Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Kołatanie serca

Znaleziono 33 wyników

  1. Proszę o interpretację wyników o czym mogą świadczyć. Fsh 5, 05mlU/ml LH 4,24mlU/ml Progesteron < 0,05ng/ml Prolaktyna 18,17 ng/ml Estradoil 86,31 pg/ml Tsh 0,908 uLU/ml Ft3 3,53 pg/ml Ft4 1,52 ng/dl.Kobieta lat 41, częste bóle głowy, kolatania serca i uderzenia gorąca. Nie przyjmuje żadnych leków na stałe. Badania robione w 5 dniu miesiączki. Dziękuję za każdą odpowiedź.
  2. Od półtora roku odczuwam drżenia całego ciała, kołatania serca oraz ogólne złe samopoczucie, osłabienie, mdłości. TSH 2, 5 morfologia ok, crp, ob magnez sód potas w normie.
  3. Dzień dobry. Mam 17 lat i problem z okresem. Brałam tabletki antykoncepcyjne atywia daily przez miesiąc od listopada do grudnia, zaprzestalam ich brania, bo źle się po nich czułam. Cykl od grudnia do stycznia trwał 33 dni (okres mógł zostać trochę wywołany bo dostałam go zaraz po gorącej kąpieli i był strasznie bolesny i obfity). Od tego czasu okresu już nie dostałam, mialam stosunek bez zabezpieczenia bez wytrysku w środku w 38 dniu cyklu był to 8 marca. Po tym miałam bardzo dużo stresu przez jego brak (kołatania serca, ból żołądka) (objawy przed okresem miałam, odpowiedni śluz, nadwrażliwość piersi). Dzisiaj odkryłam że głęboko w pochwie mam starą krew, pojawia się na palcu jeśli go tam włożę na bieliźnie nie mam żadnego śladu. Nie wiem co mam zrobić i co to może oznaczać, do ginekologa nie mam z kim się udać, a sama przez brak 18 lat niestety pójść nie mogę. Bardzo proszę o pomoc i chociaż nakierowanie mnie na dalsze działania.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Czy to zaburzenia hormonalne czy ciąża? Od października 2020 roku przez miesiąc brałam tabletki antykoncepcyjne atywia daily do grudnia, ale zrezygnowałam z nich przez to, że źle się po nich czułam.(miałam wtedy 16 lat). Cykl od grudnia do stycznia trwał 33 dni do 28 stycznia (co prawda wydaje mi się, że okres tego dnia został przeze mnie trochę wywołany, bo dostałam go zaraz po gorącej kąpieli i był strasznie bolesny i obfity) okres trwał do 3 lutego. Teraz jest 14 marca i do tego czasu nie dostałam okresu. Miałam stosunek bez zabezpieczenia (bez wytrysku w środku, ale to bez znaczenia) w 38 dniu cyklu, był to 8 marca. Miałam teraz przez tydzień objawy jak przed okresem (odpowiedni śluz, ból sutków). Niestety okresu brak już do tego czasu. Zastanawia mnie czy może to być spowodowane stresem gdyż przez ostatni tydzień byłam bardzo przejęta tym, że go nie ma (bóle żołądka, kołatania serca, bóle głowy, schudłam prawie 2 kg w 4 dni). Czekam teraz żeby wykonać test ciążowy żeby się przekonać czy to nie ciąża. Jeśli testy ją wykluczą, a okresu nadal nie będzie to powinnam się zgłosić do ginekologa?
  5. Dzień dobry proszę o interpretacje wyników tsh 0.844 ft3 3.21 ft4 1.22. 5 lat temu po porodzie miałam problem z tarczyca. Przyjmowałam stałe leki euutyrox. Później tarczyca się unormowała i nie biorę leków od 2 lat. Obecnie mam duże wahania wagi pomimo ścisłej diety ciągle przybieram na wadze odczuwam silne zmęczenie senność i kołatanie serca.
