Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Dłonie

Znaleziono 36 wyników

  1. Gość

    Petting a ciąża

    Witam. W 14 dniu cyklu doszło do sytuacji, w której po pierwszym nieryzykownym pettingu, ponieważ byliśmy z partnerka w ubraniach (doszlo do wytrysku) doszło do drugiego zbliżenia podczas, którego za drugim razem lekko zaczął mnie piec członek i poprosiłem aby przestała mi robić dobrze, po czym kciukiem I palcem wskazującym odsunalem skórkę tak oby był cały widoczny(ponieważ był schowany akurat) następnie dłonią złapałem go pod żołądź jedynie za nie wiem jak to nazwać szyjke penisa I pokazałem partnerce żeby tak robiła bez dotykania czułej główki. Po tym wsadzilem jej na 5 sekund palca środkowego I serdecznego do pochwy i wyjąłem. Jaka jest szansa że partnerka zaszła w ciążę? Dodam że główka penisa była wilgotna, ale myślę że palec środkowy nie miał kontaktu z żadnym płynem jedynie był mokry Ale to od wydzieliny partnerki.
  2. Ostatnio towarzyszy mi straszne osłabienie organizmu. Częste gorączki, nocna potliwość, słuchy męczący kaszel etc. Dostałem również zmian skórnych podobnych do tych kiłowatych tj. plamy od wewnętrznej strony dłoni a także na stopach. Kilka dni temu zleciłem sobie zrobienie badań między innymi na: 1. Chlamydia Trachomatis IgG (p.ciała) 2. HCV przeciwciała przeciw HCV (WZW typu C) 3. HIV (p.ciała anty-HIV1/HIV2 combo) 4. Kiła test przesiewowy WR 5. HBs antygen (test jakościowy) Telefonicznie laboratorium poinformowało mnie, że: - Test na Chlamydia Trachomatis jest ok. - HCV przeciwciała przeciw HCV (WZW typu C) - przekazano do dalszego badania -HIV (p.ciała anty-HIV1/HIV2 combo) tes wyszedł "wątpliwych" mam zrobić test Wolta -Kiła test przesiewowy WR ten również poszedł do dalszej diagnostyki Moje pytanie jest następujące czy istnieje ryzyko, że takie zawirowanie w wynikach badań przesiewowych może być spowodowane inną chorobą np. Sars ?
  3. Witam, W ostatnich dniach z samego rana jestem bardzo zmęczony, jak wstaję z łóżka szumi mi w uszach, mam zawroty głowy. Zauważyłem również, że często mam zimne stopy i dłonie. Dzisiaj z rana miałem niską temperaturę ciała 35,9 C (mierzyłem na dwóch termometrach) i niskie ciśnienie 106/53 Puls 48. Po południu czuję się normalnie. Temperatura ciała 36,4 i ciśnienie 119/74 Puls 58. W mojej rodzinie był problem z anemią, tarczycą i cukrzycą, więc wykonałem badania krwi na morfologię, żelazo, OB, TSH, FT3 i FT4. Wyniki: Leukocyty 6,99 tys/µl Erytrocyty 5,5 mln/µl Hemoglobina 16,8 g/dl Hematokryt 47,2 % MCV 85,4 fl MCH 30,4 pg MCHC 35,6 g/dl Płytki krwi 266 tys/µl RDW-CV 11,4 % (poniżej normy) PDW 13,6 fl MPV 10,8 fl P-LCR 32,4 % PCT 0,30 % Neutrofile 4,20 tys/µl Limfocyty 2,18 tys/µl Monocyty 0,53 tys/µl Eozynofile 0,05 tys/µl Bazofile 0,03 tys/µl Neutrofile 60,1 % Limfocyty 31,2 % Monocyty 7,6 % Eozynofile 0,7 % (poniżej normy) Bazofile 0,4 % OB 5 mm/h Glukoza 93,9 mg/dl Żelazo 117,0 µg/dl TSH 1,6200 µIU/ml FT3 3,74 pg/ml FT4 1,62 ng/dl Dwa wyniki RDW-CV i Eozynofile wyszły minimalnie poniżej normy. Czy może to być anemia?
  4. Gość

