Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Noga

Znaleziono 126 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry prosze państwa Mam do państwa okropmnie wazne i długie pytanie w punktach i pragnę by odpowiedz udzielona by była także w punktach i bardzo o to proszę A wiec numer 1. Ostatnio z partnerka postanowiliśmy się zbliżyć uprawialiśmy seks w ubraniach ja caky ubrany ona cala ubrana mam na myslij u obojga bieliznę i spodnie Ocieraja sie o siebie i w pewnym momencie dziewczyna rozbiera się i chlopak jest tylko w ubraniu i dziewczyna ociera się o niego chłopakowi wycieka preejakulat ..dosc duzo .. jednak wydawało się nie spodnie moje były suche i tu moje 1 pytanie czy mogło dojść do zaplodnienia podczas takiej sytuacijj 2. Pytanie moje brzmi jezeli dotykałem po umyciu rak dziewczyne po pochwie wkładałem palce byl ..peeting.. nie dotykałem się po czlonku ani nic jednak dziewczyna złapała i splotła ze mna sie za rece gdzie wcześniej kilka sekund temu dotykala mojego penisa z prejakulatem doszedłem i spuściłem się na brzuch i wybrałem koszulka sperme i z pattnerka umyłem rece leżeliśmy chwilke trzymają się właśnie za rece i po chwili znow zaczołem jej robic dobrze palcami czy w tedy mogło dojść do zaplodnienia ? 3. Pytanie moje brzmi jezeli w opisanej sytuacji co powyżej i dziewczyna dotykala mnie reka po dotykaniu penisa z preejakulat i złapała moja reke i ja po chwili zszedłem ta reka na jej pośladki nie dotykając pochwy i po chwili umyliśmy rece i wróciliśmy do łóżka ja dotykałem jej pośladki i od razu po tym włożyłem palce do pochwy ..pośladki byly suche A także reka nawet po dotykaniu mojej premium przez partnerkę tez byla sucha .. jednak czy mogło dojść do zaplodnienia ? I ostatnie pytanie nr 4 ..jezeli chlopak dotyka sam swojego penisa z preejakulatem nie sperma ten preejakulat wyschnie i załóżmy po około 15 minutach od dktykania członka zabawial partnerkę po pochwie i wkladal jej palce jednak z sucha dlonia i czy mogło dojść do zaplodnienia ? Do wszystkiego dodam ze miala dni plodne byla ..tydzien przed okresem .. mam na myslij ze tydzien temu były dni plodne i minął od tego rowny tydzien pojawiły się u niej juz objawy ..PMS.. czyli ma większe piersi bol podbrzusza ze skurczami przechadzacego przez nogi i inne .. czyli ma dni niepłodne i jest przednokresem i czy mogło w tych sytuacjach dojść do zaplodnienia Bardzo proszę o pilna odpowiedz martwie sie i bardzo proszę Z GORY DZIĘKUJĘ