  6. Witam odebrałam dziś wyniki morfologi płytek krwi mam 10037 co to może oznaczać i co robić? Ostatnio mam duszności w klatce piersiowej i kołatanie serca zwłaszcza w spoczynku
  7. Witam, 4.09 robiłam wyniki gdyż bardzo słabo się czułam, na tyle że nie byłam w stanie w domu posprzątać, szybkie męczenie, słaba koncentracja, kołatanie serca. Z wynikow wyszedł poziom żelaza 45, ferrytyny 45, kwasu foliowego 4 pani doktor zapisała tardyferon 2 opakowania. Po tym czasie poczułam sie lepiej, wyniki żelaza wzrosły do 80. Pani doktor stwierdzila ze jest w porzadku. W tej chwili odczuwam znów szybkie męczenie się, senność, kołatanie, podwyższone tętno, ciągle uczucia zimna, momentami dreszcze, po wysiłku bolesność mięśni, uczucie drapania w gardle. Czy jest możliwa niedokrwistość i takie objawy z prawidłową morfologia? Choruje na niedoczynność tarczycy, ale endokrynolog twierdzi że pod tym wzgledem wszystko jest ok.
  8. Dzień Dobry. Mam 15 lat jestem chłopakiem i mam problem.Mianowicie chodzi o homony tarczycy FT3 i FT4. ft3 miałem małe a ft4 wyższe TSH było w porządku reszra badań też.Jak byłem na badaniu usg tarczycy pani doktor powiedziała mi tylko że moja tarczyca jest niejednorodna i powiększona.W dodatku jestem otyły,mam strasznie suchą skóre momentami,wypadają mi włosy,kołatania serca,wypieki na twarzy,podwyższoną akcję serca i straszne zmiany nastrojów. Czy możliwe że mam hashimoto i niedoczynność tarczycy?
  9. Witam, Proszę o interpretację wyniku badania potasu. Od kilku tygodni mam bile mięśni nóg, skurcze, drażliwość, ciągle zmęczenie, kołatanie serca. Morfologia, mg, sód, B12, wapń ok. Potas 3,82 przy normie od 3,8 . Niby mieszcze się w granicy normy ale czy te objawy mogą sugerować że powinnam dostarczac więcej potasu ? Dziękuję
  10. Witam mam 26 lat ostatnia dojście mocno źle się czułam obiawy zmęczenie, rozdrażnienie, senność, nadmierne wypadanie włosów, uczucie spuchnietego gardła, kołatania serca,więc zrobiłam sobie badania na tarczycę oraz badania podstawowe morfologia OB witamina B12 ferrtryna i wszystkie wyniki były w normie po za antygenem Tg który wyszedl 307 a norma niby jest 4,11. Czy mam się czego obawiać, co mam dalej robić, gdzie z tym iść, mój lekarz rodzinny kazal mi tylko mierzyć ciśnienie i brać magnez . Z góry dziekuje
  11. Witam, Mam endometriozę ( w sierpniu miałam laparoskopie) a od prawie 2 miesięcy zażywam lek Visanne i coraz częściej odczuwam kołatanie serca w pozycji leżącej. Miałam robione 2 razy EKG i wszytsko jest w normie. Sytuacje stresowe już minęły, oswoiłam się z myślą że już zawsze gdzieś tam endometrioza będzie. Czy to wina leku i czy powinnam dalej go brać? Termin do lekarza mam dopiero przed świętami
  12. Witam, od jakiegoś czasu mój stan zdrowia bardzo się pogorszył, mam zawroty i bóle głowy o różnym nasileniu, częste krawawienia z nosa, ogólne osłabienie, cały czas jestem bardzo zmęczona przy małym wysiłku łapie zadyszkę i czuję mocne kołatanie serca. Zrobiłam ostatnio morfologię w której zaznaczono jako podwyższone: Hematokryt 46,1 MCV 97,4 PDW 16 oraz jako obniżone: MCHC 30,9 Na co mogą wskazywać powyższe objawy i wyniki badań? Z góry dziękuję za pomoc.
