Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Skąpe miesiączki

Znaleziono 45 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Chciałam zadać pytanie iż od pięciu mies miałam stosunek w dniu owulacji po czym okres wracał regularnie i obficie trwajacy do pięciu dni.( Byłam pewna cykli bezowul) Miałam wątpliwości że mogłabym zajść w ciążę, tym razem bóle menstr pojawiły się kilka dni przed planowana miesiaczka która była tym razem skąpa i trzy dniowa, kilka plam w pierwszy i na drugi dzień a potem lekkie brunatne plamki i na tym koniec. Dzisiaj byłby piąty dzień menstruacji której nie ma ale przy podcieraniu po oddaniu moczu i po stosunku na papierze widzę różowy kolor. Dodam że biorę kilka dni biorę furagine na infekcje dróg moczowych które mam od trzech tyg. Czy ten skąpy okres mogl mieć coś wspólnego z zapaleniem dróg moczowych czy mogło dojść do zapłodnienia. Nie mam innych typowych ciążowych objawów, poza tym że czuję lekki ból podbrzusza jak przy nadchodzącym .okresie. Dziękuję za odpowiedź. Olga 38lat
  2. Gość

    Seks a ciąża

    23 stycznia (dzień owulacji) uprawiałam sex z chłopakiem, pękła nam na początku stosunku prezerwatywa. Od razu poszłam się podmyć. Okres miał wystąpić 23 stycznia, pojawił się w terminie jednak miesiączka była bardziej skąpa niż za zwyczaj jednak trwała 7 dni jak zawsze. Tydzień po miesiączce zrobiłam test z moczu negatywny, po dwóch, trzech, czterech, pięciu tygodniach tak samo. Zrobiłam z 10 testów każdy wychodził negatywnie. Nie zauważyłam żadnych ciążowych objawów. Za tydzień powinnam dostać okresu czy mogę się obawiać iż tamto krwawienie nie było miesiączka a krwawieniem implantacyjnym? Mimo tylu negatywnych testów ciążowych? Proszę o szybką odpowiedź
  3. Witam. Jestem w trakcie przyjmowania pierwszego opakowania tabletek antykoncepcyjnych Belara. Pierwszą tabletkę wzięłam zgodnie z zasadą pierwszego dnia miesiączki. Ta okazała się jednak bardziej skąpa i prawie bezbolesna w przeciwieństwie do poprzednich (biorę tabletki ze względu na bardzo bolesne miesiączki). W 12 dniu przyjmowania tabletek pojawiło się plamienie i lekki ból podbrzusza. Przy 15 tabletce pojawiło się dość obfite krwawienie i nieustanny, silny ból brzucha na który nie pomogły leki, które zawsze brałam. Dodatkowo wymiotowałam, a wcześniej na początku blistry zdarzyły się nudności. Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywny. Mam zdiagnozowaną małą torbiel jajnika, którą jest do obserwacji za 2 miesiące. Jak sobie pomóc? Czy ból i krwawienie ustanie i są to objawy niepożądane antykoncepcji?
  4. Witam serdecznie. Mam 29 lat i przed sobą planowanie ciąży. Od kilku miesięcy borykam się niestety z problemem skąpych miesiączek. Byłam badana ginekologicznie i wszystko jest w porządku, lekarz jako potencjalną przyczynę wskazał niedoczynność tarczycy (TSH styczeń - 7, TSH luty - 1,5). W tym miesiącu miesiączka nie wystąpiła (obecnie dzień 35). Na własną rękę wykonałam dzisiaj badania hormonalne. Wyniki: Prolaktyna - 14,9 FSH - 11,5 LH- 102,0 Czy wysokie stężenie LH może być przyczyną skąpych miesiączek a nawet ich zanikania? Gdzie powinnam szukać źródła problemu?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam! :) bardzo proszę o poradę i wyrozumiałość. No więc: 13 grudnia i wcześniej odbyłam zbliżenie z facetem. Jakieś plamienie, krwawienie (bo nie wiem czy mogę nazwać to miesiączką) miałam 19 grudnia. 13 stycznia poszłam na bete: <1.10mlU/ml. 18 stycznia dostałam znowu jakieś plamienie. Dziś (29 stycznia) poszłam na bete. I moje pytanie brzmi: skoro jakieś plamienie być może skąpa miesiączka-nie wiem, miałam 18 stycznia czy wynik bety dziś będzie wiarygodny czy zrobiłam za wcześnie? Mam chyba dni plodne, jestem 6/7 dni po tej skąpej miesiączce
