to upierdliwia życie nwm co mam zrobić napisałem to po to żeby mi ktoś pomógł zawsze byle szczęśliwy jeździłem do poznania pociągiem i nic mi nie było i w szkole też czułem ostre i nie tylko, zauważyłem też że mniej czuje bul np po uszczypnięciu się koledzy mi mówią że coś se wkręcam czy to możliwe że trawka mogło mi cos uszkodzic
  12. Witam wszystkich Ja również odebrałam wyniki. Od 2 tygodni czułam że jest cos nie tak . Kołatania serca, podwyzszone cisnienie , nerwowosc. Mialam już w maju ubiegłego roku . I wtedy TSH było 0,2 Ft4 w górnej normie. Dostalam Metizol i Tsh wzrosło było ponad 2 . Czułam się ok. Lekarz zmniejszył dawkowanie . I teraz znowu Tsh spadło do 0.9 A Ft4 ponad górną normę. Czy to z powodu zmiany dawkowania. Czy zwiększenie dawki pomoże czy o co tu chodzi .
  13. Dzień Dobry, Od początku roku borykam się ze złym samopoczuciem i kołataniem serca. Wszystko zaczęło się od tego, kiedy z dawki 75, zmieniono mi na 100 Letroxu. Badania z lipca to : TSH : 2,62 FT4 : 3,27. Dawkę brałam 62,5 Letrox Dokuczają mi bardzo kołatania serca. Po 5 tyg brania tej dawki, zrobiłam ponowne badanie wynik wyszedł : TSH 2,53 FT4: 3,10 Kołatania nie ustały. Lekarz karze mi brać teraz dawkę 50 Letrox, Czy nie powinnam zejść do 25 Letroxu? Ciągle źle się czuję, przez kołatanie nie mogę normalnie funkcjonować...
  14. Dzień dobry! Chciałabym uzyskać porady. Od dłuższego czasu źle się czuję, jestem osłabiona, kolatanie serca, pocenie, wypadanie włosów, zawroty głowy. Robiłam badania i takie mam wyniki hemoglobina 12,6 a zakres jest 12-16,erytrocyty 4,07.Czy to może być anemia?
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, chciałam zapytać o ryzyko zajścia w ciążę. Może zacznę od początku. Mam w miarę regularny cykl, krwawienie 6-7 dni. Kilka ostatnich cykli 22, 27, 31, 25, 26, 26, 25. I tutaj właśnie pytanie. Uprawiałam seks bez zabezpieczenia w 3 dniu cyklu (tj1.03). Z uwagi na fakt, że cykl jest dość krótki, ryzko ciąży jest bardzo duże? W momencie uświadomienia sobie o ryzyku, czułam przerażenie przez kilka dni. A że nie radzę sobie dobrze ze stresem (sytuacje związane z kołataniem serca, ogólne ataki paniki), poziom kortyzolu czy sam odczuwalny stres mógł opóźnić owulację?! Dostałam okres, 4 tyg po stosunku, czyli z 5-dniowym opóźnieniem, mając tym razem 30-dniowy cykl. Później 26, 23, 30-dniowy cykl. Krwawienie standardowo 6-7 dni. Jednak czytałam, że w początkowych fazach ciąży ,,miesiączka" jest możliwa przez kilka pierwszych miesięcy, szczególnie jeśli do zapłodnienia doszło na początku cyklu. Im więcej czytałam na ten temat, tym więcej objawów ciąży ,,odczuwałam". Nie wiem, czy nie popadam w paranoję, jednak świadomość, że są przypadki kobiet dowiadujących się o np. 5 miesięcznej ciąży troszkę dobija. Postanowiłam, więc zrobić test ciążowy płytkowy, pierwszego dnia nowego cyklu tj. 13.07 - wyszedł negatywny. Z uwagi na dość odległy czas od stosunku bez zabezpieczenia, a wykonaniem testu istnieje duże prawdopodobieństwo, że wynik nie jest miarodjany? Zwykle bardzo uważam, czy moje obawy są uzasadnione? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  16. Czy takie wyniki hormonów tarczycy mogą świadczyć o chorobie?: TSH: 2,130 (norma 0,270-4,200) FT3: 4,22 (norma 2,00-4,40) FT4: 1,85 (norma 0,93-1,70) Robiłam wyniki ze względu na kołatania serca
  17. Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć jak zinterpretować wyniki badań, mam nieznacznie podwyższone a-tpo 9,9 IU/ml, jednocześnie tsh to 1,23 ft3 2,71 ft4 0,89, natomiast występują u mnie objawy:nadwagą, wypadanie włosów, sucha skóra, rozdrażnienie, kolatanie serca. Czy to świadczy o hashimoto? Dziękuję za odpowiedź
  18. Dzień dobry, ostatnio (od ok. 3 tygodni) źle się czuję - ból w klatce piersiowej, kołatania serca, nerwowość, ogólne słabe samopoczucie. Zrobiłam badania. Proszę o interpretację. Morfologia idealna, TSH - 0,3382 (za nisko) Prolaktyna - 27,13 (za wysoko) FT3 - 3,58 (za wysoko) FT4 - 0,96 Dodam, że mam endometriozę i miała cztery lata temu epizod z niedoczynnością tarczycy.
