Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Badanie FSH

Znaleziono 41 wyników

  1. Witam.Poprosze o interpretacje wynikow gdyz od 4 miesiecy mam tylko dwa dni okresu a zawsze mialam po 4 dni.Badanie robilam w 4 dniu cyklu.FSH 16,90 faza folikularna 3,85 - 8,78 Środek cyklu 4,54 - 22,5 Faza lutealna 1,79 - 5,12 Po menopauzie 16,7 - 114,0 Estradiol 62,82 wczesny etap fazy folikularnej: 22,4 - 115,0 pg/ml środek fazy folikularnej: 25,0 - 115,0 pg/ml owulacja: 32,1 - 517,0 pg/ml środek fazy lutealnej - 36,5 - 246,0 pg/ml kobiety po menopauzie - < 25,1 pg/ml Prolaktyna 8,23 przed menopauzą 3,34 - 26,72 po menopauzie 2,74 - 19,64 T
  2. Witam. Mężczyzna wiek 40 95kg 180cm. 5 tygodni temu zakończyłem kurację testosteronu cypionata 250mg iniekcja co 6 dni. Zrobiłem badania FSH 1.9 , LH 1.8 , prolaktyna 6.36 , testosteron wie , estradiol 13. Pytanie czy nie zablokowałem produkcji swojego testosteronu, zastosować "odblok" ? Proszę o pomoc.
  3. Dzień dobry staram się o ciążę. Wykonywałam badania hormonale prolaktyna, Lh, FSH, estradiol w normie. Natomiast testosteron 61.Czy może być przyczyną braku ciąży? Dodam że testy owulacyjne wychodzą pozytywnie w dniu owulacji cykle mam regularne 31-33 dni. I jestem już mamą dwójki dzieci.
  4. W związku z nieregularnymi miesiączkami 16 latki lekarz przypisał Duphaston. Córka przyjmowała ten lek przez 3 miesiące. Po zakończeniu przyjmowania Duphaston (po 3 tygodniach od przyjęcia ostatniej tabletki) wykonaliśmy badania krwi - wynik FSH (!) mIU/ml. Badanie zrobiono z pobranej krwi w 16 dniu cyklu miesięcznego. Proszę o interpretację wyniku. W tej chwili przyjmuje Vibin mini.
  5. Witam! Przyjmuje antykoncepcję, wykonałam badanie FSH i wynik to 12,70 norma: 3,5-12,50. Jest odrobinkę tylko podwyższone, czy powinnam to dalej diagnozować czy to poprostu wpłyń tabletek anty?
  6. Witam serdecznie. Mam 29 lat i przed sobą planowanie ciąży. Od kilku miesięcy borykam się niestety z problemem skąpych miesiączek. Byłam badana ginekologicznie i wszystko jest w porządku, lekarz jako potencjalną przyczynę wskazał niedoczynność tarczycy (TSH styczeń - 7, TSH luty - 1,5). W tym miesiącu miesiączka nie wystąpiła (obecnie dzień 35). Na własną rękę wykonałam dzisiaj badania hormonalne. Wyniki: Prolaktyna - 14,9 FSH - 11,5 LH- 102,0 Czy wysokie stężenie LH może być przyczyną skąpych miesiączek a nawet ich zanikania? Gdzie powinnam szukać źródła problemu?