  6. Dzień dobry . Biorę od 6 lat tabletki antykoncepcyjne madinette regularnie . Wykryto mi guzy w macicy . Czy za brak okresu z odstawienia bądź bardzo skąpe miesiączki mogą odpowiadać te guzy ?
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam! :) bardzo proszę o poradę i wyrozumiałość. No więc: 13 grudnia i wcześniej odbyłam zbliżenie z facetem. Jakieś plamienie, krwawienie (bo nie wiem czy mogę nazwać to miesiączką) miałam 19 grudnia. 13 stycznia poszłam na bete: <1.10mlU/ml. 18 stycznia dostałam znowu jakieś plamienie. Dziś (29 stycznia) poszłam na bete. I moje pytanie brzmi: skoro jakieś plamienie być może skąpa miesiączka-nie wiem, miałam 18 stycznia czy wynik bety dziś będzie wiarygodny czy zrobiłam za wcześnie? Mam chyba dni plodne, jestem 6/7 dni po tej skąpej miesiączce
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Witam! :) bardzo proszę o poradę i wyrozumiałość. No więc: 13 grudnia i wcześniej odbyłam zbliżenie z facetem. Jakieś plamienie, krwawienie (bo nie wiem czy mogę nazwać to miesiączką) miałam 19 grudnia. 13 stycznia poszłam na bete: <1.10mlU/ml. 18 stycznia dostałam znowu jakieś plamienie. Dziś (29 stycznia) poszłam na bete. I moje pytanie brzmi: skoro jakieś plamienie być może skąpa miesiączka-nie wiem, miałam 18 stycznia czy wynik bety dziś będzie wiarygodny czy zrobiłam za wcześnie? Mam chyba dni plodne, jestem 6/7 dni po tej skąpej miesiączce
  9. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Chciałabym porady, na stronie z poradami nie mogę dodać komentarza z przyczyn technicznych więc postanowiłam napisać tu, jeżeli nie jest to problem to prosiłabym o odpowiedź. 4,5,6,11,12,13 grudnia i wcześniej miałam zbliżenie z chłopakiem. 19 grudnia dostałam bardzo skąpej miesiączki (było to bardziej plamienie) była zupełnie inna. 13 stycznia poszłam do przychodni na test ciążowy-BETA HCG i wynik jaki wyszedł to: <1,10mlU/ml. 18 stycznia dostałam miesiączki, która jeden dzień była dość obfita a kolejne dni plamienia (dziś 5 dzień plamienia). Nigdy nie zapisywałam sobie miesiączek ile trwają ,jaki mają cykl i tak dalej. Jednak od listopada przypadają regularnie co 30 dni.Pani w przychodni powiedziała aby powtórzyć badanie ok.15 lutego, ponieważ może być to wczesna ciąża i wynik może się zmienić. Testy ciążowe różnych firm również wychodzą negatywnie, może coś źle robię, nie mam pojęcia. Więc nie wiem czy powinnam już odpuścić temat ciąży i ją wykluczyć czy jednak nie? Może beta wyszła taka, ponieważ było to 5 dni przed kolejną miesiączką?
  10. Od pół roku mam skąpe miesiączki trwające 2 dni a później to raczej plamienie niż menstruacja dodatkowo od połowy cyklu boli mnie brzuch i piersi. Usg prawidłowe cytologia też. Co to może oznaczać czy powinnam zrobić jakieś badania hormonów a jeśli tak to jakie i w jakim dniu cyklu.
  11. Gość