  13. Witam. Moje wyniki TSH 2,42 ( 0,35-4,9), FT3 3,16 pmol/l (1,88 - 3,18), FT4 1,11 (0,70-1,48). Nie leczę się na tarczycę, w usg mam widoczna torbiel koloidową- do obserwacji, dodam że od pewnego czasu źle się czuję, jestem osłabiona, senna, drażliwa, mam problem z przesuszonymi włosami, kołatania serca. Kobieta 35 lat
  14. Witam, od dwoch lat zmagam się z bólami głowy które trwały po 3 mies ciagle, kołatania serca lęk niepokój problemy ze spanjem. Podejrzenie napięciowych bóli. Zauważyłam również problemy z koncentracją oraz pamiecią . Od wrzesnia tego roku czuje się bardzo źle. Zaczęło się bolami głowy poprzez kolatania serca lęk niepokój problemy ze snem , uczucie otepienia jakbym byla po kilku głębszych. Doszło rownież uczucie zimna, dreszcze i totalny brak apetytu ale to popołudniami ew wieczorami, ścisk zołątka. Czuje sie zmeczona senna. Zrobilam badania krwi. Sa ok troche malo plytek ale w normie 185. Kortyzol 8.25 , b12 361, glukoza 94 po obciażeniu ( 151, 105) insulina 12 (132, 108) tsh 2,7 poziom żelaza maknwzu potasu sodu w normie wit D w normie w dolnej granicy . Rezonans magnstyczny ok przeswietlenie kregoslkregoslupa upa płuc ok. Usg tetnic szyjnych ok echo serca ok. Ginekologicznie ok . A ja corsz bardziej czuje sie źle. Kobieta 33 lata
  15. Witam, Mój wynik tsh to 0,94 norma od 0,25 do 3,5 ft4 14,84 norma od 7,86 do 14,41 ft3 5,43 norma to od 3,80 do 14,41. Od pewnego czasu mam następujące objawy duszności, kołatanie serca, nerwowość, rozdrażnienie, pocenie, napady leku. Czy jest to nadczynność tarczycy?
  16. Gość

    Złe samopoczucie

    Dzień dobry chciał bym się zapytać o moje objawy po marihuanie zapaliłem 3,5 miesiąca temu dosyć duża ilość przez co się porzygalem tagze miałem wtedy badtripa i po zejściu fazy po około 4 godzinach nic mi nie było więc uznałem że zapale jeszcze raz po 3 dniach owiele mniej niż wtedy i po tym razie miałem dziwne uczucie jak by głośnego kołatania serca chodząc do szkoły źle się czułem chciało mi się wymiotować chociaż nigdy mi się to niezdazylo palac marihuanę 1 raz wracając do objawów zaobserwowałem ze czuje się jak by nikt wokół mnie nie żył czasami czuje jak bym mial czeska głowę zawsze przy tym uczuciu mi ona mrowi przestałem czuć ostre sosy i mniej itesywnie śmierdzące zapachy jak wsiadam do autobusu robi mi się ciepło i zaczynam łapać prawie to samo co w szkole bardzo mi to upierdliwia życie nwm co mam zrobić napisałem to po to żeby mi ktoś pomógł zawsze byle szczęśliwy jeździłem do poznania pociągiem i nic mi nie było i w szkole też czułem ostre i nie tylko, zauważyłem też że mniej czuje bul np po uszczypnięciu się koledzy mi mówią że coś se wkręcam czy to możliwe że trawka mogło mi cos uszkodzic
  17. Czy takie wyniki hormonów tarczycy mogą świadczyć o chorobie?: TSH: 2,130 (norma 0,270-4,200) FT3: 4,22 (norma 2,00-4,40) FT4: 1,85 (norma 0,93-1,70) Robiłam wyniki ze względu na kołatania serca
  18. Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć jak zinterpretować wyniki badań, mam nieznacznie podwyższone a-tpo 9,9 IU/ml, jednocześnie tsh to 1,23 ft3 2,71 ft4 0,89, natomiast występują u mnie objawy:nadwagą, wypadanie włosów, sucha skóra, rozdrażnienie, kolatanie serca. Czy to świadczy o hashimoto? Dziękuję za odpowiedź
  19. Dzień dobry, ostatnio (od ok. 3 tygodni) źle się czuję - ból w klatce piersiowej, kołatania serca, nerwowość, ogólne słabe samopoczucie. Zrobiłam badania. Proszę o interpretację. Morfologia idealna, TSH - 0,3382 (za nisko) Prolaktyna - 27,13 (za wysoko) FT3 - 3,58 (za wysoko) FT4 - 0,96 Dodam, że mam endometriozę i miała cztery lata temu epizod z niedoczynnością tarczycy.