  2. Dzień dobry, mialam ostatnio morfologie krwi- bardzo proszę o interpretacje wyników: Leukocyty- 4,88 (3,98-10,04) Erytrocyty- 4,5 (3,9-5,2) Hemoglobina- 13,1 (11,2-15,7) Hematokryt- 39,8 (34,1-44,9) MCV- 88,8 (79,4-94,8) MCH- 29,2 (25,6-32,2) MCHC- 32,9 (32,2-35,5) Płytki krwi- 169 (150-400) RDW-CV- 12,3 (11,7-14,4) PDW- 17,3 (9,8-16,2) podwyższone MPV- 12,5 (9,4-12,5) P-LCR- 45,9 (19,1-46,6) PCT- 0,2 (0,2-0,4) Limfocyty- 1,84 (1,00-3,00) Neutrofile- 2,58 (2,00-7,00) Monocyty- 0,35 (0,20-1,00) Eozynofile- 0,07 (0,02-0,50) Bazofile- 0,04 (0,02-0,10) Neutrofile- 52,9 (40,0-80,0) Limfocyty- 37,7 (20,0-40,0) Monocyty- 7,2 (2,0-10,0) Eozynofile- 1,4 (1,0-6,0) Bazofile- 0,8 (0,0-2,0) Zaniepokoiły mnie wartości dla: Płytki krwi- 169 (150-400) RDW-CV- 12,3 (11,7-14,4) PDW- 17,3 (9,8-16,2) podwyższone MPV- 12,5 (9,4-12,5) P-LCR- 45,9 (19,1-46,6) PCT- 0,2 (0,2-0,4) Podczas pobierania krew była gęsta. Jestem osobą w wieku 26 lat, kobieta, brak dzieci (planuje w przeciągu kilku lat mieć dzieci) Dodatkowo często łapią mnie skurcze w nogach (badałam magnez- wynik prawidłowy)
  3. Witam, mam 16 lat od 3tygodni stosuję dietę 1000kcal. Mam 177cm wzrostu i ważę 70kg(schudłem 5kg). Jakie ćwiczenia w domu mógłbym robić aby spalić tkankę tłuszczową na bokach, brzuchu i nóg. Nie jestem zbyt aktywny fizycznie, mój tryb życia był siedzący i pewnie dalej w większości będzie, ale zacząłem trenować na roweru stacjonarnym, czy to pomoże w pozbyciu się tkanki tłuszczowej, aby mieć płaski brzuch. Jakie ćwiczenia domowe mogą pomóc?
  4. Dzień dobry, proszę o wskazówkę gdzie się udać, jakie badania zrobić. Kobieta, l.70,brak sił, szybko się męczy, puchną nogi do kolan, ostatnio w badaniach(z 18.02.2021r.) krwi 138 mg/dl. cholesterol HDL w surowicy 43 mg/dl(przy normie powyżej 45). pozostałe wyniki krwi i moczu w normie, doppler i badanie echokardiograficzne przezklatkowe również. USG tarczycy z 20.06.20r. 2 guzki hipoechogeniczne ok 7 i 8 mm. W badaniach krwi z 02.06.2020r. triglicerydy 186 przy normie do 150 mg/dl, tsh 1,31 przy normie 0,27-4,2, ft4 14,8 przy normie 12-22. Proszę o pomoc
  5. Trafiłam do szpitala nagle , z racji tego przez trzy dni przed operacja nie brałam tabletek antykoncepcyjnych.Czwartego dnia operacja nogi A wieczorem dostałam okres, rozumiem że to przez odstawienie . Kolejny dostalam po miesiącu ale trwał krótko 3 dni. Minęło dwa tygodnie I zdarzają mi się plamienia . Czy to normalne? Dodam że zażywam dalej tabletki Cyclo3forte
  6. Witam, mam 20 lat, 150 cm wzrostu. Cwicze regularnie od 5 miesiecy, schudłam z 58 do 54 kg, ale moje ciało nieproporcjonalnie sie rozrasta. Moje ręce i nogi sa dosyć umięśnione i duze, wiec czy w takim przypadku zastosować dietę o zmniejszonej kaloryce? Jak tak, to w jakiej ilości?
