Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

USG piersi

Znaleziono 13 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Współżyłam z chłopakiem miesiąc temu, raz przez około minutę było to bez prezerwatywy. Miałam wtedy dni płodne, ale tak jak mówię trwało to chwile(wiem ze w ejakulacie są plemniki) miesiączka spóźniła mi się 4 dni i była dosyć dziwna, nie było to plamienie ale była barzisej skapa niż zwykle i nie było w niej skrzepów ani śluzu. Ani przed miesiączka ani teraz po nie mam wogole śluzu. Czuje ze ciagle mi się chce siku. Wykonałam dwa testy, jeden 3 dni przed „miesiączka” drugi w przedostatni dzień „miesiączki” oba negatywne. Byłam na kontrolnej wizycie u gin jednak bez usg, tylko badanie zwykle. Piersi nie są nabrzmiałe ani nie bola ale nie jestem pewna czy otoczki wokół sutków nie sa ciemniejsze. Czy mam się czym martwić czy to już paranoja ?
  2. Od pół roku mam skąpe miesiączki trwające 2 dni a później to raczej plamienie niż menstruacja dodatkowo od połowy cyklu boli mnie brzuch i piersi. Usg prawidłowe cytologia też. Co to może oznaczać czy powinnam zrobić jakieś badania hormonów a jeśli tak to jakie i w jakim dniu cyklu.
  3. Witam, zaczęłam stosować antykoncepcję hormonalna w tym miesiącu. Dziś miałam coroczne badanie kontrolne usg piersi, lekarz zasugerował że nie powinnam stosować w ogóle hormonów (nie chę się tu zaglębiać w szczegóły). Pytanie moje jest czy można tak po 1 opakowaniu zrezygnować czy powinnam jednak stosować przez 3 miesiące żeby to nie miało negatywnego wpływu na cykl.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam . 14 września dostałam okres trwał o 4-5 dni po nim zrobiłam test wyszedł negatywny a za kilka dni pozytywny, zrobiłam 3 testy,badanie z krwi wszystkie wyszły pozytywne Zrobiłam badanie beta hcg pierwsze wyszło 1385 A drogie 2627 , lekarza potwierdził ciążę Ale na usg nic nie widać, okres mam co 26-29 dni . Mam wszystkie objawy ciąży tkliwe piersi mdłości senność zmęczenie, lekarza na usg powiedział że może być to ciąża pozamaciczna
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Po 4 latach zaszłam w ciaze. Miałam robioną betę i usg wyszło 5ydzien. Odczuwalam ból pleców piersi i brzucha. Dostałam przypisany progesteron 2x1 biorę go 3 dni i objawy bardzo się zmniejszyly czy mógł mieć wpływ na ból? Czy jest sens robienia 2usg w jednym tygodniu? Przy problemie z progesteronem powinnam zrobić drugi raz betę?
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Witam Dzisiaj mija 50 dzien od ostatniej miesiaczki. Ostatni stosunek odbyl sie w 12 dniu cyklu. W Chwili obecnej odczowam nabrzmiale i twarde piersi. Tydzien temu bylam badana poprzez usg dopochwowe ktore wykrylo mala plamke... doktor nie byla w stanie stwierdzic co to jest... byc moze zblizajacy sie okres. Czy jest jaka kolwiek szansa na ciaze ? Dodam ze mam nieregularne cykle...prosze o odpowiedz i pozdrawiam
  7. Dzień dobry! Mam 50 lat.Bylam miesiąc temu u ginekologa.Zrobilam wszystkie badania takie jak cytologia,wymaz ,USG piersi ,USG przezpochwowe .Wszystko jest w porządku. Chciałam tylko zapytać o interpretację wyniku ESTRADIOLU bo to badanie robiłam po raz pierwszy w 2 dniu cyklu i wynosi on 161 PG/ml. Ponadto zaznaczam,że nie zażywam żadnych lekarstw i jestem osobą całkowicie zdrową. Mam jedynie problem ,że pomimo że jestem aktywna osoba,pije wodę i ćwiczę regularnie w domu to zaczęłam przybierać na wadze (165cm i obecnie 69 kg). I tutaj też prosiłabym o dorade co robić? Z góry dziekuję za doradcę i odpowiedź. Z wyrazami szacunku S.R.