    Petting a ciąża

    Zbliżenie w formie pettingu z chłopakiem miałam 4 6,11,12,13 grudnia i wcześniej. Czy test ciążowy robiony 15,21,27,31 grudnia i 7 stycznia są już wiarygodne? Mam objawy ciąży i dlatego pytam. Miesiączka była bardzo skąpa niż zawsze i bez skrzepów oraz objawy były łagodniejsze,na piersiach lekko żyły i chyba powiększone brodawki ale nie bolą, bolały przed miesiączka i były inne a teraz już ok.
  12. Witam, Mam pytanie odnośnie wiarygodności testu z krwi beta hcg. Moje cykle są przeważnie 32 dniowe w 21dc uprawiałam seks z zabezpieczeniem prezerwatywa. Od tamtej pory co jakiś czas bolały mnie jajniki uczucie kłucia, 30dc dostałam skąpej miesiączki (z reguły takie mam po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych trwają przeważnie 3 dni). W dniu którym zaczęła mi się miesiączka zaczęły mnie piec piersi, sutki oraz wydobywać z nich „siara” podobne objawy miałam w pierwszej ciąży , dodatkowo tego dnia kuły mnie jajniki a następnie byłam w stanie wyczuć powiększone i twarde w niektórych miejscach gruczoły mlekowe . Strasznie mnie to zaniepokoiło wykonałam 3 testy ciążowe z porannego moczu 1 został wykonany 10 dni od stosunku o czułości 10mlu z porannego moczu i była tylko jedna kreska. Bardzo mnie to niepokoiło poniewaz wyczytałam na wielu forach ze tak skąpa miesiączka nie wyklucza ciąży dlatego 12 dnia od ostatniego stosunku wykonałam test z krwi beta hcg który wynosił <0,2 mlu przy normie <3 mlu wcześniej w tej samej przychodni wykonywałam test z krwi i przy normie <5 wynosil <0.1 mlu i teraz moje pytanie brzmi czy ten test będzie już wiarygodny czy muszę go powtórzyć?Dodam ze wykonywałam ostatnio badania hormonalne , prolaktyna miałam w normie , estrogeny i progesteron rowniez. Jedynie miałam podwyższony DHEA-SO4 przy normie 407 najwyższy ja miałam w fazie owulacyjnej 633 czy na takie objawy może mieć wpływ podwyższenie tego hormonu czystrzy powinnam powtórzyć beta hcg z krwi
  13. Czy tabletki antykoncepcyjne konieczne są do usunięcia 3cm torbieli na jajniku? Opiszę problem.. Staram się zająć w ciążę w czerwcu odrzuciłam tabletki antykoncepcyjne miesiąc temu miałam robiony zabieg łyżeczkowania w związku z ciąża obumarłą w 8 tyg. (Po 3 tyg pojawiły się delikatne uplawy około 5 dni). Wyniki histopatologiczne nie wykazały nieprawidłowości, jednak badanie USG ujawniło 3cm torbiel na jajniku. (powód skąpej miesiączki) Lekarz znów zapisał tabletki i to przez 3 miesiące a wcześniej luteinę na wywołanie okresu.. Stąd moje pytanie czy branie tych tabletek jest konieczne? Nie chciałam wracać do antykoncepcji tym bardziej że chcemy z mężem dalej się starać a wszystko w czasie się odsunie... Mam 31 lat (3 ciąże 2 dzieci)
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. 6listopada dostałam miesiączki(tak sądzę)mam ja nadal 5dzien lecz krwawienie jest skąpe w normalnym kolorze dla miesiączki i nie bolał mnie brzuch a zawsze boli przez kilka godzin pierwszego dnia w dodatku zawsze miałam miesiączkę 3dni a teraz już dziś mija 5 kilka dni przed owulacją i w trakcie niej kochałam się z partnerem i pękła prezerwatywa jutro mam zamiar zrobić test z pierwszego porannego moczu czyli plus minus 2tygodnie od ewentualnego zapłodnienia w czasie miesiączki moje pytanie brzmi: czy mogę być w ciąży?? I czy jak jutro zrobię test wynik będzie miarodajny?? Opisałam sytuację jak najlepiej umiałam z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
  15. Gość

