Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból serca

Znaleziono 10 wyników

  1. Proszę o interpretację wyników o czym mogą świadczyć. Fsh 5, 05mlU/ml LH 4,24mlU/ml Progesteron < 0,05ng/ml Prolaktyna 18,17 ng/ml Estradoil 86,31 pg/ml Tsh 0,908 uLU/ml Ft3 3,53 pg/ml Ft4 1,52 ng/dl.Kobieta lat 41, częste bóle głowy, kolatania serca i uderzenia gorąca. Nie przyjmuje żadnych leków na stałe. Badania robione w 5 dniu miesiączki. Dziękuję za każdą odpowiedź.
  2. Witam,jestem dziewczyną (19l.) W marcu przyjęłam tabletki antykoncepcyjne,które lekarz mi przepisał. Oczywiście miałam tylko wywiad bez badań kontrolnych ( to była moja 1 wizyta) I odstawiłam po 2 dniach cyklu miesiączkowania ze względu doznania przykrych skutkówubocznych,które mi towarzyszyły przez tydzień: bolał mnie brzuch, podczas chodu traciłam pole widzenia I osłabienie,które dochodziło do utraty przytomności w niektórych momentach,również mnie serce bolało jak i czułam duży niepokój najbardziej podczas snu. Teraz okres spóźnia mi 2 dzień czy to jest normalne? Nie pomijając faktu razem z partnerem zabiezpieczaliśmy się podczas stosunku nawet podczas gdy brałam tabletki antykoncepcyjne.
  3. Dzień dobry. Mam 17 lat i problem z okresem. Brałam tabletki antykoncepcyjne atywia daily przez miesiąc od listopada do grudnia, zaprzestalam ich brania, bo źle się po nich czułam. Cykl od grudnia do stycznia trwał 33 dni (okres mógł zostać trochę wywołany bo dostałam go zaraz po gorącej kąpieli i był strasznie bolesny i obfity). Od tego czasu okresu już nie dostałam, mialam stosunek bez zabezpieczenia bez wytrysku w środku w 38 dniu cyklu był to 8 marca. Po tym miałam bardzo dużo stresu przez jego brak (kołatania serca, ból żołądka) (objawy przed okresem miałam, odpowiedni śluz, nadwrażliwość piersi). Dzisiaj odkryłam że głęboko w pochwie mam starą krew, pojawia się na palcu jeśli go tam włożę na bieliźnie nie mam żadnego śladu. Nie wiem co mam zrobić i co to może oznaczać, do ginekologa nie mam z kim się udać, a sama przez brak 18 lat niestety pójść nie mogę. Bardzo proszę o pomoc i chociaż nakierowanie mnie na dalsze działania.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Czy to zaburzenia hormonalne czy ciąża? Od października 2020 roku przez miesiąc brałam tabletki antykoncepcyjne atywia daily do grudnia, ale zrezygnowałam z nich przez to, że źle się po nich czułam.(miałam wtedy 16 lat). Cykl od grudnia do stycznia trwał 33 dni do 28 stycznia (co prawda wydaje mi się, że okres tego dnia został przeze mnie trochę wywołany, bo dostałam go zaraz po gorącej kąpieli i był strasznie bolesny i obfity) okres trwał do 3 lutego. Teraz jest 14 marca i do tego czasu nie dostałam okresu. Miałam stosunek bez zabezpieczenia (bez wytrysku w środku, ale to bez znaczenia) w 38 dniu cyklu, był to 8 marca. Miałam teraz przez tydzień objawy jak przed okresem (odpowiedni śluz, ból sutków). Niestety okresu brak już do tego czasu. Zastanawia mnie czy może to być spowodowane stresem gdyż przez ostatni tydzień byłam bardzo przejęta tym, że go nie ma (bóle żołądka, kołatania serca, bóle głowy, schudłam prawie 2 kg w 4 dni). Czekam teraz żeby wykonać test ciążowy żeby się przekonać czy to nie ciąża. Jeśli testy ją wykluczą, a okresu nadal nie będzie to powinnam się zgłosić do ginekologa?
  5. Mam kiłę i zastanawiam się czy da się powiedzieć czy jest to kiła " zaawansowana" czy to wczesne stadium. Wyniki moich badań: FTA 1/24000 FTA ABS dodatni VDRL 1/16 TPHA 1/640 Jedyne objawy które mnie zaniepokoiły to spuchnięty w niektórych miejscach penis i mały jakby guzek, który nie jest otwartą raną oraz co dziwne trudności w oddychaniu i bóle w okolicy serca ( może to z nerwów ) chociaż dziwne te duszności...