    Petting a ciąża

    witam, jestem dziewica, ale tydzien po jajeczkowaniu partner podczas peetingu prawdopodobnie przeniósł niewielka ilosc nasienia do pochwy. Nie bylo to celowe jednak mogly zostac pozostałości spermy na dłoni. Mam typowe objawy miesiączki, bol macicy, ale nie brzucha, przez mniej wiecej 4 dni nie mialam w ogole śluzu, a po tym czasie przez dwa dni pojawiał się on gęsty, bialy i w duzych ilościach. Dzis po 11 dniach od tego zdarzenia dostalam okres, jednak nie jest on taki jak zawsze. Krew jest rozowa i nadal bardzo boli mnie macica.Czy jest to mozliwe, zebym byla w ciazy i ten „okres” to plamienie implantancyjne?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Wczoraj z moim partnerem odbyliśmy stosunek z zabezpieczeniem w formie prezerwatywy, zawsze się zabezpieczamy. Gdy mój partner dochodził wyciągnął członka z mojej pochwy, tak jak zawsze w ramach większej ochrony jednak zauważyliśmy że prezerwatywy nie było. Wydaje nam się, że zsunęła się pod koniec właśnie w czasie wyciągnięcia członka odruchowo sprawdziłam czy nie było spermy w mojej pochwie, później zauważyłam, że jego nasienie jest na mojej lewej dłoni na małym palcu, zanim to zauważyłam dotknęłam się w okolicach lechtaczki właśnie lewa dłonią ale innym palcem, prawą dłonią sprawdziłam czy nie ma nasienia w pochwie. Moje pytanie brzmi czy mam prawo się obawiać i czy istnieje ryzyko zajścia w ciążę? Rozważaliśmy opcje zakupu,, tabletki po", jednak nie lubię brać żadnych tabletek bez większej konieczności dodam, że jutro powinnam dostać miesiączkę i już odczuwam specyficzny ból w okolicach podbrzusza sygnalizujący właśnie miesiączkę być może pojawienie się miesiączki obniży poziom ryzyka zapłodnienia. Z góry dziękuję za odpowiedź
  6. Gość