  19. Wiek 63 .wyniki TSH. 0.36, FT4 19,70,FT3-5,75 ogólne rozdrażnienie,potliwość, drżenie,kołatanie serca (ekg-dobre)spadek masy ciała, wrażliwość na ciepło.Czy powinnam zrobić USG tarczycy.i jakie jeszcze wyniki.
  20. Witam, Proszę o interpretację wyników badań Anty TPO 0,61 IU/ml (zakres 0-5,61). Mam 40 lat ,wypadają mi włosy dosłownie je wyciągam sobie, przed miesiączką i po kołatanie serca ,osłabienie duszenie w gardle!
  21. Co oznacza wynik CK-MB o wartości 16,0 U/l. Norma jest ponoć 25 U/l. Często miewam zawroty głowy (całodzienne-czasem bardziej nasilone), zmęczenie, uczucie kołatania serca i ciężkości na klatce piersiowej, rozkojarzenie. Ciśnienie sporadycznie podwyższone, zazwyczaj utrzymuje się w granicach 133/82/78. Glukoza 94 ,00 mg/dl. Mam zwyrodnienia kręgosłupa szyjnego. Parametry tarczycowe są w normie.
  22. Mam pytanie. Boli mnie w klatce piersiowej. Raz po lewej, raz po prawej stronie. Ciężko mi się oddycha. Często ziewam, albo wymuszam ziewanie, głęboki wdech aby tlen dostał się do płuc. Serce bije mi strasznie szybko, zasypiając mam bezdechy, obawiam się czy przypadkiem nie umrę z podduszenia z tego powodu. Na udach pojawiają się czerwone, popękane żyły. Problemem jest to, że jestem niepełnoletnia. Rodzice sądzą, że wymyślam oraz żaden inny dorosły nie byłby chętny - z rodziny - umówić mnie na wizytę do kardiologa. Jaka choroba ma podobne objawy i czy byłabym w stanie sama umówić się na wizytę do kardiologa? Proszę o odpowiedź.
  23. Witam. Mam 30 lat i lecze sie na niedoczynnosc tarczycy. Przez co mam niekiedy (kołatania) serca. Chcialam zastosowac jakąś antykoncepcje bo prezerwarywy nie, a bardzo mnje przekonuja. Lecz po kilku probach zażywania roznych tabletek zaczelam sie zle czuć. Jeszcze czestsze kolatania, wahania nastroju, przeogromne zmeczenie. Probowalam juz Vibin, Belara, limetic. Tylko przy Limeticu nie mialam tych objawów lecz po rocznym stosowaniu zaczely mnie mocno piersi boleć. I nie wiem czy jest sens znow próbować. Boje sie o swoje zdrowiebo naprawde zle sie czułam. Czy moja tarczyca może tak na to wpływać? I jaka jeszcze antykoncepcja jest ktora nie ma tak duzego wpływu na organizm. Mialam juz 2 cesarki i lekarze odradzaja 3 ciaze z przyczyn medycznych wiec nie chce tez isc na żywioł ze (co bedzie to bedzie). Prosze o rade.
  24. Witam Od 4 dni boryka się z zwrotem głowy nogi jak z waty I ręce w poniedziałek robiłam badania morfologi I żelaza Morfologia 12,7 Zelazo 38,39 Z żelazem od zawsze miałam taki problem dostałam tabletki na uregulowanie . Ale nie od dziś mam niski poziom żelaza i nie miałam takich objawów jak szybkie kołatanie serca gietkie nogi i ręce i zawroty głowy Zapisałam się do kardiologa I mam założony na dobę Holter I jutro dopiero będę mieć sprawdzane ekg I echo serca . Co może być powodem gdzie jeszcze się udać?
  25. Witam. Odebrałam wyniki krwi. Wiem że najlepiej iść do lekarza i już jestem zapisana na wizytę Ale chciałam zapytać czy podwyższone limfocyty 49% od dłuższego czasu to normalne? Eozynofile 0.5 . Do tego dochodzi złe samopoczucie, chudniecie mroczki przed oczami. Kołatanie serca. Mając na myśli dłuższy czas chce powiedzieć że już w marcu 2019 miałam podwyższone limfocyty. W rodzinie był przypadek białaczki.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...