    Brak miesiączki

    Witam.Od miesiąca nie mam miesiączki ( stresu nie miałam co mogłoby być powodem opóźnienia) jakoś w terminie spodziewanej miesiączki dostałam delikatne plamienie które było brązowe i bardziej skąpe od miesiączek które miałam dotychczas.Dodatkowo od około tygodnia bolą mnie sutki i mam silne bóle podbrzusza które często doprowadzają mnie nawet do płaczu i gryzienia poduszki. Robiłam jeden test który okazał się negatywny ale sądzę że albo zrobiłam go źle albo coś jest nie tak gdyż mam większość objawów ciąży.Nie wiem co się ze mną dzieje i co mam myśleć...
  16. Witam. Mam 20 lat i bardzo nieregularne miesiączki czasem są długie a czasem bardzo krótkie cykle. W ostatnich miesiącach były 53,38,27,23,18. (Dodam,ze dopiero od 1.5 roku zaczelan baedziej miesiaczkowac)Poszlam z tym do ginekologa. Pani powiedziała mi,ze wszystko jest dobrze,nie ma zastrzeżeń tylko mam mała torbiel 3cm nic nie kazała z tym robić,a także żadnych lekow na regulacje, dodam tez ze miałam dni płodne (14.10.2020) najprawdopodobniej na dniach miałabym mieć owulację. Mam pytanie odnośnie torbieli z czego się robi? A także czy doszło do owulacji skoro juz 18.10.2020 dostalam okresu (bol piersi,brzucha jak na okres,ciemna krew ze skrzepami więc raczej nie krwawienie między miesiaczkowe,mam bardzo skąpe ale długie miesiączki (6-7dni). Czy to przez torbiel? Czy mogło dojść do owulacji? Z góry dziękuję :)
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Mam 23 lata i regularne miesiączki. Z chłopakiem kochaliśmy się bez zabezpieczenia 8 września, chłopak jest pewny, że nie doszedł, nie był nawet blisko. Dostałam miesiączki 20 września tak jak powinnam dostać. Kolejną dostałam teraz 19 października ale ciągle z tyłu głowy się stresuje, że mogę być w ciąży. Dzisiaj jest 3 dzień miesiączki i jest bardzo skąpa. Jak mówie stresuje się i panikuje. Przed miesiączką jak zawsze miałam tkliwe piersi a pierwszego dnia miesiączki miałam bóle brzucha (jak to zawsze pierwszego dnia miesiączki) . Czy jest szansa abym zaszła w ciążę czy po prostu panikuje?
  18. Gość