    Seks a ciąża

    9 października miałam pierwszy dzień miesiączki, która skończyła się po 6 dniach. Ostatniego dnia okresu, tzn. 14.10. Z partnerem uprawialismy petting. Nie doszło do penetracji, ale część spermy znalazła się na ciele, w tym na dłoniach. Została zmyta wodą, nie pamiętamy czy uzylismy detergentu. Po kilkunastu minutach ponownie doszło do zbliżenia, niestety doszło do penetracji pochwy palcami. Czy mogło dojść do przeniesienia plemników do pochwy? Ok. 3 godziny po stosunku przyjęłam escapelle. Moje cykle są regularne, między 28 a 30 dni. Próbowałam zrobić test owulacyjny, najprawdopodoniej do owulacji mogło dojść już w weeend ok. 17 lub 18 X. O jak dużym prawdopodobieństwem zajścia w ciążę możemy mówić?
  7. Witam. O czym może świadczyć podwyższone u 11-letniego dziecka erytrocyty 5,11 (norma 4,96), hemoglobina 13,8 (norma 13,2), hematokryt 41,9 (norma 39,5) oraz bazofile 0,7 (norma 0,6). Dodam, że morfologia wykonana została już drugi raz z rzędu z podobnymi odchyleniami. Dziecko poza tym cierpi na swędzące zmiany skórne na dłoniach, których etiologii nadal nie udało się ustalić dermatologowi. Wykluczono też boreliozę.
  8. Mam problem z zatrzymywaniem się wody w organizmie. Bardzo szybko się stresuję i denerwuję zwłaszcza w towarzystwie ludzi czy w trudniejszych sytuacjach życiowych. Już przy umiarkowanym stresie moje nogi zaczynają puchnąć jakby zbierała się w nich woda a akurat zaczyna pięc i swędzieć jakby coś w niej pękało. Mam też dość widoczne żyły. Moje ciało reaguje tak od ok 10-12 lat i z biegiem czasu jest coraz gorzej. Po 2-3 dniach zupełnie bez stresu opuchlizna ustepuje. Mam też opuchnięta twarz, nieregularne miesiączki. Prolaktyna, estrogen, testosteron, androstendion, insulina i glukoza w normie. Mam wysoki kortyzol z rana ok 600-800 nmol/l przy normie 171-536. Bardzo często budzę się napięta i zestresowana z uczuciem strachu. Czasem trzęsą mi się dłonie, zawsze w godzinach rannych do ok 15. Mam więcej energii i czuję się spokojniej po południu po ok 15-16. Mam problemy z zasypianiem a rano budzę się zmęczona po 8h snu. Choruję na alergię, astmę, lekarz stwierdził że mam nerwicę społeczna i przepisał Paroxinor ale raczej nie daje efektów. W ostatnich wynikach badań Wbc, Neut, Neut% trochę poniżej normy. Znacznie podwyższone EO 13,2% przy normie 0-5. Baso% 1,4 przy normie 0-1. TSH i anty-tpo w normie. Bardzo proszę o poradę.
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry .Mam pytanie co do ryzyka ciąży .W czerwcu mój chłopak wszedł we mnie kilka razy.Przez bol w sumie co najwyżej zanurzył czubek swojego penisa.cala sytuacja trwała kilka sekund.Nie było wytrysku ,możliwe że wydzielil się prejakulat. Po tym zdarzeniu dostałam 3 okresy w sumie punktualnie.Mialam też normalne objawy PMS takie jak bol piersi który ustawal z dniem miesiączki.Aczkolwiek czytałam że w ciazy może również wystąpić krwawienie które można pomylić z miesiaczka . Teraz okres spóźnia mi się drugi dzień i trochę zaczęłam sie nad tym zastanawiać.Od tamtego czasu chłopak robił mi palcówke ale nie uprawialismy seksu.Zawsze też zanim mnie tam dotykal A wcześniej dotykal siebie to w razie co wycieral dłonie i raczej nigdy nie zdążyło się żeby dotykal mnie tam z chocby kropelka nasienia albo prejakulatu.musialo by wyjść z tego na to że jestem już w trzecim miesiącu ciąży,nie zdaje mi się żeby powiększył mi się brzuch albo coś w tym stylu.Kilka razy mialam zawroty głowy ale czy po takim czasie to w oglole miałoby sens ? Czy jest jakieś ryzyko zapłodnienia? Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam.
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, niedawno między mną a moim partnerem doszło do zbliżenia. Było to w dni płodne, ja nie miałam na sobie ubrań a on miał na sobie spodnie. Pocierał mi on łechtaczkę swoją dłonią. Potem ja siedziałam na nim okrakiem. Na jego spodniach została plama lecz nie wiem czy to ja pomoczylam mu spodnie czy to on się aż tak podniecił. Mam raczej regularne miesiączki, i wydaje mi się ze okres spóźnia mi się 3 dni. Czy możliwe jest tez to, ze na przykład on przeniósł plemnikiem na swojej ręce w okolice mojej pochwy, np nie myjąc rąk po korzystaniu z toalety. Jestem tego ciekawa i się martwię, proszę o odpowiedz
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Mam pytanie związane z niżej opisaną sytuacją: mój partner dotykał mojej zabawki do stymulacji pochwy. Dotykał jej suchymi rękami, bez świeżej spermy. Tego dnia do niczego nie doszło, jedyny jego potencjalny kontakt z nasieniem mógł wystąpić podczas korzystania z toalety. Zawsze po korzytaniu z toalety mył ręce wodą i mydłem oraz wycierał je w ręcznik, więc prawdopodobieństwo, że dotykając zabawki miał spermę na dłoniach jest niskie. Odłożyłam zabawkę do pudełka i zapomniałam jej wyczyścić. Po około 3 miesiącach od tego zdarzenia, 16 dnia tego cyklu, pierwszy raz użyłam zabawki do zewnętrznej stymulacji warg sromowych przez bieliznę. Od 3 cykli przyjmuję antykoncepcję hormonalną Daylette (24 4). A w tym miesiącu przyjmowałam 2 antybiotyki (Unidox i Flucofast). Jestem dziewicą. Po przyjęciu 3 tabletki placebo krwawienie wystąpiło, na następny dzień towarzyszyły mu lekkie nudności i biegunka. Zwykle występowało po zażyciu 2 tabletki placebo. W tym miesiącu towarzyszył mi również dość silny stres. Co może oznaczać opóźnienie krwawienia w tym przypadku? Czy istnieje prawdopodobieństwo ciąży w związku z opisaną stymulacją warg sromowych? Czy powinnam wykonać badanie beta hcg z krwi? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  12. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Mam pytanie związane z niżej opisaną sytuacją: mój partner dotykał mojej zabawki do stymulacji pochwy. Dotykał jej suchymi rękami, bez świeżej spermy. Tego dnia do niczego nie doszło, jedyny jego potencjalny kontakt z nasieniem mógł wystąpić podczas korzystania z toalety. Zawsze po korzytaniu z toalety mył ręce wodą i mydłem oraz wycierał je w ręcznik, więc prawdopodobieństwo, że dotykając zabawki miał spermę na dłoniach jest niskie. Odłożyłam zabawkę do pudełka i zapomniałam jej wyczyścić. Po około 3 miesiącach od tego zdarzenia, pierwszy raz użyłam zabawki do zewnętrznej stymulacji warg sromowych przez bieliznę. Przyjmuję antykoncepcję hormonalną Daylette (24 4). A w tym miesiącu przyjmowałam 2 antybiotyki (Unidox i Flucofast). Jestem dziewicą. Dziś przyjęłam 2 tabletkę placebo i krwawienie z odstawienia nie wystąpiło. W tym miesiącu towarzyszył mi również dość silny stres. Co może oznaczać brak krwawienia w tym przypadku? Czy istnieje prawdopodobieństwo ciąży w związku z opisaną stymulacją warg sromowych? Co zrobić jeśli krwawienie nie nastąpi po 4 tabletce placebo? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  13. Gość