  7. Dzień dobry, pisze w sprawie moich wyników badań: Fsh: 12,70 (norma: 3,5-12,5) Kortyzol: 18,20 (norma: 2,47-11,9) Dziekuje, Pozdrawiam
  8. Witam mam 30 lat staram się o dziecko robiłam sobie badania progesteron 0.12 ng/ml FSH 14.19 mlu/ml estradiol 30.71 pg/ml LH 5.01 mlu/ml badania robione w 3 dniu cyklu wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie mogę prosić o interpretację wyniku nie pokoju mnie Fsh i progesteron
  9. Od dłuższego czasu borykam się z trądzikiem. Przez ponad pół roku brałam tabletki antykoncepcyjne, które spowodowały zanik trądziku. Ponad rok temu odstawiłam tabletki i po 4 miesiącach trądzik wrócił ze zdwojona siła. Próbowałam zwalczać odpowiednia pielęgnacja, suplementacja, zdrowo się odżywiam (nie jem mleka i produktów mlecznych, zero cukru, ogólnie dieta o niskim ig, spożywam duzo omega 3 i 6) 5 miesięcy temu odstawiłam mięso ale tylko dlatego, ze lepiej się czuje nie jedząc mięsa, dbam o rytm dobowy oraz wysiłek fizyczny. Poza trądzikiem mam również takie objawy jak: nieregularne miesiączki od 3 miesięcy, obrzęk piersi przed miesiączka i ogólnie napięcie przedmiesiączkowe, wahania nastroju, suchość błon śluzowych pochwy. Mam zamiar zrobić badania hormonalne: lh, fsh, estradiol, testosteron, wolny testosteron, androstendion, dht, dhea, dhea-s, shbg, prolaktyna, 17-oh-progesteron. Niestety badania są dość drogie. Stad moje pytanie, czy muszę koniecznie robić wszystkie wymienione badania?
  10. Mam 54 lata w badaniach hormonalnych wyszło Mi FSH 94,25 natomiast Estradiol 8,13 czy są one w normie?zrobiłam te badania ponieważ jestem w okresie menopauzy i żle sie czuje ,robi Mi sie słabo ,opadam z sił i mam uderzenia gorąca badania podstawowe wyszły Mi prawidłowo badanie tarczycy też
  11. Witam. Mam 52 lata i od 15 miesięcy nie mam miesiączki. Zażywam remifemin na objawy menopauzy. Robiłam wyniki badań fsh 59,3 estradiol < 15, progesteron 0,32, lh 40 . Proszę o interpretację, czy to menopauza i jaki wpływ na wynik miał remifemin
  12. Witam , Miałem zlecone badania przez lekarza FSH 0,4 mlU/ml(1,5-12,4) LH 1,5 mUl/ml (1,5-8,6) testosteron 3,24 ng/ml(2,49-8,36) DEHASO4 76 ug/dl (88,9-427) PRL norma estradiol norma , progesteron poniżej 0,050 (0,050-0,149) w wywiadzie osłabione libido , impotencja , nadmierna potliwość tzw zimne poty , cukier na czczo 81 mg/dl,Czy to może być od takich wyników? Stwierdzona hipoglikemia reaktywna po pobycie w szpitalu. A drugie pytanie mam teraz zlecone leki Asmenol i Jovesto na alergie i czy one nie pogorszą jeszcze moich wyników i nie wywołaja impotencji?czy generują zaparcia ?
  13. Proszę o informacje czy wynik badania FSH 70,30 Estradiol 5,00, Progesteron 0,39 ng/ml są prawidłowe
  14. Dobry wieczór, chcialabym zapytać o wynik badań. Badania robilam 5 dni po miesiączce. FSH wynosi 3,3 mIU/ml (zakres 3,5-12,5), LH 7,0 mIU/ml (zakres 2,4-12,6) i E2 197,0 pg/ml (zakres 12,4—233). Mam 27 lat i regularna miesiączkę co 28dni.