  8. Czy skierowanie na usg sutków które dostałam 3 lata temu jest nadal ważne? Lekarz wydający powiedział żebym zrobiła to usg jak skończę karmić piersią i odczekała jeszcze trochę po zakończeniu. I boję się że teraz mogło już ono stracić ważność. Data wydania lipiec 2017
  9. Dzień dobry, Od ponad pół roku mam założoną wkładkę domaciczna Jaydess, której skutkiem ubocznym jest brak miesiączek . Ostatnio bolą mnie sutki i są nabrzmiałe. Testy ciążowe jednak wyszły negatywnie. Czy jest to jednoznaczny objaw ciąży czy może być to cokolwiek innego? Lepiej udać się z tym do ginekologa czy od razu na USG piersi? Dodam, że ból jest coraz mniejszy, aczkolwiek sutki dalej cały czas stoją i są nabrzmiałe.
  10. Prosze o interpretacje wyników.dr zaleciła mi badania ponieważ podejrzewa zespół policystycznych jajników. Objawy: trądzik , kreda biała , lekkie owłosienie na piersiach, na usg wielkość jajnika ponad 10cm Androstedion 2,56 (0.4-3.4) Testosteron 36.67 (12-60) Prolaktyna 48 (2.8-29.3) - zbijam dostinexem Nie jestem w ciąży P/c (atg) -66,4 (<60) P/c (atpo) -69,1(<60) Folikulotropina fsh -6,28 (Faza folikularna-2.5-10.2 Faza owulacyjna- 3.4-33.4 Faza lutealna- 55.8-214.2) Estradiol-46 (Faza folikulsrna 19.5-144.2 Owulacyjna- 63.9-356.7 Lutealna- 55.8-214.2) LH- 8.51 Folikularna 1.9-12.5 Owulacyjna 8.7-76.3 Lutealna 0.5-16.9 Insulina - 5 (3-25) SHBG-119,5 (27.8-146) DHEA-S -146.5 (25.9-460.2) Insulina po 1h - 41.30 Insulina po2h - 24.60 Mam 32 lata Prosze o interpretacje czy wyniki wskazują na pcos? Czy macierzyństwo stoi przede mną otworem ?
  11. Witam, od 6tyg krwawie z dróg rodnych. Byłam u ginekolog ale stwierdził że wszystko jest ok. A ja nadal krwawie zaczęło się plamieniem po stosunki i dzień po zaczynałam brać tabletki antykoncepcyjne naya plus. Po wizycie u ginekologa zmienił tabletki, zbadał dopochwowo i zrobił usg piersi nic nie wykrył i uznał że zmienimy tabletki ale już po dwóch tygodni brania nadal krwawie ręce opadają a ciężko się dostać do lekarza.
  12. Dzień dobry. Od roku biorę tabletki antykoncepcyjne NARAYA ponieważ cierpię na bardzo bolesne miesiaczki Po jakims czasie wyczulam w piersi guzek. Po badaniu usg lekarz stwierdził że guzek jest nie grozinym gruczalowlokniakiem. I zezwolił na przyjmowanie tabletek ale z mniejszą zawartością estrogenu. Mój lekarz znów wypisal Naraye. Guzek stał się twrdszy i przy dotyku trochę boli. Czy powinnam zmienić pigulki na inne?
  13. Mam 19 lat i od roku biorę tabletki antykoncepcyjne Naraya. W ostatnich tygodniach wyczułam w prawej piersi guzek, z początku był on rozmiaru piłki kauczukowej a teraz jest jak 20 groszy. Mogę go swodobnie przesuwać pod skóra. Podczas miesiączki gdy mocniej do naciskam to odczuwam niewielki ból. Lekarz ginekolog kazał mi odstawić tabletki antykoncepcyjne. Wkrótce mam usg piersi, ale denerwuje się. Czy to może być coś groźnego?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...