  6. Witam. Mam 23 lata. Od miesiąca zmagam się z przewlekłym stanem gorączkowym w okolicy 36.9-37,3 stopnia. Pojawił się też ból w okolicy serca, nieraz kłujący, czasem się przenosi za mostek lub promieniuje do ręki. Konsultowałam się z kardiologiem, echo serca i EKG wyszło w porządku. Ponadto pojawia się jeszcze nieznaczny ból gardła i momentami wyższe tętno, w okolicach 90-100. Wykonywałam morfologię krwi, na tę chwilę parametry ogólne i mocz są stosunkowo dobre. CRP < 0,2. Podwyższone tylko monocyty 10,0 % i nieznacznie obniżone płytki krwi 132 10^9/L. Ponadto wykonałam też zestaw przeciwciał na Covid 19, również brak. Zawsze byłam zdrową osobą i dlatego bardzo się martwię, bo nie czuje się najlepiej i nawet nie mam pomysłu w którym kierunku się diagnozować. Może ktoś z Państwa by coś doradził?
  7. Witam, od dwoch lat zmagam się z bólami głowy które trwały po 3 mies ciagle, kołatania serca lęk niepokój problemy ze spanjem. Podejrzenie napięciowych bóli. Zauważyłam również problemy z koncentracją oraz pamiecią . Od wrzesnia tego roku czuje się bardzo źle. Zaczęło się bolami głowy poprzez kolatania serca lęk niepokój problemy ze snem , uczucie otepienia jakbym byla po kilku głębszych. Doszło rownież uczucie zimna, dreszcze i totalny brak apetytu ale to popołudniami ew wieczorami, ścisk zołątka. Czuje sie zmeczona senna. Zrobilam badania krwi. Sa ok troche malo plytek ale w normie 185. Kortyzol 8.25 , b12 361, glukoza 94 po obciażeniu ( 151, 105) insulina 12 (132, 108) tsh 2,7 poziom żelaza maknwzu potasu sodu w normie wit D w normie w dolnej granicy . Rezonans magnstyczny ok przeswietlenie kregoslkregoslupa upa płuc ok. Usg tetnic szyjnych ok echo serca ok. Ginekologicznie ok . A ja corsz bardziej czuje sie źle. Kobieta 33 lata
  8. Dzień dobry. Na tydzień przed miesiączka zaczynam odczuwać rozdrażnienie. Oprócz tego występują inne dolegliwosci tj. mdłości, niechęć do robienia czegokolwiek, przeskoki serca, bóle mięśniowe, biegunki, mocne ucieplenie twarzy. Nie mam sił na nic, pocę się i męczę z byle powodu. Tętno w tym czasie wzrasta po czym zwalnia po krwawieniu. Zdarzają się też lekkie zawroty głowy. Na 3 dni przed miesiączką zatrzymuje się woda w organizmie i czuję się jak balon. Cały szereg objawów wywołuje u mnie niepokój, lęk... w stopniu umiarkowanym, aczkolwiek przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu i zaprząta mi głowę. Cykl miesiączkowy trwa u mnie 28 dni. Miesiączki są dosyć obfite, często z obecnością skrzepów. Na jajnikach nie ma żadnych zmian. Widoczna jest jedynie śladowa ilość endometrium. Tarczyca w porządku. Jakie badania i w jakiej fazie powinnam wykonać? Czy tabletki antykoncepcyjne mogłyby wpłynąć na poprawę mojego stanu?
  9. Dzień dobry, ostatnio (od ok. 3 tygodni) źle się czuję - ból w klatce piersiowej, kołatania serca, nerwowość, ogólne słabe samopoczucie. Zrobiłam badania. Proszę o interpretację. Morfologia idealna, TSH - 0,3382 (za nisko) Prolaktyna - 27,13 (za wysoko) FT3 - 3,58 (za wysoko) FT4 - 0,96 Dodam, że mam endometriozę i miała cztery lata temu epizod z niedoczynnością tarczycy.
  10. Witam w grudniu ubiegłego roku po porodzie miałam przepisane żelazo na anemię, moje wyniki morfologii to WBC 11,75 (3,90-10,20), RBC 3,21 (3,70-5,10), HGB 8,5 (12,0-16,0), HCT 27,0 (37,0-57,0), PLT 218 (140-440). Mam bóle w serce przez co mam problemu z oddychaniem, wypadają mi włosy, temperatura jest niższa na ogół o jeden stopień około, mam boleści brzucha co jakiś czas i często mnie mdli bez powodu. Zaznaczę że ciagle biorę żelazo w tabletkach. Czy powinnam korzystać z inhalatora? Lub zmienić żelazo?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...