    Brak miesiączki

    Dzień dobry spóźnia mi się okres 2 dni mam biały śluz i bolą mnie jajniki boje się że to może być ciąża. Ok15 dni temu z chłopakiem kochaliśmy się bez użycia członka miał spermę na dłoniach ale ją wytarł i odczekał Ok.30 min . Pisałam już tu na forum i odpowiedzieliście mi że ciąża jest niemożliwa ponieważ plemniki nie przeżyją . Bardzo proszę o szybko odpowiedz bo się bardzo stresuje
  14. Gość

    Petting a ciąża

    Witam. Uprawiałam z partnerem petting, on doszedł, poszedł umyć ręce i później stymulował pochwę dłonią. Byłam akurat w dniach płodnych. Czy dokładnie umycie rąk chroni przed zapłodnieniem? Jestem w stresie.
  15. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, Od paru dni spóźnia mi się okres. Do tego mam obolałe piersi i momentami ból w podbrzuszu (szczególnie jajniki). Ja i mój chłopak nie uprawialiśmy seksu, jednak czytałam, że sperma może dostać się do pochwy przez palce. Wiem, że żywotność plemników na dłoniach jest praktycznie znikoma i uważamy z chłopakiem tak jak tylko możemy, jednak może zaistnieć szansa. Stąd moje pytanie: czy mogę zajść w ciążę przez petting? W dniu planowanego okresu wykonałam test, który wyszedł negatywny, jednak nie wiem czy nie wykonałam go za wcześnie na prawidłowy wynik.
  16. Proszę interpretację moich wyników: Kobieta 37 lat. Morfologia krwi: Leukocyty↓ 3,1 (3,9 — 11,7) Erytrocyty 4,1 (3,85 — 5,16) Hemoglobina↓ 11,5 (12,0 — 15,0) Hematokryt 34,8 (34,8 — 45,0) Neutrocyty ↓ 1,47 (1,90 — 7,90) Limfocyty ↓ 1,1 (1,30 — 3,60) Monocyty 0,31 (0,20 — 0,50) Eozynocyty 0,2 (0,00 — 0,40). OB 20 mm/h (2-15). Cholesterol całkowity w surowicy ↑ 191,1 ( mg/dl115 — 190) Cholesterol HDL w surowicy 95,8 (mg/dl> 45) Triglicerydy w surowicy 63,37 (mg/dl< 150,0) Cholesterol LDL - wyliczany 83 mg/dl. Żelazo w surowicy↓25 (µg/dl37 — 145) Glukoza↑101,3 mg/dl na czczo. Insulina 3,3 mU/l (3,00 — 25,00) na czczo. ANA3: SS-A natywne (60kDA) 134 Ro-52 rekombinat 134 SS-B 18 dsDNA 14 ( ). Poza tym bóle stawów szczególnie nadgarstków, dłoni i stóp, drętwienie i mrowienie, brak czucia, zespół Raynauda, ciągłe zmęczenie, ciągły stan podgorączkowy (37,2). Suchość oczu, nosa, skóry, neuralgia międzyzebrowa. Problemy z pamięcią, koncentracja, depresja. Z góry dziękuję.
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Czy mogę być w ciąży? Jestem dziewicą nigdy nei uprawiałam z chłopakiem pełnego stosunku. Pewnego dnia zwaliłam mu konia przepraszam za dobrane słowa. Gdy już miał kończyć wziął swoją dłoń i sam kontynuował aż do wytrysku. Wtrysk był do chusteczki później wytarł dłoń i członka. Gdy odłożył chusteczkę na bok zrobił mi palcowke. Spóźnia mi się okres 12 dni czy jest ryzyko ciąży? Ze partner miał na palcach spermę??
  18. Mam na imię Patrycja, 25 lat. Cztery miesiące temu urodziłam córkę ,(39tc) nagła, nieplanowaną cesarka. Miałam bardzo opuchnięte całe.nogi i dłonie, okropne bóle głowy oraz wysokie cisnienie. W szpitalu stwierdzony u mnie nieleczoną małopłytkowość oraz nadciśnienie. Powiedziano mi , że.jest zagrożenie.zycia.moje i dziecka.,.dlatego należy wykonać cesarkę. Dodam że wczoraj odkryłam swoje wyniki , zrobiono mi dzień przed cesarka wynik d- dimerów ,.który wynosił 3490, a.w dzień cesarki ten wynik wzrósł do 4350. Podam również inne wartości które miałam podwyższone lub obniżone: płytki 134, p-lcr 23, pct 54,4 , fibrynogen 420. Moje pytanie , brzmi , czy powinnam te wyniki pokazać swojemu lekarzowi rodzinnemu i czy mam się czym martwić ? Moze powinnam powtórzyć te wyniki ? Proszę o pomoc