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Chciałbym zapytać sie czy możliwe jest zajście w ciążę gdy preejakulat znalazl sie w okolicach pochwy bez penetracji? Trzymałem penisa między nogami Mojej połówki I ocieralem go o waginę, bez penetracji. Gdy poczulem, że jestem bliski dojścia szybko wyjąłem swoje prącie spod nog partnerki i po kilku sekundach doszedlem na brzuchu. Mam obawy przed tym, że preejakulat wydzielony podczas ocierania, mógłby dostac sie do ujścia pochwy a stamtąd dalej i mogłoby dojść do zapłodnienia. Dodam, iż Moja Kobieta jest dziewicą. Prosiłbym o szybką odpowiedź
  8. Witam, od pewnego czasu borykam się z problem związanym z bólem mięśni nóg. Rozpoczęło się to końcem grudnia i z przerwami trwa to do dziś dnia. Ból najpierw objawiał się w wewnętrznej stronie ud (takie poczucie pieczenia, narywania, drętwienia), obecnie dokucza mi ból zarówno z przodu jak i z tyłu mięśni ud, dodatkowo od czasu do czasu pobolewają mnie łydki. Ciężko opisać dolegliwości, jednak miejsce skupia się w obrębie ud. Lekarz rodzinny zlecił badania krwi, mofrologia, ob, CR, próby wątrobowe, TSH, kreatynina Ck-Kinaza kreatynowa, sód potas wszystko w normie. Było podejrzenie boleriozy (ugryzienie w rękę z odczynem alergicznym i obrzękiem, okrągła plama o średnicy około 5 cm) jednak badania IgG wyszły 5,61 RU/ml norma do 16 i IgM 8,83 RU/ml norma do 16. Moja obecna praca jest pracą w większości siedząca, ze względu na zablokowane siłownie nie uprawiam sportu, więc przeciążenie fizyczne również odpada. Lekarz rodzinny rozkłada ręce, zalecając spożywać magnez i witaminy z grupy B, smarować miejscowo Voltarenem i brać tabletki przecizapalne (doraźnie). Ból lub jakkolwiek nazwać tą przypadłość jest dokuczliwy w ciągu dnia i czasem w nocy. Po nocy jednak rano nie boli, pojawia się w ciągu dnia. Kolejne wizyty lub tereporady niczego nie przynoszą. Ja rozłożyłem ręce z bezsilności w tym temacie.
  9. Witam serdecznie. Mam problem a mianowicie przed rozpoczęciem antykoncepcji doustnej zrobilam badanie d dimery które wynosiły 120. Od 4 msc biore tabletki i z ciekawości zrobiłam sobie ponownie to badanie i wyszlo jiz znacznie więcej bo 582. Mialam usg zyl u nog, wszystko w porządku. Czekam za wizyta u ginekologa i nie wiem co dalej robić. Dodam ze rodzinna nie chce nic z tym robić mam isc do ginekologa. Bardzo się boję tej niepewności. Pozdrawiam
  10. Gość

    Brązowe plamienie

    Witam od około 5 dni mam brązowe plamienia. Za około 2 dni powinnam dostać okres. Nie wiem czym to może być spowodowane. Nie mam żadnych innych objawow. Tylko bolą mnie w nocy plecy, myślę że to zapewne od tego ze jestem cały dzień na nogach. Mam 28 lat. Byłam u ginekologa w grudniu i wszystko w porządku.
  11. Zażywać tabletki antykoncepcyjne ale 28.01 zlamałam nogę I trafiłam do szpitala. Kilka dni pozniej miałam operacje podudzia. Wieczorem po operacji dostałam okres, myślę że to z powodu odstawienia antykoncepcji. Po wyjsciu ze szpitala dostałam 20 zastrzykow przeciwzakrzepowych I tabletki cyclo . Spoznia mi się okres, nie współżyłam przed I po operacji więc nie wiem dlaczego mi sie spóźnia okres
  12. To ja mam38 lat 156 cm wzrostu i wagę 93 kg to kwalifikuje mnie do takiej operacji ona jest na fundusz.???? Duzy biust też mi przeszkadza w zasypianiu mam wrażenie że mnie dusi, bola nogi stopy krzyż jeszcze do tego mam haluksy
  13. Mam niepokojące objawy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych dwuskładnikowych. Pod koniec pierwszego opakowania przez około tydzień miałam bóle podbrzusza. Ostatnio cały dzień miałam okropny ból nóg, a konkretnie łydek, czułam strasznie narywanie, które nasiliło się podczas wieczoru. Jaki może być tego powód? Martwię się tym bólem łydek, nigdy wcześniej tak nie miałam. Tylko czasem przy miesiączce rwała mnie jedna z nóg.
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Bede chciała starać się o dziecko. Zaczęłam sie stresować bo w swoim życiu mialam kilka przeswietlen rtg ok 10 głównie ręki i nog od kolan w dół. Czy Nie zawsze mialam zakładane osłony. Czy to moze być szkodliwe na komórki jajowe?
