Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Tężyczka

Znaleziono 8 wyników

  1. Hej poproszę o interpretacje Miałam trochę badań : Glukoza na czczo - 101 Glukoza po 1h - 86 Glukoza po 2h - 85 Insulina na czczo - 10 Po 1h - 49,4 Po 2h- 35 Kreatynina 0,84 - norma 0,6-1,3 Kwas moczowy - 4,12 - norma 2,6 - 7,2 Ldh - 193 - norma - 135-214 Ck- 173 - norma 26-192 Crp- 3,39 - norma - 0-6 Kwas foliowy-- 12,9 - norma 3,1-17,5 Ob- 7 norma do 20 Nie jestem wysportowana. Choruje na tężyczke utajoną. Czy to ck i ldh są ok czy za wysoko?
  2. Witam, Bardzo proszę o interpretacje wyników osoby dorosłej: Fosfor - 4,79 normy 2,5-4,5 (H) Kreatynina - 0,73 normy 0,5-0,9 EGFR >=60 ml/min/1,73m^2 Magnez - 2,0 normy 1,6-2,6 Wapń - 9,54 normy 8,60-10,50 Wapń zjonizowany- 1,25 normy 1,15- 1,33 Dokuczaja mi parestezje, falsykulacje mięśni. Próba tężyczkowa wyszła dodatnia. Choruje na niedoczynność tarczycy. Niby tężyczka a wyniki magnezu i wapnia w normie... nie wiem o co chodzi :( bardzo mnie martwi również poziom fosforu ponad norme, usg nerek wyszło okej.
  3. Witam. Mam 16 lat, od jakiegoś czasu mam zawroty głowy, mrowienia, uczucie gorąca na plecach, sztywnienia, drętwienia mięśni twarzy i kończyn, dodam że jak leżę czy siedzę to mam takie jakby pulsowania , tak jakby mi coś chodziło pod skórą. Na początku było jeszcze do zniesienia, ale teraz zaczęło się to robić bardzo uciążliwe. Biorę leki, ponieważ mam początek zakrzepicy kończyn dolnych i lekarz przypisał mi, cyclo3forte już zakończyłam opakowanie, neurovit oraz acard, narazie po miesiącu brania mrowienia nie ustępują, więc to chyba nie od nóg. INR wynosi 1.1, a D-Dimery - 599. Badania hormonalne też w normie, byłam u ginekologa, bo miałam problemy z miesiączka, bo była nieregularna i przypisał mi tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie microgyn21 czy jakoś tak, skończyłam 1 opakowanie i z powodu zakrzepicy musiałam odstawić. Morfologia krwi też w normie, podwyższona Hemoglobina 15,8 Hematokryt 45 Monocyty 1,14 tys/ul Eozynofile 0,59 tys/ul bazofile 0,6 tys/ul Monocyty 12,4% Eozynofile 6,4 % Bazofile 0,70%( przepisałam tylko podwyższone i nie wiem czy dobrze, bo się nie znam) lekarz powiedział, że są dobre. TSH, AST FT3 w normie. Na codzień ćwiczę albo chodzę na spacery. Dodam, że w marcu zmarł dziadek, zamknięto szkoły, trzeba było się o wszystko martwić i przypływ stresu był ogromny, w maju tego roku, miałam atak paniki, ponieważ zrobiło mi się słabo zaczęłam panikować i nie mogłam się ruszyć, bo wszystko mi zdrętwiało, czułam się jakby serce miało mi wyskoczyć z klatki piersiowej, pojechaliśmy na pogotowie, miałam robione EKG, było w normie I dano mi tabletki uspokajające, od tamtego momentu mam poczucie strachu ze znowu takie coś będzie. Również Od tamtego momentu często słabnę i miałam już z 3 takie ataki, tylko teraz wiem jak je obejść żeby było dobrze, nie wiem czy to wszystko dzieje się pod wpływem stresu czy serio mi coś jest, teraz tylko martwię się o swoje zdrowie, czasem wpadam w panikę, bo w internecie jak się wpisuje objawy to wyskakuje tężyczka, parestezje albo stwardnienie rozsiane. Chciałabym żeby ktoś mi poradził co mam zrobić z tym problemem, bo coraz ciężej z nim jest, a mam dopiero 16 lat i chce przeżyć swoją młodość jak najlepiej. Wygląda to na nerwicę, ale nic nie jest pewne i wolę poradę od specjalisty.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Mam 25 lat. Mój cykl trwa około 30 dni. Ostatnimi czasy dwa razy miałam sytuacje, że przy owulacji z lewego jajnika nie miałam później okresu. Po ostatnim takim"braku okresu" robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Następnie w planowanym czasie pojawił się okres. Jednak był on bardzo obfity i pojawiło się w nim dużo skrzepów. Od tego czasu uprawiałam seks bez zabezpieczenia i obecnie spóźnia mi się okres o 12 dni. Robiłam test i wyszedł pozytywny. Cały czas jestem bardzo zmęczona, mam bezsenność i straciłam apetyt, dodatkowo cały czas mam wrażenie, że zaraz dostanę okresu jednak nic takiego się nie dzieje, przez dwa dni miałam wydzielinę, która miała lekkie różowe zabarwienie. Dodatkowo dodam, że choruję na niedoczynność tarczycy i tężyczkę. Proszę o pomoc i doprecyzowanie czy jestem w ciąży czy jednak wynik mógł zakłamany z powodu wcześniejszych zaburzeń. Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie.
  5. czy poziom wapnia na poziomie 8,42 przy normie od 8,6 przy objawach w postaci stałego mrowienia twarzy w okolicach nosa od 3 miesięcy i sporadycznych fascykulacji kciuka może oznaczac tężyczkę? Poziom magnezu i potasu jest w normie
  6. Witam, mam 21 lat, 150 cm wzrostu i ważę 45kg. Miewam częste migreny, teraz zrobiłam test na tężyczkę który wyszedł pozytywnie i TSH, sód, potas, FT4 oraz morfologie krwi: Sód 144 (136-145) Potas 4,74 (3,5-5,1) TSH 1,960 (0,270-4,200) FT4 0,97 (0,93-1,70) Neutrofile 1,59 tys/ul (2,0-7,2) Limfocyty 1,96 tys/ul (1,0-3,0) Monocyty 0,58 tys/ul (0,2-1,0) Eozynofile 0,08 tys/ul (0,02-0,5) Bazofile 0,01 tys/ul (0,02-0,1) Niedojrzałe granulocyty IG 0,0 tys/ul (0,0-0,03) Neutrofile 37,8% (40-80) Limfocyty 46,4% (20-40) Monocyty 13,7% (2,0-10,0) Eozynofile 0,2% (0,0-2,0) Niedojrzałe granulocyty IG 0,0% (0,0-0,6) Wszystkie inne wyniki krwi w normie.
  7. Wiatam, bardzo proszę o interpretację moich wyników. Glukoza na czczo 90 mg/dl (70 - 99), po glukoza po 1 godz. 134 mg/dl, glukoza po 2 godz. 93 mg/dl. Insulina przed obciążeniem 10,80 µIU/ml, insulina po obciążeniu 1 godz. 64,40 µIU/ml, Insulina po obciążeniu po 2 godz. 31,20 µIU/ml. Dodam, że mam zdiagnozowane Hashimoto i tężyczkę. Pozdrawiam
  8. Witam jestem po całkowitej usunięcia tarczycy, mam napady teżyczka moje wyniki to TSH 0,220 ft424,33 ft3 4,42 ANTY TPO 0,12 ANTY TO0,35 bardzo źle się czuję bardzo
×
×
  • Dodaj nową pozycję...