  19. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Współzylam z chłopakiem w czasie dni płodnych, był to nasz pierwszy raz I zabezpieczalismy się tylko prezerwatywą. Było to dokładnie 3 dni przed owulacją, cykle mam bardzo regularne. Prezerwatywą nie pękła, wytrysk był na zewnątrz I jestem pewna że plemniki z samego wytrysku się do mnie nie dostały, bo oboje z chłopakiem nie dotykaliśmy go nawet dłońmi, nie znalazł się on również na prześcieradle. Miała jednka miejsce sytuacja, gdzie, dotknęłam preejakulatu chłopaka, miałam go na dłoniach przez jakieś 5 minut może 10, była to naprawdę niewielka ilość praktycznie to nie było. Chłopak dzień wcześniej miał wytrysk, ale potem się kąpał I oddawał mocz. Dłonią na której był preejakulat mogłam niechcący dotknąć gumki I rozsmarować nią żel, jednak nie jestem do końca pewna czy tej dłoni nie wytarłam I obawiam się zajścia w ciążę. Dziś planowo powinnam dostać miesiączki, nigdy przed miesiączką nie plamię I tak też jest teraz, jednak od 2 dni boli mnie brzuch jak przy miesiączce, A jej brak, nigdy mi się ona nie spóźniała. Bardzo się stresuje tym czy nie jestem w ciąży, A w ostatnim czasie miałam sporo stresu. Czy jest możliwość abym zaszła w ciąże? Okres się jeszcze nie spóźnia, ale bardzo się stresuje
  20. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień Dobry. Ostatnio ja z dziewczyną braliśmy prysznic i robiliśmy sobie nawzajem dobrze dłońmi, trzymałem jej ręka pod kolanem przez co miała uniesione udo, ja doszlem na jej udo i rękę po czym rękę obmyła tylko woda i opuściła nogę i tak samo obmyła ją gdzie sperma spłynęła ale następnie ta sama ręka co ją obmyła woda przetarła się po przedsionku pochwyć nie wsadzala palców i czy jest możliwość że zaszła w ciążę? Podkreślę ze to było w piątek czyli 03.07.2020 a dni płodne zaczynają się 20.03.2020
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Zastanawia mnie kwestia żywotności plemników. Uprawialiśmy z dziewczyna petting. W pewnym momencie dotknąłem dłonią swoistego penisa, na którym mógł już być preejakulat. Nie wytarłem dłoni, ale zanim zacząłem pieścić dziewczynę ręka leżała bezczynnie 2-3 minuty. Najpierw 2-3 minuty dotykałem tylko łechtaczki, a potem kilkukrotnie włożyłem palec do jej pochwy. Jakie jest realne ryzyko zapłodnienia? Na stronie grupy ponton znalazłem informacje jakoby plemniki na suchej dłoni nie mogły przeżyć dłużej niż kilkanaście sekund. Proszę o pomoc, bardzo się stresujemy, ponieważ dziewczyna mogła mieć dni płodne (nie jest pewna).
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry. Martwi i zastanawia mnie ryzyko ciąży w poniższej sytuacji. Podczas pettingu dotknąłem przez kilka sekund swojego penisa żeby go „poprawić”. Był delikatnie wilgotny, nie wiem czy od śliny czy preejakulatu. Po tym odłożyłem dłoń na 2-3 minuty i po tym czasie zacząłem pieścić partnerkę. Około 2-3 minuty tylko łechtaczkę, potem włożyłem palec do pochwy. Czy jest tutaj ryzyko ciąży? Czy plemniki rzeczywiście giną w ciągu kilkunastu sekund w kontakcie z powietrzem?
  23. Gość