  15. Witam, Potrzebuje porady . Przez dwa lata stosowałam krążki antykoncepcyjne. Przez kilka ostatnich miesięcy miałam nieregularne miesiączki tzn. Dostawałam plamienia wcześniej niż powinnam ( przed wyciągnięciem krążka ). Od kwietnia nie stosuje antykoncepcji i od tego momentu nie mam miesiączki . Po wizycie u ginekologa okazało się ze mam zapalenie macicy i dostałam antybiotyki . Lekarz zlecił mi kilka badań : - progesteron: <1,6 - prolaktyna : 239 - FSH: 8,68 - LH: 0,8 - SHBG: 98,6 - Testosteron : 0,4 - estradiol : <0,09 - FT3: 4,4 - FT4: 12 - TSH: 0,62 - AMH: 0,5 Nie wiem jak interpretować te wyniki bo zależne są od cyklu. Jeśli nie miesiączkuje to jaki to cykl ? Lekarz kazał stosować mi dalej antykoncepcję i zobaczyć czy wtedy dostanę miesiączkę . Proszę o poradę czy to normalne i czy moje wyniki są dobre ? Dziękuje
  16. Dzień dobry, miałam zlecone badania hormonów, ponieważ zatrzymała mi się miesiączka ( 48 lat), dodatkowo lekarz znalazł torbiel 3 cm na jajniku. Wyniki są takie : TSH- 1,381 μIU/ml Estradiol - 42,00 pg/m FSH - 5,21 mIU/ml Badania zrobione po 5 dniach brania duphastonu. Po 7 dniach brania tych tabletek dostałam okres. Czy może być już tak, że miesiączka będzie lub nie i jest to początek menopauzy? Nie mam innych objawów typu, gorące/ zimne poty itd. Dziękuje za odpowiedz
  17. Witam. Mam 42 lata zrobilam badanie FSH 4,9 i LH 9,3 Wczesniejsze wyniki mialam duzo wyzsze. Staram sie z mezem o dziecko od dwoch lat
  18. Witam dzisiaj otrzymałam wyniki FSH i estradiolu. Do badania skłonił mnie przede wszystkim brak regularnej miesiączki i ciągłe bóle głowy. FSH -4,25 Estradiol- 46 Czy jest się czym martwić?!
  19. witam, proszę o interpretację badań hormonów fsh lh oraz prolaktyny, wykonanych okolo 4 dnia cyklu, moj wiek 20 lat prolaktyna 22,47 ng/ml lh 11,19 mIU/ml fsh 6,40 mIU/ml
  20. Witam, zrobiłam badanie LH i FSH w czasie owulacji. LH wynosi 33,76 a FSH 10,19. Na co wskazuje ten wynik?
  21. Witam Ja mam 49 lat i nie regularną miesiączke i duzo plamienien miedzy miesiączką ,badanie ginekologiczne nie wykazały żadnych nieprawidłowości ,wymaz tez .Mam złe samopoczucie badania Estradiol 15pg/ml ,fsh 34 mlu/ml ,progesteron 0,70 ng/ml badanie robione w czwartym dniu miesiączki .Czy to juz początek menopauzy
  22. Dzień dobry, Mam 21 lat i z powodu nieregularnych, dlugich i skapych cykli (dlugosc od 35-50 dni) miałam wykonane badania hormonalne w 4 dc. FSH - 8,62 mlU/ml norma od 3,5 do 12 (czy to nie za duzo jak na moj wiek? Moze to swidczyc o zmniejszonej rezerwie jajnikow?) LH - 5,66 mlU/ml norma od 2,4 do 12,6. Czyli stosunek LH do FSH wynosi 0,65. Czy to jest w porzadku? Mialam tez robione badania tarczycy i podejrzenie poczatku hashimoto (Anty-TG podwyzszone do 350 przy normie do 115 i TSH 3,56 przy normnie do 4). Pozostałe wyniki wydaja sie okej. Estradiol 84,80 pg/ml i prolaktyna 284 mlU/1 też wykonane 4dc. Czy powinnam zgłosic sie do lekarza?
  23. Mam 54 lata ostatnia miesiączke miałam 5 maja 2020 a teraz brak. zrobiłam badania 18 czerwca i wyniki wyszly FSH 62,26 , LH 29,97 ESTRADIOL 10. Czy tojuz menopauza czy nie i moja pani ginekolog mowi że nie musze zabezpieczać się przed ciążą czy tak faktycznie jest.
  24. Witam. choruje na niedoczynność tarczycy ( biorę leki Letrox 100. Mam 50 lat. W tym wieku zaczęły się uderzenia gorąca, nieregularne miesiączki. Lekarz endokrynolog zasugerował badanie FSH wynik 76,80 i Estradiol wynik 11,1. Czy wyniki mogą świadczyć, że wchodzę w okres menopauzy?
  25. Witam. Od 3 miesięcy nie mam miesiaczki. Zrobiono mi badania hormonów estradiol wynik 14,5 fsh wynik 81,61 oraz LH 37,44 mam 40 lat .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...