    Seks a ciąża

    Czy jest ryzyko że zaszłam w ciążę? Witam, miałam od roku czasu regularne miesiączki (co 30-32 dni po 4-5 dni) w sierpniu spóźniła mi się miesiączka 6 dni (zrobiłam porannym moczem 2 testy ciążowe wyszły negatywnie). Miesiączkę miałam mniej obfita niż zazwyczaj, ale też nie było małe plamienie raczej skąpa była, trfala 5 dni. We wrześniu miesiączkę miałam dostać 24-25 oczywiście nie dostałam spóźniła się 11 dni dostałam dopiero 6 października czyli cały wrzesień bez miesiączki . Testy ciążowe były robione 3 razy porannym moczem. Pierwszy był robiony w pierwszy dzień planowanej miesiaczy, drudni 5 dni po planowanej miesiączce i 10 dni po planowanej miesiączce wszystkie wyszły negatywnie. Z partnerem się zabezpieczamy prezerwatywa ale też stosunek jest przerywany. Miesiączka jest skąpa. Czy mam się czego obawiać?
  19. Witam, 2 miesiąc z rzędu pojawiła się u mnie skąpa miesiączka. Okres spoznil się w obu przypadkach około tygodnia, brzuch bolał tak jak zazwyczaj podczas miesiaczki a w krwi zaobserwowałam skrzepy krwi (jak to zwykle bywało) jednak jest ona bardziej skąpa. Czym może być to spowodowane? Dodam że jak 1 raz to zaobserwowałam to przeszłam zapalenie pęcherza, a teraz podczas tego cyklu odbyłam tygodniową podróż.
  20. Witam. Mój problem jest taki, że mam normalne objawy miesiączki, wszystko jest w porządku i kiedy nadeszła owa miesiączka to była bardzo skąpa i zobaczyłam na podpasce brązowa wydzielinę. Jakie mogą być tego przyczyny, czy to normalne? Czytałam, ze może to być objaw ciąży, jednakże nie mam innych objawów, czuje się bardzo dobrze.
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Witam! Ostani okres dostałam 14.08, cykle mam 30-dniowe. Współżyłam z mężem 27.08, wspomnę, że staramy się z mężem o dziecko. Cykle mam zawsze regularne. Do tej pory nie pojawiła się miesiączki a 9d 3 dni mam skąpe plamienia. Zrobiłam test ciążowy we wtorek(15.08) wyszedł negatywny, czasami lekko boli mnie podbrzusze. Czy moge być w ciąży? Nawet jeśli test wyszedł negatywny? Co może być przyczyną plamien? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
  22. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. 23.08.20 dostałam miesiączkę, 1.08 i 7.08 wspolzylam z chłopakiem, zabezpieczalismy się prezerwatywa nie była uszkodzona ale wystraszylam się białego śluzu który pojawil się po stosunku. 23.09 dostałam następnej miesiączki ale była skapa trwała 3 dni i było dużo skrzepow. Zrobiłam 2 testy ciążowe 5 i 6wrzesnia i były negatywne, czy mogę uznać te testy za wiarygodne? Dodam że moje cykle są w ostatnich 3 miesiącach w miarę reguralne 32 - 33 dni. Bardzo proszę o odpowiedź gdyż nie mam szans iść do ginekologa mieszkam w niemczech i jest tutaj bardzo ciężko z wizytą i.
  23. Od kilku miesięcy moje miesiączki są bardzo skąpe, prolaktyna po zbadaniu w 5 dniu cyklu wynosi 57.830 a norma to 4.70-23.30 czy po zbiciu jej lekami okres wróci do normy?
  24. Witam, proszę o interpretację wyników.Z góry dziękuję TSH 1,978 (0,350-4,940) Ft3 4,72 (2.89-4,88)91,96% Ft4 0,97 (0,70-1,48)34,62% . Czy rozbieżność między ft 3 do ft 4 i niski poziom ft 4 może oznaczać niedoczynność? FSH 3,79mIU/ml Faza folikularna 3,03-8,08 Środek cyklu 2,55-16,69 Faza lutealna 1,38-5,47 Po menopauzie 26,72-133,41 Lh 4,11 mlU/ml Faza folikularna 1,80-11.78 Szczyt w środku cyklu 7,59-89,08 Faza lutealna 0,56-14,00 Po menopauzie bez hormonalnej terapii zastępczej 5,16-61,99 Progesteron 0,71 ng/ml Faza folikularna poniżej 0,1-0,3 Faza lutealna 1,2-15.9 Po menopauzie 0,1-0,2 DHEA-SO4. 391,20. ng/dl ( 95,80-511,70) Testosteron 32,05 ng/dl (13,84-53,35) Objawy: trądzik, wypadanie włosów, niska temp, ciała, zimne stopy ręce, nerwowość, nie regularne cykle ponad 40 dni, skąpe miesiączki.
  25. Dzień dobry, Mam 36 lat. 2 miesiące temu w 3° dniu cyklu robiłam badania hormonalne w tym także progesteron, który był wliczony w pakiet. Progesteron wyszedl 10,90 nmol/L a normy w fazie folikularnej wynoszą 0,44- 6,47. Na początku roku zbadałam również hormony w 3° dniu cyklu i progesteron wyszedl 9,30. O czym moze świadczyć podwyższony poziom? Również prolaktyne mam podwyższoną 57,50. Inne hormony w normie. Od dłuższego czasu lecze się w klinice niepłodności ale nikt mi nie zasugerował leczenia. Miesiączki mam regularne ale krótkie i skąpe. Dziękuje za porade.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...