  15. Witam. Stosuje antykoncepcję hormonalna tabletki orlifique od dwóch miesięcy. Codziennie równo o tej samej godzinie biorę tabletkę. Ale dziś aż nogi się pode mna ugięły. Od poniedziałku nie było mnie w domu, dziś wróciłam a na komodzie w sypialni leżała wyciśnięta z listka tabletka która zapomniałam zażyć prawdopodobnie w sobotę lub niedzielę. Co teraz mam zrobić? Dodam że za 2 dni zaczynam tydzień placebo
  16. Dzień dobry Odebrałam wyniki badań krwi, robione były ponieważ dość mocno przytylam, ciagle jestem zmęczona, dodatkowo bole kregoslupa i glowy z dretwieniami lewej ręki i nogi. Proszę powiedzieć co dalej,gdzie się udać i czy te wyniki są względnie dobre ALT 74, AST 35 KREATYNINA 0.92, EGFR 71,3 CHOLESTEROL CALK. 195 HDL 71, NIE HDL 124, LDL105 TROJGLICERYDY 96 TSH 8.29, FT3 3.08, FT40.87 GLUKOZA 91.7 POZDRAWIAM
  17. W styczniu dostałam miesiączkę tydzień wcześniej, trwała 6 dni jak zazwyczaj, a po 5 dniach dostałam kolejna obfita z niewielkimi skrzepami, trwała tez 6 dni....po 21 dniach, czyli 9 dni wcześniej dostałam miesiączkę, dodam, że boli mnie lewe podbrzusze z promieniowaniem do lewej nogi i ręki...
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Ostatnio ja z moja dziewczyna chcielismy sie zabawic. Zrobilem jej palcowke a ona mi loda przy czym sperma weciala na mojego penisa i na noge. Wytarlismy wszystko chusteczkami i poszlismy umyc rece przy czym ja umylem penisa tylko woda a rece mydlem i woda. Pozniej ponownie zrobilem jej minetke z palcami w srodku. Na koncu jezdzilem jej tylko gorna czescia penisa po lechtaczce ale nie wsadzilem go do srodka. Dziewczyna mowi mi ze zawsze objawy przyszlej miesiaczki ma 2 lub 1 dzien przed a tym razem jest dzien przed i nie ma zadnych objawow nadchodzacej miesiaczki. Czy jest mozliwe ze jest w ciazy?
  19. (ZAKRZEPICA?) Pierwsze ozt 8 lat temu od alkoholu, teraz jestem po drugim trafiłęm do szpitala 50 dni temu, pierwsze problemy z nogą trzy lata temu, noga spuchnięta inny kolor po 8 zastrzykach kleksane (dawka 1,0) wszystko przechodzi, wynik dimerów <0,5ug/ml, obecenie takie same objawy z nogą przyjąłem 4 zatrzyki neoparim (0,6) nastepnie 10 neoparim (1,2) kolejnie 6 ponownie (0,6) noga jednego dnia mocno boli drugiego nie boli staram sie cwiczyc raz na trzy dni, całe zycie sztuki walki ostatnio intensywnie przez rok, 2 lata temu. Niewiem na czym stoję z nogą czy to w ogole kiedys byla zakrzepica, spuchnięcie dokładnie pod samą kostką, dzisiejsze wyniki badan D-dimer : <0,5 ug/ml, crp: 5, glukoza 93 mg/dl, amylaza 94,0 U/L, czy robić jakieś inne badania na noge czy przyjmowaąć jeszcze więcej zastrzyków i czekać?
  20. Witam serdecznie . Byłam u ginekologa , i powiedzialam o moich problemach . Bardzo spuchniete dlonie , palce , czerwone stopy ( w nocy odczuwam straszne pieczenie ) , zaczynajace się owłosienie na brodzie , piersiach , palcach u nog .. Dostalam skierowanie na badania takie jak glukoza , prolaktyna , insulina , testosteron.. Wszystkie wyniki wyszly ok oprócz INSULINY (L97) wynik : 22,9 uu/ml 2,3-11,3 Insulina 1 H po wypiciu glukozy 88,6 uu/ml po dwoch godzinach 66,3 . Prosze o pomoc. Czy do swiadczy o czyms ? Gdzie mam sie teraz kierowac z wynikami ? do jakiego lekarza?
