Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Zimne dłonie lub stopy

Znaleziono 8 wyników

  1. Witam, mam 25 lat. Od jakichś 2 tygodni zauważyłem, że mam problem ze wzwodem, odrazu porobiłem wszystkie badania krwi, hormony, cholesterol itd. i wszystko mam w normie, testosteron 4,96 ng/ml oraz prolaktyna 14,04 ng/ml, były problemy psychiczne w przeszłości bo tez mialem okres braku erekcji przez tydzień i po prostu bałem się kolejnego stosunku, że znowu to się stanie. Być może znowu jest to problem psychiczny, natomiast zauwazyłem ciekawą rzecz, że zawsze mam problemy z erekcją, a czasem nawet z reakcją penisa na jakiekolwiek bodźce, gdy jest skurczony i zimny, wtedy najczesciej tez moje stopy są zimne i mimo oddawania moczu mam odrazu po powrocie z toalety uczucie ze znowu mi się chce (jakby cos mi tam zalegało), a upuszczam po kilka kropel. Czy jest to mozliwą przyczyną braku erekcji?
  2. Dzień dobry. Crp 1,02 mg/ dl, norma < 0,50. Leukocyty 3,68, norma 4-10. Pozostałe badania morfologii ok. O czym to świadczy?! Dwa tygodnie temu przechodziłam covid. Teraz mam zimne stopy i ręce. Został wysoki puls ponad 100. Szczególnie rano wysoki do 120, a zawsze był 60. Mam bladą cerę, ręce i stopy. W echo serca wszystko ok. Didimery w normie.
  3. Dzień dobry, Mam 22 lata i jestem kobietą. Niepokojące objawy to zmęczenie, senność, bóle głowy, napady głodu, tycie, ciągła potrzeba picia wody, bezsenność w nocy, senność w dzień, pogorszenie wzroku, zimne stopy i dłonie oraz nadmierna ich potliwość. Dziadkowie oraz rodzice chorują na cukrzycę. Czy potrzebne będzie wdrożenie metforminy? Bardzo proszę o interpretację wyników krzywej cukrowej i krzywej insulinowej oraz cholesterolu. Glukoza na czczo: 97 mg/dl Cholesterol całkowity 203 mg/dl Cholesterol HDL 48,9 mg/dl Cholesterol LDL 131 mg/dl Trójglicerydy 115 mg/dl Cholesterol nie-HDL 154 mg/dl Insulina na czczo 10,4 uIU/ml -------------------------------- 30 min po obciążeniu glukozą: Glukoza 138 mg/dl Insulina 73,4 uIU/ml -------------------------------- 60 min po obciążeniu glukozą Glukoza 102 mg/dl Insulina 96,1 uIU/ml -------------------------------- 120 min po obciążeniu glukozą Glukoza 95 mg/dl Insulina 55,3 uIU/ml Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
  4. Co może oznaczać podwyzszone TSH 5,2 dla normy 4,2 ft4 w normalnie i lekko podwyższone Ft3 4,7 przy normie 4,4? Objawy to zmęczenie senność, często zimne dłonie i stopy oraz stany depresyjne
  5. Witam, W ostatnich dniach z samego rana jestem bardzo zmęczony, jak wstaję z łóżka szumi mi w uszach, mam zawroty głowy. Zauważyłem również, że często mam zimne stopy i dłonie. Dzisiaj z rana miałem niską temperaturę ciała 35,9 C (mierzyłem na dwóch termometrach) i niskie ciśnienie 106/53 Puls 48. Po południu czuję się normalnie. Temperatura ciała 36,4 i ciśnienie 119/74 Puls 58. W mojej rodzinie był problem z anemią, tarczycą i cukrzycą, więc wykonałem badania krwi na morfologię, żelazo, OB, TSH, FT3 i FT4. Wyniki: Leukocyty 6,99 tys/µl Erytrocyty 5,5 mln/µl Hemoglobina 16,8 g/dl Hematokryt 47,2 % MCV 85,4 fl MCH 30,4 pg MCHC 35,6 g/dl Płytki krwi 266 tys/µl RDW-CV 11,4 % (poniżej normy) PDW 13,6 fl MPV 10,8 fl P-LCR 32,4 % PCT 0,30 % Neutrofile 4,20 tys/µl Limfocyty 2,18 tys/µl Monocyty 0,53 tys/µl Eozynofile 0,05 tys/µl Bazofile 0,03 tys/µl Neutrofile 60,1 % Limfocyty 31,2 % Monocyty 7,6 % Eozynofile 0,7 % (poniżej normy) Bazofile 0,4 % OB 5 mm/h Glukoza 93,9 mg/dl Żelazo 117,0 µg/dl TSH 1,6200 µIU/ml FT3 3,74 pg/ml FT4 1,62 ng/dl Dwa wyniki RDW-CV i Eozynofile wyszły minimalnie poniżej normy. Czy może to być anemia?
  6. Witam, proszę o interpretację wyników.Z góry dziękuję TSH 1,978 (0,350-4,940) Ft3 4,72 (2.89-4,88)91,96% Ft4 0,97 (0,70-1,48)34,62% . Czy rozbieżność między ft 3 do ft 4 i niski poziom ft 4 może oznaczać niedoczynność? FSH 3,79mIU/ml Faza folikularna 3,03-8,08 Środek cyklu 2,55-16,69 Faza lutealna 1,38-5,47 Po menopauzie 26,72-133,41 Lh 4,11 mlU/ml Faza folikularna 1,80-11.78 Szczyt w środku cyklu 7,59-89,08 Faza lutealna 0,56-14,00 Po menopauzie bez hormonalnej terapii zastępczej 5,16-61,99 Progesteron 0,71 ng/ml Faza folikularna poniżej 0,1-0,3 Faza lutealna 1,2-15.9 Po menopauzie 0,1-0,2 DHEA-SO4. 391,20. ng/dl ( 95,80-511,70) Testosteron 32,05 ng/dl (13,84-53,35) Objawy: trądzik, wypadanie włosów, niska temp, ciała, zimne stopy ręce, nerwowość, nie regularne cykle ponad 40 dni, skąpe miesiączki.
  7. Dzień dobry. Mam 21. Zrobiłam ostatnio badanie w kierunku tarczycy TSH= 3,6867 i FT4= 0,91ng/dl Jeśli chodzi o objawy to wypadanie włosów, zimne ręce i stopy, zawroty głowy. Czy powinnam udać się z tym do enfokrynologa?
  8. Dzień dobry! Ostatnio wykonałam sobie rezonans magnetyczny w którym wyszło ze wydajność lewej komory serca i elastyczność naczyń wieńcowych odbiega dosyc od normy, kilka dni wcześniej byłam u ginekologa w który przepisał mi tabletki „vines” które przyjmuje już od 3 dni. Moje pytanie brzmi czy te tabletki nie kolidują z wyżej opisanymi mankamentami? Dodam ze mam 19 lat i z objawów słabego krążenia to fakt ze zawsze mam zimne ręce i częste zadyszki po wysiłku fizycznym, nie czuje duszności ani kołatań serca. Niestety paliłam papierosy przez 3 lata ale rzuciłam je już z dobre 3 tygodnie temu ;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...