  20. Wiek 63 .wyniki TSH. 0.36, FT4 19,70,FT3-5,75 ogólne rozdrażnienie,potliwość, drżenie,kołatanie serca (ekg-dobre)spadek masy ciała, wrażliwość na ciepło.Czy powinnam zrobić USG tarczycy.i jakie jeszcze wyniki.
  21. Witam, Proszę o interpretację wyników badań Anty TPO 0,61 IU/ml (zakres 0-5,61). Mam 40 lat ,wypadają mi włosy dosłownie je wyciągam sobie, przed miesiączką i po kołatanie serca ,osłabienie duszenie w gardle!
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, chciałam zapytać o ryzyko zajścia w ciążę. Może zacznę od początku. Mam w miarę regularny cykl, krwawienie 6-7 dni. Kilka ostatnich cykli 22, 27, 31, 25, 26, 26, 25. I tutaj właśnie pytanie. Uprawiałam seks bez zabezpieczenia w 3 dniu cyklu (tj1.03). Z uwagi na fakt, że cykl jest dość krótki, ryzko ciąży jest bardzo duże? W momencie uświadomienia sobie o ryzyku, czułam przerażenie przez kilka dni. A że nie radzę sobie dobrze ze stresem (sytuacje związane z kołataniem serca, ogólne ataki paniki), poziom kortyzolu czy sam odczuwalny stres mógł opóźnić owulację?! Dostałam okres, 4 tyg po stosunku, czyli z 5-dniowym opóźnieniem, mając tym razem 30-dniowy cykl. Później 26, 23, 30-dniowy cykl. Krwawienie standardowo 6-7 dni. Jednak czytałam, że w początkowych fazach ciąży ,,miesiączka" jest możliwa przez kilka pierwszych miesięcy, szczególnie jeśli do zapłodnienia doszło na początku cyklu. Im więcej czytałam na ten temat, tym więcej objawów ciąży ,,odczuwałam". Nie wiem, czy nie popadam w paranoję, jednak świadomość, że są przypadki kobiet dowiadujących się o np. 5 miesięcznej ciąży troszkę dobija. Postanowiłam, więc zrobić test ciążowy płytkowy, pierwszego dnia nowego cyklu tj. 13.07 - wyszedł negatywny. Z uwagi na dość odległy czas od stosunku bez zabezpieczenia, a wykonaniem testu istnieje duże prawdopodobieństwo, że wynik nie jest miarodjany? Zwykle bardzo uważam, czy moje obawy są uzasadnione? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  23. Dzień dobry! Chciałabym uzyskać porady. Od dłuższego czasu źle się czuję, jestem osłabiona, kolatanie serca, pocenie, wypadanie włosów, zawroty głowy. Robiłam badania i takie mam wyniki hemoglobina 12,6 a zakres jest 12-16,erytrocyty 4,07.Czy to może być anemia?
  24. Co oznacza wynik CK-MB o wartości 16,0 U/l. Norma jest ponoć 25 U/l. Często miewam zawroty głowy (całodzienne-czasem bardziej nasilone), zmęczenie, uczucie kołatania serca i ciężkości na klatce piersiowej, rozkojarzenie. Ciśnienie sporadycznie podwyższone, zazwyczaj utrzymuje się w granicach 133/82/78. Glukoza 94 ,00 mg/dl. Mam zwyrodnienia kręgosłupa szyjnego. Parametry tarczycowe są w normie.
  25. Mam pytanie. Boli mnie w klatce piersiowej. Raz po lewej, raz po prawej stronie. Ciężko mi się oddycha. Często ziewam, albo wymuszam ziewanie, głęboki wdech aby tlen dostał się do płuc. Serce bije mi strasznie szybko, zasypiając mam bezdechy, obawiam się czy przypadkiem nie umrę z podduszenia z tego powodu. Na udach pojawiają się czerwone, popękane żyły. Problemem jest to, że jestem niepełnoletnia. Rodzice sądzą, że wymyślam oraz żaden inny dorosły nie byłby chętny - z rodziny - umówić mnie na wizytę do kardiologa. Jaka choroba ma podobne objawy i czy byłabym w stanie sama umówić się na wizytę do kardiologa? Proszę o odpowiedź.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...