    Petting a ciąża

    Dzień dobry Wczoraj z chłopakiem braliśmy razem kąpiel podczas której robiłam mu dobrze ręką. On dostał wytrysku ale sperme, która była na jego ręce wytarl o wannę i jeszcze przepłukał dłoń w wodzie. Po jakiś 2 minutach on jeszcze zrobił mi placówkę też w wannie. Czy możliwe jest żebym przez to zaszła w ciążę, jeśli np zostało mu jakoś pod paznokciami spermy? Woda, w której się kąpaliśmy była dość ciepła i miała dużo płynu do kąpieli. Proszę o odpowiedź
  24. Witam mam na imię Dominika i mam 25 lat . 27 kwietnia dostałam miesiączke trwała 8 dni jeśli chodzi o normalne krwawienia lecz do dnia dzisiejszego przy każdym korzystaniu z toalety mam lekkie krwawienia częściej jest brązowa wydzielina tak jakby macica czyscila się po miesiączce lecz trwa to za długo, przy tym mam różne inne objawy takie jak: swędzenie, zmęczenie, ból głowy najczęściej z rana, bol jajników, Suchość skóry,Trądzik na twarzy i pod szyją, ciągle jest mi Zimno w stopy i w dłonie, ciągle jestem głodna , Spadek libido, Nerwowa, szybko mnie wyprowadzić z równowagi, wszystko mnie drażni . Czy Moja gospodarka hormonalną całkiem się rozregulowala ,czy te objawy mogą sugerować coś poważniejszego? Pozdrawiam.
  25. Witam, mam 19 lat, bardzo nieregularny okres jestem ze swoim chłopakiem już pół roku... Stwierdziłam że możemy posunąć się nieco dalej. Więc wkoońcu pozwoliłam mu na 6cio miesięcznice zbiżyć się do dłońmi do mojego krocza... Pierwszego dnia było minimalne krwawienie tyle co nic, jakieś przebłyski w śluzie. Następnego dnia, znowu te same zabawy. I teraz nasuwa się pytanie, po zabawach całowaliśmy się i lekko dotknął ( otarł) się o krocze w TYM konkretnym miejscu... Czy istnieje ryzyko zapłodnienia? Odrazu się odsunęłam jak tylko poszedł 7 minut później, poszłam obmyć pochwe. Czy jest możliwość że kakimś cudem mogło coś się stać?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...