  21. Od 2 tygodni mam dziwne sekundowe skurcze - sekundowe drgania mieśni na całym ciele. Wiem, że nie jest to typowy bolesny skurcz ( miewałem kiedyś łydek) tylko takie sekundowe drżenie (łaskotanie) w większości na nogach w różnych miejscach, ale czasem jest to też na rękach. Czasem mam wrażenie, że to skóra podryga (?). Przez 2 miesiące na diecie wątrobowej schudłem 15 kg ( mialem nadwagę) ale teraz mam BMI 22. Lekarz rodzinny skierował mnie na badania krwi Sód-143mmol/L, Potas -4,3 mmol/L, Magnez w surowicy- (M87) 2,2 mg/dL, Wapn całkowity (O77) 9,2 mg/dL. Lekarz mówi, że to chwilowe lecz trwa to już 2 tydzień - gdzie szukać przyczyny ?
  22. Witam, pisze tutaj w nietypowej sprawie . 4 dni temu skończył mi się okres teraz przewidywalnie przez kalendarzyk,,flo" za 3 dni ma nastąpić owulacja . Zaniepokoiło mnie min. To że podczas stosunku płuciowego ( w prezwerwatywie) nawet nie zauważyłam że wydostaje się stamtąd krew nie dużo ale jednak . Nie czułam bólu ani nic co by miało mnie zaniepokoic . Nigdy wcześniej tego nie miałam. Na prześcieradle było trochę krwi. Na moich nogach też. Gdy zmieniłam wkładkę nie było krwi sprawdzałam kilka razy . W nocy obudziłam się około trzech razy obudził mnie ból z lewej strony w podbrzuszu. Na drugi dzień też bolało mnie lecz nie tak mocno , ból był nadal niekomfortowy. Widziałam na wkładce plamienia które wcześniej się zdarzały. Dodam że przed stosunkiem w dzień bolało mnie z lewej strony w podbrzuszu tak jakby lewy jajnik. Ból nie był taki silny lecz niekomfortowy. Proszę o szybką odpowiedź dziękuję.
  23. Mam stwierdzone przeciwciała ana 1:320 typ ziarnisty, byłam u reumatologa i zrobił komplet badań, wykluczone mam zapalenie od stawów, ob 15, crp w normie, jednak stwierdził ze zapalenie mam w organizmie. Mam niskie zelazo 35 przy normie 50-160. Hemoglobina w normie. Gdzie szukać przyczyny tego zapalenia, jakie badania jeszcze wykonać, czy moze to byc jakas infekcja. Gdzie sie zł osić, dodam ze tarczyca jest w normie, mam przeciwciała anty tg podwyzszone 86, anty tpo w normie, obraz usg dobry. Dokuczaja mi bóle nóg łydek takie rwanie od czasu do czasu.
  24. Co oznacza wynik badania na celiakię w klasie igg, antygen intrinsic factor 0,30, antygen gliadin igg 0,34, antygen ttg igg 0,19. Badanie to robiłam poniewaz od kilku lat zle sie czuje, wystepuja u mnie bole nog nieznanego pochodzenia, osłabienie i ciągłe zmęczenie. Choroby reumatyczne zostały wykluczone, tarczyca też, coc mam przeciwciała anty-tg 86. Jeden raz poroniłam, planuje kolejną ciąże co dalej mam wykonać?
  25. Witam.Mam 43 lata.Chciałabym zapytać, ponieważ od dłuższego czasu glukoza na czczo 99,104,czasem 114.Pewnego razu przypadkowy pomiar glukometrem po śniadaniu a dokładnie ok 2 godz wykazał 426.Natomiast wyniki krzywej cukrowej na czczo 95 po obc.glukoz.75g po 1 godz 163, po 2 godz 132 Często towarzyszy ogromne wyczerpanie i bardzo uporczywa senność do tego stopnia, Że idąc ulicą mogłabym zasnąć. Występują również objawy spadku cukru ogromne osłabienie ,uczucie nóg z waty, gdy glukometr wykazuje 90.Czy to cukrzyca, stan przedcukrzycowy, czy też nietolerancja? Kobieta 43
×
×
  • Dodaj nową pozycję...